Mindeközben blogolt az Öreg, és van pár dolog, amire érdemes kitérni úgy általában a kapcsán (hagyjuk a magyar nyelvet mára)

 • leteremti Bobált a hétvégi hibái miatt, ha jól értjük az első bekezdés közepét; (Ez fura, ilyet nem szokott emlékeim szerint.)
 • kijelenti, hogy az NB III. nem elfekvő, hanem bizonyítási hely, ha valaki vissza akar kerülni a nagycsapathoz; (Hétvégén Villám, Tömösvári, Herjeczki, Pölöskei és Stoiacovici játszott Hódmezővásárhelyen a felnőtt keretének közeléből, míg Bíró Ákos végig a padon ült.)
 • megemlíti, hogy volt kis pofozkodás a korzón – ami még belefér, ha jól értem a Papa szerint is, mert ez a dolgok normális menete, néha előfordul. Ellenben a Ripost, egyébként magyarul egyáltalán nem beszélő anyaga viszont már nem. Érdemes megnézni, hogy milyen mély bugyrok létezhetnek mind nyelvileg, mind tartalmilag.
 • a teljes bejegyzést amúgy itt találod.

A legjobbat persze így is a Facebook hozta. Valaki ugyanis bejelentkezve maradhatott a Honvéd hivatalos kontójával, amikor úgy érezte, lájkolnia kell:

Így ajánlja Hemingway legújabb blogbejegyzését a klubkommunikáció

Ja, és mi van a kiképernyőfotózott lájk alatt? Mutatom:

Igen, az Öregnek. Ment is rá a lájkica.

“Mindeközben blogolt az Öreg, és van pár dolog, amire érdemes kitérni úgy általában a kapcsán (hagyjuk a magyar nyelvet mára)” bejegyzéshez 81 hozzászólás

 1. egyik gól sem azon múlott hogy Bobál nem szélsőhátvéd, vag hogy lassabban fut mint Varga…
  gondolom 2 hete azért károgtál hogy Laczkó helyett bobál játszon..

  1. Mindkettőt a Boballal a nyakán ,szemben a kapuval,az ötösről lőtte.Semmi köze nem volt a szelsővédősködéshez.Meg már amúgy is tök mindegy.

   1. Ha Boti játszik a szélén borítékolom, hogy nincs két gól.
    Nálam Bobál bent, Boti a szélén lett volna a szombati felállás.

    1. Nálam is.De akkora a formában van a maki,hogy mindegy melyik lett volna ott.Szerintem.

     1. Az is lehet.A sulyfelelesleg meg az indiszponaltsaggal volt ott a gond inkább.Úgy vélem.

     2. Én úgy oldottam volna meg,hogy először a Kabanguval talalkozzon,mielőtt eléri a maki a védelmi vonalunkat.

     3. Na ja… miután a meccs eleje óta a gólvonalon várta volna ezt a szituációt… :)))

   2. A végeredmény szempontjából gondoltam.Az öregnél ez a hosszabbít/nem hosszabbít amúgy is egy jól ismert zsarolási forma.

   3. A lassu gondolkodás esetén tök mindegy milyen poszton játszik. Példa erre Eppel. Tavaly villámgyorsan reagált, most ezt nem látod nálla. Egyébként az egész csapat lassú gondolkodású lett idén, és most Bobál volt a méglasabb.

 2. Szerintem csak simán a dolgok elé megy Hemingway, mielőtt bárki is edzőbuktató játékba kezdene… :)
  Azért kiváncsi lennék valamelyik játékos öszinte véleményére, hogy a játékosok hogyan viszonyulnak Meerhez..mert nekem valahogy úgy tűnik, mintha nem lenne olyan harmónia közöttük, mint volt Rossival…

 3. A vége, amit írtál, bocs, de jó nagy marhaság. Gondolod, beáldoznak egy fradi-meccset?

 4. Gondolkodtam, egyáltalán hozzászóljak.
  Ok lehet minden igaz Hemire, h kapzsi, zsaroló, hazug mittomén, amiket az utóbbi napokban megint kapott itt. Jó legyen.

