Akkora sallert nyilatkozott EvdM Hollandiában, hogy jobb helyeken a munkaszerződése adná a riposztot

Az NSO bökte ki, hogy EvdM a holland vi.nl oldalnak nyilatkozott a Magyarországi tapasztalatairól, és annyira erősre sikeredett a fordítás, hogy egy-az-egybe bemásolom ide, és legfeljebb bekezdésenként hüledezek egyet a szokatlan munkavállalói bátorságon.

„Az üzleti és a sportambíciók nem igazán vannak összhangban a klubnál. A tulajdonos nem ad könnyen pénzt, mindennek megvan a pontosan meghatározott limitje. Mindennél el kell magyarázni, hogy miért van rá szükség. Ez önmagában nem rossz, csak fárasztó. Extra pénzt lehet szerezni azáltal, hogy minél kevesebb külföldit, valamint több fiatal futballistát játszatsz. A legtöbb klubnak – kettőt kivéve – nincs szüksége erre, mivel a szponzoráció által hatalmas összegeket kapnak. A Honvédnál, a magyar bajnoki címvédőnél viszont nincs mezszponzor!”

Üzlet vs. sport – szegénykém hamar megtapasztalta az évtizedes magyar futballvalóságot, vagyis hogy vagy csődbe mész pár idény alatt, vagy hagyod az eredményességet a lutrira és a dolgok szerencsés együttállására. Az Öreg nyilvánvalóan az utóbbit választotta, mert afelől ne legyenek kétségeink, hogy egy akadémia + Lanzafame + Kamber és Eppel, mint jobbféle igazolás általában kevés a jó eredményhez egy olyan parazitizmusra és korlátlan kasszára épülő rendszerben, mint ami manapság jellemzi a futballunkat.

Az extra pénzes rész az MLSZ szapulása – tejesen jogosan -, míg a szponzoráció hiánya, valamint az a megállapítás, hogy a ligában jelentős többségben vannak az állami és államközeli pénzcsapoktól függő egyesületek a magyar valóság pontos jellemzése. Fura, hogy mégis számon kéri az üzleti és a sportszempontok között feszülő ellentmondást, miközben pontosan tisztában van a Honvéd és Don Quijote, valamint parallel az NB I. és a szélmalom viszonyával.

„A tulajdonos tehetős, de olyan spórolós, mint a pestis! Nem Hemingwaynek szólítom, csak főnöknek. Figyelemre méltó ember, nem olyan, mint egy általános tulajdonos. Nem szokott kiöltözni, a meccseken inkább néznénk őt szurkolónak, mint tulajdonosnak. Emlékszem, amikor a Hapoel Beer-Sevával játszottunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és eljött az izraeli miniszterelnök is, ő melegítőben jelent meg. Nem úgy nézett ki, mint a klub egyik képviselője, de ebben a stadionban nem is tudott volna. Olyan, mintha nyolcvan évet visszamentünk volna az időben, Hollandiában még az amatőr kluboknál is jobbak a körülmények!”

“Olyan spórolós, mint a pestis” – ezt még nem hallottam, nem is értem, de használni fogom, mert jól hangzik. Mondjuk a pestis speciel a legjobb tudomásom szerint nem spórolt, vitt mindent, ahová betette a lábát, de ez legyen a legkevesebb, maga a mondat kőkemény, pláne hogy a tulajdonosról szól.

Melegítőben fogadta a miniszterelnököt egy stadionban, nabumm. Rendicsek, hogy vannak szerepek, ahol illik reprezentálni, és a klubtulajdonosi valószínűleg fent van a listán, de bevallom, ez a része egyszerűen nem tud lázba hozni. Ismerjük az Öreg öltözködési szokásait, olyan, amilyen, ha neki nem zsenánt vagy ciki, akkor hadd járjon abban, amiben jól érzi magát. A franc se fogja megvédeni, viszont annyiban azért valahol igaza van EvdM-nek, hogy aki felveszi a klubcímert, az feleljen meg a klub elvárásainak, hiszen mégis azt képviseli. Amúgy simán el tudom képzelni, hogy ilyen előírás EvdM érkezte előtt nemigen létezett Kispesten, pedig jobb helyeken valahol a nulladik és az feledik lépés között van a profizmus alapfeltételei között.

A Bozsik meg olyan, amilyen, pontosan tudnia kéne, hogy az állam folyamatosan építi az újabb és újabb modern stadionokat, lassan, ha minden igaz, sorra kerülünk mi is.

