Mindenféle statisztikák a Fradi-Honvéd után

Telegram-csatornánk jelentkezik.

Kövess minket Telegramon, és értesülj mindenről azonnal // @CsakaKispest

“Mindenféle statisztikák a Fradi-Honvéd után” bejegyzéshez 47 hozzászólás

 1. Mondjuk azért megjegyezném, hogy Puskás, Kovács Kálmán egész fiatalon lettek nb1 kispesti játékosok, Eppel viszont már érett csatárként érkezett Kispestre. De amúgy tényleg érdekes statisztikák. :)

 2. Gyerekek, egy hüvelykkel csökkent az esélyünk az új stadionra… Amúgy skizó egy állapot.

  1. Á, nem az ő elszántsága a kérdés. Viszont, bár ezt néhányan nem látják, történelmi hátrányba kerülnénk, ha megint kimaradnánk a stadionfejlesztésből.
   Mondjuk nem hiszem, hogy a tegnapi megismétlődik nagyban, de azért ki tudja. Mindenesetre amikor meghallottam ezt a valószerűtlen hírt, az első gondolatom a fenti volt. Durva, hogy én már “csak” ebbe gondolkodok. :)

   1. Legyünk pozitívak, most Vásárhelyen felszabadul sok-sok-sok fejlesztési pénz, amiből építhetnek nekünk stadiont :-) … Vagy felcsúton metrómegállót mert arra va igény :-(

    1. A Tram train árából kijüvünk bőven:
     “2017. augusztus 28-án a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban meghatározták, hogy mennyit költenek maximálisan a beruházásra: 2017-ben 7,137 milliárd forintot, 2018-ban 24,291 milliárdot, 2019-ben 15,969 milliárd forintot, 2020-ban pedig 3,454 milliárdot irányoztak elő.”

  2. Ha egy hüvelykkel nőt 2 nyáron lejáró szerződésű játékos hosszabbítása, és egy hüvelykkel csökkent az új stadion megépítése, akkor a kérdés, hogy hány hüvelyknyi esélyünk van a fradi meccset követően:
   – hogy MK-t nyerünk.
   – hogy dobogósok leszünk
   – és hogy ilyen durva veresésgben nem szaladunk bele újra….

 3. 20. magyar aranylabda:
  ez mindent elmond
  20.59: LEGJOBB NB I-ES JÁTÉKOS
  1. Davide Lanzafame 212
  2. Danko Lazovics 68
  3. Joseph Paintsil 61
  ami még ránk vonatkozik az
  20.54: LEGJOBB MAGYAR KAPUS
  1. Gulácsi Péter 225
  2. Dibusz Dénes 72
  3. Gróf Dávid 59
  és
  20.41: LEGJOBB MAGYARORSZÁGI SPORTVEZETŐ

  1. George F. Hemingway (Honvéd) 89 pont
  2. ‎Kovács Zoltán (Videoton) 79 pont
  3. Haraszti Zsolt (Paks) 64 pont

  1. Hemingway még úgy is bajnokcsapat tulaja, hogy nem akart az lenni. Bravúr, jogos az elismerés :D

   1. lehet hogy ez volt Rossi bosszúja és emiatt nem jöhet vissza?! :DD

  2. Most akartam posztolni,de megelőztél . :D Azért kiraktam a másik posztba,ott nagyobb volt a kommentelés az elmúlt 2 napban.

  3. Gratulálok nekik! :)
   Lanzafame győzelméhez nem fér kétség. Gólerős, karizmatikus játékos, lobbanékony természete ellenére nem játszik durván. Ilyen játékosok kellenek az nb1-ben a tartós színvonal emelkedéshez.
   Hemingway esete kicsit megosztó. Bár sok kritika éri az elvei, szókimondása, fukarnak tűnő stílusa miatt, de kétségtelen, hogy egy állandó kiesés árnyékában lévő, infrastruktúrálisan lepukkant Klubból egy nagyon erős középcsapatot, majd bajnokcsapatot alakított ki, stabil utánpótlással, jó viszonyt ápoló szurkolótáborral, mindenféle pazarló, túlköltekező költségvetés mellőzésével. Úgy gondolom, ha minden klubvezető ilyen felelősen gazdálkodna, ahogy Hemingway is teszi, akkor a tehetősebb klubbok (fradi, vidi) már a nemzetközi kupákban is sikeresek lennének és nem mellékesen a magyar játékosok árai se lennének ennyire magasra felverve…

