Egyajelszó #méghatmeccs

Volt már róla szó, hogy igazából minden mindegy, kötelességből kitesszük a hét közepét, de tudjuk, hogy a valóság a #mégXmeccs, és semmi más. Amíg matematikai esély van a tizennegyedikre, addig #mégXmeccs.

Talán a Fradi előtt mondtuk először egymásnak, hogy #mégtízmeccs, és azóta valahogy benne maradtunk. Négyet közben letudtunk, tehát #méghatmeccs. Gondoltuk volna? Gondoltuk volna akár februárban, amikor azonos pontszámmal három csapat vezette a bajnokságot? Gondoltuk volna, hogy itt van április vége, és még mindig? Remélem az megvan, hogy tavaly április 30-án volt vége az egész bajnokságnak? #méghatmeccs


Valahol akár sajnálhatnám is a Vasast, negyven éve nem nyertek szinte semmit, mégis egy klasszikus fővárosi csapat, amihez képest tudom mi a Kispest, őket lehet értelmezni, van mögöttük narratíva, nem egy Gyirmótkövesd, régivágás; nemérdekel, hogy másvilágot élünk, szokjam meg.

Szóval talán, egy másik bajnokságban még sajnálhatnám is őket, hogy negyven év után végre közel kerültek, de miért tenném, ha nekünk épp #méghatmeccs? Huszonnégy év után.

Tulajdonképpen arra is tojok, hogy egyes vélemények szerint felesleges lenne nekünk nyerni, mert úgyis kihullunk Európából azonnal. Jah, ahogy akkor felesleges volt a Fradiba is milliárdokat tolni, vagy úgy általában az egész állami futballprogram, hiszen a Felcsút még az NB I-ből is kiesett a világ minden pénzével a háta mögött. Tényleg, akkor minek egyáltalán bármi? Minek rendezünk bajnokságot? Mondjuk ki, hogy Videoton, Fradi, és csá.

Most komolyan #méghatmeccs a vége előtt, és ilyen arcokkal, véleményekkel (tudjátok mit? legyen kurzív: véleményekkel) kellene foglalkoznunk? Eskü, elmegy a fülem mellett. Ahogy a kötelező kűrök, mint Hemibá @ Magyar Idők, vagy Szöllősi @ 168óra. Normál hétköznapokon lehet, komolyabban foglalkoznánk vele, mert Szöllősi valahogy mindig növeli az elkötelezettséget a klubunk felé, annyira utálja egy komplett társadalom a fejét. Ha ma kiállna a Videoton bajnoksága mellett, talán még a vidisták is nekünk kezdenének szurkolni.

Szóval tényleg nincs más, csak #méghatmeccs és a visszaszámolás, hogy a még és a meccs szavak közé tudjunk számot tenni. Ma például

 • 18:00 MTK – Videoton @ Hungária
 • 20:30 Vasas – Honvéd @ Megyeri

az alsóház pedig nem érdekes.

Nyerni kell, tovább húzni az esélyt, és nem elfogadni a kompromisszumot, hogy tizennyolc pont van még a rendszerben, a negyedik Haladás tizenegyre, vagyis gyakorlatilag fix az Európa-liga, pláne ha a Fradi feljön a dobogóra, és megnyeri a kupát (vagy a Vasas ugyanez). Nincs kompromisszum, mert egy kompromisszum most szükségtelenül rossz lenne. #méghatmeccs van, semmi több. Számolgatni csak így lehet. Élvezzük ki.

“Egyajelszó #méghatmeccs” bejegyzéshez 167 hozzászólás

 1. Az ilyen döntetlenszagú meccseket eddig behúztuk, most nem. Ennyi. Minden sorozat végére a szerencse faktor kiegyenlítődik és marad a reális teljesítmény szerinti helyezés. Most kell igazán a csapat mellé állni és a hazai meccseket egytől egyig behúzni. A végén meglátjuk mire lesz elég.

