Tét nélküli meccsre utazunk Fehérvárra – azaz dehogy, nagyon is van mit veszíteni

cvmHát valahogy így! Szívem szerint azt írnám: tét nélküli meccsre megyünk a Fejér megyei székhelyre, a Vidi annyival erősebb kerettel bír, hogy most aztán tényleg nincs vesztenivaló, menjünk ki a pályára felszabadultan, nyomjuk, ami bennünk van, ami a csövön kifér, aztán meglátjuk, hátha kifog egy gyengébb napot az állami alakulat, és akkor elcsíphetünk egy pontot (vagy bekkelve többet is?). Csak hát másik oldalon ott van a tény: Viercho elhúzódó ténykedésével már elpazaroltunk egy sor ilyen lehetőséget, amikor tét nélkül lehetett volna vigéckedni, most már bizony közel a veszélyes zóna, szóval egyre inkább pontok kellenének, több vereség egyre kevésbé fér bele.

Mondjuk talán ez a fehérvári még igen – de akkor a Fradit és a többi hátralevőt kell ütni. Nem egyszerű a képlet sehogy sem.

És ha holnap ki is kapunk, azt is jó lenne egy mérsékeltebb verzióban tenni. Ne egy nagyobb zakóval jöjjünk haza, tépázta már elég eredmény és meccs az önbizalmát a csapatnak tavaly tavasz közepe óta. Persze itt is érvelhetek rögtön magam ellen – mennyivel jobb sorozatban úgy kikapni, mint tettük azt szerdán, hogy az utolsó utáni minutáig közel a siker, és a cél előtt rogyunk csak össze? Ha mondjuk vasárnap este a 88. percig tartjuk magunkat hősiesen, és csak akkor érkezik a sértett napközis fizimiskájú Nikolics, és botlik egy gólt nekünk két méterről, az mennyire zilálja szét a kedvét a csapatnak, hogy „nem igaz, nekünk semmi se jön össze?”… Nem, a vereség sehogy se jó, se nagy ruha formában, se épphogy-verzióban. Talán még egy szürke 2:0, az a legjobb.

Jó, nyilván a legjobb, félretéve a pesszimizmust, az persze a tavalyi változat, amikor strict védekezés mellett 2-4 támadást is vezetünk a meccsen, ezekből kétszer betalálva, Nagy Geri pontos sarok-kicentizésével és az isteni Perea húzásával, vagy még régebbre visszaforgatva az idő kerekét, két Danilo góllal Mezey doktort bosszantva és sértődött nyilatkozatra késztetve, esetleg tékozló fiú Hfalvi maestro duplájával ünnepelni. Persze hogy ezek a legjobb forgatókönyvek. De lássuk be, most kincstári optimizmusra valamivel kevesebb az ok. A csapat lelkileg nincs a topon, Csábira rengeteg munka vár még, ráadásul a kreatív magunk (Vécsei-Gazdag-Holender) maródi – és itt meg is állhatunk egy picit! Gazdag sérülését már annyira éljük meg tragédiaként, mintha Warzycha/SzabóT./Zelenka esett volna ki anno egy pár meccsre, kérdés, érdemes-e ekkora terhet tenni, pontosabban érdemes e ennyit várnunk egy ilyen fiatal sráctól? Ne feledjük, az eddig messze legjobb MFA-termékünknek, Vécsei Bálónak is kellett jó 2 év a stabilan kimagasló teljesítményhez.

Hát, nem lesz könnyű. Másik oldalon, ha oda tekintünk, ráadásul ott van egy 12/11-es győzelmi mutatóval hasító Vidi, egy újra csúcsformás Juhásszal, egy bohócliger szinten királykodó Nikoliccsal, általában jól játszó Gyurcsóval, Viniciusszal, egy jó kapussal, és a padon egy rakat bevethető hispán/luzitán aranytartalékkal, a tavalyi túlsúlyos ibériai kontingens kimazsolázott, értelmesebb maradékával.

Akárhogy is nézzük: minden a Vidi győzelmének irányába mutat.

Amit mi nyerhetünk ebből a meccsből –bár ne feledjük: magyar NB1, minden lehet, így azért minden nyavalygásom ellenére még én sem adom fel lélekben teljesen a holnapot–, az, bármilyen közhelyesen is hangzik, de a tapasztalat, és a csapat-épülés. A tovább összeszokás, pontosabban: beleszokás a Csábi-elképzelésekbe, abba, hogy a saját nevelések egyre több bizalmat kapnak, de hohó, ezzel felelősség is jár, és ezt nekik kell tudatosítani magukban! A kezdőcsapat nem ajándék, hanem folyamatos munkával kiérdemelendő pozíció. És még elnyerhetük holnap a „What don’t kill ya make ya more strong” alapvetés megerősödését a lelkekben, mert egy legrosszabb esetben szoros vereség bizony nem ki kell nyírja a csapatot, hanem meg kell erősítse.

Kezdőcsapat-tippeléssel szórakozni most már kicsit több értelmét látom, mint a random mágnestáblázó Viercho alatt, bár ezúttal a behatárolt keretlehetőségek korlátozzák a játékot a sérültjeink miatt. Azért, ha én lennék Csábi, akkor a következő kezdőt küldeném ki a fehérvári gyepre:

Kemenes – King, Ignja, KRISTI*, Alci, Baráth Boti – Hidi, Nagy Gergő, Portilla – Prosser, Youla, Traore.

