Napikispest 2017.06.28.

forrás: babvik – 1909foto
 • Lanza: Keringtek már pletykák a Felcsútról, a DAC-ról a bajnoki cím óta eltelt bő egy hónapban, most mégis megerősítette Lanza és a tulajdonos is, hogy marad a talján mester, sőt

“Az a célunk, hogy megvédjük a bajnoki címet.”

Na, erre varrjunk a ficakpókhálózó, a szögletzászlótörő gombot!

 • Elemez az NS: Nagy szerepe volt a bajnoki címben a Bozsiknak, a részben vagy egészben semleges pályára kényszerült csapatok rosszabbul teljesítettek. Boti szerint a fűnyírással is érdemes trükközni.
 • Sorsolás: Íme, az első öt forduló pontos menetrendje. Mindegyik szombat, mindegyik tévés, ötből három 20:30-as.
 • Hemi-blog: Napi ügyekről.
 • FONTOS: Ne feledjétek, hogy biztonsági okokból minden Izraelbe utazónak regisztrálnia kell a klubnál!

“Napikispest 2017.06.28.” bejegyzéshez 221 hozzászólás

  1. Lehet mi is meg akarjuk téveszteni az izraeli figyelőket! :D

    1. Már száz éve leigázták és rég az övék a víz is……meg minden.

 1. Most már jobb lenne a régi felállásban, a hagyományos stílusban játszani, és apró lépésekkel átállni.

  1. szerinten elol 1-2 kene jatszani ,
   Lanza es elotte dark/eppel/danilo harmasbol ketten , ket ilyen csatar mar csak a testi adottsagai miatt is felorolne az ellenfel vedoit, de ugye nekunk hatul a 3 vedo ( vedekezesnel 5) jott be
   Akkor 3 vedo bobal,lovric,barath
   Es marad 4 ember kozepre
   Ket szelos aki vissza megy vedekezni king,hollender
   Es akkor kamber,gazdag,nagy g aki marad
   De ugye ez a fiatalok nelkul, en ezt probalnam ki a csapattal, lanzanak ott a szabadsag es megis csatar

 2. hogy lehet igy felallni mint az elso felidobenen is azt mendom hagyni kellene azt az 5 3 2 osszeallitast amit a csapat jol jatszott
  kiserletezni majd lehet a kesobbiekben

  1. én azt nem értem, hogy az edzőn kívül ezt majd mindenki látja… :/
   épp elég kísérletezést jelent amúgy is a 2 fiatal beépítése az mlsz lóvé miatt.

   1. szerintem egy kis türelmet megérdemelne a csapat…edzőstül..

    1. Erről van szó. Pesszimizmusban verhetetlenek vagyunk. Jött Danilo, mindenki egyből tudni vélte, hogy Lanza elmegy. Anno mit kapott Hemi, hogy Csábi Jocó helyett visszahozta Rossit, emlékeztek még? Türelem…

     1. Senki sem azt vélte tudni,hogy megy Lanza,Danilo érkeztével,hanem azt,hogy megy Lanza,vagy Eppel.Én pl(meg a többség is) utóbbira tippeltem.Úgyhogy várd csak ki a végét,de nagyon remélem hogy neked lesz igazad(azaz marad mindhárom csatár).

      1. Menjen csak Dark, bármennyire is atletikus, jó lesz a Kövesdben, vagy Balmazban, ha már valakinek mennie kell…

     2. Én még ősszel is beszélgettem olyannal a lelátón, aki Rossit méltatlanul gyenge edzőnek tartotta a Kispesthez, és azonnali leváltását követelte …
      A pesszimizmus egy csomó ember védjegye Magyarországon, miért lenne ez másképp a szurkolóink között?
      Pedig a most mindenki által (jogosan) istenített Rossi is azt mondta, h pozitív töltet, önbizalom, bizalom nélkül nincs is értelme kiállni senki ellen.
      Az élet minden területére igaz, hogy nem a pesszimista, mindenben negatívat kereső emberek lesznek a legsikeresebbek.

