Szombat esti meccs a nyugodt szünetért, ami minden lesz, csak könnyű nem

Nagy Gerivel hirdetett rangadó, szép idő, csodás csapat – mi kell még? (fotó: RW)

Győzelemmel és az első etapot kvázi kimaxolva fordulunk rá a szünetre, vagy az utóbbi hetekben rendszeresen megkísértett Fortuna istenasszony ezúttal inkább beverve egy majorannás májashurkát Herczeg Bandiékat csókolja homlokon? Ez az este fő kérdése, kíváncsian várjuk a választ.

Tegnap este, éjfél felé közeledve épp az Állatkertek Éjszakájáról tartottam hazafele, miközben a tatarozott Szépművészeti Múzeum előtt sétálva a mögöttem haladó apuka-kisfiú duó remek beszélgetése körözött a fejem körül.

-“Apu melyik a legnagyobb dinó? És az mekkora?

-Nem tudom kisfiam, nem szeretem a dinókat, te ismered őket.

-De nagyobbak, mint az Eiffel-torony?

-Nem hiszem.

-De biztos akkorák, mint az Eiffel-torony.

– Az azért nagyon nagy.

– És Apu, mi a legnagyobb? Mi a világon a legnagyobb?”

“Lanzafame” – fordultam majdnem hátra reflexből, de szerencsére még időben észbe kaptam; mindenesetre a jelenet remekül mutatja, mi körül összpontosul még a szokásosnál is jobban minden gondolatom az elmúlt 6-7 hónapban: Kispest & Honvéd.

Tesómmal is pont erről dumáltunk tegnap délután: hihetetlen időket élünk mostanában meg Kispesten. Nem akarok nagy szavakat használni, ezért tényeket mondok: a kispesti sport-történelem egy szelete zajlik előttünk. Őszintén szólva én utoljára a kilencvenesek elején éreztem ilyen boldogságot és nyugalmat (oké, viszonylagos nyugalmat, mert régi reflexként itt él bennünk az örök félelem a holnap híreitől) KHFC-tárgykörben, mint mostanság.

Egyszerűen minden klappol. bajnokok vagyunk. A bajnokságot életünk sportélményeként nyertük. Idáig az Izland-Magyarország olimpiai kézinegyeddöntő állt nálam az élen a legszebb sztorik sorában, ezt taszította örökre porba a 2017-es tavaszi hadjárat. Jó keretünk van, de nem a ’93-mas összevásárolt módon, hanem tele saját neveléssel. Nem a legesélyesebbként vezetjük a tabellát, viszont ha nem csinálunk a pályán és a klubvezetésben hülyeséget, lassan esélyesek leszünk bármire. A keret egy CSAPAT. A szurkolótábor mindig is a legjobb volt itthon, de idén egyszerűen nincs rá szó, látszik a játékosok reakcióin is ez. A keret tele van kedvelhető egyéniségekkel, Gegék, Vernesek, Labudovicsok, Bottónék és Jobok helyett Nagy Geri az új Sikesdi, Lovrics az új Plókás, Boti az új Csehi Tibi, Kambi az új Márton Gábor, Eppel az új Gregor Józsi, Gazdi a Fodor Foci, Dániel Ló a Negrau, hihi, stb. Minden régi kedvencemnek megvan az új párja.

Meg itt van Lanza, akit nem szégyenítek meg azzal, hogy le újillésbélázom, no mindegy, rá amúgy se találok szavakat.

Egyszerűen ott tartunk, hogy minden annyira szép, hogy pont ettől félek belül. Nálunk sosem kerek minden, valami mindig jön ilyenkor. Most például a Debrecen.

És ugyanazt érzem, mint egy hete a ‘kövesd ellen, amikor szerencsére jól mellélőttem (illetve majdnem nem, csak nem számoltam Darrrrkkkkal),  hogy nem az ellenfél félelmetes, hanem egyszerűen nem tarthat a jó/szerencsés sorozatunk a végtelenségig. Pedig ha kérhetném, most még legalább egy meccsig ki kéne tartson, mert úgy kéne válogatott szünetre vonulni, hogy vezetjük a tabellát, és önbizalomfröccsel várjuk a szünet napjait.

