Ritka eset, de most katarzis jó oldalán álltunk

Kurva jók vagyunk, vagy kurva jók vagyunk? – annyira csábító, hogy ezzel a felütéssel kezdjek, főként, miután Rossi mister is szokatlanul elégedett nyilatkozatot kürtölt bele a világba a meccs után, de azért én most próbálok két lábbal a talajon maradni. Nem lesz könnyű.

Mondjuk arra már nem is mondok semmit, hogy pont az utóbbi 10 év legnagyobb slusszpoénját hozó meccsünkön legyek olyan szarul, végig sápadozva a korlát mellett, hogy annál tipikusabb RW sorsot nehéz még kitalálni is, de még ez sem tudott teljesen meggátolni abban, hogy a végén boldogan mosolyogva ki a fejemből tapsoljak a tiszteletkört toló játékosoknak. Másra mondjuk nem is nagyon futotta az erőmből.

De hogy jutottunk el idáig, hogy lett ebből a meccsből katarzis a végén? (Mert az lett, tessék csak megnézni a beharang komment-szekcióját, rég volt ilyen feldobódott hangulat a blog törzsolvasói között…). A válasz: nehezen, és nem egyértelműen.

A meccs elején meglepetten láttam kisBobált a kezdőben, ezek szerint helyrejött, de Kamber is hátul, meg Lovresz is, Botka meg hol van? Eltiltott, tájékoztat kisBabar, yeah, akkor King hozza majd rám a meccsen a frászt – sóhajtok. Nem lett igazam. A csöppnyi Király nagyot ment ma, két ziccerszerűséget is összehozott (persze kingesen eltolva mindkettőt), de amennyit melózott hátul és oldalt, azért a sérülése utáni cseréjekor jogos volt az erős taps! Szóval King-Ivan-Bobál-Kambi…és Holender?? Mit variált össze Rossi a heti taktikai magánszeánszán? – kérdezzük egymást a többiekkel, és valóban, a klasszik Juve 5-3-2-t próbálná modellezni a tar mágus, hátul sikerrel (igaz, Filip nem egy Alex Sandro), elöl viszont elég fáradt eredménnyel.

ZOPWk1Te
Herr Storck is tiszteletét tette a meccsen (fotó: 1909foto)

Mondjuk csak annyira fáradttal, hogy csupán 1000 %-os helyzetek nem jönnek annyira, különben dominálunk. A meccs jó, magyar szinten szinte lüktet, a movemberes arcszőrzetével fiatalkori Waszlavik Gazemberként büntető Remili vezetésével lendületes a Vasas, de a középpályánk, mögötte pedig a 3 belső beton remekül szűri a támadásaikat, elől meg hol King lóg meg, hol Lanza emel (sajnos csak véleményes lesről) varázslatosat, hol a ma hiperaktív Gazdag lendül nagyokat. Nem rossz ez.

A második félidő ugyanezt a képet hozza. Öcs, aki alapból sokkal kevésbé izgatja magát a meccseinken, mint én, most tök ideg. „Sokkal jobbak vagyunk, győzelmet érdemelnénk, nem hiszem el”- szorong mellettem, miközben Ábel és Gyuri bő vérrel szidják a Vasast, a mai beharangom parafrázisaként, nyilván. Ábel különösen elemében van, szerinte Fidel távoztának napja nem is lehetne méltóbb egy Vasas-veréshez, elképesztő. Öcs szája aztán még lejjebb görbed: szokásos hátsó figyelmetlenségünkből ma csak egy van, de az gólt ér a Vasasnak, Pavlov lövi be a 0:1-et (adná magát a reflexes poén, de a srácok ma annyi saskabarés geget toltak el Hanta karmesterkedésével, hogy inkább nem állok be a sorba), a Lottós pufikabátban feszengő Schiffer Andrást most állítólag nélkülöző vendégtábor szétposszan örömében, mi pedig dühünkben.

bSQinyDI
Ebben a pillanatban lett egál. Keresd a labdát!

