Egyajelszó #méghatmeccs

Volt már róla szó, hogy igazából minden mindegy, kötelességből kitesszük a hét közepét, de tudjuk, hogy a valóság a #mégXmeccs, és semmi más. Amíg matematikai esély van a tizennegyedikre, addig #mégXmeccs.

Talán a Fradi előtt mondtuk először egymásnak, hogy #mégtízmeccs, és azóta valahogy benne maradtunk. Négyet közben letudtunk, tehát #méghatmeccs. Gondoltuk volna? Gondoltuk volna akár februárban, amikor azonos pontszámmal három csapat vezette a bajnokságot? Gondoltuk volna, hogy itt van április vége, és még mindig? Remélem az megvan, hogy tavaly április 30-án volt vége az egész bajnokságnak? #méghatmeccs


Valahol akár sajnálhatnám is a Vasast, negyven éve nem nyertek szinte semmit, mégis egy klasszikus fővárosi csapat, amihez képest tudom mi a Kispest, őket lehet értelmezni, van mögöttük narratíva, nem egy Gyirmótkövesd, régivágás; nemérdekel, hogy másvilágot élünk, szokjam meg.

Szóval talán, egy másik bajnokságban még sajnálhatnám is őket, hogy negyven év után végre közel kerültek, de miért tenném, ha nekünk épp #méghatmeccs? Huszonnégy év után.

Tulajdonképpen arra is tojok, hogy egyes vélemények szerint felesleges lenne nekünk nyerni, mert úgyis kihullunk Európából azonnal. Jah, ahogy akkor felesleges volt a Fradiba is milliárdokat tolni, vagy úgy általában az egész állami futballprogram, hiszen a Felcsút még az NB I-ből is kiesett a világ minden pénzével a háta mögött. Tényleg, akkor minek egyáltalán bármi? Minek rendezünk bajnokságot? Mondjuk ki, hogy Videoton, Fradi, és csá.

Most komolyan #méghatmeccs a vége előtt, és ilyen arcokkal, véleményekkel (tudjátok mit? legyen kurzív: véleményekkel) kellene foglalkoznunk? Eskü, elmegy a fülem mellett. Ahogy a kötelező kűrök, mint Hemibá @ Magyar Idők, vagy Szöllősi @ 168óra. Normál hétköznapokon lehet, komolyabban foglalkoznánk vele, mert Szöllősi valahogy mindig növeli az elkötelezettséget a klubunk felé, annyira utálja egy komplett társadalom a fejét. Ha ma kiállna a Videoton bajnoksága mellett, talán még a vidisták is nekünk kezdenének szurkolni.

Szóval tényleg nincs más, csak #méghatmeccs és a visszaszámolás, hogy a még és a meccs szavak közé tudjunk számot tenni. Ma például

 • 18:00 MTK – Videoton @ Hungária
 • 20:30 Vasas – Honvéd @ Megyeri

az alsóház pedig nem érdekes.

Nyerni kell, tovább húzni az esélyt, és nem elfogadni a kompromisszumot, hogy tizennyolc pont van még a rendszerben, a negyedik Haladás tizenegyre, vagyis gyakorlatilag fix az Európa-liga, pláne ha a Fradi feljön a dobogóra, és megnyeri a kupát (vagy a Vasas ugyanez). Nincs kompromisszum, mert egy kompromisszum most szükségtelenül rossz lenne. #méghatmeccs van, semmi több. Számolgatni csak így lehet. Élvezzük ki.

“Egyajelszó #méghatmeccs” bejegyzéshez 174 hozzászólás

 1. Honvéd-Gyirmót, Diósgyőr-Vasas, Vidi-Debrecen jön. Szerintem ez akár nagyon jól is elsülhet számunkra!

 2. Néhány gondolat a meccsről:
  Sagliktól sajna jogosan féltem.. Olyan önzetlen, váratlan megoldásos és pontos volt a bepassza, hogy az jutott eszembe, hogy Lanzától várnék ilyeneket Nálunk. Főként, hogy ha már vki idejön Magyarországra levezetni, akkor nem kell már feltétlenül a középpontban lenni, lehet a csapatérdeket előrehelyezni, passzolni és ezzel üreskapus helyzetbe hozni a csapattársat.
  Lanzára áttérve – úgy gondolom, hogy most az lehet a leosztás a csapatnál, hogy ha ő harcolja ki a tizit, akkor ő lövi, ha más, akkor Eppel. Most jót tett volna nekünk, ha Lanza belövi, nemcsak a várható pontszerzés miatt, hanem nagyon kellene vmi, ami kihozza a mélypontról. Nagyon nem megy neki. Rossinak kellene ezzel kezdenie vmit, de őt nem a pszichológus énjéért szeretjük..
  A Vasas ma jobb volt egy Naggyal, aki a legutóbbi bevédett szöglet után ma szállította a 3 pontot. A magabiztos kijövetelek mellett a büntető és az utolsó perces bravúr is sajnos nagy volt!

  A csapat hajtott, így nem tudom és nem is akarom szidni őket, nehéz a sorsolás, már a Gyirmót meccs is nehéz lesz, de nem szabad összef@sni magunkat! Ilyen közel sokáig nem lesz a bajnoki cím.

  Amikor hazaértem, akkor rögtön visszanéztem a fontosabb jeleneteket. A csatolt képből látszik – bár az IPTV-n nehéz pontosan megállítani a felvételt-, hogy Saglic amikor őt indították a gól előtt, akkor lesen volt!

  https://uploads.disquscdn.com/images/c7c38893cc5f4534b09e46ba84d0fee1ac66fc5ef016bcd23b02a5e78ca3a974.jpg

  Ettől függetlenül nem szeretném, ha elkezdenénk összeesküvés elméleteket gyártani és bírózni, mert bár Erdős szarul vezette a meccset, – több Vasas sárga bennragadt, – de megadta Lanza büntetőjét és egyébként is nem tud helyettünk gólt szerezni.
  Valahogy a magaslati levegőtől szédülünk.. Megijedtünk a Vidi újabb pontvesztésétől, ahelyett, hogy kihasználtuk volna.

