Megint besült az RW-jóslat…

honvhali2014…ennyi.

Megmondtam, hogy esőben ázunk majd a korzón, sokak között én is, egy iszonyat tré meccsen.

Nos, eső nem volt, én meg a nagy lelkesítő werkliposztom után úgy hajoltam meg egy klasszik őszeleji vírus előtt, mint kismáncsó a terhes atyai örökség alatt, így otthonról, ágyból, gyógyteákkal felszerelkezve szenvedtem végig a meccset. És a meccs tré volt. Ja, ezt eltaláltam.

Apró örömök? Á, dehogy. Ellenben sokadjára is beigazolódott, hogy TV-n keresztül nézve az élőben, meccs-haverokkal még csak-csak kibírható “foci” bizony élvezhetetlen. Sőt. Katasztrofálisán ótvarul pocsék.

Ráadásul most még írni is kéne erről valamit. Nem megy könnyen. Nézzük, mik ragadtak meg.

 • Elfogytak a fiataljaink a kezdőből. Sőt anblokk a magyarok. Én alapból nem tartozom a szélsőséges magyarozók közé a szurkolótáboron belül, anno nem zavart, hogy Gege helyett Zelenka, hogy Baranyai helyett Szmicsó, hogy Tóth Iván helyett Tomics, hogy Disztl Dávid vagy Csobánki helyett Bogdanovics játszik. Mindegy a nemzetiség, ha minőséget képvisel. Mindegy…de egy határig. A Juvénál sem szeretem ha nincs olasz a kezdőben (szerencsére ez azért ritka), a Bayern rendre (értsd: évről-évre) használ 4-5 emblematikus németet, ezek közt nem ritkán saját nevelést (bár mostanság a spanyolosító Guardiola fejbéli megfáradása ezt kezdi felülírni). Értitek, mire akarok kilyukadni. Persze hogy értitek, ezt boncolgatjátok ti is hetek óta. Nehéz azonosulni a hetente feltűnő új jugókkal, olaszokkal, kettős állampolgár afrókkal. Lehet hogy Kosznics nagy kedvenc lesz, lehet, hogy Marku már az is, de én hiányolom (az amúgy sokszor szintén ócsárolt) fiataljaink stabilabb jelenlétét. És emiatt nemcsak ők a hibásak, ne mondjuk, hogy azért nem játszanak, mert nem érdemlik meg… Hemy úr egyszer már posszant tavasszal, hogy kevés a fiatal, sok a légioner. Most meg minden vissza? Back at square one? Miért? Boti 5, Geri 1 perc? Mit tud ez a Portilla a mázlis szabin kívül amiért kirobbanthatatlan? Job? JOB OUT, basszus….
 • A szünetben Nagy Antal közölte stúdiószakértőként, hogy ez az első félidő egy minden igényt kielégítő király magyar bajnoki, sok ilyen kéne. Ex-ikonunknak pedig valami új szemüveg vagy lencse, gondoltam, majd a számra csaptam, mert nem tiszteletlenkedünk a régi nagyjainkkal. Szerencsére a második félidő végi visszakapcsoláskor Nagy is visszakapcsolt, és közölte, mindent visszaszív, ez katasztrófa volt. Azért mindenesetre jó volt látni az öreget.
 • Aminek örülhetünk, a három ponton túl, persze, az az első félidő 3-4 támadásépítése, pofásnak tűnő (és sajna a végén rendre elrontott) kontrája, koronaékszerként a tényleg remek góllal, ez annyira tetszett, mint amit Arda toszott este a Realnak (maródi posztíró egész nap meccset néz a TV-n nyilván). Hidinek nagyon kellett a gól, örülök is, hogy játszott. A többi támadásban Gyulus megint alkotott szépeket, kár, hogy az önzőségi kapszulákat, melyeket megtalált Filip szekrényében, most ő vette be.
 • Aminek viszont nagyon-nagyon nem örülök összeállítás terén, az az, hogy negyed órával a vége előtt, csúcséknek, a futóbolond Gyula helyére miért a kis zoknis TORZ DIGÓt küldi be VW?? Illetve tudjuk, persze, le van ez dumálva, de Pietro, ex-idolom, BL- és VB-aranyérmes, olasz bajnok arcként ehhez hogy, de hogy adhatja a nevét? A kis harisnyamutáns 1 méteren 100 méter hátrányt szed össze az indításoknál, és meg sem izzad mikor jön lefele, hétközben pedig DelPipi-Máncsó csatársorról álmodozik. Hol a szívlapát? Tegnap is úgy mozgott, mint Kovács Kálmán… na de az a Kovács Kálmán, aki a brazil masters ellen sétálgatott a kezdőkörben, és tőle ennek is örültünk, mert mögötte volt két évtizednyi kispesti történelem amikor futballistaként imádtuk. A zoknimanó egy, jobbára percembernyi cserejátékosként végigtolt idény után próbálja ezt eladni nekünk, apja neve és Kordé oltalmat nyújtó  habteste mögé bújva. Skandalum!
 • Még egy szó VW-ről. Sok fura dolga ellenére valahogy kezdenek jönni a pontok, és egyvalamit nem szabad elfelejteni: minden nyilatkozatát tolmácstól halljuk, így nehéz megítélni, hogy tényleg ezeket mondja-e. Ráadásul ahogy elnézem, nem biztos, hogy a fordítás is a helyzet magaslatán áll, elég megnézni a tegnapi TVs meccsvégi produkciót… Artnerrel mély-interjú, a (mondjuk eleve szűkszavúnak tűnő) VW-nek egy rövid kérdés, arra rövid válasz, majd ciao. Lehet hogy nem szószátyár a Cár, de akkor tessék kiverni belőle a válaszokat, ha kell, 5 rövid kérdéssel. De miért én adok tanácsokat az MTVA-nak, a Sport1-nek, az NSO-nak, az ultraamatőr, outsider műkedvelő arc? Lehet ezért tartunk itt sok téren? Szóval meglehet, hogy még türelemmel kellene lennünk az edzővel, de az is esélyes, hogy már mehet a facepalm, tényleg nem igazán látni itt már semmit a ködben, amit a pofók direttore eresztett az orrunk alá egy jó belvárosi jókai bableves után…
 • Zárásként rövid értékítélet a Hanta által hamarosan kitett osztönyv elé: Kemi tegnap megint álomporon volt, kijöveteleknél előfordult némi királygabis paralellpálya is (ahogy haveri körben mondjuk: rámozdulás az akciós Bonduelle konzervekre a szupermarket alsó polcán); a védelemben Kristi tetszett, amíg majdnem nyomott egy gólt az ellennek, Kosznics bármilyen lehet még, mondjuk szerintem nem lesz rossz, de mivel ő is csak kölcsönarc, bűn a kopasz böllér helyett játszatni (inkább mellette kéne, a talján idegbajos tarajos helyett); Alci jó volt, leszámítva a labdaelrúgós olaszkodását (ilyenkor úgy tomporon kínálnám, hogy félrenyelné a posztmeccs grappát); Kingecske most tetszett. Hidi határozottan jó volt, Portilla értelmezhetetlenebb, mint Zsiva, vagy Diarra voltak, Báló kezd ébredni… Gyula ha nem önző, megint 6-os, Kandia meg szokás szerint eggyel gyengébb. A cserék közül Boti és Geri alig kapott időt, Máncsó meg egy kis dologtalan here.

