Akadémistáink alsóbb osztályokban

Nem mondom, hogy hagyományteremtő céllal, mert nem ígérem, hogy mindig lesz rá időm, de mivel most van, így legyen egy poszt azokról az egykori akadémistáinkról, akik az NB II-NB III. környékén mozognak.

Lassan ugye el kell jönnie annak az időnek, amikor tisztességes enbés csapat már nem létezhet exkispesti (exemtékás, exfelcsúti, bármi exakadémista) nélkül, mert akárhogy számoljuk, nagyjából 30 fős keretekkel a három legfelsőbb osztály 30*(12+20+3*16)=2400 játékost jelent, ami átlag 20 fős akadémiai osztályra számolva 120, osztva az ország akadémiáinak számával (ez legyen mondjuk hat), azt kapjuk, hogy 20 évnyi végzős évfolyamból kijönne az egész. Tehát elkerülhetetlen, hogy mindenhol nagyon sokan legyenek a kluboknál tenyésztett labdarúgók.

(A kispesti akadémia nagyjából egy évtizedes, emlékeim szerint az első végzős évfolyam a 2010-es, vagyis már nyolc, nagyjából 20 fős eresztésnél tartunk. Vajon hol lehet ennyi játékos?)

Félkövérrel a kölcsönben lévő játékosok.

NB II.

Kisvárda-Gyirmót 3-0
Erdélyi Botondot (Kisvárda) nem nevezték, ahogy a vendégeknél Czárt sem. Utóbbi a Gyirmót II-ben játszott hétvégén.

Dorog-Nyíregyháza 3-0
Vajda Dániel, Kovács Dániel és Bora György is kezdett és végigjátszotta a meccset, Kamarás 94 percet kapott, Göblyöst a 89. percben cserélték be. (mindenki Dorog)

Kazincbarcika-Budafok 2-1
Palmes kezdett és végig játszott, Varga Márkót nem nevezték. Constantinescu 61 percet kapott, igaz, ő már nem a mi játékosunk. (mindenki Kazincbarcika) Ihrig-Farkast a 63. percben cserélte le Prukner mester a vendégeknél.

Mosonmagyaróvár-Cegléd 0-1
Lőrinczy Attila  77 percet és egy sárgát kapott. Kapacina Valér a 60. percben állt be. Karacs a padon ült. (mind MTE)

Győr-Csákvár 2-1
A Csákvárra igazolt Gajda a padon ült végig, Major 19 percet kapott, Jelena pedig a keretben sem volt. Erdélyinek (Győr) kezdőként egy félidő és egy sárga jutott, a helyére Kabát jött.

ZTE-Siófok 5-2
Vernes (ZTE) a 77. percben állt be Balázs Zsolt helyére, majd egy percre rá gólt lőtt. Szemerédi (ZTE) végig a padon ült, Kozma Richárdot (Siófok) nem nevezték, Futó Zsombor pedig lassan egy éve sérült.

MTK-Vác 3-0
Gengeliczki (MTK) végig a pályán volt.

Soroksár-Budaörs 2-1
Csillag Dárius (Soroksár) végig a padon ült.

Szeged 2011-Szolnok 2-0
Farkas Márk 66 percet és egy sárgát kapott a Szegedben. Farkas Aurél 78. percet játszott a vendégeknél, míg Gazsi kapus padozott. Pantovic idén még a keretben sem volt, vajon vele mi lehet?

NB III.

Dunaharaszti-Kaposvár 0-3
Bíró Tamás végig pályán volt a Dunaharasztiban, Mendebaba Szása 80 percet kapott, Kovács Gergely 20-at, Ivicevic végig a padon ült.

BKV Előre-Csepel 0-3
Váczi Dániel végig a padon ült a Csepelben.

Nyírbátor-Tiszaújváros 3-1
Márton András végig játszott, Kapacina Kevin pedig 67 percet kapott a Tiszaújvárosban.

Pápa-Ajka 1-2
Nagy Mihály Krisztián (Ajka) kezdett és gólt lőtt, valamint kapott egy sárgát, ahogy múlt héten is, igaz, akkor lap nélkül. Csemer Gyula (Ajka) szintén végig a pályán volt, és múlt héten szintén lőtt egy gólt.

Jászberény-Tiszafüred 2-1
Tisza Kálmán két gólt lőtt, Fejes János pedig végigjátszotta a meccset a Jászberényben.

Érd-Pénzügyőr 5-0
Mind az öt gólt Czuczi Marci kapta, viszont egyiket se a saját nevelés, de még nem akadémista Koós Gabi rúgta. A hazaiaknál Pintér Nikolasz végig a pályán volt.