      Akik miatt most itt megy a legnagyobb fröcsögés:

      Laczkó – mindenki elfelejtette, hogy Rossi többször is megpróbálta leigazolni? Én se tartom egy nagy spílernek, de azért fura, h Rossi ahogy megszerezte, kezdőként számolt vele, és csak a sérülése miatt került ki a kezdőből, és most Meer is kezdőként számít rá a jelek szerint.

      Vernes – Rossi is elmondta, nem a képességeivel van a baj, hanem fejben gyenge. Mi van, ha pont most nőtt be a feje lágya? A pár hete gólkirály “mindenkitudjamárunk” nemrég mondta el egy interjúban, h 2 éve még nem élt sportszerűen, túl sok volt a buli, nem étkezett sportemberhez méltóan, nem edzett úgy, ahogy kellene. Rossi kikukázta, és futballistát faragott belőle. Nem biztos, h Vernessel is ez lesz, de hátha.

      Lovric – itt teljesen egyetértek. Csupaszív, és elkötelezett a klubunk iránt, ám ő elkezdett lassulni, szerintem nem fog tudni már NB1-es szinten se lehozni egy komplett szezont. Remélem, tévedek.

      Ettől függetlenül én is remélem, ez a két meccs volt a kísérletezés, és a köv két edzőmeccs már nem erre megy el. Mondjuk az is megnehezíti az edző dolgát, hogy ugyan a BL-ben az általa vélt legerősebb csapat kezdhet, de a bajnokira muszáj betennie két 20 év alatti srácot.

 3. Még nem igazán volt együtt a kezdő. Szerintem azért gyakorolják most ezt hogy, több szisztémában legyünk otthon.

  1. Szerintem az utolsó 2 edzőmeccsre már össze fog állni a normál kezdő. Az edző tuti tudja mit Meer-t kell csinálni :D

  2. Mindegy már, mi lenne Rossival, nem volt reális esélye, hogy marad. Ilyenkor persze lehetne hozni olyan trénert, aki nem nyúl bele a korábbi szisztémába, és sikeres lesz vele (mint Ranieri a Leicester-nél), de egy új, más stílusú edző mielőbb el akarja kezdeni begyakoroltatni a saját elképzeléseit, hisz hosszabb távra tervez. Sajnos erre rámehet a BL-selejtező… Hasonló volt a helyzet Carillo után a Vidivel. Reménykedem azért.

   1. Nem csak magyar, de más nemzeteknél is rámegy általában a selejtező az új csapat építésére ott, ahol egy kiugró eredmény után nem sikerül egyben tartani a stábot: rendre ez történik. (Ahol meg marad a stabil csapat, és esetleg bejön az EL vagy akár a BL csoportkör, a bajnokság fog elmenni rajta, ez is már-már törvényszerű.)

    1. Van egy játék filozófiája. Őt bízták meg, ha most nem változtat, akkor mikor? Sajnos manapság nincs két hónap nyugis felkészülés, ez van.

    2. Nézd, kivetnivalót Rossinál is találtunk elég sokat, elég sokáig, nyilván a szurkolónak ez is dolga, hogy találjon. Nem mondom, hogy jól van ez így, vagy hogy megnyugtató lenne a helyzet (nem az), de sajnos azzal, hogy Rossi távozott, és hogy egy más iskolából származó edző jött, a mostani forgatókönyv volt a legvalószínűbb. Bármennyire is szeretnénk, hogy maradjon a csapat ugyanolyan, csak az edző neve legyen kicserélve, ez nem működik. Az új edző más játékrendszerben hisz, saját elképzelései vannak, a felkészülési idő rövid, azonnal ezt kezdi el begyakoroltatni, nyilván remélve, hogy már a selejtezőben lesz foganatja. (Ranierin kívül nem is tudnék most említeni más edzőt, aki azt mondta volna, hogy gyerekek, szerintem teljesen rendben volt, amit mostanában csináltatok, én csak finomhangolok, folytassátok ugyanígy – de ő már sokat próbált, tapasztalt, lenyugodott mester volt.)
     Rossi távozása nem is azért volt baromira rossz hír, mert ne volna hozzá hasonló kaliberű edző, hanem mert így durván megszakadt egy olyan folytonosság és szakmai stabilitás, amely segíthette volna a további célokat. Most meg itt vagyunk a kísérletezés trutyijában…

