Olvasói igényfelmérés a 2014/15-ös szezonra

Az van srácok, lányok, hogy hamarosan kezdődik a következő szezon, mi pedig még csak nem is gondolkodtunk azon, hogy mi legyen az eddig bevált rituálék mellett.

Mármint nyilván lesznek posztok, amik a fő produktummal, a meccsekkel foglalkoznak, meg írunk majd továbbra is olyat, amiben a véleményünk van, netán reagálunk hírekre, de ez a dolog mókuskerék része. Azonban mondjuk azt, hogy legyen egy ilyen igényfelmérés, hogy ti mit szeretnétek, és akkor meglátjuk, mi hozható abból össze.

Amink van:

 • a taccs.hu mögött álló modern technikai háttér
 • valamilyen szintű jártasság a netes technológiákban, tehát egy-egy újabb dolog beüzemelése alapvetően megoldható
 • előre nem kalkulálható szabadidő

Ami lehetne, vagy már van:

 • olvasói osztályozás a játékosokról meccsek után. Ehhez például feldobhatjuk a limesurvey kérdőívrendszert, ami remekül skálázható, és a világ minden emberének lekérdezésén túl arra is alkalmas, hogy egytől valameddig elmondhassátok, Kemenes Szabi mennyire volt Szabi, és mennyire ajjaj. Aztán mondjuk a meccsek után két nappal eláruljuk az átlagot.
 • aztán lett olyan, hogy a Google naptárjával kompatibilis verzióban feltoljuk az oldalsávba a következő meccseket. Nektek csak annyi a dolgotok – ha használjátok a naptárszolgáltatást -, hogy ráböktök arra, amelyikre mennétek, ott bejelölitek magatokat mint igen (Google+ felület, ne lepődjetek meg), és onnantól az ott figyel majd a naptáratokban, és jelez az előre beállított időpontba, hogy tessék indulni, különben lekésed az első perces Gyula-szólót. Ennyike.
 • elméletileg a korábbi évekhez hasonlóan idén is rögzíteni fogjuk az InStat remek statisztikáit egy dedikált táblázatba, amit majd valahogy jól elhelyezünk az oldalon, hogy naprakész lehessen bárki a játékosok objektív teljesítménymutatóival kapcsolatban.
 • az MLSZ Fantasy ligájában természetesen idén is lesz Csakblog-liga, de arra nem teszek ígéretet, hogy folyamatosan közöljük majd az ottani állást, ami át is vezet egy komolyabb kérdéskörre:
 • jelenleg az van, hogy az adhoc-jelleggel kitett posztok alatt megy a napi beszélgetés, ami egyfelől jó, viszont egy idő után már csak mérsékelten kapcsolódik a beszélgetés fonala a poszt témájához. Tehát jó lenne kitalálni valamit, ami ezt a dolgot tisztességes mederbe tereli. Ez felőlem lehet akár egy (egy) fórummotor is, amit én ugyan nem igazán szeretek, de ha erre van fogadókészség, akkor megoldjuk, vagy lehet olyasmi is, hogy minden héten csinálunk egy (kettő) kibeszélő posztot, amit mondjuk mindig legfölül tartunk a főoldalon, és akkor alatta lehet, netán a (három) Google+-on is létre tudunk hozni (létre is hoztunk már) egy közösséget, ahol bárki nyithat témát, beszélgethet bárki témája alatt. Nos, mi legyen?

Szóval ilyesmik járnak az agyunkban, de szívesen fogadunk bármi ötletet, akár úgy is, hogy valaki esetleg átvállalja a kivitelezésének egy részét. Alapvetően sosem zárkóztunk el semmi jótól, ez legyen így a továbbiakban is, és (sőt!) ha lehet, még nyitottabbá szeretnénk válni, ami ugyebár együtt jár a mi időnk vállalhatóbb beosztásával is.

Jöjjenek az ötletek!

“Olvasói igényfelmérés a 2014/15-ös szezonra” bejegyzéshez 46 hozzászólás

   1. +1, már a tuvalui futballból sem érzem magam olyan naprakésznek, mint annak idején.

