Napikispest 2018.01.18.

Igazából tegnapi Kispest, szóval bocsi.

 • Eppel // menne, dél-koreai ajánlat – állítólag, a Honvéd sokat kér érte – állítólag. (via NS, print)
 • próbajátékon // (via NS, print)
  • Csiki Norbert // 26 éves, szélső, ex-MTK, ex-Thaiföld, ex-Gyirmót, május óta nem játszott meccset. 2012-13 környékén simán láttam volna Kispesten, de akkoriban hülye lett volna adni az MTK, legfeljebb jó pénzért, amiért mi meg hagyományosan nem vásárolunk. Az utóbbi négy évében vagy sérült volt, vagy szürke. Felmerül a kérdés: minek, ha van Holender, Lukács, Ikenne-King, Herjeczki, bár az is igaz, Supka szereti a gyors, és gyorsan eső szélsőket. (MLSZ, adatbank)
  • Nascimiento de Oliveira Fabio // 30 éves, balhátvéd, ex-Szigetszentmiklós, ex-Felcsút, ex-Békéscsaba, és ahogy Csiki, május óta ő sem játszott NB-s meccset.  Az elmúlt hét évét az NB I és az NB II határán töltötte, a Felcsút kiesős évét leszámítva általában a kezdőben: tavaly a Békéscsaba a harmadik legkevesebb gólt kapta a másodosztályban, előtte viszont a legtöbbet az elsőben; ahogy előtte a Felcsút dettó, bár itt csak a meccsek harmadán játszott; 14-ben a Felcsút a harmadik legtöbbet kapta; 13-ban feljutók voltak, akkor megint a legkevesebbet. Ha mondhatom, egy remek balhátvéd, ha egy csapat fel akar jutni, de ha más nem fedezte fel 30 éves korára, akkor majd pont mi fogjuk? (MLSZ, adatbank)

 • Hemiblog // (via nb1.hu)
  • “Hozzáteszem, a drótkerítések általában átlátszóak.” – írja, mivel az edzőmeccseinket az ESMTK műfüvesére vitték, és ott nincs nézőtér, tehát hatóságilag tilos nézni. Tavaly nyáron Telkiben játszottunk felkészülésit, ott is lehetett volna átlátszó a kerítés, de nem volt, mert van köztünk egy megállapodás.
  • TAO // 210 milliót ítélt meg nekünk az MLSZ, az önrész (cca 30 millió forint) megvan, viszont azok a cégek, akik utalnák a többit, vagyis magát a TAO-t: nincsenek. Az öreg felteszi a kérdést, hogy ha már úgyis ki kell pengetniük ezt a lovettát, akkor miért nem nekünk adják? Foglaljuk össze: piaci szponzor szinte nuku, és most már a TAO lehívása is problémát okoz. Vajon az új utánpótlásbázist, a DPUNC-ot miből fogjuk így üzemeltetni?

“Napikispest 2018.01.18.” bejegyzéshez 121 hozzászólás

 1. Fabio talán az MFA-s csapatnál lenne erősítés. Nem tudom, hogy oda szánnak-e erősítést.
  Támadókból jól állunk. Ha a srác Eppel helyére jönne, akkor úgy gondolom arra a posztra egy nagyobb hatásfokú játékos érkezése lenne racionális.

 2. Nem kell fizetni értük, ők meg kevéssel beérik (fizetési sapka helyett a fizetési kesztyűnél tartanak), tehát tökéletes megoldás a leigazolásuk.

 3. Igazából pont Eppel rá a példa, hogy lehet értelmes játékosokat találni a másodosztályban is. Ezer oka lehet, hogy egy igéretesen induló karrier megtörik, szóval akár Csikiből is lehet még stabil nb1-es játékos, az MTK-s alapok általában jót jelentenek.
  Viszont szerintem nem lenne jó, ha nagy jövés-menés lenne a keretben, nem biztos, hogy az öltözőre jó hatással lenne. Emiatt nem szeretem ezt a “próbajátékosdit” sem.
  Az akadémia nem pont azért van, hogy ne kelljen minden átigazolási szezonban castingolni?

  1. Csikit tavaly láttam párszor ha jól emlékszem a gyirmótban és nekem nagyon tetszett

   1. mit várunk tőle ?
    sok apró gólt vagy harmadfokú egyenletek megoldása Ady versek elemzése közben ? :)

    1. Mi egy nagyon karitatív klub vagyunk :)
     Biztos nagyon bízunk a rehabilitációs kúra utáni eredményességben:)

    2. Semmi szükség rá, de a másik próbázóra se. Szélre ott van a saját fiatal “házi villámunk” ( ha már úgyis a villámhoz hasonlították), a 30 éves középszerü balhátvéd pedig csak a légiós kvótát foglalja. Különben a nekem személyiség zavarosnak tünö komolyabb terhelést orvosi okok miatt soha többé nem bíró Kabangu sem biztos, hogy hasznára van a csapatnak. Ez az ember Hemi meg a Honvéd és persze a magyar egészségügy nélkül nem biztos, hogy élne. Ehhez képest nekem nem bizonyította alázattal a háláját, csak fanyalgott, mikor nem számoltak vele.