Jövő héten DVTK-túra, remélem felépülve már én is ott lehetek, ha pedig komolyabb az ügyem, akkor Hanta szóljon Kordellának, és igazoljanak helyemre valami olasz zsurnalisztót. Lehet hogy magyarul nem tud, sőt, még írni se, de azért majd örülünk neki.

Viktor képei pedig itt!

“Megint besült az RW-jóslat…” bejegyzéshez 26 hozzászólás

 1. Az első félidő még nem volt gáz. Érdekes dolog ez a támadásban 3 védő, lehet, hogy jobban fog menni, mint a válogatottnál… A balszél egész jó volt, Job jobb volt mint máskor. Bálint jól megvolt Gyuláékkal. Ha tudunk így is, akkor mi a nyavalya volt a második félidőben? Ha nem az impotens Hali van a pályán, akkor kikapunk… Összeállítás: Mancsót nem is minősítem, remélem VW majd minősíti… Hidinek nagyon örülök, hogy visszaverekedte magát, és egész magabiztos. Kosznics? Lehet, hogy jó lesz, de egyből kezdetni, Ignját meg padoztatni? Ne mááá! Mondjuk Halifalván is vicces volt Rocchi kezdetése :)

 2. amúgy rájöttem a mancsó-enigma megfejtésére: a gyerek agyilag ZOKNI.