 1. Az osztályzós fejlesztésnek tudnék örülni, ha mindenki komolyan veszi, és nem osztogat egyik héten egyeseket, másik héten tizeseket hangulatától függően. Vagy mondjuk lehetne úgy számolni, mint például műkoriban, hogy a legjobb és a legrosszabb osztályzat játékosonként kiesik, szezon végén meg adhatnánk valami apróságot a győztesnek, biztos Ignjának is jól esett volna egy ilyen nyáron, hogy érezze, mennyire szeretjük… :)
  Egyébként bármilyen fejlesztésnél többre értékelnék egy fórumos sörözést… :)

  1. Senkinek nem lehet megkötni a kezét, hogy így, vagy úgy gondolkodjon és osztályozzon, talán még a tiédet sem. Mindenki osztályozzon saját döntése szerint. De jó volna számára a lehetőséget biztosítani, az összesített, vagy magánvéleményben elmondhassa, miért adott ma 10 pontot, mikor mások kettőt, vagy hármat adtak.

   A Fórum és a sör olyan két kategória, ahol a színvonal alakulásában inkább az utóbbi játszik szerepet. Félreértés ne essék, szeretem a minőségi sört :)

 2. olvasói osztályozás a játékosokról meccsek után.-ez jónak tűnik ! aztán már csak 1 visszacsatolás kéne a fiúk fizetéséhez : aki nem hoz 1 maghatározott átlagot, annak beugrana egy 0.5ös szorzó :) szerintem látható hatással lenne a teljesítményekre !

 3. véleményem szerint, az oldal jelenleg olyan “családias” hangvételű. Ez így rendben is van. (sztem)
  Igen, – gyakran elkalandozunk a poszt témájától, a kommentekben, de gondolom mindenkit elragad a hév, ha végre lát egy fórumot ahol elmondhatja búját-baját, és meg is hallgatják/reagálnak rá. ( Mert ugye a Honvéd részéről, mi szurkolók le vagyunk sz…rva)
  A pontozás jó ötlet, nem tudom nem ró-e sok terhet a szerkesztőre?

  1. nem. limesurvey-jel igazából két perc, és van egy link, ahol lehet osztályozni. beágyozva nem lesz, viszont remek exportja van, könnyen feldolgozható

 4. Nagyon megakadt “Az én Kispest-Honvéd sztorim”. Én szívesen várnám a folytatást, ne az a fránya NB 2-es szezon legyen belőle az utolsó :)

  1. Lesz folytatás, sőt, mivel elmentek az évek, már meg se fogok állni a tervezett 2009-es MK győzelemnél, hanem akár a II. Supkaéra végégig is elpöföghet a sorozat (ráadásul még legalább 4 best of…, worst of… extra rész is raktáron pihen…). A nagy szünet oka prózai: a már sokszor hivatkozott munkaleterheltség tette lehetetlenné az elmúlt 2 évben, hogy az egyébként elég macerás, nagy időigényű retrospektív sorozatot rendszeresen tudjam hozni, de most egyelőre úgy tűnik, e téren kicsit javul a helyzet, így nyár végén jöhetnek új epizódok. Sőt, a játékosinterjúkat is próbáljuk felpörgetni a régi gyakorisági szintre, ha ebben a klub is partner lesz. + Még vannak ötletek de ezeket nem akarom egyelőre nagy dobra verni, majd meglátjátok, h sikerül-e vagy sem…

 5. „Az én Kispest-Honvéd sztorim”. folytatásos klubregény újabb epizódját – akkor
  ahogy olvasom a hozzászólásokat – nem csak én várom nagyon epekedve. Nagyon jó
  hír, hogy a nyár végén újabb rész kerül
  napvilágra, már nagyon várom! Ha egyszer befejeződik a történetírás, szerintem
  ezek olyan remek kortörténeti összegzések, hogy érdemes lenni kiadni könyv
  formájában. Tudom ez nagyon nem egyszerű, de nagyon megérdemelné a kódex
  formátumot!

  Való igaz, hogy egy-egy poszt kommentjei rendesen elkalandoznak a napi aktualitások
  irányába. Tényleg nem lenne egy rossz megoldás egy oszlopos osztott címlap,
  amely egyik felén a konkrét aktuális topik, a másik részben pedig a „nép hangja”
  és témafelvetései lennének folyamatosan.

  Játékosinterjúknak én speciel nagyon örülnék (nem tudom a jelenlegi klubvezetés mennyire…..)
  azonban szerintem nagyon sokunknak nagy örömet jelentene, ha (talán kicsit
  ellopva Gulyás László, Régi csibészek c. műsorának hangvételét) lennének régi
  Honvédos játékosokkal hosszabb interjúk, beszélgetések.

  Szerencsére ez kimeríthetetlen forrás és sokkal könnyebb lenne mint a jelenlegi játékosok
  megnyilatkoztatása. Attól félek, hogy a jelenlegieknél sokkal több lenne a tabu
  téma és a közhelyes válasz (teljesen érthetően természetesen az Ő szemszögükből).