A derék Rossi szokás szerint idegileg szétesik, elkezdi a kétségbeesett cseréket, lassan átállunk az „egy kapus négy védő hat csatár” felállásra (sarkítok, de csak jön be Zsótér meg Proszi, míg lemegy Bobál és Koszta). Nyomunk, de meddőn, Hidi nagyon mellé, Lanza nagyon kapusba lő, előtte meg ziccerben inkább passzol (imádom – és ez most nem irónia). Proszika remekül száll be, teli önbizalommal, rögvest szólóval kezdve, az még nem hoz sikert, nem úgy a pár perccel későbbi szöglete, amiből Nagy Gertrúd valami elképesztő mozdulattal bevédi a labdát, 1:1, minor hangrobbanás, óriási makink van, de kijárt az iksz.

Más is kijárna, gondolom magamban, nekem például egy ágy, a csapatnak meg a 3 pont, erre a középkezdésbe belealszunk, és már majdnem egy pont sincs, mert Graf Zeppelin lemeredve nézi, amint kapufát ver a Vasas. Megúsztuk.

A 90 perc letelik, órát néz mindenki. A sírból hoztuk vissza az egy pontot, mondhatjuk, de a FutballSors úgy dönt, a ’96-os MK-döntőt követően újból megajándékoz minket egy nagy emlékkel. P.Salvatore kollega percek óta mantrázza mögöttem, hogy mikor lőttünk mi utoljára győztes gólt 90. percben, mire mindannyian zsörtölődünk (igazából ő is), hogy kurva régen, ez a Kispest, ez nem az utsó perces örömök völgye. Talán Torghelle Pécs elleni „Sanyibebaszta” akciója ugrik be, de az is „csak” 1 pontot ért…. meg ez a BVSC elleni döntő rémlik fel… Nem ma volt… Mindenesetre szabadrúgás oldalról. Lanza ível be. 92. perc. És jön 2016 Árgyelánja, Eppel Marci, major hangrobbanás, MindenkitudjamárMarci berobban és beveri közelről, és pont, mint az idézett előd, rohan el az Ady felőli kapu mögött, ki balra a korzó felé, majd a kispadhoz, ott csattannak össze az odáig rohanó Lanzával, aki olyan extázisban üvöltve ölelgeti, hogy én most zártam végleg a szívembe az eddig is kedvenc Davidét. Sanyika hazahozatala óta nem volt ilyen jó szerzeményünk játéktudás/öltözőbeli vezérszerep kombó tekintetében. Marcinak meg annyira kellett ez a gól, mint nekem az új DT lemez évek óta.

Hát, így. Iványi le is fújja, a lelátó tombol, a játékosok egymás nyakában, Kaszás Kálmán Lanza nyakában, ezt a sapkája bánja, amit a vicces kedvű talján karmester megbugáz, King mosolyogva sántikál, Gróf olyan hévvel pacsizik, mint egy beamfetaminozott Egervári, Rossi szinte capoeirázik a gyepen, de ilyet még nem láttam: most örömében…

Nem marad más hátra, mint hazavánszorognom összeesni, de azért ez a koraeste valamelyest tán gyógyír lesz. A többiek pedig indulnak a Gurigába, ebből zárásig tartó fieszta lesz, remélem, éjjel kettő fele Hanta úr nem ránt magára megint valami dohányos bódét, mint pár éve egy Fradi elleni ünneplés után, Ábelnek meg örülök, hogy nem bringával jött. Egészségetekre srácok, meg a csapatnak is, óriási este lett ez!

Ui.: Gyirmóton azért, ha lehet, a hülye jóslatommal ellentétben NE balfaxkodjunk!

 • Eppel és Oenning nyilatkozik az M4 Sportnak (“légyszíves idenézz!“)
 • Nyugalom, már az M4 sem rak ki meccsvideót, szóval várni kell hétfőig.