 3. Emberek, harmadik bajnokin nem kaptunk gólt! Csak nézni ne kellene… Diósgyőrben 2:0-ra nyerünk, játszátok meg! ..max nem nyertek ;-)

 4. Kedden Ligakupa. Ott majd lesznek azok a játékosok akiket hianyolunk.
  ( belépés csak kártyával! :)

 5. Sok embertől hallom olvasom hogy milyen jó mert Hidi visszaverekedte magát!!! Senki nem veszi észre hogy nem erről van szó???? Inkább arról hogy vetésforgóba néha betolnak egy-két magyar fiatalt hogy ne háborogjon a publikum (most már szinte csak a tv előtt). Minden koncepció nélkül berakják a sziciliaiak hol Vécseit,hol Nagy Gerit,hol Hidit…..stb.
  Töltelékek a cordé bébik mellett. Ugyancsak sokat hallom hogy Pietro nem is rossz edző……. :O szerintetek akinél Job és Mancika játszik,vagy padon ül az milyen edző????
  Ha felsőbb utasitásra teszi akkor pedig bábfigura a kordé müsorban.

 6. Aludva egy kicsit a hétvégére sem látom másképp a helyzetet
  mint amit írtam (tunk) itt sokan. A győzelmet (sajnos) nem kell megmagyarázni és minden más „mellékes”.
  Persze változni fog ez a helyzet, mert a húzósabb meccsek
  még előttünk vannak, de lehet az is, hogy ez a Morales-i út valóban eredményes
  lesz.
  Meglátjuk.

  Fogalmam sincs mi lenne egyébként a jó? Ha jön a
  negatív széria akkor sem változna semmi sem alapjaiban, akkor meg már inkább
  valóban jobb, ha nézhetetlen focit produkáló játékkal is, de gyűjtögetjük a
  pontokat.
  Alapjában véve jó dolog, hogy hátul kezdünk rendbe lenni amúgy jó kis olaszos felfogás szerint,
  habár szerintem ez a 3 védős felállás hosszabb távon nem tudom mennyiben fog
  működni, ennek az erőfelmérője lehet mondjuk a Dió ellen mérkőzés.

  Szombaton nekem nagyon hiányzott Ignja hátulról, Kristi
  szerintem a legrosszabb játékát produkálta amióta itt van, Alci sajnos be van
  betonozva, Boti nem tudom meddig bírja még ezt a jegelést, nekem viszont Kosnic
  kellemes meglepetés volt!

  (ha nálam lenne a döntés joga, akkor Kosnic, Ignja, Kristi lenne a belső hármas és a két szélen King és Boti liftezne a középpálya és a hátsó régió között)

  Azért az nem mindennapi dolog, hogy a szögleteket egy
  csapatnál a középső védő (Kosnic) rúgja be folyamatosan! Tegyük hozzá nagyon jól és
  végre nem a hülye kis szögletek dominálnak!

  Portilla és legfőképpen Job nekem továbbra is az
  érthetetlenség kategóriájába tartozik. (hihetetlen hisztiket levágott az utóbbi
  a meccs alatt, azért valaki szólhatna már neki, hogy azért is összeteheti a kezét,
  hogy ilyen játékkal és hozzá állással felveheti egyáltalán a Kispest mezt).

  Nagyon nem tetszett a csatárainknál nagyrészt domináló
  önzőség, ami egyre látványosabb formát ölt sajnos mostanában.

  Mancini…….inkább erről nem írnék semmit, ami elmondható az
  úgy is elmondatott már! Abszurdisztán lett ez a klub!

  Lassan tényleg elfogyunk szurkolóilag és ez nagyon tragikus.

  Valahol bíztam benne, hogy a Kanyar meglépi azt szombaton,
  hogy megjelennek a Haladás szurkolóinak szektorában (nem kellett még erre a
  mérkőzésre klubkártya) bejöhettek volna simán és nyomnak egy fergeteges szurkolást, de sajnos nem így
  történt. Mindenesetre érdekes lett volna a helyzet, ha együtt szurkol a két
  baráti tábor! Én megnéztem volna!

  Szegény Szombathelyiek fizethetnek egyébként rendesen az
  MLSZ büdzsébe a GHF-t a ZTE-t és az MLSZ-t “éltető” rigmusok miatt! Már leírtam itt, de
  tényleg el kellene gondolkozni olyan bekiabálásokon, szurkolásokon ami poén és
  kritika is lenne és nem lehetne bele kötni! Ha az Éljen az MLSZ!, a Csányi a
  megmentő!, Pintér Attila szeretünk!, Klubkártyát az óvodásoknak is! és hasonló
  zúgna a szurkolóktól arra lépnének-e valamit a nagy farizeusok a fegyelmi
  bizottságban??

