Mastodon

Téli játékoskeringő, 2011/12

Hagyományos uborkaszezoni posztunkat ezúttal is korán, már november végén megnyitnánk, hogy itt, egy helyre gyűjtsük össze a pletykákat, történéseket, igazolásokat. A korábbi rendszeren továbbra sem változtatunk, tehát csak azt fogadjuk el ténynek, amit a klubhonlap is hírként közölt. (2011/12 nyár, összes poszt a témában)

(A poszt idővel át fog kerülni az oldalsáv egy kiemelt helyére, hogy mindig hozzáférhető legyen.)


Érkezett: Ceolin (Győr, brazil, fél évre kölcsönbe), Emir Hadzic (Celik Zenica, boszniai), Matias Porcari (CA Fénix [uruguayi], argentin, egy évre kölcsönbe), Tomas Diaz Navarrete (Royale Union Saint-Gilloise [belga], chilei, fél évre kölcsönbe), Faggyas Milán (Mattersburg [osztrák], három és fél évre), Marko Vidovic (Levszki Szófia [bolgár], montenegrói, három és fél évre), Bojan Bozovic (Siófok, fél évre kölcsönbe opcióval, montenegrói)

Távozott: Kostolani (ASK Mannersdorf, osztrák hetedosztály), Sekulic, Ikande (Beitar Jerusalem, izraeli), Abass (Vietnám, kölcsönbe fél évre), Zelenka, Torghelle (Videoton), Hercegfalvi (Vasas), Danilo (FC Sion, svájci), Tisza Kálmán (Szolnok, NB2), Vólent Roland (Sopron, NB2, kölcsönbe fél évre)

Utánpótlásból: Vécsei, Baráth, Czár, Moga, Vernes, Erdélyi


2011.11.21.: Mivel még nincsenek igazán hírek, így négy vitaindító költői kérdéssel nyitnánk:

  1. Sanyika marad-e?
  2. Zelenka marad-e?
  3. Együtt tudjuk-e tartani a keret magját, vagyis azokat, akik a stabilitást adják nekünk hétről-hétre, és nemkülönben még eredményesek is?
  4. Kik lesznek a távozók? Kik maradnak a nyáron igazoltakból, különös tekintettel Sekulicra, Kostolanira, Bjelkanovicra, Ikandéra, Diabyra és Marshalra?

2011.11.21.: Supka Attila a Nemzeti Sportban:

“(…) Danilo egyike azoknak a légiósoknak, akik dacolnak a kritikákkal, sőt bizonyították, hogy húzóemberei lehetnek a Honvédnak. Sajnos van azonban egy-két külföldi labdarúgó, akiről nem lehet elmondani ugyanezt. (…) Nyugaton megszokott, hogy harcolni kell a csapatba kerülésért. Ez így van rendjén. Ám nálunk volt néhány futballista, aki előbb egy kicsit duzzogott, elégedetlenkedett, majd amikor rájött, hogy ez nem járható út, beleadott mindent, és megmutatta, számíthatok rá. Egy-két játékosra azonban még szükségem lenne a télen, mert vannak posztok, amelyeken elkél az erősítés. (…)”

2011.11.23.: A Haladás elleni beharangozó utolsó sorai a klubhonlapon. Nem akarunk a sorok között olvasni, de bennünk is nagyon hasonló kérdések merültek föl ugyebár.

“(…) És ha már Torghelle. A „mi Sanyinknak” érdemes volt hazaszerződnie. Amióta itthon van, elsőszámú arca lett az NB1-nek, megszámlálhatatlan cikk, interjú készült vele. De ami a legfontosabb, begyűjtötte a legrangosabb elismerést itthon, az öltözők szavazata alapján a hónap játékosa lett. Ha hozzávesszük, hogy Danilo a Nemzeti Sport értékelése alapján bekerült az ősz csapatába, akkor már érthető, hogy miért foglalták dalba nevüket a szurkolók.
Reméljük pénteken nem a búcsúmérkőzésüket játsszák a Bozsik Stadionban…

2011.11.24.: Legújabb információnk szerint Harmony rendelt az ajándékboltban néhány mezt a saját nevével ellátva, vélhetően a rokonoknak ajándékba. Nem tudjuk ebből mire lehet következtetni, de nekünk maradósnak tűnik a srác. (Amúgy Danilo és Abass is hasonlóan cselekedett, vagyis a világ minden táján szép ajándék egy Kispest-mez.)