A DVSC-től én mindig is tartok, túlságosan is belém égett valahogy az elmúlt évek nagycsapata billog velük kapcsolatban. Pedig az idei (és tavalyi) Loki bizony már messze nem az első Supka-éránk örök ellenfele, ami aztán grande finale-ként Herczeg Bandival meg is alázott minket az MK-döntőben (amikor szerencsére én Metallicán voltam épp polákföldön). Az egykori, NB1-ből kimagasló ászok (Kouemaha, Sidibe, Kuli úr, Rudolf) vagy távoztak, vagy elkoptak; ahol a Vidi fakóból visszakölcsönzött Bódi Ádám a fő nyári igazolás, a kulcsember pedig az alibipápa szakálypéter-nagydíjas Tőzsér, ott komoly bajok vannak. (Mondom ezt úgy, hogy most épp be vagyok csokizva Tőzsértől, aki két góllal is csöngetett a Vasas-kapun egy hete).

Sérültjeink továbbra sem gyógyulnak elképesztő sebességgel, szóval a bajnokot az ág is húzza, mondhatnám (sőt, sivalkodhatnám, hogy a pernahajder Ábelt idézzem), de eddig is elzakatoltunk valahogy, szóval remélem, a csapat ma még megoldja összeszorított foggal a szűkebb merítési lehetőségből a meccset. Aztán majd a következő hetekben lehet felépülgetni a maródiaknak.

A leírt pesszimista sirámaim és a DVSC-től való tradicionáltartásom mellett tehát leginkább a kispesti karmától ódzkodhatok, mely szerint túl hosszan sose vagyunk jók, csakhogy az elmúlt hónapok és különösen hetek pont ezt cáfolják. Úgyhogy maradjunk abban, hogy bízom benne: ismét mellétippelek a parámmal, és inkább az az attitűd győzedelmeskedik este, amit a heti linkelt interjúkban (Geri, Gróf, Lanza) sugároznak magukból a srácaink is: azaz az egészséges önbizalom és az egymásért küzdés.

És miért ne? Annyit szenvedtünk az elmúlt 24 évben, lehet, hogy most egy kicsit hosszabb időre fordul a kocka ténylegesen? Nem mondom, hogy elkezdek elképesztően bizakodni, mert az sose az óvatos RW lesz, de egy biztos, ennyire boldog Honvéd heteim és hónapjaim utoljára gyerekkoromban voltak. Ha még télen sem adjuk el a Lanza-Eppel duót, akkor tényleg elhiszem: léteznek csodák és a Kispest tartósan kíván berendezkedni azon a helyen, ahova mindig is tartozott: Magyarország futballtrónján!

Meglátjuk! Addig is egy dolog viszont biztos: úgy éljük meg a jelenlegi heteket-hónapokat, hogy valószínűsíthetően életünk Kispest-csúcsán járunk. Becsüljünk meg minden szekundumot. ♥

“Szombat esti meccs a nyugodt szünetért, ami minden lesz, csak könnyű nem” bejegyzéshez 153 hozzászólás

 1. Nem lehet adni mindig egy félidöt…
  Ja és szerencse sem lehet mindig velünk.
  De!!!!!
  Akkor is!!!

  1. Hülyeség… A játékkal semmi.baj, csak a helyzeteket ki kell használni

   1. Jól látod.0:0-nal már előre hoztuk a feltámadást a temetőben.3x lőttük ki az eredményjelző fölött golhelyzetben a sírok közé.

 2. Nnnnah… Válogatott szünet jön, lehet csiszolni a csapatot.
  Most jönnek majd a rázósabb meccsek, mint Fradi, Videoton, vasas, meg ezek…

 3. Tömösvári menj te a …
  Könyves már pénzért is venné a levegöt és mégsem tudja nem csak szerelni de rendeden zavarni sem.