„Ebben az idényben az első hat hely valamelyike a reális cél. Rossival ne hasonlítsanak össze, ha én szurkoló lennék, őt választanám. Szinte lehetetlen dolgot vitt véghez a múlt szezonban a jó öreg olasz védekezéssel – ez játékban visszalépés volt, de nem szeretném kritizálni, csak megjegyeztem. A sikert meghozta, márpedig a szurkolókat ez érdekli. Én »játszósabb« csapatot szeretnék, a futballisták érezzék, hogy szabadok. Az elmúlt évadban nem tudták élvezni a játékot, az eredmény volt az elsődleges.”

Na, itt viszont álljunk meg egy bővebb gondolatmenetre. “Ha én szurkoló lennék, őt választanám.” – teljesen jogosan, hiszen a szurkoló nyerni szeretne, jobbnak lenni az elképzelt másiknál, boldogan kelni fel vasárnap, egész héten várni az újabb szombatot, hogy újra boldog lehessen, mert a boldogság képes függővé tenni az embert. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy “játszóbb” csapatot akar építeni, és szinte egyik pillanatról a másikra, miközben mi még ki sem hevertük a májusi boldogságbombát, mint egy horda szenvedélybeteg követeljük a következő és a következő adagot, arra pedig baromira teszünk, hogy mi a minősége.

Az Újpest elleni hazai az utóbbi évek egyik legnagyobb szenvedése volt, katarzis lett a vége; a Felcsút ellen otthon megint. Talán az ősz két legrosszabb meccse, mégis mindent feledtet a végén kiharcolt győzelem. Azt kéne megérteni, nem műtárgyat, kikezdhetetlen esztétikumot kell létrehozni a pályán, hanem három bajnoki pontot. Kit érdekel, hogy Hegyi Iván húsz év múlva még mindig Garrincháról és a brazil-olaszról beszél, persze, parádé lenne, ha mondjuk a 2017-es Honvéd-Mezőkövesd jutna eszébe, de nem teljesen mindegy? Csak a győzelem számít, és Rossi ezt pontosan tudta.

Igaza van, értelmetlen az összehasonlítás. Az egyik edző kiszolgálta a nézőket, a másik nem. Könnyű kitalálni, hogy melyik melyik.

Az pedig legyen a saját hülyesége, hogy belefeküdt a világ legnagyobb tutijába, a bajnoki címvédő Honvédba. Azt mindenki pontosan tudta, hogy szinte lehetetlen feladat megismételni a tavalyi évet, a Videoton és a Fradi nagyon beerősített, és mások se fognak annyit betlizni, mint korábban, vagyis a realitás valahol a középmezőny eleje, az pedig könnyen dobogót érhet. Ehhez megvolt nagyjából minden, ami kell: mentalitás, alapjáték, alapvetően a keretminőség is, bőven elég lett volna tehát továbbvinni a korábban megszokottat, és ha már annyira holland, aprókat módosítani, fokozatosan haladni a saját elképzelése felé. Ha pár hónap elég volt neki szinte mindent szétverni, akkor ne másra mutogasson, viselje a felelősséget.

Mondom, ha harmadik-ötödikek vagyunk év végén, simán aláírja szinte mindenki a nyáron, csak lássuk, hogy van elképzelés, hogy van hajtás, hogy van valami, amit szeretni lehet.

Levettem a kezem EvdM-ről. Az kevés, azzal nem fog meggyőzni, hogy szapulja az Öreget, az értetlensége és a kifelé mutogatása egyszerűen minősíthetetlen. Pontosan ismerte a körülményeket, tudta, hogy bajnokcsapatot vesz át, mindennel tisztában kellett lennie, amikor aláírta a szerződését, így ez a vergődés valami egészen szánalmas. (Tudom, Rossi simán hozta éveken át a hasonló nyilatkozatokat, de róla tudtuk, hogy egy pozőr, és rutinból nem vettük figyelembe ilyenkor a szavainak a felét sem.)

Foglaljuk össze:

 • beleszáll a tulajba, mint személybe (spúrság, öltözködési stílus);
 • beleszáll a klubba, mint munkahelybe;
 • beleszáll az állami sportfinanszírozásba és a szövetségbe (nagyon helyesen!)
 • beleszáll a szurkolókba, nem érdekli, hogy nekik mi a jó;
 • beleszáll a korábbi edző munkájába;
 • szétvert egy bajnokcsapatot, amelyik most ugyan a harmadikkal azonos pontszámmal negyedik, de közben totálisan kiszámíthatatlan, rendre úgy érezni, hogy csak a szerencséje, és néhány játékosának alázata tartja a helyén;

Hanta véleménye: én azonnal kirúgnám. Hiába mond néhol fontos és komoly dolgokat, ilyet egyszerűen akkor sem szabad csinálni. Pláne nem a Kispestet képviselve.

update // EvdM másnap az egészet úgy, ahogy van cáfolja. Nem nyilatkozott, a Nemzeti Sport félrefordított, és amúgy is.