 4. Ebben a TAO-s dologban sajnos semmi érdekes nincs, mögöttünk nincs politikai hátszél, úgyhogy egyik cégnek sem “érdeke”, hogy minket támogasson. A piaci alapokat meg 2018-ban Magyarországon felejtsük is el…
  Ne legyen igazam, de szépen lassan lépegetunk a 2000 körüli kormányzati tervek megvalósulása felé. Ehhez DPUNC mindjárt kész is van, valaki cáfolja már meg valami ellenkező irányba mutató konkrétummal ezt a megérzést…

 5. szerintem érdemes úgy is gondolkodni, hogy nem feltétlenül a kezdőbe igazolunk, hanem megbízható kiegészítő embereket. engem nem zavar, ha hosszabbodik a pad, ingyen vannak, gondolom olyan szerződéssel lennének itt, amivel könnyen elküldhetőek.

 6. Az ősszel felvetődött, hogy mennek tőlünk tanulmányi útra Krasznodarba.
  Ebből vajon lesz valami?

 7. Ha már annyira akarnak balhátvédet hozni,ott az Uzoma a Balmazból.Biztos,nem lenne ingyen,de nem is kellene kiüríteni a kasszát miatta.

 8. Nem vagyok benne biztos, hogy Rossinal az öt vedös rendszert nem a kenszer szülte, mert elötte meg evekig eröltette a 4 vedös jatekot, es Alcibiade ota nem is volt hivatalosan bal bekkünk, csak kenyszermegoldasok…

  1. Nem all olyan messze töle…föleg, hogy most megint van egy klasszikus jobb bekkünk…amugy nekem is jobban tetszett az öt vedös felallas.
   a “bombaigazolas” egy burkolt politikai utalas arra, hogy senki sem potolhatatlan….amugy szerintem Lovric lesz a szenvedö alany, ha jön a “bombaigazolas” es nem Bobal….persze ez a hosszabitastol is függhet.

 9. Szerintem Zsolnai megvásárlása egy életre elriasztotta Hemit a normálisnak titulált magyar játékosok pénzért való leigazolásától.

  1. De ugyanakkor talán Lanza leigazolása (ahol tényszerűen komolyan a zsebbe kellett nyúlnia) bebizonyította, hogy egy jó játékos vásárlása komoly pénzeket tud hozni a konyhára….

   1. Én több helyröl is azt hallottam, hogy nem csak Hemi hanem két további szurker is a zsebébe nyult Lanzáért. Ha igaz ezúton is respect.

    1. Lehet neked van igazad.
     Csak szokták moncdani, hogy ” nem zörög a haraszt, ha nem b…ik a paraszt”😁
     Tényleg nem tudom, de már meccsen szurker társak, meg internetes bejegyzésben is utaltak erre.

    2. annak idején Torghellét sem ő fizette. vagy legalábbis nem csak ő

    3. Azt hiszed el ennél könnyebben, hogy Lanza havi 5 ezer öjróért költözött ide családostul, vagy azt, hogy Hemi többet ad? Részemről bármelyiknél előbb elhinném, hogy Céronaldo azért hisztizik a Realnál, mert Kispestre tart (via dimarzio.it)

 10. szerinted, ezek után játszik ellenünk??? szvsz. úgy fogják padoztatni, mint a huzat!
  Ráadásul, ha jól tudom a fagyi lehívta korábban az opcióját, hogy megvenné a már korábbi kialkudott áron… szvsz a srácot jól megvezette az ügynöke, mert a zsíroskenyér, kacsazsírosan az igazi!

 11. Lanza interjú a csakfocin.Megnyugtatóbb lett volna ha lenyilatkozza h másik magyar csapatba nem megy soha…tudom telhetetlen vagyok.Magyar válogatott szeretne talán lenni akkor csak marad még nàlunk.

  1. hogy nyilatkozhatna ilyet, ha szabó bármelyik rokonát is eladná megfelelő ajánlat esetén… :/

   1. Mondj egy olyan klubvezetőt, aki megfelelő ajánlat esetén nem adná el akármelyik játékosát. Lanza esetén nyilván eurómilliókról beszélünk.
    Egyébként ha megnézed a chatet, ott kifejtette Hemingway, hogy Lanzafame-ből nem célja bizniszt csinálni, addig marad, ameddig akar (tehát ameddig hosszabbít). Ami Lanzát illeti, Ő szerintem nagyon is élvezi, hogy itt Kispesten hatalmas sztárként kezelik, ez a szurkolói imádat motiválja Őt. A Fradiba, Vidibe csak egy lenne az ottani sztárocskák mellett, Kispestnél gyengébb csapatba meg minek igazolna? Főleg, hogy olaszként azért tisztában van, hogy a nagy ellenfelekhez való átigazolással eddig szépen felépített nimbuszát rombolná le percek alatt (lásd. Botka ügy).

