Napikispest 2015.03.24.

 • Rögtön két adósság az elejére: osztályozókönyvek.
  • A 18. forduló (Nyíregy) és a 20. forduló (Felcsút) nem volt tévés meccs, így ott nem csináltunk közösségi osztályozást.
  • 19. forduló (MTK): legjobb: Godoy (2,34), legrosszabb: Gyula (1,43), csapat: 1,76
  • 21. forduló (UTE): legjobb: Prosser (3,17), legrosszabb: Kosnic (1,21), csapat: 2,51
  • további részletek ebben a táblában.
 • Csütörtökön (03.26.) hattól közönségtalálkozó a Futball Házban. A vendég Csábi Jocó, jelentkezni pedig itt lehet.
 • Két új szolgáltatással bővült a blogunk:
  • A főoldalon, a jobb oldali oldalsáv tetején megjelent egy számláló, ami azt mutatja, hogy mióta nem nyertünk bajnoki meccset. A poszt élesítésekor 6 hónap és 11 napnál tartunk.
  • Konególszámláló – elérhető a fejléc alatti menüsorból is.
 • Pénteken két meccs lesz a Bozsikban:
  • 14h: Honvéd/MFA – Cigánd @ NB III.
  • 16h: Honvéd – DAC (szlovákiai) @ felkészülési meccs
  • A beugró 1000 forint, klubkártya kell (bár ezt a mondatot közben lekapták az oldalról), a bérleteket pedig nem tudni, hogy érvényesek lesznek-e.

“Napikispest 2015.03.24.” bejegyzéshez 36 hozzászólás

 1. ezek a fránya sportszervezetek……..meg ezek a rigmusok….bagolyhangok…..:) tiszta fertő!
  Teccettek volna az MLSZ éltetni meg Questor balladákat dalolni!

  “A FEB a Honvéd – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) miatt 50.000 Ft forint, az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) és rasszista megnyilvánulás (huhogás) miatt 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”
  :)

  1. Az emberek fele azért jár (inkább járt) mérkőzésre, hogy kiengedje a fáradt gőzt. A másik fele meg azért, hogy ezeken jót röhögjön. És ehhez párosult még az igazi foci is. Ma meg a foci mentes kuss, nehogy valamilyen tájidegen p@cs megsértödjön.

 2. Botkáról tud valaki valamit? Ősszel Kecskeméten végig játszotta az
  összes meccset gólt lőtt, gólpasszt adott de ami ennél is több, hogy
  olyan mozgása van mint egy futballistának, védekezik, felmegy a
  támadásokkal bejátssza az egész jobb oldalt! Az elmúlt két meccsen a
  keretben sem volt ott és semmi hír róla……..kár lenne érte, sokan már
  a jövő válogatott jobb bekkjét látták benne!

  1. szegény Pintér Sanyi is, hogy megöregedett… és elment 30 év úgy, hogy a Honvéd (Tichyt leszámítva) bármelyiket is alkalmazta volna, akár 1 napra is! :( tuti, hogy nincs még 1 klub a világon, amelyik így (le)kezeli a legjobbjait.

   1. Pedig milyen “nagy nevek” voltak (tisztelet a kivételnek) abban a halmazan is akik zéró kispesti kötődés nélkűl meghatározó szerepet töltöttek be vezetőként a Honvédnál……..
    Gál Laci profi vezetési stílusa, Tornyi és Pölöskei edzői géniusza mind-mind “beírta” magát az aranykönyvbe!
    Nem is beszélve arról a sok utánpótlás edzőről aki esetében (tisztelet a kivételnek) nem dominál egyáltalán Honvédos és az Nb1-es múlt sem.

    1. és nézzétek az “ügyvezetőt” lazán rágózik, amikor világbajnokságot megjárt és világválogatott játékosainknak adja át a díjat… itt a kontraszt a valódi Honvéd és klub jelen képviselő között

   2. Lekezeli a legjobbjait, legendáit … és elherdálja a tehetségeit. Ilyen u.p.-al már dobogós csapatnak kéne lennünk. Lehet ezzel sokan nem értenek egyet de szerintem páratlan tehetségeink voltak az elmúlt 4-5 évben…….

    Szabó Gyurkánál nincs nagyobb foci idegen kontár a világon.

   3. azért tegyük hozzá, egy se törte nagyon magát, hogy igen. legalábbis nem az utóbbi időkben.
    hányszor futunk bele olyanba, hogy (teszem azt) sikesdi szerint, vagy andrusch véleménye, netán nagy anti?

    szóval lehet itt legendázni, hogy kellenének, de mire? hogyan? remek kis nevek, fasza dolog ünnepelni őket, de én személy szerint egyikükről sem tudom, hogy mit tudnának segíteni, azon kívül, hogy sokan jobban éreznénk magunkat, ha a klub mellett tudhatnánk a saját nagyjainkat.

    ez is nehéz terep, mert nem csak álmodozás van benne, hanem vélt erényekkel való felruházások sorozata is.

    az meg, hogy nem kerestük őket szerepvállalásra, az simán jelentheti azt is, hogy eltávolodtak a futballtól, minek keresnénk őket?