   1. És neki köszönhető az is, amiért nevetséges módon hónapok óta rinyál (“egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapat”), hogy egy nyomorult mezreklámot nem tudott összeszedni, nemhogy tulajdonostársat, aki szintén tolna be pénzt. Persze érthető, hiszen ki az, aki szívesen köt üzletet egy ilyen öntörvényű, önhitt, tenyérbemászóan nagyképű alakkal. De valószínű, hogy ő sem akar mássaal üzletelni, egyedül akar kakas lenni a szemétdombon, hiszen ha más pénzt tesz be, az – eléggé el nem ítélhető módon – nem átall aztán belepofázni a dolgok menetébe.

    1. Egyet ertek a Csabaval enis
     Nincs ertelme eszetlenul onteni bele a penzt egy olyan tulajnak aki nem narancsos
     Tehetne bele o is annyit amennyit kapna fidi meg a fidefradi csak hogy akkor mi tortenne ? Az allam meg tobbet adna a sajat csapatainak , valamelyik nap volt fent egy cikk amibe meglerdeztek tole mennyire eri meg neki a kispest es momdta , hogy semmennyire azert a 10 ev alatt nem keves penzt feccolt bele , hol lennenk most nelkule ?
     Valoszinuleg az nb3 kornyeken egy osszerohadt stadionnal , vannak hibai de osszessegeben nezve regnalasa sikeresnek mondhato foleg ha a korulmenyeket nezzuk
     A szponzorok meg ki vannak rendelve csapatokhoz csak realisan kell nezni te vagy egy vezetoje valamelyik cegnek hol reklamoznal inkabb a tobb ezer fanatikussal remdelkezo Kispestnel ami azert egy Brand meg mindig vagy egy olyan csapatnal aminek van kb 100 szurkoloka es utalja mindenki itthon ??
     Szerintem ez nem kerdes es megis hol van a szponzor,
     Meg van nekik momdva hogy ti oket tamogatjatok es akkor joba leszunk es ha ellent mondanak ( kispestet tamogatjak) hoppa jon egy uj torveny ami el lehetetleniti az a ceget…
     Meg az elotte levo evekben is mi volt utanpotlas szinten?
     Amikor egy edzes abbol allt hogy a palyat takaritottatok? Hatso foldesen a mindenfele szilankot meg ugynevezett veszelyes dolgot takaritottatok, volt olyan is nem is egyszer amiko meccs elott a szulok sajat penzbol elmentel a tuzepbe venni meszet hogy fel legyen vonalazva a palya es legyen meccs…

   2. “fukarnak tűnő stílusa miatt”… sajnos nem csak tűnő… :(
    tartok tőle, hogy nem volt felkészülve a fideszes pénzes csapatokra, akik elrobogtak mellettünk és mi maradunk a középszer, mert szabóbácsi nem ad többet focira.
    emiatt Hemingway esete NEM kicsit megosztó.