2011.11.24.: Mindenféle további kommentár nélkül, Hemingway úr legfrissebb blogbejegyzésének egy részlete:

“Nem telik el egy hét, hogy valaki azt ne mondaná: “Jól megy most a Honvédnak, csak tartsuk egyben a csapatot”. Amikor ezeket a szavakat hallom, mindig arra gondolok, vajon tudja-e az illető, mi egy csapat egybetartásának az ára. A Real Madrid, a Barcelona, vagy a Manchester United könnyedén egyben tudja tartani az évek során a csapatot, ha az edző úgy akarja. Akaratuk ellenére senki sem tudja kivásárolni sztárjaikat. De már az európai középcsapatok sem mondanak nemet, ha valamely játékosukért jó áron bejelentkezik egy nagyobb költségvetéssel rendelkező csapat.

A magyar csapatok esetében ez duplán igaz. Sok esetben a játékos eladásából befolyó bevétel az, ami egyengeti a csapat további sikeres szereplését. Nem hiszem, hogy van olyan csapat a magyar bajnokságban, amely megfelelő ajánlat esetén ne adná el akár meghatározó játékosát is. Mert a jó üzlet lehet a záloga a következő évi sikeres szereplésnek is. Mint szurkoló, én is szeretném csapatunkat mindig együtt tartani. Mint tulajdonos, néha bizony máshogy kell cselekednem. Aztán csendben én is sírhatok.

2011.11.25: Supka Attila az esetlegesen távozó kulcsjátékosok pótlásáról:

“Tény, hogy több játékosunkat is néznek nyugat-európai klubok, de ez még nem azt jelenti, hogy távoznak is tőlünk. Először meg kell egyezni a klubbal. De ha elviszik őket, akkor minőségi labdarúgókkal fogjuk pótolni őket, lesz visszaforgatva pénz játékosra. Már erre az esetre is felkészültünk, szétnéztünk a piacon.” (honvedfc.hu)

2011.11.29.: Zuhanyhíradó: Zelenka és Kostolani lesznek az első távozók, valamint talán Harmony.

2011.11.29.: Meg is vannak az első távozók: Kostolani, Sekulic. (honvedfc.hu)

2011.11.29.: Pletyka: A Nemzeti Sport információi szerint Danilot a francia másodosztályú Monaco venné kölcsön vételi opcióval a télen. (nso.hu)

2011.11.29.: Danilo nem megy kölcsönbe Monacoba – nyilatkozta Hemingway úr-, ellenben tegnap óta a német VfB Stuttgartnál van próbajátékon. Talán ezért láttuk a tavaly Németországba visszatérő Massimo Morales korábbi edzőnket (akinek Danilo már Csehországban is játékosa volt) néhány héttel ezelőtt a győri meccsünkön. (pepsifoci.hu)

2011.11.30.: Új fejlemények a Danilo vs. Stuttgart fronton. A Nemzeti Sport információi szerint csatárunk ára 350.000 euró, vagyis jelenlegi árfolyamon olyan 108 millió forint, és ha meggyőzi jelenleg is tartó egy hetes próbajátékán a németeket, akkor már januárban odaigazolhat. Ennyiért bagó lenne nekik, akár padra is. (nso.hu)

A magyar futballal foglalkozó Bepassz blog szerzője ennek kapcsán fel is teszi jogos kérdését: megéri-e ennyiért eladni egy 16 meccsen 14 gólt lövő játékost?

2011.12.01.: Egyre nő Danilo ára. A pepsifoci értesülései szerint a Honvéd egy 475.000 eurós (144 millió forintos) ajánlatot már visszautasított korábban egy máig ismeretlen kérőtő, vagyis illenék majd ennek az összegnek fölémenni. Labaddia, a Stuttgart edzője amúgy érdekes játékosnak tartja Danipacit. Mi is. (pepsifoci.hu)

2011.12.05.: Online chat volt a ma a tulajdonossal, mi pedig megpróbáljuk kihámozni belőle a játékoskeringőre vonatkozó részeket: (honvedfc.hu)