  Nagyon örülnék, ha ez összejönne, szerintem sokat tudna ebben segíteni a Kispesti Futball Ház
  és személy szerint Gyimesi Laci, mert ha jól tudom nekik is van olyan
  elképzelésük, hogy régebbi játékosokat fognak meghívni vendégnek egy-egy
  alkalommal.

  Más oldalról nézve ezeknek a méltatlanul elfeledett legendáknak is nagyon jó érzés lenne, ha
  szembesülnének azzal, hogy van érdeklődés, megbecsülés és szeretet az irányukba.

  Tudom, hogy sokszínűnek kell lenni és minél több hely van a véleményformálásra már, ez egyrészt
  nagyon jó dolog, de sajnos globálisan nézve én azt látom, hogy nagyon
  megosztott és szétszabdalt a Honvédot szeretők tábora. Nagyon bízom benne, hogy
  ez a hely lesz/lehet az amely központi szerepet tölt be majd ebben a kategóriában.

  Sokkal jobb lenne az egység valamilyen formában a sok hírközlő, véleményformáló szint helyett.
  Nagyobb erőt és talán markánsabb véleményt lehetne a döntéshozók számára „üzenni”
  és figyelembe veendő súlyt tudna képviselni az, hogy van egy erős és ütős „visszhang”, amelyre érdemes
  odafigyelni.

 6. Osztályozás jó ötlet, de csak ha nem szorítja ki a meccsek utáni szöveges egyéni értékelést, bár szerintem megfér egymás mellett a kettő. Mondjuk érdemes lenne előbb osztályozni, utána nektek értékelni, hogy ne befolyásoljátok az olvasókat. :)
  Amit szívesen látnék még: mélyebb, személyesebb interjúkat a játékosokkal, stábtagokkal. Régebben voltak hangfelvételek, azokat szerettem (bár személy szerint jobban szeretek olvasni, mint hallgatni, mert gyorsabb, de gondolom a szerkesztés plusz idő, szóval nem hepciáskodom).

  Naptárt, meg gugli+-ot külön beszélgetésekre én nem használnék, jobb szeretek mindent egy helyen látni.

  Egyébként minden fasza, jók vagytok!:)

 7. Egy technikai kérdés még kiegészítendő az előzőeket. Azt nem lehet valahogy megoldani, hogy ha van új hozzászólás bármihez, akkor azt tartósan jelezze a rendszer valahogy, amíg el nem olvasta az érdeklődő? Ha éppen nyitva az oldal akkor látható, hogy új komment érkezett, de ha bezárom és újra megnyitom akkor ez eltűnik és lehet átböngészni az egész rovatot és belőni az időpontot, hogy mik lehetnek a friss hozzászólások.

 8. Sziasztok!

  Köszönjük a posztokat, fejlesztéseket, bármit, amit olvashatunk. Nekem nagy kedvencem volt télen az edzőmeccsekről való twitter tudósítás. Tudom, ehhez Nektek épp rá kell érni az edzőmeccs időpontjában, és én pont a sokszor munkaidővel ütköző meccsriportokat kultiváltam, szóval elfogadom, hogy az edzőmeccs-időpontok kontra szabadidő hullámvasút break out pontjai okozzák ezek elmaradását, de ha lenne még ilyen, én speciel nagyon örülnék.

  Mindenesetre ami jelenleg van, az is a szuper és az überf.sza között van félúton, úgyhogy csak hálálkodni akartam ezzel a bejegyzéssel, szóval köszi

 9. Az osztályozós értékelés jó ötlet, jó játék, AKAROM! :)
  Az infostat dettó hasznos.
  Igen, az valóban igaz, hogy pik-pakk elkalandozik a főtémától a csevej. Mondjuk ez felerészt orvosolódik szerintem, amint elkezdődik a bajnokság és jönnek heti rendszerességgel a beharangozó posztok és a meccsek után a kiértékelősök. Felpörög az élet! :)
  De a témánál maradást erősítheti egy állandó, ventillációs poszt működtetése ‘dühöngő’, jelleggel, ami fönt lenne a főoldalon, jaja, ez jó ötlet. Úgyis jön mindig valami okosság, amin lehet rágódni, és nagy valószínűséggel nem kapcsolódik szervesen az aktuális főtémához. Másfelől pedig szeretett csapatunk jelenlegi tulajdonosa és uralkodója (a kettő nem ugyanaz a személy…) úgyis mindig szolgáltat düh-kiváltó sztorikat, egy erre rászervezett dühöngő felület létjogosultságához kétség sem férhet. Szerintem fórummotor nem kell, ennyivel nagyjából kezelhető a “probléma”. A poszt lehetne állandó, abba belepakolva al-posztokat. Vagy afféle hírfolyam jelleggel mehetne, mint sokszor most is a bejegyzések alatt. Ha valaki hall, tapasztal valamit, beírja oda, aztán úgyis rárabolnak a többiek és kiegészítik. Nem tudom. Hajrá! :)