    1. “az meg, hogy nem kerestük őket szerepvállalásra, az simán jelentheti azt is, hogy eltávolodtak a futballtól, minek keresnénk őket?” bocsi ez kicsit fura volt Tőled, ez inkább szabó szövege, hogy csak Kaszás Kálmán meg még valaki akart maradni a régiek közül… :)
     Persze, nyilván tele vagyunk nosztalgiával, mert olyan sz@r a jelen, amilyen csak lehet… De ettől még nem gondolom, hogy Sikesdi vagy Nagy Anti esetleges negatív megjegyzései miatt általánosíthatunk. Ismerve szabó “kompromisszum képes” vezető stílusát és a “hagyományainkat szem előtt tartó” gondolkodásmódját, a szakmaiságot totál nélkülöző szervezeti felépítését vajon mennyi esélye volt bekerülni ebbe a rendszerbe 1 karizmatikus Honvéd arcnak !? Amikor 1 Csábi Józsit kinyírt az első átigazolási időszak vagy 1 Supkát az első bekeményítés cor$$$ irányába! De hagyjuk az 1. csapatot…szerinted van olyan utánpótlás központ, ahol 0 azaz NULLA az edzők között a régi saját játékosok száma ? Miközben Dajka, Cseh Bandi, Adrusch stb. dolgozik máshol… szóval nem gondolom, hogy ez csak nosztalgikus legendázás volna… és tuti hogy nem itt tartana a klub morálisan, ha lett volna kapocs a generációk között, mint ahogy Tichynél ez még működött majd Kozma jelenlétéig valamilyen szinten még megvolt… persze lehet, hogy én vagyok naiv, de számomra ez jelenti a Honvédot.

     1. pedig én csak azt írtam, hogy ismeretlenül ne vindikáljunk vélt érdemeket a korábbi nagyoknak, csak mert itt játszottak, és néha elmondják, honvédosok. persze, bárki használható valamire, ha másra nem, jóérzést adni a szurkolóknak, mert néhányakat biztos megszólít, de ez azért nem érv, hogy alkalmazni kelljen őket.
      meghívni persze, névre szóló bérletet küldeni, dedikált páholyt csinálni, persze, ezek alap kell legyen, de a klub életébe beleszólás azért legyen már valami minimumhoz kötve, ahol nem feltétlen csak az előélet kell számítson. (nem mondom, hogy most ez érvényesül a jelen alkalmazottainál, de az más téma)
      a lényeg, hogy feladatot csak érdeme alapján lehessen kiosztani, mellette legfeljebb a tapasztalatlanokat posztra nevelni.

      mindegy, ez a saját faszságom, hogy ha valaki név, attól még nem biztos, hogy hasznos más poszton is. (ettől függetlenül a múltunkkal való bánást rendszeresen basztatom, mert vállalhatatlan, ahogy a klub csinálja)

      1. ne viccelj már Hanta…komolyan gondolod, hogy nincs 3-4 olyan emberünk az elmúlt 30 évből (nem kicsi a merítés!) , akik teljes szívvel dolgoznának a HONVÉDÉRT ?? Garaba rendszeresen ott van a Puskás kupán (gyakran szabó közelében) Pisont kijár a Bozsikba Gyimesiékkel együtt. Pont Gyimes a legjobb példa, aki megcsinálta szabó nélkül, amit nem lehetett vele bent a Honvédban.. vagy mit várjunk Pintér Sanyitól, akit egyszer nem engedtek be, mert nem ismerte fel a portás vagy a biztonsági vki ? :) jelentkezzen újra, hogy bocsi…én vagyok az a Pintér, aki annyit futottam 1 meccsen, mint most 1 béna légiósunk 1 szezonban ? persze , nem azt mondom, hogy csak a név miatt mindenki jelent 1 minőséget is, de azért ezek a srácok letettek már valamit a kispesti asztalra, ami miatt lett nevük, nem a média csinált belőlük valakit.

      2. Ebben egyetértek, hogy valamit le kell tenni az asztalra.
       Ebben a nagy halmazban természetesen vannak jópáran akik ilyen olyan, okok miatt “alkalmatlanok” bármilyen szerepre (lásd. Détári), de nehogy már az utóbbi 25 évben (Kozma Misin kívűl) ebből a listából egy olyan ember nem akadt volna aki szerepet kaphatott volna a klub életében vezetőként.
       Tudod kik foglalkoznak a 10-14 éves gyerekekkel a klubbnál évek óta?? Inkább nem megyek bele……(tisztelet itt is a kivételnek). Még az esélyt sem kapta meg senki, hogy itt bizonyítson és lépegessen adott esetben a szamárlétrán!

