Mastodon

Napikispest 2017.08.24.

  • Nagy Geri // továbbra is hatalmas szerelem, pláne, ha olyanokat nyilatkozik, mint a Nemzeti Sportnak. Csak úgy repkednek benne a tételmondatok:
    • “Amikor a kéthetes szünet után visszajöttünk, és elkezdtünk edzeni, arról beszélgettünk egymás között, hogy egyikünkben sincs meg az az érzés, hogy hűha, mi vagyunk a bajnokok! Valahogy hiányzott az eufórikus hangulat az öltözőből. Aztán jött a Hapoel Beer-Seva elleni BL-párharc, a Haladás elleni bajnoki nyitány, majd szép lassan a többi meccs, és azt vettük észre magunkon, hogy egészséges önbizalommal, a győztesekre jellemző mentalitással felvértezve megyünk ki a pályára.”
    • “(…) továbbra is tudjuk, hol a helyünk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a bajnoki cím kötelez. Arról nem szólva, hogy amikor kivonulunk egy-egy meccsre, szurkolóink a „Bajnokcsapat! Bajnokcsapat!” rigmussal fogadnak bennünket – ha netán elfelejtenénk, kik vagyunk, ők emlékeztetnek rá minket.”
    • Talán nem véletlenül lett csékáhelyettes Kamber mögött.
    • El vagyunk kényeztetve a hétre interjúkban, ugye volt még Gróf is a Csakfocinál.
  • MLSZ // Én ezt tényleg nem értem. Az NB II. sorsolása megvan december végéig, napra, órára pontosan (l. pl. MTK), miközben az NB I. csak szeptember 16-ig, vagyis még három meccsre előre.
    • Tisztázzuk: egy hónap múlva játszunk a Videotonnal Felcsúton. Talán szombaton, talán vasárnap, talán délben, talán este tízkor, semmit sem tudni. 
  • MFA @ NB II. // Hétközi fordulót rendeztek az NB II-ben, és ha már hét elején átnéztük a hétvégi szereplését az exakadémistáinknak, akkor ennek még bele kell férnie. Úgyis szabin vagyok a héten. (Hajtás után.)

Félkövérrel a kölcsönben lévő játékosok.

Budaörs – Kazincbarcika 6-2
Kazincbarcika // Palmes végig a pályán volt, Varga Márkót a 69. percben cserélték be, Constantinescut nem nevezték.

BudafokSzeged 2011 0-0
Budafok // Ihrig-Farkas 68 percet kapott.
Szeged // Farkas Márk végig a pályán volt.

Szolnok – MTK 1-2
Szolnok // Farkas Aurél[1] végig a pályán volt. Gazsi kapus a padonült. Pantovic ???
MTK // Gengeliczki végig a pályán volt.

Cegléd – Győr 2-1
Győr // Erdélyi a keretben sem volt.

Nyíregyháza – Soroksár 1-1
Soroksár // Csillag tíz percet kapott.

Békéscsaba – Mosonmagyaróvár 2-0
Mosonmagyaróvár // Lőrinczy kezdett, a 75. percben Kapacina Valér váltotta. Karacs a padon ült.

Csákvár – ZTE 1-2
Csákvár // Jelena végig a pályán volt és gólt lőtt, Major Barnabás és Gajda Márkó végig a padon ült.
ZTE // Vernes kezdett és a az 59. percben kiállították, Szemerédi a padon ült.

Siófok – Kisvárda 1-2
Siófok // Futó és Kozma a keretben sem volt.
Kisvárda // Erdélyi Botondot nem nevezték.

Gyirmót – Dorog 3-2
Gyirmót // Czár az 58. percben állt be.
Dorog // Vajda és Bora végig a pályán volt, Kovács Dánielt az 58. percben váltotta Göblyös, Kamarást a 74. percben cserélték le.

[1] Azt hiszem a szűkítésnek úgy van értelme, hogy azok, akik a Honvédban játszottak NB-s vagy MK-meccset mindenképp bekerüljenek, viszont fura lenne elhagyni azokat, akik négy évet húztak le az akadémiánkon, mert az végülis valahol saját nevelés. Tehát pl. egy csak nálunk megfordult Kitl nem játszik, azonban az iskolát végigjáró Farkas Aurél igen, hiába csak az U19-es csapatunkig jutott. Lassan gyártok egy listát a figyelendő nevekből, úgy talán könnyebb lesz hétről-hétre (vagy legalább alkalmanként) rájuknézni.


update // valami ilyesmi listára gondoltam játékoskövetés címszóval. Remélem érthető, hogy ki van rajta, és miért hiányzik valaki, ha hiányzik. Természetesen az is benne lehet, hogy valakit véletlenül, netán figyelmetlenségből hagytam le, ebben az esetben mindenképp szóljatok, és felvesszük a névsorba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||