Napikispest 2017.01.03.

 • Tegnap volt 79 éve, hogy mai helyére költözött a Bozsik (akkor még Kispest-pálya). Ha minden igaz, akkor idén majd jól lebontják, de legalább a helyen nem változik, csak az égtájakhoz mért szöge.
 • Bár mindenhol azt írják, hogy Botka marad, a ckozep.hu fradista blog azonban valamiért mégis úgy tudja, hogy mégsem. Csaknemmár.
 • Statisztika // akartunk mi is, de aztán lusták voltunk, szóval nem lesz olyan InStatos posztunk, amiben a többi klubhoz mérjük a Kispestet. Szerencsére a Lokiblog megcsinálta, igaz magukra, de a táblákban ott vagyunk mi is. Itt lehet szemezgetni, lesz néhány érdekesség.
 • Pingback: Napikispest 2017.01.03. | Zongoracipelő()

 • Viktor

  Mindenki marad a szezon végéig én úgy tudom, elég hiteles forrásból, nagy dolgot akarnak elérni és ezt mindenki átérzi, a köcsög zöldek csak szeretnék Endit.

  • Escape

   Én meg úgy tudom hogy nem.
   Elég hiteles forrásból

   3 sörbe mehet? :)

   • Csaba Horváth

    Miért? Kinek a távozásáról tudsz?

   • Pelso

    pls… told az infót! :)

   • ius

    Én Poszitól tartok, hogy itt hagy bennünket, mert őt sokszor méltatlanul mellőzte Rossi. Az ő eligazolása komoly érvágás lenne.

    • Csaba Horváth

     Én továbbra is úgy érzem, hogy mivel szinte mindenkinek hosszútávú szerződése van, egy sikeres tavasz és esetleg egy jól sikerült EL v. BL szereplés után mindenki jobb alkupozicióba kerül, jobb (külföldi) csapatok figyelhetnek fel rájuk. Lehet, hogy most egy olasz harmadosztály jöhet szóba, ha várnak egy fél évet, évet, akkor akár komolyabb szint is szóba jöhet….én legalábbis így gondolkoznék a helyükbe.

 • CS.A.K.

  Rohadjanak meg a zöldek, azt hiszik ők mindenhonnan összelopkodhatják a jó játékosokat! Amúgy nem igen hiszem, hogy a mostani keretünkből bárki is szeretne náluk játszani! Egyszer már úgy szeretném valakitől hallani a TV-ben, hogy nekem nem az az életre szóló vágyam, hogy a fradiban focizzak, hanem én mindig kispesti szerettem volna lenni és az is maradok!

  • Vizipaci

   Hallottam már ilyet….Thorgelle Sanyitól.

 • Pelso

  ezt a Balogh Bélát meg lehetne nézni, milyen állapotban van: http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/gyirmot-valogatott-jatekosok-is-tavozhatnak-a-telen-2544551
  aztán lehetne 1 Botka, Balogh, Bobál, Baráth védősor… :)

  • A69W

   Követve a
   Csábi; Csepregi, Csuhay, Cseh
   sormintát.
   :)

  • Csaba Horváth

   Balogh anno az mtk-ba nagyon jól tolta. Aztán mivel nem írta alá az mtk hosszútávú szerződését elkezdték padoztatni. Ezután több helyen megfordult, ha jól tudom Angliában is…ő olyan Eppel kategória..tehetséges, és talán nálunk magára is találna. :)

   • Pelso

    benne van a pakliban.. és Őt talán Juhász sem nyomná úgy el 1 felugrásnál, mint pl Kamberrel tette.

 • Atesz

  Lehet hogy az beszél belőlem hogy nem nyertünk 23 éve bajnoki címet és hogy pont az utolsó bajnoki cím után születtem. Viszont amikor a fradi blogon arról szavaznak ,hogy mennyit ér egy bajnoki cím..eléggé kiveri a biztosítékot. Egy fradistának mit is jelenthet a bajnoki cím? Az elvárható minimumot? Nekem/nekünk mit jelent? Lassan egy csodával határos dolgot jelentene. Egy olyan dolgot ami már régóta nem jár nekünk. Sőt a közelébe sem engedtek,tudtunk férni itt lenne végre az alakalom, van egy erős magunk,van koncepciója a klubnak,és lesz egy csodálatos új stadionunk. Azon aggodalmaskodunk hogy egy jobb félszezon után a saját kölykeink, zsoldosnak állnak e. Ha nem érzik át a honvédosság lényegét,illetve a klubhűséget…..

