Mastodon

Valamikor meg kell állítani a zuhanást

Ha marad a tendencia, akkor év végén a hatodik-nyolcadik helynek is örülni kell majd.

Egyszerű grafikon, pár megjegyzés. (A grafkonon a függőleges tengely a megszerezhető pontok százalékát, a vízszinten tengely pedig a fordulók számát jelöli.)

  • Nagyjából a kilenc-tizedik forduló környékén (FTC 1-3, Videoton 1-1) beálltunk a pontszámokra vetített 50%-os teljesítményre (piros), amit az erős bázisból kiindulva egyelőre tudunk tartani. A tizenkét csapatos bajnokságban ez a teljesítmény az ötödik hely környékére szokott elegendő lenni.
  • Az öt fordulós formát* mutató grafikonon (sárga) jól látható, hogy az első kör végére zuhantunk be, vagyis a bajnokság pont azon szakaszában, amelyiknek most következik a visszavágója (Debrecen, Paks idén; FTC, Videoton, Vasas jövőre). A második körben mindössze kilenc pontot szereztünk az első hat meccsen, míg a nyáron tizennégyet.
  • A tíz fordulós formát mutató grafikon (zöld) valósabb képet ad a csapat teljesítményéről, mivel ebben nincs benne az idények elejére jellemző alacsony elemszám torzító hatása. A mutató sajnos monoton csökkenő tendenciát mutat, ami egyben azt is jelenti, hogy várhatóan és hamarosan az éves teljesítményünk is csökkenni fog, ami elég nagy gond, mert a bajnokság mezőnye sűrű, a kilencedik Felcsút mindössze öt ponttal van mögöttünk.

*_ öt fordulós forma: a legutóbbi öt meccsen megszerezhető tizenöt pontból mennyit sikerült begyűjteni – százalékban.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||