Mastodon

legyen bronz!

legalább!

sorrendben győr, eger, végül idegenben egy jó hali. a győr ugyebár necces, miközben sokan szeretik hangoztatni, a bajnokság zsebben, szerdán kupadöntő, majd tartalékolnak, ráadásul strestik is eltiltott, de mivel az eto eddig sem a csatárjátékáról volt híres, ez akár még előny is lehet nekik.

az eger zsebben, adott a három pont, vagyis sok múlik majd a haladáson.

eközben a fradi (-3 pont), a loki (-2 pont) és az mtk (+3 pont) még megmérkőzik egymással, legyen benne jó sok döntetlen, és akkor lesz majd nálunk nyugalom, meg saját kézbe vett sors szombathelyen, ahogy az volt tavaly pécsett is a negyedik helyért. parádés sorsolás.

a vidit hagyjuk, a kaposvár és a kecsó akár lehet necces is, de a pécset úgyis elkapják, vagyis nekünk úgy kellene kilenc pont három meccsen, hogy nekik nem lesz hatnál több. (apropos, vagyok annyira lusta, hogy nem jártam utána: év végén az egymás elleni eredmény, vagy mifene számít pontazonosságnál?).

szóval az ezüst nyista, egy ábránd jelenleg, viszont a srosolást elnézve, az mtk behozható. ugyebár a fradiról és a debrecenről már volt szó, a harmadik dilettánsuk pedig a győr, ami ugyanúgy nehéz, mint nekünk. a lényeg, hogy a győr és a hali ellen legalább annyi pontot szerezzünk, mint az mtk három meccsen. szerintem ez teljesíthető is akár.

a mögöttünk lévők közül egyedül a debrecen lehet necces, ha nagyon nem jönne ki a lépésünk, mert velük szemben úgy van két pont fórunk, hogy az eger miatt az igazából öt, csak nekünk két meccsünk van még, nekik három. de hátrafelé nem tekintünk,

illetve csak részben, és csak annyira, hogy 1994 után újra érmet szerezhetnénk, és újfent egy külföldi edzővel. kuusela, davidovic – rossi?

  • mert ugyebár minek ide külföldi edzők? (a jelenlegi első hatból háromnál dolgozik külföldi mester)
  • minek ide gyenge légiósok? (az első hatnál szinte mindenhol sok)
  • haldoklik (halott?) a pesti foci, miközben simán lehet, az első ötben három is pesti lesz
  • hol van az utánpótlás? azt mi sem tudjuk, de az mtk, a honvéd és a debrecen tele van saját neveléssel, és a hatban tolja.

szóval ne tessenek hallgatni a mainstream sportújságírásra, a hivatalos kesergőkre, a bérből és fizetésből tollnokoskodókra, a foci nem úgy működik, ahogy leírják, hanem bajnokság van, ahol a csapatok mérkőzéseket játszanak, amikért a teljesítményük függvényében pontokat kapnak, majd ezeket a pontokat év végén összeadják, és akinek több van, az volt a jobb.

mi már szinte egészen biztos, hogy legalább tíz csapatnál jobbak voltunk az első osztályban, és még néhány ezernél, ha hozzávesszük az egyéb lentebb lévő bajnokságokat is. nincs mit, és nincs kifelé magyarázkodnunk.

stílusunk van, játékunk van, csapatunk van – és eredményeink vannak.

az egyetlen kérdés, lesz-e mindebből érem, vagy senem, de akkor majd annak örülünk, látjátok feleim, a fél keret saját nevelés, a kezdőben többen kezdenek, hogy jövőre még többen és jobbak legyenek, mi pedig (talán) eredményesebbek.

szeretek honvédos lenni, mert az mindig egy felemelő állapot.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||