    1. csak őt idéztem, minden alkalommal elmondja, hogy neki tetsző ajánlat esetén bárkit…
     nem gondolom, hogy minden klubvezető : ilyen volna / ilyen helyzetben volna.
     mindenki válassza a neki tetsző befejezést. :)
     de úgy látom, hogy nem így működik 1 normális klub a világ szerencsésebb részén.

     1. Jó nyilván, ha egy Klub akkora támogatást, szponzor pénzt kap, hogy nincs rászorulva a pénzre, ott a csapatépítés a fő szempont….Mi nem ez a kategória vagyunk.

    2. Szerinted Botkát mennyire érdekli az “Eldobott KISPESTI nimbusza”, amikor ránéz a bankszámla egyenlegére???

     1. Ha a pénz oldalát nézzük, akkor nyilván Lanza sem itt focizna már jóideje….

      1. De ezért magyar szinten nagyon jó teljesítményt is ad le…és itt jön képbe Hemingway ár-érték arány elve…nyilván, ha mondjuk Bobál v. Eppel is olyan teljesítményt adna le, mint Lanza, akkor Hemingway anyagilag jobban megfizetné őket…

       1. Ezt már én is hallottam, hogy Lanza bérének egy jelentős részét valaki más állja… Na de ez is egyfajta szponzoráció.. vagy rosszul gondolom?
        Ezt mégis titokban oldják meg! Vajon miért? ???

       2. szvsz. botka is nagyon jó teljesítményt ad le a maga posztján. Tovább megyek, válogatott szinten teljesít!

  1. Hozhatná jövőre magával Diegot Kispestre is és nem lenne baj, ha “Diego II.” meg visszajönne Galliából :)
   Mondjuk ehhez a babarózsaszín mezhez annyira nem ragaszkodnék nálunk :)

   1. A Palermo drukker olasz barátaimat szoktam lerózsaszínpárducozni,amikor a mezek szóba kerülnek.

 12. Úgy látom,hogy lassan a Honvéd egy ” hajléktalan ” segítő csapat lesz a csapat nélküli Csiki meg Fabió … befogadásával !!!!Eddig is csináltuk a máshol leépített,leamortizálódott játékosok idehozatalával !!!
  A Barczi jó lett volna középső középpályásnak,rutinos játékos,de még őt sem tudjuk idehozni,a Fejes meg balhátvédnek lett volna jó !! Nem kell sok játékos egy középső védő,egy bal hátvéd,egy középső középpáyás de az minőségi legyen,de ugy látom csak a reszli jöhet !!!!

 13. Az megvan, hogy 140 milla miatt megy a sírás-rívás, miközben pl Marcit azért nem tudja eladni, mert túl sokat kér érte? A transfermarkt szerint a reális értéke pont e körül van. Ha nem jön TAO akkor is meglenne a pénz.
  King is mikor fog elmenni? Nyáron, mikor lejár a szerződése. 0 Ft-ért. Még nem hallottam egyszer sem, hogy rohadt politikusok, miattatok mennek ingyen a játékosaim! Vagy csak pici utalást arra, hogy sírás-ríváson kívül miből akar pénzt termelni????
  30 éves ingyenes “ifikből” biztos nem. Akkor már miért nem 23-25 éves fiatalokat hoz? Azok még fejlődhetnek is.
  De lehet bennem van a hiba.

  1. King sérülése után csak akkor tud eligazolni , ha játszik tavasszal.

   1. Ez ok. De mint jelenségre gondoltam. Sok név kerülhetne ide. A lényeg, hogy miközben megy a sírás a pénz miatt, alig-alig adunk el játékost pénzért. Aki megy ingyen megy általában. Tisztelet a kivételnek. És ennek nem csak az az oka, hogy esetleg nem akar játékost eladni senki, hanem maga a kínálat is gyenge. Most is olyan játékosokat nézünk, akikért még csapat nem volt, hogy fizetett volna. Akkor mehetett új csapatba, ha ingyé volt. Ez egy 22-24 éve fiatalnál rendben van, Azt fel lehet építeni és utána eladni (pl, Danilo, Eppel). De egy 30+-ost?

    1. Nem védeni akarom Hemingwayt, sokat kritizálom én is és azt hiszem van is miért. Szerintem sincs rendben a játékos mozgás nálunk. De, azt el kell ismerni, hogy nincs könnyű helyzetben. Mivel nálunk nem piaci alapon működik a labdarúgás, a játékosok és a klub vezetők kihasználják a helyzetet és egy átigazolás esetén irreális árat kérnek a játékosokért. Ha egy magyar “tehetséget” akarsz megvenni akkor többet kell érte fizetni, mint a valós piaci érték. Még ha jó szezont is fut nálunk, mikor el akarja adni egy olyan helyre ahol a valós értéket nézik, akkor lehet kevesebbet kap érte mint amikor megvette. Így kénytelen irreális pénzt kérni amit persze nem fizetnek ki és a vége az lesz, hogy kifut a játékos szerződése.