Iváncsa-Duna Aszfalt (Tiszakécske) 0-2
Polyák stabil kezdő a Kécskében.

Hódmezővásárhely-Makó 2-2
Ablonczy Gerjén nyáron került Hódmezővásárhelyre, ahol fix kezdőnek tűnik. (A Vásárhely mindkét gólját egy exünk, Faggyas Milán lőtte.)

Putnok-Cigánd 4-2
Szala Ákos nem volt a putnoki keretben. Vajon egyáltalán Putnokon van még?

Nyilván nem teljes lista. Alapvetően azokat tartalmazza, akik a nyáron, valamint akik a közelmúltban mozdultak, vagy bemutatkoztak már az élvonalban, és most legalább az NB II-ben játszanak, vagy valami komolyabb teljesítményük volt az NB III-ban.

Ha valakit kihagytam, toljátok be kommentbe, hogy rá tudjam frissíteni.


update // mivel remeksok játékosunk megjelent az alsóbb ligákban, olyanok is, akikre már nem is emlékeztünk sokan (thx, Laci), így ha lesz folytatása a gondolatnak, akkor kénytelenek leszünk leszűkíteni a játékosok körét, mondjuk azokra, akik

 • nálunk vagy máshol bemutatkoztak az NB I-ben, vagy
 • nálunk bemutatkoztak a Magyar Kupában, vagy
 • nálunk bemutatkoztak az MFA NB II-es vagy NB III-as csapatában.

ha ezt nem tennénk meg, egyszerűen kezelhetetlenné válna a mennyiség, mert pl. a nálunk csak U18-ig jutó, de azóta az NB II-es Budaörsben játszó Deli Marióval mit kezdenénk? sosem lesz ennyi időnk.

szóval lesz egy szűkített lista (pl. mint az akadémiai debütánsoké), akikre viszont tényleg érdemes majd változó időközönként ránézni.

“Akadémistáink alsóbb osztályokban” bejegyzéshez 55 hozzászólás

 1. Miskei Milán korábban Budaörsön és legutóbb Dunaharasztin játszott. Most nem tudom, hogy ott van-e, mivel nem látom a csapatlistán. Róla esetleg tud valaki valamit? Ő is végigjárta az MFA-s szamárlétrát, de nb1-ben nem mutatkozott be. :(

 2. Nem tudom, hogy mi lehet az oka, de a mi neveltjeinktől nem hemzseg az NB1… kibvétel a BAJNOKCSAPATOT!!!

  1. Koszta, Daru, Jelena, Botka, Prosszer. Valószínűleg egyenlőre azért nem több, mert a legidősebb játékos is 25 év körül van, szemben az MTK-val, ahol az első komoly generáció (Kanta féle) már jóval harminc felett jár. Arról nem beszélve, hogy nálunk a legértékesebbek vagy külföldre mennek, vagy a felnőtt csapaban mutatkoznak be, aki meg nem fér bele ebbe a kategóriába, azok alsóbb osztályokban játszanak. Nb1-be – Jelena kivételével – csak olyanok játszanak jelenleg, akik pénzért lettek eladva.

 3. Koós az nem akadémista volt sztem.
  Persze, ha CSAK szóbahoztad, hogy róla is legyen vmi infó, akkor nem szóltam.

 4. Botkának csak sikerült bekerülnie a válogatottba! Furcsa, hogy most, amikor klubcsapatában balhátvédet játszik.

 5. Vicc ez az új válogatott keret (is).6-an a fantasztikusan menetelő Fradiból,Márkvárt megint ott van,Kispestről meg csak a sérült Eppel kerettag.Annyi előnye talán lesz,hogy így legalább Eppelt kivéve (ha addig felgyógyul) a teljes keret együtt tud gyakorolni ,míg a Vidi-Fradi nem.

  1. véleményem szerint varga az egyetlen a fradiból, aki a mostani formája alapján megérdemli a válogatottságot. én is úgy vagyok vele, hogy legalább nincsenek lefoglalva/nem sérülnek meg a mieink válogatottban.

 6. Egyébként ,hogy az eredeti cikkhez is hozzászóljak.Tudtommal Futó Zsombor még Siófokon van,de nem tudom,hogy felépült-e már a keresztszalag -szakadásból.Kamarás Gyuri szintén Dorogon van kölcsönben Balmazból.Azért az durva,hogy a volt játékosaink majdnem fele vagy kispados és végigüli a meccset néhány perc játéktól eltekintve vagy még a keretben sincs.

