Mastodon

Atommagig elemzünk: Kispest-Paks osztályozókönyv

Osztályozókönyvünkben szerencsére most is több a dicséret, mint a teli szájjal történő gyalázkodás – mégiscsak győztünk, ráadásul harmadszor sorrendben! A csapatban végre megint akadtak megsüvegelendő teljesítmények, igaz, olyanok is, amelyektől azért még a 3 pt behúzása után is lecsoffad az ember szemöldöke. Lássuk.

KEMENES: Copy paste-tel mehet ide a pápai értékelése: kevésszer kellett közbeavatkoznia, viszont ezek során két kvázi- és egy óriási bravúrt hozott. Úgy látszik, ha az ellenfél csatáraira tekint, csak azt mormolja magában: Kill’em All! 6.5.
LOVRICS: A tavasz legjobb igazolása, és kész. Balhátvéd létére oly szépen ízesült be Taki Ákos pozíciójába, hogy öröm nézni. Ma már Abass-szal holtversenyben házi gólkirály, s nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy leírjam: e holtversenyből valószínűleg egyedüli vezető hely lesz hamarosan. Biztos védekezés, agresszív fellépések a támadásokhoz, fontos gólok, szimpatikus, visszafogott személyiség: Ivan, maradj Kispesten sokáig! 7.
DEBRECENI: Az utóbbi hetekben mutatott jó védekezésünkben ő is pillér-szerepet vállal. Kezdi megtalálni a Sisa-tavaszi önmagát, amit örömmel nyugtázok. 6.
BOTIS: Úgy épült be a védelmünkbe, mint a sztaniol a Taxidermia c. film evőbajnok koleszterinharcosának a szervezetébe: csont nélkül. Magabiztos játék, fontos láncszem. Labdaművészettel nem vádolhatjuk, de kiegyensúlyozottsága aranyat ér. 6.
HAJDÚ: Továbbra is véteknek érzem hátul pazarolni, de tény, Gege magára találásával ez most logikus választás. Ma is jobbik arcát mutatta, hátul biztosan takarítva, labdákat szerezve, azokat jól dobva tovább. 6.

HORVÁTH ADRIÁN: Adri fejlődik. Na persze sose lesz belőle egy Kovács Ervin, de robotoló kőkemény kullancs az ellenfél nyakán, az igen. Ráadásul passzai is kezdenek kvázi értékelhetőek lenni. Mondjuk nagyon kéne mellé egy Milinkovics-szerű eszesebb védekezőközép is. Ez ma 5.5. Cseréje, Akassou remekül szállt be a játékba, csúcsformáját idézve, kellemetlen, gyors és harcos ellenfélként, a paksi középpályások és támadók, gondolom, nem foglalják imába a nevét. 6.
HIDI: Na neki kéne lenni annak a bizonyos eszesebb szűrőnek Hore mellett. A képességei meglennének, de sokszor tegnap is lassú gondolkodású és gyámoltalan focit mutatott. A második félidőre viszont határozottan feljavult, nem véletlen hogy fennhagyta őt Supka. Patrik, lépd át az árnyékod, mert van benned kraft. 5.

MOREIRA: Jajj. Tegnap a jobbik formáját hozta, ami azt jelenti, hogy 10 –ből nem 9-szer, csak 7-szer nyomták el. Sose lesz elég erős a felnőtt focihoz fizikailag, és néha labdakezelésben is olyanokat tud művelni 1-1 bíztató cselsor után, hogy az már fáj. Volt 1 gyönyörű szólója tegnap is, 3 embert alázott le, majd beérve a 16-osra, az égbe lő. Sok labdát szerez, de ugyanennyit el is szór. Jövőre már nem szeretném osztályozni. 5.
ZELENKA: Hát igen. Megvan az új Galaschek a Bohócligában. Futni nem nagyon tud szegény, sokszor körülményesen szúrogat bele a labdákba. De nem tudok rá haragudni, amíg akkora labdákat rajzol a lábakra, mint Pápán Bright-nak, illetve tegnap a zélandernek, Hajdúnak vagy Vólentnek. Ahogy jár-kel fel-s alá a pályán, hőzöngve egy bírói ítélet után, vagy ha remek ütempasszához túl lassú gondolkodású a csapattárs, ólábaival, mint egy B-kategóriás spagettiwestern hőse, hát imádnivaló. FAZON, a szó legnemesebb értelmében. Abban, hogy tegnapi is volt 3-4 olyan támadásunk, amiért végre érdemes meccsre járni, az az ő érdeme. Szememben a meccs egyik legjobbja volt. 7. Hogy nem csak én láttam így, arról tanúskodik a régen hallott vastaps ami a lecserélt cseh játékmestert köszöntötte. Cseréje, Sadjo már csak büntette a paksi támadókat. ().
IVANCSICS: Gegét a második félidőben végig szidta egy korzós „szakértő”, ám én pont az utóbbi fordulókban érzem, hogy egyre hasznosabban játszik, jól tart labdát és jó passzokat tesz, és ha még tovább gyorsulna, akkor a balszeles játéka is lassan visszakapná régi fényét. Ma is jár a 6.

BRIGHT:
Ma nem ment neki, a korai ziccer-hibázás rá is nyomta bélyegét teljesítményére (pont fordítva, mint Pápán 1 hete). Lecserélése után nagyon magába roskadt a padon, de jogos volt a váltás. 5. Cseréje, Vólent eddigi legjobb teljesítményét hozta, amit a kihagyott ziccer és a tény, hogy 5-ből 4-szer csak buta-szabálytalanul tud(na) labdához férkőzni, árnyékolnak csak be. Viszont fejlődés látszik, ezen az úton kell tovább menni és az említett vadhajtásokat levetkőzni! 5.

Kvázi élvezetes találkozón vagyunk tehát túl, 1-2 emlékezetes teljesítménnyel… s ha a lelátón készült fotókra tekintünk, azok bizony azt bizonyítják: a közönség is élvezte a meccset!

Fotók: babar.