  • Escape

   Többen szoktak itt mindenfélét irogatni azokról akik elmennek…
   De!!!!
   Nem ilyen egyszerű a dolog hogy klubhűség.

   Egy példát mondok:
   A fradi meg akarja venni Botkát.
   Mondanak egy pofátlan összeget hemingwaynek.- amit nem tud/nem akar visszautasitani.

   Botka annyira nem akar elmenni.

   De hemingway felhivja az irodába, és közli vele, hogy írjon alá egy uj szerzodest még 3 évre, valami vacak fizetéssel. Nem írja alá.
   Erre hemingway előhúzza a “szokásos” kártyát és közli a játékossal hogy 2 évre kispadra ülteti ha nem teszi azt amit kér.

   A játékos játszani akar, hemingway pénzt akar.

   Ez után szerintem a játékost nem lehet hibáztatni!

   Mi sosem tudjuk mi van a háttérben egy alku során…

   • Csaba Horváth

    Nem világos, ha Hemingway bajnok vagy legalábbis dobogós akar lenni, akkor miért erősítené a legjobb játékosával az egyik legnagyobb riválisunkat, mikor nyáron sokkal többet kaphatna érte…pláne, ha esetleg addig egy-két válogatott mérkőzést is játszik.

    • Escape

     “sokkal többet kaphatna ”

     Feltételes mód.
     Hemingway viszont a kijelentő módot szereti. Itt és most.
     A tuti az tuti. Lehet hogy kevesebb, de tuti…

   • Atesz

    Oké ez a forgató könyv. Viszont a játékosok tisztában vannak vele hogy Hemi mennyit fizet. Tudják hogy úgy sem fog többet fizetni. Nem feltétlen kéne hogy motiválja őket a pénz… legalábbis szerintem. Aki itthon 300-400 ezer ft körül keres vagy többet. Csendben maradhat. És akkor az a nettó nettó nem pedig féllábbal a börtönben pénz.. Legalábbis szerintem. Örüljön hogy focizhat és mondjuk nem az egészségügyben vagy az oktatásban kell dolgoznia…Személy szerint ha honvéd nevelés lennék és mellé még honvéd szurkoló is, nem mennék el rivális csapathoz.

    • medvepuszi

     Közben a korábbi csapattársai a serdülőből, akik kevésbé voltak tehetségesek, szorgalmasak és/vagy szerencsések, hetente kétszer kiautóznak Burgenlandba, és egy 5-6. osztályú kiscsapatban kaszálják a dupláját :(

    • Escape

     Egy gyerek, ( hangsúlyozom GYEREK ) 10-14 évesen nem akar semmit, azt se tudja mi az a Honvéd, idehozzák valahonnan vidékről, csak focizni akar, nem érdekli a pénz.
     Mivel tehetséges, felveszik a MFA-ra. ( ettől még nem lesz Honvéd szurkoló, csak olyan helyet választott, ahol a legjobbak a fejlődési körülmények)

     Egy felnőtt sem azért megy a NOKIA-hoz dolgozni mert szereti a termékeit, hanem azért mert ott a legjobbak a munkakörülmények.

     Jobb esetben, ezt követően is csak a foci érdekli a srácokat.
     De ha bemondják nekik, hogy a kispadon fog ülni ha nem tesz így vagy úgy. akkor persze hogy elmegy.
     Nem hibáztatom

 • Escape

  “fiatalok válogatottja” video
  3 Honvédos — de Botka miért nincs köztük ?

  http://www.m4sport.hu/2017/01/03/ime-az-otp-bank-liga-ifju-titanjainak-valogatottja/

  • Pelso

   mert akkor mi adnánk a legtöbbet :)

   • Escape

    Na erre nem gondoltam! 😂

 • Vizi Viktor

  Én azt mondom van az a pénz amiért akár már most mehet, de nyáron mindenképpen elengedném Botkát. Proszi is menni fog sztm.

 • Két méltán híres Cordellabébink névszerint: Sunnyboy és Odia a BLASZ1-es Inter CDF csapatában nyomják. Csak Hemipapa meg ne tudja még a végén visszahozza hozzánk őket…:)

 • Escape
 • Pelso

  baxa meg… nem lettem nyugodtabb… :/ http://honvedfc.hu/hirek/barmire-kepesek-vagyunk/2017-01-06

  • A69W

   Mit mondjak…..benne van a levegőben rendesen, hogy a több pénz, a jobb infrastruktúra, a “nemzet csapata” rivaldafénye, kivételezése felülkerekedhet az érzelmeken, a klubbhűségen.
   Tudom, hogy ilyen világot élünk…… és eljön az a pillanat amikor váltani kell!
   Persze nem vagyunk egyformák és nem vagyunk Endi helyében,……
   Azonban azért ha az számít valamit, hogy több százezer kispest szimpatizáns mennyivel másként tekint majd rá évek múlva, ha kivár egy fél évet és kb. ugyanilyen feltetelekkel, de külföldre szerződik el! Nem adja el magát a leggyülöltebb riválisnak és nem áll be a megélhetési zöld zsoldosok sorába.