  3. Rossi után eddig óriási csalódás. Mit lát Laczkóban? Hol a két fiatal akit játszatni akar?
   Vermes???
   A Paksba sem fért be. Nem látja milyen csatáraink vannak?
   Nekem úgy tünik mintha….
   Na jó nem folytatom, adok még idöt…

   1. A sérüléséig kezdő volt Laczkó Rossinál. Baráth és Bobál pedig ült a padon a tavaszi szezon kezdetén,amikor nem volt sérült és eltíltott a csapatban…

    1. de a végén -gondolom- nem véletlenül játszott Bobál + Boti és nem Lovric+Buksi

     1. Jól mondod, a végén már nem volt véletlen, hogy játszottak.

 4. Engem leginkább az zavar hogy Laczkót mindkét edző meccsen kezdőként játszatta…..sajnos ma a bozótból nem láttam de a kamilla ellen a csapat leggyengébbje volt szerintem. Nagyon nagyon gyenge.
  A másik problémám hogy ma Vernes is játszott érthetetlen módon……aztán az is gond hogy Lovric is mindkét meccsen kezdő volt…….kedvelem nagyon de ő már nem lehet stabil kezdő mert akkor gond van….

  1. Én igazából Vernest nem értem. Ha nem marad, akkor miért játszatják? Ha marad, akkor vajon ki fog távozni? Mert 8 csatárt tuti nem fognak foglalkoztatni…..

  2. Jaaaa és a BHO véleményével ellentétben kurvára nem domináltunk.

   1. Mert ott voltam és bár rosszul lehetett látni de kurvára nem domináltunk illetve helyzetünk sem nagyon volt

  3. Engem leginkább az zavar, hogy Bobál Dávidot mindkét edzőmeccsen csereként játszatta…

  4. El lett mondva, hogy sokan megkapják a lehetőséget a bizonyításra. Ha szerintetek pl Villám, vagy Vernes kezdeni fog, akkor igyatok többet, mert megártott a hőség :D

 5. Lanza,Eppel,Bobal,Daniló,Kabangu,öt csatárral támadunk,mint a régi szép időkben!Mi ezzel baj?!

 6. Ezeket a sorokat amit felküldött a holland, Laczkó Villám 60 perc, hát nem vagyok biztos benne, hogy minden meccsünket megnézte. ..Kicsit olyan, mint aki most jött a holdról.
  Nagyon szkeptikus vagyok…

  1. Edzőmeccs. Ismerkedik a srácokkal, nézi, hogy ki-mit-hogy hoz egy kicsit élesebb szituban, mint a zártkapus edzés. Nyugalom!
   Gróf – King, Bobál, Lovric, Baráth – Kamber/Nagy G., Gazdag, Koszta, Holender – Eppel/Lanza / Danilo/Bobál

    1. Rossi is látott, többször próbálta megszerezni az évek alatt, majd mikor sikerült, rögtön kezdőként számított rá. Laczkó nem játszott jól, de Rossi nem ezért rakta ki, hanem mert megsérült.
     Én sem látom Laczkóban a megoldást, de valamiért Rossi benne látta, és most Meer is próbálkozik vele.

     1. de Rossi sem tette vissza 1x sem a kezdőbe, miután látta a Bobál, Kamber,Boti védelmet működni.

      1. Így van, de nem tudjuk, hogy a sérüléséből mennyire épült fel. Mondom, én nem akarom Laczkót védeni, de valamiért mindkét edző számol(t) vele alapból.
       Ha tényleg négy védőre térnénk át (nem örülnék), akkor lehet, Laczkó jobb teljesítményt nyújtana.
       Amúgy meg a Bobál,Kamber,Boti védelem sem működött mindig jól, Kamber pl hajmeresztő dolgokat művelt, meg hát az NB1-ről beszélünk, ami nem a nemzetközi szint.