  Jó volt látni szombaton kint Détárit, Budovinszkyt,
  Bárányost, Pisontot és Gálhidi Gyurit (Egyiptom után újra idehaza) is a mérkőzésen.
  Kevésbé lesz jó látni a következő hazai mérkőzésen (a választások előtt) a VIP-ben a politikusainkat, mert előre lefogadom, hogy tele lesz velük a páholy……alapból lesz Ogy. képviselő, sportállamtitkár, kormányhivatal vezető, 2 polgármester jelölt, alpolgármester és ki tudja ki még.

  Szövetségi kapitány ügyben már egy pár napja azon
  gondolkodom, hogy lesz egy kis meglepetés ez ügyben. Nekem teljesen belefér az
  elképzelésembe, hogy a Cordela-Hemi-Csányi (MLSZ) vonalon bepróbálkoznak
  Mancini ide csábításával!
  Tudom kissé meredek elsőre, de lemaradt az Olasz kispadról
  és ha jól tudom egyenlőre “munkanélküli” edző ……..ha meg már nagyon pikírt akarok lenni
  akkor már látom lelki szemeim előtt a kis zoknis csodacsatárunkat magyar válogatott
  mezben!

  1. Alcibiade meccsek óta jól nyomja,ilyen teljesítménnyel neki mindenképpen helye van a csapatban.Marku az egy nagy hibájától eltekintve (mellel való rövid hazaadása) nem volt rossz.Kosnic jó igazolás,higgadt ,okos játékkal mutatkozott be.Ignja talán a neki nem fekvő mély,csúszós talaj miatt volt csak kispados.A védelemben most igen jól állunk,van 7 nb1-s szinten jónak számító védőnk King,Baráth,Alcibiade,Ignjatovic,Kosnic,Marku (ez a vezeték neve amúgy,a Kristi a keresztneve),Kosnic és Vidovic.Lehet velük 3,4, vagy 5 védős rendszert is játszatni.Diósgyőrben remélem Ignja visszakerül,én Alci-Ignja,Kosnic belső hármassal kezdenék.

   1. ha hinnék abban, hogy van koncepció kispesten, akkor nekem is ez lenne az első, ami eszembe jut.
    vagyis, hogy VW át akar állni a háromvédős (három belsővédős) rendszerre, és ehhez nem volt meg a játékosanyaga. most viszont Alci, Ignja és Kosnic működhet együtt, és látjuk, Kriszti se jön zavarba ahhoz képest, hogy csak 19 éves.
    ellenben ha ez lesz, akkor Botit bukjuk, mert neki nincs helye ilyenkor a középpályán, míg King megszabadul végre a védőmunkától, ellenben lendületet veszíthet, hogy csak 30-40 métere lesz szaladgálni.
    kíváncsian várom, hogy ez valóban koncepció, vagy fejetlen kapkodás megint

 7. Azt hiszem lesz egy kis retro nosztalgia hangulata a mérkőzésnek, emlékeim szerint ezen a pályán lett végleges a bajnoki cím a másodosztályban.

  BKV Előre FC – Budapest Honvéd
  Magyar Kupa, 3. forduló

  Szigetszentmiklósi TK-Erima – Videoton FC

  Vác FC – Kecskeméti TE

  Nagyatádi FC – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC

  Kozármisleny FC – Pécsi MFC

  Kazincbarcikai BSC FC – Aquital FC Csákvár

  Gyirmót FC – Kaposvári Rákóczi FC

  Mezőkövesd Zsóry – Győri ETO FC

  Kisvárda-Master Good FC – Nyíregyháza Spartacus

  Puskás Akadémia FC – Debreceni VSC-TEVA

  ESMTK – Ferencváros

  Sajóbábony VSE – Diósgyőri VTK

  Jászapáti VSE – MTK

  FC Ajka – Soroksár SC

  Újpest FC – Szombathelyi Haladás

  Salgótarjáni BTC – Békéscsaba 1912 Előre FC

 8. tudom nagyon rossz, de akkor is looking for a new Job… ;)