    1. 2007-ben amikor belevágott a klubvezetésben már pár tízmillió forint belefeccöléssel egy egész erős csapatot össze lehetett hozni. Ahogy beszállt a fociba a narancsos brigád és fel lett turbozva jónéhány csapat költségvetése állami lóvéból, egyszerűen értelmetlenné vált az, hogy Hemingway még több pénz áldozzon a klubra.
     Hogy miről beszélek? Nézd meg. Ráköltött a Bozsik Stadionra 1 milliárd forintot, amivel még így sem tudta olyan szintre felhozni, mint a fradinak a régi stadionja…azt a régi stadiont lebontották és felhúztak helyette egy 15 miliárdos csodát.
     Vagy az átigazolási időszak elején a fradi kapott 800 milliót….na most ilyen unfair klubtámogatások mellett van értelme saját pénzt beletenni? Te bele tennél?
     Nézd meg a Debrecent…ott összehoztak egy erős csapatot, kaptak stadiont, csak éppen a Vidit helyzetbe kellett hozni. Szépen a nyerőautomata gépek üzemeltetését kicsit megreformálták, Szima megtérdelt és egyből nem is lett a Debrecen tényező a bajnoki cím sorsában. (lehet nincs összefüggés a megreformálás és a Vidi helyzetbe hozzása között, de valahogy mégis összecsengenek a dátumok).
     Szóval én tökéletesen megértem Hemingwayt, hogy addig míg a Klubok nem egyenlően (vagy teljesítmény arányosan) kapják az állami lóvét, és nem erősödik meg az üzleti szféra, akik tényleg a marketing erősség alapján támogatják a csapatokat, addig kár erőlködnie.

     1. Te megértő vagy én kevésbé… :)
      figyelembe véve minden “mentő körülményt” szerintem kgyula véleménye közelebb áll a valósághoz és az öreg sokkal jobban szeret szerepelni a nagy egójával, minthogy az üzleti téren keresne alternatívákat,

      1. Lehet….de így is összehozott 1 aranyat, 1 bronzot, 2 MK-t, és egy hazai szinten sikeres utánpótlás bázist 10 év alatt.
       Kérlek mondj olyan klubvezetőt (Szimán kívül), aki legalább 1 miliárd forintot beletett valamilyen formában az általa vezetett klubba és politikai támogatás nélkül ilyen sikereket ért el.
       Az a baj, hogy amikor siker van (bajnoki cím, nemzetközi siker, stb.) akkor nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mindent politikai támogatástól mentesen értük el, mondjuk úgy, hogy önerővel, amikor viszont egy politikai hátszéllel felpumpált csapat átgázol rajtunk, akkor meg Hemingway van okolva, hogy nem erősítette meg eléggé a csapatot….hogy van az akkor?

       1. Miért?!Talán megerősítette?!Szétverte,Rossistol,Bobálostol,Geristol,Kingestol.Orvendezzek talán Deaknak,Kosutnak,Kukocnak,Poloskeinek?!Fekete zászlót raktak a fagyis haverjaim a kerítésre szombaton,meg téglákat dobáljak be,hogy legyen stadionunk!Hát ki ez az ember,hogy Honvéd szurkolok ezreinek kellett hallgatni hétfőn a munkahelyemen?!

        1. Bobál ősszel iszonyat pocsékul játszott, King sérült volt. Vagyis nem Hemingway miatt nem játszottak. Nem tudom, hogy mi van a hosszabbítás hátterében, ahogy Te sem, szóval kár fantáziálgatni erről.
         Ezt a fekete zászlós dolgot nem pontosan értem, ahogy a téglákat sem.
         Kérlek nézd meg, hogy azoknál a helyeken, ahol van, vagy már készül a Stadion milyen színű polgármesterek vagy tulajdonosok vannak…és nagyon gyorsan rá fogsz jönni, hogy ki áll a stadionunk útjában….egyébként az UPC elkészülése utánra igérték, szóval ha bajnokság után (vagy legkésőbb ősszel) nem kezdik el bontani a stadiont, akkor visszatérhetünk a stadion kérdésre.

         1. Akkor Lovric sem fog játszani mert iszonyat lassú és körülményes a saját posztján és ugye már fejlődni sem fog mert ahhoz már elég koros!Ellentétben Bobállal aki fiatal nem a saját posztján játszatták és reméljük fejlődni fog még és talán válogatott is lehet egyszer.Tudod azért tart itt a magyar labdarúgás mert az értékeinket sajnos nem értékeljük!Ha az érdekek nem egyeznek bárkit a sárba tiporunk nem érdekelnek senkit a következmények.Ez van a játékosokkal és a stadion építéssel is!Néha a fagyi vissza nyal!