  1. egy év után kaptunk ki hazai pályán, és 11 meccs után bajnokin, de te azért elküldöd a picsába az akadémistánkat. gratulálok.

   1. Azt azért látni szeretném hogy megszakad, csíp, küzd és érdemben zavar.
    Ez hiányzott a 3. gól elött vagy 100métert kísérte Könyvest.
    Bánó-Szabó egy évvel fiatalabb és már így is jobb, ez látható volt.

    1. Bánó-Szabó nálam is szimpatikusabban játszott, ha jól láttam sérülés miatt hozták le…pedig addig nem volt a játékával.

 4. Erről ennyit. Tudtuk hogy eljő, de miért most.
  Nagy Sándor nálunk padozott, most simán mindent kivédett

 5. Ez így alakult.Sajnos.Nem kell vele foglalkozni.Gyerünk tovább.Akik szoktak,azok kezdjek meg a reszketest a Pakstol.

   1. Hát hogy pont egy ilyen szar csapattol kapjunk ki,baszd meg!!!

 6. Ne szomorkodjatok! Hát, ilyen is van, nem vagyunk hozzászokva, de ez még simán bele kell, hogy férjen. Remélem ez a rosszul sikerült meccs tovább erősíti csapatunkat. Sokkal nevesebb egyletek is járnak így. CSAK A KISPEST!

 7. Meg lehet koszonni ennek a 10 kilos tulsulyu pocoknak un szabo jv ur…
  Ket szabalytaln golal, egy meg nem adott tizivel… Ejjj valaki szemet nagyon szurja , hogy elsok vagyunk

  1. A 3. már mind1 volt… Ez a 3 perc egy vicc, minimum 6… A tizi jogos volt.
   Hetek òta esetleges a játékunk, várhatò volt, hogy egyszer nem jön ki a lépés, de így is elöl vagyunk, ez egy szerethető csapat! CSAK

 8. Köszönjük ezt a szép sorozatot a csapatnak! Az élen továbbra is a Kispest! Gyerünk tovább!

 9. Azért remélem ez még nem a kegyelmi időszak vége. :)
  Akkor is CS.A.K.!

 10. Előre szólok,mindenkinek akit érint,szétcsapjuk a Paksot.

 11. Pár szóban a mérkőzésről : Nincs semmi vész ! Elfáradtunk,elfogytunk (sérültek dögivel).A tabella elején vagyunk bárhogy alakul a többi meccs.
  Mentünk előre , rengeteg kapuralövésünk volt, rengeteg helyzettel. A Debrecen egy kamu 11-es góllal meg egy kamu szabadrúgással nyert.
  Ami mázlink volt az előző meccsen az most kiegyenlítődött. Imádom ezt a csapatot !
  A játékosokról : Gróf nem tehetett a gólokról, 1000 fokon égett. A komplett hátvédsor is normál volt.Latifunak volt 1-1 kisebb hibája. Nagy Geri maratont futott megint, Kamber BL döntőt játszott mint szokott.
  A meccs üde színfoltja volt Banó-Szabó. A nyári edzőmeccsek alapján nagyon vártam hogy bemutatkozhasson. A labdákat nagyon jól játszotta meg, nem volt beszarva. Olvassa a játékot, gyorsan gondolkodik. Bátran oldalt váltott keresztlabdával, volt sarkazás. Picit az egy az egy elleni szitukat hiányoltam hogy nem eröltette mert az az erősségeihez tartozik. Erős konkurenciája lesz Holendernek, mert képzettebb, vagányabb, eszesebb futballista.Na és belefér a fiatal szabályba.
  Elől a sztárjaink szépen elduruzsoltak, mindenkinek megvolt a helyzete.Marci gólja szép volt. Lanza egy isten , Danilo lassan belővi magát, hamarosan jönnek a gólok is. Kabangunak megint megvolt az akrobatikus ziccere.
  A lényeg : jól jön a pihenő, rendezzük a sorokat és tapossuk tovább a többi csapatot.

