Napikispest 2017.01.03.

 • Tegnap volt 79 éve, hogy mai helyére költözött a Bozsik (akkor még Kispest-pálya). Ha minden igaz, akkor idén majd jól lebontják, de legalább a helyen nem változik, csak az égtájakhoz mért szöge.
 • Bár mindenhol azt írják, hogy Botka marad, a ckozep.hu fradista blog azonban valamiért mégis úgy tudja, hogy mégsem. Csaknemmár.
 • Statisztika // akartunk mi is, de aztán lusták voltunk, szóval nem lesz olyan InStatos posztunk, amiben a többi klubhoz mérjük a Kispestet. Szerencsére a Lokiblog megcsinálta, igaz magukra, de a táblákban ott vagyunk mi is. Itt lehet szemezgetni, lesz néhány érdekesség.

“Napikispest 2017.01.03.” bejegyzéshez 83 hozzászólás

 1. Mindenki marad a szezon végéig én úgy tudom, elég hiteles forrásból, nagy dolgot akarnak elérni és ezt mindenki átérzi, a köcsög zöldek csak szeretnék Endit.

 2. Rohadjanak meg a zöldek, azt hiszik ők mindenhonnan összelopkodhatják a jó játékosokat! Amúgy nem igen hiszem, hogy a mostani keretünkből bárki is szeretne náluk játszani! Egyszer már úgy szeretném valakitől hallani a TV-ben, hogy nekem nem az az életre szóló vágyam, hogy a fradiban focizzak, hanem én mindig kispesti szerettem volna lenni és az is maradok!

  1. Balogh anno az mtk-ba nagyon jól tolta. Aztán mivel nem írta alá az mtk hosszútávú szerződését elkezdték padoztatni. Ezután több helyen megfordult, ha jól tudom Angliában is…ő olyan Eppel kategória..tehetséges, és talán nálunk magára is találna. :)

   1. benne van a pakliban.. és Őt talán Juhász sem nyomná úgy el 1 felugrásnál, mint pl Kamberrel tette.

 3. Lehet hogy az beszél belőlem hogy nem nyertünk 23 éve bajnoki címet és hogy pont az utolsó bajnoki cím után születtem. Viszont amikor a fradi blogon arról szavaznak ,hogy mennyit ér egy bajnoki cím..eléggé kiveri a biztosítékot. Egy fradistának mit is jelenthet a bajnoki cím? Az elvárható minimumot? Nekem/nekünk mit jelent? Lassan egy csodával határos dolgot jelentene. Egy olyan dolgot ami már régóta nem jár nekünk. Sőt a közelébe sem engedtek,tudtunk férni itt lenne végre az alakalom, van egy erős magunk,van koncepciója a klubnak,és lesz egy csodálatos új stadionunk. Azon aggodalmaskodunk hogy egy jobb félszezon után a saját kölykeink, zsoldosnak állnak e. Ha nem érzik át a honvédosság lényegét,illetve a klubhűséget…..

 4. Én azt mondom van az a pénz amiért akár már most mehet, de nyáron mindenképpen elengedném Botkát. Proszi is menni fog sztm.

 5. Két méltán híres Cordellabébink névszerint: Sunnyboy és Odia a BLASZ1-es Inter CDF csapatában nyomják. Csak Hemipapa meg ne tudja még a végén visszahozza hozzánk őket…:)

  1. Mit mondjak…..benne van a levegőben rendesen, hogy a több pénz, a jobb infrastruktúra, a “nemzet csapata” rivaldafénye, kivételezése felülkerekedhet az érzelmeken, a klubbhűségen.
   Tudom, hogy ilyen világot élünk…… és eljön az a pillanat amikor váltani kell!
   Persze nem vagyunk egyformák és nem vagyunk Endi helyében,……
   Azonban azért ha az számít valamit, hogy több százezer kispest szimpatizáns mennyivel másként tekint majd rá évek múlva, ha kivár egy fél évet és kb. ugyanilyen feltetelekkel, de külföldre szerződik el! Nem adja el magát a leggyülöltebb riválisnak és nem áll be a megélhetési zöld zsoldosok sorába.

   Détári, Mátyus, Báranyos, Tóth Misi, Kovacs Béla felhúzta a zöld mezt…..nekem mondjuk már messze nem jelenti azt az Ő személyük, mintha ez kimaradt volna a karrierjükből!
   Mit értek el vele? Egyik se tudott ott számottevő eredményt elérni, a közeg nem fogadta be öket, egy voltak a sorban a sok zsoldos közül.