       Én kivárok. Jöjjenek a tétmeccsek, és nézzük meg, mit hoz ki a csapatból.
       Sokkal izgalmasabb a támadószekciónk, mint az utóbbi években bármikor.
       Nekem amúgy is általában pozitív az előérzetem. :)

       1. Bobál és Boti kihagyhatatlan hátulrol, Kamber viszont alkalmatlan védőnek.

        1. Szerintem Bobál nem fog játszani eddig sem játszott az edzőmeccseken sőt le is cserélte a cserét

         1. aki Bobált kihagyja/hagyná, az tényleg nem ért a focihoz… ez a srác válogatott szint.
          (és, ha esetleg ott lett volna azon a gázos meccsen, akkor tuti nem áll olyan messze a csatártól, mint Vini. megengedte magának)

          1. Tegnap jobb szélsőt játszott lehet hogy ez lesz az új posztja a padon!

        2. Kamber kevesebbet hibázott hátul a szezonban(de volt hiba is ez tény),mint bármely más védő.Ő egy olyan univerzális játèkos,hogy szinte bárhol megállja a helyét.A bajnoki címben is nagy szerepet játszott,hogy Kamber okosan focizott hátul.

     2. Rossi ebben tévedett….Meer pedig az adatlapokat böngészve elakadt a húsz válogatottságnál….és azt hiszi jó lesz

      1. Igen a holland edzők sosem a szemüknek hisznek, hanem az adatlapoknak, statisztikáknak. Ez köztudott róluk.

       1. Én inkább olaszpárti lennék, hollandok gyengébb keretből nem tudnak nagyot alkotni, viszont Rossi és stábja kitalálták hogy lehet bajnokságot nyerni ezzel a kerettel.Olasz edzők úgy nagy átlagban jobbak taktikailag…

        1. Ebben nincs is vita. Egyértelműen jobbak az olaszok taktikailag.
         Nem erről volt szó most. Hanem hogy az adatlap alapján rak össze csapatot egy holland edző. Azért ennél nézzünk már ki belőle többet.

         A másik: most már holland edzőnk van. Ennyi. Törődjünk bele. Én imádtam Rossit, de már múlt sajnos. Nem lehetne megadni a bizalmat az új edzőnek legalább az első 5-6 tétmeccs erejéig?

         Kurva erős támadószekciónk van, bajnokok vagyunk, mentálisan toppon, és mindenki bizonyítani akar az új edzőnek. Miért hiszik egyesek, hogy 4-5 góllal kikapunk a Hapoeltől? Ezt nem vágom, miből veszi bárki is, mint ahogy feljebb olvastam.

     3. Jaaaa és amit ne felejtsünk el hogy Laczkó ügynöke Rossi jóbarátja. Az olasz éttermes az Andrássy útrol.

     4. Laczkot azert rakta ki, mert alkalmatlan volt arra a szerepre amit kitalalt neki. Laczko nem az a ficko aki fel-le fog szaladgalni a szelen. Nem eleg gyors hozza, es szerintem alkatilag sem alkalmas ra. Ezt vette eszre nehany meccs utan. Utana meg csak elvetve jatszottunk 4 vedövel.

  2. Én is félek, de azért várjuk meg az ítélethozatal előtt az első tétmeccseket – mást úgy sem tudunk csinálni -, ott majd kiderül, hogy mennyit ér a holland edzőként! Rossinak is voltak érdekes döntései, játszatott – a szurkolók számára – érdekes embereket. Nekem kicsit furcsa, hogy mindenki mennyire optimista (főleg Daniló érkezése után, aki pedig nem lehet még élete formájában) a BL selejtezőt illetően, majd mindenki az edzőnk hozzáértésétől teszi függővé a továbbjutást, miközben egy olyan csapattal játszunk – hazai pályán üres lelátók mellett – amelyik tavaly menetelt az EL-ben, oda vissza verte az Inter.

   1. Nem tudom…engem frusztrálna, ha mindenhol azt olvasnám, hogy úgyis kiesünk. :) Igaz hozzáteszem, tavaly is jót tett nekünk, hogy az esélytelenek nyugalmával játszottunk. :)

   2. így van… az látszik, hogy mentálisan nagyon rendben van a csapatuk!
    kb. mint a miénk Rossinál…

  3. nincs az a védőrendszer, amiben Buksi többet tud nyújtani, mint Boti.
   ha csak a hollandus nem csiszol ki belőle vmi újat.