  1. Az véleményem pedig az,hogy a Geri,a Latifu és az új kisgyerek,a Nagy Ádám fele alibit játszotta.

   1. Gerivel, meg Latifuval sztem nem volt baj. Banò reméljük lesz jobb, mert össz-vissz 1 beadása volt ma, azon kívül egy ütközés sem, de még fiatal, első meccse volt, nem rajta múlt.

    1. Nekem King nagy kedvencem azóta, mióta hozzánk igazolt. Az ő beadásai se jobbak, sőt aki nézi a többi csapat meccsét is , az làtja, hogy a szélső hátvédek ritkàn talàljàk el a “pàlyàt” , pedig az alap lenne.

     1. Pont ez King erénye, a robbanékonysága, és a labdaügyessége, és mint mondtam nagy kedvencem, szóval ha rendbejön őt várom a kezdőbe. Csupàn Latifut sem làtom rossznak, ezen a poszton nem lesz baj.
      Inkább a kp-a közepén vannak gondok, ezért van az ívelgetés, és ezért is lesz. Rombolni tudunk középen, építeni nem, mert nincs olyan jàtékosunk. (Nàlam erre Gazdag sem megoldás, bár sokan szeretik, sztem is ügyes, de kevés)

  2. Nagyon “szeretem” Grófot, és Bódi is nagyon élesen erővel ellőtte, de talán erre lehetett volna számítani, mert már az gól volt, jelzem talán…

 12. 6-7 védő + 6-7 csatár, csoda lett volna, ha átfért volna közötük a labda.

 13. Latifu ma gyenge volt, Lovric-Bobál-Baráth OK, Laczkóra nem mondok semmit inkább. Középen Kamber egyre többször hibázik. Persze fut, hajt és példát mutat küzdeni akarásból, de tényleg egyre több a hiba, és egyre körülményesebb. Nagy Geri rendben volt, a 3-ik gól előtt szerintem faultot kellett volna fújnia a bírónak. Banó k.rva jó! Az új akadémiai brigádból ő az első, akinél megnyugodtam ha labda volt. Lanza, Eppel és a többiek hozták a szintet, csak kár, hogy Danilo még mindig olyan sokat hibázik az utolsó pillanatban. Dark ma 0.
  20 lövésünk volt, elől minden ok. A védelmet tegyük már rendbe, túl sok gólt kapunk.

  1. A mai futballban azokon a posztokon már nincsenek Nagygerik és Kamberek.Ott már Kabanguk,Hidik,Vadoczok vannak.Kilok,centimeterk,izmok,sebesség stb.(szándékosan írtam olyanokat akiket ismerünk)

    1. Isco es modric mogott altalaban azert ott van egy Casemiro, akinek sokat koszonhet a real ;)

 14. Eppel Marcinak be kellene rúgni a meccsek első felében a nagy helyzeteit és akkor mi irányíthatnánk a játékot. A második félidőben már végig jól lőtt, kaput talált, de az előző meccseken is mindig megvolt a helyzete az első fél órában, de rendre elügyetlenkedte a lövést.
  Lehet neki többet kellene a bemelegítésnél kapura lőnie, hogy hamarabb ráérezzen…
  Másik dolog, hogy valóban mindig Lanzát keresik a labdával, pedig többször talán hasznosabb lenne és az ellenfélnek is nehezebb levédekezni a változatosságot, ha az épp pályán lévő üresen hagyott fiatatunknak vagy Kabangunak játszanák a labdát, mert azt érzem, hogy nem bíznak bennük és azért nem választják őket.
  Ma is Kabangu állandóan bemozgott a védők mögé, ráadásul gyorsabb is náluk, mégse ő kapta az ívelgetéseket.
  Oké, hogy vagy sikerül levennie vagy nem, de 50% esély így is lenne egy ígéretesebb helyzethez vagy hogy felrúgják a büntetőterületen belül.

