Napikispest 2017.10.13.

 • Rossi nevét // bedobták, mint Storck lehetséges utódáét. Egyelőre persze még arról sincs szó, hogy a saját, családja és haverjai jogán az MLSZ-re polipként rátelepedő Storck menne, de ha igen, akkor Rossi, Paulo Sousa, Szabics Imre(!!!) meg ilyesmi nevek keringenek.
 • Andó-Szabó vezet szombaton // aminek persze nem örülünk, mert rettenetes a statisztikánk vele.
  • 2014.05.31. óta nem nyertünk olyan meccsen, ahol Andó-Szabó vezetett,
  • pedig tizenegyszer is próbálkoztunk. Öt döntetlen, hat vereség.
  • A legutóbbi is érdekes volt, mert akkor Debrecenben, a nyolcmeccses verségszériánkat szakítottuk meg a helyiek bajnokavatóján.
 • hahahaha // addig építettük a pályafűtéses stadionokat, hogy évről-évre hosszabb lett a téli szünet. Idén 77 nap lesz. (via 444)
 • 58914020 .

  Lehet vele vitatkozni, de érdekes interjú:

  • Pelso

   szerintem baromi jó!!
   pont azt a pszichés felkészítést emeli ki, amiről párszor vitáztunk itt is… a legtöbb dologban egyetértek vele.
   (pl a “Puskás” verést leszámítva)

   • Latabár

    Pedig úgy történne!
    Ezerszer megnéztem a 6-3-at, mert imádom! De, 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy ma Puskásék verve lennének az nb1-ben is!

    • 58914020 .

     Kukorelly a megye II-t mondta… Tehát, hogy a megye II-ben lennének verve Puskásék. Szerintem a foci akkori színvonala a mai megye II-megye I-nek felelhet meg, de az túlzás, hogy megye II-es csapatok agyonvernék őket.

    • Pelso

     na, ha 100%, akkor tényleg tudsz valamit…
     természetesen sohasem tudjuk meg, hogy mi lenne, mert nem lesz ilyen meccs,
     de ha lenne, vajon min változtatna az eredmény ?? :D
     amúgy ha csak azt nézed, hogy Puskás közel 20 éve alatt mennyit változott a foci és Ő végig a TOPon volt, akkor nem egészen értem, hogy milyen logika alapján vernék őket a megyeII-esek.
     persze szét lehet rúgni mindenkit, de ha valóban fociról lenne szó, akkor értelmezhetetlen számomra, amit írsz…

     • 58914020 .

      Sokat fejlődött a foci, nézd meg az akkori meccsek videóit, tényleg úgy tűnik, hogy még az nbIII színvonalát sem érik el.
      Labdaátvételek, sprintek, kapuralövések és főleg a kapusposzt…

     • Pelso

      a fejlődést nem is kérdőjeleztem meg, sokkal nagyobb szerepet kap a fizikális felkészítés, mint akkoriban.
      de, hogy technikailag akkora előrelépés volna ill. mit kezdenének egymással, azt csak akkor tudnánk meg, ha valóban lehetne 1 ilyen meccs 1 időugrással…gondolom néző lenne… :)

     • 58914020 .

      Technikailag is legalább akkora a fejlődés, mint fizikiailag.
      Belinkelek egy 1961-es Real Madrid vs Juventus meccset, égbekiáltó különbség van a játék minden szegmensében. A lövéseknél, íveléseknél alig láthatóak belsővel csavart, lágyan emelt labdák, a labda elpattan, sokszor vaktában előrevágják a labdát, stb. hosszasan sorolható a különbség. Pedig ez a két csapat akkor messze a legjobb volt.

     • Csaba Horváth

      Erről a videóról Szergej Bubka jut az eszembe, aki cm-ként javított mindig a világrekordjain magasugrásba, mert volt egy szerződése, hogy minden világcsúcs javításért kap lóvét. Ergo lehet, hogy Szergej Bubka, 1 év alatt tudott volna 5 év világrekodját megugrani, csak éppen nem állt érdekében, nem volt rákényszerítve.
      Az általad belinkelt videón szereplő játékosok gyanítom a maguk idejében hatalmas sztárok voltak. Továbbra sem értem, hogy miből gondolod, hogy azokkal a képességgel amikkel rendelkeztek, a mostani felkészítési lehetőségek mellett nem tudnák felvenni a versenyt a mostani futballistákkal.
      Vagyis arra akarok kilyukadni, hogy anno Ayrton Senna autója volt a legerősebb. Ma már azzal az autóval valószínűleg az időmérőn nem jutna túl. Viszont Ayrton Sennát ha átültetnék mondjuk Sebastian Vettel autójában, gyanítom idén is világbajnok lenne. :) Vagyis Te a képességeket és a lehetőségeket kevered, és abból akarsz valami hihetetlen okosat összehozni. :)

