Lehet, hogy én vagyok az értetlen, a hülye, a mittudomén, de ez tényleg micsoda?

December 30., 11:06, a Budapest Honvéd Facebook-oldala

Hogy már megint mi a bajom?

 1. A hivatalos klubkommunikáció része, hogy nem állítunk semmit, hanem inkább kitesszük az nb1.hu anyagát, miszerint “Az nb1.hu információi szerint a nigériai légiós a téli felkészülést már a csapattal kezdheti el, (…)”.
 2. Az nb1.hu többet tud, mint King klubja, a Honvéd.
 3. Az nb1.hu felelős szerkesztője és a Honvéd kommunikációs igazgatója (sic!) ugyanaz a személy. Tehát vagy magától tudja és onnan van az információ, vagy hivatalból, akkor viszont miért az nb1.hu-ra írták meg és miért nem a klubhonlapra?
 4. Kimondottan igényes módon, sikerült az nb1.hu mobilfelületéhez tartozó linket megosztani (http://nb1.hu/m/otp-bank-liga/nagyon-fontos-visszateroje-lesz-a-honvednak), ami böngészőben különösen szépen néz ki.
 5. A megosztásból háromszor is kiderült, hogy “Nagyon fontos visszatérője lesz a Honvédnak”. Más nem. Ha nem lenne ott King fotója, azt is mondhatnám, hogy tipikus klikkvadász anyag, ami egy tájékoztatásra törekvő kluboldalnál nem szabad, hogy szempont legyen.

Pont az ünnepek előtt néztem rá kicsit hosszabban a Honvéd hivatalos Facebook-oldalára, azonban a posztot már lusta voltam megírni, pedig:

 • december 1. és 20. között 68 anyag került ki, amiből mindössze hét a sajátnak nevezhető tartalom, vagyis ami először a honvedfc.hu oldalon jelenet meg.
 • a további tartalmak többsége vagy az nb1.hu-ról, vagy a Nemzeti Sport Onlineról közvetlenül, vagy előbb a honvedfc.hu-ra átmásolva, közvetetten lett megosztva. A Honvéd rendszeresen kommunikál úgy saját magáról, hogy egy híroldal vonatkozó anyagát másolja át az oldalára – kommentár nélkül.
 • a YouTube-ra felkerült anyagok (KLTE, Honvéd saját, etc.) ajánló nélkül, puszta hivatkozásként kerülnek ki, sokszor azt sem tudni miről lesz bennük szó.
 • a 68 anyagból 11 az ajándékbolt egy-egy megosztásának kommentár nélküli újramegosztása.
 • a mintegy 40400 ember által kedvelt oldalon a 200 feletti aktivitás is iszonyatosan ritka. (Vajon mennyi lehet a valós személy követője a Honvéd oldalának?)
 • a helyesírás botrányos, az elütések száma hihetetlenül magas.

Összefoglalva, az oldal szerkesztőinek láthatóan fogalma sincs a Facebook működéséről. Nincs egységes kinézet (mikor nagybetűs minden, mikor nem?), nincs egységes hangvétel (állapotjelentések hol vannak, hol nincsenek), a máshonnan reblogolt (átvett) anyagok kommentár (és kritika!) nélkül kerülnek ki. Süt az egészről az igénytelenség és a nemtörődömség.

És persze a kedvencem, a 90 fokkal elfordított, kicsit kinagyítva már elképesztően rossz felbontású, pixeles élőzés az egyik sajtótájékoztatóról, gondosan élvezhetetlen hanggal:

“Lehet, hogy én vagyok az értetlen, a hülye, a mittudomén, de ez tényleg micsoda?” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. Amikor a “Fönök azt mondta, hogy ezt is csinálni kell”, meg a “Jó lesz ez ezeknek” hozzáállás találkozásának tipikus esete. :)

 2. Siralomház!
  Amatőrizmus a köbön!
  Ámmerikkában is megengedett volna ilyet vajon a saját cégénél Hemingway?
  Azért dühitö ez rohadtul mert ez nem pénzkérdes! Ez trehányság és igénytelenség!
  Mondjuk teljesen felesleges minden! Pusztába kiáltott szó az egész. Hemingwaynek a saját klub marketingünk egekbe magasztalása óta nekem minden reményem elszállt ezzel és a változás esélyével kapcsolatban.

  1. Ez is olyan,mint az átigazolási piacunk… A saját kicsinyes elképzelései szerint megy minden. Tudom,ő a tulaj, ő (is) adja a pénzt,de talán jobb lett volna a felépített rendszert megtámogatni picit,nem kiárulni mindent vagy ha igen,akkor még egy félév után, jobb áron és ami a legfontosabb külföldre,nem falura…

   1. Az indexnek is feltünt Hemingway taplósága. Olyan nehéz lett volna erre a kérdésre odaböknie, hogy……Rossi!?

    1. Szerintem sosem fogjuk megérteni,lehet ez is az oka,hogy nem mi rendelkezünk kedvenc csapatunk tulajdonjogával…

    2. Szerintem nem lett sportszerű a saját csapata edzőjére voksolni. Azzal, hogy nem szavazott, nem erősítette a többiek pozicióit. Amúgy meg mindegy, nem kérdés, hogy mindketten nagyot alkottak, de az igazi csoda Rossi nevéhez fűződik.

   1. Nyilván dobálóznak ilyenkor a lejárt vagy nyáron lejáró játékosok nevével, de azért ismerjük a kövesdieket, ha kiesés elleni gyors igazolásról van szó, van az a pénz….

    1. Hát igen, a piac az piac…
     El nem tudom képzelni, hogy mi lesz ezzel a bajnoksággal, ha egyszer kihúzzák a dugót. (Értsd: elzárják a pénzcsapokat.)

 3. Kedves Hozzászólók, Kispestért aggódók, a piros-fekete szineket a szivükön Viselők ! Mindenkinek Boldog Új Évet Kivánok ! Köszönöm a Csapatnak és a Vezetőségnek az idei bajnoki aranyat, 24 évet böjtöltem reá.
  Kivánok mindenkinek izgalmas kommentelést,eemzést, Kispest életérzést a jövőben is !
  Kivánom hogy a képen látható fenomén minél hosszabb ideig még nálunk varázsoljon ! (A kép nem most készült, hanem amikor visszatért hozzánk Davide, 2016 ősze) BBUUÉÉKK ! https://uploads.disquscdn.com/images/8ea397ab07e87e4d7bca3a85ae9216f6994f029a8adeae514c4de218388c9bad.jpg

  1. BOLDOG UJÉVET !! Lanzafameval sok szép meccset,játékot,jó eredményt .

 4. Vadi:
  “Lehet, hogy hazatér?
  – Előfordulhat, hogy egyszer még játszom Kispesten – az biztos, ha még játszom Magyarországon, nem kérdés, hová szerződöm. Csak a Honvéd! De tudjuk, a bajnokcsapatba nehéz beférni…”

  Még ha kicsi is a realitása, nagyon jó érzés ilyet olvasni!

 5. Sziasztok! Szavazzatok Philip góljára a 24.hu-n, nagyon szoros a verseny!!! Elkél minden kispesti voks, vezetünk, de CS.A.K. Ippen hogy! 😉 Szép napot, Ciao!!! 😈

 6. a Sipos Zoltán – Kaszás Kálmán tengely lassan Pulitzer-díjat érdemelne :-)
  GÁÁÁZ!!!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.