 15. Maganvelemeny:a kapuban és a támadó szekcióban rendben vagyunk.A kozeppalya fele kicsi,a másik fele lassú.A szelsohatvedek nem érnek egy ruppot se.A kispadon egy sportolo kinézetű játékos van,a Zoli.Az edző…Na,az nem egy Rossi.Viszont a csapategyseg kitűnő,ezért ezen a szinten a Kupaban a végsőkig is mehetünk,a bajnokságban pedig mindenkit megtudunk verni.Itt tényleg nincs más hátra,mint előre.

 16. Azért szeretném visszanézni a Kamber féle tizi szitut, mert onnan ahol én álltam, azt láttam, hogy a védő telibetrafálta a lábát… ha az tizi, egészen más a meccs!
  szvsz Szabó Zsolt ma a mezőny egyik leggyengébb tagja volt.
  A miért Lanza sárgát kapott, azt a túl oldalon simán továbbengedte pl.

 17. Nem volt benne a meccsbe a vereség, szerintem egy iksz reálisabb eredmény lett volna. Amit eddig a sors megadott az utolsó pillanatokban, azt most sajnos vastagon visszavette.
  A Csapatra nem lehet haragudni, mert küzdöttek, kialakítottak egy sor helyzetet, volt közte néhány szépségdíjas is, de sajnos ezek egytől-egyig erőtlenek voltak, kis túlzással naggyá tettük vele a Loki kapusát. Sajnos ma a debreceniek, ha nem is jobban, de veszélyesebben játszottak, de 7 forduló után talán még belefér egy vereség. Kár, hogy ezzel a hazai veretlenségi sorozatunk szakadt meg. :(
  Egyébként Bánó-Szabónak szerintem jól sikerült a bemutatkozása, ügyesen tartotta a labdát és voltak szép beívelései. Gróf volt érzésem szerint a Csapat legjobbja, komoly védései, kijövetelei voltak, a gólokról nem nagyon tehetett. Lanza sajnos ma nem tudott varázsolni, de így is szép megmozdulásai voltak. Danilo egyre veszélyesebben játszik, több gólra váltható helyzete is volt, remélem most már lassan megtalálja a góllővő cipőjét. Még Nagy Geri játékát emelném ki, nagyon sokat futott ma is, szép szerelései voltak. Összességében az eredmény nem tükrözte a két csapat közti különbséget. Remélhetőleg az elkövetkező két hétbe a Csapat kicsit összerázódik, a sérültek helyre jönnek.
  Egyébiránt üde színfolt volt a Mester lábtechnikája, amit egy kifelé menő labdával villantott meg, tapsot is érdemelt. Jó volt látni, hogy a Csapatot a vereség ellenére is tapssal köszöntötték, igaz ezen a meccsen nem ők voltak gyengék, hanem a debreceniek összeszedettebbek…..

  1. Eppelt elfelejtetted kiemelni!!! Úgy zárja ki a védőket, mint kishazánkban senki!!! kb. mindenki lepattan róla, nincs nála elveszett labda, csak az a fránya helyzetkihasználás, és olyan gólt fejelt… a kapus még mindíg keresi a labdát!

   1. Valóban…elnézést (tőle is). A gólja szép volt, látszott rajta, hogy nagyon akar gólt rúgni. Természetesen, ő is sokat robotolt, a jók között lehet Őt is megemlíteni. Mint írtam, a csapat nem játszott rosszul, csak a sok kihagyott helyzett megbosszúlta magát. :(

    1. Mit gondolsz arról,hogy a Geri helyén a Kabangu játszana?

      1. Nem viccelek.Erősebb,gyorsabb,magasabb,jobban fejel.Ott nem labdat kell tartani,hanem szerezni .

       1. Gondoltam,hogy lelkes amatorkent kiemelsz pár top játékost,bár szogezzuk le,hogy kozuluk egyiknek sincs semmi koze a labdaszerzeshez.