     • Latabár

      Jó! Hát akkor üljünk fel a lóra fordítva!
      Ezek a maiak, Puskásék idejében közel ilyen eredményesek lettek volna… :))

      De ezt a témát tényleg engedjük el, mert Kukorelly mondandójának nem ez volt a lényege!

     • 58914020 .

      Egyrészt az autóversenyzést ne hasonlítsuk a focihoz, hiszen technikai sport, ahogy az atlétika “szteroid-korszakát”, illetőleg egy-egy kiugró tehetséget sem lehet teljesen összevetni a futball, vagy hasonló sportágak általános fejlődésével. (Leegyszerűsítve: Attól, hogy volt egy Maradona a 80-as években, a játékosok átlagos tudását nem lehet Maradonájéval jellemezni, mert ő abszolút kiugró tehetség volt, aki fizikailag és technikailag ma is megállná a helyét – igaz, ma már nem talán nem lenne annyira kiugró.)

      A labdarúgás ugyanolyan tevékenység, mint minden más:
      az eredményekből, játékospályafutásokból, stb. a szakértők (edzők) következtetéseket vontak le, a következtetések alapján pedig folyamatosan fejlesztették az edzéseket és a játékosképzést, sőt már a játékosok kiválasztását is.

      Ami Sennát illeti: Egyrészt Schumachernek is gondot okozott az új technika, pedig csak négy évet hagyott ki, ha jól emlékszem, másrészt a mai pilóták már tudják azt, amit ők tudtak szerintem. Hiába volt nagy kedvencem neki is a 90-es évek:)

     • Latabár

      Persze! Jogos! Semmit nem változtatna az eredmény!
      Viszont nekünk nagyon meg kellene már tanulni elengedni a múltat, mert sajnos béklyó! Hatalmas teher! Állandóan visszafelé tekingetve siránkozunk!
      + Van egy gyönyörű, de letargikus Himnuszunk! Ezt már csak úgy magamnak írtam :)

    • Csaba Horváth

     Ahogy minden sportág, így a futball is fejlődik. Amivel mondjuk az úszásban 50 évvel ezelőtt hatalmas világcsúcs volt, azt már egy mostani úszó simán megússza. Lehet, hogy a mostani, tudományosan felkészített, felépített futballcsapatok már simán lefociznák Puskásékat, de:
     1 . Az ő idejükben nem volt senki, akik erőnlétbe, taktikába, futballtudásba felvette volna velük a versenyt. Vagyis relatíve ők annak a korszaknak a világelitjei voltak. Korszakokat összehasonlítani pedig nem feltétlen egzakt dolog.
     2. Puskás (és a társai) a kis pénz kis focit, nagy pénz nagy focit halálosan komolyan vették, és látványosan alkalmazták is. Vagyis ők is tartották a markukat, de minőségi focival hálálták meg. Ez kicsit demagóg, de sok igazság rejtőzik mögötte.
     3. Ha valami ma még elképzelhetetlen időkapu segítségével pályára lehetne vinni mondjuk az 1954-s magyar válogatottat, és azok ugyanazt a mai focistáknak kijáró szolgáltatást megkapnák (masszőrök, sportorvosok, regeneráló gépek, kondicionáló gépek, stb.), nem vagyok benne biztos, hogy nem okoznának meglepetést bármelyik magyar csapatnak (vagy válogatottnak). Vagyis az általad pedzegetett, erőnléti, taktikai különbségek pusztán abból fakadtak, hogy akkor még nem alkalmaztak (a technikai és tudományos fejlődés akkori szintje miatt) olyan speciális eszközöket, amit most már igen.

     • 58914020 .

      A 3. pont nem állja meg a helyét.

      A mai szakmai vita pont arról szól, hogy a gyerekek egészen kicsi koruk óta nem kapják meg a megfelelő képzést, vagyis Puskáséknak bőven nem lenne elegendő a mai szakmai háttér – kisgyerek koruk óta kellene, hogy megkapják mindezt.