  • Ikande megy. Vele inkább emberi és nem képességbeli problémák voltak. Ha igaz, megértjük, és viszlát.
  • Zelenka vélhetően megy, mert bár “Miután egy rendkívül rendes, tisztességes játékos, ha a szakmai stáb úgy dönt, hogy nem tart rá igényt, minden valószínűség szerint szakmai okok indokolhatják a döntést.”
  • Sanyika maga dönt a sorsáról, nincs további hír.
  • Danilo csak akkor megy, ha tisztességes ajánlat érkezik érte. Megértjük, és sajnáljuk.
  • Az egyik játékosunkra Vietnámból érkezett ajánlat, remek fizetéssel. Vélhetően Abassról van szó.
  • Bjelkanovic, Marshal és Diaby marad.
  • Hercegfalvi szerződése év végén lejár, ő szabadlistán van.
  • Januártól négy akadémista is a felnőttcsapattal kezdi meg a felkészülést, köztük két jobbhátvéd, tehát Lovric akár bemehet majd gyakrabban középre is.

2011.12.07. A Mikulás a sok csoki mellett rossz hírt is hozott, Söndörünk nyugati szomszédunkkal kokettál – és egyre inkább külföldben gondolkozik. Ha így lesz, hiányozni fog.

Nagyon messzire már csak a családom miatt sem szeretnék menni, éppen ezért a kínai lehetőség most egy picit háttérbe szorult. Ebből a szempontból Németország és Ausztria is ideális választás lenne. Amiért Kispestre igazoltam, azt úgy érzem teljesítettem ősszel, az utolsó bajnoki meccsen egy kisebb sérülés miatt ugyan nem tudtam játszani, de már teljesen rendben vagyok. Minden előfordulhat, de most abban gondolkodom, hogy külföldre szerződöm. Ha ez nem jönne össze, akkor az egy új helyzet, amit majd át kell beszélnem a menedzseremmel.” – idézzük a pepsifocit.

2011.12.07.: Ikande is távozott. (honvedfc.hu)

2011.12.09.: Átigazolási híreink egy oldalra kigyűjtve. Fontos, ez ugyanúgy nem hivatalos, mint mi, de velünk ellentétben tömör. (soccerfame.hu)

2011.12.14.: Sanyika valószínűleg nem megy Cottbusba, de ettől még válogathat a külföldi ajánlatok közül. (pepsifoci.hu)

2011.12.15.: Abasst kölcsönadtuk 2012. augusztus 20-ig a jónevű vietnámi Song Lam Nghe An Football Clubnak, miközben a szerződését meghosszabbítottuk 2013 végééig. Kellemetlen a hír, mert ha a legrosszabb forgatókönyv áll össze a téli szünet végére, akkor Abass mellett Sanyika, Danilo és Zelenka is távozik, tehát a támadósorunk talán legfontosabb ékkövei. (honvedfc.hu)

2011.12.27.: Supka Attila egy elejtett félmondatából derül ki a Nemzeti Sport hasábjain, hogy Zelenka távozott.

2011.12.29.: Négy próbajátékos érkezik máris január elején: (honvedfc.hu)

  • Jami Petteri PuustinenWilliam Jebor libériai, jelenleg Egyiptomban légióskodik. Csatár. [transfermarkt.de]
  • Francis Doe szintén libériai és szintén Egyiptomban játszik jelenleg. Korábban Kamerunban, Ghánában, Görögországban és az Egyesült Államokban is megfordult. Csatár, mutatója a válogatottban 8/2. [transfermarkt.de]
  • Jami Petteri Puustinen finn, korábban a Manchester United ifijátékosa volt, valamint a finn U21 válogatott tagja. Jelenleg otthon játszik. Csatár. [transfermarkt.de]
  • Stefan Pötzl osztrák, nyáron már egyszer próbálkozott nálunk, akkor nem marasztaltuk. Jobboldali középpályás. [transfermarkt.de]

2012.01.03.: Hat fiatal is a felnőtt kerettel kezdi meg a felkészülést: Vécsei, Baráth, Czár, Moga, Vernes és Erdélyi. (honvedfc.hu)

2012.01.03.: Francis Doera nagyon kíváncsiak leszünk, hogy valóban eljön-e a próbajátékra, mert közben többen is megtalálták Malajziában.

2012.01.04.: A ferencvárosi Fitosról pletykálnak. Egyelőre azonban még az sem tűnik biztosnak, hogy távozik a Fradiból.

2012.01.04.: Összefoglaló cikkünk a négy lehetséges próbázóról.