       2. sosem tudjuk meg, hogy mennyi kellett volna a bajnok csapat egyben tartására…:/ de ha csak arra gondolok, hogy mindenféle mlsz előírások betartásával Rossi mennyi pénzt hozott az öregnek, akkor azt kell mondjam hogy szabóbácsi 1 hálátlan fax… :/
        és, hogy mennyire Ő hozta össze a bajnok csapatot, azt jól mutatja, hogy mennyire volt fontos neki a folytatásban megtartani azt a “műhelyt”… szóval ne vicceljünk már. :)
        szabó egy öntörvényű, egoista, aki egy necces helyzetben nem a csapat érdekét fogja nézni, hanem csak az egóját védi, erősíti!

        1. Rossi távozása valóban a Hemingway éra legnagyobb baklövése volt. De Rossinak alapvetően nem a pénzzel, hanem a perspektivával voltak gondjai (tehát pl. hosszútávú erősítések). Májusban amikor megkötötte a szerződéset EVDM-mel, akkor még nagyon nem látszott, hogy ebből bajnoki cím és az ezzel járó plusz pénzek lesznek, tehát gyanítom ezért nem nagyon igérgetett Rossinak semmit az erősítésekkel kapcsolatban.
         Én alapvetően továbbra is azt mondom, hogy Hemingway gazdálkodása a követendő, nyilván az ilyen makacsságból, “elvekből” fakadó faszságai nem hiányoznak nekem sem Hemingwaytől.

         1. hosszútávú erősítések- ez nem pénz kérdés ?
          és nem a bajnok plusz pénzekről beszélek, hanem a 2 up játékos és a légiós kvóta betartása miatt kapott 10 milliókról…

          1. Rossi szerződésbeli pénzére gondoltam.
           Miért? Amúgy Te ismered Hemingway gazdálkodásának a rejtelmeit? Ismered, hogy milyen bevételek mellett, milyen költségekkel dolgozik? És igen…biztos ilyen-olyan módon vesz ki belőle lóvét is…de ha Neked lenne a tulajdonodban (tehát nem alkalmazottként, vagy megbízott vezetőként értem) egy Klub, akkor abból nem próbálnál kivenni lóvét?

          2. az utolsó kérdésedre válaszolva: a Honvéd nekem “szerelem” , szabónak csak üzlet.
           akkor lehet újra nagy a klub, ha olyan tulaja lesz, akinek sok pénze lesz, de mellette az élete ez a csapat!! és tudja, hogy kell 1 klubba szakmai vezetés is… (mármint futball-szakmai és nem valamelyik haver a céges kapcsolatokból)
           stb…stb… és tudom, ezek egy része most nehezen kivitelezhető, de szabó azt sem csinálja, amire most is volna lehetőség és nem kerül sokba vagy épp pénzt hozna.

         2. Nekem más jött le abból, amilyen dühösen káromkodott Rossi az aranymeccs lefújása pillanatában Hemingway felé. Ha a perspektíva nem tetszett neki, miért így reagált? Szerintem egészen más (vagy más is) volt a háttérben.

          1. És ahogy nyilatkozott Dunaszerdahelyről és Rossiról aki a bajnoki győzelemmel sok pénzt hozott Neki a konyhára felfoghatatlan számomra!

      2. partner, szponzor…stb ő a nemzetközileg ismert üzletember. vagy nem ?
       persze egyszerűbb kiírni, hogy az egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapat…blabla

     2. Te komolyan nem látod,hogy az öreg a legnagyobb gátja a felzárkozásnak,na nem a fagyi,fidi mellé,hanem egyelőre közvetlenül mögéjűk?!O remekül szórakozol,szerepel,futtatja magát,a csapat meg,hála neki,romokban hever,és még meleg lesz a stadion is!