   1. Igen, sajnos szép lassan ideje felébredni az álmokból.
    Újra itt a valóvilág.
    Endit nagyon megkedveltem amikor itt játszott a KTE-ben. Büszkén
    mondtam – az akkor még nagyszájú – kátéeistáknak „Az Endi KISPESTI SRÁC !!”
    Azon az őszön
    katasztrofálisan zárt a Honvéd ezért hazarendelték. Most szenzációs őszön
    vagyunk túl, és Endi el fog igazolni. Vérzik a szívem. De ha megfizetik az
    Öregnek azt a pénzt amit állítólag felajánlottak a zöldek, akkor őt is
    megértem. Sebaj ! Innen szép kupát nyerni !

   2. Egyetértek! Détári is csak jól lejáratta magát és nem csak mi Honvéd szurkolók elött, de a fradisták is mint embert nem sokkra tartják, ezt bizton mondhatom, soha nem is fogadták be. Pedig szánalmas szintre le alacsonyodott, hogy el- befogadják…….Persze Botka esete, nem ugyanaz, ha eligazol, de egy biztos, egy sem vitte még sokkra aki tőlünk hozzájuk igazolt…..

   1. “a végén már fél millió eurót kért volna a játékosért, majd kijelentette, hogy már az általa meghatározott összegért sem eladó a focista.”
    Szerintem Hemingway jól csinálta. :) Minél később kezdenek a zöldek másik védő után nézni, annál később fog beépülni a csapatukba :)

 6. Tartok tőle, hogy Botka a zöldeknél fog kikötni… , de akkor nagyot csalódok benne.

   1. A Bobál szál amúgy nem csak az nso.hu kommentelőinek fejében létezik? Sehol nem olvastam róla.

  1. Dagadt Orosz többes számban beszélt, a vasasból a Vida viszont hosszabított angyalföldön. Más pedig nem volt képben náluk, így kizárásos alapon a mi fiataljaink maradtak…. :(
   Papa helyében nem engedném el őket csak külföldre.

   1. Igen olvastam én is. :(
    Maradjanak CSAK, aztán nyáron külföld, ha mindenképpen váltani akarnak.

   2. Ha Vidában volt annyi spiritusz, hogy nemet mondott akkor Endiben és Davidban is kell, hogy legyen!

    Hasonló karrier az Övék (Bobál meg nem volt vallogatott -egyenlőre- mondjuk ennyi a harom fiatal között a különbség ).

    Nem hiszem, hogy a Vasasnál több a pénz, jobbak a körülmények mint Nálunk és ezek voltak a perdontő érvek Vidánál, hogy ilyenek miatt nem vált!

    Talán a klubbhűség és a józan ész, hogy egy félév múlva lesz esélye külföldre igazolni támasztotta alá a döntését!

  2. En sem fogok örülni, de meg tudnám érteni, ha így dönt, nem csalódnék emiatt Botka Endrében, mint személyben. A jelenlegi fizetésének többszörösét kereshetné, és az sem igaz sajnos, hogy a fradi szakmailag ne lenne előrelépés. Nem csak a fizetések, de az edzéskörülmények, a létesítmények is magasabb színvonalúak, szimplán azért, mert ott jóval több pénzből gazdálkodnak. A fradi, vidi és a loki egy másik ligát képviselnek sajnos ilyen szempontból.

   1. Persze, hogy a Vidi, meg a fradi szakmailag jobb hely. Mind a körülmények, mind a fizetés, mind a válogatottság, mind a jobb külföldi lehetőség reményében… De nem hiszem el, hogy ne lehetne találni neki legkésöbb nyáron egy külföldi csapatot, ahol ezek mind megvannak, vagy akár jobbak, és ez a szurkolóknak se fájna.

    1. És te beérnéd ennyivel? Tegyük fel, hogy nem Kispest szurkoló vagy, szóval nem az életed álma, hogy a Honvédban focizz, ha arról lenne szó, hogy most elmehetsz oda ahol havonta több ezer euróval többet kaphatsz, jobb körülmények között keszulhetsz, nagyobb stadionban, több szurkoló előtt játszhatsz egy olyan klubnál ahonnan az evertonba, a bolognába és a legiába igazolnak el játékosok, akkor megelégednél azzal, hogy áh, majd tuti úgyis lesz valaki akinek kellek fél év múlva… És ha addig pl megsérül?