 9. Aludtam kettőt a meccsre és felvettem a rózsaszín szemüveget, így ez jött ki:

  Mivel meccsem volt szombat délután, így csak este, felvételről néztem meg a meccset és örömmel konstatáltam, hogy az utóbbi idők egyik leginkább letámadós, aktív Honvédja játszott. Az első félidőben gyakorlatilag eldöntöttük a meccset, és sztem ha nincs a szerencsésen megpattanó szabadrúgásunk, akkor is betaláltunk volna 10 percen belül. Néha tetszetős passzjátékot, okos labdatartást is produkáltunk a végigvitt támadások mellett. A második félidő valóban értékelhetetlen lett, mert teljesen leálltunk. (Mondjuk nekem fura volt Nagy Anti erőnlétet lehúzós beszólása, ezt nem éreztem, de ő a szakértő.)
  A háromvédős játékot kezdi szokni a csapat, de sajna ebben a felállásban Boti szívni fog. A három középső védőbe nincs benne VW-nál, jobb szélen King sztem kihagyhatatlan. Eszméletlen a kissrác, ahogy bejátssza a teljes jobb oldalt, támadásban és védekezésben is hasznos. Bal oldalra gondolom Vidovicot ezért igazoltuk, remélem nem sérült meg nagyon.. Boti sajnos a védekezést még megoldja, de támadásban már sokkal kevésbé tud hozzátenni, így erre a posztra max csere lesz.
  Jobot én a hétvégi teljesítménye alapján pont nem szidnám, önmagához képest odatette magát, sokkal rosszabb meccsei is voltak már.
  Hidit viszont nagyon megdicsérem! A meccsen kapott legalább három olyan rúgást, ami után Lipták cserét kért volna, emellett bátran becsatlakozott a támadásokba + a góljával eldöntötte a meccset. Nálam ő volt a meccs embere!
  Vécsei is kezd visszatérni a helyes irányba, jól mozgott.

  1. Ha van rá lehetőséged akkor nézd meg a kolozsvári vasutast,hogy hol is áll erőnlétileg,és,hogy Miriuta Laci milyen csapatot is faragott a semmiből.Nagyrészét a felkészülési meccseknek az országban bonyolították le(Győr, Kecskemét stb.) nem mellékesen…És utánna bárki rájöhet,hogy Nagy Antinak 100% igaza van!

  2. dear Admin…nekem itt volt 1 válaszom tegnap a rózsaszín szemüvegre…majd eltűnt…hm….? nem 1 korszakos bejegyzés, csak még nem tapasztaltam ilyet.

   1. Disqusnál előfordul az ilyen, hosszabb kommenteket érdemes előtte menteni.

 10. Nem tudom ki látta a Honvéd FB oldalán, hogy elindult a szavazás a minden idők legjobb Honvédja játékban!
  (Nagyon örvendetes és dicséretes egyébként az elképzelés, még ha kicsit gumi csont jellege is van, de tényleg az ötlet tetszik! – egyébként Andrusch Józsira szavaztam)

  Namármost a szavazó oldalon vannak a háttérben felsorolás jelleggel a nagy ikonjaink:

  Puskás, Plókai, Tichy, Bozsik, Kozma, Komora, Garaba, ( ez a példálózó lista rendben is azt hiszem)
  Eszterházy, – vele sincs semmi gond, csak annyi, hogy a nevét úgy írja, hogy Esterházy……
  Hercegfalvi, Torghelle…….. NO COMMENT!!!!! EBBEN A FELSOROLÁSBAN SZEREPELTETNI ŐKET, EZ KOMOLY???

  DE A CSÚCS AZ, HOGY KI AZ A LEANDRO????? segítsen már valaki??? Leandro Martinez aki egy fél évet lehúzott itt? vagy kire gondolt a tisztelt marketing osztály???? (ZÖLDEL BEKARIKÁZVA A KÉPEN A NÉV)

  1. ez tényleg durva… és nem is értem kinek a fejében fordulhat meg ilyen….amikor az igaziakból is iszonyat nehéz összerakni, mert 3-4 ember lenne 1 posztra…
   Gujdár(Grosics) – Sallai ,Nagy,Garaba – Pintér,Bozsik,Tichy,Détári – Bodonyi,Kocsis, Puskás :)

   1. a “szavazok” feliratra kell klikkelni és ott vannak a lehetséges jelöltek.

    1. köszi, közben már túl vagyok rajta…:) ez így már egyértelmű volt, de én már napokkal ezelőtt kerestem a “kattintási” lehetőséget és akkor még csak a reklám szöveg ment.

   2. Ki ne hagyjuk Ghinda Attilát, Mancikát, Aranyos Imit ;-) Szerintem ez egy kimeríthetetlen humorforrás, biztos voltak még kutyaütő játékosaink (különösen az elmúlt 5-6 évben) dögivel :-(
    Ja, és persze a misztikus Leandrot!

    1. azért van szakértelem……., talán el kellett volna látogatni a nagyokosoknak a Kispesti Futball Házba.
     Papír, ceruza, egykét név felírva és már jobb lett volna az egész.

 11. A FEB a Honvéd – Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók
  megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ, Honvéd tulajdonos és más
  sportszervezet szidalmazása) miatt a Haladást, mint visszaesőt 250.000
  Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.