  Nézzük meg a másik oldalt is hasonlóan kritikus szemmel akkor.
  Adva van egy 22 éves srác, aki elégedetlen a fizetésével (ez már önmagában ironikus kicsit tudva, h a magyar futball első osztályáról beszélünk és egy fiatalemberről), felmegy a tulajdonoshoz, és több pénzt követel, majd miután ezt nem kapja meg, akkor durcásan megsértődve fejben szétesik, és elkezd egyre rosszabb teljesítményt nyújtani. Teljesen logikus, h ebben az esetben a fejéhez kap a tulaj, h te jó ég, tényleg adjak neki azonnal tripla fizut! Plusz ezt látva a lelátón esetleg helyet foglaló belföldi vagy külföldi játékosmegfigyelők felhívják remegő kezekkel a klubjuk elnökét, h ezt a srácot mindenképpen most azonnal vegyük meg, mert láthatóan boldogtalan a nevelőklubjában, és teljesen szét van esve, nem teszi oda magát, mentsük meg szegényt. Abszolút életszerű!

  Az nem zsarolás (ha már Heminél ezt használjátok) a klubom felé, h nem kapok több fizut, akkor nem teljesítek?
  Az nem szemen köpése a társaimnak, a klubomnak, a klubom szurkolóinak, a legendás meznek, ha nem feszülök meg minden meccsen, amíg innen kapom a fizetésem? Még akkor is ha keveslem! Az véletlen, h Gróf leüvöltötte Bobál fejét Pakson? Aki olvasta Gróf interjúját a Honvéd iránti elkötelezettségével kapcsolatban, az sejtheti, h ő mit lát nagy problémának Bobál esetében.

  8 évig voltam csapatkapitány (plusz edző és mindenes egy személyben egyik csapatomnál), és volt, h saját barátomat kellett kitennem a csapatból hozzáállása, közösség romboló mentalitása miatt. Borzasztóan kemény döntés volt. Nem lehetett halogatni, mert mételyezte a többieket. Neki is elmondtam, lehet elégedetlen, lehet akármilyen gondja (magánéleti vagy bármi más), de a pályán kutya kötelessége a belét kiköpni!
  Azóta is azt tapasztalom, h az ilyen típusú emberek az életben (nem csak a futballról beszélek) kb semmire se vitték végül, mert egy idő után nem tűrik meg őket sehol.

  Bobálnak csak azért is alapon oda kell tennie magát ezerrel, és megmutatnia, h ő több ennél. Ez lenne a méltó válasz a tulaj “zsarolására”, “fukarságára”.

  Nem szerettem az illetőt, akitől idézek, de ez számomra az egyik kedvenc mondásom, mégha a nem szeretett riválistól is van: “Lehet rosszul játszani, de lélektelenül SOHA!”

  1. A Bobal gyerekeket szeretjük,buksit meg nem.Ezért esunk túlzásokba,pro és kontra.De ilyen eset volt a Debrecenivel is.(úgy hoztam volna haza Deákpisti helyett,mint a vöcsök)

   1. Én is szeretem, mint korábbi technikásnak mondott védő, én is oda vagyok alapból a futballtudásáért.
    Aggódom érte. Jó a Debreceni példája, mert ő is leépült elég szépen. Ezt nem kívánom Dávidnak.

    A magyar futballista hajlamos erősen elveszteni a fonalat fejben. Rengeteg tehetséget láttam így porba hullani.
    Nagyon remélem, h nem Dávid lesz a következő. Szurkolok neki nagyon!

