Mastodon

Lehet, hogy ez a plusz ötmilliárd már nekünk szól?

Ahogy az várható volt, a Magyar Közlönyben megjelent egy tétel. Vagy nem.

A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg a Kormány 1707/2017. (IX. 25.) Korm. határozata a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat-átcsoportosításról, tárgyéven túli kötelezettségvállalás engedélyezéséről és egyes kormányhatározatok módosításáról.

A hangzatos cím nagyjából arról szól, hogy tartalékból kivesznek úgy 24 milliárd forintot, és azt odaadják valamire, például az 1. melléklet egyik sora szerint a 360373 számú államháztartási azonosítót viselő

Budapesti Pályafejlesztési Programra.

Öt teljes milliárdot, vagyis nagyjából annyit, amennyiről az Öreg beszélt a Reggeli Startban, hogy ennyi azért még kellene az időközben erősen bedráguló új Bozsikhoz. Mivel Budapesten nagyjából minden kész van, a Népstadion száz-kétszáz milliárdos tömbjének pedig semmiség ez az összeg, így van egy merész reményem, hogy ez bizony nekünk szól, és az ötösre tervezett stadion így lesz tízes, meg amennyivel a végén még több.

Aztán persze simán lehet, hogy lyukra futottunk, mert egyébként Budapesti Pályafejlesztési Program néven fut az MLSZ-hez köthető móka is, hogy újra legyenek a fővárosban pályák, ahol az amatőrök focizhatnak, ha már az igazolt labdarúgók jelentős aránya itt él. Egy hirtelen jött ötmilliárdból azért kijön majd pár műfüves.

Na, az utolsó sor természetesen lemaradt: nyilván nem nekünk szól ez a pár milliárd, eddig se nagyon titkolták, ha valami stadionra megy, miért most kezdenék el beletuszkolni egy másik programba?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||