 7. Megvan a Hapoel elleni kezdő:

  Gróf – Laczkó, Deák, Laczkó, Laczkó, – Villám, Kamber, Villám, – Vernes, Vernes, Vernes

  Szedjük már össze magunkat, és ne sírjunk ennyit az edzőmeccses kezdő miatt… Főleg, hogy meg lett mondva: mindenkit kipróbálnak.

  Nem, hogy annak örülnénk, hogy így is nyertünk 1-0ra… Kezdetek felidegesíteni…

 8. Hmmm most hogy túl vagyunk 2 edzőmérkőzésen, valaki futball taktikába bennfentes mondhatna valamit a két meccsen tapasztaltakról. Hisz elvileg egy döntetlen és egy győzelmen vagyunk túl, de valahogy annyira érdekes felállásokba futottak ki a játékosok, hogy nem igazán látom a koncepciót. :(

   1. azert kaphatna ket edzömeccsnel több türelmet :) probalgatja, hogy milyen variaciokat bir el a csapat, es kikre milyen szerepkörben szamolhat…

    1. nincs ezzel semmi gond, ha nem borítja az alapokat, amivel ,működött ez a csapat.
     a keret nem változott, ez a keret nem jutott egyről kettőre a 442es rendszerben.
     Baráth Boti mindig szenvedett középső védőben, viszont lassan 3-4 éve minden ( jellemzően jól beharangozott ászt) lefocizott balbekkben… :)
     tehát ugyanazokat a köröket látom az új edzőtől, amiket Rossi is lefutott X alkalommal , majd belátta, megtalálta mindenki helyét és csinált 1 bajnok csapatot! :)
     most józanparaszti ésszel nem lenne más feladat, mint 1 Danival megspékelve színesíteni a játékunkat, a támadó variációkat .
     de én csak 1 szurker vk.

     1. Mondjuk Baráth az 5-3-2-es rendszerben pont belső védőt játszott, de mindegy.
      Nekem sem tetszik, hogy a 4-4-2-t erőlteti, de azért egyelőre még nem égetném el máglyán elevenen, sőt még akkor sem, ha ne adj isten kiesünk a héberekkel szemben.

      1. 352ben minden védő belső :) de a 3ból Ő a baloldali.
       ami az égetést illeti, kezdek kétségbe esni, hogy pár emberrel nem egy nyelvet beszélek… :)
       ez 1 foci blog, véleményekkel, sokféle véleménnyel, ebből csak 1 az enyém.
       Erik szimpatikus fickó, csak elqrja az idő olyannal, ami fölös.

    2. Most nem a türelemről van szó hanem a kupameccsekről. Képtelen 3 hét alatt egy csapat tökéletesen átállni. Jelenleg úgy tűnik beáldozzuk a kupameccseket. Nem tudom másképp megfogalmazni.

     1. Majd meglátjuk szombaton hogy állítja össze a csapatot és utána lehet majd megint elmélkedni mi lesz a felállás Izraelben.Én erre tippelek Gróf- King, Lovrics, Baráth, Laczkó-Villám, Kamber, Nagy G, Holender-Eppel,Lanzafame

      1. És már el is baszta ha igy állunk fel.
       Lovric,villám, laczkó nem játszhat kezdőként.

     2. Azert tessek felebredni, dominalni a magyar bajnoksagban nem nagy dolog. Nemzetközi mercevel semmi eselyünk nincs, udvariaskodhatunk, hogy 50-50% meg minden…dobalozhatunk a szamokkal, de ez az Izraeli csapat 10 böl 8 szor siman elver, edzotöl es taktikatol függetlenül. A mi sztarocskaink fel eve nem kell senkinek (Danilo) es kiegeszitö ember az olasz masodosztalyban (Lanzafame).
      Csak annyit szeretnek mondani, hogy ne legyenek nemzetközi szinten tul nagyok az elvarasok, mert az mas szint…
      De ugy is feltehetnem a kerdest, hogy ket nemzetközi meccsert aldozzuk be az egesz szezont?

      1. Igen, én is így látom. Hozzáteszem azért egy jó nemzetközi szerepléssel komolyan meg tudjuk alapozni a költségvetésünket, ami úgye további erősödéssel jár.
       Hozzáteszem, ha egy izraeli csapat oda-vissza meg tud verni egy olaszt, akkor egy magyar miért nem tudna jó eredményt elérni egy izraeli ellen?

