Napikispest 2015.12.04.

 • Polgári Platform // Próbáltam kicsit utánaolvasni ennek a civil szervezetnek, ha már szerdán, a Paks elleni mérkőzés előtt az ő antirasszista kampányukat propagálta a klub. Sajna azonban falakba ütköztem, mert ilyen szervezet még ha van, akkor sincs. Nulla az online jelenlétük, azt sem tudni mivel foglalkoznak, mi a céljuk. Korábban vezettek egy blogot, de az 2014 nyara óta nem frissül, és a 477 rajongós Facebook-oldaluk is mindössze kétszer az elmúlt fél évben. Nem valami aktívak. (Az MTI Országos Sajtószolgálatának archívumában sem találni őket, pedig ott aztán tényleg mindenkit lehoznak.)
  • Hétfőn lesz egy kis beszélgetésük, hogy a bírók mit tehetnek a lelátói rasszizmus ellen.
  • A szurkoljunk a rasszizmus ellen c. kampányuk eleve egy súlyos plágiumváddal startolt.
  • Pont a minap írtam, hogy néhány, kontrollját vesztett emberen háborodtam fel egy meccsen, de állítom: Magyarországon nincs lelátói rasszizmus semmilyen formában. Emberek vannak, akik képesek bután viselkedni. A kettő nem ugyanaz.
  • A kampány céljait nemesnek és fontosnak tartom, de a megvalósításának ezen módját nem csak hazugnak, hanem károsnak is, mert egy olyan dolgot próbál egy szinte fantomszervezet a figyelem középpontjába állítani, ami egyszerűen nincs. Saját maga teremti meg nagyon buta módon, iszonyatosan kontraproduktív hatást kiváltva. A nem létező dolog ellen kikelni általában azt szüli, hogy a semmiben is felfedezik, mert különben nem lenne értelme a létüknek.
 • M4, Szijjártó // Nincsenek szavak: másodosztályú futsalmeccset ad a tévé, de nagypályás NB I-et csak kettőt hetente.
  • Az MTVA mindenkit hülyének nézős közleménye itt olvasható a közvetítéssel kapcsolatban.
 • Bobál Dávid // 2018-ig hosszabbított. (via honvedfc.hu)
  • Ezzel a mozdulattal el is indítottam a megszokott játékoskeringős posztunkat. Elérhető a szokott helyen, felül, a menüben, a korábbi félévek társaságában.
 • Honvéd TV // A felcsúti meccset felvezető anyagban végig Felcsútnak hívják a Felcsútot. Minden tiszteletünk a készítőké! (Ugyanitt reméljük, hogy nem lesz ebből semmi bajuk.)

“Napikispest 2015.12.04.” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Teljesen egyetértek azzal amit írtál!

  Minden európai országban van pár hülye akikre mutogatni tudnak a nagy jogvédők, ennyi az egész.

  Nekem ez a gittegylet nagyon hajaz a bécsi székhelyű FARE (Football Against Racism in Europe – Futball a Rasszizmus Ellen Európában) nevű társaságra, akik a magyar-román meccsen olyan ügybuzgóan készítették a jelentésüket!

 2. Youla nem is játszott a Lazio ellen. Persze ettől még minden bizonnyal valóban a többiekkel melegített azon az estén.

 3. Ingyenélők, bizonyos alapítványok jó kis biznisze ez az egész, akiknek persze csak bizonyos pontig terjed a nagy liberális vevőkészülékük érzékenysége!
  Illetve vagy csak arra terjed amire a “megrendelő” utasítást ad!
  A nagy Helsinki Bizottság meg Transparensi International hol volt 2006-ban és hol van most a vidék mindennapjait jellemző problémák feltárásában?

 4. És ha az a hülye még ráadásul, időnként pénzért, italért kiabál. Persze egyes fura jogvédők pénzén. Mert akkor lesz “adomány” meg ingyenminden, ha valami ellen küzdeni kell. A küzdők 75%- ban saját maguk ellen, látszatküzdenek.

 5. Le a kalappal a Honvéd TV előtt!
  Remélem az IGAZI AKADÉMIA leveri holnap ezt a torzó “akadémiát!”

  1. Házigrafikusunk készítette egy végül elhullott dizájnváltásra.
   Viszont közben apró problémával szembesültünk, így takarékra kellett állítani az oldalt átmenetileg, ezért is lett ez az egyszerűbb felület, és az átmenetileg félretett új dizájnból egy darabka.
   Talán egy-két hét és visszaállunk a normál kerékvágásba.

   1. Lehet látni majd valahol azért a “szögletes” oroszlános címert?
    Szerintem nagyon jól néz ki!
    Gratula a Házigrafikusnak!

    1. Egyetértek :) Szívesen vennék egy Honvéd mezt egy ilyen címerrel :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.