“Ritka eset, de most katarzis jó oldalán álltunk” bejegyzéshez 57 hozzászólás

 1. “Gróf olyan hévvel pacsizik, mint egy beamfetaminozott Egervári, Rossi szinte capoeirázik a gyepen” Kurva nagyot röhögtem ezen.
  Basszus nagyon örülök annak, hogy a srácok küzdenek, mint az oroszlánok. Most jön egy lazább meccs szerdán amit a cseresornak hoznia kell. Remélhetőleg Proszi szúr egy hármast. :) Utána pedig ütni kell a Gyirmótot idegenbe!!

 2. Én azt néztem az első félidőben, hogy úgy mentek, mintha nem lenne holnap, mintha ezen múlna minden.
  Nagyon jó volt látni a felszabadult örömöt is, mintha átszakadt volna valami. Ha ugyanezzel a hévvel és hittel megyünk neki minden meccsnek, nagyon szép eredmény jöhet ki belőle…

  Ja, és leszarom, hogy nálunk nincs állami pénz meg csillivilli stadion. Jó ma Kispest-szurkolónak lenni, nem cserélnék senkivel!

 3. Volt nemrég egy diósgyőr meccs, ahol a végén nyertünk, talán Kamber góljával.

 4. Ebbe a csapatba több a szív, mint bármelyik másikban itt az NB-1-ben. Lehet, hogy valamivel erősebb a kerete a Videotonnak vagy a Fradinak, de egyiksem tud így küzdeni. Ez a Vasas meg egy nagyon ravasz csapat, alig volt kapura lövésük és még is majdnem két gólt rugtak, pedig egyet sem érdemeltek a mutatott játék alapján. Igazságtalan lett volna ha nem mi nyerünk.

 5. Tavaly a Videoton elleni 2.hazai meccset a 92.percben nyertük meg, Eppel átemelte a kapuat, védő lukat rúg, és Vernes beljebb segíti. Nekem ez rémlik utolsó perces győztes gólnak :)

 6. A nyári fradi meccs óta először voltam kint. A 8 éves fiamnak ez volt az első meccse Kispesten. Köszönjük a csapatnak a tegnapi estét! Ha ilyen hazai meccsek lesznek, és ráérünk, akkor ezután is jövünk.

  1. Ettől jobb premiert a kissrácnak keresve sem találhattál volna jobbat!

   1. Valahogy éreztem, hogy nyerni fogunk, ezért mertem kihozni. Az igazi első meccse a Magyar -Svájc 2-3 volt, akartam neki egy sikerélményt. Nehezen , de összejött… A hazai Vasas meccsek, azért régen sem voltak könnyűek…

 7. A Volkswagen a kertek alatt visszasomfordált vajon mint szponzor? Mind a 4 világító oszlopra ki volt téve a molinójuk!
  Lehet, hogy multiéknál nem hozza a Loki es a Dvtk szereplése az elvártakat vajon?

  1. valamilyen szinten biztos, hogy szponzorálnak, még vw reklám is volt a kivetítőn a félidőben

 8. Azért kezdjük észrevenni, hogy kezd alakulni mostmár a nézőszám is… oké, hogy 3000 az nem 15000, de a tavaly rendre 1000-1200-hoz képest, egy csak vasas elleni 3000 nem is rossz!

  1. ami szembetűnő, az a kanyar végre pofás jelenléte a 150 Ft os meccs óta folyamatosan tartja magát, de tegnap a korzó is jól nézett ki. szvsz nem voltak a mult heti vasas fagyin többen, mégis oda 3500at írtak.

 9. Ba*szák meg, ez milyen összefoglaló volt, les??? gólunkat nem mutatták, sem a vasas kapufáját. Ezt ki érti?

 10. Teljesen le vagyok dobbenve,hogyan lehetett az,h 50-50% a labdabirtoklas aranya,meg a Vasas vagy 100-al tobbet passzolt az m4 szerint,ha allandoan mi tamadtunk,Ez szamomra erthetetlen.