    2. Hű ezzel most nagyon nem értek egyet!!
     A mindenkori vezetés/tulajdonos kötelessége lenne szerintem, hogy “belefusson” ezekbe a legendákba.
     Az élet számos terén működik az a kifejezés, hogy “érdemeik elismerése”.
     Szerintem hidd el, hogy nem üres frázis, hogy itt “legendázunk” egynéhányan!
     Meg kell nézni azokat a félórás filmeket amit Gulyás László készített Régi csibészek címmel.
     Számos régi nagy Honvéd játékos szerepelt benne és mind azt mondták, hogy semmi kapcsulatuk a klubbal, senki nem kereste Őket, pedig lennének elképzeléseik, tanácsaik, javaslataik, kapcsolataik.
     Csak egy friss példa (talán nem is a legjobb). Tegnap este Hahn Árpád szerepelt éppen ebben a műsorban.(Ő csak négy évet viselte a Honvéd mezt, de most is meghatottan beszélt azokról az időkről) Most egy jól menő golf klub vezetője, de semmi kapcsolata a klubbal. Nem kell itt nagy dologra gondolni, de ha lenne egy állandó névre szóló belépőlye, egy névre szóló széke a stadionban, ha többet nem de minimum annyit megtenne, hogy évente egyszer elviszi a játékosokat egy csapatépítésre golfozni mondjuk. Tudom nem nagy dolog, de ez most egy friss példa ami eszembe jutott.
     Ezek az emberek nem arról híresek, hogy “nyomúlnak” és “tolják magikat előre, Ők letettek valamit már az asztalra, de sajnos nem az Ő szégyenük, hogy nincs kapcsolatuk a klubbal.
     Ott van például Garaba, Andrusch, Nagy Anti, Bodonyi Béla, Esterházy (UEFA funkció), Gellei (utazásszervezés) akik az üzleti életben elértek már valamit. Ha mást nem a kapcsolataikkal tudtak volna segíteni edzőtábor, szponzor bevonás és egyéb kérdésekben példáúl!
     Nehogy már utánpótlás edzőként (nem a legmagasabb szintre gondolva most) egy Kovács Kálmán vagy Dajka Laci vagy bárki más ne tudná átadni a tudását! Nem szívesebben néznéd az edzők listáját, ha tele lenne olyan emberekkel akiről tudod, hogy kicsoda és Ő foglalkozik a kisgyerekekkel a klubnál? Gregor Józsin kívűl nem emlékszem, hogy lett volna bárki ezen a területen.
     El kell olvasni a Sport Pluszban azokat az egyoldalas cikkeket amik időnként megjelennek régi játékossorsokról, hogy mennyire nem kereste Őket senki semmivel a vezetésből. Nemrég olvastam Pintér Sanyi történetét (utnpótlás edzőként dolgozik éppen) illetve Plókai Attila hányatott sorsú életét. Lehet, hogy csak gesztus értéke lenne, de az is több lenne a semminél, ha Hemi összeverbuvált volna egy 15 tagú nevezzük tanácsadó testületet. Tudom, hogy utópia, mert Ő úgy is a saját feje után megy, de ha legalább csak meghallgatna ebben a formában mások véleményét, lehet, hogy némely kérdésekben másként döntött volna.
     Olyan nagy összegbe kerűlne évente egy személyre szóló belépőt kiküldeni minden egyes olyan volt Honvéd játékosnak aki bajnoki címet ért el?
     A Fradinál minden évben Szilveszterkor összeggyűlnek a stadionban a “legendák”. Nálunk is van ilyen egy étteremben valahol évente, persze teljesen maszek alapon, Garaba és Gyimesi Laci szervezi ha jól tudom.
     Annak idején amikor Öcsi bácsi vezette a vállogatottat semmit sem kellett tenni, Ő szállt ki elsőként a repülőből, mint csapatvezető amikor megérkeztek valahová és innentől minden másként volt.
     Sajnos ez az idő már elmúlt, de ne mondja nekem senki, hogy ha most a klub vezetésében lenne egy Garaba Imre és Ő szállna ki elsőként mondjuk a jövő héten Szombathelyen elsőként a buszból az nem jelentene semmit!
     (és nem csak azért lenne ennek jelentősége, hogy ott egy Illés Béla és egy Halmai Gábor fogadná)

     1. csak egy példa:

      Varga Kacsa interjú részlet 2011-ből.

