Mastodon

Hemibá volt a Reggeli Startban és stadionozott egy plusz hatmilliárdot

Ami pár éve ötmilliárd volt, az most tizenegy lehet.

Úgy kezdődik, hogy “most készült el a terv, amit meg akarunk valósítani”. Akkor az a terv micsoda, amit évekkel ezelőtt publikált a honlapján a Honvéd, amit külön szurkolói ankéton mutatott be a tervezője, amit az MLSZ végül 250 millió forint körüli összegért vett meg, és amire tavaly közbeszerzést írtak ki? Mármint azt a tavaszra már háromszor módosított közbeszerzést, amiről Hemingway ugyanígy egy Reggeli Startban állította pókerarccal: még ki sem írták.

Egyébként a negyedik perc környékén elég egyértelműen azt mondja, hogy az 5 milliárd kevés, de majd kérünk (vagy valaki kér/ad) több forrást, és megépül. Mármint a terv, ami most készült el, és amit tavaly óta közbeszereztetnek. Erre szántak valamikor 5 milliárdot, mert ugye a tervhez az árat, vagy a ráfordítható összegből a tervet. Érzitek az ellentmondást?

Aztán a hatodik perc végén kimondja, úgy 11 milliárdba fog kerülni az új Bozsik. Az ötöst felejtsük el, az egy sok évvel ezelőtti szám, az akkor volt reális, azóta már tudjuk, hogy egy stadion mennyibe kerül. (Azt most hagyjuk, hogy az a pénz eredetileg az akadémiával együtt volt 5-6 között, majd ebből ugye leválasztották az akadémiát, és a fantom, egyáltalán nem épülő Bozsikra is többször rádobtak párszázmilliókat, hogy kialakuljon az az 5,2 milliárd – ami most kevésnek, sőt, nagyon kevésnek bizonyult.)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||