“Akkora sallert nyilatkozott EvdM Hollandiában, hogy jobb helyeken a munkaszerződése adná a riposztot” bejegyzéshez 117 hozzászólás

 1. Kíváncsi vagyok,ezek után legkésőbb a karácsonyi évadzáró vacsora után megköszönik-e neki az eddig közreműködését és a klub sok sikert fog-e kívánni további pályafutásához. Ps.: Mark maradhat!

  1. Ha reálisan nézem,akkor azt mondom,hogy a Mezőkövesdet megverjük nagy nehezen,a Lokitól kikapunk,a Paksot meg egy góllal valahogy begyűrjük,esetleg egy döntetlen.A kupában meg talán egy 2 gólos győzelem ,több nem hiszem,mégha harmadosztályú is az ellenfél.Jelen pillanatban összetenném a két kezem ,ha a bajnokséág végén odaérnénk a 3. helyre,meg ha legalább az elődöntőig eljutnánk a kupában.Bízok benne,hogy 2-3 NB1-es csapat félvállról veszi a kupameccset és kiesnek most is.Nagyban függ a tavaszi szezonunk szerintem attól,hogy lesz-e változás a kispadon vagy nem.

   1. Inkább a 3. hely a bajnokságban.Abban nagyobb munka van,mint egy kupában a döntőig jutásig,ott sok múlik a szerencsén is..És akkor azért a következő szezonra is optimistább lennék.

    1. Kupadöntőről volt szó,nem kupagyőzelemről.Egy trófea mindig többet ér.Szóval akkor egyértelműen a kupagyőzelem,de azért ez nem azt jelenti,hogy lehet 5-6. is a csapat.Bajnokság elején elfogadtam volna a 2. helyet is a Vidi mögött.Nem számoltam,hogy a Vargának ilyen szezonja lesz a Fradiban,meg hogy hoznak egy Paintsilt.A 2. helyre csak akkor lenne esélyünk szerintem,ha ezt a 2 játékost a Fradi eladja télen,de erre nem tudom,mekkora esély van.De jelen pillanatban a jelen körülmények között a 3. hely is nem tudom,hogy reális -e.

     1. De te látsz arra esélyt a jelenlegi edzőnkkel hétről hétre látva az előadott “produkciót”,hogy elérjük a dobogót?Mert ahhoz túl sok mindennek kellene összejönnie,hogy ez sikerüljön.És szerintem az általad említett csapatok nem fognak tavasszal visszaesni,max az Újpest.Ha 90% kellene,akkor most olyan 50% körül “pöröghetnek” a srácok.Laczkónak meddig van szerződése egyébként,bajnokság végéig vagy dec 31-ig?

   2. Itt és most azonnal lépni kell! Nincs mire várni! ERIC=CAOS KAPITÁNY!!! ENDE!!! ;)

 2. Nincs ezzel a beszéddel baj, csak a hír hiányzik előtte : “Közös megegyezéssel… tovább sok sikert a továbbiakban…. helyét átmenetileg az utolsó fordulókban…” Ez ilyen búcsú utáni, kicsit visszafelé köpködő stílus (bőségesen igazságokkal azért)

 3. Rövid leszek (én,aki sokáig megértő voltam es türelmes Erikkel mert nem könnyű feladatba vágott)

  TAKARODJON.

  1. Én is nagyon sokáig megértő voltam vele,haverok előtt próbáltam kiállni mellette,de nálam is elvesztett már a hitelét.Maximálisan egyetértek az utolsó mondatoddal!

 4. Orange migrante raus a nagy europer francba!
  Összetehetné a két kezét, hogy egy ilyen edzöi “múlttal” leülhetett az ütött-kopott kispesti padra! Menjen vissza az ukrán 2-be! Odavaló!

 5. Körkérdés: EvdM ezzel a nyilatkozattal szándékosan vajon arra játszik, hogy kirúgassa magát, talán mert érzi, hogy bukás lenne a vége, és itt talált egy kilépési pontot, viszonylag jó helyen, idény közben?