      1. Nem látom….a tavalyi bajnokcsapat gerince itt van még. EVDM-mel valóban mellényúlt, de valószínűleg tavasszal, amikor Rossival nem sikerült megegyeznie, akkor ez volt a legjobb megoldás. Nem tudom. Supka idehozatala szerintem jó döntés volt, meggyőződésem, hogy össze fog a Csapat állni az első néhány forduló után.
       A Stadion kérdés úgy gondolom nem Hemingwayen múlik. Nyilván gyorsabban valósulna meg, ha Szíjjártó vagy mondjuk Simicskó lenne a klub vezetője, csak kérdés, hogy akarunk-e mi is narancsos klub lenni…mert más alternatíva nem nagyon van, ezzel azért remélem tisztában vagy.

     3. az ugye megvan, hogy a Bozsikba – állítólag (tudjuk, hogy működnek a számlázások az építőiparban) – betolt egymilliárdját nagyrészt visszakapta pár év múltán, amikor állam bácsi visszavásárolta? vagy pl. keress rá a zsujtai ügyre! a “narancsos brigád” beszállásával meg abszolút jól járt, anélkül már rég nem lenne sehol. az más kérdés, hogy a kedvenc klubjaikba a többszörösét öntik, de mi is kizárólag abból élünk, közvetlenül vagy közvetve

      1. Ok…akkor mégegyszer…Te beletolnál egy Csapatba saját zsebből mondjuk fél miliárdot, miközben ennek a pénznek a többszörösét költik el állami pénzből az ellenfeleink? Most tényleg azért tegye bele azt az 500 misit mondjuk saját nadrágzsebből, hogy ne 5., hanem 3.-ak legyünk? Van értelme? Szerintem nincs.
       Valóban ő is nagyrészt abból a pénzből kufárkodott, ami innen-onnan cseppent le állami oldalról, de ha a pénz költésének a hatékonyságát nézzük (bajnoki cím, gólkirály egy kiégett nb2-s játékosból, nevenincs olasz edzővel), akkor messze a Kispest a legjobb. És eredeti hozzászólásom is az volt, hogyha a töménytelen állami pénzből a fradi vagy a vidi úgy gazdálkozdna, ahogy Hemingway teszi, akkor mindkét klub sokkal előbbre tartana.

       1. Úgy látszik Neked minden rendben van így ahogy van.Nem kell stadion,jöjjenek a kukázott játékosok,és ünnepeljük a 6-8 helyeket amik kinéznek.