Cserepadra pedig

Horváth, Kristi, Fejes**/***, Czár, Job, Bíró, Koszta, Bobál (utóbbi erős fejmosás után) ülnének nálam.

*,**: köszönöm a figyelmeztetést az olvasóknak, javítottam. (RW) ***: továbbjavítottam, Fejes játszott az NB III-ban (vh)

Vészesen szűkös lehetőségek, így elnézve – mivel három, felvállaltan fantáziátlan szűrővel kezdenék, így Portilla egyből a kezdőben, ezzel viszont rutinos ember középre-előre csak Job marad a padon. Ehhh, bizony. Lehet, hogy a szeleburdi Vidovicsot is nevezni kéne? Hát, szegény ember vízzel főz.

Ennyit a holnapról. Nyirkos, hűvös, ködös este lesz a Sóstóiban, amit élvezet lesz végigfagyoskodni, de azért megyünk, úgyis már csak 5 fordulón át élvezhetjük a Bohóc szépségeit, utána téli szünet, mi meg itt sírhatunk, hogy „jajj, csak Seria A meg La liga meccseket tudunk nézni a sportadókon”. Kell az nekünk? Na ugye – már sokkal jobban várom a holnap esti szibériázást.

Én hülye…

 • István Hereb

  Ignja el van tiltva, nem?

  • vass gábor

   Igen, sajnos holnap nem lesz Ignjatovic.

 • Kertész Péter

  A kezdőcsapat meghatározásánál nagy variálási lehetőség nincsen, valóban, nagyjából most ez a maximum, amit ki lehet hozni a sztoriból. Inkább Portilla 3x, mint Job 1x. (Ismét megjegyzem, hogy Portilában szerintem van spiritusz, nem olyan faék srác az. Lehet, csak én látom bele, és pl. holnap este torkon pisztolyoznám magam a mai kijelentésem miatt, de nah…)
  Ha csatárt cserélünk, megnézném Kosztát Bobál helyett. Vagy ha Bobált tenné kezdőbe, mindenképp Kosztát tolnám helyette. Bobálról már van egy képünk, hogy miként hat rá a szintugrás (Nb3–>Nb1), most meglesném Kosztát is, hogy az ő lelke miként kezeli ugyanezt a szitut.
  Proszi tökéletesen kész van mentálisan az Nb1-re, ez lejött róla korábban is, miként Bobálról (nem csak a fradimeccsen) majdhogynem teljesen az ellenkezője.
  Nagy Geri, Baráth, Gazdag sem volt indiszponált az első meccsein, úgyhogy akad példa.
  Papírforma alapján holnap az esélyünk az ikszre is annyi, mint a hintalónak az epsoni derbin, ahogy mondani szokják, de Fészkesfehérváron a nálunk sokkal jobb feltételekkel rendelkező, tehetősebb klubok is bekalkulálják a sallert.
  Ha méltó ellenfelek tudunk lenni, ha meg tudjuk őket alaposan izzasztani, már nyertünk – hiába jön Nemannnya a 88. percben. Persze, láttunk már karón varjút, statisztikailag is elmondhatjuk, hogy papírunk van arról, hogy Videoton-ölők vagyunk idegenben…
  Szóval teljesen bejósolhatatlan a sztori.
  Az abszolút 3 esély, de nem a klasszikus 1-X-2 értelemben, hanem, hogy:
  – marhára méltó ellenfelek leszünk és ismét pech,
  – összeomlunk egy gyors góltól és kitömnek minket,
  – hősiesen küzdünk, mint Debrecenben tavasszal, és bekotrunk egy-két győztes gólt…
  Dupla erővel szorítok, mert végre van kiért és kikért, és miért (miért = koncepció).

  • Pelso

   Debrecenben ott volt Botka, Csábi,Lőrinczy, Vernes…azért ez a 4es azért elég sokat dobna most a helyzetünkön… :( persze nagytudású szabó bármikor megmagyarázza, hogy miért jó a kölcsönadás. (az más tészta, hogy másokat és máshova adnánk kölcsön/de inkább végleg…)

   • István Hereb

    Ügyes gyerekek, de én sem Csábit, sem Lőrinczyt nem érzem még NB-i szintűnek. Vernes pedig visszaesett sokat a kezdetek óta + Holenderrel együtt túladagolták nekik az önbizalmat az akadémián. Kár lenne bennük látni a megváltót – legalábbis egyelőre. Az a Loki meccs az eredmény miatt elég csalóka, szerencsére nem kaptunk egy sima nyolcast. Persze én is szívesen látnám őket beszállni egy-egy félórára a Jobok, Kosnicok, Vidovicok helyett.

    • Pelso

     nehéz kérdés, hogy ki érett, ki nem… egyrészt 1-2 meccsből nehéz eldönteni, másrészt mindig Bálint jut eszembe példaként: Ő sem kölcsönben vagy az nb3ban érett meg erre a szintre, hanem az első csapatban(és Ő sem villogott az elején)… és itt át is kötnék az utolsó mondatodhoz, pont a hulladék légiósok helyett, DE legalább mellettük, csereként félidőket kéne játszanak már nálunk! nem kölcsönben…

 • vass gábor

  Ignjatovic sajnos eltiltott a múltkori kiállítása miatt.Vagy Kosnic kerülhet a helyére,vagy Baráth Boti,utóbbi esetben Vidovic lehet a balhátvéd (Fejes biztosan nem ,mert tegnap végigjátszotta az nb3-as meccset)..A fentebb felsorolt keretből kifelejtettétek Godoyt,ő szerintem kezdeni fog.