      2. En csak annyit tudok, hogy az elmult evtizedekben az Izraeli valogatott siman vert minket minden alkalommal. Le lehet nezni az Izraeli focit, valoban nem nagy vilagszam Nemetorszagbol vagy Angliabol nezve, de hozzank kepest klasszis bajnoksag. Az, hogy milyen lelkesedessel fog jatszani, vagy, hogy mekkora lesz a melleny az mas kerdes. Nem hiszem, hogy pofozogepek lennenk a ket meccsen, ez, hogy öszinte legyek fel sem merült bennem. Utoljara a Nimes ellen szegyenkeztem a Honvedra a hozzaallas es az eredmeny miatt nemzetközi kupameccsen. Az andorrai bajnok meg gondolom, 10 emberrel vedekezett, amit nehezen törtek fel….mondjuk nekünk ez mar valogatott szinten sem ment :(.
       egy simabb (2-0; 3-1 re szamitok idegenben es egy 0-0; 1-1 re itthon) Persze nem leszek boldogtalan ha tevedek ;) nezzük meg ma, hogy mit produkal a Beitar a Vasas ellen. Szerintem jobban bearazza majd az eselyeket

   2. Jó..most nem arra vagyok kiváncsi, hogy ki mekkorát tud az új edzőbe rúgni, hanem valami laikus, vagy éppen szakértői véleményre gondoltam.

    1. ebben mi volt a belerúgás ? szerinted rajta kívül tudja valaki, hogy mit akar játszatni ?
     ami pedig a “tapasztalati véleményeket” illeti, úgy látom a tegnapi meccset senki sem látta közülünk. (a kép a tegnapi meccsen készült)

     1. Jól van, nem kell mellre szívni. :)
      Nem tudom, hogy mit gondol…azért kérdeztem, hogy hátha egy szakértő ki tud a két meccsen látottakról-hallottakról valamit hámozni.

     2. Edzőmeccsekből nem szoktam levonni semmit, de amit láttunk sövényen keresztül, nagyon gyengék voltunk.

     3. Elmondta, hogy mit szeretne játszatni: sokpasszos futballt, sok labdabirtoklással. És valóban jó lenne, mert az igazán jó csapatok képesek dominálni a meccsen, ami pedig azért fontos, mert annál kevesebb az esélye az ellenfélnek, minél kevesebbet van nála a labda. Arról nem is beszélve, mennyivel laátványosabb a rövidpasszos járték. És kétméteres védők között könnyebb eredményt elérni, ha kigurigázzálk őket a földön, mintha hosszú, előrevágott labdákkal próbálkoznak. Valahogy úgy, ahogy annak idején a Gyimesi, Bodonyi, Dajka hármas majmolta meg az ellenfelek védőit, kiháromszögelve őket akár a tizenhatoson belül is. :)
      Kérdés persze, mennyire alkalmas erre a keret…

 9. mintha a Pakson haromszor atgazoltunk volna az elözö szezonban :) 3-1; 2:0; 1-1

  1. hát igen, a Paks alapvetően egy elég masszív gárda. Ebből a három meccsből egyedül a 3-1 volt átgázolás, a 2-0 a játék képe alapján 1-0 vagy 0-0 is lehetett volna.

 10. Egyet nem értek, ha 5-3-2 működött ami azért magyar csapatoknál elég nagy luxus, mert általában 2 szélső nem tudja egyszerre megoldani a támadó és védekező feladatát, ezért nem is alkalmazzák, de nálunk King meg Holender megoldották, ezzel nyertük meg bajnokságot lényegében, sokat számított mindemellett a Lanza elleni sok fault középpályán és elől mert lényegében Lanzára passzolt labdákból nem labdavesztés volt hanem pontrúgás és ez is kellett jól működő 5-3-2 höz ez volt a kulcs, erre most ezt dobjuk a kukába, lehet nem nézte meg holland edző tavaszi meccseinket? Mert meg kellett volna…Legalább a BL selejtezőig ne nyúlna bele, és adná meg az esélyt..Mert így nagyon nehéz lesz…De reméljük a legjobbakat.