    1. A Debreceninel arról gondoltam,hogy aláír v sem,játszik,nem játszik.Ott merült fel először talán,hogy megy ez nálunk.

     1. Jó, hogy nem olyanokon múlnak ezek a dolgok, akik szimpátia alapján döntenének. Konkrétan Debrecenivel kapcsolatban meg arrqa, hogy ha felmerülne az ő visszahozatala, engem már attól kiverne a hideg veríték. Puhány volt, kísérgette az ellenfél csatárait, meccsek sora ment el rajta… Mert egy centerhalftól nem elég, ha kifejelgeti a belövöldözgetett labdákat.

      1. Játszott vagy 250 meccset az nb1-ben,mindenféle válogatott volt ami csak létezik.Mindenhol csak nem tévedett mindenki.A Deák -Debreceni osszevetesben kevés támogatod lesz.

       1. Debreceni hatalmas hibákat vétett a vasasban , ezért is került a másodosztályba.

        1. Az idő lehet.Csak az a kérdés,hogy a Deák mit mutatott eddig a masodosztalyban,vagy bárhol,hogy ő meg itt van…

   2. Azért te is ferdítessz!
    Az interjúban az volt, hogy 1, azaz 1 embernek 7000, a többinek pedig 1000ig.
    Ferdíteni nem itt kell!

    1. úgy emlékszem azt mondta, hogy 1000-5000 között vannak a fizuk és van 1 kivétel.

  2. én nem tudom mi volt Bobál rossz játéka mögött. :/ nem is erre reagálnék.
   de ezt megnézném, hogy mit kell 1 adott játékosnak produkálni, hogy Szabó bácsinak ez a gondolata támadjon:
   “Teljesen logikus, h ebben az esetben a fejéhez kap a tulaj, h te jó ég, tényleg adjak neki azonnal tripla fizut!”
   .. :D .. :D

   1. Lanza ha nem is tripla fizut, de 1000%, h jelentős fizuemelést kapott a nyáron, h maradjon. Ez ziher.
    Lanza egy vezér mind játéktudásban, mind mentalitásban. És 20-30 éve nem látott tudású játékos Kispesten.

    1. de ki beszél Lanzáról ? én Bobál szintű emberünkben gondolkodtam.
     azt a szitut vázoltad, hogy valaki több pénzt szeretne és olyat produkál a pályán, amitől az öreg háromszoros fizut ad neki.
     na ezt éreztem filmbe illő jelenetnek ! :)

     1. Ok az egy szándékos költői túlzás volt.

      Amúgy olyan dolgokról beszélek, amiket megéltem a pályán és azon kívül.
      Voltam csapatvezető, edző, csapatkapitány a futballpályán.
      Voltam nemzetközi cégnél vezető pozícióban, kellett már nagyon komoly költségvetésű tárgyalásokon részt vennem (nem Ft-ban milliárd), rengeteg nációval dolgoztam együtt Venezuelától át Kínáig.
      Jelenleg is egy angol tulajdonú cégnél vagyok felelős pozícióban, plusz menedzselem otthon a négy gyereket, ami toronymagasan a legkeményebb “munkám” eddigi életemben. :)

      Hidd el, és ezt nem bántásból mondom, mert szeretem a népemet, az országomat, ám elég sok magyar embernek mind a munkához, a szorgalomhoz stb nagyon rossz az alaphozzáállása, de sírni azt tudnak. Óriási tisztelet a kivételnek!
      Nálam sokkal tehetségesebb emberek kevesebbre vitték az életben csak mert borzasztó volt a hozzáállásuk!

    2. Nagy mazli,hogy a Lanza ilyen vallásos gyerek,mert máshol (itthon)megkapta volna a mi triplánk dupláját simán.

  3. Tökéletesen igazad van. Aki csapatsportot űz, annak a csapattársaival szemben is van felelőssége. Aki képtelen így gondolkodni, azért nem kár, azt el kell engedni.

