Az idény tükre…

11138534_856758144391636_80247658720159380_n
Pécsi lépéselőny

…volt a tegnapi meccs. A 80. percben még úgy ültem a lelátón, hogy két dologban voltam biztos:

 1. bennmaradtunk;
 2. a beszámoló poszt első bekezdésében (ami arról szólt volna, hogy bennmaradtunk).

Mert hát mi másra irányították volna gondolataim a látottak? 80 percen át koncentrált a csapat, szívósan védekezünk, amikor hibázunk (ami azért nem volt ritka), akkor pedig ótvar mázlink van. A gól is: felső kapufát fejel a pécsi srác, az ellentámadás második hullámából meg mi lövünk gólt, gyakorlatilag a harmadik kapura lövésünkből a meccsen, szemben a rengeteg pécsi nagy helyzettel. (Csúsztatok picit, mert a rengeteg helyzet nagy része ezután jött tőlük, és az a rengeteg is alig több, mint féltucat). Tiszta 1996-os MK-döntő. Ezek után itt csak jó vég következhet.

Aztán a pécsiek porlasztottak kettőt, mi meg lelkesen odaálltunk és letüdőztük a galambokat. Szívem szerint azt mondanám, essünk is ki ezek után, de persze csak az elkeseredés beszél belőlem. Remélem.

Menjünk sorban, mert TV-adás hiányában sokan nem láttátok a tegnapot. Azt hiszem azzal kezdhetem, hogy alapvetően hangulatos és egész izgalmas meccset toltunk, az iram jó volt, mindkét csapat pörgött, a kezdő 5 percbeli, engem is pozitívan meglepő szoftos dominanciánk után a Pécs azért hamar átvette az irányítást, de a csapat jól (de legalábbis lelkesen) védekezett, Ignja, Elez rendre jó mentéseket produkáltak, derék favágókként, de most nem is a míves labdakihozatalok ideje van nálunk, nincs ezzel baj. King és Baráth is hozták a széleken a kockázatmentes védekezést, amikor pedig négyük közül valaki hibázott, hát segített a másik háromból valaki, vagy hátrazárt Hidi, esetleg Vécse.

Szokásos kép: Csikimeza üldözi az ellenfelet, labdára sok esély most sincs.
Szokásos kép: Csikimeza üldözi az ellenfelet, labdára sok esély most sincs.

Az ezúttal négyfős középpályás-sor Patya mellett Mezával, Vécseivel és Nagy Gerivel inkább szűrt, mintsem varázsolt, Bálint is egész hátul volt, egyedül Meza rohangált elöl, szokás szerint teljesen ártalmatlanul, mert vagy nem fért a labdához U10-es termete miatt, vagy ha épp volt tere, a harmadik csele után megfáradt. Legelöl Punó és Proszika hozták az elmúlt hetek formáját, ezzel se volt baj.

A Pécs támadott, jött előre folyamatosan a mecsekalji borús időben -az eső szerencsére elmaradt-, de hiányoztak a pontos utolsó passzok, vagy Elezék voltak jókor, jó helyen, esetleg Rossi fegyelmezett a padról, érces hangja messze szállt az uránvárosi csöndben (“vecsej…vecsej… dö bóll… dö ból… KE KADZZÓ“). Egy dolog idegesített nagyon, pont az ötösünkkel egy vonalban ülve: Szabi. Nekem régi kedvencem Kemenes, senki se mondhatja hogy tendenciózusan szidom, sőt. De tegnap már az első félidő valami nagyon vészterhes ómeneket mutatott: szögleteknél, beadásoknál kapusunk hol túl hátul, a gólvonalra ragadva állt mozdulatlanul, hol kijött egész az ötösig a soros beívelés előtt, de mindig olyan töketlenül helyezkedve, hogy tuti ne férjen labdához a pécsi támadók vagy a mi védőink miatt. Volt két nagy védése persze vonalon, de ezek a katasztrofális kimozdulásai vagy ki-nem-mozdulásai vészjóslóak voltak.

Patrik ma is jó volt, idén nem először.
Patrik ma is jó volt, idén nem először.

A félidő végére beállt az egyenlő-erők-küzdelme frázis némi meddő pécsi fölénnyel, de ennek max akkora ereje volt, mint egy fél órája a pulton punnyadó korsó világos Szalonnak, így még akkor sem izgult az ember, amikor a 44. percben elhasználtuk első cserénket, mert Csiki Meza felborult egy fűszálban, amitől beállt a dereka, így le kellett cserélni a csöpp venéz harcost (nem akarok szemétkedni, tényleg, de sajnos a skac fizikai paramétereit tekintve úgy látszik, nem feltétlen alkalmas (egyelőre) még a Bohócra sem, hiába ügyes a labdával), akit Holender váltott.

A szünet számomra újabb kihívással telt, a blogon is már többször megénekelt megsápadt bokámmal elzarándokolni ugyanis a korzóvégi piszoárcentrumhoz, majd vissza a helyemre, fel is emésztette a 15 perces pauzát. Ennek ellenére nem volt rossz kedvem. Imádom a borús, de esőmentes időt, tartjuk a 0:0-t, a pécsi csapat tompa, ha így nyomjuk tovább, talán találunk egy gólt és ki is húzhatjuk azzal optimális esetben. Hajrá.

Erre a forgatókönyv-esélyre a kb 30-40 fős vendégtáborunk is ráérzett, ugyanis a második játékrészben kétszerezett erővel szólt a CsakAKispest, meg a kemenesszabizás. A Pécs ráadásul a percek előrehaladtával valahogy kezdett belefásulni önnön tompa fölényébe, amit jól érzékeltetett a mögöttem hőzöngő két pécsi vén drukker egymásnak esése verbálisan. Azon vitatkoztak össze, hogy Helesfai jó kapus-e vagy sem… tiszta korzóhangulat szállt meg, nálunk mennek egymásnak ilyen helyiérdekű szurker-legendák a legfontosabb kérdéskörök mentén (pl. anno, hogy Diego elég masszív-e vagy sem, Vernes Rikk őstehetség, vagy egy önmagától elszállt új Gege, stb). Szó mi szó, ment előre az idő, és ezt én egyáltalán nem bántam, lenn a srácok pedig egyre több kis becsúszó hibával ugyan, de kontrollálták a meccset, érett a pontszerzés.