  Bobál G. tegnap játszott félórát az nb3-ban,így vasárnap maximum kispados lehet a Videoton ellen.Ihrig-Farkas szerezte mind a 2 gólt tegnap,a jó formája miatt talán egy 20 perces meccsvégi cserelehetőségnek el lehetne vinni Fehérvárra.

  tippem szerinti csapat vasárnapra:

  Kemenes–King,Alcibiade,Kosnic,Baráth–Nagy G.,Hidi,Portilla,Godoy–Prosser,Youla

  kispad:Horváth A., Marku Kristi (már ha nem sérült),Vidovic,Ihrig,(vagy Czár),Job,Traoré,Bobál G.,

  Az U15-ös csapatunkban játszik Pisont Patrik (14 éves),vajon ő a legnagyobb király fia lehet?

  • már a névért jár a kis herceg titulus :)

  • Pelso

   ha már 1 Tajti meg Sallai felcsúton edződött/dik…. legalább Pisont legyen a miénk !

 • Pelso

  én továbbra is kipróbálnám Godoyt a védelemben:
  Kemenes–King,Alcibiade,Godoy,Baráth–Nagy G.,Hidi,-Prosser,Portilla,Czár(Ihrig-Farkas) – Youla …
  Vidovicot felejtsük el, Ő sajnos károsabb a csapatra nézve, mint Job, mert apó hibáit még korrigálhatják páran, Vido bénázásait néha már csak Kemenes javíthatja…Czár Ricsi igazi posztja a bal középpálya volt, talán megérne még 1 próbát ott is, sok variációs lehetőség nincs, sajnos.,.,,CSAK-Kitartás !

 • Bikki csávó

  Godoy-t én nem hagynám ki. Én azt várom már régóta és remélem nem alaptalanul,hogy az ő megmozdulásával nyerjünk már meg egy meccset. Mondjuk pont a holnapit.

 • csaszy69

  Bobál Gergely lassan szakált ereszt a 3.ligában,folyamatosan súlyproglémával küzd,edző legyen a talpán aki egy gyors csatárt farag ebből a gyerekből.Bizonyítási lehetőséget kapott nem is egyszer az NB1-ben,de igazán jól játszani még senki sem látta.
  Talán folyamatosan szerepeltetni kéne Gyula hején,hogy megjöjjön az önbizalma,és ütni-verni Vécseivel együtt,merthogy ő is egy lomha gyerek.Csak a legkeményebb labdás edzések használnak az ilyen tökkelütötteknek.Ha meg nem akarnak,álljanak ki a sorból!

  • vass gábor

   Kicsit sok sört ihattál…

   Szerintem sem Vécsei (az első akadémistánk aki a felnőttválogatottban bemutatkozhatott),sem Bobál G. nem szolgált rá a tökkelütött jelződre.

   Logikailag nem stimmel,hogy Gyula helyén játszatnád folyamatosan,tehát az NB1-es kezdőnkben szerepeltetnéd Bobál Gerit,miközben szerinted súlyproblémákkal küzd,lomha,jól játszani még nem láttad és még tökkelütött is…

   • csaszy69

    Olyat még nem láttam,hogy valaki a nevelő egyesületében nem,viszont ahova elszerződik ott aztán jól teljesít.Legyen szó akár a válogatottról is.Egyáltalán Vécseitől mit várnak a Dárdaiék,amikor ez a két egyén akitől a megváltást várja a Honvéd sehol sincsenek még a mennyei írtózatos színvonalában sem.Talán Csábi visszahozza őket a valóságba a legkeményebb edzésmódszereivel!

    • vass gábor

     Na ne már,ez azért tisztán hülyeség,mármint hogy Vécsei még az NB1 szintjén sincsen sehol…

     Szerintem meg,Vécsei a Videotonban is simán kezdőjátékos lenne,de a Fradi vagy a Debrecen is örömmel igazolná át azonnal.

     Dárdai azért szakmailag elég erős,nagy nemzetközi tapasztalattal.Ha behívja Vécseit ,akkor biztosan lát benne pozitív dolgokat.Mondjuk azt ,hogy Bálint nagy munkabírású,jó fizikumú,jól lát a pályán,és elég jó lövései is vannak.

     • csaszy69

      Ez mind rendben van,csak egetrengetően lassú csakúgy mint Bobál.Csak azért kötöm az ebet a karóhoz,mert BENNÜK látom az esélyt arra,hogy a Honvéd felemelkedjen ebből a semmiből amiben most van.A csodatévő zsoldosokban már nem hiszek…Ezért még mindig az a véleményem,jó tökkelütöttség nélkül,hogy vagy odateszik magukat,vagy inkább ne játszanak.Az kizárt,hogy csak ennyire lennének képesek azok akik a klubnál nevelkednek.