     1. Persze, igaz.
      De itt elvileg egy üzletemberről van szó! Egy állítólagos üzletembernek legyenek üzleti ötletei!

      Az ingyenes játékosok közül ne csak az 1-2000 EUR-s játékosokat nézze. hanem tágítsa a kört és figyelje, hogy kiben van potenciál. Lanza a legjobb példa. Lehet, hogy kicsit a zsebbe kell nyúlni, de máris duplázta az árát. 0 értékű játékosokból nem lehet (vagy csak nagyon nehezen) pénzt csinálni.
      Eladja pl Marcit. A kérdés, hogy mi lesz a pénzzel? Mert ha 500e körül ide lehetett hozni egy Lanzát, akkor alapos keresgélés után lehet hozni még egyet. Felépíteni és eladni dupla áron. Majd a pénzből újabb 2 ilyen játékost lehetne hozni.
      Tudom egyszerűbb leírni, mint megvalósítani, de nem lehetetlen. Csak kicsivel több és keményebb munka, meg egy jó megfigyelőt meg is kell fizetni. Szal elég macera. Könnyebb sírni, hogy nincs szponzor, csúnya állambácsi, mégcsúnyább mégcsúnyábbak, de nem látom az ötleteket.

     2. Alapvetően nem csinálja rosszul az öreg. Szépen megfogja a pénzt, nem szórja szét. Ez nagyon szimpatikus! Pont ezért hiányolom, hogy ezen a vonalon nem tud tovább lépni. Pont ezért lehetne, hogy több Lanza féle üzletet kössön, mert akármire nem adja ki a pénzt. Ez már akár garancia is lehetne arra, hogy jól jöjjön ki a csapat belőle. De valahogy az olcsójános kategórián nem tud felül emelkedni.

  2. Eppel t a nyár végén is azért nem tudta eladni mert sokat akart érte.
   Hemingwaynek nem számit hogy egy játékos mennyit ér a piac szerint.
   Ő maga kigondol egy összeget és annyit kér.

   Nem érdekli hogy ezzel
   – kib@szik a játékossal
   – bukja az üzletet

   Makacsul tartja magát

   Az EGO ja minden felett!
   Csak ez számít

 14. Szerintem Pölöskeit kéne elzavarni a búsba és helyette kipróbálni Csikit. (szarabb nem lehet) Középső védőben az észt srácot kipróbálnám, és inkább Bobált preferálnám most, mint Lovricot. Bár utóbbit nagyon bírom, de egy picit belassult még belső védő poszton is. Én szívesen látnék egy 4-5-1-es felállást is (ne tévesszen meg senkit az 1 csatár, az összes támadó meglenne rádaásul ugye normál esetben Lanza ott játszana ahol ő akar) Tehát én szívesen látnék egy ilyet (a próbázókat és az akadémistákat is figyelembe véve): Gróf – Heffler, Baráth, Bobál, Gergényi – King, Gazdag, Lanza, Nagy Geri, Holender/Csiki/Lukács – Eppel/Danilo

   1. Távol álljon tőlem, hisz imádlak, szórakoztatóbbak a meséid, mint Andersen és a Grimm tesók történetei. :) Ilyenkor uborkaszezonban csak miattad szoktam benézni. :)

     1. Próbálj meg kimaradni belőle, ha kérhetem.

      Amíg ezek a nácik nem kekeckednek, teljesen nyugodt a fórum, csak aztán jön áfonya bácsi és haverjai

      1. Szóval náci vagyok? Írd le légyszi még egyszer és garantáltan beperellek bárhol is élsz.

       1. Nem lesz könnyű dolgod…:) Fogadj jó ügyvédet.
        Szívesen leírom a véleményem, ha te válaszolsz a kérdéseimre:
        – Utálod a zsidókat? Vagy kevésbé szereted őket más népeknél?
        – Örülsz, hogy élnek zsidók Magyarországon?
        – Szerinted a cionizmus egy zsidó összeesküvés a világpolitika zsidó érdekek szerinti befolyásolására?

        Légyszi, igen/nem-mel válaszolj.

        Gyorsan lezárhatjuk így a vitát és megtisztul ismét a fórum, ahogy nyugodt volt az elmúlt hónapokban is.

