Mastodon

Supka: Bővülhet a repertoár

A Losonc elleni felkészülési találkozót követően Supka Attilával beszélgettünk, aki a bajnokságra való felkészülés közepén adott helyzetjelentést a hivatalos honlapnak, illetve blogunknak.

 

– Hogy áll jelenleg a csapat felkészülése, milyen munkát végeztünk el eddig, hogy látja a csapat eddigi teljesítményét?

– Nagyon sokat dolgoztunk a játékosokkal az elmúlt hetekben, ami meg is látszott a mai mérkőzésen. Fáradtabban mozogtunk, de nem most kell frissnek lenni, hanem a bajnoki időszakban. Ma több próbajátékos is volt, az ő tesztelésük befolyásolta a meccsen az összeállítást, a játék alakulását. Bízunk benne, hogy hamarosan megtaláljuk azt a két-három embert, akikre még szükségünk van. A héten két fronton dolgoztunk: a csapat egyik fele a a mai NB II-es osztályozó mérkőzésre készült, ez is meghatározta a mai összeállítást. Úgy érzem, hogy amit elterveztünk az eddigi időszakra, azt meg tudtuk valósítani. Bízom benne, hogy hamarosan összeáll az a csapat, amellyel a Győr elleni meccsen el tudjuk kezdeni a bajnoki mérkőzéseket.

– Megjelentek a keretben az első fecskék akikkel már már szerződést kötöttünk. Milyen szerepkörben számítunk rájuk, hogyan tervezi őket beépíteni a csapatszerkezetbe?

– Délczeg Gergely és Novák Alexisz posztja mindenki számára ismert, rájuk nem térnék ki. Marek Kostolanira jobboldali védő pozícióban számítunk. Rutinos játékos, aki megjárta a Bundesliga 2-t és a szlovák első osztályt, bízunk benne, hogy megoldja a feladatát. Christian Tchami személyében a bal oldalra is igazoltunk egy játékost, ő a gyorsaságával lehet segítségünkre.

– Az mindenképp látszik hogy ezek az igazolások olyan posztokra érkeztek ahol tavasszal már volt egy alternatíva. Az újak tehát bővíthetik a repertoárt – nagyobb rotációra számíthatunk 2011-12-ben a kezdőcsapatot tekintve?

– Természetesen szeretnénk mindenkinek lehetőséget adni és kialakítani a versenyhelyzetet a csapaton belül. Tavasszal sikerült megtalálni azt a tizenegy embert a keretből, akik végig tudták játszani a félidényt, most olyan játékosokat igazolunk melléjük, akik versenyhelyzetre késztetik őket. Bízunk benne, hogy ez jó hatással lesz a csapatra, növelni fogja a teljesítményt.

– A mai próbázók közül vannak olyanok, akik elnyerték a tetszését?

– Nehéz erről beszélni, hiszen egy gyengébb játékkal abszolváltuk a meccset. Volt két-három olyan játékos, akit itt tartunk a szerdai Dunaszerdahely elleni meccsre. Ilyen például a baloldali belső védő, Bjelkanovic, illetve Sekulic, a montenegrói csatár.

– Hogy folytatódik a felkészülés a jövő héttől?

Napközis rendszerben készülünk a Bozsik -stadionban, edzőmérkőzésekkel fűszerezve a programot. A jövő hét után pedig egy rövid ausztriai edzőtáborra utazik a csapat.

 

Fotó: Babar.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||