       2. Az a vicc, hogy nagyjából ugyanúgy látjuk ezt az egészet, csak máshogy reagálunk rá. Ha az a kérdés, van-e akár csak egymillióm is erre: nincs (sajnos). Mellesleg szerintem Hemingwaynek sincs, na ez viszont baj… Ha az a kérdés, hogy a helyében máshogy csinálnám-e: nem (valószínűleg). Ha az a kérdés, hogy szurkolóként hajlandó vagyok-e beletörődni, hogy ilyen tulajunk van: na, ez is nem (nagyon határozott nem)!
        Teljesen igazad van abban, hogy költséghatékonyságban Mo-n valószínűleg a legjobb a Hemingway-modell. Én ezt mindig is elismertem. Csak azt nem, hogy ez elég. Legalábbis nekem. Arra még célozgatni se mernék, hogy az általad említett klubok miért nem gazdálkodnak hasonló hatékonysággal (szerintem mindannyian tudjuk vagy sejtjük a választ). De ettől még a néha-néha befigyelő bravúr-negyedik helyek (a tavalyi aranyat ne soroljuk ide, azért a Boss már rég megbüntette Rossit és a csapatát), a másfél évente lecserélt keretek, a kukázott “erősítések” nem tesznek boldoggá, sem az, hogy occsóér’ néha rövidtávon sikerül tartani a lépést a gazdagabbakkal.
        Nem Hemingway vagyok, se a fia vagy a könyvelője, hanem egy szurkoló, és rohadtul nem érdekel, mennyibe kerül neki. Vagy másnak. Az se érdekelne, hogy ha már most éppen ilyen világot (/országot) élünk, akkor egy főfideszes pasáskodna a klubházban egy versenyképes csapatért, új stadionért parkolóhelyekkel, fedett lelátóval stb. De az se, ha szaúdi olajsejk vagy egy ruszki oligarcha, ha úgy mossák itt a pénzüket, hogy közben legalább magyar szinten virítanak valami komolyat. Nagyapaként nem arra fogok könnyes szemmel visszagondolni, hogy jaj de jó volt több mint tíz évig ár-érték arányban a gazdálkodásunk, és néha-néha sikerült eltüntetnünk a többszörös büdzsé-különbséget, hanem arra, amikor még a kispadunkon is válogatottak ültek, és nem csodaszámba ment a bajnoki címünk, amit aztán sürgős és szándékos rombolás követ. Mi is lehetnénk a mostani – nyilván mindenki által gyűlölt – Fideoton, miért nem vagyunk? Ki nem sz-rná le, mit gondolnak rólunk, a hátterünkről, ha a mi sikereinket hozná? Én csak azért bírálom Himihumit, mert azt akarom, hogy megint a Honvéd seggét nézzék a zöldek meg az összes többi, a mi költségvetésünkről álmodjanak, és ez tök független a realitástól. Arról úgyse vitatkozunk, azt mindenki látja-tudja. Azt is, hogy GFH alatt ez sose jön össze. Ezért akarok mást, és ha netán rosszabb lesz, majd megint mást akarok. De hátha jobb lesz. Én is nagyon jól tudom, mi vesz körül minket, de egyszerűen jobbat akarok ennél, Kukocsnál, Hemingwaynél, a klub kommunikációjától, a vizezett sörnél, és kész :)

        1. Értelek mit mondasz, és elfogadom azok kommentjeit, akik több pénzt akarnak lehúzni az Öregről. Meggyőződésem, ha a csapatok mögött nem lennének pártok, és mondjuk olyan 2005-2007 körüli viszonyok lennének a magyar futballban, ahol egy hangsúlyosabb pénz beletételével simán össze lehet rakni egy bajnokcsapatot, úgy Hemingway is máshogy állna a dolgokhoz. De egy olyan rendszerben, ahol a szabályokat bizonyos csapatokra szabják, ahol költségvetési tartalékból bizonyos csapatok átigazolási időszak előtt kapnak lóvét, ahol bizonyos csapatok miliárdos tartozásait vállalja át az állam, a tévéközvetítések terén bizonyos csapatok előnyt élveznek, ahol bizonyos csapatok soronkívül kapnak stadion, bizonyos csapatokat csak hitegetnek és még sorolhatnám, tehát nem egyenlőek a feltételek, ott az ember inkább a zavarosban halászik (jajj de irodalmi hasonlat), mintsem a saját pénzét tolja bele….ez van, ha lesz gyökeres változás, gyanítom Hemingway is máshogy fog viszonyulni a dolgokhoz.

 4. 355 mérkőzés
  134 győzelem
  87 döntetlen
  134 vereség
  Igazi kiscsapat vagyunk.

  1. inkább középcsapat :) egy Honvéd szurkolónak ez ebben az évszázadban nem kéne, hogy újdonság legyen :D

  2. A magam részéről míg kupát és bajnokságot nyerünk, addig b.szok az összesített statisztikára :D

 5. Nem a kihagyott tizenegyes miatt van ok félteni Lanzát, hanem azért, mert előbb-utóbb hozzá fog fásulni-szürkülni a környezetéhez. Ideig-óráig lehet kiemelkedőt nyújtani középszerű képességű társak között, tartósan nem. És olyan még nem volt, hogy középszerűből legyen zseni, arra sokkal inkább, hogy a középszer húzza le a kiemelkedőt.

 6. King mondott valamit, amit esetleg megoszthatsz itt velünk, és, ami a menedzsere nyilatkozatába nem volt?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.