  1. Nagyon egyetértek azzal amit irtál. Itt valami nagyon nem okés. Én is csak lestem, hogy egy volt fradi játékosról faggatják.Kit érdekel? És igen a Vasast a háttérből nagyon nyomják. Nekünk a büdös élletbe nem adtak volna meg három büntetött a fradi ellen akkor sem ha jogos. Nem ilyen akár megis adható meg nem is…És itt van ez a stadion dolog is. Itt szarakodnak velünk, évek óta, húzzák, vonják. A Vasasnak meg elkezdik csinálni gőzerővel, holott még rendes terveik sem voltak.

  2. Egyet értek!
   Ha Prosser gólját a fradi, vidi vagy vasas, debrecen játékos lövi, akkor mindenhol erről cikkeznek hogy “szögletből becsavarta” mekkora meglátás, bravúros kivitelezés” stb.
   Elllenben így, mindenhol ( kivéve a Honvéd oldalán) a “kapus besodorta” mondattal elintézték a dolgot.
   Röhej

   1. Na igen…ezért szép a futball, mert ugyanaz a jelenet, attól függetlenül hogy jót akarok-e írni az adott csapatról, vagy éppen rosszat, be lehet állítani a kapus bénázásának, és a gólt rúgó játékos zsenialitásának is. Ha a Vasas győzött volna, akkor dübörög az angyalföldi henger, ha a Kispest győz, akkor inkább más csapatról cikkeznek. Nem baj…szembe széllel futva értékesebb lesz a végső siker. :)

  3. Egy lövésbe a kapus beleér, az nem lesz öngól. A pörgő lecsapódó labdát nehéz megfogni.
   Igy kell szögletet rúgni, semmi több. Prossi jól eltalálta.

  4. Tegnap mobilneten belenéztem az adásba, épp erről az ádám gyerekről fagatták Rossit. Csodálkoztam én is, ez meg, hogy jön ide? Vannak nekünk is fiatal jó játékosaink pl: mindjárt Prosser. Az ex-zöld gyerekről meg kérdezzék Doll-by kapitányt.
   Mint hallom érdekes statisztikát hoztak ki a meccsről. Gondolom Lanzafame megnem adott gólját be sem mutatták,
   Ja hát és igen a Vasas nem kérdés, hogy nyomják őket és pénz is van nem kell őket félteni. Vannak ott nem olcsó légiósok.Három véleményes büntető a fradi ellen, nekünk egyet sem fújtak volna be. szinte példátlan. Stadion kérdés. Itt szarakodnak velünk évek óta,hogy majd lesz up. centrum meg új stadion, de állandóan csúszik-tolódik, azt sem tudjuk igazán miért. Nekik meg semmi akadály ripsz-ropsz már csinálják is…..

    1. En anno nagyon sajnaltam,mikor megtudtam,h Kundrak elment a Fradiba nyaron.Nekem nagyon tetszett az o jateka,mikor teveben leadtak az utanpotlas meccseket,szerintem a csapat egyik legjobbja volt mindig.Szerintem o hamarosan kopogtathatott volna az elso csapat ajtajan,a Fradi 2-ben nyomja most,de mar az elso csapatban is jatszott kupa meccseken.Viszont az is minosit valakit,ha 16-17 evesen elmegy Kispestrol a Fradiba.

  5. a szezon előtt ki mit tippel a vasas bajnoki címére mint ods? nem tudom, de 500x biztos volt! ennyi!