  4. Maximálisan egyet kell, hogy értsek Sztefo “kollégával”, bár annyival árnyalnám a képet, hogy akkor Simitől idézzünk teljesen, szerintem ha már idézünk:

   “Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek
   rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az,
   hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a
   szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

   és most remélem, ezúton nem gond senkinek itt ez a kis zöld-passzus, főleg azoknak nem, – Jómagam sajnos még CS.A.K. TV-ből – akik a helyszínen végignézve, megélve azt a bizonyos 94-es kuapvisszavágót: Látták őt Élőben, szemben az ordass rendőrhordával…

   Azt hiszem, volt neki egy törött kézzel lejátszott mérkőzése is, ikonikus, ezt nem lehet elvitatni!

   Úgyhogy kedves Mai Utódok figyelem!!! Vigyázó szemetek vessétek rá, mert színtől függetlenül igenis példaértékű kell, hogy legyen (ebben az elb@szott világban meg pláne) a Simi-féle – VALÓBAN – FOCISZERETET, ALÁZAT, KÜZDELEM, BÁTORSÁG, HŰSÉG, TEKINTÉLY A PÁLYÁN ÉS AZON KÍVÜL IS!!! ;)

  5. Konkrét számok nélkül tök felesleges és lehetetlen még körülbelül is megítélni a szitut. Nem mindegy, hogy a jelenlegi fizetése mondjuk fele-harmada az nb1-ben hasonló poszton játszók átlagfizetésének és most szeretne akár csak egy ezt megközelítőt, vagy mondjuk már most közel van ahhoz a átlaghoz és a másfélszeresét, esetleg többszörösét akarja.
   Ha tippelni kéne, szerintem az előbbi járhat közelebb az valósághoz és ha így van, Hemingway viszont kevesebbet ajánl, akkor teljesen igaza van, hogy nem írja alá az első elé tolt papírt. Semmilyen “gondoltam egyet és felmegyek fizetésemelést kérni” dologról nincs szó, 3-5 évente kötnek új szerződést, ilyenkor nyilván igazítani kell a tudáshoz, tapasztalathoz a pénzt, több évre előre kell ilyenkor gondolkodni. És ha a tavalyi szezont nézzük, az egyik legjobb védő az nb1-ben, akinek minimum jár az átlag, de a pénzesebb kluboknál nyilván a többszörösét is megkereshetné.
   Ha persze irreális elvárásai vannak, az más. De ez, az, amit még körülbelül sem tudunk. Enélkül durva olyat kijelentenünk, hogy “Bobál nem elégedett a fizetésével”. Nem tudhatjuk.
   Hogy a pályára mit visz ki ebből, az egy másik kérdés. Egyetértek, teljesen igaz, hogy nem szabadna befolyásolnia a teljesítményét. Pedig ez, meg hogy számára idegen poszton játszott, igenis befolyásolta, megzavarta, ezt láthattuk. Emberi dolog, valahol érthető is.
   Hogy nem hajt? Ez megint más kérdés, ezért már jobban számon lehetne kérni. Bármi lehet a külső körülmény, hajtani azt 100%-osan kell. De döntse el mindenki, hogy hajt-e, vagy sem.

   1. Akkor nem követted az utóbbi hetek bejegyzéseit. Nem én állítom, h elégedetlen a fizetésével. Írta itt valaki kb 1 hete (asszem ius nevű kommentelő), hogy személyesen Bobál mondta a legjobb barátjának, elégedetlen a fizetésével, és oda fog aláírni, ahol a legtöbbet ajánlják neki.
    Az egész kérdéskör ebből indult ki kb egy hete.

    1. Mondjuk szó szerint ezt írtad: “Adva van egy 22 éves srác, aki elégedetlen a fizetésével”. De nem az a lényeg, hogy konkrétan ki állítja, a lényeg, hogy efelé kezd elmenni a közvélekedés. Ezért csak megjegyeztem, hogy konkrétumok nélkül felesleges ítélkezni. És persze ezt sem csak neked szántam, hanem általában.