     • Escape

      Tényleg lassuak. Ez tény.
      De megkérdezném, hogy ki a honved ” specialty trainer”-e, ami minden klubban van, és azzal foglalkozik hogy ha valakinek van gyenge pontja akkor azt erősítse.
      Nincs ilyen ember. ( bár ez csak kis mértékben menti fel a srácokat )
      Megkérdezném, hogy merre van a Honved edző pályája, ahol a srácok kepezhetnék magukat?
      Sehol!
      Nem gyúrós teremre gondoltam, ( attól csak lassabb lesz )
      Power hill a varázsszó!

      https://m.youtube.com/watch?v=trRCz99m0_A

      Na tobbek közt ez a különbség egy profi klub meg Magyarország között.

     • csaszy69

      Na,az már luxuskategória,dehát kosarazni,röplabdázni,lépcsőzni bárhol lehet,csak akarat kérdése.Annó sem volt ilyen,hanem edzés közben és végén a sprinteknek nagy szerepet kell tulajdonítani.És időt kell szakítani a fallabdázásra,hogy 20 méterről ne csak belsővel tudjon valaki labdába rúgni.Különben is az ajaxosok is már a béka segge alatt vannak,ők már gladiátorokat nevelnek focisták helyett.

    • Pelso

     Bálint tényleg lassú nemzetközi szinten, ez nem kérdés, de olyan labdákat tud osztani és olyan jól lő, ami kiemelkedő nb1et tekintve… az más kérdés, hogy valóban el kéne gondolkodni a képzés ezen pontján, hogy miért ilyen bántóan lassúak a játékosaink bizonyos posztokon ? (talán csak Holender és Prosser kivétel) pl. akadémiás belső védőink bántóan lassúak voltak, legalábbis mikor rendszeresen jártam meccseikre, ez átjött(Szilvási, Bobál)…Talán Mahalek volt kicsit fürgébb(eltűnt valahol a dióknál?) nem tudom Dékány mit mutat mostanában…? De Lőrinczy Ati is előrébb lenne, ha meglenne a sebessége is a technikai képességei mellett.

 • Cha-b

  Egy ilyen kezdővel szerintem is rendben lennénk, de én Godoyt játszatnám Portilla helyett, neki nem volt még értelmes meccse Honvéd mezben. Ütközni nem tud, elölrefele sem váltja meg a világot. Valószínleg min. 60/40 lesz a labdabirtoklás a Vidi javára már középen le kellene őket ütközni vagy bajba leszünk, ill. hamar besárgulunk hátul, ha nem jól szűrünk.

  • vass gábor

   Godoy helye azért biztos volt,a Fradi ellen is hasznosan játszott.

 • Kicsipest

  Nem vagyok túl optimista, főleg Jobbal és Vidoviccsal a kezdőben!

  • vass gábor

   Remélem Vidovic összekapja magát,ő is tudja,hogy ha nem mutat jó teljesítményt,akkor télen elküldhetik.Jobra ugyanez érvényes,bízzunk benne,hogy az öreg megtáltosodik és jobban teljesít ma.

  • Kertész Péter

   Kényszerkezdő.
   A védelemből hiányzik két alapember (Ignja-Kristi), a középpályáról 3 fő (Vécsei-Gazdag-Holender), elölről Daud.
   Ez hat kezdőjátékos, avagy alapember. (Daud-ot nyugodtan tekinthetjük égető hiánynak az ismert gólínségben!)
   És akkor a Cordella-bébik futtatása miatt kölcsönbe lepasszolt értékeinkről ne is beszéljünk, hogy pl. egy Botka, Lőrinczy vagy Csábi milyen jól is jönne most.
   Node ez van, így alakult, a kiömlött tejbe hiába sírunk bele, attól az még kiömlött marad és ott van, nem mászik vissza a pohárba.
   Kosznicstól jobban félnék, mint ahogy Vidovic-tól tartok.
   Job helyett bekockáztattam volna kezdeni Tóth Bendzsit, hadd merítkezzen. Job-nál silányabb teljesítménnyel csak nem lepne meg minket :)

   • Kicsipest

    Én egyáltalán nem hiányolom Daudot, semmit nem ér, tavaly a hét góljából hatot bűntetőből lőtt!

    • Gábor

     Azért job helyén balon sokat dobna a támadásban,mondjuk Ihrig- farkas is játszhatna.

    • vass gábor

     Daud a tavalyi 7 góljából 5 volt 11-es,mind magabiztosan berúgva,a kapu különböző helyeire.
     2 gólt pedig akcióból szerzett,egyet a Fradinak fejelt a Puskás stadionban,egyet pedig a Győr ellen szerzett lapos lövésből a Bozsikban.

 • vass gábor

  A 2. számú variációm jött be,vagyis Baráth helyettesíti Ignjatovicot és így Vidovic került be balhátvédbe.Job meglepetésre benntmaradt a kezdőben.