Aztán egy szokásosan szar Szabikijövetel majdnem lefejezte ezen álmokat, de a pécsiek “csak” felső kapufára fejelték a ziccert, onnan az a lécekkel évek óta nagy barátságot ápoló Szabi kezébe pattant a zsuga, ő egyből lőtte előre a támadók felé a’ la tavaly Debrecen, uccsó Lötyike gól.

Filip gólöröme. Itt még minden szépnek tűnt...
Filip gólöröme. Itt még minden szépnek tűnt…

Nos, ebből most első nekibuzdulásra nem lett találat, mert Proszit szerelték, ám a felszab is a miénk lett, Hidi a a baloldalt integető Holender elé rajzolta a labdát, a pécsi védő és a rosszul kijövő kapus is addig szarakodtak, amíg Filip remekül felismerve a helyzetet gyönyörűen átfejelte a kifutó Helesfai felett a játékszert, 1:0 ide, az egész csapat rohan előre ünnepelni, van még vagy 15-20 perc, gyakorlatilag egy Hidi-lövést leszámítva az első igazi veszélyeztetésünkből gól lett, ez az, mi ez, ha nem jel???

És nincs vége. A Pécs láthatóan megtörik, kedvüket szegte a fordulat, perceken belül ismét Holender lő egész jól kapura, majd a közben Punót váltó Youla, akit táborunk kedvesen “Gyula-Gyula” rigmussal üdvözölt, ami láthatóan jól is esett a vén guineainak, szóval Gyuszi is megint megcsinálta trademarkos labdaátvevő-önszöktetését, amivel rendre beszaratja a fél Bohócligát, hogy aztán rendre gyök2-vel lőjön kapura, moreirashot-erősségű “löketét” könnyedén védte a megzavarodott pécsi kapus. Én még nyugodt voltam, pedig arra kellett volna gondolnom: belefér ez? Mint ahogy belefért Proszi rögvest lekapása és Gazdaggal váltása, hogy védekezzünk inkább? Nem tűnt fáradtnak Proszika, persze lehet, hogy csak a szurkolói lelkesedés beszél belőlem…

Nem fért bele. A 82 percben néztem utoljára az órára, amikor szabaddal jött a Pécs a térfelünk közepéről. Ha ezt megússzuk, szerintem megvan, nyugtatgattam magam, de mondom, nem is voltam szokásosan RW-sen ideges. Szóval jön a pécsi szabi, ám nálunk meg nem jön Szabi, azaz jön, de persze megtorpan, majd megindul, a fáziskésés elég ahhoz, hogy egy cserepécsivédő elé pattanjon a labda, aki be is veri. A délszláv skac extázisban, ahogy a csapata is, üvöltenek egymással a játékosok, hergelve egymást, mi meg… a percekkel korábbi kábé önbizalmunk romokban… felsétálunk a középkezdéshez, enerváltan, szédelegve… persze hogy egy perc múlva jön egy újabb beadás, Szabi sehol, gól, 2:1 oda, egy perc alatt lenulláztuk az addigi, ugyan nem tökéletes építkezést, de a fegyelmezettség és akarat miatt legalább megérdemeltnek tűnő vezetést.

...itt pedig már nem.
…itt pedig már nem.

Az utolsó 5 perc már szánalom, a Pécs teljesen bepörög, mi a saját szögletünkhöz is csak sétálunk előre, hitet vesztett a csapat, amit valahol megértek, de ilyenkor, bakker, menni kéne előre akkor is, ha már alig van értelme… a Pécs ment előre… 0:1-nél, gödörben is… három pont a jutalmuk…

Hát ez volt tegnap. Meccs végén nem néztem se jobbra, se balra, hanem csak kisántikáltam a pécsi stadionból a fotósunkkal együtt, aztán húzás haza. Szentségtörés, tudom, de lehet, hogy tényleg kéne az a megtisztító kiesés. Tudom, tudom az ellenérveket is. Illetve… nem tudok már semmit…  Azért annyit igen: nem tudom, mi kell még nekünk… Fordulók óta kapjuk az esélyeket, a többi kiesőjelölt ugyanígy pöcsködik, mint mi, dettó, mint az EL előli menekülés Supka második érájának a végén, mikor a Pécs, a Diók, a Kecsó és mi szinte “versengtünk”, hogy kinek ne kelljen Kazahsztánba utazni, na most mintha senki se akarna bennmaradni. Tudom, hogy nem így van, vagy szeretném ezt hinni, de marha bosszantó, hogy már hetek óta elindulhatnánk masszívan felfele, de mi csak várunk, várunk, míg a végén csak megtáltosodik a Dunaújcity, vagy ismét feléled a Hali, amennyiben menesztik azt a szerencsétlen Szentes Lassard ezredest, neadjisten a Pápa is megébred, a Nyíregy a három fordulónkénti szerencsétlenkedései mellett mindig hoz egy bravúrt, hát mi nem, tényleg mi a faxgépet akarunk, most komolyan?

Vagy igaza van Ábel drukkerbajtársnak, és mi vagyunk a hibásak, mert hónapok óta az egy győzelmünket az hozta, amikor a Gurigában néztük TV-n a csapatot, lehet valóban erre kell ráállni – a csapatot is segítjük, és onnan legalább gyorsabban hazasántikálok Wekerlére is.

* * *

Tegnap hazafele már olyan állapotban autóztunk, mint akik beszívtak 3 köbméter kéjgázt, elgondolkozva azon, mekkora életcsászárok vagyunk mi, kéthetente nyakunkba véve az országutakat, utazgatunk nagyokat méretes szopolákért, nézhetetlen játékért, majdnem mindig ilyen fordulatokért, mint a tegnapi, szóval tényleg Százhalombatta magasságában már könnyeztünk a röhögéstől. Úgyhogy szinte azt is írhatnám: hát látjátok, megérte ez az egész. Csak az a baj, hogy nem így van.