      Azt senki nem vitatta, hogy akkor a legjobbak voltak, nem erről szól a kérdés.

     • Csaba Horváth

      Puskáséknak elég komoly affinitásuk volt a focihoz…honnan tudod, hogy pár hetes-hónapos intenzív felkészítéssel nem tudnák felvenni a versenyt mondjuk egy mostani nb1-el? Ez kb. olyan, mikor arról megy a vita, hogyha most jelenne meg Mohácsnál 150ezer török, akkor a magyar haderő fel tudná-e venni – külső segítség nélkül – a harcot. Vagyis teljesen értelmetlen még a felvetés is, hisz mert almát hasonlítod a körtéhez.

     • Pelso

      megnézném a maiak közül hányan veszik le lábbal a zuhanyban leesett szappant ? :)
      vagy meddig kellene próbálkozni a gyufásdobozzal a kapufán…

     • Latabár

      H.lye vagy?! Én biztos le nem venném a szappant! Akkorát üt, főleg a házi…. :)

     • Pelso

      gondolom nem félkilós szappannal zuhanyoztak… :)
      amúgy Öcsi természetesen levette simán…CSAK mert meg tudta csinálni

     • Latabár

      Egyszer én is próbálkoztam. Úgy oda b.szott a lábközépcsontomra….
      Azóta inkább megvárom, hogy senki ne legyen a tusolóban, és lehajolok érte.. :)

      Öcsi természetesen meg tudta csinálni! Mondjuk nem is nagyon volt más dolga/lehetősége, mint ezt gyakorolni. Nem nagyon volt olyan figyelemelterelő tényező mint pl. atomfizikát tanulni már 2. osztályban; számítógépen tankháborúst játszani a kényelmes fotelban, vagy mondjuk fater qvadjával rodeózni a pusztában, stb! 3 éves korában már a felcsúti pályán kergette a labdát :)

     • Latabár

      Jaja!
      Viszont volt is idejük rá gazdagon levenni, babusgatni a labdát, mert az ellenfél legközelebbi játékosa kb. 15 méterre snóblizott tőlük! Előbb lejátszotta a partit, majd utána kezdte a poroszkálásos letámadást.. :)

     • 58914020 .

      A focit a focival, játékosokat a játékosokkal összehasonlítani pont, hogy nem a körte és az alma esete, hanem teljesen ésszerű és fontos dolog.

      A hozzászólásod azt mutatja, hogy nincs alapvető képed a mai szakmai vitákról a focit, illetőleg az utánpótlásképzést, vagyis a magyar foci szakmai problémáit illetően.

      Néhány apróbb dilemma csak:
      – Puskáséknak hiába volt affinitásuk, a végtagokat az aggyal összekötő idegpályák és az izomzat, mint egymással szorosan összefüggő rendszer elsősorban kicsi gyerekkorban, maximálisan pedig olyan 18, esetleg 20 éves korig alakítható – ha valaki ebben a korban a korszerű képzésből kimarad, az később azt soha nem képes pótolni.
      (Mivel az akcióra (közeledő labda és adott játékhelyzet) a játékostól adott reakciónak (labdaátvétel és/vagy továbbítás) a gyorsasága és pontossága alapvetően függ az idegpályák által közvetített információ (játékostársak és ellenfelek térbeli elhelyezkedése, cél és az azok alapján hozott döntés kivitelezése) kivitelezésének a pontosságától és a gyorsaságától, amit éppen ennek a rendszernek (agy, idegpályák, izomzat, stb.) a minősége határoz meg.)

      – mivel a labdarúgás fizikai térben lejátszódó esemény, ezért a labdarúgók fizikai képességei is befolyásolják a technikát is (pl. megfelelő kitámasztás a térd és boka, valamint törzsizomzat segítségével alapja a pontos passzoknak, lövéseknek, vagy a fejelésnek, stb.), márpedig az izomzat alapjai is elsősorban gyerekkorban fejleszthetőek (az izomsejtek száma egy bizonyos kor után már nem, csak a térfogatuk növelhető, stb.).