   2. Én nem mennék a helyükben, egyszerűen elhánynám magam attól az undorító zöld meztől, meg a gusztustalan öntelt drukkerektől egész közegtől, meg amúgy is szarabbul járnak, mert ez a fradi egy nyugdíjas fos csapat nulla jövőképpel, kapkodással, fejetlenséggel…De ha mennek akkor én szememben már nem kispestiek, sőt sosem voltak azok…Még a vidit megtudnám bocsátani, de fradira nincs mentség egyszerűen…

    1. De te egy Kispest szurkoló vagy, főleg érzelmi és szimpátia alapon döntesz, nyilván a Kispestet választanád, talán még a RB Salzburg helyett is. Azt kell megerteni, hogy ők nem szurkolók, nem szimpátia alapon vannak egy csapatnál, hanem szerződés alapon. Persze lehet játékosként érzelmileg kötődni egy egyesülethez, de ha mondjuk arról van szó hogy 4, vagy 8 ezer eurót keres valaki, akkor igen is vannak más szempontok. És vannak csodák, Tottik, Buffonok, Giggsek, de ez a ritkább eset. Én szurkolóként sajnálom ha elmegy egy jó játékos, de neki csak a saját fejlődését és karrierjét kell figyelembe venni.

     1. Intelligens válasz és gondolat, de akkor nem kell hangoztatni, hogy itt nőtt fel, meg jajj mennyire kötődöm Kispesthez, ha valaki így gondolja az sosem lesz zöld, lenne millió másik lehetősége később.És hogy ha megint Sanyival példálózzak nem is tudom hol mondta hogy ahol ő felnőtt ott belé vésődött hogy a zöldnél rosszabb nincs…Nem etikus innen fradiba menni, páran megtették korábban ők se szerették igazán Kispestet…Rendben is van, csak akkor nem kell ellenkezőjét mondani…

 7. Holnap reggel Hemi lesz a Digi Sporton……talán bentebb leszünk egy kicsivel.

 8. Szerintem kár szépíteni ilyenekkel, hogy “jajjjj szegény Endike nem haragszom meg rá”… Ha elmegy Kispestről a fradiba, ilyen fiatalon, akkor lehúzhatja magát a wc-n. Hemivel együtt. Képzeljétek el Botkát meg a kis Bobált fradi mezben… Felfordul a gyomrom. Amúgy Endi szerintem megy, és az interjú a honlapon, az őskispesti Botka Endre arcvonal is ezt erősíti bennem. Hátha kevésbé haragszunk meg rá jellegű szaga van az egésznek… Bobál viszont van olyan korrekt gyerek, hogy maradjon, bármi legyen.

 9. Na akkor nézzük át a jelenlegi keretből hogyan is nézhet ki az a bizonyos kezdő 11, ha az Endi és a Bobál eligazolnak.
  A pontosság kedvéért vegyük ide hogy Gazdi a vidiben köt ki.

  Első : Gróf, King,Lovresz,Kambi,Boti. Hidi,Nagy,Koszta Lanza,Eppel,Prossi.
  Második.: Gróf, King,Lovresz,Boti,Hajdú Hidi,Nagy,Kambi, Lanza,Eppel,Koszta.
  Harmadik: Gróf , King,Lovresz,Boti,Nagy Hidi,Kambi,Koszta, Eppel,Lanza,Prossi
  Negyedik: Gróf ,Lovresz,Boti,Kambi, Hidi,Nagy,Koszta,Prossi , Lanza,Eppel,Fillip
  Ötödik: Gróf ,FillipLovresz,Kambi,Boti Hidi,Koszta,Nagy, Lanza, Eppel,Prossi
  Ezek a sorok még ki is néznek valahogy.. ti hogy látjátok?

 10. Ha menni akar(mert megzavarták az agyát), akkor el kell engedni, úgy nincs értelme tartani senkit. DE a lehető legtöbbet ki kell sajtólni a zöldekből.
  Én bizom az öregben, hogy ilyen esetben elmegy a végső határig és jól megkoppasztja őket, aztán meg a tabellán is alattunk végeznek, mert morálisan sz.ar ez az ftc(öntelt társulat elnöktöl edzőstül mindenestül) mi meg tudunk igazolni akár még jobbat is.