  1. Ez is azt támasztja alá, hogy nagycsapat mindenkori szakmai vezetése jó döntéseket hozott az elmúlt években, amikor a jelenlegi kerettagok mellett döntött és elengedte azokat akik – bár nekünk szimpatikus fiatalok voltak –
   de még az MB2-3-ban sem nyújtanak kiemelkedő teljesítményt.

 7. Felháborítónak tartom, hogy a BAJNOKCSAPATBÓL, ami AMÚGY veretlenül vezeti a bajnokságot, mindössze egyetlen embert válogatnak be, akit a falbú szalai, meg a vergődő priskin mellett nem valószínű, hogy játszatni fog ez a halvérű német élősködő, de azért van bent a keretben a szaros felcsútból, akik tök utolsók, meg a nyugger Gera, aki már amúgy nem tud futni, helyette pl Nagy Geri jó lenne. Gróf helyett Kovácsik, amit nem értek, hogy miért, pedig Gróf hozta le a meccseink felét a védéseivel, Bobál Dávid persze megint nem kapott meghívót, de Hangya igen, lehet, hogy jót tett neki a Loki elleni 4 kapott gól… Nem értem storck válogatási rendszerét, de nem futballszakember…..!!!!!

  1. Bobál Geri szerintem is be kéne hogy férjen ebbe a keretbe, legalább kipróbálásra. Szalait én nem tudom szidni, több, mint 170 bundesliga meccsel a háta mögött, taktikailag és fizikailag is a legképzettebb csatárunk. Gróf szerintem nagyjából ugyanaz a szint, mint Kovácsik, Gróf az utóbbi időben talán jobban van fanatizálva, de szerintem ugyanúgy jó választás bármelyikük. A hozzászólásod többi részével egyet értek.

  2. Kovácsiknak szerintem van helye a válogatottban, ahogy a bő keretben Grófnak is. Én akit hiányolok nagyon az nem is Bobál, hanem Baráth Boti. Gyakorlatilag a védelem bármelyik posztján bevethető, évek óta stabil húzóember. A válogatott ráadásul szélsővédőkből amúgy sem áll jól, ő meg simán megoldaná bármelyik posztot. Érthetetlen, hogy miért nem hívta még be a keretbe se soha Storck.

   1. hasonlóképpen gondoltam a Hapoel elleni meccs előtt, ott viszont kijött, hogy az nb1-nél magasabb szinten könnyű összezavarni Botit :(

    1. Ez igaz, viszont ezt a mai magyar válogatott bármelyik tagjáról ugyanúgy el lehet mondani.

  3. Egyébként lehet,hogy jobb is,hogy Storcknál nem játszanak ebben a managerválogatottban,ami úgyis meg fog bukni előbb-utóbb,ha ez a mutyizás megy (Eppelt is totál leépítették) és majd az új kapitánynál nem mint bukottak fognak bemutatkozni.

   1. Csak nem mindegy, hogy kétszeres, vagy hetvenszeres válogatott vagy.
    Igaz az is , hogy ebben a válogatottban nem igazán van olyan személy aki Marcit ki tudná szolgálni.

    1. Az itt felsoroltakbol csak a Hidi válogatott szintű,pedig elhangzott rajta kívül vagy 20.

   2. azt hittem, hogy ezt a leépítést az 5 meccs, 3 gól után elengedtük.

    1. Persze,mert azóta sikerült felépítenie magát,de nézd meg az első 3 meccsét (2 BL + Hali) ,olyan volt,mintha pályán se lett volna.A Dió ellen se játszott jól.de ott legalább végre összejött neki a gól,azóta meg sikerült ismét jó formába kerülni,de az a két sikertelen válogatott meccs akkor se tett jót neki,max nekünk,hogy nem vitték el tőlünk (eddig még).

     1. Ebből egyedül a Haladás meccsre mondanám azt, hogy váratlan, az átlagosnál gyengébb teljesítmény. Volt egy egész ígéretes meccse az oroszok ellen (az öngólja ellenére is meccs embere lett), és egy homály andorra ellen, ahol kollektíven az egész csapat borzalmas volt. Ezen kívül 2 BL meccs a már fix EL főtáblás és jó eséllyel BL-főtáblás Beer Sheva ellen. Amint visszatértek az NB1-es ellenfelek, és a megszokott társak, elkezdte rúgni a gólokat. Nem kellemes kimondani, de valószínűbbnek tűnik, hogy Marci (és a Kispest) egyelőre nem üti meg a nemzetközi szintet, minthogy leépítette volna a válogatott.