  6. Durva ami itt megy, mintha elmúlt rendszerben lennénk, meg nem adott szabályos gólunk hol volt, Vasas kapufájárol lemaradt operatőr? Mert annál jóval jelentéktelenebb dolgokat meg megmutattak, igazából nem is értem…Lehet hogy ennyire dilettáns emberek dolgoznak ott? Hétről hétre ez megy, kalap szar az egész úgy ahogy van…

  7. Arról kérdezték, a Honvédból ki lehet képes bizonyítani a Serie A-ban, mint pl. Nagy. Talán rosszul fordították neki, talán félreértette a kérdést, netán ő akarta kikerülni az őszinte választ.

   1. Bárcsak volna bárki az MFA-ból, aki bizonyított volna a Seria A-ban… Vécseinek sem jött be egyeslőre sajnos. Tény, hogy Nagy Ádám az egyetlen idecitálható példa egy ilyen kérdésben. Valószínű, hogy nem volt a legjobb kérdés, lettek volna minket jobban érdeklő dolgok (bár én nagyon kíváncsi lennék, hogy Rossi őszintén mit gondol erről, és rendes választ ad erre, nem udvariaskodik), de azért erre nem építenék Honvédellenes összeesküvés-elméletet.
    Amúgy én úgy látom, hogy ha valamelyik csapatnak most zsírozzák a bajnokságot, akkor az nem a Vasas. Nekünk ugyan még kevésbé, de ahogy mondani szokás: innen szép nyerni!
    Nekem a Fradi-elleni vereség fáj egyre jobban…ott de jó lett volna legalább ikszre hozni.

  8. Szerintem elfelejtették mérni, így maradt 50-50 %-on a számláló. :)

  9. A nagyádám ajnározással és az öngóllal egyetértek, de mindig összeesküvés-elméleteket gyártani amikor van egy csapat, ami nálunk sikeresebben szerepel, szerintem túlzás és nagyon frusztráló. Ne essünk bele abba a hibába, mint a fradisták. Ha azzal a feltételezéssel élsz, hogy a vasasból valakik bajnokot akarnak csinálni, akkor gyakorlatilag nincs értelme követned a bajnokságot.

   1. Én is pont ezt gondolom. Ezek tények amiket leírtál. Nem összeesküvés elmélet. Minket már régóta csak altatnak. Hol az up. centrum, ha már a stadion nem épül? Mert van egy akarat, hogy nálunk ne, ott meg igen…..

 11. Szuper este volt, egy dolog volt, ami zavart kicsit, szerintem Rossinak előbb kellett volna cserélnie. Nem először figyeltem meg, hogy tartogatja a cseréket, mintha kicsit belealudna a meccsbe. A 60. perc környékén tökéletesen látható volt, hogy tanácstalan a csapat, ebből így nem lesz semmi. Aztán a 75. percben végre cserélt, jött is a gól. Szerintem 15 perccel a vége előtt nagyon késő a csere, most is csak az utolsó pillanatban sikerült megnyerni a meccset.

  1. A tabella öt igazolja egyelőre, szerintem NB1 magasan legjobb edzője, és őszintén el kell ismerni többre lenne hivatott ennél ahol most tart, nyerjük meg bajnokságot és akkor lehet bizonyithat Rossi mester magasabb szinten is, mert ő az aki igazán megérdemelné ezt az esélyt az élettől…

   1. Szerintem is jó edző, a legjobbak között van (Oening nálam eddig jobbnak tűnik). Abból főz, amije van, és sokkal jobb eredményre nem sokan lennének képesek, ennyi pénzért elfogadom, hogy nem nagyon találnánk jobbat. De azért tévedhetetlennek nem gondolnám, láthattunk azért mentalitásbeli, taktika beli hibákat, vagy a rögzített szituációknál állandó egymást meg nem értéseket, amik részben az ő számlájára írhatóak.

