Elbúcsúztunk az utolsó, egy klasszissal jobb, mint a korábbiak igazolásunktól

Bejelentették: Puno out, vagyis mindössze három nappal húzta tovább, mint a nyolc társa.

BejelentettékPuno out, vagyis mindössze három nappal húzta tovább, mint a nyolc társa. Mondjuk rajta talán érdemes volt egy kicsivel tovább gondolkodni, mert hosszú távra szerződtünk vele, és annyira vészes sem volt. Például gólt tudott lőni az NB I-ben!

Számokban a kilencek
meccs perc gól
név NB I NB III LK NB I NB III LK NB I NB III LK
Elez 13 1 1035 21
Izazola 2 2 82 117
Kone 2 6 2 24 506 211 3 1
Meza 4 3 197 261 3
Morgan 4 1 1 357 90 1
Ontivero 1 1 31 35
Palacios 3 1 143 9 1
Projic 1 5 2 33 405 76
Punosevac 11 1 603 30 2
összesen 38 15 15 2363 1144 850 2 4 5

Az adatok forrása elérhető itt.

Megjegyzés: a tavaly nyár óta igazolt 14 játékosból mindössze Gyula és a kapus Horváth tartozik jelenleg is a keretünkhöz. (A mostani kilenceken kívül távozott még: Keita, Traore és Portilla.)

 • Cha-b

  Pont most keresgéltem, mert eredetileg Palaciosnál volt egy nb1-es gól a táblázatban, de akkor csak elírás volt, és nem én emlékeztem rosszul. :)

 • Pelso

  hogy ennek volt-e értelme, azt megint csak akkor látjuk, ha lesz már végre érkező is… De, ha jobbak jönnek, akkor no problem…(mert Puno azért tényleg nem a futottak még kategória volt)

  • Cha-b

   Sztem most jobbak fognak, mivel ingyen lesznek, Heminek egy fillérjébe sem kerül.
   Bár inkább csak naív vagyok… Ismerjük már Hemit, de én minden igazolási szezonban bizakodó vagyok, akkor is ha tudom, hogy esélytelen.
   Ignja, Youla remélem marad.

   • Pelso

    legyen igazad! de az öreg eddig csak csalódást okozott igazolások terén…

    • Cha-b

     Minden évben erre véárunk, és mindig koppanunk… :)

     • Sanzi

      Ha jól néztem, az összes téli igazolás kuka. Persze a légiósokra gondolok, azokra akiknek már tavaly kellett volna jönniük! :D

     • Cha-b

      Meg is érdemli, hogy feleslegesen kidobott egy csomó pénzt az ablakon… Inkább hozott volna 3 minőséget a 9 helyett… Olcsóbban megúszta volna, és a bajnokságban sem így végeztünk volna… De ha nem szereti a pénzét akkor szórja csak, az övé… :)

     • Sanzi

      pénzmosoda mond valamit?

     • Cha-b

      És a jelenlegi Honvédból például mit tud kivenni ?

     • Sanzi

      igazolások körül, nagyon szép kis pénzeket lehet elsimítgatni, a manager közreműködésével… utána elküldünk mindenkit, gondolom ott is… rebesgetik a madarak.

   • Sanzi

    Sztem is. Rossi nem maradt volna , ha az öreg nem igér valamit. most 12 csapat maradt, a gazdálkodási összeg kb. a duplája lesz, szerintem a legmagasabb gázsit fogja emelni, kb. a duplájára! 6000 euróért talán már focista is jönne!
    De Punot én spec sajnálom…

    • Cha-b

     Én nem sajnálom, nem azért mert annyira rossznak találnám, de remélem sokkal jobbakat sikerül szerezni… Kivánom, hogy Youla (ha marad) csak cserepados legyen, mert akkor az azt jelentené, hogy belenyultunk a tutiba, és nálunk lenne a legjobb csatár a padon. :)
     Mehetne az 3000 Euroig is, és sztem azzal is csak a középmezőnyben lennénk fizetésileg még itthon is.
     Ha Hemi az idei szereplés, és a remeklő téli igazolások után sem látja be, hogy rossz az igazoláspolitikája, akkor valami nagyon nagy baj van a fejében…
     Bár ez sztem majd azon múlik, hogy meg tudják-e oldani “legálisan” a beömlő pénz zsebrerakását, vagy majd figyelnek erre, és ami nem költődik el azt valamilyen formában vissza kell majd “adni”

     • Sanzi

      9000Euro??? Niko 20000 ezret akart… középmezőny??? Nemá!!! 10000nél itt nem keres senki többet, max a Fagyinál a Belga.+ Gera.