        1. Dehogy is.A Lanzafame is simán eljatszana középhátvédben is.

         1. Legyen inkább kapus!!!
          Te is csak kétszer álltál sorba amikor…

       2. A lelkes amatorben azt kell tisztelni,hogy lelkes.A Swansea,a Brema,a Toulouse vagy a Celtic kozeppalyasait is feltudnad sorolni pld?!

     1. Mit gondoljak róla? Nagy Geri középpályás, Kabanbgu csatár. Nem hiszem, hogy bevállna. Geri nagyon jó középpályán…nagyobb szükség van rá, mint Kabangura…nagyjából ez a véleményem. Ettől független Kabangu atletikus, agresszív futballt játszik, ő is az utolsó fél órákra beállítva hasznos…

      1. Ha Kabangu az ellenfelnel játszana,es mondjuk 20x ravezetne a labdát a Gerire,szerintem 18x elvinne mellette.Simán izomból.Pedig én is nagyon szeretem a Gerit.

 18. lanza végig sántikálta az utlso 20 percet remélem nem sulyos mert akkor végünk

  1. Két hét alatt szerintem rendben fog jönni. Ha súlyos lett volna, akkor valószínűleg ápolást kért volna.

 19. Ma nem más ült mögöttem a lelátón, mint a Sampnak is betaláló Cservenkai Dodó. Majdnem rákezdtem, amit a srácok a Wayne’s World-ben Alice Coopernek: “Nem vagyunk Rád méltók, nem vagyunk Rád méltók…” :D

 20. ezt én is így láttam. de a Barca is kikap évi 2szer a LaLigaban…

  1. A mai meccs egy simán megnyert meccs volt. Űlt a taktika, sokszor rövidpasszosan kipasszoltuk a középpályájukat… csak az a fránya helyzetkihasználás…
   Ezért még nem kell rögtön fanyalogni. Mondom, a Barca is kikap minden évben 2szer a Levante, Getafe, LasPalmas csapatoktól… Ennyi ez a meccs, nem több. Azok ellen akik majd támadnak, sokkal jobbak leszünk, mert lesz terület. Ma terület, az nem volt…

   1. Arra a csapatra mondod, hogy nem ült a taktika, amelyik kidolgozott 3 100%os, és kb. 4-5 nagy helyzetet csak az 1. félidőben… értem én…

     1. Én pont erről írtam lentebb…
      Ez a 3 csapat jött és betolta a buszt. Sajna mi nem vagyunk egy Bayern, hogy az ilyen ellenfeleket simán… de majd lesznek olyan ellenfelek is, akik támadni is akarnak, lásd fujpest… nyertünk is!

      1. szerintem nem az a mázli, ha 2-4 helyzetből rúgunk 2 gólt és az ellenfél is értékelhető, hanem az amikor ki se jössz a térfeledről, de nyersz 3-1re…
       ma a láki nem volt jobb, viszont kurva nagy lákijuk volt…

       1. Már vagy két órája vége van a meccsnek,de még mindig nem értem,hogy a faszba nyertek ezek.

       2. Visszaállt??? Te is edző vagy? Mert ezt csak a magyar ‘szakértők’ mondják visszaállásnak, amikor úgy be vagy szorulva, hogy csak kergeted a labdát és csak reméled, hogy lesz 2-3 kontrád…

     2. Mit lehetett volna,de most komolyan:100-100 000€ cash a Rossinak és a Hidinek(úgy is elvittek volna 300-ert),Koszta marad,poloskei fel sem merül,Kabangu kezdő.Fiatalbol ha minimum 180cm és 80kg.Kamber,Lovric köszönjük.

  2. Ezeket az idén már egyszer elintéztük ,kb három hét alatt.Most sem lesz másképp.

 21. Egyébként én azon puffogok, hogy egy olyan csapattól kaptunk ki, aki harapta a labdát, nem akartak támadni, behátráltak, csak kontra és pontrúgás…
  Ez egy sima hazai győzelem lett volna, ha az 1. félidőben csak a helyzeteink felét berúgjuk…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.