  Kemenes–King,Alcibiade,Baráth,Vidovic—Nagy G.,Hidi,Godoy,–Prosser,Youla,Job

  Padon:Horváth A.,Kosnic,Czár,Portilla,Tóth Benjamin,Traoré,Bobál G.,

 • Escape

  Nagyon csúnya dolog, de egy 0:0 ával elégedett lennék

  • Kertész Péter

   Jelen helyzetünkben a karika-karika győzelemmel érne föl…

 • Thibby

  Nézem a tv-ben az mtk meccset (a Bozsikból) és azon gondolkodom Torghellével, Vadóczal micsoda csaopatot lehetne kispesten csinálni…..körbe rakni őket fiatalokkal, és a nívósabb légiósainkal……..édes álom

  • vass gábor

   Vadóczot nem értem,nyár óta a Honvédnál edz,ezalatt több ajánlatot is kapott,hogy az őszi szezonra írjon alá.Nem tette,mert még pár évet külföldön akar lehúzni.Pedig ,mivel az utóbbi 1,5 évben szinte semmit sem volt a pályán,dán csapatánál egy évig csak a lelátón ült,így egy Kispesten lenyomott 10-15 bajnoki neki is hasznára vált volna, a menedzsereknél is jobban képbe kerülhetett volna (vagy akár még a válogatottba is lett volna sansza visszakerülni)

   Thorghelle örökös szerződést kötött az MTK-val,a visszavonulása után edzőként is számítanának rá az utánpótlásban.

   • Thibby

    Torghelle esete a bosszantóbb……..Honvéd nevelés, a seggét ki kellett volna nyalnia az öregnek….töllünk kellett volna nyugdijba mennie! Ezért ját előttünk az mtk ennyivel……..és a magyar foci előtt értékek megőrzésében

 • Gábor

  Pantovics gólt lőtt sopron ellen.lehet télen vissza lehetne hozni,helyére meg lekuldeni a Bobált.rosszabbul nem jarna a csapat.

 • Gábor

  Job mint iranyító?

 • Pelso

  Vidovic, Job…Nagy Geri lesérül…:( ezt így nem bírom elképzelni, hogy meglehet nekünk ez a meccs…

  • vass gábor

   Nagy Geri sérülése nem hiányzott,de eddig jól tartjuk magunkat.Job feleslegesen besárgult,a félidőben le kell cserélni.Utána kellett Kemenes Szabi nagy védése,bravó!Ha előbb Bobál G. nem lövi el 17-ről Prosser elől…

   vazze..pont gólt kaptunk…

   • Pelso

    Alci szépen bekísérte… :( pedig a szerdai csapattal/játékkal simán jók lehetnénk 1 Xre…Jobot meg le kell hozni, mert tuti nem marad 90 percig

 • Gábor

  Basszus itt még jobban kijön(középen) Job lassúsága.meg kell köszönni neki qz eddigi nagy semmit es elküldeni.Tartása van a csapatnak, sajnos előre jatekban azonban gyenge a csapat.Prosser próbálkozik,ennyi pozitívum mondható el a támadó harmadról.Bobál….., akkor már inkább az Ihrig-farkas.tudom nem egy poszt de… Őt miért nem játszatják?

 • Kertész Péter

  Bosszantó, hogy egy ki nem kényszerített hiba utáni labdavesztésből buktunk, amikor mindenki fönt volt az ellenfél térfelén. Összességében nem vagyunk rosszak, Job-ot azonnal le a pi*ába.

 • Kicsipest

  Milyenek vagyunk mi szurkolók, VW alatt arról beszéltünk, az az edző nem ért a szakmához, aki berakja Jobot. És most?! Amennyiben nem kapja le Csábi, hamarosan emberhátrányba kerülünk!

  • Kertész Péter

   6 emberünk hiányzik, Job kényszermegoldás, bár simán bedobnék helyette egy tinit. Rosszabb tuti nem lenne…

 • Thibby

  Alci-Kemenes összjátékból istent csináltunk Kokóbol. Tudom sokan meg köveztek de Kemenes bün rossz kapus……ok vannak jó meccsei de olyan bakikat kap ami megmagyarázhatatlan

  • vass gábor

   A kapott gól előtt Baráth Boti adta el a labdát,csínybe adta a passzt,és a labdaszerzésből jött a gyors támadás.Alcinak már nehéz dolga volt a 16-osra lendületből betörő Kis Koko ellen.

   • Pelso

    volt majdnem 20 métere, hogy becsússzon vagy jobban kiszorítsa…

  • csaszy69

   Ezt én is így látom,ezen nincs mit szépíteni.Egyet védett lábbal,aztán éles szögből bekapott gólja után teljes letargiába esett mint csk,jó,hogy nem vonult le feltartott kezekkel.:-) Egy profi kapus abban a pillanatban fölpattan és űzi,hajtja,bátorítja társait.
   Sztem cordella embere,mint ahogy említettem egy párszor,és ő is tette meg ismét csk-nak.

   • vass gábor

    Kemenes a gólról szerintem nem tehetett,nagyon közeli,gyors,hosszú sarkos labda volt.

    A pár napja lévő CSK-választás Csábi Józsi javaslatára,a játékosok szavazataival történt.

    Cordella szerintem már, amúgy sincs nincs pozícióban nálunk,Fabio már keresi az új állását.

    Ne keressünk már ál-bűnbakokat, ál-vádakkal.

  • VirágPeti

   Akkor már 3an vagyunk , akik enyhén szólva is megkérdőjelezik Kemenes sztárolását. Bár a mai gólt nem feltétlenül rónám fel neki, kapásból fel tudnék sorolni 3-4 kapust az nb 1-ből akit szívesebben látnék nálunk.