2012.01.07.: Iparági pletykák szerint Torghelle neve komolyan előkerült a Videotonnál, ahol hosszú távra szerződtetnék, a nyugati kereseti lehetőségeivel versenyképes fizetés mellett. Állítólag már tárgyalnak. (mno.hu)

2012.01.07.: Szabadon igazolható, pletykaszinten bedobható, illetve a többi NB1-es csapattól távozott, de máshova még nem szerződött játékosok:

  • Mijadinoszki (DVSC)
  • Tóth Bence, Fitos László (FTC)
  • Copa, Ceolin, Nicorec (Győr)
  • Maynard, Urbán Gábor, Pisanjuk, Radanovic, Stokic (Kecskemét)
  • Zulevs, Varga Péter (Pápa)
  • Petrók Viktor, Sólyom Csaba, Godslove (Pécs)
  • Denisz Rebrik, Szatmári Zoltán, Tusori Richárd (Siófok)
  • Sütő László (Vasas, MTK)
  • Delic, Bujor, Stanisavljevic (ZTE)

2012.01.08.: Sanyi távozik. (honvedfc.hu)

2012.01.09.: Az első edzésen a négy beharangozott próbázó közül csak az osztrák Pötzl és a finn Puustinen jelent meg, valamint megerősítették, hogy Francis Doe Malajziába szerződött. (honvedfc.hu)

2012.01.10.: Sanyi, Videoton. (nso.hu)

2012.01.10.: Supka Attila a klubhonlapon megjelent videóinterjújában egy talán megszerezhető magyar szélsőről beszélt, akivel már tárgyalt a múlt héten, és Abasst megfelelően tudná pótolni. (honvedfc.hu)

2012.01.11.: Puustinen egy edzés után már haza is ment, de a pontos miértről nem nyilatkozik a honlap. (honvedfc.hu)

2012.01.12.: Hemingway úr legújabb blogbejegyzésében kitér arra, hogy jelenleg hol tart a Danilo-kérdés:

“Ahogy ezt a bulvárlapok már többé-kevésbé hitelesen megírták, ajánlatok érkezett klubunkhoz Danilo megvásárlására. Az eddig érkezett ajánlatok nem voltak klubunk számára elfogadhatóak. Egy klubbal még tárgyalásban vagyunk, és két másik klub jelezte, hogy ajánlatot kíván tenni. Tudni kell, hogy nem mindenképpen kívánjuk Danilo játékjogát értékesíteni, hiszen eladás esetén egy csatárt kell igazolnunk tavaszra.” (pepsifoci.hu)

2012.01.13.: Az osztrák próbajátékos Pötzl is távozott. (honvedfc.hu)

2012.01.16.: Bár várható volt, mégis elkerülte a figyelmünket, hogy Hercegfalvi távozott, és múlt hét óta az atomjaira hulló Vasassal készül. (pepsifoci.hu)

2012.01.17.: Tchami után is érdeklődnek? Francia, német másod-, osztrák első osztály. (pepsifoci.hu)

2012.01.17.: Az NSO szerint állítólag tárgyalunk a Győrött létszámfelettivé vált brazil Nicolas Ceolinnal. (nso.hu)

2012.01.17.: Fitos László már biztos nem lesz a játékosunk, ugyanis két és fél évre aláírt Gyirmótra. (Nemzeti Sport)

2012.01.18.: Akassou a francia harmadosztályú Nimes-nél van próbajátékon. (nso.hu)

2012.01.20.: Érkezhet Ceolin Győrből kölcsönbe? (eto.hu)

Kölcsönjátékosként elképzelhető, hogy a fővárosban folytathatja pályafutását Nicolas Ceolin. Klement Tibor ügyvezető igazgató megerősítette: mai napon Győrben, majd azt követően késő délután Budapesten is folytak a megbeszélések, és amennyiben a támadó és menedzserei eredményes tárgyalásokat tudnak folytatni a Honvéd vezetőivel, az ETO nem gördít akadályt az elé, hogy brazil játékos a piros-feketéknél játsszon a  tavaszi szezonban.

2012.01.23.: Dinától elköszöntünk. (honvedfc.hu)

2012.01.26.: Ceolin fél évre érkezett Győrből kölcsönbe. (honvedfc.hu)

2012.01.26.: Faggyas Milánnal ma tárgyalunk. – nyilatkozta Supka Attila a Nemzeti Sportban.