        1. Sorban a válaszaim:
         -Nem, sőt, mint már egyszer említettem neked, egész életemben a legjobb barátaim jelentős része zsidó volt. Valahogy soha nem tartottak nácinak, csak mert a cionizmusról van egy kialakult véleményem, sőt, olyan is volt köztük, aki egyetértett velem. Ő bizonyára egy zsidó náci volt.
         -Ezt is megválaszoltam az előzőnél.
         -Ezt is.
         Az ügyvédnek utána kérdezek, addig légy oly kedves ne töröld a nácizós hozzászólásodat, mint minap a Paintsilnek facebookon fradi szurkolóként irogatós dicsekvésedet.
         Addig minden jót neked!

         1. Nem emlékszem, hogy megválaszoltad volna a múltkor egyik kérdést sem, úgyhogy ezt szépen kikerülted. :)
          Arra viszont tisztán emlékszem, miket írtál a témában a nyáron…
          Ami pedig a Paintsil-es hsz-t illeti, tudod vannak dolgok, amiben az ember közös hajóban harcol “más hajókkal” szemben és ha az egyik a másikat hátbatámadja, ahogy az a saját kis dedós eszközeivel harcol az nem túl elegáns.
          Főleg, miután szándékosan provokálod a témát…

          1. Még egy rövid információ, hátha segít, hogy micsoda a cionizmus:

           – a cionizmus egy zsidó mozgalom, amire arra irányul, hogy a zsidók újra Izrael területére gyűljenek össze.
           Alapvetően ennyi és nem több.

           Az pedig ma már többnyire elfogadott az antiszemitizmust kutatók között, hogy a modern antiszemitizmus legtöbbször “anticionizmus” formájában jelentkezik.
           A többi csak duma…

          2. Látom azt már ki is törölted, hogy “sieg heil viktóriát” kellene hallgatnom (bármi legyen is az…), de szerencsére készült róla mentett képernyő, és ami még fontosabb, minden bizonnyal Hantáék rendszerében is maradt nyoma. Nyugodtan kitörölheted már az “Amíg ezek a nácik nem kekeckednek, teljesen nyugodt a fórum, csak aztán jön áfonya bácsi és haverjai” hozzászólásodat is, persze csak ha nem akarod kifejteni, kik nácik még az oldalon, hátha tudunk csoportos pert is indítani ellened. Egy igazi netes troll vagy, aki azt gondolja, hogy a fórumokon/facebookon bármit leírhat, de most túl messzire mentél. Talán még ezt is elnézném neked, ha egy büdös sötét bunkónak tartanálak, de úgy gondolom annyi agykapacitással azért rendelkezel, hogy felfogd mit jelent egy embert (illetve többet, de ez részemről lényegtelen) nyilvánosan egy többmillió ember haláláért felelős mozgalom rajongójának nevezni, mégis megtetted. Itt nem arról van szó, hogy lehülyéztél volna, vagy elküldtél volna anyámba, amivel semmi gondom nem lett volna, talán még meg is érdemeltem volna a szemtelenkedésemért, de ezeknél sokkal messzebbre mentél, amit még egy esetleges bocsánatkéréssel sem tudnál semmissé tenni. Viseld méltósággal a következményeit! A legjobb az lenne, ha felvennéd velem a kapcsolatot az afonyabacsi@gmail.com címen, hogy ne Hantáékon keresztül kelljen az ügyvédnek keresgélnie téged.
           (Ui. 1.: ha esetleg a kopasz, fekete felsős, szigorúan néző profilképemet is nácinak tartanád, annyit segítek, hogy James McAvoy színészt ábrázolja a Split című 2016-os filmből, ajánlom figyelmedbe, az évtized egyik legzseniálisabb színészi alakítását nyújtja benne.)
           (Ui. 2.: egy utolsó infóként még megosztom veled, hogy akit most lenáciztál talán a legtöbb nácit gyilkolta le különböző válogatott eszközökkel az utóbbi hetekben, mert a Wolfenstein nevű játéksorozat több részét is végigtoltam. Bizonyára személyiségzavarom van…)

          3. :D
           Kezded egy kicsit túltolni a témát… Remélem, minden rendben van “arrafelé” :)

           Ne izgulj ennyire rá a témára, mert sansztalan vagy. Nem mellesleg a “netes troll” kijelentés egyes szám második személyben kijelentve valóban lehetne becsületsértés, vagy rágalmazás.
           A probléma csak az – megspórolva neked az ügyvédi költségeket – hogy ezek jogilag egyáltalán nem releváns sztorik. Majd a rossz ügyvéded elmagyarázza neked, hogy miért nem…

           Viszont az elmúlt bő egyórányi ténykedésed, hogy egy “netes trollt” próbáltál “rajtakapni” egy focifórumon és ezen pörögtél… Meg, hogy Európa jelenlegi helyzetében az iszlámot te a cionizmussal veszed egy kalap alá és utána még ebből a témából kiindulva napokkal/hetekkel később is belémkötsz… Elszomorító? Félelmetes?
           Mindenesetre valószínűleg komoly képet alakíthatnak ki rólad a saját kis kompániádban…

           Mégegyszer leírom, mivel én férfi vagyok, hogy ott leszek mindkét meccsen a személyes eszmecserére.
           Addig fogok írni a fórumra, meg tudsz találni!