Fotók: Babar-1909foto.hu

 • Döme Sanya

  Most már tuti, hogy sámánt kell hívni. Valakinek ki kell hajtani a rossz szellemeket, mert szinmplán ilyen béna egy csapat nem lehet. A hangsúly a CSAPAT szóra kihegyezve.

  • Pelso

   ezeken már csak a piócás ember segíthet…

 • Lassie Tizenkilenc

  Hetek óta mondom hog Szabit le kell ültetni a padra. Csípem a srácot, mert jó arc, meg jól nyilatkozik, de alapvetően a tavasz rajta megy el…A múltkori Diósgyőri meccsen a fél korzó arról beszélt hogy amire kapura megy az gól,. szinte nem is kéne senkit a kapuba állitani.
  Tréfát félre a tények : Szabi ha csúcsformába van pörgetve akkor átlagos teljesítményre képes, ha rossz formában van akkor meg kimondottan szar.
  Ha kiesünk esetleg az azért lenne mert a vetélytársaknak megbizhatóbb kapusai voltak ( Pécs-Polekszics,Nyír-BaloghJani,stb ) Ők súlyos pontokat hoztak eddig is, nálunk Szabi miatt rengeteg pont elment…Ki kell próbálni Horváth Andrist, ennél csak jobb lehet!

  • Zso

   Kemene$ :(

 • Vikmail

  Az a helyzet, hogy sajnos ez a mostani bajnokság csak egy színjáték. A háttérben tervezik a jövő magyar fociját, a pénzek irányításávaval az erőviszonyokat és a játékosok, csapatok ezt tudják is. Ebben a szereposztásban már nekünk is megvan a helyünk, szerintem valahol a jövő NB1ének 7-12 pozíciójában, egy csinos új stadionnal. Szóval én azt hiszem, a 2016-17-es szezonig kár izgulni. Aztán bízzunk benne, hogy ezt az egészet még újjá lehet építeni a romokról, amit magyar focinak hívtak.

  • Pelso

   akkor pls. szólj a “tervezőknek”, hogy szóljanak a bíróknak !! :)
   a 7-12 pozícióhoz nagyon hiányzik az a kb 8-10 pont, amit elvettek tőlünk… :/

  • Döme Sanya

   Egyetértek, azzal külömbséggel, hogy 3 fővárosi csapat maradhat, és ebben nincs benne a Kispest. Egy menekülési út van, egy Budai csapat. Annak lenne közönsége. Nem véletlenül csányi az elnök, kellőképen harácsoló, mindenkin átgázoló, lélektelen. Az öreget meg szerintem megvezetik, ezzel a nem létező rasszizmussal megöli a saját drukkereit.
   Azután jön, hogy nincs drukker,ezért nincs rá szükség, folyamatosan kiejtetik. Csak egy adalék. szerintetek miért nem elemez Phul S sport TV ben? Egy néger elront valamit, nem kiabálhatjuk, hogy de béna ez a fehér gyerek. Persze, hogy banánnal dobálják, a magyart meg tojással. Ezt szabad a másik meg nem. Az egyik rasszizmus a másik meg nem? Ez az egész nem más, mint harc az átalakitásért, és az sem számít hogy szét verik a közönségeket. Nem az a szélsőséges aki véleményt nyilvánit, hanem aki folyamatosan hazudik a saját érdekeiért.

  • Escape

   Ja ja. Beszélnek a 12 csapatos bajnokságról.
   Vidéken minden régiónak meg kell hogy legyen a csapata, úgyhogy Budapestnek tényleg csak 3-4 csapat maradhat.
   Hemingwaynek meg tökmindegy melyik az a pár csapat, nála a pénz az első. Ha valaki a kormányból beígér neki egy pár milliárdos üzletet, lemond a csapatáról, mehetünk a másodosztályba.

   • SA

    A létszámcsökkentés mennyire aktuális most?
    Mikortól várható?
    Van-e valami konkrétum?

 • Kicsipest

  Az az igazság, hogy mindent összevetve (még ha fáj is) a Pécs megérdemelten nyert, többször is szerencsénk volt (két kapufa, Szabi egy-két bravúr), míg nekünk a gólon kívül (ami a majdnem pécsi gól után közvetlenül jött) nem volt egyetlen felépített támadásunk sem. A védők ívelgették előre a labdát Punónak és Prosszernek, hátha tudnak vele valamit kezdeni (nem tudtak), semmi elképzelés nem volt a támadójátékunkban. Első tíz percet uraltuk (helyzet nélkül), utána érhetetlenül visszaestünk, csak a szerencsének köszönhetjük, hogy nem 2:0 volt a félidő a Pécsnek. Amikor meg már azt hittük, hogy megvan a három (legrosszabb esetben egy) pont, jött Szabi (de minek?!). Én Botit nagyon gyengének láttam, rendre megverte az embere, a csapat leggyengébbje volt. A másik nagy csalódás Vécsei, tőle az kevés, hogy akar, tőle azt várom, hogy a hátán vigye a csapatot. Meza nekem tetszett, az elején nagyon jól mozgott, nem ismer elveszett labdát, széthajtja magát, de sajnos fizikálisan nagyon gyenge. A mérkőzés előtt biztos voltam a győzelemben, most a hátralevő meccsek ismeretében (ismét) nagyon félek a kieséstől. Szerintem nagyon nem lenne jó a kiesés. Könnyen bukhatnánk az új stadiont (ha most nem lesz, akkor soha), a másodosztály is elég erős, sokan akarnak feljutni, lehet, hogy évekig vegetálnánk ott, nekem nem mindegy, hogy az Újpestet, Fradit ütjük, vagy a Szigetszentmiklóst, Szolnokot!