   Détári, Mátyus, Báranyos, Tóth Misi, Kovacs Béla felhúzta a zöld mezt…..nekem mondjuk már messze nem jelenti azt az Ő személyük, mintha ez kimaradt volna a karrierjükből!
   Mit értek el vele? Egyik se tudott ott számottevő eredményt elérni, a közeg nem fogadta be öket, egy voltak a sorban a sok zsoldos közül.

   • MB Kecskemét

    Igen, sajnos szép lassan ideje felébredni az álmokból.
    Újra itt a valóvilág.
    Endit nagyon megkedveltem amikor itt játszott a KTE-ben. Büszkén
    mondtam – az akkor még nagyszájú – kátéeistáknak „Az Endi KISPESTI SRÁC !!”
    Azon az őszön
    katasztrofálisan zárt a Honvéd ezért hazarendelték. Most szenzációs őszön
    vagyunk túl, és Endi el fog igazolni. Vérzik a szívem. De ha megfizetik az
    Öregnek azt a pénzt amit állítólag felajánlottak a zöldek, akkor őt is
    megértem. Sebaj ! Innen szép kupát nyerni !

   • Escape

    Van szerencsém Endit személyesen ismerni.
    Nem számít neki a “rivaldafény” sem a több pénz, ( jómódu család) sem az infrastruktúra.
    Ő csak a sportbeli előrelépés/fejlődés miatt vált/váltana.

    • A69W

     Ez azért biztató!!!
     Én nem vagyok ilyen szerencses, de az jött le, hogy egy nagyon értelmes es szimpatikus srác. Akkor a lecke fel van adva! Bízzunk benne, hogy van egy jó menedzser is a képben, aki tud egy normalis külföldi klubot találni!

    • ius

     Ha eligazol a fagyiba akkor rádcáfol. Szakmailag nem lehet előrelépés, csak ha beígérik mellé a tuti válogatottságot. Persze egy ilyen ígéret elfogadásával becstelen emberek játékává válik…
     Másik eset ami még szempont lehet, ha az öreg azt mondja, hogy neked most menni kell, mert ez biznisz…

   • Tony Soprano

    Egyetértek! Détári is csak jól lejáratta magát és nem csak mi Honvéd szurkolók elött, de a fradisták is mint embert nem sokkra tartják, ezt bizton mondhatom, soha nem is fogadták be. Pedig szánalmas szintre le alacsonyodott, hogy el- befogadják…….Persze Botka esete, nem ugyanaz, ha eligazol, de egy biztos, egy sem vitte még sokkra aki tőlünk hozzájuk igazolt…..

  • Escape

   Valóban,ez elég kétértelmü mondat.
   Sőt inkább sokat sejtető…

  • Cha-b

   Züllői:

   http://ulloi129.hu/2017/01/06/botkanak-nem-szoltak/

   Hemi légyszi csak külföldre a tehetségeinket, ha mindenképpen el kell adni, vagy menni akarnak.

   • Csaba Horváth

    “a végén már fél millió eurót kért volna a játékosért, majd kijelentette, hogy már az általa meghatározott összegért sem eladó a focista.”
    Szerintem Hemingway jól csinálta. :) Minél később kezdenek a zöldek másik védő után nézni, annál később fog beépülni a csapatukba :)

    • Escape

     Az idézett mondat TÖKÉLETESEN ráillik hemingwayre! :))

     Kér egy összeget, – és miután megadják neki, – nem-et mond!

     “a real gentleman”

     • Thibby

      Fradival szemben semmilyen jellemtelenségért nem tudom elitélni. Zöldek ezt érdemlik, az országban mindenki nek ilyen inkorrektül kellene velük viselkedni. Megérdemlik

     • Csaba Horváth

      Ha eladja Botkát a fradinak —-) pénzéhes számító
      Ha eladja Botkát külföldre —) csak a profit számít
      Ha padoztatja, hogy hosszabbítson szerződés —) jellemtelen szemét
      Ha nem adja el —-) szar, szemét aki átgázol a játékoson
      Ha kölcsönadja —-) nem ért a focihoz, az ellenfelet erősíti
      Ha szívatja a fradit —-) “a real gentleman”

      Tud valamit úgy csinálni, hogy egy kis elismerést tanúsítsál?

