Mastodon

Gereblye #2

Jelen posztocskánkkal, mely címéhez méltóan megpróbálja összegereblyézni az elmúlt napok hivatalos és informális csatornáin érkező Kispest-related híreit, pletykáit, történéseit, a múlt heti rovat-starthoz hasonlóan a heti izgalmasabb ránkvonatkozásokat kísérli meg egyberakva tálcán kínálni olvasóinknak.

A poszt amolyan hírgyűjteményként műfajából adódóan továbbra is elsősorban link-kollekcióként funkcionál így a részletesebben kifejtett értekezéseket ne itt keressük, ellenben ha van olyan Kispest-szurker aki valami csoda folytán elkerülte volna az itt említett friss hírmorzsákat, az legalább tájékozódhat.

Nézzük, mit hozott az elmúlt 4 szürke hétköznap.

Újabb edzőmeccs, újabb győzelem! Vasas-Kispest 2:3, Nagy Gergő ha ilyen ütemben folytatja professzionális ívheggesztéseit a kapuba, sok örömünk lehet benne! Mindez videóval alátámasztva, + egy elejtett félmondattal: Supka fejében alakul a keret.

Gege hivatalosan is a miénk fél évre, kölcsönbe. Bár ez sejthető volt, officiálissá csak most nemesült a hír. Ugyanazt mondhatjuk mint egy hete: 2007 tavaszi forma, please come back! A Duslónak suvasztott gól azért szép antré volt.

– Míg röpködnek az átigazolási pletykák, Laczkó az NS péklapát-érett cím-kreálmánya szerint talján munkavállalási engedélyért kell sorba álljon egy genovai irodában, Simon Kriszt pedig még bohócliga-viszonylatban is nívódíjat érően egymással párhuzamosan két csapatnak adja el az újpesti tulaj és Kovács Kokesz sportigazgató, addig nálunk akadémistáink vették nyakukba Európát. A csapatnevektől, melyeket MFA-alapító tulajunk leközöl (Aston Villa, Vicenza, Hercules Alicante, Twente Enschede, Blackburn Rovers) bizony kellemes meghökkenés suhan át az arcokon elsőre – de rég is említették a nevünket egy cikkben ilyen klubokkal játékosunk kapcsán. Másodjára már kevéssé örömteli a gondolat, ami a szurkolóba tolul: ezért neveljük a tehetségeket, hogy még ifiként elvigyék őket? További gondolatok (más eseményekről is) az aktuális Hemingway-kinyilatkoztatásban.

– Hanta közben nem hazudtolja meg önmagát, amint meccsek/játékosok/adatok lehetősége sejlik fel, már gyógyul is rá a táblázatkezelőre. Blogunk új menüpontjában a téli felkészülés meccseinek pályáralépőiről szerezhetünk tailor-made statisztikát. Kíváncsian várjuk mi jön majd ki ebből az edzőmeccsek végén!

Gabala Krisztián kispesti edzői karrierje –legalábbis a jelen felvonás- fél évig tartott csupán. Az NBII-es csapat élén utódja Lőrincz Emil, ex-MTK legenda, aki már jó ideje U15-ös csapatunk irányítja. Minden napra jut tehát némi meglepetés.

Szombaton pedig edzőmeccs délután kettőkor a míves nevű Dacia Mioveni ellen, nagyszombati túrát viszont ne tervezzenek szurkolóink, mert a Trnava elleni gyakorlójátékot lefújták északi szomszédaink.

Zárásként a monitor fölött a falon lógó, bordó zakós Komlósi Gábor portréra tekintve csak annyit mondhatok: hírösszefoglalónk végére értünk kedves nézőink, kedves hallgatóink, legközelebb hozzávetőlegesen egy hét múlva jelentkezünk. Addig is a viszontlátásra.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||