          4. A hozzászólásaimat pedig mentsed, mert reggelig törölni fogom őket – a többi hozzászóló miatt, akik a Honvéd miatt írnak ide.

          5. Akkor marad a Hantáékon keresztüli rád találás.
           Üdv!

          6. Az én hozzászólásaim nem titkosak, bármikor visszanézheted őket. Jól is teszed ha felkészülsz belőlük. Ugyan csak rossz ügyvédet ismerek, de egy nyilvános lenácizás ellen talán egy rossz ügyvéd is elég lesz.
           Ezzel részemről a veled való párbeszédet egyelőre lezártnak tekintem.

          7. Látom, mindenáron próbálod a tollamba adni, de erőlködjél csak… :) Mindenesetre látom, a szemtől-szembeni kommunikációra nem vagy vevő, számomra ez is sokat mutat.

         2. Most visszaolvastam, egyáltalán nem válaszoltál érdemben az akkori hszmre… Egyenes…

       1. Te nyertél, ennél frappánsabban nem is lehetett volna lezárni a témát… bár a kérdésre még mindig nem válaszoltál, de ezt már rég megszoktam. ;)

        1. Válaszoltam a múltkor is, olvass vissza. Leírtam, hogy miyen szintű betonsötétségre utal (mindkét értelemben) összemosni az iszlamizmust a cionizmussal.

         De ezt a jövőben nem kívánom itt megvitatni. Ott leszek a Fradi vs Honvédon, majd személyesen megbeszélhetjük. Vagy a Honvéd vs Siófok meccsen is.

    1. Erőlködjél, hogy valami frappánsat írjál.

     Lefekvés előtt azért tedd be még a “Sieg Heil Viktoriát”-t, hogy nyugodtan aludhass ;)

 15. Kedves szerkesztő urak, az alábbi párbeszéd tartalma, stílusa nálam már kiverte a biztosítékot. Nem a zsidózás vagy ennek cáfolata, hanem az ide egyáltalán nem illő téma hosszas taglalása és egymás alázása nem tetszik. Ha a kedves fórumozó társaknak nincs annyi önmérsékletük, hogy maguktól visszatérjenek a Honvéd-témakörhöz, akkor jó lenne, ha beavatkoznátok. Köszi

  1. Teljesen igazad van, a magam részéről elnézést kérek, a szükséges lépéseket megtettem, de ez nem tartozik az oldal többi felhasználójára. Részemről nem csak erről, hanem a Honvédról sem fogok ide írni többet, mert nem leszek egy olyan oldal felhasználója, ahol egyesek csak úgy lenácizhatják a másikat, mikor épp ahhoz van kedvük. A cikkeket el fogom olvasni, és támogatni is fogom Hantáékat, mert irgalmatlan melót végeznek az oldallal, de a hozzászólásokra többé nem nézek rá, mindenkinek jobb ez így. Még egyszer elnézést!

    1. Köszönöm, először a mai nap folyamán elmosolyodtam. :)

   1. Én meg perverz módon szeretem a belsős információidat. Mondjuk csinálhatnánk azt, hogy bármit hallasz, megírod e-mailben, én meg megpróbálok rá valami frappánsat válaszolni. :)

    1. Ha lebuzizol téged is beperellek, talán az ügyvédi költség is alacsonyabb, ha több ügyet rendelek meg csomagban. :)

   2. Erre már többször is gondoltam, de ez nekem valahogy a cenzúra egy enyhébb formájának tűnik, márpedig úgy gondolom mindenkinek joga van a véleményéhez, még ha homlokegyenest ellenkezik is az én véleményemmel.

    1. Erre most egy kisregényt tudnék neked válaszolni, de azt kérték, hogy tartsam magamban. Így legalább hamarabb kapok gyomorrákot. :)

     1. Már késő, reggel óta úgy sajog a fejem, mintha totál másnapos lennék, pedig sajnos nem így van. :) Ennyire ideges már évek óta nem voltam. (Tudom, szedjek gombát… mondjuk ennek a régi gyenge poénnak a jelen korban mennyivel hasznosabb értelmezése is létezik… :) )
      Az ötlet egyébként nem rossz, például kezdhetnék minden mondatot a “Foci” szóval, onnantól meg írhatok bennük bármit. De inkább nem. :)

      1. szerintem ne vedd ennyire magadra, az interneten sokkal könnyebben elszalad az emberekkel a ló, mert csak egy nicknevet látnak, az embert mögötte nem. kommentekben ideológiákról, politikáról vitatkozni abszolúte semmi értelme. Van olyan ismerősöm akivel teljesen különbözik a világlátásunk, de régóta ismerjük egymást, ezért el tudunk vitatkozni egy sör mellett. De ha az interneten, ismeretlenül vitáznánk, szerintem elég hamar a halálba kívánnánk egymást.