     • Cha-b

      Kár, hogy nem nyilvánosak a fizetések, mert kiváncsi lennék.
      De ha abból indulunk ki, hogy Torghelle anno 1 millát keresett nálunk, aztán 2-t kináltunk neki, de mégis ment a Vidibe a a többszöröséért…
      A Fradinál sztem ez a 9000 az alapfizu lehet amit nem a legjobbak kapnak. Nem azt mondtam, hogy mindenki annyit keressen, de ha akarunk 2-3 minőséget őket meg kéne fizetni,
      Tényleg kiváncsi lennék a számokra, de sztem rengetegen keresnek bőven 3 milla fölött az nb1ben. Fradinál sztem 20-30e eurot keresnek a legjobbak, Mateosnál horribilist olvastam anno…

    • A69W

     Kizártnak tartom,hogy Hemi palotaforradalmat csinál magával és minőségi igazolások lesznek.
     Rossinak nagyon sok választása nem volt,nem árasztották el kispad ajánlatokkal, úgyhogy szerintem ebben is felesleges reménykedni.
     Szinte csak fiatalokkal fogunk nekivágni a szezonnak,ezt most borítékolom!
     Punót Én is sajnálom, nem volt Ő annyira rossz játékos! Időt kellett volna neki adni!

 • misike

  Tény szenzációsan kezdett jó test felépités remekül megtartotta a labdákat ráadásnak szombathelyen fontos gólt lött de utána…. Amit odahaza talán a debrecen ellen csinált 5 labdát felpasszoltak rá mindegyikböl ö inditotta a loki támadását hát az túl ment mindenen. Remélem tényleg azért küldték el mert jobbat találtak egy pár nap alatt. Azért most már mindenki őrülhet mert tényleg a sokk légios ballaszt távozott és tényleg a hasznosnak tünő játékosok maradtak. Csak az isten mentsen meg minket attól hogy kapkodásból megint az elsö bajnoki elött 2 nappal bejelentsenek 9 új légióst . Csak úgy azért hogy legyen megint min mosolyogjanak a honvédon.

  • Cha-b

   Egyelőre még nem maradtak Ignja (fél év) Youla, King lejárt szerződés, de talán maradnak, majd meglátjuk.

 • Balázs Németh

  Ez a sok kirúgás akkor ér valamit, ha nem hasonló “egy klasszissal jobb játékosokat” fogunk igazolni…

 • Csaba Horváth

  Vicces, hogy Punot nem a többiekkel együtt küldték el és hogy mi történhetett abban a 2 napba, amíg arra a döntésre jutottak, hogy ő nem kell. Mindenesetre a kispesti pályafutása biztatóan indult, de több meccsen is kezdőként olyan szarul játszott, hogy már a félidőbe le kellett cserélni.
  Remélem most már kicsit ráfekszünk a minőségi játékosok igazolására, mert úgy gondolom Igna-Boti-Barát-Hidi-Nagy-Godoy-Holender-Youla tengely egész frankón összeállt, ezek mellé 3-4 ütős légiós, egy-két igéretes magyar játékos a kieső csapatokból, kiegészítve Göblyössel, Erdőssel és még néhány MFA-sal szerintem egy erős középmezőny vagy MK döntő garantált lehet.
  Hozzáteszem Kemenes mellé egy hasonló kvalitású kapust még el tudnék képzelni, mert gyakran úgy éreztem, hogy Szabinak jót tenne egy pár meccs a kispasdon…pláne az év elején….