 2. Meg kell tárgyilagosan állapítanom, hogy a Vasas – ahogy szokták volt mondani – egységesebb csapat benyomását keltette. Mi elöl elég esetlegesen, szinte ötlettelenül játszottunk, hátul meg néha kapkodtunk. Volt lehetőségünk egyenlíteni, de nem sikerült. Szegény Maestro még a maradék haját is kitépte.

  Nem kellene megengedni a csontzörgős durva stílust a bíróknak, mert túlmegy a keménységen és ebből sok jó nem származik ( ha neki nem, akkor nekem sem, ha neki igen, nekem miért nem effektus, aztán valakinek eldurran az agya)

 3. A DVTK meg a Vasas ellen is látszott, hogy ennyi van bennünk. Van az a mondás, hogy minden csapat annyit játszik amennyit hagynak neki. Gyorsabb, dinamikusabb ellenfél ellen ennyit tudunk kiadni, nincs annyi idő, hely a passzokra.

  Lanzat múlt héten kritizáltam, hogy nem a csapat érdekeit helyezi előre, sajnos ma is így volt. :( Nem is csak a tizenegyes, hanem a mezőnybeli játék. Amikor lehet azonnal elesik, pedig esélye lenne továbbmenni. Ettől függetlenül szeretem és kell a csapatnak.

  Még elsők vagyunk! Csak A Kispest!

 4. Tavaly nyáron nem gondoltam volna,hogy így nyavajgunk,mert csak pontazonossaggal vagyunk elől,b@sszatok meg!!!

 5. Tegnap figyelemmel kisértem a mérkőzést. Vasas nem a legerősebb csapatával állt ki (bár a gólpaszt adó Hangyának elég bosszantó a büntetésének az eltörlése), lesgóllal kaptunk ki, kihagytunk egy 11-st. De valahogy mégse érzem magam mérgesnek.
  A Csapat egy olyan Vasastól kapott ki, aki 9 emberrel verte a vidit, megverte a fradit is. A mi Csapatunk így is erőn felül teljesít. Ha Eppel nem sérül le ősszel, és Lanza néhány fordulóval korábban érkezik, akkor most toronymagasan vagyunk az elsők. :)
  Szóval a lényeg, hogy a költségvetésünk és a Klubhoz való MLSZ és állami hozzáállás alapján valahol az újpestiek szintjén kéne állnunk…ehelyett lázasan számolgatjuk, hogy hány győzelemmel lehetünk bajnokok. Én azt mondom, hogy ennek örüljünk, éljük meg minden Eppel gól, Lanza mozdulat, Bobál vagy Boti felszabadítás, King megfutás, Gróf védés szépségét, élvezzük, hogy együtt a Tábor és leszurkoljuk az egész nb1-t.
  Hisz igen, vannak meccseink, ahol hihetetlen balszerencsések, vagy enerváltak vagyunk (Újpest, Diósgyőr, Vasas ellen), de ez a Csapat gyakran hengerelni is tud, vagy iszonyat szerencsésen futballozni (Haladás, Paks, Fradi ellen).
  És végezetül ne feledjük. Vasas, Vidi és a Fradi is elég durva hullámvölgyekkel játsza a meccseit, simán kompenzálják a mi botlásainkat. Úgyhogy még semmi nem veszett el, pont annyi esélyünk van a bajnoki címre, mint egy fordulóval korábban. Ennek függvényében úgy gondolom, hogy ez az utóbbi évek legizgalmasabb bajnoksága. Ennyire nyitott a kiesés és a dobogós helyek kérdése, még sosem volt. :)

 6. Ezek képtelenek kiélezett helyzetekben nyerni. A kiesés elől menekülő csapatok (Mezők., MTK, Debrecen) simán vernek majd….

  1. Akkor menj ki ezekere a meccsekre és szurkoljál, hogy ne így legyen.. ;)

 7. Megint gödörben vagyunk. Már “csak” több győzelemmel vezetjük a bajnokságot. :)
  Nem baj, múltkor is kimásztunk belőle.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.