  1. Akkor én is elkalandozok.Mi lenne ha Hemit holnap elütné egy Pizza Hut-os autó.Tényleg nem lenne többet Kispesten foci?

 10. Én 68-óta járok meccsre bár 67-ben születtem.Sajnos ezt 2000 körül beszüntettem mikor egyszer beverték az orromat hazafelé menet. Azóta követem komolyabban a dolgokat ismét amióta olvaslak titeket.Nekem csak minél több poszt a kívánságom.A meccseket viszont néha rettenetesen unom.

  1. Nekem 67-ben a Kistadionnál, Spencer Davis Group koncert után egy gumibot landolt a hátamban. Azóta sem szűntem meg szeretni a rock-ot. A két dolog elméletileg független egymástól…

   1. Ja azt nem mondtam hogy nem szeretem a Kispestet csak nem megyek meccsre.A Határ úti metrómegállóban véreztem egy órát,senkit nem érdekelt.Fogadalom,ilyesmi.

 11. 1. harmad: Kemenes – King, Ignjatovics, Alcibiade, Fejes – Vécsei, Godoy – Daud (Holender), Job, Youla – Traore.
  2. harmad: Kemenes – Sundas, Kristi, Mello, Baráth – Nagy G., Hidi – Holender, Portilla, Kapacina – Mancini.
  3. harmad: Horváth – Sundas, Kristi, Mello, Baráth – Nagy G., Hidi – Ihrig-Farkas, Vadócz, Portilla – Mancini.

  Vécsei szűrőben és Job osztogat, az a szerencsétlen meg éket játszik 2 harmadon keresztül !? komolyan mondja még valaki, hogy ez a faszi edző ?

  1. Sajnos nem tudtam kimenni. Bár ezek szerint nem vesztettem sokat… A fél csapat afrikai. :(
   Feltenném a régi kérdést, Palik Laci után szabadon: HOVÁ TŰNT PROSSER DANI???

   Ha nincs az NB1-es keretben, akkor nem hiszem hogy itt marad a csapatnál. Végül is a téli felkészülés alatt, 8 meccsen CSAK 7 gólt szerzett . Kár érte. De talán jobban jár, mert ha elmegy kap lehetőséget, nem a Cordella bérencekkel együtt züllik tovább.

  2. Az első harmadban szereplő 11 számomra a szombati kezdőgyanús.
   Andreácska Mancikácska, mint csúcsék…??? FÖLADTAM!
   Essünk ki a retekbe, legyen forradalom, valami balhé, ha ez az útja, akkor legyen ez… Kolbásztöltögető Piero Pini, az életben nem gondoltam volna, hogy nálad is van lejjebb, de sikerült valakinek alád mennie!
   Gratulálok, Szabó bácsi, egyre jobb, ami itt alakul!

  3. Emberek itt oltári gáz van!! Valaki mondja már ki, hogy meztelen a Király!!
   Ha ebből az őszből valami jól sül ki akkor esküszöm, veszek egy Fradi mezt vezeklésül és naponta hordom egy fél órát!

   Mancini mint csúcs ék!!! Lehet, hogy szombaton Ő áll a kapuban ezek után?
   Mi van itt??

   Tudom nem illik hallgatózni, de azért voltak ma a korlát mellett egy flusztrált le fel-alá járkáló embertől érdekes félmondatok amiket akarva akaratlan meghall az ember!