  1. Szerintem a selyemzsinór már a zsebében volt az interjú előtt! Legalább is ebben bízom!

   1. Hétvégén előkerülhetnek a fehér zsebkendők a zsebekből!

     1. Ez spanyolban divat asszem.Itthon nem tudom,hogy valaki megcsinálta-e már?

  2. Hogy egy classikus-t idézzek: “…utca ajtó nyílj ki!” :)

 6. Vécsei játszik a Luganoban a Beer Sheva ellen.64. percben 1-0-ra mennek a svájciak.A HBS olyan,mint egy hentes csapat.

  1. Én csak a 2. félidőtől kezdtem el nézni,de valszeg kezdő volt.Eddig volt neki egy nagy helyzete,egy szélről beívelt pattogó labdát fejelt kapura a védőjét megelőzve,de mellé ment.A svájciak eddig jobban játszottak,amit én láttam a meccsből,de a HBS-nek is volt 2 nagy helyzete.Az izraeliek aprítanak nagyon.

  2. Az ultrák se viszik túlzásba létszámban.A vendégszektor azért szépen megtelt.

 7. “A tulajdonos nem ad könnyen pénzt, mindennek megvan a pontosan meghatározott limitje.”
  Egy Pizzahutnál, KFC-nél, ahol az öreg korábban mozgott, ugyanígy müködhettek a dolgok. Egyébként nem lesz meg a pozítiv adózás előtti eredmény. :)

  “Extra pénzt lehet szerezni azáltal, hogy minél kevesebb külföldit, valamint több fiatal futballistát játszatsz.”
  Ezt gyanítom az állásinterjún is elmondta Hemingway. Ha a májusi eseményeket figyelemmel kiséri (akkor már mint aláírt szerződés tulajdonosa), akkor már érkezésekor ezzel tisztában kellett volna lennie.

  “A Honvédnál, a magyar bajnoki címvédőnél viszont nincs mezszponzor!”
  Na..legalább most már Hollandia is tudja, hogy csórók vagyunk! :D

  “Rossival ne hasonlítsanak össze, ha én szurkoló lennék, őt választanám.”
  Mi szurkolók vagyunk, és mi is Őt választjuk! :)

  “ez játékban visszalépés volt, de nem szeretném kritizálni, csak megjegyeztem.”
  Hát, az EVDM féle modern foci, nem csak játékban lett visszalépés, hanem eredményben is…csak megjegyzem.

  “Én »játszósabb« csapatot szeretnék, a futballisták érezzék, hogy szabadok.”
  Mi is…csak nem látjuk. :)

  “Az elmúlt évadban nem tudták élvezni a játékot, az eredmény volt az elsődleges.”
  Dögöljek meg, ha a mostanit élvezi bármelyik játékos is….

  “de ebben a stadionban nem is tudott volna. Olyan, mintha nyolcvan évet visszamentünk volna az időben”
  A Haladásnál, Mezőkövesden, Felcsúton, Balmazújvárosnál szép, felújított stadion van, ahol ilyen időutazásos élmény nincs…és ráadásul ezeknél már érik az edzőcsere…nem próbálkozol inkább arrafelé?

  “A tulajdonos tehetős, de olyan spórolós, mint a pestis!”
  Nos igen…ez a Te szerencséd. Különben az életben nem kerültél volna ide. :D

  1. Egyébiránt az az érdekes, hogy Morales és Vierchood is hasonló stílusban beszélt Hemingwayről, igaz csak akkor, miuátn ajtót mutatott nekik az Öreg…lehet olyan titokban lett kirúgva, mint ahogy felvéve? :D

   1. :) XD ;) Szakadok, Te jó ég! Ez a sztori jobb, mint Vérhóóód… ;) XD

 8. Eric repüljön, Mark pedig kapja meg a “tavaszi” felét a bajnokságnak.

 9. Van egy olyan érzésem, hogy már az öreg előrehaladott tárgyalást folytat az utódjával és ez Evdm-ből ezt hozta ki…
  Meglátjuk!

