Ehhez nekem is hozzá kell szólnom…

Vierchowod_Juventus_1995-96…mert…mert nem lehet RW poszt nélkül hagyni e hírt.

Pietro Vierchowod a padunkon… kis túlzással számomra ez a tranzakció már akkor megérte, ha 2 meccset kap össz-vissz a Cár, aztán lelép, vagy elküldik.

Mintha a Paradise Lost játszana élőben a majdani esküvőmön… (ami egyébként, bevallom magamnak, elég súlyos kép lenne, most így belegondolva). Mindegy. Az is elég súlyos hogy ifjúkorom idolja most a padunkon fog ülni kis külvárosi pályánkon. Hihetetlen.

A Cár… ilyen pofonfarázós nevet is sokakra akasztanak, és mégis, keveseknek áll pofonmentesen jól. Bármilyen modoros e nicknév, nekem 3 kedves focistám is viselte ezt: az ex Benficás és Celtás orosz karmester Alekszandr Mosztovoj, a mi kis fékezett habzású Ivan cárunk, Lovresz, és  – és Pietro Vierchowod. Na de ő miért is lett Cár? Mert egy ex- Vörös Hadsereg katona fia volt…mekkora háttérsztori, bizony, az ilyen legendák miatt jegyez meg az ember 1-1 spílert örökre fiatalkorában. Aztán méginkább a teljesítménye miatt. Az utóbbi pedig nem volt semmi…

Hanta a Sampot emlegeti a múltjából, és emlékszünk is, játszott itt ellenünk, Pagliucával ő hozta össze Pisike gólját. Kb. az egyetlen hibája volt sok-sok meccsén amit láttam a TV-ben. Nekem ő azonban mégse Samp, az ott lehúzott majd’ egy évtizede ellenére sem.

Egy idényt tolt le mindössze a Kispest és a Bayern melletti harmadik kedvenc csapatomban, annak is a számomra örök kedvenc 1995-96-os keretének tagjaként. Micsoda évad volt… BL-győztes Juve, MK-győztes Kispest. Annak a Juvénak az alapkezdője a ’91-es bajnokcsapatunk és a 2001-es BL-győztes Bayern meg az idei Atleti mellett örökös tagja a foci -Valhallámnak. Máig megy kívülről:

Peruzzi – Pesotto, Ferrara, VIERCHOWOD, Torricelli – Di Livio, Deschamps (Paulo Sousa, Jugovics), Conte (Lombardo) – Vialli, Ravanelli (Padovano), Del Piero.

Az idény végén, szinte hibátlan teljesítménnyel a Cár vette is kalapját, 37 évesen búcsút mondva a TOP-szintnek – hisz a csúcson kell abbahagyni (azért a Milanba még elment vegetálni, hehe).

Reméljük, kispesti ténykedése legalább ilyen, de ha lehet, még hosszabb lesz.

Az elmúlt hetek után, sőt reálisan nézve a helyzetünket, nem kéne hurrá hangulatban lennem, de nem tudok mit tenni…

Ma feléledt a tinédzserkorom focirajongása egy kicsit. És ez sem kis dolog – úgyhogy:

Isten Hozott, Pietro, sok sikert nálunk!

Fotó: storiedicalcio.

“Ehhez nekem is hozzá kell szólnom…” bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Fele átkom visszaszívva, csak találtak egy épkézlábnak tűnő embert… :)

 2. mindenkit a munkája minősít, de kiindulásnak nem gyenge… ha sikerülne olyan stabil, olaszos védelmet összerakni, ami előtt 1 kreatív középpálya és 1 ütős csatár kontingens kavargat, akkor még értelme is lehet a következő szezonnak. alapkérdés, hogy(kikből…) rakja össze a talján a védelmünket ?!

  1. Igen, csatárból van/lesz tengernyi, de a védelem… Persze azt se bánom, ha marha jó meccseken mindig 5-4-re vagy 4-3-ra nyerünk… :)

 3. “Faremo il punto della situazione, poi interverremo sul mercato,
  considerando che già sono arrivati giocatori importanti come Kader Keita
  e più recentemente Kandia Traoré e Souleymane Youla.”

  Részlet Cordella mai interjújából.Ezek szerint Kader Keita után várható Kandia Traore és Youla leigazolása.Traore (33 éves,180 cm) nyolcszoros elefántcsontparti válogatott csatár,a francia 1.-2. osztályokban nyomta,234 meccsen 60 gólja van,videók alapján nem rossz csatár,remélem az egy év csapat nélküliség után fizikálisan azért még megfelelő állapotban van.Youla (32,180cm) is csatár, szép pályafutást mutathat fel (guineai válogatott,Anderlecht,Besiktas,Lille) ,nála is a jelenlegi állapota a kérdéses,mert a képességeik biztosan jók.Ha jönnek ,akkor remélem a Cár fizikailag rendbe rakja őket.

  1. “a jelenlegi állapota a kérdéses” – mindig ez az alapkérdés, mert hiába kiváló képességű emberekről van szó, ha megkopott a gyorsaság 1 csatár nem sokat ér..

   1. “minek ennyi csatár?”
    mi azokat hozzuk, akik ingyen elhozhatóak. Ha éppen 3 csatár van, akkor azokat.
    Ahhoz, hogy pozícióra igazoljunk( vegyünk) valakit, egy dolog kéne: PÉNZ.
    Na az nincs.