 • A69W

  PÉCSI MFC–BUDAPEST HONVÉD 2–1

  „Amikor a mérkőzés 71. percében gólt kapsz, eszedbe jut, hogy vége – ecsetelte a történteket Robert Jarni, a Pécsi MFC mestere. – De mint labdarúgó és mint fanatikus ember sosem adom fel, az utolsó sípszóig küzdök én is, és mint kiderült, a csapatom is. A hajrába belehaltam. Az idegeim biztosan tönkrementek. Tudom, hogy néha igazságtalan játék a futball, megfordult a fejemben, hogy ezúttal mi tapasztaljuk meg, mennyire az – de a bátraké a szerencse. Meg kell dolgozni érte. Meg kell dicsérnem minden játékosomat, mert minden szempontból, taktikailag, a hozzáállást tekintve is nagy meccset játszottak. Az elszántságot, a győzni akarást akartuk rajtuk viszontlátni – most megkaptuk tőlük. Jó lenne még néhány hasonló győzelem, de még jobb lenne, ha az elején eldöntenénk a mérkőzést, mert lehet, legközelebb nem érem meg a végét. De ha ilyen szellemiséggel játszunk, bent maradunk.”

  „Tény, nagy esélyünk volt megszerezni, azonban harmadosztályú hibákat követtünk el. Ezek nem technikai vagy taktikai jellegű hibák voltak, szimplán érthetetlenek. Valóban sok lehetőségük volt a hazaiaknak, mégis nyerhettünk volna. A vége rosszul sült el. Az utolsó hat perc nehezen feldolgozható, az a két gól, amit akkor kaptunk, megmagyarázhatatlan. Nem lehet hat perc alatt veszíteni. Az első kapott gól egyszerűen hihetetlen, de a második is értékelhetetlen” – nyilatkozta Marco Rossi, a Honvéd trénere

 • Döme Sanya

  Ha Rossi nak ez a véleménye, mit mondjunk mi.
  Nem tudom miért változtatott a csapaton, így sosem lesz a csapat egységes.

  • Manolo

   …” a többség nem a csapatért, hanem egyéni babérokért “küzd”. ” ….. ” de főleg az akadémistákra jellemző”.
   1, Még jó, hogy az utóbbi / Pécs elleni / meccsen 5 akadémista volt egyszerre a pályán / Meza sérülése után /, de ez még mindig nem a többség! Arról nem is beszélve, hogy 2 meccsel ezelőttig, 3 magyarral kezdtünk, abból csak a Nagy G. volt akadémista!!
   2, Ha egy picikét is a kulisszák mögé látnál, valószínűleg megdöbbennél! Akik ezért a klubért küzdenek és éreznek valamit, azok pont az akadémisták!
   Ki ne találd már, hogy a fél évre ide hozott légiós, küzd a csapatért!! Hogy érdekli, bármi is történik ennél a klubnál?!
   Menj be a klubhoz, és derítsd ki, kik voltak azok a játékosok, akik megkönnyezték a pécsi vereséget, és nem tudtak aludni miatta?!
   Annyit segítek neked, hogy nem Ignjatovics, nem is Puno, de még nem is a mi Gyuszink volt az!
   3, Néha olyan érzésem van, mintha Cordella klónja lennél!
   4, Természetesen, minden vélemény számít! ;)
   Számomra egyre érdekesebbek az okfejtéseid!

   • Döme Sanya

    Isten őriz hogy vitatkozzak veled, de én kívülről így látom, Kívánom, legyen neked igazad.

    Nem könnyezni, futballozni és hajtani. Értelmetlen eleve veszett helyzetből kapura lövések, fel se néznek, azt se tudják ki van náluknál jobb helyzetben. Mint szurkoló csak bosszankodok rajtuk. Ohne elképzelés, ohne taktika, nincs egy begyakorolt mozzanat, mindenki gólt akar lőni akár 159 méterről is.

    Nekem igaz, könnyebb a dolgom, mert nem vagyok elfogult senkivel szemben. Ha ennyire akarnak, de nem jön össze, akkor csak egy magyarázat van, hogy nem ütik meg az NBI -es szintet. Egyik se. Se a magyar se a néger. Mondom ezt a tabellán elfoglalt helyünk, és az idény eddigi meccsei alapján. Nincs mit tenni arccal az NBIII felé. Bele kell törődni ez nem egy NBI-es csapat hanem tokkal vonóval egy gittegylet.

    • Manolo

     A bronzos időszakban megütötték / 2 évvel fiatalabban! / ?!!
     Régóta beszéljük itt: 3-4 valóban minőségi/rutin játékos; melléjük építeni a fiatalokat!
     De, sajnos nem ez történik! “Felsőbb szintű” önös érdekek mozgatják és mozgatták a klubot. Ezzel tisztában van mindenki! Senkit nem érdekel, hogy van-e/ lesz-e minőségi foci Kispesten! Kivéve a szurkolókat, utánpótlásban dolgozókat, és bármennyire hihetetlen számotokra, az akadémiáról “tűzközelben” tartott gyerekeket!
     Hogy “sz@r sem történik, csak a monoton süllyedés” ?! Hát nehogy már az akadémistán legyen elverve a por ezért! Ha ezt nem látjátok át / akár még kívülről is /, akkor kár a gőzért!
     De, mégis néhány adalék: Az utóbbi pár évben közel 200 játékos; 8-10 edző; Cordella;
     Hemingway “bort ivása, vizet prédikálása”; stb. Ha csak ezt a 4 tényezőt, egyenként részletesen kezdenénk elemezni, már bármilyen szakmát választanék, de a profi focit biztos nem!
     De, Te is hibás vagy! És én is, amiért itt tart a focink! Úgy, ámblokk a közeg, a társadalom! Csak ezt nem szeretjük elismerni/ beismerni, mert azért mégiscsak, nehogy már!!!
     zolee! Gondolom, és bízom benn, Te a saját szakmádban Barcelóna szintű ” játékos ” vagy! Így nyugodt a lelkiismereted, amikor selejtezel…

     • zolee

      Szerencsére a pályán nem lehet hazudni, a foci kegyetlenül kihozza igazságot, és a tabella nem hazudik, NB3-ban sem…Nem mondhatom hogy valaki selejt NB1-es szinten ha nem tud szögletet beadni 10ből 1szer sem normálisan? Ha egy passzhoz 15 másodpercet kell gondolkodnia hogy rossz helyre rugja vagy hátra passzolja? Ha vasággyal együtt 60kg, izomzat nélkül?
      Fogjuk már fel foci nem arról szól hogy jajj de milyen rendes lelkes gyerek valaki, meg jajj sír a csapatért…Vagy tud focizni, vagy nem, mai fociban ennyi számít.
      Barcát meg hagyjuk az más dimenzió, én nem vagyok Barca szinten a szakmámban, hozzájuk képest nulla vagyok ha viszonyítani kell, de legalább van önkritikám, nem ugy mint némely fiatal zselézett hajú magyar sztárfocistának…

     • Manolo

      Na! Itt kezdődik/és tükröződik a társadalom, a közeg felelőssége/ és szerepvállalása a mai magyar fociban! Is!