 10. Nagyon örülök ennek a nyilatkozatnak !!! Akkor szoktak ilyeneket lenyilatkozni amikor már mindenmindegy! Remélem picsánrúgják ezt a kóklert !
  Én az Öreget meg pont azokért csipem mint amivel most savazták.
  Kupamccsen egy hawaii ingben simán leáll a korlátnál dumázni a szurkolókkal. Nem költöget felelőtlenül. Az elmúlt 10 évben sokkal több eredményt értünk el mint egy újpest, ahová nagyságrendekkel több pénzt tett a tulaj de szétherdálta a klubvezetés.
  Nálunk a tulaj blogol.Nem bujkál a média elől..sőt.
  És ami a legfontosabb: ismét fellángolt a Kispest-életérzés, sokkal jobb brand vagyunk mint bármelyik középkategóriás csapat az Nb1ben.
  Köszönöm a bajnoki cimet és a kupagyőzelmeket. Szurkolóként leszarom hogy mennyi pénzből vagy milyen áron lehetett elérni.
  A holland pedig úgy kommunikálja saját semmittevését és dilettanizmusát hogy a játékosok szabadon játszhatnak 😀😀
  A játékosoknak nincs leoktatva a letámadás , a vezetésnél való labdatartásos játék. A 90. percek után kiharcolt győzelmek pedig még Rossi által leoktatott atompressingek….
  Nem ért ez a csávó semmihez. Próbálta palástolni szakmai nemtudását pár látszatintézkedéssel (kispad csere, ruházkodás, csapat közös ebéd)
  Mai napig nem látni hogy mit akarunk játszani.Ennél még egy Horváth Feri is több stilust belevisz.
  Az Öregre való köpködés méltó jutalma lenne ha a klub elismerné a holland hozzáértését egy 6450 forintos wizzair jeggyel Eindhovenbe….
  Hess a picsába !!

  1. OTT A PONT LASSIE!!! ÁMEN! NEM IS TUDOK ALUDNI! ;)

  2. Igen..én is úgy érzem, hogy amikor valaki már ilyen minden-mindegy alapon nyilatkozik, ott már komoly problémák vannak.
   Ha Rossi ennél sokkal kevesebb beszólásért komoly, cinikus visszaszólást kapott Hemingwaytől, akkor ez a holland is meg fogja kapni a magáét… :D

 11. Ha idődből futja,,,Légy szíves!Gondolom,a többiek nevében is beszélhetek.Beszélsz flamandul?Mert gondolom ,hogy nem google fordítóval fordítottad.

  1. Németül,angolul én is beszélek ,vagyis németül most már inkább csak értek,hiába van 19 éve nyelvvizsgám,Kábé 15 éve nem kellett németül beszélni,a német ismerősökkel is inkább angolul megy a társalgás,de érteni megértem,mégha egyáltalán nem használom a nyelvet,az angolt meg igen minden nap.Jópár hollanddal dolgoztam 2005 és 2007 között,talán még néha értettem is nagyjából,amit egymásnak mondanak,mert eléggé hasonlított a németre,de fordításra semmiképp nem vállalkoznék.

   1. Mert az első londoni szálloda ,ahol dolgoztam 2005-től szerződésben állt egy holland vendéglátó sulival,ahonnan küldtek mindig a bárba,az étterembe ,meg a konferencia és bankett részlegre 6 hónapra diákokat szakmai gyakorlatra,aztán ahogy az egyik elment ,jött helyette a másik,meg ugye közben egyszerre több részlegen is voltak,szóval akkor hallottam elég sok holland szót.Volt egy kollégám,ő Twente drukker volt.Mindig mondtam neki,hogy az én csapatom jól megb.szta az övét a 90-es években. :D

  2. :) regi öreg vicc, de igaz: a holland nyelv olyan, mint amikor egy reszeg amerikai tengeresz nemetül proval beszleni….elsütöttem ezt amugy a holland fönökömnek :) termeszetesen dijazta :)

  1. Bill Shankley szerintem a Liverpool legendás menedzsere volt, még Bob Paisley előtt, de lehet, hogy neked van igazad. Köszi a képet, Kocsis Lajos mellett Cruyff volt gyerekkorom nagy bálványa. Sajnos a 74-es döntőben a németek ugyanúgy elpáholták őket, mint minket 54-ben.

   1. Johann egy igazi holland volt, egy igazi reneszánsz ember, akire Hollandiában – ha lesznek – még 500-800 év múlva is beszélnek majd! Totális futball, etc…
    A Mi EVDM-ünk meg maga a Totális Káosz! :( OFF KISPESTRŐL! De izibe! :)

 12. várom az Hemi-EVDM Black Friday-t… mikor repül végre a kopasz 90% kedvezménnyel!! :)

  1. Én meg már várom a Lapszemle-t, ahol közkincsé teszik a BHO-n a nyilatkozatot.. :D

 13. Talán lehetne indítani ( Csak úgy a móka kedvéért :D ) a mai ködös reggelt a RAMONES 1989-es örökzöldjeivel:
  EvdM: Learn to listen
  Marco Rossi: Come back Baby (come back)

 14. Minden szava igaz a hollandnak.Alapjaraton ketyeg a Club,minden fillér kiszedve.

  1. de ez kit érdekel és mi újat mondott ?
   nem átvilágítani érkezett, hanem “focit csinálni”… vajon miért nem erről szól a riport ? :)

   1. Mire számítottunk?Allasinterjuztatason kiválasztott edző?!Ilyen a világon nincs!És arról ne is beszéljünk,hogy milyen edző rovására!!!Itt volt az ideje,hogy már valaki felnyissa a szemét,azon tarsainknak,akik még vakon beveszik a sok hablagyot.