  4. Azért szerintem Szalai igenis jogosan van a válogatottban, én falábúnak sem mondanám. A Bundesligában tolja ezer éve és valahogy mindig bekerül az aktuális csapatába, ez légiósként nem véletlen. Azt viszont nem hiszem, hogy Dzsudzsák komoly edzéseket tud tolni a jelenlegi állomáshelyén.

   Bobál szerintem is megérdemelne egy lehetőséget, ahogy Nagy Geri is, de nem Gera, hanem Márkvárt helyett, akinek beválogatása számomra a kapitány megfelelési kényszerének bizonyítéka az aktuális hatalom felé.

 8. Az élvonalban rendszeresen játszik Szűcs Kristóf a liláknál. Érden kezdő volt Pintér Nikolasz, aki az MFA(2009-2013) után a fradiba, majd Érdre került. Czár Ricsi a Gyirmót II-ben kezdő volt… Dunaharasztiban Kovács Gergely csereként lépett pályára, míg a kapus Ivicevic Márk padozott. Csornij Áron a Gyöngyösben, Pintér Dominik Monoron, Szandai Dominik Balassagyarmaton játszik.

   1. Kundrák Norbert is kimaradt, a Fradiban kispadozik, 3 évig volt akadémista.

    1. Jogos, bár az NB I-esek szándékosan maradtak ki, de lehet, legközelebb bekerülnek, vannak bőven:
     Kundrák, Szűcs (Tóth közben eligazolt a liláktól), Koszta, Daru, Prosser, Botka

      1. Ahogy Kitl is Diósgyőrben. Szerencsére vannak már néhányan, bár sokan csak egy-két évet töltöttek Kispesten.
       Igazából sosem definiálta senki, hogy mi számít ezek után “saját nevelésnek”.

       1. Mahalek Marcell is játszott Diósgyőrben,asszem őt talán idén kölcsönbe adták Kazincbarcikára Vitelkihez.

 9. Szeged – Szolnok meccsen Farkas Aurél kezdő volt a vendégeknél, a 78. percben cserélték le.

  1. nagyon jó volt up szinten a srác, nagy kedvencem volt!
   láttad esetleg ezt a meccset ?

   1. Nem láttam, Auréllel egy általánosba jártam, ezért a cikk kapcsán eszembe jutott, hogy vajon hol játszhat most. Reméltem, hogy legalább egy NB1-es karrier benne lesz, utánpótlás válogatott is volt. Talán még egyszer összejöhet.

 10. Remélem Mendebaba Szása eljut az első osztályig akár nálunk, akár másutt, már csak azért is, mert Unchiás Rémusz és Karkusz Anasztázék korosztálya óta hiánycikk az NB1-ben az igazi névlegenda (Ottlakánékról-Zahoránékról nem is beszélve) :)

 11. Stork amatőr. Nem önálló, hanem elvárásokat teljesít.
  Semmi elképzelést nem lehet nála felfedezni.
  Csapat helyett is, csak saját bukszáját építi.

 12. Bíró Tamás Dunaharaszti, az NB1-ben is bemutatkozó Polyák Tiszakécskén játszik. Hmelyovszki Tibi pedig a Rákosmentében véd.

 13. Az NB2-es Budaörben játszik rendszeresen Deli Márió és ritkábban Csobánki Ádám. Fejes Péter kölcsönben Szekszárdon játszik, míg Ablonczy Gerjén Hódmezővásárhelyre igazolt.

 14. Farkas Márk Szegeden, Farkas Aurél Szolnokon játszik, Balogh Milán Monoron kezdő.

 15. Mahalek Marcel tavaly háromszor kezdő volt a DVTK-ban, idén még nem játszott. A DVSC-s Szilvási, aki anno külföldre ment az akadémiáról most a megye 1-be kiesett kislokiban játszik… Sok-sok eltékozolt tehetség, akiktől többet vártunk! Pl Nikola Pantovic, Erdélyi, Czár, Vólent, Vernes, stb. Talán Vécsei, akire büszke lehet az ember, bár ő sem váltotta meg a világot.

  1. Azt mondta valaki, hogy 2db NB1-es játékos koroszályonként már megfelelő szint. Így Baráth 92-es, Nagy Geri, Vécsei 93-as, Holender, Prosser, Botka 94-es, Bobál Dávid 95-ös, Koszta, Gazdag pedig a 96-os korosztály sitabil nb1-es játékosai.(Vécseit is ide sorolom).

    1. 97es korosztály kimaradt. Varga Márkó az egyetlen aki stabilan játszott nb2ben. 21alatti balhátvéd. Mégsem kapott lehetőséget a nagy csapatban..

 16. Délczeg duplázott a Kisvárdában – ennek már hírértéke sincs? :-)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.