     • zolee

      Társadalom felelősségéről írhatnánk egy hosszú értekezést, de aki erre hárítja a felelősséget az ugyanúgy hibás…Mi a probléma a nézőkkel? Mi a probléma a magyar közeggel? Mi a probléma az országgal? Miért fáj a kritika?
      Tudod mi az ami hiányzik az edzőkből, az utánpótlásban dolgozókból, az edzőkből, a tulajból?
      Az hogy saját hibájukat belássák, hogy beismerjék valami nem működik jól, hiába bizonyított.Akkor is csak ezt szajkózzák hogy rossz a közeg, meg ami szar arra is azt mondják hogy jó, hagyjuk már ha Nagy Gergő, Hidi, Baráth nem NB1-es szint akkor is játszani fognak mert nem fogják beismerni hogy szar az egész, mint ahogy Te is magyarázod itt a társadalmi közeggel a hiányosságokat.Tudod mi hiányzik itt? Az alázat, az hogy ne értékeljem túl magam, hogy tudjak esetleg szakmámban is fejlődni, hogy ne elégedjek meg jelenlegi helyzetemmel…Ez az ami hiányzik de nagyon…

     • Manolo

      Akkor miért nem fejlődtél ” Barca szintre “?! Magad mondtad: “nulla vagy, ha viszonyítani kell”! Nálad mi hiányzik? Csak nem az alázat?!
      Ha valóban úgy érzed, hogy nincs probléma a közeggel is, akkor én nem szeretnék vitát nyitni veled ebben! Csak annyit; Nagyon sajnálom, hogy nem érzed át ennek a súlyát! Mindannyian felelősek vagyunk, csak szeretjük hárítani!

     • zolee

      Úgy látom nem érted mit jelent az a szó hogy ALÁZAT.Így ez a párbeszéd meddő is marad.

     • Manolo

      Ami hiányzik pl.belőled ahhoz, hogy Barca futballja szintjén prezentáld a saját szakmádat!

     • zolee

      :D Hát Te kész vagy

     • Manolo

      Még az is lehet! :)
      Azért megpróbálom a Te nyelvedre lefordítani, a mondandóm lényegét: Elvárod a focistáktól, a magas / kis túlzással a Barcelóna / szintű futballt, amikor saját bevallásod szerint, Te sem ütöd meg azt a saját szakmádban

     • Döme Sanya

      Öreg az a baj, hogy mi nem nyilvánosan áruljuk magunkat. Nem szurkolóink, hanem főnökeink vannak, és ha sz@rok vagyunk kirúgnak. Úgy bizony. Egyébként lassan tényleg jobb lesz ha a zártkörű lesz a foci.

     • Manolo

      Öreg! Ők örülnének a legjobban, ha nem kéne nyilvánosan árulniuk magukat! Nekik is van főnökük, és a “házon belüli szinthez és lehetőséghez képest a sz@rt itt is kirúgják, vagy oda sem kerül! / Persze, mindig van kivétel / Mint a “civil” szakmában is…

     • Döme Sanya

      Manolo egyezünk ki. Én hülye vagyok a focihoz, Ti meg nem tudtok focizni. Pontosan tudom, hogy mi a helyzet, azért dicsérem egyfolytában a csányiféléket. Olyan még nem volt, amit a pénz és “szakemberei” ne tettek volna tönkre.

     • Manolo

      Sanya! Én nem egyezek ki semmiben! Én a focihoz is hülye vagyok és focizni sem tudok! :)
      Csak attól kapok agygörcsöt, amikor a ” messziről jött ember ” / ráadásul arc és név nélkül /
      osztja az eszet úgy, hogy talán életében nem művelte azt a dolgot, amit éppen nagyon ügyesen és okosan tud kritizálni!
      Félreértés ne essék! Szerintem sem jó a focink! A Honvédé meg pláne nem! De, nehogy már a gyerekeken verjük el a port!
      Előszeretettel szoktam előhozakodni ezzel a példával: Puskás-Suzuki Kupa; Honvéd-Real 4-3. Vólent 3 gól, Morata szintén 3 gól. 17 évesek voltak. Nézzük meg, ma hol van az egyik és hol a másik!

     • Döme Sanya

      És erről a szurkoló tehet. Engem nem érdekel senkinek sem a neve. A tied sem. Úgy hívom ahogy magát megnevezi. Nem ismerek senkit, és nem is érdekel ki kicsoda. Nem verem el senkin a port, nem kényszerítek senkire semmit. Elmondom a véleményem, mint írtam, mindent gagyiként élek meg, és ne haragudj, de a te véleményedet elolvasom, és más semmi. Mondtam , legyen neked igazad én meg azt gondolok amit akarok, és a demokrácia nevében el is mondom. Neked meg sok sikert az akadémiával.