2012.01.26.: Danilo a svájci FC Sionhoz szerződött. (honvedfc.hu)

2012.01.30.: A boszniai támadó, Emir Hadzic 3 és fél éves szerződést kötött a Honvéddal. (honvedfc.hu)

2012.01.31.: Három próbajátékostól, Trnicictől, Burgartól és Pandzától elköszöntünk. (honvedfc.hu)

2012.02.01.: Az argentin szélső, Porcari egy évre írt alá hozzánk. (honvedfc.hu)

2012.02.01.: Az egy hete még a Manchester City tartalékcsapatánál próbálkozó chilei középhátvédet, Tomas Diaz Navarretét a belga harmadosztályú Royale Union Saint-Gilloise csapatától vettük kölcsön fél évre. (nso.hu)

2012.02.01.: Az akadémista Ihrig-Farkas Sebestyént az olasz Parma vette kölcsön. (nso.hu) (honvedfc.hu)

2012.02.01.: A Nemzeti Sport szerint tárgyalunk Dajiccal a Vasasból. (Hemingway úr egy elkapott félmondata szerint a BKV elleni meccsen: nem.)

2012.02.02.: Kostolani az osztrák hetedosztályú ASK Mannersdorfba szerződött. Csak érzékeltetésül, Magyarországon általánosan öt osztályból (NB1, NB2, NB3, megye1, megye2) áll a bajnoki rendszer. (nso.hu)

2012.02.02.: A lett Aleksei Alekseev és a kuvaiti Aziz biztosan nem marad, Faggyas Milán viszont lehet. (nso.hu)

2012.02.12.: Marko Vidovic szerződtetésére viszont jó esély van, legalábbis szeretném, ha igazolnánk, a többi már nem rajtam múlik. Ha a montenegróival nem sikerül dűlőre jutni, szükségünk lesz bal oldali védőre, arról nem beszélve, hogy továbbra is szerződtetnünk kell legalább egy csatárt. A nigériai támadó, Joel még a csapatnál marad. Szívem szerint azt mondanám, ne jöjjön több próbajátékos, de nem tudunk mit tenni” – mondta Supka Attila a Nemzeti Sportnak.

2012.02.12.: Bogdan Apostuval nem tudtunk megegyezni. (Nemzeti Sport)

2012.02.13.: Az NB2-es csapatban szereplő Tisza Kálmán Szolnokra igazolt. Arról nincs információ egyelőre, hogy kölcsönbe, vagy véglegesen. (nso.hu)

2012.02.13.: Összegyűjtve a pletykákat: Akassou mehet, ha kifizetik; Marshall nem a játékosunk, csak kölcsönben szerepel itt, viszont nem is megy cserébe Navarrétéért Belgiumba. (pletykák)

2012.02.14.: Faggyas (3,5 év) és Navarrete (fél éves kölcsön) is nálunk szerepel a tavasszal. (honvedfc.hu)

2012.02.16.: Vólent Roland az NB2-es Sopronhoz került fél évre kölcsönbe. (honvedfc.hu)

2012.02.16.: Vidoviccsal nem sikerült megegyezni, továbbra is balhátvédet és csatárt keresünk. A nyáron lejáró szerződésű Akassou távozhat, ha talál csapatot magának. (nso.hu)

2012.02.18.: Vidovic talán mégis jöhet, valamint egy meg nem nevezett csatárral is sikerült megállapodni (02.19-én derül ki, mi lesz vele, vagy egyáltalán ki az). A békéscsabai balhátvéd Juhász nem kell, a libériai Joelt pedig újra megnézik. (csakblog)

2012.02.20.: Két játékost is igazoltunk egyszerre. A montenegrói balhátvéd Vidovic többször is szerepelt próbajátékosként, sokáig úgy tűnt nem sikerül megállapodni vele, végül azonban három és fél éves szerződést írt alá Kispestre. Egykori csatárunk, a legutóbb Siófokon játszó Bojan Bozovic fél évre érkezett kölcsönbe, opcióval, ha utána szerződtetni szeretnénk. (honvedfc.hu)

http://csak.blog.nepsport.hu/archives/2012/02/19/Ezzel_mar_a_Vasas_ellen_keszultunk_-_Supiinti/

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||