Mastodon

Srácok…!

Nem tudom, olvassák-e a játékosaink a blogot. Egyes vélemények szerint nem foglalkoznak ilyen hívságokkal. Más dolgok azt mutatják: talán mégis. (RW=bloggerg*ci by Ivancsics Gege, miután túl sok volt a 10/5-ös osztályzat; a Hantát RW-nek gondoló Kemenes Szabi közlése a főszerk felé, miszerint ő érti, hogy az indulóból nekünk keményebb verzió is bejönne, de hát a többségnek nem… vagy a tény, hogy az RW-t Hantának hívő Vernes Rikárdó 2013 bronzos hazaútján engem kérdezett fel, hogy miért írunk csúf InStatos elemzéseket róla). Akkor mégiscsak olvassák. Vagy nem. Én ezt már nem tudom követni. Mindenesetre ez a poszt nekik szól. Nektek szól Srácok.

Hanta azt írta a napokban, a Felcsút elleni meccs sose lesz rangadó, mint a Fradi vagy az UTE elleni, azoknak van hagyománya, van önmeghatározottsága, a csúti torzszülött elleninek nincs. Ebben nem egészen értek egyet. Nagyon is rangadó lett ez a meccs, nem a szó nemes, hanem funkcionális értelmében. Az, amit a fejér megyei wannabe Pancho-emlékcsapat képvisel a Kispest-drukkerek szemében, és fog mindig is képviselni, az kiemelt meccsé, ergo rangadóvá teszi ezt a találkozót. Mondjuk úgy: egycsapatos rangadóvá, ahol a Kispest csapata küzd egy ferde elmélettel és annak megvalósulásával.

Ez a meccs pedig így a Fradi és az UTE elleni mellett-után a szezon legfontosabbja már két éve nekünk, szurkolóknak, és marad is addig, míg helyre nem áll a világ rendje, és ez a kis sárga-kék próbálkozás már csak egy rossz emlék lesz a magyar foci sztorijában. A világ rendje pedig mindig helyreáll.

fcsSrácok… csak egy kérésünk van szurkolói oldalról, bár szerencsére az idei idénybeli hozzáállásotokat elnézve ez nem is nagy kérés. Tegyétek oda magatokat holnap is, de ha lehet, még egy lapáttal az eddigiekre is rátéve. Holnap nem “csak” három pont kell (persze az a lényeg s annak is örülünk, sőt, idén olyan szépen alakul minden, hogyha széthajtjátok magatokat és úgy nem sikerül aminek sikerülnie kell, most épp azt is lesz*rom, de ezt a zárójeles részt felejtsük is el). Hanem még több. Az, ami 2014 tavaszán Fehérvárott történt. Katarzis. Megsemmisítő eredmény. Vagy megsemmisítő gól (ok). És nem azért mert elvakult hülyegyerekek vagyunk mi itt a lelátón. Hanem azért mert ilyen 4:0-ákkal, ilyen Proszi-ágyúzásokkal, ilyen beszögelő Ignja fejesekkel lehet valahogy ellensúlyozni azt a bornírt parvenü arcátlanságot, amit a névcsenők művelnek már évek óta.

Ez most (is) egy becsületbeli ügy.

De szerintem ti is értitek.

Még akkor is, ha civilben esetleg jóban vagytok 1-2 arccal az ellenfélből – bár, ahogy elnézem az “akadémistákra építő” FCs keretét, hát, túl sok haverságot nem saccolok, lévén a nagy része az ottani spílereknek mostanság érkezett oda, vagy épp a bajnokságunkba… Szóval akkor is, ha amúgy játékos szinten persze nincs meg az az ellenérzés ami a lelátón (ne is legyen), most a 90 perc alatt csak arra figyeljetek, ahogy berobban a Kanyar hangja amikor kifuttok a pályára, amikor megjelenik a klasszikus vörös-fehér-fekete Puskás molinó a kerítésen, és arra, hogy Öcsi bá tényleg néz Titeket föntről a jellegzetes huncut mosolyával (nézzetek hülyének, szentimentálisnak, de szerintem tényleg néz), miközben a támadásokat szövögetni próbáló sárga-kékeket “amolyan wekerlei dialektusban elküldi a francba‘”, ahogy azt Sebes Gusztáv mondta még az Aranycsapat-filmben.

Gondoljatok erre!

  • Szabi, tüzeld fel a srácokat, Te átérzed az ilyen eseményeket. A kisgrofo mp3-makat meg töröld a setlistből, és kivételesen csempéssz be egy kis So What-ot a Garage Inc.-ről.
  • Boti, ahogy szoktad, apríts ésszel, Kispest Moreno Torricellije.
  • Ignja, Lovresz: Szabi majd fordít nektek. Bár Ignja asszem érti a csíziót.
  • Dávid: ha Tischlerrel és Lencsével is lenyomod a Sanyi alázást, az hab a tortán, de a lényeg most inkább a biztos, a tuti. Nehogy védelmi hibából szerzett góllal élvezkedjenek itt a síbolók.
  • Endi: ha egészséges vagy, csak told tovább az elmúlt évi formádat.
  • Dani: úgy, mint Békéscsabán, és ugyanúgy mehet bele a rafkó, ha már (a posztokkal tisztában nem lévő) Cordella kinevezett az új Puskásnak!
  • Kamber Gyuri: csak így tovább, mint eddig, és fogd össze a többieket, ha baj lenne.
  • Nagy Geri: kurva jól nyomod idén Gergő, fusd szét őket, és jöhet egy olyan távoli hegesztés is, mint 2013 őszén Fehérvárott!
  • Proszika: ugye bírod a dalt, amit Air Sanyitól örököltél a Kanyarból? Ennyi.
  • Filip: Úgy, mint ahogy eddig toltad idén. Mondjuk a kaposvári szólódat újratölthetnéd, negyedik gólnak pont jó lenne.
  • Gyulabá, ha nem sérült: Szabi, magyarázd el neki is a sztorit. Kell a gól.
  • És Vernes, Dél, Vaszke (ha egyáltalán már ott leszel), Csábi Misu, Göblyös, Patrik, ha nem vagy sérült… húzzátok be ezt a meccset, és ha lehet ne simán, hanem töröljétek fel velük a padlót.

Ez nem egy sima meccs lesz.

Tegyétek oda!