       1. Látom nagyon pörögsz ezen az antiszemitás témán…Áfonyabácsinak azért vannak csípős odamondásai, de aktív fórumozóként nem pontosan értem, hogy mire alapozod ezt az antiszemitás dolgot…tényleg jó lenne, ha visszaeveznétek a fórum tényleges témájára és nem ilyen alfahír.hu stílusba osztanátok egymást, mert máskülönben azt kell mondjam nagyon eltévesztettétek a weboldalt….

        1. Látom nálam is a vádaskodás mezejére léptél. Mielőtt folytatnánk a vitát én is szeretnék feltenni Neked néhány kérdést:
         1. Kérlek világosíts fel a nyári útvonalamról, amivel sikerült ilyen mély nyomokat hagyni Benned!

         2. Áfonyabácsi érti a cinizmust, Te nem. Ugye ezért nem én vagyok a hibás?

         3. Ugyan neked írtam most, de többes számba írtam direkt, hogy ne érezd úgy, hogy az elfajult vitátok miatt bármelyikőtök mellé álltam. Látom a nyelvtani ismereteid (is) hiányosak. Mióta érzed úgy, hogy a többes számos megszólítás csak Rád vonatozik?

         4. Ugye nem haragszol rám, ha nem csak a legfrissebb bejegyzésekre írok kommenteket? :) Az MLSZ helytörténeti posztjánál is odaírhatnám a véleményem, de gondoltam itt a konkrét témánál csak stílusosabb, nem?

         5. A téma érdekel, a stílus ahogyan belemásztál az már annyira nem. De ez a nőies harcosság, ahogyan nekem estél, határozottan borzongással tölt el. Ezt valahol tanultad, vagy alapból ilyen paprikás vagy?

         1. Puskás időutazása volt az egyetlen téma, amin nyárról megmaradt…ott nem jutottunk konszenzusra. :)
          A téma érdekel…csak nem abban a stílusba, ami miatt törlésre került. :)

          1. Azért úgye érzed, hogy már lassan egy napja nem a Csapatról írsz.
           Egyébként már régóta érdekel egy kérdés Veled kapcsolatban. Te ugye egy nő vagy? Ami természetesen nem probléma, csak érdekel. ;)

          2. Az ugye az ugye. Ha azt írom, hogy úgy, az hosszú. Ha tovább folytatom egy e betűvel, akkor már ugye, így röviden. :) De ha érdekel a téma olvasgasd ezt, itt szépen elmagyarázzák, hogy Te is megértsed: https://www.nyest.hu/hirek/ugye-nem-kell-vesszo

           Nem…nem társkeresési célból kérdeztem, csak emlékeztetsz azokra a hölgy ismerőseimre, akik még akkor is odaböknek valamit a múltból, amikor az érdemi vitához már nem tudnak semmit hozzászólni. :)

           Látom ez a zsidó téma nálad nagyon központi kérdés lett. :) Pedig teljesen feleslegesen ilyen szinten pörögni a témán, ha valaki nem kedvel Téged, az biztos hogy nem a származásod, hanem a karcos stílusod miatt teszi. :)

          3. Valóban hosszú “ú”-val írtam, már javítottam…csak próbálok gyorsan reagálni, becsúsznak az ilyen elírások. :)
           Nem kell megsértődni, én szoktam értékelni a belinkelt, csapatról szóló bejegyzéseid. Csak erre a nácizos, antiszemitás kommentjeidre nem kiváncsi szerintem senki. Nagyjából ennyi a lényeg.

     2. Nem a legelejétől fogva követem köztetek a diskurzust, ezért nem tudok, de egyébként sem akarok állást foglalni itt! Maszekban tudnék…
      Annyit azért hadd füzzek hozzá; ha egy szálat is különb lennél nála, akkor nem váciztál volna! De ha már úgy érezted ennek ki kell jönnie belőled, akkor egy privát emal címen klasszabb lett volna.
      Ja! Mégegyszer megjegyezném: Ő már elnézést kért! Lehet csak tőlünk, de legalább megtette!

      1. Szerintem gyorsan lépjünk túl a témán itt ezen a blogon!
       Pont az vagyok, aki vastagon letojja, hogy ki kicsoda! Tőlem lehetsz busman is!
       Véleményem van persze gazdagon, de inkább egy háromtagú / áfonya, Te és szerény személyem / sörözgetés mellett prezentálnám! :)
       Szerintem lapozzál! Állítsd össze inkább az általad legjobbnak tartott kispesti kezdőt, és hadrendet tavaszra! ;) :)

      2. Köszönöm a “beszélgetést”, sok szaftos belsős információt kívánok neked az év hátra lévő részére! Vagy inkább csak nyugalmat. :)

  2. egyetértek… :/ sikerült pár perc alatt nso+kólafoci komment szintre menni. nem is értem hogy.