     • Escape

      Persze!
      Ha olvasnád a kommentjeimet tudnád, hogy nekem csak azzal van bajom ha valaki (pl hemi) nem korrekt.
      -Botka mehet a fradihoz ( de ha kér egy összeget és azt megadják akkor adja oda)
      -Botka mehet külföldre .senki se mondta hogy ne menjen.
      -padoztatás = tényleg jellemtelenség
      – ha nem adja el, annak ellenére hogy a játékos el akar menni? Kinek jó ez???
      -kölcsönadja? Persze. Simán. Teljesen rendben van.
      -ha szivatja a fradit?– nem a fradin van a hangsuly. Senkit sem szivatunk. Korrektül kell viselkedni. Kérek egy árat. Megadják- eladom a játékost. Nem csinálok segget a számból…

 • Escape

  Mivel tudom hogy hemingway olvassa ezt a blogot azért ide írom hogy: szerintem nem valami okos ötlet hogy a játékosait hétfőn – 10 °-ban küldi edzeni a pályára.
  Egy játékos értéket képvisel. És akármit mondtok, nem tesz jót a szervezetnek a mínuszokban való edzés.

  Szóval ha valami értékes- arra jobban kéne vigyázni tisztelt tulajdonos úr…

  De lehet az NB1 másik 13 csapata tudja rosszul, hogy hol kell edzeni, és mi tudjuk jól.
  Lehet. De nagyon nem valószínü. :(

  • ius

   Én gyakran járok futni -5, -10 fokban is, egy élsportolónak ez nem jelethet gondot. A fagyott kemény talaj már problémásabb, hisz ők nem kemény talajra ideális futócipőben edzenek.
   A felkészülés helyszínéről tudtok valamit?

   • Escape

    Futni — egy dolog
    Kocogni barhol lehet.

    De ugrani, indulni-megállni, kitámasztani, az más tészta.
    Ezek okozzák a sérülést

    • Pelso

     az edzők csak tudják, hogy mi a helyes… nem valami fedett helyen kezdenek ?

     • A69W

      Erzsébeten kezdenek.
      Nem tudom milyenek ott a feltételek?

      A Vasas pénteken kezdett, látni lehetett a tudositasban, hogy a “buborékos” fedett műfüves csarnokban mozgolódtak.

      Szerintem ez nagyon jó megoldás, írtam is ide erről itt anno, hogy kvazi minden lesz a valamikor elkészülő Akadémiai komplexumban, de ez speciel kimaradt a tervezesböl :(

     • A69W

      Sorry.
      ” január 9-i edzés lesz az egyetlen, amelyre Kispesten kerül sor, Marco Rossi csapata ezután az ESMTK-pályán tréningezik, naponta két alkalommal.”

      Gondolom hétfőn amolyan média edzés lesz csak és majd a dolgos hétköznapok lesznek a XX. Kerületben.

  • Sanzi

   És ezt Hoffenheimben, Kölnben sőt Ingolstadban sem tudják (egyik se megy külföldi edzőtáborba)… ejej…
   Kibírják!

   • medvepuszi

    10-ből 9-szer a mostaninál sokkal enyhébb a tél, talán emiatt könnyebben lemondunk a jobb éghajlatú edzőtáborokról. Most viszont a legrosszabbkor jönne, ha pár milla megspórolása miatt nem sikerülne a felkészülés. Annyiból kijönne egy török túra, amennyit az mlsz egy u20-asért egyetlen meccsre fizet.

 • Eriq

  Még is lesz külföldi edzőtábor?!

  • A69W

   Honnan az info? Ilyenkor azért már nem könnyű szervezni.

 • Thibby
 • Cha-b

  Tartok tőle, hogy Botka a zöldeknél fog kikötni… , de akkor nagyot csalódok benne.

  • Thibby

   Szerintem már eldőlt, én inkább attól félek hogy Bobál is.

   • prison miki

    A Bobál szál amúgy nem csak az nso.hu kommentelőinek fejében létezik? Sehol nem olvastam róla.

  • Thibby

   Dagadt Orosz többes számban beszélt, a vasasból a Vida viszont hosszabított angyalföldön. Más pedig nem volt képben náluk, így kizárásos alapon a mi fiataljaink maradtak…. :(
   Papa helyében nem engedném el őket csak külföldre.