    1. egy dolog szabó “szakmaisága”, de ez 1 kókler edző, ne ossza már az észt…

  2. …és ebben a szezonban – sajnos – egy mérkőzésünk sem volt vele, amire igazán nyugodt szívvel azt tudnám őszintén mondani, hogy ejha, ez igeeen! Azért június vége óta volt bőven ideje – – – > rombolni, mert hogy ő építeni nem tudott Minálunk, az egyszer tuttifix! A Csapat 80%-a egyben maradt, biztos vagyok abban, hogy Marco simán “fel tudta volna” venni a kesztyűt az új szezonban is! Nagyon remélem, hogy visszatér még Ő Mihozzánk! Eric?!? Van, De Miért!!??!! meg az utrechtet vagy a beerschotot öklözze otthon, és ne Minket szúrkáljon. Önkritka Tőle még úgy Istenigazából egyszer sem hangzott el: Ahhoz képest, hogy hollandus nagyon “magyaros”-ra veszi a figurát, amit Tőlem kap holnap, azt nem teszi majd zsebre!!! :(

 15. Szerintem senki nem reagálna ilyen érzékenyen erre, ha a csapatnak menne a játék, ha jönnének az eredmények…
  De az a helyzet, hogy sem az eredmények nem jönnek, sem játékban nem léptünk előre. Lehet eröltetni ezt a “játszós” vonalat, csak éppen ebből a pályán semmi sem látszik, mert a keret erre nem alkalmas, ez világosan látszott az első pár meccs uán. Nekem nem kell ez a játszós foci, ha minden hazai meccsen kapunk 3 gólt. A lelátóról lehet látni, hogy a csapat nagy része szenved a pályán, a tavalyi szezon talán legbiztosabb védelmétől ennyi egyéni hiba rendszerszintű problémára utal. Fasza egy játék. Az általa hozott és erőltetett Latifu öli a futballt az alibi játékával, meg a minden támadást agyonvágó beadásaival, ne beszéljen már semmilyen “játékos” fuballról! Nevetséges…

  A körülményeken is lehet rugózni, ezekkel én bizonyos szempontból egyet tudok érteni. Viszont kizárólag pont ezek miatt a dolgok miatt van itt. Hiszen hogyha jobb körülmények lennének, több pénz, a tulajdonos nem így választaná ki az edzőket, akkor a kispesti szurkolók 99,9%-a nem tudná, ki az az Erik van der Meer…

 16. Sose gondoltam volna, hogy valakinek a nyugati vilagban problema lehet, hogy meg kell magyaraznia, hogy mire miert akar költeni….Szerintem ez a normalis….Valoszinüleg azt hallotta, hogy magyarorszagon a csapatoknal tejjel mezzel folyo kanaan van, erre tessek, Ö egy olyan helyre jött ahol a tualjdonos sajat penzebol epitette a dolgokat, most meg sajat plusz nemi allami penzböl tartja fent….
  A sajat penzet minden okos ember esszel költi, esztelen költekezes csak olyan helyen van, ahol mas penzet verik el…
  Mas reszröl a tavaszi nem antifoci volt mar, mint amit Rossi, jatszatott evekig, azzal, hogy megkapta a minösegi tamado szekciot az repertoarjaban is megjelent a tamado foci…jol meglatta, hogy kivel mit lehet csinalni, mondhatni gombhoz varratta a kabatot…

 17. Az őszinteség mindig valakinek fáj, de az az egyetlen járható út. A hazugságokról már tudjuk meddig,és mire vezet.
  Ha most körbenézzünk, pontosan látjuk.

  1. …és a holland őszintén MOST sem tudja azt mondani: Ne hari, de ezt elqrtam, bocsesz! Nincs benne annyi gerinc, hogy levonja a következtetéseket, és kimondja: Nekem ez túl nagy falat volt, hát még egy Kamillát sem tudna elirányítgatni farvizen!!! Miről beszélünk, könyörgöm!!! Pipa vagyok, de nagyon!

   1. A hollandnak az igazságot, Heminek kellene elmondani. Lehet, hogy már elmondta. Mi csak találgatunk aminek semmi értelme.

    1. Most itt elsősoron nem Hemiről szól a fáma! Már az Egyesület helyében hajnalban kiadtam volna egy nyilatkozatot, hogy eddig és ne tovább! “…Ölég vót!” szóval azért ezt ne!!!