 • Pelso

  milyen jól jönne most irányítóban Lőrinczy…meg Csábi Nagy Geri helyére….köszi szabóóóó… persze Job helyett Tortilla is jobb lesz.

  • Kertész Péter

   Job = krimi… MINT MINDIG!

   • Pelso

    katasztrófa…ezzel a Vidóval együtt…(Job tuti van 50 éves)

    • papparam

     Viszont akkor nem is rossz. :)

     • Pelso

      Döme még mindig jobb lenne… :)

 • Turbo

  Végre kiegészültünk (Job le). Úgy érzem, hogy a mai fideszotont simán megtréfálhatnánk akár…

 • Gábor

  Tényleg igazuk van sokaknak Bobállal kapcsolatban.nagyképű,flegma.fiatalon minimum kaparnia kellene,de neki az se megy.

  • vass gábor

   Kis híján összejött,Bobál jó beadásáról a bevetődő Traoré épp hogy lemaradt a kapu torkában.

 • Escape

  Sokan nem tudnak a csapatban labdát sem kezelni!
  Bobáltól van hogy 10 méterre is lepattant a labda. Lehet 16 évesen jó volt, de most nem az.
  A profi futballban a játékosokat a jelenlegi teljesítményük alapján kell megítélni.

  A Vidi sajnos jobb csapat. Ha másban nem is, de abban biztos, hogy folyamatosan a nyakunkon lógnak, nem hagynak senkit levegőhöz jutni.

  • papparam

   Végül is hajtani mi is hajtottunk. Nem tudom, sajnos, vagy nem sajnos, mert ez azt is jelentheti, ennél több nincs is bennünk…

 • papparam

  Vége, tisztes helytállás…
  Hihetetlen, mennyire veszélytelenek vagyunk kapura.
  Ha Csábi benntartaná ezt a csapatot, már az is szép eredmény lenne.

  • Pelso

   8ban leszünk a végén…

   • papparam

    Szép álom… Bárcsak. De mi az alapja ennek az optimizmusnak? :)

    • Pelso

     leginkább megérzés… a nagyon tartalékos csapatunk is majdnem jó volt 1 Xre…úgy látom CSábival van tartása a csapatnak és a játék is jobb lesz, ha visszajönnek a sérültek ! és ha a szünetben még valami használható csatár is jönne Botka, Csábi(?) mellett…. Pantovicra is kíváncsi lennék.

     • papparam

      Csak ne legyen késő. El se kellett volna engedni őket. 11 pontot és 9 gólt akármi legyek, ha ne hoztunk volna össze velük is, sőt. Csak akkor pár meccsel több tapasztalatuk lenne Kispest mezben.
      13 (?) meccs lesz tavasszal, kiélezett helyzetben, hatalmas teherrel a vállukon nehéz lesz az.

     • Pelso

      “akkor pár meccsel több tapasztalatuk lenne” … erről pofázok 1-2 éve, de szabó hetente megblogolja a kölcsönadás előnyeit… :(

    • thpreg

     Erre én is kíváncsi lennék :) A bennmaradással szerintem nem lesz gond, de a 8 túlzásnak tűnik. Hali sima kiesőnek tűnik egyelőre, de sem a Szpari, sem a Dunaújváros nem rossz csapat. Mondjuk a Pápa nem úgy tűnik, hogy összeszedi magát.

   • István Hereb

    Vagy elölről, vagy hátulról…

  • Escape

   Sajnos ma sem volt 3 folyamatos passzunk se.
   Az kellene ahhoz játék legyen.
   Hátul elindulunk, egy passz, ( középpályánk nincs) marad az elorevágott labda…

 • Kertész Péter

  A második félidő elejét nagyon megnyomta az állami csapat. Nyilván (sokkal) jobbak voltak, mint eddig nagyjából minden ellenfelüknél, de összességében, magunkat önmagunkhoz mérve olyan nagy tragédia nem történt. Ha kiegészülünk középpályán a sérültjeinkkel/kölcsönzöttjeinkkel és jól sikerül a téli felkészülés (erősítés???), kiegyenesedhetünk. Lehet, vak vagyok vagy túlzottan elfogódott, de mind a mostani és mind a Fradi elleni meccs jobban tetszett sokkal, mint Vw bármelyik meccse (kivéve: DVTK ellen, mert az a miénk volt…).
  Minden úgy zajlik, ahogy azt várni lehetett: vér, veríték és könnyek. Mit is várhatnánk magunktól fél év alatt az 5. edzővel? Ahhoz képest, ahogy ma játszottunk, ill. ahogy a Fradi ellen toltuk, egész jó volt.
  Most a Fradi ellen ismét tolhatjuk, ők elkaphatók, láttuk, utána Pápa és Dunaújváros levezetésnek.
  Jó lesz ez, nem csüggedni sem a monitorok előtt, sem az öltözőben!

  • vass gábor

   + még a Honvéd-Győr is idén lesz (december 6.)

   • Kertész Péter

    Győrben is káosz van egyelőre, nagy kérdés, hogy mire találkozunk, milyen állapotban lesznek – és mi is hova jutunk addigra. Megrogyva újabb pofonoktól, vagy megacélosodva.