     1. Jogos alapvetően, amit írsz.
      Az úriember (ius asszem) azt is írta, tűzbe teszi a kezét a barátjáért, aki személyesen beszélt erről Bobállal. Lehet naiv vagyok ebben az esetben, nem kellene ezt elhinnem neki. Nem vagyok naiv alapvetően.
      Az is igaz, nagyon rossz irányba megy szerintem úgy általában a magyar fiatalok értékítélete, nyilván nem csak futballistákról beszélek.
      A nemzetközi cégnél, ahol dolgozom, nemrég interjúztattunk egy 23 éves friss diplomást, aki bruttó 500-al szeretett volna kezdeni úgy, h még életében egy percet sem dolgozott. Mondtuk neki, van olyan csoportvezető itt, aki 10 év munkatapasztalattal kap ennyit, mert ennyi a bérkeret, amit jóváhagynak odafönt az angol tulajdonosok. Nem tudtunk megegyezni a 23 évessel, és mit hallok a nálunk dolgozó haverjától 2 hónap múlva, h elment Londonba szendvicsbárba dolgozni inkább, mert rájött, itthon senki nem fog neki ennyit fizetni friss diplomás kezdőként. Teljes értékzavar! Ez csak egy példa, a saját családomból/baráti körömből is van hasonló, hát még a munkahelyeken, ahol dolgoztam.
      Ha egy 21 éves futballista, ahogy a mai Digi műsorban Hemi mondta, elégedetlen a bruttó másfél millió alapbérrel, akkor ott súlyos fejbeni problémák vannak. Hol van ő a szakmájában a nemzetközi középmezőnytől?
      A szakmájában világszinten is magas szintet képviselő magyar emberek vért hugyozva se keresnek ennek a közelében! Senkit nem érdekelne ez az egész, ha legalább a nemzetközi középszintet elérnék a futballistáink, ott lennénk rendszeresen a BL és EL csoportkörben, vb-ken, eb-ken. Értékzavar.

      1. Abszolút jogos.
       Remélem nem Bobál az, aki nem elégszik meg havi másfél millával, mert ha leszámítjuk a nagy állami csapatokat, akkor ez itthon egy jó nb1-es fizetés, főleg egy 22 évesnek.
       Csak mindig visszakanyarodhatunk a lényeghez: mit tudunk? Ahogy kiveszem, kb. annyit, hogy Bobál nem írta alá rögtön az orra alá tett szerződéshosszabbítást (most mindegy, hogy milyen formában hallottunk róla, pl. xy ismerőse úgy hallotta, hogy “Bobál nem elégedett a pénzzel”, mert ezt én kb. a fent leírt módon tudom beleültetni a valóságba). Hát ez kevés. Ha azon másfél milla volt, Bobálnak el kéne fogadnia, ha a fele, akkor meg talán igaza van, hogy hezitál. Minden ezen múlik.

 5. azért ezt már kicsit erősnek érzem, ami Bobállal szemben jön több irányból is. :/
  valószínűleg élete legxarabb meccse volt, de ilyen erős reakciókat még senki nem kapott a szabó érában.
  pedig volt itt nem kevés botlábú, tehetségtelen lézengő…
  vagy vegyük most Laczkót vagy akár Latifut!
  szegény Buksinak 1 jó meccse nem volt, amióta nálunk van! :(
  ez a Latifu gyerek meg amilyen biztatóan mutatkozott be, olyan tempóban ment át bénába : nem áll közel a támadóhoz,
  úgy lövik be mellette a labdákat, mint , ha ott sem volna.
  és amit a jelenlévők 90% már EVDM első meccsei óta nem ért : vajon miért kellett 1 jól összerakott védelmet felborítani ?!
  lehet dicsérni a hollandot bizonyos emberi jellemzői miatt, de hogy szakmailag csak rontott ezen a csapaton, az már csak keveseknek maradt kérdés… :/