     1. Mondom. Már lehet, hogy elmondta, és ez csak a holland reakciója.

      1. Lehet, persze, de azért ez a riport egy nonszensz, és pl. Én kikérem magamnak ezeket a sorokat és a körítését is, rajtunk röhög a fél Ország, De mindegy is!!! CSAKAZÉRTIS CSAK A KISPEST!!! ;)

    1. Lehet, persze Hemizni, de nagyon “máshol” lennénk most, ha nincsen az Öreg, tán’ nem is lennénk, nem is tudom… Lehet persze absztrakt módon leegyszerüsíteni a dolgainkat, de azért ne vitassuk és csúsztassuk el a dolgokat: két db. kuparany, egy db. bajnoki bronz, 1db. bajnoki arany, stabil utánpótlás. Nektek még mi kell??? BL-cím, vagy, Aranylabdás csatár??? Ált.ban Babaron kívül Daninak hínak, thanks! ;)

     1. Nem.Nekunk Deák,Poloskei,EWM,Kosztak ,botkak,prosserek eladása,ez kell.Na meg Latifu kaliberű spilerek.

    2. Hemire csak annyiban vagyok pipa, hogy még nem köszönte meg a munkásságát.
     Ebből a Csapatból sokkal többet kéne tudnia kihoznia. A más tekintetben nem is, de a kapott gólok számában mindenféleképpen.

  2. Én ezzel egyet tudok érteni.
   Akkor legyünk őszinték: Erik van der Meer nem lenne itt, ha nem ilyenek lennének a körülmények Kispesten. A legtöbbünk biztos, hogy soha nem találkozott a nevével azelőtt, hogy bejelentették volna…

   De nem is ez a baj Erikkel, hanem az, hogy irányításával visszafelé fejlődik a csapat.

  3. Szerinted mi lenne, ha minden orvos, nővér, tanár, közalkalmazott, gyári munkás, stb. elkezdene arról beszélni, hogy milyen szarok a munkakörülmények, milyen zsugori a fönöke, mennyi meló szakadt rá?
   EVDM kritikái lehet jogosak, senki sem szisszent fel azon, hogy ezek nem igazak. De:
   – Eric miért nem beszélt arról, hogy miért kaptunk ki sorozatban háromszor (meccsenként 3 gólt bekapva) abban a Bozsik Stadionba, ahol előtte majdnem 20 mérkőzéses veretlenségi sorozatunk volt?
   – Eric miért nem beszélt arról, hogy az előzö szezonos erősnek mondható védelmünk az nb1-s mezőny majdnem legtöbb gólját kapó védelemmé degradálódott?
   – Eric miért nem beszélt arról, hogy Eppel, Bobál, Lovrics, Nagy Geri formán kívül játszik és nem tud beléjük “életet lehelni”?
   – Eric miért nem beszélt arról, hogy a tavalyi Csapat nagyrésze megmaradt, érkezett egy nagyon rutinos támadó Danilo személyében, mégsem látszik meg a Csapat játékán, hogy ez egy bajnokcsapat?
   – Eric miért nem beszélt arról, tavaly 2 fiatalat kellett játszani most meg csak 1 fiatalt és mégsem látszódik ez meg a Csapat játékán?
   – Eric miért nem beszélt arról, hogy a Csapatnak semmi fazonja nincs, a legtöbb mérkőzést akkor hoztuk, ha a tavalyi felállásba álltunk fel, vagyis az általa elképzelt taktikát semmilyen formában nem tudta megvalósítani.

   Szerintem ez is az általad vallott öszinteség kategóriájába tartozna.

   1. ” Eric miért nem beszélt arról, hogy miért kaptunk ki sorozatban háromszor (meccsenként 3 gólt bekapva”

    Pont arról beszél. Hogy nincs pénz egy normális belső védőre, sem egy irányító középpályásra, hogy az idióta és nézőellenes “fiatalszabály” tulajdonosnak köszönhető kényszerű alkalmazása miatt rendszeresen létszámhiányosan áll ki a csapata…

    “…mégsem látszik meg a Csapat játékán, hogy ez egy bajnokcsapat?”
    Hasonlítsd már össze a keretet a Fradiéval vagy a Vidiével! Mit akarsz ettől az edzőtől? Hogy a csapat tíz pont előnnyel vezesse a bajnokságot? Te is elhitted, hogy reális cél a címvédés?