 • vass gábor

  Hátul nem volt nagy gond,a Vidi elég kevés helyzetet tudott csak kialakítani.Előrefelé viszont nagyon gyengék voltunk,Traorénak mégis majdnem összejött a gól (tán 30 centivel maradt le Bobál kapu elé belőtt labdájáról).

  Fehérvárott 1 góllal ki lehet kapni,sajnos sok volt a hiányzónk (Ignjatovic,Vécsei,Gazdag,Daud),azért ha ők vannak egész más is lehetett volna.

  Jobot most már tényleg elfelejthetné a szakvezetés.

  • Kertész Péter

   Konkrétan 0 helyzetig jutottunk, ez a traorés is… Vagy annak vesszük, vagy nem.

  • Escape

   Daudot, Vécseyt, Gazdagot felejtsétek már el a tavaszig biztos.

   Jó ez a mai csapat ( Jób nélkül ). A fradi ellen megmutatták hogy tudnak. Tudtak volna ma is, de a Vidi nem hagyta…

   • Kertész Péter

    Mit tudsz Vécseiről meg Gazdagról?

    • vass gábor

     Elvileg mindkettőnek combizomhúzódása van.Alapesetben ez azért nem olyan súlyos dolog,már több hete gyógyulgatnak,mivel még 1 hónap múlva is lesz bajnokink,talán az utolsó 2-3 fordulóra rendbe jönnek.

 • Cha-b

  Ez van, nekünk nem a Vidit kell megverni. A legnagyobb baj az, hogy már fel sem bas* amikor kikapunk.

 • István Hereb

  Azt vártam, hogy Jocó legalább a fejekben rendet tesz. De ez az állandó reklamálás, gesztikulálás, tiszta óvoda. Alci, Job, Godoy, persze nem a magyarok… Viszont a küzdés rendben volt, ha már játékban nem is volt sansz.

 • misike

  Sajnos ha nb1 ben akarunk maradni nem tehetjük meg hogy ilyen súlytalan gyenge játékosok szerepeljenek mint job,vidovic,bobál, nagyon nagy elönyt adunk az ellenfeleinknek bobál már legalább anyira idegesitö mint job az arc az hatalmas de a tudás egy nagy nulla nem értem miért sztárolják a kis kölyköt inkább biro vagy koszta játékát kéne eröltetni ök még fele annyi lehetöséget se kaptak mint bobál.

 • Kicsipest

  Ez egy vállalható vereség volt, de vereség, amiért nem jár pont, pedig lassan minden pontra szükségünk lesz, nagyon közel vagyunk a kiesést érő helyhez! Ami nagyon elgondolkodtató, a kupameccsel együtt már több, mint öt meccse nem lőttünk gólt, már pedig úgy nehéz nyerni!

 • Thibby

  Igazából ebben a csapatban nem a csatárok gyengesége okozza a gól ínséget hanem a közép pálya hiánya! Évek óta ez a bajunk hogy nincs egy labdabiztos kreatív közép! 1-2 vérbeli irányító kell anélkül klasszis csatárok is kínlódni fognak elől. Emlékezzetek Szabó Tibire , vagy Zelenkára milyen fazont tudtak adni, vagy tavaly debrecenben Vécsei labdáira főleg amivel előnyt szereztünk. Ha nincs középről támogatás akkor súlytalanok vagyunk elől, csak az ívelgetés megy de azzal ki lehet esni….esetleges. Hiányoznak a jó passzok és a jó ütemben érkező kreatív második hullám……..Most a sírás kerülgetett amikor Hidi próbált irányítani, jó szürő de segg hülye karmester. Égető szükség lenne Vadóczra igaz ő sem karmester de a játék intelligenciája és a rutinja a mezőny fölé emeli. (Németh Norbi sem volt rossz kár érte….ahogy Lanza sem lett volna rossz erre a célra :( )
  Ha lenne egy ilyen háttér a támadóink mögött akkor egy Prosszer, Gyula támadó pár csodákra lenne képes.

  • Escape

   Nem tudom ki vagy, de szerintem értesz a focihoz! :)
   Minden szavaddal egyet értek.
   K Ö Z É P P Á L Y A !!! ( szűri az ellenfél támadását, de ennél fontosabb, hogy előkészíti a gól helyzetet)

   • Pelso

    én kevésnek érzem, ha előkészítésben javulunk, a Fradi ellen mennyi helyzetünk volt ? az persze mindenképp előrelépés, ha van 1 játszó középpályánk, de szerintem mindenképp kell 1 befejező csatár is Gyula mellé, mert most Bobál Geri nem alternatíva, Traoré detto…ez utóbbi lapát, Jobbal együtt.

   • Manolo

    Részben én is egyetértek, de! Nem kell sokat visszamenni az időben / tavalyi bronz! /, amikor gyakorlatilag ugyan ezzel a középpel értünk el jó eredményt! Azonban álljon már meg az a bizonyos menet! Amikor a csatáraink egyszerűen nem ismerik a védővonalban történő keresztirányú mozgást; amikor képtelen megtartani egy labdát 4-5 másodpercig; amikor véletlen labdát kap, önző vakká válik és képtelen passzolni; stb-stb.! Nem akarom menteni a középpályát, de az utóbbi meccseken rendre megérkeznek második hullámban ahogy kell, viszont egyik csatárunk sem 1 Lanza, sajnos!