  1. és ahogy Eppel bebujt a vidi védője mögé a holt térbe, és ahogy kilépett az elaltatott védő mögül, azt tanítani kéne. De nem nekünk mi már tudjuk, így lettünk bajnokok.

   1. és ahogy előtte/közben másodpercek alatt felfejlődtünk támadásba…Lanza, King…na ez már játék volt!

  2. Én abban reménykedem, hogy Lanza maradása azt is jelenti, hogy az új edzőben is van valami, és ez is közrejátszik abban, hogy nem akart mindenképpen Rossi után menni. Lehet, most még csak kísérletezik, az edzéseken talán más a kezdő csapat.

  3. szerintem ezen nem éri meg stresszelni, egyrészt egy labdarúgónak több rendszerben is tudnia kell játszani (Rossinál is volt, hogy átálltunk 4-3-3-ra, amikor futni kellett az eredmény után), másrészt az 5-3-2 azért működött, mert Rossi nagyon jól beleverte a játékosok fejébe és mindenkivel meg tudta értetni hogy ez miért fog működni, és a játékosok elhitték neki, és fegyelmezetten betartották amit mondott (pedig nem is volt tökéletes az “ötháromkettőnk”, ha belegondolunk hogy jobb lábas volt a baloldali wingback, vagy hogy nem volt középen rendes szervező középpályásunk). Ha Rossi egy másik takikát tanít be ugyanilyen részletességgel, meggyőző erővel és hittel, amit a játékosok ugyanilyen kitartással és fegyelmezettséggel tartanak be, akkor én úgy gondolom, hogy az a másik taktika működött volna és azzal lettünk volna bajnokok. Az, hogy az edző magáénak érezze és át tudja adni a választott taktikát, és a játékosok azt elhiggyék neki fontosabb, mint hogy most épp 4-4-2, 5-3-2 vagy 4-3-3 a felállás.

   1. persze, fontos a taktika és a felállás, de ami ezen a fórumon megy az 5-3-2-vel kapcsolatban az már túlzás. Ezt megint egy olyan dolognak érzem, amin lehet feleslegesen idegeskedni, meg gyötrődni. Ha Van der Meer jó edző, akkor belever a játékosokba egy olyan taktikát amiben hisz és ami működik, ha nem, akkor meg mindegy, hogy 5-3-2-ben vagy 4-4-2-ben állunk fel, nem fog működni. Az ellenfél taktikájának kiismerése, a hibáinak kihasználása, illetve saját csapatod képességeinek kiaknázása többféle felállásban is lehetséges. Jelenleg annyit tehetünk hogy bízunk az edzőben és a csapatban, hogy tudásuk legjavát adják.

    Egyébként én úgy általában nem értek egyet az Atletico-s hasonlattal, az Atletico Madrid a meccseinek 90%-án sokkal erősebb játékerőkből áll, mint az ellenfele. Az igaz, hogy ott is nagyon fontos a taktika és a szervezettség.

 11. ez jó hír…:) mert igazi “hangulatember” a csávó, mármint abban az értelemben, hogy ha jól érzi magát 1 közegben akkor képes a maximumra, különben csak szenved.

  1. nem hinném hogy az edző fog gólt lőni…kezd már idegesítő lenni ez az konstans edzőzés…

   1. Az edző nem fog gólt rúgni az biztos……viszont az első edző meccsen a balmaz ellen láthatta laczkó milyen szar ….. erre tegnap megint kezdő volt…..és kurva szarul játszottunk mindkét meccsen…

     1. Az volt mert az olasz haverja laczkó menedzsere. De laczkó idáig minden meccsén kutyaütő volt a Honvédban

   2. te azt írtad 0 meccset látva hogy minden a holland edzőn fog múlni…(nyilván arról sincs infód hogy az ellennek ki az edzője, mit fognak játszani stb)