  1. Erdős szerintem tök jól vezette, még ha ez tényleg les is volt. Azon múlik, melyik kockán állítod meg, még a tv lassításban sem egyértelmű. De háttérben maradt, nem dőlt be a kamu eséseknek, hagyta a folyamatos játékot.

   1. A helyszínen – persze elfogultan – úgy éreztem, hogy nálunk könnyen villantak a sárgák, míg a Vasasnál csak a sokadik esetben került elő. Két nemzetközi kupára készülő csapatnál a faultszint még ennél is magasabban lehetett volna. Vasasos időhúzások miatt legalább szóban figyelmeztethetett volna, néhányszor megsürgethette volna a kapust is.
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rajta múlt a három pont, mert ha a 61. percben belőttük volna a büntetőt, akkor egy teljesen más meccs lehetett volna..

 3. Az ilyen döntetlenszagú meccseket eddig behúztuk, most nem. Ennyi. Minden sorozat végére a szerencse faktor kiegyenlítődik és marad a reális teljesítmény szerinti helyezés. Most kell igazán a csapat mellé állni és a hazai meccseket egytől egyig behúzni. A végén meglátjuk mire lesz elég.

 4. Meg kell tárgyilagosan állapítanom, hogy a Vasas – ahogy szokták volt mondani – egységesebb csapat benyomását keltette. Mi elöl elég esetlegesen, szinte ötlettelenül játszottunk, hátul meg néha kapkodtunk. Volt lehetőségünk egyenlíteni, de nem sikerült. Szegény Maestro még a maradék haját is kitépte.

  Nem kellene megengedni a csontzörgős durva stílust a bíróknak, mert túlmegy a keménységen és ebből sok jó nem származik ( ha neki nem, akkor nekem sem, ha neki igen, nekem miért nem effektus, aztán valakinek eldurran az agya)

 5. A DVTK meg a Vasas ellen is látszott, hogy ennyi van bennünk. Van az a mondás, hogy minden csapat annyit játszik amennyit hagynak neki. Gyorsabb, dinamikusabb ellenfél ellen ennyit tudunk kiadni, nincs annyi idő, hely a passzokra.

  Lanzat múlt héten kritizáltam, hogy nem a csapat érdekeit helyezi előre, sajnos ma is így volt. :( Nem is csak a tizenegyes, hanem a mezőnybeli játék. Amikor lehet azonnal elesik, pedig esélye lenne továbbmenni. Ettől függetlenül szeretem és kell a csapatnak.

  Még elsők vagyunk! Csak A Kispest!

 6. Tavaly nyáron nem gondoltam volna,hogy így nyavajgunk,mert csak pontazonossaggal vagyunk elől,b@sszatok meg!!!

 7. Tegnap figyelemmel kisértem a mérkőzést. Vasas nem a legerősebb csapatával állt ki (bár a gólpaszt adó Hangyának elég bosszantó a büntetésének az eltörlése), lesgóllal kaptunk ki, kihagytunk egy 11-st. De valahogy mégse érzem magam mérgesnek.
  A Csapat egy olyan Vasastól kapott ki, aki 9 emberrel verte a vidit, megverte a fradit is. A mi Csapatunk így is erőn felül teljesít. Ha Eppel nem sérül le ősszel, és Lanza néhány fordulóval korábban érkezik, akkor most toronymagasan vagyunk az elsők. :)
  Szóval a lényeg, hogy a költségvetésünk és a Klubhoz való MLSZ és állami hozzáállás alapján valahol az újpestiek szintjén kéne állnunk…ehelyett lázasan számolgatjuk, hogy hány győzelemmel lehetünk bajnokok. Én azt mondom, hogy ennek örüljünk, éljük meg minden Eppel gól, Lanza mozdulat, Bobál vagy Boti felszabadítás, King megfutás, Gróf védés szépségét, élvezzük, hogy együtt a Tábor és leszurkoljuk az egész nb1-t.
  Hisz igen, vannak meccseink, ahol hihetetlen balszerencsések, vagy enerváltak vagyunk (Újpest, Diósgyőr, Vasas ellen), de ez a Csapat gyakran hengerelni is tud, vagy iszonyat szerencsésen futballozni (Haladás, Paks, Fradi ellen).
  És végezetül ne feledjük. Vasas, Vidi és a Fradi is elég durva hullámvölgyekkel játsza a meccseit, simán kompenzálják a mi botlásainkat. Úgyhogy még semmi nem veszett el, pont annyi esélyünk van a bajnoki címre, mint egy fordulóval korábban. Ennek függvényében úgy gondolom, hogy ez az utóbbi évek legizgalmasabb bajnoksága. Ennyire nyitott a kiesés és a dobogós helyek kérdése, még sosem volt. :)

 8. Ezek képtelenek kiélezett helyzetekben nyerni. A kiesés elől menekülő csapatok (Mezők., MTK, Debrecen) simán vernek majd….

  1. Akkor menj ki ezekere a meccsekre és szurkoljál, hogy ne így legyen.. ;)

 9. Megint gödörben vagyunk. Már “csak” több győzelemmel vezetjük a bajnokságot. :)
  Nem baj, múltkor is kimásztunk belőle.

 10. Még mindig simán megvan az esélyünk az első helyre!
  Senkivel sem kell foglalkozni minden meccset meg kell nyerni

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.