   • Cha-b

    Igen olvastam én is. :(
    Maradjanak CSAK, aztán nyáron külföld, ha mindenképpen váltani akarnak.

    • Escape

     Rosszul közelítitek meg a témát.
     Nem ők akarnak “mindenáron váltani”.
     Meg akarják szerezni őket.
     Nem Botka hívta fel a fradit hogy “légyszi vegyetek meg”!
     És -sajnos- minden forrásuk megvan hogy sikerrel megszerezzék akit akarnak.

     ezeknél a kluboknál, már a menedzserek feje felett, egy magasabb szinten, születnek a döntések.

     Ahogy Pintért – érvényes szerződése ellenére- átrendelték a Mezőkövesdről-felcsútra.

   • A69W

    Ha Vidában volt annyi spiritusz, hogy nemet mondott akkor Endiben és Davidban is kell, hogy legyen!

    Hasonló karrier az Övék (Bobál meg nem volt vallogatott -egyenlőre- mondjuk ennyi a harom fiatal között a különbség ).

    Nem hiszem, hogy a Vasasnál több a pénz, jobbak a körülmények mint Nálunk és ezek voltak a perdontő érvek Vidánál, hogy ilyenek miatt nem vált!

    Talán a klubbhűség és a józan ész, hogy egy félév múlva lesz esélye külföldre igazolni támasztotta alá a döntését!

    • Escape

     Ha annyira akarták volna Vidát, olyan összeget mondanak a Vasasnak amire nem lehet nemet mondani.

  • prison miki

   En sem fogok örülni, de meg tudnám érteni, ha így dönt, nem csalódnék emiatt Botka Endrében, mint személyben. A jelenlegi fizetésének többszörösét kereshetné, és az sem igaz sajnos, hogy a fradi szakmailag ne lenne előrelépés. Nem csak a fizetések, de az edzéskörülmények, a létesítmények is magasabb színvonalúak, szimplán azért, mert ott jóval több pénzből gazdálkodnak. A fradi, vidi és a loki egy másik ligát képviselnek sajnos ilyen szempontból.

   • Cha-b

    Persze, hogy a Vidi, meg a fradi szakmailag jobb hely. Mind a körülmények, mind a fizetés, mind a válogatottság, mind a jobb külföldi lehetőség reményében… De nem hiszem el, hogy ne lehetne találni neki legkésöbb nyáron egy külföldi csapatot, ahol ezek mind megvannak, vagy akár jobbak, és ez a szurkolóknak se fájna.

    • prison miki

     És te beérnéd ennyivel? Tegyük fel, hogy nem Kispest szurkoló vagy, szóval nem az életed álma, hogy a Honvédban focizz, ha arról lenne szó, hogy most elmehetsz oda ahol havonta több ezer euróval többet kaphatsz, jobb körülmények között keszulhetsz, nagyobb stadionban, több szurkoló előtt játszhatsz egy olyan klubnál ahonnan az evertonba, a bolognába és a legiába igazolnak el játékosok, akkor megelégednél azzal, hogy áh, majd tuti úgyis lesz valaki akinek kellek fél év múlva… És ha addig pl megsérül?

   • zolee

    Én nem mennék a helyükben, egyszerűen elhánynám magam attól az undorító zöld meztől, meg a gusztustalan öntelt drukkerektől egész közegtől, meg amúgy is szarabbul járnak, mert ez a fradi egy nyugdíjas fos csapat nulla jövőképpel, kapkodással, fejetlenséggel…De ha mennek akkor én szememben már nem kispestiek, sőt sosem voltak azok…Még a vidit megtudnám bocsátani, de fradira nincs mentség egyszerűen…

    • prison miki

     De te egy Kispest szurkoló vagy, főleg érzelmi és szimpátia alapon döntesz, nyilván a Kispestet választanád, talán még a RB Salzburg helyett is. Azt kell megerteni, hogy ők nem szurkolók, nem szimpátia alapon vannak egy csapatnál, hanem szerződés alapon. Persze lehet játékosként érzelmileg kötődni egy egyesülethez, de ha mondjuk arról van szó hogy 4, vagy 8 ezer eurót keres valaki, akkor igen is vannak más szempontok. És vannak csodák, Tottik, Buffonok, Giggsek, de ez a ritkább eset. Én szurkolóként sajnálom ha elmegy egy jó játékos, de neki csak a saját fejlődését és karrierjét kell figyelembe venni.