  2. Meg a szerencsén is, mert valljuk be a Vasasnak jó nagy adag szerencse jutott mai napra, de ilyen a foci…

  1. Nem lattam a meccset csak a szoveges riportot. Melyik csapat a jobb?

   1. Én néztem a Fradi meccsel párhuzamosan,de inkább a Vasas meccsre koncemtráltam,mert sokkal érdekesebb volt.A Vasasnak sokszor szerencséje volt a meccs bármely szakaszában,mert az izraeliek támadtak,nyomtak rendesen,a Vasas középső védői pedig többször nem álltak a helyzet magaslatán,Nagy Gergellyel az élen,akinek voltak hajmeresztő kijövetelei,megmozdulásai.Ez furán fog hangzani,de a Vasas a 3 gólon kívül még rúghatott volna legalább ennyit,mert a kontráik nagyon veszélyesek voltak,simán ki is üthették volna az ellenfelet,viszont elöl nem használták ki a helyzeteiket.Még 3-1-nél is közvetlenül a 2. Beitar gólt megelőzően hihetetlen nagy helyzetet hagytak ki.Ami a 88. perctől kezdve történt arra nincsen magyarázat.Olyan volt ,mint egy horror film.

      1. Visszanézve a gólokat nem egyérteelmű….és benne kellet volna lenni a beitarnak is

      2. Ja havonta 2 ilyen meccs teljesen életszerű mint vasasnak a sturm elleni felkészülési meg ez főleg ha megnézzük Beitar góljait végén….

 12. a red blue debils kemény 100 fővel képviselteti magát a hazai meccsükön felcsúton. :D

  1. Valamint csodálatos a mi Táborunktól lopott “lőjj egy gólt, kispest lőjj egy gólt” átiratuk is ;-)

  2. Magyarországon tényleg csak mi maradtunk, csak nekünk van jelentős táborunk kint a meccseken, CSAK a Kispestnek!

 13. Az az én bajom, hogy a fiatal szabály miatt a középpályánk fog változni, és úgy sejtem, megint Nagy G lesz aki megszívja.

  1. Illetve még azt se lehet egyelőre látni,hogy ki lesz az a 2 fiatal,aki játszik majd az úgymond kezdőcsapatunkkal,mert szinte mindig a 2. félidőben léptek páyára a fiatalabbak.Varga Márkó meg Bora meg már nem az U20-as korosztályba tartozik szerintem,Göblyös,Csábi szintén nem,marad talán Bánó-Szabó,Bíró és Tömösvári,ebből egyedül Bíró játszott a Paks ellen most .Az is lehet,hogy majd élesben a Haladás ellen látjuk először azt a kezdőt,aki a bajnokságban lehet alap,mert kötve hiszem,hogy a BL meccsekre berakná őket.

   1. edzés most:
    piros csapat hátulja: Gróf – King, Lovric, Boti, Laczkó (a többit nem láttam, meg siettem)
    sárga csapat eleje: Kabangu + Danilo

    Laczkó… jajjj. sírok

   2. Varga Márkó 1997 es születésű , én úgy tudom ebben az évben ez a korosztály az esedékes, tavaly volt az 1996 os

    1. Igazad van,utána néztem,Varga Márkó tényleg 97-es,a kölcsönből visszajövő Fehér Imre szintén,bár Fehér eddig nem kapott bizonyítási lehetőséget,pedig ő is sokszoros utánpótlás válogatott.

     1. Viszont van egy olyan érzésem,hogy a 96-osokból Márton,Palmes,Lukács,Kovács mennek vagy kölcsönbe vagy végleg,esetleg maradnak az NB3-as csapatnál,de az első csapatnál biztos,hogy nem jönnek már számításba,mert kell a hely a fiatalabbaknak,egyedül Göblyös fog megragadni Kosztán és Gazdagon kívül abból a korosztályból.

  2. Szerintem Koszta es Lovrics/Laczko lesz a ket buko ember, Danilo lesz a megvalto csere (Lanzafame vagy Eppel alternativaja a 60. percben, Kabangu meg szerintem nem marad…

 14. Gyulát miért nem igazoljuk le? Visszatért már Budapestre fél éve, ma is Kinggel iszogatott a Bazilikánál. Biztosan szívesen játszana nemzetközi porondon és nem hiszem, hogy már sokat kérne. De az utolsó 20 percre becsérelve Daniloval és Eppel/Lanzaval aranyat érne :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.