  • Pelso

   Boti +Barát ? :) jó kis páros ! :)

   • Csaba Horváth

    Botka és Barát Ignatovic-cal kiegészülve szerintem nagyon jó védőhármast alkot. Ha Bobált be tudja Rossi építeni, vagy érkezik egy Elez szintű védő a Csapatba, akkor elég erős kis alapvédelmünk lesz. :)

    • Pelso

     értelek. de Boti meg Baráth nem ua. ? :)

     • papparam

      Boti=Botka :)

  • Azért ne felejtsük el, hogy ebben a szezonban is járt a szánk, hogy sok meccsünk Kemenes miatt ment el. Erre az osztályzatokon látszik, hogy mégis elfelejtettük… Van, vagy formálódik egy fasza hátvédsor, kéne mögé egy Dibusz közeli tehetségű, fiatal ruganyos, jó szemű gyors kapus. De lehet, hogy van is, csak meccsről meccsre lenn ül a kispadon és nem kap lehetőséget…

 • JG65

  Például gólt tudott lőni az NB1-ben… Csak csendben jegyzem meg, hogy a télen kölcsön adott Bobál 6 gólt lőtt az NB2-ben, míg a télen eladott és az NB1-ben lehetőséget sem kapó 20 éves Daru 11 góllal a 8. helyen végzett az NB2 góllövő listáján. Vagyis egyedul tőbb gólt lőtt, mint a dicső 9 az ősszes mérkőzésen. Biztos vagyok, hogy ennyit ők is ősszehoztak volna. Azért Hemi papának ezen is érdemes lenne elgondolkodni.

  • Csaba Horváth

   Azért más egy nb1 és más egy nb2. Emlékezz csak Bobálra, aki az nb3-s bajnokságba szórta a gólokat, mikor beállították a nagycsapatba, ott nem tudott gólt rúgni.
   Egyébként úgy gondolom, hogy a legtöbb kölcsönadott játékosnak jót tett a kölcsönadás, és sokkal érettebben játszottak visszatérésük után (Botka, Debreceni). Szóval szerintem a Bobál tesók is ha visszajönnek, sokkal érettebb lesz a játékuk, mint korábban. Néztem a Sopron összeállítását, Bobál Dávid fix kezdő. Szóval remélhetőleg Kispesten is bizonyítani fog. :)

   • JG65

    Nem a kölcsönadás a baj. Az a világon mindenhol működik, hogy a fiatal játékosok fejlődjenek és játéklehetőséget kapjanak a rutinos és jó játékosok mellett. De nálunk nem ez van, hanem minősíthetetlenül gyenge külföldi játékosok nulla, vagy inkább dupla, tripla nulla teljesítménnyel veszik el a helyet azok elől, akik meggyőződésem szerint ennél jobbat, de legalább ennyit biztosan tudnának nyújtani. Az NB2 persze nem NB1, de azért lehet azért a góllövő listán náluk lényegesen ismertebb és jelentős Nb1-es rutinnal rendelkező játékost is találni, ievesebb góllall…

   • István Hereb

    Én még mindig bízom Bobál Geriben, hogy kap lehetőséget Rossitól és megrúgja Koné 10 gólját.

  • Pelso

   az a gáz, hogy az öreg ezt nagyjából tudja, hogy a gyerekek mire képesek, az más tészta, hogy mi a túróval tudták évről, évre rávenni erre a sok hulladékra…

 • Pelso

  Frissebb információ, hogy a Ferencváros szerződtetné a Haladástól Leandro Martínezt, http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/fradi-olasz-csapatokkal-versenyeznek-a-tamadoert-sajtohir-2417755 … no comment

  • VirágPeti

   Fratyi az új eto. Mindenkit ők akarnak megvenni. Eszméletlen pénz van most ott. Aztán majd jön nekik is egy questor ügy és mennek a kukába.

   • Pelso

    nekik 1 választás jöhet.. iszonyat megnőtt az amúgy sem kicsi arcuk… k.g, +dolli + a pali gyerek…tuti csapat.