     • zolee

      Intelligens válasz és gondolat, de akkor nem kell hangoztatni, hogy itt nőtt fel, meg jajj mennyire kötődöm Kispesthez, ha valaki így gondolja az sosem lesz zöld, lenne millió másik lehetősége később.És hogy ha megint Sanyival példálózzak nem is tudom hol mondta hogy ahol ő felnőtt ott belé vésődött hogy a zöldnél rosszabb nincs…Nem etikus innen fradiba menni, páran megtették korábban ők se szerették igazán Kispestet…Rendben is van, csak akkor nem kell ellenkezőjét mondani…

 • Escape

  Az a helyzet hogy szerintem – ahogy ti is írtátok – van pár klub akik “meglehetősen” jól állnak anyagilag.
  Ha ezek a klubok ajánlatot tesznek,- az olyan összeg lesz, -amelyet Hemi nem fog visszautasítani!
  Ha a játékos “megvétózza” hemi döntését ( és ezzel 100 milliós nagysàgrendű összeget húz ki a zsebéből ) akkor garantált hogy az a játékos nem fog játszani a Honvédban, egyfajta “büntetésként”.

  Na most tegye fel a kezét az, aki inkább ittmarad -tudván hogy nem fog játszani- a helyett hogy elmenjen.
  A játékos – legjobb esetben is – csak 50%-ban “okolható” ilyen helyzetekben.

  • Cha-b

   Egyelőre olyan infók vannak, hogy Hemi nem akarja eladni. Bár ez bulvár, és a helyén kell kezelni, ki tudja mennyi a valóságalapja. Viszont Endi nyilatkozata valószínűleg tény, és nem vágta rá az adott kérdésre, hogy maradni szeretne. :(

   • Escape

    “Nem akarja eladni” — persze hogy ezt nyilatkozza mivel ez egy remek indok arra hogy feljebb srófolja a kért árat.

    Nem akarom,

    Ennyiért?

    Nem akarom,

    És ennyiért?

    Nem akarom,

    Na, és ennyiért? – na jó akkor eladom

    • Cha-b

     Persze mindenkinek megvan az ára, amiért eladó, ez nem is kérdés. De Boti nyilatkozatából az jön le, hogy szívesen menne a zöldekhez, és ez esetben nem Hemi a hunyó, mert meg van kötve a keze.

     Ha azt nyilatkozta volna, hogy mindenképpen maradni szeretne, és sikereket elérni a társakkal, aztán Hemi alátesz, az megint más lenne.

     • Escape

      Na Botiról speciel nem tudtam…

     • Cha-b

      Bocsi, természetesen Botkára gondoltam.

 • Escape
  • Csaba Horváth

   Ő Indiába focizik…és gondolom hosszabbít is.

   • Escape

    Igen. Eddig ott focizott.
    De majd most!

 • A69W

  Holnap reggel Hemi lesz a Digi Sporton……talán bentebb leszünk egy kicsivel.

  • Escape

   Ááá! Dehogy.
   Még egy politikus se tud úgy mellébeszélni ahogy az öreg teszi

   Nagy általánosságokat fog mondani, meg a stadionrol fog beszélni

 • Zoltan

  Szerintem kár szépíteni ilyenekkel, hogy “jajjjj szegény Endike nem haragszom meg rá”… Ha elmegy Kispestről a fradiba, ilyen fiatalon, akkor lehúzhatja magát a wc-n. Hemivel együtt. Képzeljétek el Botkát meg a kis Bobált fradi mezben… Felfordul a gyomrom. Amúgy Endi szerintem megy, és az interjú a honlapon, az őskispesti Botka Endre arcvonal is ezt erősíti bennem. Hátha kevésbé haragszunk meg rá jellegű szaga van az egésznek… Bobál viszont van olyan korrekt gyerek, hogy maradjon, bármi legyen.

  • Escape

   Csak kérdezem- hogy mennyi az a Honvédnál eltöltött idő, ami után már “elmehet” egy játékos egy másik klubhoz, a nélkül hogy köpködnénk rá?

   • Atesz

    Nagyon egyszerű. Ha nem rivális csapathoz megy mint annak idején Dobos Cucu vagy Pl a Szabi oké… De az hogy valaki Fradista lesz…..azt soha….főleg úgy h jelenleg minden esély megvan egy jó szereplésre….

    • Escape

     “ha nem rivális csapathoz megy”- írtad.

     Vagyis ha olyan csapathoz megy egy játékos, ami erősebb nálunk, vagy velünk egy szinten van, az nem elfogadható, de ha gyengébb csapathoz megy, akkor az OK?
     Nem tudom.
     Én nem szoktam olyan munkahelyre menni ahol rosszabb a fizetés vagy a munkakörülmények mint a jelenlegi helyemen.
     A játékos miért tenné?