     • Manolo

      Én nem az igazamat szeretném itt érvényesíteni! Sőt! Az is meglehet, hogy nincs is igazam!
      Annyit szeretnék csak, hogy vegyük tudomásul, ha változást akarunk bármiben is, valamilyen szinten nekünk is változnunk kell!
      Köszönöm a jó kívánságot az akadémiával kapcsolatban!
      Ezért, cserébe “adok Neked” egy mai életképet a Bozsikból:
      A magyar játékosok / hangulatban / a béka segge alatt, míg a légiósok, mintha a Sas kabaréban lennének! Ilyen helyzetben, arra nyugaton, valahogy nem ezt tapasztaltam, már bocsi! Tehát, inkább leszek Nb2-es, magyarokkal, mint semmirevaló külföldiekkel 10. az Nb1-ben!!! Én meg ezt gondolom és mondom a demokrácia nevében! :)
      Háát! Éljenek a légiósok! Jöjjön a latinos foci…. ;)

     • zolee

      Gugli a barátod, saját gondolataid nincsenek ember?
      Wikipédiáról keresed ki az alázat jelentését, ennyit Rólad, bár aki hosszú ó-val írja a Barcelonát attól többet nem is várhat ember, menj és vígasztald a sírós zselésfejűeket…

     • Manolo

      Nem mondod, hogy a helyesírást kezdjük itt megvitatni?!
      Pont azzal, aki nem rak pl. a mondat végére jelet!? ;)

      Igazad van! Idéztem. Nem hittem, hogy gondot fog okozni! Mindjárt jelölöm is! :)
      Milyen kis szorgos vagy! ;)

     • zolee

      Nem vagyok szorgos, csak feltűnt hogy hirtelen túl intelligens mondatokat írsz, korábban meg ilyen “ámblokk” meg “Barcelóna” és társai voltak a menők, na mindegy hagyjuk, én többet nem reagálok hozzászólásaidra, nem személyeskedésre való ez a blog…

     • Manolo

      Igazad van. :)

   • áfonya bácsi

    Könnyeztek? Te jó ég, akkor tényleg kiestünk. A minimum lett volna, hogy valamelyik hozzávágja a cipőjét Kemeneshez és leordítja a fejét.

    • Manolo

     Azt hiszem, ők át tudják érezni, hogy ezzel a vereséggel a HONVÉD “kezéből” az utolsó szalmaszálak egyike csúszott ki!
     Kérdezd már meg Mezát, vagy pl. Ignját, esetleg Punót, mennyire hatja meg ez őket?!

   • zolee

    LOL
    Ne röhögtess már, nem könnyezni kell itt, hanem focizni kéne tudni, hagyjuk ezt az akadémiát, nagy nulla az egész, selejeteket termel max nb2-es játékosok akik kijönnek onnan.Ha csak az akadémiából szeretnénk élni akkor NB2 középmezőny a maximum, aki ezt nem látja az vak a focihoz…Érdekes régen amikor nem volt akadémia fél NB1 a mi utánpótlásunkból élt, hagyjuk már ezt demagóg dumát.

 • Kicsipest

  Ez a Pécs hétvégéje volt, a mienk is lehetett volna! Amennyiben a Dunaújvárost és a Pápát nem előzzük meg, meg is érdemeljük a sorsunkat!

  • Escape

   Az utolsó, Pápa elleni meccs lesz a ki-ki meccs(szerintem)

   • az a vicces, hogy ha a győr nem indul jövőre, még egy olyan eset is előfordulhat, hogy jobb lesz kikapni a pápától (ha ők sem indulnak), és benntartani őket, mint megverni. a fix 15. hely jobb lehet két nem nevező esetén, mint egy neccesen kiharcolható 14., ami alapból bentmaradás jelentene.
    egészen abszurd lesz a vége, ha a gólkülönbség fog számítani (ilyenkor jön elő a fentebb vázolt eset)

 • kárókatona

  Kemenes ne nyilatkozgasson és nem érdekes hogy jó arc e(Curtois kifejezetten degenerált arc),hanem védenie kéne jobban de ez láthatólag nem megy ,már rengeteg pont ment el rajta .Csodálom hogy Rossi ,aki olasz lévén látnia kéne ezt ,és mégsem vált.

 • Sanzi

  Kemenest kedvelem, de annyi gólban aktív szereplő (negatív értelemben), hogy egy rutintalan kapus sem lehetne hátrányunkra…
  Én cserélnék!

 • Döme Sanya

  Hu, Szabi ép számolta a birkákat vagy a fűvet mikor ezek a gazok felébresztették. Baromira koncentrált (valamire) Tizenhárombillió fűszál, tizenhárombillió egy fűszál, tizenhárom billió kettő fűszál…. Ha nem tudom kiket látok, azt hittem volna, hogy szenzációs a csatársorunk (Ignja és Barát Boti) amit hátul csinált.
  Manóló, nézd meg a gólörömöt, mindent elárul. Holender közel sem enged magához senkit, hogy együtt örüljenek, és nézd meg a pécsieket. Vagy 1,10 körül ha van esze a focihoz, lövésre készül a két védő ráront ellövi. Észre se vette, hogy ott marad Hidi vagy nem tudom ki középen tök egyedül. Mikor fiatalon játszottam ilyenkor az halottam a mestertől, hogy fiam nyitom neked a zuhanyt. Na ennyit erről a hülye játékról.

  • Manolo

   Ha ennyire idegesít, miért nézed?!
   Ha még eddig a szintig sem jutottál, hogyan akarsz hiteles lenni a kritizálásban?!
   Ha gólöröm alapján ítélünk meg valakit, akkor pl. a Robben is egy k.csög, mert olyankor a világon senki nem éri utol! ;)

   • Döme Sanya

    Azt hiszem rossz lyukon nézed a focit. A mi időnkben nem nyalták ki az ülepét valakinek ha eltalálta a kaput. Természetes volt. És akadémia nélkül is ment. A grundon is, Éjjel is. Hétvégén ha kellett, kétszer is. Más igazolásával is. Akár egész héten is. Egész holtidőben is. És a kutya se nyavalygott, pedig ritka sz@arok voltak a cipők is. Sose voltunk fáradtak, Unalmas volt néha az edzés is , bár azokra nem mindig értem oda. Annál még a grund is jobb volt. A körülményekről ne is beszéljünk. Az iskolát ugyan úgy végeztük mint a többiek. Jó kedvünkben fociztunk, meg azért aki látja élvezze, meg kiabáljon, vagy jót röhögjön vagy ha kedve volt akár berúgva kiabáljon akármit . Mindenki csak jót röhögött. Senki nem volt rasszista azt se tudtuk mi fán terem. Élveztük, szerettük, bolondultunk érte. Egy új jó csel bárkitől, példa volt gyakoroltuk. Talán mutatják az akkori eredmények. Bocs, igazad van nem fogom nézni. Csak akkor lassan a rokonok meg Te leszel kint. Játsszátok le tényleg a konyhában gombfocin. És igazad van, soha se laktam Kispesten. Hajrá azok akit tudnak focizni. Ja és tényleg nekem játék volt az is maradt nem pedig pénzkereset. Alázat gyerekek anélkül semmi nem megy.