    1. Tavaly ugyanezek a védők voltak. Tény, hogy King és Holender megsérült, de van helyette Latifu, Deák, Villám. Utóbbi kettő ki sem lett próbálva.
     Vagyis ugyanazon játékosok hirtelen 2-3x több gólt kapnak, mint addig? Ott csak a taktikával van valami probléma, nem?
     Amúgy nem azt várom, hogy első helyen legyünk, hanem azt, hogy úgy játszon a Csapat, ahogy legutóbb a felcsútiak ellen. Feltüzelve, felszántva a pályát….Te ilyen hol láttál az első 10-12 fordulóba?

     1. Deák 26,Villám 28,ne ferditsunk már hogy nem lettek kiprobalva.Csak máshol és ott sem vitték semmire.Nehogy már azért mert ingyen vannak itt bohockodjon már az összes nem Honvéd szintű játékos!!!

    2. Ha bármilyen összefüggésben negatívan emliti bárki az öreget,itt 3-4 tarsunk kartellba tömörülve neki ugrik a torkanak-hiába a közös cél,képtelenek elfogadni,hogy vannak akik másként látják.Mindjárt meglátod.

     1. Annyi baj legyen. Mindenkinek lehet véleménye, a fizetett alkalmazottnak is, meg az önzetlenül szervilisnek is…

      1. Nem baj,persze.Csakhogy ilyen tomorulest mi is barkacsolhatunk/te,én,FT1,Escape,DömeS,Zsolt67/de minek?Jön a karácsony,kezdhetünk együtt reszketni ,mifele black frydayn megmaradt kutyautoket soz a nyakunkba megint.

    3. Az “idióta és nézőellenes” fiatalszabályhoz annyi megjegyzésem lenne, hogy a PSG sztár csatára 18 évesen játszik Európa egyik legjobb csapatában. Az előző szezonban a Monacoban lőtt 15 gólt csak a bajnokságban, + néhányat a BL-ben is. Nem lehet, hogy mifelénk kicsit későn vetik be a fiatalokat?

     1. Igen, de az a gyerek azért játszik, mert nem lehet kihagyni, és a beállításával nem bosszantják a nézőket…. Magyarországon viszont tökmindegy, hogy mit szeretne látni a néző, hiszen a futball nem a nézőért van, hanem az idióta MLSZ-vezérkarért.

      1. Távol álljon tőlem, hogy védem az MLSZ-t, de ha nincs ez a szabály, akkor még kevésbé kapnak szerepet a fiatalok. Akkor fejlődnek , ha berakják őket a jobbak, erősebbek közé, még ha idő is kell ahhoz, hogy felvegyék a ritmust.

     2. Hosszan sorolhatnám azokat a neveket, akik 18 évesen már stabil nb1-es játékosok voltak, de nem azért, mert fizettek a szerepeltetésükért, hanem mert gólokat lőttek, vagy az ellenfél támadóit “vették le” a pályáról. Szóval nem az az “egész ügyes, nem baj, majd legközelebb betalál” kategóriát jelentették….

 18. “Ismerjük az Öreg öltözködési szokásait, olyan, amilyen, ha neki nem zsenánt vagy ciki, akkor hadd járjon abban, amiben jól érzi magát.”
  Úgy van! Hadd járjon abban amiben akar! Viszont akinek helyén van a konvenciókhoz meg a jóízléshez való viszonya, hadd találja már prosztóságnak, ami valóban prosztóság…

  1. Valahogy ez a Film és részlet ugrott be erről az egész katyvaszról:

  2. Hemi diktalta, Erik alairta :) ez tuti Hemi fogalmazas :))))) nem hiszem, hogy lesz barmifele feljelentes…

   1. Azért egy hiteles holland újság miért akarna lejáratni egy külföldön dolgozó holland edzőt? És honnan tudna olyan infókat, amit csak olyan tudhat aki Hemivel dolgozik együtt? Nekem ez így elég zavaros.

    1. Telefon hivas,
     – Erik, azonnal gyere az irodamba!
     – De Hemmingway ur 10 perc mulva edzes!
     – Azt mondtam azonnal!

     Az irodaban:
     – Erik, mi ez a cikk?
     – Tudja Hemmingway ur, itt volt az ur Hollandiabol, es hozott nemi szivnivalot magaval…
     – Tenyleg ezt gondolja amit mondott? el akarja vesziteni az allasat? tudja, hogy szerzodese szerint, ezert lelepesi penz nelkül kirughatom?
     – De……
     – Ha maradni akar alairja ezt a papirt.
     – Mi ez?
     – A cafolat arrol, hogy nyilatkozott
     – Ertem
     – Tovabba fel evig felezzük a penzet, es ha nem hozza összel a maradek kilenc pontot, kereshet uj allast.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.