   1. szerintem a csapatot senki nem fikázza úgy egyben, mindenkinek meg van a maga célpontja: edző, szabógyuribá’.. akadémisták, Kabangu… stb :)

  3. Hát még nálam. Ez konkrétan minősíthetetlen. :(
   De mit csináljak, ha most vettem észre. Elméletileg törölnöm kéne a francba a moderálási szabályzatunk szerint, megtegyem? Van ugyanis egy ilyen pontunk:
   “A blog szerkesztői a saját közlésüket (posztokat) és a kommenteket közös tartalmi egységnek tekintik, így fenntartják maguknak a jogot, hogy saját hatáskörükben döntsenek az 1. pontban felsoroltak megvalósulását illetően.”
   Ennek értelmében, ha egy kommentnek, vagy kommentfolyamnak semmi köze a poszt tárgyához, vagy a blogon hagyományos diskurzushoz, akkor azzal azt csinálhatunk, amit jónak látunk. Én szeretném egyben kezelni a posztokat és a kommenteket, mert egymást kiegészítik, egy közlés magában semmit sem ér, ha nincs meg a lehetősége a hozzá kapcsolódó vitának.
   Na, meggyőztem magam, ami nem fér bele nálam, azt törlöm a francba, ha rájövök hogyan kell.
   Elképesztő, hogy ilyet kell csinálnom. Szégyellje magát mindenki, aki ebben részt vett :(

   1. Fülig Jimmyt tudom idézni (vagy Piszkos Fred, lehet tévedek): nem állíthatok minden komment mellé egy forgalmi rendőrt.
    Bocsi, de nincs kapacitásom mindent elolvasni, feldolgozni, egyedileg dönteni. Erre a célra egy anonim bejelentőt hoztunk létre, vagyis ha valakinek nem tetszik egy komment, lehet felénk jelezni, és akkor biztos eljut hozzánk.

   2. Ez nehéz helyzet, nem irigyellek.
    Ha ez számít, én a magam részéről úgy gondolom, hogy vitának mindig, mindenhol van helye, de ha a kedves szurkolótársak egymás torkának esnek, akkor közbe kell lépni. És, ha valaki feltűnően sokszor keveredik hasonló helyzetbe, akkor véleményem szerint a közösség érdekében meg lehet szépen kérni, hogy “moderálja magát”, ne zavarja a többieket…

    Ez egy olyan hely, ha úgy tetszik közösség, amit érdemes ilyen módon megvédeni, egyben tartani, erre legyetek büszkék és egy pillanatig ne érezd magad rosszul, ha ennek érdekében néha közbe kell lépni. Azért az is sokat sejtető, hogy ha ezt tényleg most kell első alkalommal megtenni. :)

 16. Vissza terve a furdos temahoz, nekem is ugy tunt , hogy nincsenek rossz viszonyban, viszont ami ehhez kapcsolodik ez kotelezo program lehetett?
  Mert king Becsben volt tegnap :O
  Esetleg lehet probajatek?
  Azt mondjak , a laba mar rendben van ugyhogy nem hinnem , hogy orvosnal
  Volt

 17. Hegedűs János, mint fiatal védő? A felcsútnál Pintér megharagudott rá, amikor legyaláztuk őket itthon, azóta szinte nem kap lehetőséget, pedig vetélytársa a poszton sérült volt jó ideig, úgy néz ki kifelé áll a szénája…

  1. amit ellenünk is mutatott… :) nagyon lassú, felejtős, szerintem

  2. Arrogans, penzehes …. Es mindent elmond a jatektudasarol, hogy egy PAFC se fer be

 18. “210 milliót ítélt meg nekünk az MLSZ”
  Tudja valaki, hogy ez pontosan mit jelent? Ez a max. összeg, amit a klub felvehet, mint TAO? Vagyis ha néhány cég akarna adni mondjuk 1 milliárdot, a Kispest akkor sem vehetne fel többet? Ha így van, nekem ez új, eddig azt hittem, “csak” meg kell találni a cégeket, akik adni akarnak és kész, a “támogatás” nincs korlátozva.

  1. A Honvéd beadott a szövetség felé egy igényt. Részletesen leírva, hogy mire akarja fordítani. A szövetség átnézi, majd ha elfogadja a költségeket, akkor rábólint az összegre.
   Szal a Honvéd adott be kb ennyiről igényt, de most úgy néz ki, hogy nehezére esik összegyűjteni

  2. A taót csak bizonyos dolgokra lehet költeni, pl. nem vehet belőle balhátvédet (összeállnak a mozaikok :))

   1. Áhhá. De pl. teakonyhára kérhettünk volna, ha jól értem. :)

 19. Antiszemita hozzászólásokat töröltök? Az LMBTQIA Honvéd szurkolók meg le vannak szarva mi?
  Nekünk nincsenek érzelmeink? Nincsenek jogaink?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.