    • István Hereb

     Lehet, furán hangzik egy Honvédostól, de én örülök, ha a Fradi erős. Persze, én is fújok rájuk, de lesz sok hangulatos meccs, és egy nemzetközileg is valamennyire versenyképes csapat. Persze, a jó Fradi-honvédokhoz nem ártana nálunk is valami szurkolótábor-féle. Egyébként akarják az mtk-s Csikit, Kitl-t is.

  • Csaba Horváth

   Martinezzel nagyon jól jártak sajnos. :( Megkockáztatom, hogy Magyarországon focizó idegenlégiósok közül a legjobb háromban benne van. Azt hiszem, jobb lett volna, ha visszamegy Olaszországba, ha már ide nem jött vissza.
   Ami a fradit illeti, elképesztő számomra, hogy a pár évvel ezelőtti többszázmillás tartozásból mára 15 milliárdos stadion és millárdos szintű költségvetésre futja…ami meg külön arcpírító, hogy amikor állami csapatnak vannak titulálva, akkor fröcsögve anyáznak….iszonyat sajnálom az ETO-t, mert a nyugati országrész legjobb csapata, de nagyon remélem, hogy pár év múlva a fradi is egy hasonlón átmegy…mert ekkora pénzmosás és állami dotáció kimondhatatlanul irritáló számomra…

 • Pelso
 • vass gábor

  Marco Rossi: Észnél kell lennünk

  2015-06-05

  Némi gondolkodás után további két évre szóló szerződést írt alá a Bp.
  Honvéd élvonalbeli csapatával az olasz szakember. A közönségkedvenc
  tréner állítja, a kispestiekre komoly feladatok várnak a következő
  szezonban.

  Miért döntött a maradás mellett?

  – Volt bennem bizonytalanság, de George F. Hemingway tulajdonos meggyőző
  érvekkel állt elő. Elismerte a múltbeli munkánkat és a jövővel
  kapcsolatban megnyugtatott. Emelett éreztem, a szurkolók és a
  munkatársak szeretnek. Fontos volt, hogy a magyar szakmai futballközeg
  elfogadott és a rivális drukkerek is tisztelnek. Ez nagy elismerés! Úgy
  érzem, ebben a környezetben én is tudok fejlődni.

  Az utolsó mérkőzés után utalt arra, a sikeres folytatáshoz a költségvetés
  emelésére is szükség van. Ezen a téren megnyugtatta a tulajdonos?


  Ez volt az egyik fő bizonytalansági forrás. Biztosított, hogy mindent
  megtesz a keret erősítésért. Minimum 4-5 minőségi labdarúgót kell
  igazolnunk, magyarokat, külföldieket egyaránt.

  Mit vár a 12 csapatos NB I-től?

  –Még sosem edzősködtem ilyen alacsony létszámú bajnokságban. Magasabb
  lesz a színvonal, nehezebb dolgunk lesz. Nagyon észnél kell lennünk az
  első pillanattól kezdve! Lesznek csapatok, amelyek előnyben lesznek
  anyagi lehetőségeik vagy a rájuk vonatkozó eltérő szabályok miatt, de
  fel kell vennünk velük a harcot!

  http://www.blikk.hu/blikk_sport/marco-rossi-esznel-kell-lennunk-2365951

 • Stad

  Ő már csak az Mlsz húzása miatt távozott ez biztos. Nem volt rossz, a gyenge keretünkben erősítést jelentett.
  Már csak az a kérdés, hogy látva azt, hogy az MLSZ hozzádob a klubokhoz 300 milliót hajlandó e Hemi jó pár magyar játékosnak magasabb fizetést-adni, vagy sem.Pl ha Inja távozik, ami szerintem elég valószínű, nem lesz egy rutinos belső védő sem a keretben. Ha nem akkor kb. az utolsó szezonunkat fogjuk megkezdeni az NB1-ben. Másik érdekes szabály, kell egy 20 éven aluli játékosnak (1995. január 1.-e után születettek számítanak.) szerepelnie. Így valószínűleg Gazdag Dani sok lehetőséghez fog jutni, aminek személy szerint örülök.