   Ami lejött mindebből:

   1. Vernest kölcsönadjuk.
   2. Kozma Ricsi szintén kölcsön Békéscsaba vagy Siófok.
   3. “nem adok neki többet mint amennyit mások is kapnak a csapatban…..” (vajon kinek ?)
   4. Nagy átverés valami menedzser részéről, folyamatosan hitegetett és Ő egy komolytalan ember…..
   5.” Menjen, ha annyira akar” (? Vécsei ?)
   6. “VW keretszűkítést akar és folyamatosan játszatja Mancinit”

 12. Ha lehetne egy interjut Bobál Gergővel,mivel 19 évesen szárnyalnia kéne a pályán,és az osztrákok ellen pont az ellenkezőjét láttuk sajnos.Nagyobbak az elvárások vele szemben,mint a valós tehetsége,képessége?Óriási csalódás lenne ha nem változna mentálisan,mert sajnos egy meccs után is le lehet szűrni,hogy ki mire képes.Az megbocsájtható,hogy a gól nem jön össze minden mérkőzésen, ahogy egyik csatárnak sem,de amig pályán volt egy!!! sprintet sem láttam tőle!

  1. Tudod ki a tehetség? Láttad a Magyar-Portugált? Na az a Portugál srác aki 4 védőt kicselezve gólt lőtt nekünk.
   Többen közülük már a Man. Cityben, és egyéb helyeken vannak.
   Bobál is volt a Cityben próbajátékon, de itt maradt.
   Konklúzió?
   Egyébként jó marketinggel, + egy kis segítséggel ő is lehetne már máshol ( ha nem is M City szintű csapatnál).
   A Puskás Suzuki kupa után kellett volna AZONNAL eladni, 4 szép gól után.
   De nem. Hemi papa tudja a frankót! Ha most kínálnak érte 100,000-et, akkor majd ha felnőtt “kész” játékos lesz, akkor adnak érte 300,000-et is! ( gondolja ő)
   Így vesztegeti el a srácok lehetőségeit, teszi tönkre az életüket. CSAK azért hogy ő többet keressen.
   A játékos sorsa nem érdekli.
   Persze az hogy ő gondolkodásmódja rossz, már többször beigazolódott, mégis kitart mellette. Sok játékosügynök bolondnak tartja, nem is áll szóba vele. Bobált vitték volna korábban, de Geri csak úgy volt eladó, ha vitték volna a testvérét is. Hemi “csomagban” szerette volna árulni őket. Úgy nem kellett.

 13. Szerintem amugy szuper lenne, ha tudnatok esetleg interjukat kesziteni jatekosokkal, edzokkel, utanpotlas edzokkel, stb

  1. Attól félek, hogy amint lentebb is írtam a mai játékosok esetében,- teljesen érthetően – csak sablonos és közhelyes válaszok érkeznének a “kényes” kérdésekre.
   Kérdés még, hogy engedélyezi a klub egyáltalán az ilyen interjúkat?

   Persze lehetne ezeket a necces kérdéseket kikerülni, de szerintem annak is örülnénk azt hiszem, ha minél több infót megtudnánk a játékosokról. Azonban Én nagy potenciált egy Andrusch, Lukács, Kovács Kálmán, Sikesdi stb. (szerencsére szinte végtelen a lista) interjúkban látnék!

  2. ez nem a nyugat. ez a kelet. Itt senki sem fog semmit sem nyilatkozni. Nyugaton, pl. mindenki tudja hogy mennyit keres Rooney ( pedig nem is keveset) itt meg kussol mindenki a fizetésekről. Ez a helyzet errefelé. És most nem csak a fizetésekről van szó.

 14. Mivel gondolom egy rendes posztot megírni sok idő. lehetne az, hogy egy-egy hírt posztoltok csak aztán majd a T. közönség megcsámcsogja a kommentekben (vagy nem). PL ilyen lehetne az idexes cikk a belgák akadémia elemzéséről (Honvéd 4. hely)

 15. Akkor a kis elkalandozás a fő témától, ahogy azt írtátok is: Rettegj, Szabi! Ha Manci nem válik be éknek, akkor jön a kapu! Never Give Up, Manci!!!

   1. inkább mosogatófiúként a Cordelláék kantinjában, ott nem zavarja a labda

  1. Tegnap írtam vmi olyasmit, hogy a róla szóló cikk csak azért jött létre, mert valaki érdeklődik felőle. Ugye hogy ugye? :)

   1. Igazad is lett, Attila1969W máris érdeklődik felőle! :)

    1. csak amolyan tegnapi edzőmeccses korlát melletti meghallott félmondat az alapja……

     1. egyébként Kondás a mai sportbulvár kiadványban azt nyilatkozta, hogy még középpályást és csatárt igazolnak……

      1. Jó, de mindkettő Mancini lesz. :) Rájöttek, ha Mancio bevethető középpályásként és ékként is, akkor minek két emberre költeni? :)

       1. ha a tegnapi klasszis csatárjátékát látta volna az Elemér, akkor már a BATE ellen vele állnának fel szerintem :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.