    1. akik ingyen elhozhatóak, azoknak is fizetni kell havonta… :) van 7-8 csatárunk…minek ?

 4. Az a Juve mekkora csapat volt!!! Amúgy nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem ő van akkora név, hogy nem hagyja, hogy belepofázzanak a dolgába. Ez azt jelenti, hogy vagy elhúz innen 3 forduló után, vagy nagyon jó dolgot hoz össze. Bizakodom :)

  1. egyetértek… :) “ez” már lehet 1 olyan fagyi, amelyik visszanyal… :)

 5. Van pénz is! No nem annyi mint a Fagyinal vagy a Vidéki nagyoknal!
  De jön , ha az Ideasok åljåk a szavukat!
  Csak az a kérdés, h az öreg mire szánja. ..

 6. Na, lássuk mit hoz össze a Cár! Sok sikert kívánok az itteni munkájához!

 7. Egyelőre Vierchowod játékos pályafutásának szól a lelkesedés. Tény, hogy eddig nincs számottevő eredménye vezetőedzőként. Persze komoly helyeken volt a tűz közelében, gondolom nyitva tartotta a szemét.
  A neve Bonazzolinak sem volt rossz, pár hétig mindenki elélvezett, hogy mekkora profi, meg milyen “jól mozog”. Várjuk ki a végét. Első körben arra vagyok kíváncsi, hogy továbbra is érkeznek-e a Serie B cserejátékosai hozzánk.
  Én is jobban örültem volna Pisontnak, de eddig Dolcetti, Morales és Rossi is jobb volt mint a hazai “szakemberek”. Mondjuk a hazaiak szintjét csak “Trí penaltiz” Gomes tudta alulmúlni. (Not one, not two – trí penaltiz)

 8. Paradise Lost, mi? A pap meg majd azt mondja szertartás közben: “Tegyétek ujjatokat a feszületre, és say just words to me!” :)

 9. Remélve,hogy nem akkora szerencsejátékos mint a segédje,akinek azért örök hála a bamba bajnok legyőzéséért!
  Nem tudom miért,de számomra valahogy összeegyeztethetetlen az élsport és a négylevelű lóhere.Biztosan jól végzi a dolgát valaki így is,de valahol ez is egy káros szenvedély.

 10. Feltűnt valakinek, hogy az angol válogatottban ez a Sterling nevű srác pont úgy néz ki, mintha Maxiking ikertestvére lenne? :)

  1. pont én is ezen kuncogtam a tegnapi meccsen magamban. :)

   jött ki egy bedobáshoz, profilból mutatták, és igazából csak a hajhossz volt a különbség.

   (tudom, tudom, sötétben minden tehén fekete, meg ha egy kínait láttál, láttál mindet, de tényleg nagy volt a hasonlóság, és akkor nyugodt vagyok, hogy nem csak nekem kattant be)

 11. Mivel olyan kedves számomra a debreceni meccs, illetve az arról készült poszt, így most – sokadjára – ismét elolvastam, hogy örömködjek egy sort. Kedvenc bekezdésemet ide bemásolnám, egyfelől azért hogy még inkább fülemben csengjen Vitray Pisont Pista-üvöltése, másfelől (és most ez a lényeg) azért, hogy méltassam a szerzőt (RW), aki a két szerencsétlenkedő debreceni összefutó egyikét az új edzőnkhöz hasonlította, vagyis talán már itt sejtetve, hogy tudja: a Cár lesz a be(össze)futó.. :D

  “Aztán jön a 91. perc, remek Loki indítás, a 16-oson belül villan
  egy csatáruk, kisBobi vetődik utána, mint egy nyugdíjközeli Vlaszák valamelyik
  áldozatára, mindkettő a földön, sípszó, ez tizi… NEM! Megúsztuk! Szabi felkapja
  a zsugát, kirúgással indít, elöl csak a pici Lötyi van, Novakovics és egy buflák
  haza védő megszerzik a labát…de nem, összefutnak, mint Pagliuca és Vierchowod
  1991 októberében a Bozsikban, Vitray
  már ordítja a képzeletemben a fülembe, hogy “így van, ez az meg kell támadni….Pisont
  Pistaaa…” de most nem nem a legnagyobb király, hanem Lőrinczy Ati van jó helyen, és
  a szerencsétlenkedő két cívis közül elcseni a lasztit, Novakovics a nyomában, a
  védő a nyomában, mindjárt
  szerelik Atit, de nem, jól fedezi a labdát a Kicsi, és mielőtt odaér a piros
  zoknis csülök, a kapuba gurít… NA ITT A FIESZTA, NAGYERDŐ,
  egymás nyakában a csapat és a lelátó, Szabi is előrefut, örömünnep, a bíró le
  is fújja középkezdés után a meccset, egy stadion fütyül ki minket, a szinte
  csupa ifiből kiálló Kispestet, amelyik a friss bajnokot, egy önmagától
  eltelt és magának mindenképp alanyi jogon győzelmet vindikáló Lokit fektetett
  két vállra, egy igazi wekerlei csibészes “jó
  ünneplést” felkiáltással. Kicsit
  megint az Öcsibái szellem lebegett ma felettünk.”

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.