  2. szerencse, hogy nem te edzed a csapatot!
   a villámgyors szélső, Prosser minél később hozza, annál nagyobb lesz a sebesség különbség… Bayern taktika 2000es évek, Zciklert hozd be a 2. félidő hajrájára… GÓL

   1. Szögletből a 60. percben is be tudta volna tekerni, sebesség különbség ide, vagy oda. De félretéve a “tréfát”, Prosserről tudom, hogy csereként beállva egyébként hasznosabb, mint kezdőként, de nem csak őt lehet behozni, ott van Vasiljevic, vagy a valamiért jegelt (sérült?) Nagy G. is. A lényeg, hogy amikor szemmel látható a kilátástalanság, akkor nem értem, mi értelme várni. Nyilván jobban ért hozzá Rossi, de ha tegyük fel, bejön a csere, akkor 15 perc nagyon vékony, egy rutinosabb csapat simán kihúzza minimum döntetlenre (soha nem láttam még vezetésnél ilyen gyorsan leszaladó játékost mint a vasasnál az egyik csere).

  3. Most tényleg egy győzelem után kell magyarázkodni? :)
   A csere tökéletes volt, a 2. gólunk is a lehető legjobb pillanatban szerezte a Csapat, mivel a Vasasnak így esélye nem volt egyenlíteni, és biztos hogy hatalmas pofon volt nekik, hogy egyetlen pont nélkül, a rendes játék idő után kapott góllal kellett távozniuk. :)

   1. A vasas egy percig sem érdemelt győzelmet, szerintem egyértelműen látszik, hogy a pontrúgásokból és a gyors kontrákból élnek, egy jól szervezett védelemmel (hasonlóan, mint Storck válogatottja). De azért, mert sikerült most nyerni, szerintem nem szabad homokba dugni a fejünket. A győzelem nem egyenlő azzal, hogy minden tökéletes volt, ahogy a vereség sem jelenti azt, hogy rosszak voltunk. Pl. Hidi csak hátrafelé tud passzolni az esetek 90%-ában, eredménytelenül erőltetjük a kis szögleteket, fogalmatlanok a beadások (vagy rossz – hosszú – a beadás, vagy nincs is senki középen), második félidőben volt kb 20 perc amikor képtelenek voltunk megtartani a labdát (szokásos levegőben egyérintőzés), az egyenlítő gólunk után a játékosok a saját térfelükön még a gólt ünnepelték, miközben a vasas már elvégezte a kezdőrúgást (centiken múlt hogy nem lett gól) stb.

 12. Valaki írta a meccs után, hogy az mlsz öngólnak jegyzi Proszi gólját. Nem tudom, így volt-e, de ebben a pillanatban Prosszert írják gólszerzőnek, tehát ez a hivatalos. Nagyon helyes, mert azóta idegesítem magam, hogy egyfolytában mindenhol kisebbíteni próbálják az érdemeit. :)
  Szép volt Proszi!

  Ja, a másik: amikor a meccset néztem a stream-en, úgy láttam, hogy az első félidő végén annál a nagy helyzetünknél Lanza adta be King-nek. Magammal megbeszéltem, hogy ilyen okosan csak egy klasszis tudja beadni, egy átlag magyar játékos jó esetben vaktában beteszi középre, azt kész. Ehhez képest az összefoglalóból kiderült, hogy Holender volt az. Bravó, gólt érdemelt volna!

 13. Azért hihetetlenek vagytok az állandó összeesküvés-elméletek gyártásával. Hol a Fradit tolják a bírók/sajtó/MLSZ, hol a Vasast, Videotont, Felcsútot, bárkit, aki éppen ellenünk játszik :-)))
  Tavaly tényleg csúnyán a bráner rossz végén voltunk a bíróknál. De azért előfordultak véleményes tizik az idén a javunkra is, az összefoglalóból nem a mi kapufánk maradt ki, hanem a vasasé, Gyöngyike belengette Lanza gólját, amit nagyjából rajta kívül senki sem láthatott tisztán. Ellenünk is tévedtek eleget, azon a meccsen is, de ha nem leszünk dobogón, az nem elsősorban a külső körülményeken fog múlni. De szerintem ott leszünk!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.