      – még a megfelelő taktikai alapok, játékszisztémák alapjai (tolódás, visszazárás, stb.) is elsősorban gyerekkorban sajátíthatóak el, a pályán való mozgás ennyi idősen verhető bele a játékosba, hogy a mozgás automatikussá váljon később és ne “késsen” el a játékos a mozgásával döntő helyzetekben;

      Ez csak néhány alapvető dolog, az olyan dilemmákat, mint az átlagmagasság növekedése világszerte, az izomzat, még nem is említettem.

     • Csaba Horváth

      Atyaég….tehát azt akarod mondani, hogy mivel 1950-s években nem foglalkoztak az általad leírt tudományossággal az utánpótlás képzéssel, így egy 1950-s években 20-s éveit taposó játékos sokkal képzetlenebb, rosszabb futballista volt mint mondjuk egy 2010-s évekből egy “modern” utánpótlásképzésből kijövő ugyanilyen idő fiatal. Mondjuk, hogy ezzel egyetértek, hisz fejlődött a futball, jobbak a focistákat felkészítő módszerek. Ebben az összehasonlításba mondjuk, hogy Puskás lehet elvérezne egy modern “gladiátor” típusú focistával szemben. Ellenben én azt mondom, hogyha Puskás – ha nem is gyerekkorától – de mondjuk egy Rossi szintű edző irányítása alatt megismerné a modern futballt, akkor néhány hónap alatt fel tudná hozni magát a “modern” futballista szintjére. Ahogy tette a Realnál is, ahol pár hónap alatt dobott le magáról 10-15 kgnyi felesleget és vette fel az ottani futball ritmusát. Ahogy ez tették sok korabeli magyar futballisták (Kocsis, Czibor, Kubala).
      Egyébiránt úgy látom, hogy Te egy kicsit túlmisztifikálod ezt az egész utánpótlás képzés dolgot…biztos, hogy fontos a szakszerű felkészítés, de szerintem még számtalan más tényező befolyásolja azt, hogy az emberből végül milyen futballista lesz.

     • 58914020 .

      Fejben, intellektuálisan lehet, hogy el tudná, technikailag, fizikailag már sosem.

      Nem vagy képben a témában, javaslom, hogy olvasgass róla szakkönyveket.
      Hidd el, hogy nem véletlenül van ekkora vita az utánpótlás körül, ha nem lenne ennek már ilyen szinten komoly háttere és nem zajlana egy ilyen szintű vita arról pl., hogy hogyan kellene a 8-10 évesnél is fiatalabb (!) srácokat bevonni az utánpótlás képzésének rendszerében – érdekes módon nálunk ezt tartják a leggyengébb pontnak és ennek megfelelően nem tudunk fejlődni sem.

     • Pelso

      a 3. ugyanolyan teoretikus, mint amit cáfolni kíván.
      miért ne állná meg a helyét?
      ráadásul leragadtunk a beszélgetés legkevésbé fontos kérdésénél

     • 58914020 .

      Borzasztó hülyeséget ír ezzel…

      Csak gondolj bele, ezzel az eszmefuttatással azt állítja, hogy a tehetséget bármilyen korban ki lehet képezni megfelelő képzéssel – ha így lenne, hogy a büdös fenébe nem volt a 80-as évek óta klasszis magyar játékosunk, aki iránt elit klub érdeklődött volna???

      A gyerekkori képzés alapvetően determinálja még a legtehetségesebb játékosok minőségét is a felnőtt pályafutásuk során.

     • Latabár

      Pontosan ezért kellene már elengedni végre a múltat!
      Kukorelly mondandójának is ez volt a lényege, nem feltétlen az eredmény! Teher, a mindenkori labdarúgó számára az a magyaros betegség, hogy ” bezzeg a Puskásékozunk, bezzeg Détáriékozunk” / de szép magyarosan írtam le :) !
      És akkor ne menjünk nagyon messzire; Urbán Flórika, Véber Gyurika, Vancák Vilike, Buzsáki Ákika, stb-stb. milyen jogon meri f.kázni a mai magyar fiatalokat?! A világon semmi érdemlegeset nem tettek le a labdarúgás asztalára! Sőt! Talán mélyebben voltunk az Ő regnálásuk idejében, mint ma! De, már a gusztustalan, lenéző duma nagyon megy nekik!

    • áfonya bácsi

     De a bajnokság végére csak nekik maradna játékosuk, mert a mai focisták mind évekre lesérülnének azokon a pályákon azokban a cipőkben, ami Puskáséknak megadatott.