   • medvepuszi

    Sztem egy dolog a másik klub, és más az ftc. Mindig, de főként a mostani.

 • Atesz

  Na akkor nézzük át a jelenlegi keretből hogyan is nézhet ki az a bizonyos kezdő 11, ha az Endi és a Bobál eligazolnak.
  A pontosság kedvéért vegyük ide hogy Gazdi a vidiben köt ki.

  Első : Gróf, King,Lovresz,Kambi,Boti. Hidi,Nagy,Koszta Lanza,Eppel,Prossi.
  Második.: Gróf, King,Lovresz,Boti,Hajdú Hidi,Nagy,Kambi, Lanza,Eppel,Koszta.
  Harmadik: Gróf , King,Lovresz,Boti,Nagy Hidi,Kambi,Koszta, Eppel,Lanza,Prossi
  Negyedik: Gróf ,Lovresz,Boti,Kambi, Hidi,Nagy,Koszta,Prossi , Lanza,Eppel,Fillip
  Ötödik: Gróf ,FillipLovresz,Kambi,Boti Hidi,Koszta,Nagy, Lanza, Eppel,Prossi
  Ezek a sorok még ki is néznek valahogy.. ti hogy látjátok?

  • Escape

   Nem olvastam alaposan végig, de ugye figyeltél arra a keretösszeállításnál, hogy 2db U20 játékos végig a pályán kell hogy legyen?
   Mert ez az alap.
   (Koszta meg ???)
   Ugyhogy már csak 9 db helyen kell gondolkozni

   És arról még nem is beszéltem, hogy az átigazolási szezon csak most kezdődött. Lesznek itt még történések.

   • Kiss Viktor

    Micsoda Kispest szurkoló lehetsz ha nem tudod ki a Koszta

    • A69W

     …….. Escape kolléga (jogosan) úgy fogalmazott, hogy Koszta és “még kicsoda?” az aki, kedvezményezett fiatalként pályára fog lépni.
     :)

     • Kiss Viktor

      ja így jogos :)

 • Escape
 • Tony Soprano

  Ha menni akar(mert megzavarták az agyát), akkor el kell engedni, úgy nincs értelme tartani senkit. DE a lehető legtöbbet ki kell sajtólni a zöldekből.
  Én bizom az öregben, hogy ilyen esetben elmegy a végső határig és jól megkoppasztja őket, aztán meg a tabellán is alattunk végeznek, mert morálisan sz.ar ez az ftc(öntelt társulat elnöktöl edzőstül mindenestül) mi meg tudunk igazolni akár még jobbat is.

 • Dagiiron

  Botkáról azt írják a fagyisok, hogy az öreg közölte az alku végén, hogy nem eladó, szerintem ez egy külföldi ajánlat miatt lehet..

  • zolee

   Állítólag mendemonda szerint úgy volt hogy fradi ajánlott valamennyit öreg meg mondott egy magasabb összeget, amit később fradisták elfogadtak, erre öreg még rápakolt erre is…Az meg már nem tetszett nekik.Nem tudom mi az igaz ebből, egy fradista ismerős mondta…

 • Escape

  szerintem — mivel nincs semmi konkrét információnk— kicsit túlagyaljuk ezt az egész dolgot.
  Mindenki megy ahova, és annyiért amennyiért.
  Február 1.-én meg kell nézni a keretet, és abból kell kihozni a maximumot.
  Teljesen felesleges elméleteket gyártani, illetve pálcát törni a srácok feje felett, mivel csak részinformációink vannak.
  https://uploads.disquscdn.com/images/d1cce21904c83cbbba02e34275976cc44e30518478fa1b4ee87256ba95581cf6.jpg

  • MB Kecskemét

   És én nagyon egyetértek ! Azért azt se felejtsük el, hogy van még egy Marco Rossi mesterünk is !!!

  • István Hereb

   Azért van ez az oldal, hogy mindenki össze-vissza elemezze a dolgokat. Aztán majd lesz valahogy, és akkor majd mindenki megint másképp elemzi.
   Szerintem sem kell túlaggódni a dolgot. Egy-két távozót kibírunk, bár jobb lenne, ha külföldre mennének. Ha nem megy el soha senki, nem lesz hely a keretben a köv. fiatal generációnak.

 • Csaba Horváth

  Hemingway mondott valami érdemlegeset a tévében?

  • Balázs Németh

   állítólag két játékos megy, két játékos jön. Most kérdés, hogy ez azt jelenti-e hogy Nagy Sándor és Hidi, mert akkor okés. Rosszabb esetben Hidi és Proszi :( a legrosszabbat le se írom. de én is várom a videót, hogy mi volt pontosan.

