Mastodon

Tradicionális mumus érkezik – a Siófokot fogadjuk

Érdekes mérkőzésnek nézünk elébe holnap este a Bozsikban. Új edző nálunk, aki tudja, a más szájíze szerint összeállított kerettel kell tisztesen helytállnia. Felnőtt csapattal még nem nagyon dolgozott, bár Loddart segítette anno a László Csaba  feledhetetlen önalázó MK döntős performansza eredményezte pályaedzőcserét követően.

Frissen eltávozott trénerünk saját bevallása szerint nem kért a középszerűségből, neki professzionalitás kell (a zuhanyhíradó azt suttogja erre lehet hogy rövidesen lesz is esélye más magyar csapatnál).

Tulajdonosunk szokásától eltérően nem éppen hízelgő búcsúblogot intézett a talján vendégművészhez, s ha figyelembe vesszük hogy még a bundásbozgor véleményes okokból eltávolított 2009 nyári kontingensről sem volt hajlandó a nyilvánosság előtt egy rossz szót szólni, ez mindenképpen elgondolkodtató. Az igazság (…), mint mindig, most is valahol félúton lehet a két vélemény között, ezt mi, halandó szurkolók sosem fogjuk megtudni.

Ami biztos, az annyi, hogy holnap a Balaton-partiak ellen mérkőzünk. Ők a ’90-es évek elején igazi mumusaink voltak, bajnokesélyes csapatainkat is nem egyszer megtréfálva (1991 és 1993 tavaszai), és az utóbbi években is igazán Siófokon ment ellenük, akár a bajnokságot, akár a kupát nézzük. Most sem lesz könnyű menet a pénteki show, már csak azért sem, mert ebben a szezonban a hazai pálya szinte hátrány a csapatnak, a Moralesi taktika idegenben, főként erősebb ellenfelek ellen érvényesült elsősorban. Massimo már nincs, a keret viszont adott, Szalai sem tud vele sokat variálni, elmondása szerint az akadémikerek még nem értek meg az azonnali bevetésre, a jelen anyag pedig nem a lehengerlő pressingre termett, valljuk meg!
Ennek ellenére bizakodjunk, ahogy azt Abass is teszi, legyünk minél többen holnap, ne csak a derék Maros Józsi ordítsa hogy Hajrá Honvéd, csakaaaaaaaaa….. [csönd]…Kispest!

Az utóbbi évek eredményei:
2007-08:
Siófok – Kispest 1:2 G.: Kanta Sz., Palásthy, Abass.
Kispest – Siófok 1:1 G.: Miklósvári, Abass.

2008-09:
Siófok-Kispest 0:1 G.:Abraham
Kispest-Siófok 0:2 G.: Ivancsics, Magasföldi.

Ugyanebben az évben MK:
Siófok-Kispest 1:2 G.:Hercegfalvi (ÖG), Moreira, Abraham
Kispest -Siófok 2:2  G.: Szmiljanics, Hercegfalvi, ill. Hegedűs, Ivancsics.

 

Ui.: Én már megtettem a magamét, nem tippeltem győzelmet a honlapos tippjátékon – ugyanis ha azt teszem mindig vereség a vége…

 

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||