  1. Valszeg itt szerződéshosszabbításos-nemhosszabbításos buli megy a háttérben. Anno Kemenes sem a szar formája miatt maradt ki (Horváth nem jobb nála) valószínűleg, hanem felsőbb nyomás(ocská)ra. Most ez a blogos feddés, hogy a zseb helyet az edzésre kéne koncentrálni… nagy kár. Bobál az egyik legnagyobb értékünk. Kár elbasznunk. De persze az sem járja ha ő már fejben menne máshova :(

   1. Közben látom, lentebb már mindenki megfejtette a spanyolviaszt. Jó reggelt RW, későn ébredtél :)

   2. Az elbaszás egy lehetséges módja, ha a képességeihez mérten sokkal kevesebbre van taksálva. Fogalmam nincs a valóságról, ezért nem akarom Hemingway-t sem elítélni, de remélem, hogy minimum egy nb1-es átlagot kínál neki. Még azt is csak klubszeretettel együtt lehet elvárni, hogy elfogadja.

  2. Nem csak most, az utóbbi időben bizonytalan, lassú, ezért is sok a szabálytalan szerelése.
   A pénzügyi dolgok ebben érdektelenek. Egy profit nem befolyásolhat a pénz, mérkőzés közben.

   1. ” az utóbbi időben bizonytalan, lassú, ezért is sok a szabálytalan szerelése” – két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban :
    melyik védőnkre nem igaz? :)
    Rossi idejében miért volt jobb ugyanaz a védő? (azontúl h megtalálta a “posztját”)

    1. Az tényleg igaz,hogy a védelmünk rengeteg ütemtelen ,szabálytalan szerelést hajt végre,sokszor már megtolták a labdát és esélytelen lenne,hogy a támadó elérné ,de ők a buta,elkésett szereléssel felajánlanak egy pontrúgást ,ráadásul elég sokszor olyan távolságról,ahonnan akár kapura is lehet lőni vagy veszélyesen beadni.És ami nem tetszik,hogy utána megy a reklamálás is,hogy ők nem csináltak semmit.Legutóbb Bobál járt ebben élen,de Lovrics és Baráth is sokszor ludas.Latifu meg sokszor meg se próbál szerelni,csak felveszi a követési távolságot.

  3. Bobálnál magasabban volt a léc, ezért nagyobb is a visszhang, Rossinál és EvdM-nél is folyamatosan téma volt, hogy Bobál miért nem játszik, ill. Storck miért nem hívja be, amikor simán válogatott/nemzetközi szintet hoz. Na ezek után rukkolt elő egy teljesen fogalmatlan teljesítménnyel, ország-világ előtt megszégyenülve (és megszégyenítve a csapatot). Szóval volt honnan nagyot zuhanni ,ezért a szélsőséges reakciók.

   1. Ráadásul Storck is kint volt,szóval akármilyen jól fog a későbbiekben játszani,a meghívót tuti,hogy el lehet felejteni egy ideig.

    1. igen sajnos, de hosszú távon van visszaút, elég csak Guzmicsra gondolni.

     1. De Guzmics előtte volt válogatott,Bobál nem.Ráadásul annó Bobál is U válogatott kerettag volt Gerivel együtt,aztán jött Storck az U válogatott élére és mindketten kikerültek a keretből és vissza se kerültek.

   2. értem én, látom 7ről 7re, hogy sokat szenved a csapat , a többség a tudása alatt teljesít.
    Bobál eddig mindig a jobbak között volt, védő létére gólokat lőtt…szóval nekem erősen túlzóak (és egyben ködösek) szabó reakciói, amihez páran itt is csatlakoztak.

 6. Az első gólnál simán kivehető, hogy bobál elaludt. 4. 0 nál majdnem gólpaszt adott. a harmadiknál szintén téli álmot aludt.