 • CS.A.K.

  Én meg akkor is azt mondom, hogy aki saját nevelés, az egy utolsó senkiházi, ha elmegy a fradiba! Megérdemli aki odamegy tőlünk, hogy minden sarkon szembeköpjék a szurkolók! Memi meg egyértelműen többször is kijelentette, hogy magyar vetélytársaknak nem adja el a játékosokat! Amúgy meg nem értem Botkát és a többieket, hogy most nem egy kiesés elől menekülő csapatból kell elvágyakozni, hanem ha mindenki odatenné magát tavasszal, bajnokok is lehetnének! Szóval Botka jól gondold meg, akarsz-e közellenség lenni, vagy maradsz kispesti kedvenc!

  • zolee

   “Szóval Botka jól gondold meg, akarsz-e közellenség lenni, vagy maradsz kispesti kedvenc!”
   Fenyegetőzésnek semmi értelme, egyelőre, még semmit nem tudni biztosra, ha meg menni akar menjen, senkit sem érdemes itt tartani, ha menni akar…Elejével egyetértek

  • Csaba Horváth

   Ugyan én nem ilyen radikálisan nézem a dolgokat, de én is úgy látom, hogy egy fiatal, aki tizenéves kora óta Kispesten focizik, az ne egy olyan csapathoz igazoljon, aki a bajnoki cím vagy/és Magyar Kupa megszerzésében a közvetlen ellenfelünk és egyébiránt pedig ősi ellenségnek számít. Ez lényegében a Klub arculköpése, független attól, hogy hány milliót kapnánk érte.
   Ettől független ez Botka döntése, nyilván a leírtakkal ő is tisztában van, ha úgy érzi, hogy ennek ellenére a fradiban a helye, biztos meg van rá az oka. :) Egyébként valahogy nem gondolom, hogy a fradiba menne…legalábbis bízom benne. :)

  • Zs.

   El lehet menni barhova, de a Fradiba nem!!!

   • CS.A.K.

    Igen, az egyrészt érthetetlen, másrészt megbocsájthatatlan! Egy Honvéd nevelésnek miért az az “álma”, hogy a fradiban focizzon? Mindenkit szembeköp, de legjobban saját magát! Én tükörbe sem tudnék nézni egy ilyen “pazar” döntés után!

    • Zs.

     Remelem Botka se fog tudni, de Prosser meg annyira sem. Mindig van lejjebb. Azt hittem annal gerinctelenebb dolgot nem lehet csinalni h vki a Fradiba igazol, de tevedtem… Szegyelljetek magatokat sracok.

 • Balázs Németh
 • Kiss Viktor

  2 játékost elad 2 jön Lanzafame marad, ezt mondta az öreg, kíváncsi vagyok ki lesz az a kettő, állítólag a héten minden eldől.

  • belos

   Szerintem az egyik tuti Prosszer, a másik Botka vagy Bobál.

 • A69W

  Vajon ki az a kettő aki jön??
  Ez sem utolsó kérdés?

 • Cha-b

  Ha már Botka megy (feltéve ha megy), akkor lehetne egy Botka Radó csere. Mert a másik sztem is Proszi lesz, és ő akkor pótolva is van.

  • Gabesz

   Én is jó megoldásnak tartanám a Botka – Radó cserét amennyiben Botkát nem lehet megtartani és elképzelhetőnek tartanám még a Fagyiból a Pintér Ádámot is a középhátvéd hiány megoldására.Kambert semmiképp nem játszatnám középhátvédként,ő a középpályára kell.Gondolom azért játszatták középső védőként,hogy a védelmet stabilizálja.Szivesen látnám még Pasksról Lenzsér Bencét,elfogadnám még Busait,Jovát és Mákvártot is.Sajnos nincs köztük balhátvéd,ami szintén nagyon szükséges lenne,de nem tudok sajna ajánlatot.
   Kíváncsi vagyok kik kerülnek a keretbe az MFA-ról Tömösvári Bálint mellett, Gergényi Bence,Nemes Barna,Bodrogi János,Bíró Ákos ……….

 • Döme Sanya

  Prossi Felcsút.
  Na mára elég is volt.

 • Döme Sanya

  Ajax Schön Szabolcs megy.

 • zolee

  Botka Ferencváros.
  Ez azért kib… szar érzés, szomorú vagyok. :(
  Prosser Felcsut. Mi a fasz van itt?
  Ez gyalázat…