    • Kertész Péter

     A bronzkorban volt Martínez, Lanzafame, Vécsei trió a középpályán, ebből a 2 nem magyar hiányzik…

     • vass gábor

      A bronzos csapatban Zivány,Hidi,Vécsei tolta leginkább a középpályán (+ időnként Nagy G., és Diarra).Martinez és Lanzafame egyértelműen a csatársorban nyomta.

  • Kertész Péter

   Erről ugáztunk már korábban is, Rossi alatt is, ez a probléma kísér minket azóta. Lehet elől Céronaldó, Romárió, akárki, ha nem kap labdákat maga mögül, akkor ha fejre áll, sem lesz eredményes/veszélyes.
   Lanzafame és Martínez idején volt 2 olyan középpályásunk utoljára, akik egyfelől használható labdákat nyomtak, másfelől az előretöréseikkel önmagukban is életveszélyt tudtak jelenteni az ellenfél kapuja előtt. Most és jelenleg nem hogy ők nincsenek, hanem a helyettük nagyjából épkézlábnak tekinthetők is hiányoznak sérülés miatt (Gazdag-Vécsei). A védelmünk ok., a középpálya szűrőfunkciója is működik, jól küzd és pörög ez a csapatrész, de ha labdát szerzünk és meg kellene indulnunk előrefelé, elfogy a tudomány.

   • Manolo

    Az utolsó mondatodban a “képtelen” szó szerintem sántít! Én a helyedben visszanézném felvételről / persze, ha meg van Neked. Én mindet felveszem :( / az utolsó 7-8 meccsünket, teremtettek-é középpályásaink olyan szitut csatárainknak, amivel “gazdálkodhattak” volna? Válaszolok: Igen és érdemes elemezni azt is, hogyan oldották meg és miért úgy…

    • Kertész Péter

     Lehet, hogy erős, és akadnak ellenpéldák is, nyilván, de akkor hozzá teszem, hogy ‘nagy általában’ életképtelen.

   • vass gábor

    A bronzos csapat 4-3-3-ban nyomta.Martinez és Lanzafame nem a középpályán játszott,Martinez balszélső csatár volt,Lanza pedig középcsatárt játszott.

    A középpályát legtöbbször a Zivanovic,Hidi,Vécsei hármas alkotta,de sokat játszott itt Nagy Gergő és Diarra is.
    Elől minden meccsen három csatár játszott,legtöbbet talán a Tchami,Lanzafame,Martinez sor,de szerepet kapott Vernes,Diaby,Délczeg és Holender is (utóbbi játszott a legkevesebbet,mert Martinez kihagyhatatlan lett a posztján)

    A bronzos csapatból 9-en még ma is itt vannak.
    Az akkori keret sokkal erősebb,bővebb volt a mainál.Ma is a dobogóért mennének szerintem.

    Kemenes—-King,Baráth,Lovric,Tandia,Ignjatovic,Alcibiade—-Zivanovic,Hidi,Vécsei,Nagy G.,Diarra,Ivancsics—Tchami,Lanzafame,Martinez,Vernes,Diaby,Délczeg,Holender

    • Manolo

     Hááát ez az! A védelem és a középpálya kis túlzással, de ugyan az mint a bronzos korban. Viszont a csatársorból a perifériára szorult Holender kivételével senki sem maradt…
     Akkor most hogy is van ez?!

     • vass gábor

      Az akkori keret a maihoz képest megdöbbentően erősebb.A legszembetűnőbb a különbség a csatársor akkori óriási merítési lehetősége,7 jó képességű,bátran bevethető csatár volt a keretben.

      A középpályán nem volt klasszikus irányítónk akkor sem (Ivancsics már nagyon keveset játszott tavasszal),hanem hajtós,munkás,sokat dolgozó emberek tolták a középpályán.

      A védők pedig jó pár fejes gólt szereztek szögletből,szabadrúgásból (Ignja,Lovric,de még Tandia is fejelt gólt) ma ez a plussz teljesen hiányzik a csapat repertoárjából.

    • Zs.

     Ez tévedés, Lanza a legkevésbé sem középcsatár volt. Inkább amolyan visszavont ék, aki rendszeresen visszalépett!!! a labdákért a középpályára, és vagy adott egy használható passzt, vagy csinált egy olyan cselt, amitől 3an 4 felé dőltek, és máris helyzet lett belőle. De Lanzacsakegyvan, ugyebár…

     • vass gábor

      Szerinted.
      Szerintem pedig egyértelműen három csatáros volt a szisztéma (4-3-3),ahol Lanza középcsatárt játszott,a három támadó közül ő volt aki a legelőrébb tartózkodott (csúcsék,középcsatár),ezért is tudott visszalépni a labdákért sokszor.De ettől még nem nevezhető visszavont éknek.

      A visszavont ék szerintem az egy csatáros játéknál van (4-4-1-1). Aki egyértelműen a középpályások előtt ,de ugyanakkor a csatár mögött helyezkedik el .Amolyan a támadásokhoz felzárkózó második középcsatár,a legjobb példa Illés Béla,az MTK-ás korszakában.

     • Zs.

      Nevezzük aminek nevezzük, a lényeg, hogy nem elől várta a labdát, mint egy középcsatár, hanem visszalépett érte, megszerezte, megjátszotta. Ez pedig azért elég lényeges különbség.

 • Pelso