11101110110011, tá-ti-ti-ti-tá-tá, .—…—–…——.—–.——….

A korunk Einsteinjének kikiáltott Stephen Hawking nemrég azt mondta, egy fekete lyuk lehet, hogy mégse nyel el minden anyagot, energiát és információt, hanem előfordulhat, hogy az információ igazából nem is kerül bele, inkább helyette megreked az eseményhorizonton, kissé szétesik, majd dekódolhatatlanul ott ragad, elvesztve önnön információtartalmát.

A lényeg, ha jól értem, hogy egyszerre ott is van, meg nincs is ott az információ. Pont, mint nálunk. A Puskás Ferenc utcai Fekete Lyuk környékére is bejut minden, hogy onnan aztán semmi se jöjjön kifelé. Egészen máig, amikor is a hawkingi új paradigmára úgy cáfoltunk rá visszakézből, hogy az ide betolható bármelyik hasonlatot egészen ciki lenne belefűzni ebbe a mondatba.

A Honvéd információt közölt a játékoskeretéről!

És nem csak összefoglalta a dolgokat, hanem kétségeket, tudatlanságot is eloszlatott. Összefoglalva:

 • Fél éves kölcsönbe távozott: Ionescu, Constantinescu, Palmes (mind Törökbálint)
 • Egy éves kölcsönbe távozott: Kapacina (Soroksár), Bora, Vólent (SZTK), Csemer (Tatabánya), Koszta (Kisvárda), Bobál Gergely (Wolfsburg)
 • Végleg távozott: Tóth Benjámin (vagy mégsem?), Czuczi (SZTK), Czár (Dunaújváros), Kozma (Siófok)
 • Visszatért kölcsönből: Lőrinczy, Pantovic

Továbbá a bevételmaximalizálás szempontjainak figyelembe vételével a legalább 25 fős keretbe eddig 6 légióst neveztünk:

 • Lovric, Ignjatovic, Szilágyi, Kamber, Vasiljevic, Youla,
 • a hetedik (maximális) helyet pedig egy külföldi csatárnak tartjuk fent.
 • Ikenne-King és Kristi velünk edz, de nincsenek nevezve a bajnokságba.

Ennyi.

Reméljük egy információkban dúsabb jövő első napjára ébredtünk ma.

 • Pelso

  Hawking ugyanolyan szélhámos, mint szabó…nem egy jelentős “tudományos” megállapítását cáfolta meg pár éven belül, természetesen ugyanolyan magas szintű tudományossággal, mint, ahogy az alap “igazságot” vázolta korábban :)

  • thpreg

   Előfordul az ilyesmi az elméleti fizikában, így halad előre a tudomány szekere, a korrekció része a rendszernek. Az lenne a szélhámosság, ha nem gondolkodna, vagy ha nem revideálná az elgondolásait az újabb információk fényében.

   • Pelso

    bocs, de a kis korrekció ill. az alapötlet ellentéte számomra más kategória… :) ötletelni kell, csak szerintem gáz és egyben vicces, hogy bizonyíthatatlan elméleteket egyik oldalon magas tudománynak neveznek, míg más esetben okkultizmusnak…

    • thpreg

     Rendben, de azért a két úriember egy szintre emelését (vagy süllyesztését) még ezzel együtt is túlzásnak érzem :) Az idő rövid története még mindig rendszeres olvasmányom, fontos mű.

     • áfonya bácsi

      Nem teljesen értek egyet, agytérfogat/sikeresség arányban szerintem nincs sokkal lemaradva az Öreg. A saját behatárolt agyi képességeihez képest elég szép életpályát futott be eddig, de persze az is megérne egy misét, hogy az egyébként szerintem legszuperebb olaszkolbászos pizzát (aminek sok köze nem sok van a pizzához, de ez kit érdekel…) árusító Pizza Hut-ot hogy sikerült végül szinte a nulláig leépítenie, hogy a bonbon üzletágról és a többi már megszűnt hálózatáról ne is beszéljek ugye. :)

     • A69W

      Az Aréna Plázában működik, ha jól tudom az egyetlen megmaradt étterem.
      Az olaszkolbászos tényleg nyerő :)

      Pedig milyen jó lett volna mezszponzornak a Pizza Hut :)