    • zolee

     Hagyd a fenébe, lehet ő az egyik edző, és ő viszi zsepiket amikor sírnak a gyerekek, meddő vita ez.

     • Döme Sanya

      Igazad van, nem ér annyit.

     • áfonya bácsi

      Szerintem valamelyik akadémista játékosunk. Egyik a pityergők közül.

     • Manolo

      Ismered a “Hideg-Forró” játékot? Na most Te, ezzel el a “tippeddel” kb. a “frigóban” jársz! :)
      Azt viszont elismerem, sokkal szimpatikusabb számomra az a játékos, aki átérzi egy ilyen vereség súlyát, és ne adj Isten, még meg is könnyezi azt, mint adott esetben a légiósok többsége, akik remek hangulatban voltak már közvetlen a meccs után is!!
      És őszintén sajnálom áfonya bácsi, hogy pont Te is azokat gúnyolod, akik a klubodért / még ha nem is tudnak magas szinten, de / tenni akarnak, és elsiklasz afelett a gusztustalanság felett, amit a jelen légiós többsége megenged magának!
      Qrva nagy gáz, ha a pályán is / a HONVÉD mezét viselve! / ilyen elánnal teszi oda magát, mint ahogy ez a vereség megviselte!!!

     • áfonya bácsi

      Egy dolgot tisztázzunk, ha kiesünk, és jövőre a másodosztályban minimum 8-9 akadémistával a kezdőben fogunk pályára lépni, én igyekszem majd minden meccsen ott lenni, elhiheted, hogy pont azért nem járok meccsre, mert nem vagyok kíváncsi erre a minősíthetetlen színvonalú légiós-dömpingre. Mikor utoljára kint jártam, volt “szerencsém” Job apót és a kis Mancio-t is a pályán látni, és ez élőben még meghatározóbb élmény volt, mint a televízió képernyőjén nézve. Akkor megfogadtam, hogy amíg nem történik változás a játékospolitikánkban, én a pálya közelébe sem megyek.
      Ellenben a pityergést akkor sem tudom elfogadni, ha én edző lennék, a következő meccsen nem azt raknám a kezdőbe, aki egy ilyen végjáték után elsírja magát, hanem azt, aki ordibálva szétveri a vendégöltöző szekrényeit. De sajnos nálunk a jelek szerint nincsenek ilyen emberek, és ez még annál is nagyobb baj, hogy nem tudnak futballozni, mert ahhoz már rég hozzászoktam sajnos.

     • Manolo

      Kettő alternatíva volt adott jelen esetben: 1; A kudarcot maximálisan magára vállaló és átérző, azt esetleg megkönnyező / nem zokogva síró, meg pityergő / magyarok.
      2; Magukat, a bőrükben kifejezetten jól érző légiósok!
      Láttam már óriási egyéniségeket könnyezni, vesztes “csörte” után! Nem lettek kevesebbek azzal, hogy ilyetén módon is kimerték mutatni az érzéseiket!
      Tehát! Nekem 11 ilyen típusú játékos, mint 1 olyan, aki ilyenkor képes vihorászni!
      És ha az első jellem szánalmasabb, megvetendőbb némelyikőtök számára, mint a második, akkor nem nagyon van miről beszélni!
      A tökösséget hiányolod?! Azt én is! Hidd el, az állandóság azt is hozná magával…

    • Manolo

     Azért, csak kezdünk egy irányba haladni, ha jó messziről is indulunk neki!
     ….” Jó kedvünkben fociztunk, …..Mindenki csak jót röhögött. Senki nem volt rasszista azt se tudtuk mi fán terem. Élveztük, szerettük, bolondultunk érte…..”
     Egy cipőben jártunk! Akkor!
     Ma is ez a helyzet szerinted?! Akkor, amikor a saját szurkolója köpi le a kerítés mellett a 19 éves játékost?! Vagy önti nyakon sörrel?! Esetleg egy vesztes meccs után 3/4 órát vár a pl. a Bozsikban, mert tudja, hogy az előtte elindult társának összerúgták az autóját a kapuban, bőszült intelligensek?! Stb-stb. De, lehetne ezt ragozni a végtelenségig..

     ..”Talán mutatják az akkori eredmények”.. 86′ – óta nincsenek eredmények!!!! Akik, addig nem tudtak felmutatni valamit, vagy azután rúgták/rúgják a bőrt, vagy még ehhez is lusták voltak, azok nálam hiteltelen, egoista “kritikusok”!

     ..”Alázat gyerekek anélkül semmi nem megy.” Az alázat mértéke és minősége a szülői-, társadalmi nevelés/példamutatás függvénye a gyerekben! Az nem csak úgy jön, lób.szás címén!!

     • Döme Sanya

      Ja a mi autónkat próbálták volna 19 éves korunkban összerúgni, gyalog jártunk. Oké fasza gyerekek vagytok, az a focit meg majd csak egyszer pityergés közben megtanuljátok. A lényeg, hőzöng a közönség , no nem azért mer szar a foci, nem nem, hanem mert rasszista rohadt antiakadémista, kocsirugdosók a szurkolók. Csak tudod az a baj, hogy lassan nem tudom majd a vállamra emelni azt a sok tehetséges labdarúgót. Ennek ellenére szurkolok nekik, legyenek sztárok mindannyian. Rajtam nem fog múlni.

     • Manolo

      Hol voltál, amikor megmutathattad volna?! Vagy esetleg, hol vagy most, amikor megmutathatnád?! Vagy hol van ennek a sok mindent tudó kritikusnak / ha van / a gyereke/fia?! Hogy példaként állíthassa ország-világ elé: Tessék! Ilyen, egy ALÁZATOS-, ZSELÉMENTES-,
      NEM 60 KG-OS-, NEM PITYERGŐ-, A FUTBALLT MAGAS SZINTEN MŰVELŐ GYEREK!!!

      Emlékeztetőül!

      ..”Talán mutatják az akkori eredmények”..

