Napikispest 2016.03.11.

 • Hemiblog // kivételesen elég érdekes részekkel: (via nb1.hu)

  1. Nem tetszik neki a kispesti szurkolók újvárosi viselkedése, egyes rigmusai. Ha büntetést kapunk emiatt, akkor ő is büntetni kényszerül(het).
  2. A tulajdonosok és az ellenfél szidását, tehát az aktuális párharc másik szereplőivel foglalkozást nem érti miért szankcionálja az MLSZ, sőt, és – ez a gondolat nekem kifejezetten tetszik – ezzel azt éri el, hogy: “Ha mindent büntetünk, akkor bagatellizáljuk azt, amit valóban büntetnünk kellene.”
  3. Még ennél is fontosabb a közvetkező bekezdés // “Ajánlatos lenne most egy olyan középtávú, 3-5 éves tervet kidolgozni közösen az MLSZ-szel és a klubokkal, amely segítene (…)” – és itt felsorolja a nézőszámnövekedést, a tévés meccsek számának visszaállítását, és az üzleti szponzorációs bevételek felé elmozdulást. Félelmetes, de kicsit olyan, mintha a klubok közül talán leginkább piaci alapra szorult Öreg nekimenne a jelenlegi hatalmi struktúrának, ahol a szponzoráció (ha van) állami és félállami pénzekből áll, ahol a nézőszámra lehet tenni akár egy jó dunaújvárosi meccsel, ahol nézők százezrei (és reklámozók tucatjai) nem férnek hozzá a tévés közvetítésekhez. És ha nem lennének magukban elegek ezek a blődliségek, akkor bedobja: több éves akcióterv kell, vagyis gondolkodhatna végre a szövetség és a klubok közössége távlatilag is. Mert mi lesz, ha nem lesz mondjuk sportkormányzat?
  4. És ezek után jön a záró bekezdés, amit ketté is bontanék. // 4.1.: fizetési sapka helyett bértömegsapka. Szerintem hülyeség, mert a klubok magáncégek és a magyar futball nem frencsájzalapú, ezért mindenki annyit költhet, amennyit megengedhet magának. Feleslegesek a kiegyenlítési mechanizmusok ilyen szinten. (Ez tipikus elvi vita, mindkét fél mellett és ellen is lehet érvelni, aztán a szabályozók szabályoznak, és úgy lesz. Bértömegsapka vagy sem, nekem igazából mindegy, legfeljebb ütközik az értékrendemmel.) // 4.2.: “(…) ami azt feltételezi, hogy a klubokat felelős emberek vezetik, és hogy a szélhámosokat már kiűztük a magyar labdarúgásból.” – ezt így leírja, feltételes módban, a jövőbe vetett hittel. Vagyis: a magyar labdarúgásban jelenleg is dolgoznak szélhámosok! – az Öreg szerint. Jó lenne neveket hallani, de értem, hogy miért nem fogunk.

“Napikispest 2016.03.11.” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. “Mindegy, hogy a szidalmazás csúnya, de amíg nem kirekesztő, rasszista, antiszemita anti-roma, homofób, tehát nem más csoportok ellen gyűlöletet keltő, addig nem szabadna ezzel foglalkoznunk.”

  Tehát, ha egyénileg, oké, csak ne csoportos legyen. Javaslom tiltsuk be az ovi- ban is a csoportokat mert kirekesztő. Nehogy Ágika egész nap bőgjön mert ő csak kiscsoportos. Egykébbként a szidott csoportok rég kirekesztették a stadionokból a nézőket. Ha nem foglalkoznának vele senkit se érdekelne. Szerintem ez az állandó antizás a kirekesztő. Mellesleg csak a hatalom képes kirekeszteni, a Józsi a Pista meg a Jancsi nem. Illenék ismerni a kirekesztés lélektanát, és abból egyenesen kiderül kik is a kirekesztők.

 2. Szerintem Hemi empatikus fejlődése vitathatatlan, régebben simán lesöpredékezte a fiúkat, most meg sorokon keresztül magyarázza, miért nem hagyhatja annyiban a dolgot, ráadásul van benne ráció.
  Viszont azt hozzátenném, hogy a gá-gá-gá b. MTK szerintem sima ellenfélszidás, ami persze csúnya dolog, de nem sütném rá, hogy antiszemita.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.