 11. Állítólag mendemonda szerint úgy volt hogy fradi ajánlott valamennyit öreg meg mondott egy magasabb összeget, amit később fradisták elfogadtak, erre öreg még rápakolt erre is…Az meg már nem tetszett nekik.Nem tudom mi az igaz ebből, egy fradista ismerős mondta…

  1. állítólag két játékos megy, két játékos jön. Most kérdés, hogy ez azt jelenti-e hogy Nagy Sándor és Hidi, mert akkor okés. Rosszabb esetben Hidi és Proszi :( a legrosszabbat le se írom. de én is várom a videót, hogy mi volt pontosan.

 12. Én meg akkor is azt mondom, hogy aki saját nevelés, az egy utolsó senkiházi, ha elmegy a fradiba! Megérdemli aki odamegy tőlünk, hogy minden sarkon szembeköpjék a szurkolók! Memi meg egyértelműen többször is kijelentette, hogy magyar vetélytársaknak nem adja el a játékosokat! Amúgy meg nem értem Botkát és a többieket, hogy most nem egy kiesés elől menekülő csapatból kell elvágyakozni, hanem ha mindenki odatenné magát tavasszal, bajnokok is lehetnének! Szóval Botka jól gondold meg, akarsz-e közellenség lenni, vagy maradsz kispesti kedvenc!

  1. “Szóval Botka jól gondold meg, akarsz-e közellenség lenni, vagy maradsz kispesti kedvenc!”
   Fenyegetőzésnek semmi értelme, egyelőre, még semmit nem tudni biztosra, ha meg menni akar menjen, senkit sem érdemes itt tartani, ha menni akar…Elejével egyetértek

  2. Ugyan én nem ilyen radikálisan nézem a dolgokat, de én is úgy látom, hogy egy fiatal, aki tizenéves kora óta Kispesten focizik, az ne egy olyan csapathoz igazoljon, aki a bajnoki cím vagy/és Magyar Kupa megszerzésében a közvetlen ellenfelünk és egyébiránt pedig ősi ellenségnek számít. Ez lényegében a Klub arculköpése, független attól, hogy hány milliót kapnánk érte.
   Ettől független ez Botka döntése, nyilván a leírtakkal ő is tisztában van, ha úgy érzi, hogy ennek ellenére a fradiban a helye, biztos meg van rá az oka. :) Egyébként valahogy nem gondolom, hogy a fradiba menne…legalábbis bízom benne. :)

   1. Igen, az egyrészt érthetetlen, másrészt megbocsájthatatlan! Egy Honvéd nevelésnek miért az az “álma”, hogy a fradiban focizzon? Mindenkit szembeköp, de legjobban saját magát! Én tükörbe sem tudnék nézni egy ilyen “pazar” döntés után!

    1. Remelem Botka se fog tudni, de Prosser meg annyira sem. Mindig van lejjebb. Azt hittem annal gerinctelenebb dolgot nem lehet csinalni h vki a Fradiba igazol, de tevedtem… Szegyelljetek magatokat sracok.

 13. 2 játékost elad 2 jön Lanzafame marad, ezt mondta az öreg, kíváncsi vagyok ki lesz az a kettő, állítólag a héten minden eldől.

 14. Ha már Botka megy (feltéve ha megy), akkor lehetne egy Botka Radó csere. Mert a másik sztem is Proszi lesz, és ő akkor pótolva is van.

  1. Én is jó megoldásnak tartanám a Botka – Radó cserét amennyiben Botkát nem lehet megtartani és elképzelhetőnek tartanám még a Fagyiból a Pintér Ádámot is a középhátvéd hiány megoldására.Kambert semmiképp nem játszatnám középhátvédként,ő a középpályára kell.Gondolom azért játszatták középső védőként,hogy a védelmet stabilizálja.Szivesen látnám még Pasksról Lenzsér Bencét,elfogadnám még Busait,Jovát és Mákvártot is.Sajnos nincs köztük balhátvéd,ami szintén nagyon szükséges lenne,de nem tudok sajna ajánlatot.
   Kíváncsi vagyok kik kerülnek a keretbe az MFA-ról Tömösvári Bálint mellett, Gergényi Bence,Nemes Barna,Bodrogi János,Bíró Ákos ……….

 15. Botka Ferencváros.
  Ez azért kib… szar érzés, szomorú vagyok. :(
  Prosser Felcsut. Mi a fasz van itt?
  Ez gyalázat…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.