 7. A 3. gólban szerintem Kamber is eléggé benne van.Ugyanúgy becsapja Paintsil őt,mint Varga Bobált a 2. gólnál.

 8. Nagyon kemény amúgy az öreg blogja!
  Jól kioszt egy-két-nyolc embert…
  Ja és a kezdőből sem egy emberről ír, hanem legalább kettőről!
  Bobál egyértelmű, hogy az egyik, de ki lehet a másik? Talán Eppel, netán Gazdag???
  Eppel elég formán kívül mozgott, valahogy gondolkodásban volt ngyon egy-két ütemmel lemaradva. Gazdag remekül játszott NAGY GERI -vel egyetemben!
  Az öreg helyében Nagy Gerinek kérés nélkül adnék fizuemelést, jó példa lenne a többi károgónak, hogy teljesítménnyel, a zsebük is szűkebb lesz!

  1. nálam Bobálon kívül Eppel és Latifu voltak akik nagyon kilógtak lefelé.

  2. Gazdagra egy rossz szót nem lehet mondani a szombati meccs miatt.

  3. “Gyere Gerikém, kapsz plusz 20 ezret havonta, aztán becsüld meg!” :)

 9. Nem azért, hogy Bobált csesztessem, mert egyébként nagy kedvenc, de az 1. gólnál is labda elrúgása előtt előbbre áll, mint Varga, akárcsak a 2. gólnál. Mindkétszer el van foglalva, hogy repül felé egy labda, láthatóan el van mélázva és nem nézi, hogy mi történik körülötte…én nem vagyok focista, sosem fociztam komoly szinten, úgyhogy valaki magyarázza már el nekem, hogy ennek mi mi köze ahhoz, hogy elvileg nem az ő posztján játszott….

  1. Azért nem igazán értek pár dolgot:
   1. Ha Piripócs alsón az ország legtávolabbi szegletén is gond nélkül fel tudnak húzni egy 5000-s stadiont, akkor a fővárosba egy logisztikai és infrastruktúrálisan teljesen rendben lévő helyen milyen szarakodás folyik egy 8200 fős stadionnal?
   2. A Vasas egy hasonló kaliberű stadiont kap. Akkor ott nincsenek gondok a forrással?
   3. A fradinál, vidinél és debrecennél is jócskán a tervezett költségek felett épült a stadion. Ott lehetett bővíteni a forrásokat, itt nem?
   4. Vegyük, hogy a források adottak, de annyiból nem lehet kihozni. Ez gondolom már az első – második közbeszerzés kiírásánál is kiderült. Ilyenkor nem lehet áttervezni, és a rendelkezésre álló forrásokhoz igazítani a terveket?
   5. Hemingway anno a saját cégével (vagy kapcsolatrendszerével) újította fel a Bozsik Stadiont. Erre most nincs lehetőség? Mármint hogy Hemingway is induljon a közbeszerzési pályázaton?

   Tényleg jó lenne, ha valami szakértő korrekt válaszokat adna ezekre a kérdésekre….

 10. Már meghoztuk az ítéletet a Bobal felett,közben meg simán rossz napja volt.Játszani a kell a következő két rangadon kozepen,nem lesz vele semmi gond,abban biztos vagyok.

  1. Szerintem holnap Pécsen játszani fog,viszont a Vidi ellen meg csak pados lesz.

 11. Tényként kezelitek ezt a Bobál több pénzt akar dolgot. Szerintem inkább a párkapcsolati probléma (új sárkánynő) lehetett az oka, amit már említettek itt. Az azért eléggé befolyásoló tényező egy ilyen fiatal számára, még ha nem is jár rajta a feje meccs közben.

 12. Okukával szerződést bontott az MTK,mivel külfölkiek nem játszhatnak a másodosztályban.Nem emlékszek rá,.hogy ő hogy játszott korábban az MTK -ban,meg előtte asszem a Dióban?

 13. A legmeglepőbb, hogy az Öreg kritizál. Nóórmális? Hát elfelejtette, hogy tavaly ilyenkor még a földhöz vertük volna a seggünket annak a tudatában, hogy bajnoki címvédőként a 3. helyen állunk most? Nem tud ez örülni semminek.

  (Esetleg érzi, hogy valami nem klappol és mindentől függetlenül sokkal jobb lehetne ez?)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.