     • Latabár

      Azon minőségű pályák, csak mostanában kezdenek elkopni, ezzel a fenenagy prorammal!
      De még 60-70 év eltelte után is tudnék Neked közel azonos minőséget felmutatni nem egyet kishazánkban! De tudod Te ezt nélkülem is. ;)
      A cipőknek is két oldala van!
      Elhiszed, hogy a mai korszerű, divatcipő használatakor is legalább úgy le lehet sérülni?!
      Olyan mintha nem is lenne a lábadon semmi, és ezt az alumínium stopli a legkisebb kontakttal eszébe is juttatja a viselőjének! Puskáséknak ilyen gondjuk nem volt. :)
      Mondjuk a vérhólyag a talpakon meg legyen egál a két cipőtípusnál…

  • Latabár

   Óriááááásiii!!!!
   Minden szava arany!
   Na ezt nem fogja a b.dös életben érteni, megérteni a “dömesanya” gondolkodású ember!

   • 58914020 .

    Én azzal értek egyet elsősorban, hogy ezt valóban nekünk, magyaroknak kell megoldanunk.

    Az nem megoldás pl., amit Farkasházy Tivadar nyilatkozott, hogy meg kéne “nyitnunk” a határokat, mert a belgák, németek is ezt teszik és így a beáramló feketékkel, ázsiaiakkal, azok leszármazóival milyen jó a válogatottjuk – ja, csak éppen hosszú távon ez a folyamat a nemzetek és a nemzeti válogatottak megszűnéséhez vezet.
    Akkor meg mi a francnak?

    • Pelso

     szerintem menjen inkább a jótivadar is a belgákhoz…

    • manomano

     ugyan ez politika de kéne olvasnod egy kis magyar történelmet…1000 éve még nem derogáltak nekünk a muszlim/ázsiai/fekete segédnépek/társult törzsek…(besenyők, székelyek, kazárok,kunok, jászok, svábok, fekete magyarok ect…) ezen népek nélkül ma nem lenne magyar nemzet…
     továbbá két gyors kérdés:
     mikor ment jól a magyarságnak amikor “bevándorló idegenektől” próbálták megvédeni a hazát?
     mikor ment rosszul a magyarságnak amikor valóban befogadó ország volt?

     • Pelso

      ha olvastad, amit ajánlottál a kollégának, akkor tudnod kéne, hogy semmilyen hasonlóság nincs a mai migráció politikai/gazdasági háttere és azok között a korok között, amikor a magyar nemzet formálódott, kialakult.

     • manomano

      -ó hogyne lenne…az akkori “soros” (a habsburg) uralkodó föld/adómentesség fejében hozott több tízezer ellenséget (svábot)…
      -vagy az akkori “migráncsok” a kunok először szétdúlták az országot mielőtt kivonultak (1241-42), majd a tatárjárás után a “hazaáruló” IV. Béla visszahívta őket leteleptette és területi autonómiát adott neki…

     • Pelso

      jaa… ha vicceskedünk a hülyeséggel, akkor abban király vagy… :)
      majdnem olyan jó, mint 1 hanbsburg.

   • Döme Sanya

    Én értem, de te hol látod itt az inkább meghalok típusú játékost. Tavaly voltunk ilyenek, de csak 3/4 évig tartott. Ha nem tudod elolvasni a te hibád..

 • Pingback: Napikispest 2017.10.13. | Zongoracipelő()

 • medvepuszi

  Rossi (NS): “Utólag az az érzésem, amikor a jövőről beszélgettünk, a tulajdonos úr nem terítette ki az összes lapját.”
  Ilyen finom lehazugozást már rég olvastam :)

  • Laszka

   most csapja be maga mögött az ajtot? mi ertelme lenne? Szerintem akar meg Ö honved edzö lenni, es szerintem Hemi is akarja majd. Lehet hogy 2 ev mulva lehet, hogy 5 ev mulva, nem tudom, majd eldönti az idö. Valahogy olyan ezesem volt a cikk alapjan, hogy ha most kellene meghoznia a döntest akkor maradt volna…
   A hollandot is sajnalom, kicsit olyan, mint amikor Fergusson utan atvette valaki MU-t, tul magasra tettek a mercet. ez van

   • medvepuszi

    Nekem meg még inkább az az érzésem, hogy valójában nem ő döntött.