      “Meccsre
      azért jár még?– Két éve, amikor százéves volt a kispesti klub, meghívtak.
      Mindenki megkapta a Honvédelmi érdemérem ezüstfokozatát, csak én nem. Harminc
      évet húztam le a klubnál, míg másoknak, akik csak két-három évig voltak, jutott
      plecsni. Kenjék a hajukra a kitüntetésüket, nekem nem az kell, hanem csak egy
      szimpla köszönöm, amit ezért a klubért tettem. – Másik korábbi egyesületéhez,
      az Újpesthez sem jár?– De, oda ki szoktam menni, szeretem őket, és ők is engem.
      Pedig ott csak két évet voltam. Tóth Andrisékkal mindig jókat dumálok.
      Szurkolok az Újpestnek, meg azért a Honvédnak is, csak távolról.”

      1. Kovács Kálmán:

       “Ha hívnak, nagyon szívesen
       segítek, úgy gondolom, bizonyos dolgokban jó lennék, de nem biztos, hogy én
       kellek. Végül is tényleg ez az élet rendje – teszi hozzá végül minden idők
       legjobb Honvédjének csatára.”

       1. Dajka Laci:

        “Ha kiesőhelyen állna a Honvéd, és George F. Hemingway megkeresné önt, vállalná az edzői posztot?

        – Ez nagyon nehéz kérdés. Nem igazán tudom meghatározni, hogy mi zajlik a Honvédnál, de valami miatt Hemingway úr nem gondolkodik bennem. Még azt sem mondanám, hogy ez engem különösebben nem zavar, mert lehet, hogy zavar, de nem igazán foglalkozom vele. Ő abban gondolkodik, akiben akar. Egyelőre úgy látom, hogy több rossz döntést hoz, mint amennyi jót. Nem akarok ezzel foglalkozni, ez legyen az ő dolga.”

  2. És emlékezzünk, hogy a válogatottban is mit alkotott, az őrületbe kergette Kevin Keagent! Annyira szorosan őrizte, hogy a nagy Kevin már direkt fellökte, egész meccsen nem tudott szinte labdába rúgni sem. Nagyon jó volt Sanyi!!!

 3. 6 hónap 11 nap győzelem nélkűl…….döbbenetes

  Csak, hogy emlékezzünk arra, hogy volt ez másképp is itt van az MLSZ Archív TV csatornájnak legújabb Honvéd-ot érintő összefoglalója. Vitár Robi bácsi kommentálása nem semmi:). Az “Álomtizenegyből” Sallai, Garaba, Kovács Kálmán ezen a mérkőzésen is szenzációs volt.

  Időutazás 1987-be.

 4. – Holnap újra megpróbálja Havas Henrik és GFH :)
  http://honvedfc.hu/hirek/tulajdonosunk-a-sportklubon/2015-03-25
  Kíváncsian várom milyen lesz ez a beszélgetés!
  Más.
  – Stadionötletelés ügyben kíváncsian várom mikor lesznek meg a válaszok a kérdésekre! Március 15 volt a határidő, ha jól emlékszem, addig várta a klub a kérdéseket, előbb-utóbb remélem jönnek a válaszok is. Én elküldtem a kérdéseimet külön is, de szó volt róla, hogy összesítitek a javaslatokat Ti is. Elküldtétek?
  – Az Ankéton bejelentette a marketinges főmufti, hogy megújjúl a stadionújság. Szerintetek ez már a megújjulás amit kézhez kaptunk az utolsó hazai meccseken? :) – Lehet, hogy itt is ki kellene kérni az ötleteinket, hogy milyen legyen, mert azt hiszem lennének…… :)
  – Hogy legyen egy pozitívum is, a HonvédTV szerintem jó ötlet volt (legalább is az eddigi tapasztalatok azt mutatják)

 5. Mint arról beszámoltunk,
  a korábban a Budaörsnél és a Nyíregyháza Spartacusnál tevékenykedő
  Lucsánszky számított az első számú esélyesnek a három mezőkövesdi
  edzőjelölt közül. Az új szakvezető segítője értesüléseink szerint Simon
  Miklós lesz, amennyiben a Bp. Honvéd elengedi szerződéséből.

   1. A Borsodonline szerint Lucsánszky mellett Mészöly Géza a jelölt, illetve még valaki “Értesülésünk szerint rajtuk kívül még egy jelöltjük van a szakvezetői posztra a kövesdieknek, aki jól ismeri az NB II-es mezőnyt, de hogy ő pontosan ki, azt nem sikerült megtudnunk.”
    http://www.boon.hu/mezokovesd-zsory-fc-mara-csupan-egy-maradhat/2794299
    Egy Mészöly-Simon páros valóban nem hangzik rosszúl egyebként. Más kérdés, hogy akkor ezek szerint nem a legideálisabb Simon mostani helyzete a Honvédnál!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.