     • áfonya bácsi

      Egyébként ott is csak a köcsögösködés megy. Ha a szeletbárban veszel két egész pizzát, akkor jóval olcsóbban megkapod, mint az étteremben. Ellenben én szeretem a pizzaszószukat is (de még hogy!), úgyhogy azt is kell vennem, de nem adnak hozzá semmit, amivel ki lehetne szedni a dobozából és rárakni a pizzára. Múltkor kérdezem a csajt, azt mondja a tulajdonos úr megtiltotta, hogy műanyag kanalat adjanak hozzá. Ez főként azért egy tipikus Hemibára utaló szemétkedés (tudom, papíron már nem Ő a tulaj, de a valóságnak nincs sok köze a papírokhoz…), mert a többi kajálda mindegyikében elvehetsz nyugodtan egy műanyag kanalat és nem szól rád senki. De azért megmutatja, ki a főnök a háznál.

     • Escape

      DonkinDonut
      Dairy Queen
      Mozart kávézó a körúton
      Valami cafe de Paris az Uránia mozi mellett
      Hirtelen ezek jutnak eszembe a becsődölt ötletei közül…

     • Pelso

      értelek és persze túloztam… :) csak iszonyat pökhendinek és felszínesnek látom a fazont, ahhoz képest, hogy az egész tudományosságával a “sötétben matat” és ráadásul jött ezzel a nincs Isten* dumával… na ez baxta ki a biztosítékot (*lehet hogy még azt is mondta, hogy erre is van 1 jó képlete…!? :))

 • A69W

  Köszönjük!
  Át kellene vennetek gebinbe a Honvedfc.hu üzemeltetését :)
  Azonban mint tudjuk :)

 • Döme Sanya

  Ez a lyuk nem is annyira fekete, inkább barnás.

 • áfonya bácsi

  Akkor vajon Kristinél miért jelezte azt a transfermarkt, hogy eligazolt… most nem tudom melyik “leghitelesebb” forrásnak higgyek…

  • A transfermarktnak semmiképp. Közösségi szerkesztésű.

  • vass gábor

   Azért mert a transfermarkosok Kristit nem látták a klub honlap játékos keretében,King a fotózás után 2 napig 8-as Macron-mezben fent volt a játékoskeret rovatban.

   játékos adatlap

   Név:
   Ikenne-King Patrick

   Születési idő:
   1991-10-29

   Születési hely:
   Calabar

   Magasság:
   171 cm

   Súly:
   72 kg

   Nemzetiség:
   nigériai

   Poszt:
   védő

   Igazolt:
   2012

   Előző klubok:

   Első pályára lépés:
   2012.10.05. Bp. Honvéd – Pécsi MFC 0-1

   Mezszám:
   8

   Válogatottság:
   0

   • vass gábor

    Az említett Macron-mezes King fotó

 • Csaba Horváth

  Azért jó lenne tudni, hogy Kamber, Lovrics, Szilágyi “magyarosítása” (de csúnyán hangzik), hogy is áll.
  Ugyanis lehet, ha King és Kristi emiatt van jegelve.
  A csodacsatárnak fenntartott helyett is jó lenne, ha betöltené már egy épkézláb játékos. Lehet egyébként a nagy titkolózás tényleg a csatár személye miatt volt. :) Már-már hollywoodi misztikum övezi ezt a 9-s posztot! :D

  • Pelso

   King még ok, de Kristinél nem igen látom azt a szitut, amikor szükség lehet rá, ott van sokkal stabilabb 3 emberünk és még Botit is szívesebben látom ott negyedikként, mint Kristit… ami a 9est illeti, az öreg magát szívatja ezzel a nagy felvezetéssel..ilyen bevezető után már nem hozhat 1 Testardit, vagy Bónazolit… :) állítólag megvan már a kiszemelt..

   • Csaba Horváth

    Ja, a horvát srác, akiről írt az egyik kommentelő? Jó lenne tudni róla valamit :) Mármint a horvát srácról.. :D

 • VirágPeti

  Jeee, Proszika már 2 gólnál és egy gólpassznál tart az U21-es meccsen!!!!

 • vass gábor

  Egyet azért hibázott a cikk összeállítója a klub honlapon.Tóth Benjamin nem végleg távozott,hanem csak 1 éves kölcsönben van az SZTK-nál.Így van nyilvántartva az mlsz-adatbankban ,valamint maga Tóth Benjamin is azt írta nyáron egy FB-os kérdésre az SZTK-hoz kerülésekor,hogy kölcsönbe került oda.