      86′ – óta nincsenek
      eredmények!!!! Akik, addig nem tudtak felmutatni valamit, vagy azután
      rúgták/rúgják a bőrt, vagy még ehhez is lusták voltak, azok nálam
      hiteltelen, egoista “kritikusok”!

     • gohome

      Szerintem nem akarnak ők sztárok lenni csak focizni és lehetőséget kapni arra hogy azt csinálják amit szeretnek mint minden normális ember.DE majd meglátjátok ősszel mi a különbség az első és másodosztály között vagy inkább a kieső és feljutni akaró csapatok között.

     • Manolo

      Az a baj, hogy pontosan rajtad is múlik! Csak könnyebb “bezzeg a mi időnkben nem így volt ám”, meg ” én régen hogy csináltam ” messziről jött ember szindrómával osztani az eszet!

    • gohome

     Nem tagadom én az akadémiát részesítem előnyben a sok falábú idegenlégióssal szemben.De a régi szép időkben amikor még volt grund és közbiztonság lehetett éjjel -nappal rúgni a bőrt más világ volt.Most azt látom hogy Gyula a csodacsatárunk 341 percenként lő gólt miközben mi kölcsönadjuk vagy padoztatjuk a saját nevelésű játékosainkat. A fiatalok nem látnak maguk előtt perspektívát .Botka végig játszott szinte minden meccset Kecskeméten itt meg padozik.Gondolom nem azért jött vissza hogy az nb3-ba nyomja.Na persze arra is kíváncsi lennék mi az alázat nálatok?

     • zolee

      Az alázat az amikor, ha valaki valamiben jobb nálam elismerem, elfogadom hogy tanulhatok esetleg tőle, nem vagyok elájulva attól hogy NB1-ben focizom, célom elérése érdekében mindent megteszek, akár ha nem is érzem jól magam, akkor is munkára koncentrálok, ez most nagyon közel van céltudatossághoz is ami szintén hiánycikk, fiatal magyar labdarúgóknál.Ja és még annyi önmagában alázat se elég ha a megfelelő tudás nincs meg hozzá.
      Botka végig játszott Kecskemétben igen, Kecskemétben azért vannak “spílerek”, Bebeto, Novák, Kitl, és akkor nézzük meg KTE középpályáját Savic Vukasovic, nehogy már összehasonlítsuk őket Hidivel meg Nagy Gerivel mert más kategória, szóval ott van egy megfelelő gerinc, nem úgy mint nálunk.Remélem azért most majd megverjük őket.

     • gohome

      És akkor hol a hiba?
      Nem értelek

     • zolee

      Ott van a hiba hogy be kell látni hogy egyesek nem ütik meg az NB1-es szintet, és valamit nem csinálunk jól, tehát változtatni kell, ez többféle módon lehetséges vagy pénzt ruházok a csapatba hogy méltó legyen a csapat a nevéhez, vagy szépen csendben kell maradni és nem kell ezt az akadémiát magasztalni, csak dolgozni, én leírtam véleményem korábban is, aki letett valamit az asztalra azt meg kell becsülni motiválni kell, ami itt nem történt meg, és amíg Hemi marad a tulaj nem is fog mert ő nem az az ember aki ezt belátja, neki csak a saját érdekei pénze a fontos, emiatt ha szükséges a Kispestet is beáldozza, mint ahogy hűséges drukkereket is porba tiporta, én ha kellett utaztam nem kevés pénzen bárhová a csapattal, de nem látom hogy a maga szintjén ezt a tulajunk is megtenné, csak az okoskodás megy meg a hárítás…

     • zolee

      Ugyan már tavalyi szezon második felében láthattuk mire képes egy full akadémista csapat…De sehol világon nincs olyan csapat ahol saját akadémiáról kikerült játékosok vannak csak, és főleg sikeresek is.Szerinted full akadémista csapattal benn maradnánk NB1-be?
      Ne vicceljünk már akkor állítsd össze védelmet, középpályánk legszarabb az NB1-be így is, és mondj még mindehhez 3-4 jó csatárt akadémiáról…Aki szerintem használható kb az Vécsei, Gazdag, meg talán Prosser és Holender ennyi…De nem is várható el sehol, hogy egész csapat saját nevelésből álljon mert irreális elvárás, egy csapatot fel kell épiteni hogy a tehetségesebb fiatalokat 1-2-öt be lehessen építeni..

     • Manolo

      Ez a honlap nem a helyesírási versenyről szól, zolee! Arról, hogy lehetőleg kulturált keretek között véleményt formáljunk mindenről, ami elsősorban Honvéd, esetleg foci, vagy csak úgy, am block! ;) mégiscsak HONVÉD!
      De, azért arra ügyeljünk, hogy néhány mondatból álló írásunkon belül, ekkora kontraszt ne legyen már! Merthogy akkor most mi van/ illetve mi nincs a fiatal magyar labdarúgóknál?!
      És akkor most, pl. Kitl, vagy Pekár nem magyar, vagy pont nem fiatal?! Vagy hogy is van ez?!

     • Döme Sanya

      Nagyon egyszerű, pl. amit írtam. Ha jobbnak is érzem, magam mint a többiek , akkor is legyen szívem passzolni, A közös célt nem helyezem a sajátom mögé. Nem az a célom, hogy a gólt én lőjem, lője az aki jobb helyzetben van, és nagyobb a % , hogy belőheti. Pl. Holender szépen cselezett, kapura is lőtte, hogy bemegy, az 50%, de ha bepasszol az üres társához az 50% – helyett 80% hogy gól lehet. Ha egy csapat tagja vagyok, akkor érte mindent megteszek. Most ne is beszéljünk a szurkolók kiszolgálásáról.

 • Sanzi

  Az utolsó forduló fog dönteni, és szvsz. a Pápa előtt fogunk állni 1 ponttal… csendes 0:0, vagy kiszakad a gólzsák és mindenki ünnepel!

  Idén, ha a Győr tényleg NB3 akkor mi tuti nem esünk ki. A Hali szerintem a legrosszabb formában lévő csapat jelenleg! MAGASAN…

 • Pingback: Meccstéma: TÚRA. | Csak a Kispest!()