Mastodon

Próbázók: második eresztés

A decemberi négy próbázó hamar hozta a múltidőt, így rájuk nem is pazarolnánk többet, mint a szikár tényeket: ketten el sem jöttek; a finn Puustinen egy edzés után annyira elfáradt, hogy hazafáradt; a továbbra is felfedeztlen maradó osztrák tehetség, Pötzl pedig köszönte szépen és szintén távozott.

A játékoskeringő azonban a döcögős kezdés ellenére sem áll le, a gépszíj elkapott minket, és máris itt vannak az újabb próbálkozók: Faggyas Milán és Mihai Dinu (sic!). A tovább után róluk.

Faggyas Milán

A diósgyőri nevelésű, jelenleg 22 éves csatár legutóbb az osztrák élvonalbeli SV Mattersburg állományához tartozott, de pályára csak a második csapatban, az arrafelé Oberligának nevezett harmadosztályban léphetett. (Mind a négy szereplése becserélés volt, fél óránál többet egyszer sem játszott. Gólt nem lőtt.)

Az NB1-ben viszonylag korán, 2006-ban mutatkozott be Diósgyőrben. A következő évben 16 szereplésével szinte állandó cserének számított, és hogy mutathatott valamit, azt bizonyítja egy debreceni szerződés. A Lokiban ugyan végül egyszer sem játszott, igaz ebben egy komoly sérülés is hátráltatta. Vissza Diósgyőrbe, másodosztály és az első gól: 14/4-es mutatóval segíti a visszajutást, de az állandó csereszerepből nem tud kitörni. Nyáron mégis viszi a Mattersburg.

Mihai Dinu (Dina)

A román Dinu egy igazi talánynak indult. A klubhonlap szerint attól az Universitatea Craiova együttesétől érkezik, amely jelenleg nem szerepel egyetlen ligában sem, mivel a szövetség tavaly kizárta tagjai közül. A máskor remek segítség transfermarkt.de oldal szintén nem tud Mihai Dinu nevű játékosról, és ha csak a “Dinu”-t adjuk meg keresési feltételnek, akkor egyik találatra sem illik, hogy tavaly az “U” Craiovában játszott volna.

Utolsó kísérletünk a google és a “mihai dinu fotbal craiova” szavak maradtak, de sikerrel így sem jártunk. Ekkor gondoltuk azt, biztosan egy gépelési hibáról lesz szó, és nézzük meg mondjuk Mihai Dina néven.

… és milyen jól tettük! Mihai Dina egy 26 éves támadó középpályás inkább csatár, aki valóban játszott a Craiovában, és valóban a román élvonalban, ráadásul nem is keveset: 130 mérkőzésén 33 gól ért el.

Tavaly, klubjának kizárása után a CS Mioveni együtteséhez igazolt, ahol (többnyire csereként) 10 meccsen lépett pályára az amúgy tökutolsó csapatban.

Jelenleg szabadon igazolható.

További góljai a youtube-on.


Korábbi próbázók:

  • Francis Doe: időközben Malajziába igazolt.
  • William Jebor: meg sem jelent.
  • Jami Puustinen: egy edzés után elfáradt, majd hazament.
  • Stefan Pötzl: két edzés után úgy döntött, máshol folytatja.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||