  Benjámin Tóth Igen kölcsönbe mind a ketten!
  Tetszik · Válasz · 1 · július 31., 22:58
  Krisztian Dobos Rolival együtt? Ő még honvédos?
  Tetszik · Válasz · július 31., 20:15
  Krisztian Dobos Benjámin Tóth , akkor kölcsönben??

  Miután az eddigi 5 nb2-s fordulóban csak egyszer került pályára az SZTK-nál,így ott aligha módosították most a kölcsönét átigazolásra.

  • kösz, ezzel frissítem a posztot

   • vass gábor

    Az itteni Játékoskeringő rovatban lemaradt Vasiljevic leigazolása (az utsó hír ott még az hogy orvosin van Vaszke), valamint az érkezettek közötti felsorolásban Lovric nevét ha lehet légyszi vastagbetűsítsed.

    • érdekes, nálam lovric félkövér, és vaszke is ott van, de megnézem, hátha a szerkben van elcseszve valami

    • na, vaszke valóban nem lett tisztességgel élesítve, viszont lovric a history szerint július 1. óta , vagyis félkövér

     • vass gábor

      A most bevezetett Vasiljevic,valamint Lovric is,nálam csak simán látszódnak,nem félkövéren.De végül is ez nem akkora probléma,a lényeg hogy a pályán jók legyenek.

     • Közben meglett a hiba, javítgatom.

     • vass gábor

      Oké,látom,hogy sikerült megoldani a dolgot.

  • Blobov

   Egyet? És Vécsey?

 • Escape

  U21 válogatott
  Vacak, de legalább van :)
  http://youtu.be/soVqeQeok_Q

 • Csaba Horváth

  http://honvedfc.hu/hirek/fegyelmi-hatarozat/2015-09-04

  Nem tudom, hogy csak nekem tűnt-e fel, de az indoklás rész szerintem sokkal botrányosabb, mint amiért a büntetést kaptuk.
  Tehát a 3. percebe kb. 10 fő azt kiabálta 2x, hogy “Buzi MLSZ”. Vagyis a 2820 nézőből 10 fő (a jelenlévő fizető vendégek kevesebb, mint 0,4%-a) egy olyan mérkőzésen, amit a TV nem is közvetített. Felmerül a kérdés, hogy 10 fő kiabálását az ellenőrön kívül vajon ki hallotta? Továbbá felmerül a kérdés, hogy a 350.000 forintot mi alapján határozták meg? A 2x kiabálás, vagy a 10 fő alapján? Elgondolkoztam rajta, ha mondjuk az 500 fős Tábor is rázendít és mondjuk 10x mondja, hogy buzi MLSZ, akkor az hány száz millió forint? Vagy ha 10 főnél és 2000 nézőnél is ugyanannyi a tétel, akkor lehet megérné összedobni előre a lóvét és egy 5 percbe ami a csővőn kifér. Mert ahol ilyen fegyelmi döntéseket hoznak, ott nagyon elborult jellemmel rendelkező emberek lehetnek….

  PS.: Ez a 10 fő, 2x elkiabálja magát, hogy buzi MLSZ, az vajon nem ért volna meg egy írásbeli figyelmeztetést, ahogy a fradinál is történt? Komolyan mondom, az emberbe ilyenkor olyan szintű harag gyűlik össze, hogy a alapvetően jámbor természetem ellenére nagyon ki tudnék osztani valakit ebben az MLSZ-nek csúfolt társaságból….

  • ius

   Én az mlsz-re vonatkozó ritmust nem is hallottam…

  • Döme Sanya

   Nevezd nevén az mlsz-t és megbüntetnek. A szabad véleménynyilvánítás meg dögöljön meg.
   Nézd meg ki büntet, és nem fogsz csodálkozni.

  • Escape

   Már 20x leírtam hogy az ellenőrök azért büntetnek , mert ezzel igazolják hogy szükség van a munkájukra.
   Ha sorozatosan azt jelentik hogy nincs buntetnivalo esemény akkor legközelebb nem küldik ki a meccsre —kvázi nem lesz munkája.
   Ezért fog MINDIG jelenteni akkor is ha hazugság lesz amit leír a kis fuzetébe. Neki nem kell hanganyagot csatolnia a jelentése mellé. Elhiszik amit mond.

 • Pingback: Vissza a dolgos hétköznapokhoz | Csak a Kispest!()