   • 58914020 .

    Nem hinném, hogy Rossinak ezek után lesz esélye visszamenni Hemingway-hez…

    Eleve, ha a DAC-cal sikeres lesz, megnövekszik az értéke és ezzel a fizetési kategóriája is. Ha pedig nem lesz sikeres, akkor azért nem fog visszajönni.

    • medvepuszi

     Én ebből és a korábbi megnyilatkozásaiból is azt veszem le, hogy nem az ő fizetési igényéről volt szó (vagy nem elsősorban), hanem a csapat továbbfejlődéséről. Egyre inkább az ugrik be a lelépéséről, mint amikor valaki szakítani akar, de nem meri kimondani, hanem olyan helyzetet teremt, hogy a másik elégelje meg.

     • 58914020 .

      Én is így gondolom, de ha Rossi helyébe képzeled magad:
      Miután magyar bajnokságot nyertél a Honvédnál, ahol nem becsültek meg, továbbléptél és az új helyen is sikeres lettél – visszamennél a Honvédhoz, ha vannak helyek, ahol ráadásul még többet is kereshetsz, még jobb perspektíváid is lehetnek?

      Aligha…

     • medvepuszi

      Én is szkeptikus vagyok a közeljövőt illetően, bár idővel szerintem lesz még Rossi a Honvéd edzője. Lehet, sokára, de a mindenkori tulaj tudni fogja, hogy a szurkolóknál jó húzás az olasz.
      Azért Dunaszerdahelyen sincs aranyból a korzókorlát, nem ők csábították át mesés fizuval, csak lecsaptak rá, mikor munkanélkülivé lett. Mellesleg nem csak duma, Rossi nagyon kötődik a Honvédhoz

 • Latabár

  Az U 17 Hollandiát verve 2-0 -ra, elitkörös!
  Gratulálok fiúk / külön a kispesti különítménynek! /, büszkék vagyunk rátok!
  Bár letiltottam dömesanya “urat “, így nem olvashatom, de remélem ő is fog itt gratulálni Nektek, az U 19 -esek olasz vereségből adódó degradáló “tehetségtelen, pénzéhesek” kijelentései után!
  Hiszen ez 1 nagyon komoly siker!

  • 58914020 .

   Honvédos volt a csapatban?

   • Latabár

    Cipf-Irimiás.
    Egymást váltották..

  • Latabár

   Valaki súg nekem, akinél nincs blokkolva?
   Dömesanya gratulált az u17-nek?

  • László Papp

   1-0-ra nyert tudtommal az U17 és az U21 kapott ki az olaszoktól,nem az U19.

   • Latabár

    Igen. Már az 1-0-t laáom én is. Amikor írtam, még 2-0 volt írva.

    Az u19-ért én kérek elnézést, elkapkodtam!

    Köszönöm a helyreigazítást!

    És a kérdésemre a válasz?

    • László Papp

     Én nem folyok bele a vitátokba,nálam nincs letiltva senki,de egyébként ha jól emlékszek,senki nem gratulált az U17-nek rajtad kívül,ha erre vonatkozik a kérdésed.egy másik hozzászólásban.

     • Latabár

      Mint ahogy senki nem is f.kázta az u21-et rajta kívül, ha jól emlékszel…

   • Döme Sanya

    Latabár ennyire van tisztába a dolgokkal, de osztja az észt helyett az elmebajt.

 • Lassie Tizenkilenc

  Kicsit OFF : Még mindig a válogatott. A legszakmaibb elemzés Ferenczitől.Storck munkájának szakmai elemzése, miért lenne jó Rossi, az általunk nagyon “kedvelt” Szöllösiről lehull a lepel, Bozsik Peti kamu elemzései, stb.
  Saját imádott csapatunkra lefordítva : Nincs a végletekig leoktatva a játék. Rossi ebben volt a legnagyobb, hogy a végletekig meg volt szervezve a csapatjáték…
  Fogyasszátok :

  • László Papp

   Én nagyon szeretem ezt a műsort,szerintem lassan már fél éve követem,általában utólag visszanézve,bár mostanában sokszor elkapom a live-ot is az elejéről kicsit lemaradva.Azt az egyet sajnálom,hogy a Kispestről sokkal kevesebb szó esik,mint kellene,de ugye minket nem képvisel senki,így ez érthető is.