Egészen fura egy őszi kupameccsre utazni a bajnoki bronzért

Paks – Bp. Honvéd | 17:00 @ Paks tv: m4sport.hu

 • Baráth eltiltott;
 • Lovric sérült(?);
 • Nagy Geri és King csak simán kérdőjeles, így
 • az isteni Perea csókolja homlokon azt, aki kezdőt mer mondani Paksra, és nem Supkának hívják.

Inkább kibeszélő, mintsem beharangozó következik. (800 szóban.)

Elméletileg új személygépjárművet, vagyis autót avatunk a mai mérkőzésre úgy közlekedésileg, mind fuvar szempontjából a viszonylaton. Legalább ennyi pozitívum már biztosan lesz a napban, mert azon túl, hogy általában van mire emlékezni, igazából nem szeretek Paksra járni. A megyei futballt meghagynám az őszi szerdáknak és a Magyar-kupának.

Volt, hogy Szántódról jöttem, útközben egy fogathajtó versenyen sz*rba léptünk, tisztességesen letisztítani nem volt lehetőség, az anyósülésen ülve lóbáltam kifelé a szagló pacskert, és csak a stadionba beérve, miközben a sajtójegyet átadó hölgy furán fintorogva húzogatta az orrát a közelünkben, az egyik melegítő paksi játékostól kértem el a pálya menti slagot (slaugot!), hogy legalább szagügyileg rendbeszedjük magunkat. Ez volt az a meccs, amikor a sajttájt az egyik öltözőben tartották meg, és annyian voltunk, hogy én már egy távoli zuhanykabinból hallgattam, ahogy Rossi viccet mesél.

Egy másik alkalommal valamelyik paksi lehajtónál váltak valósággá a cecei ultrák, akiktől később hosszasan rettegtünk, hogy betámadnak minket, pedig csak csalamádét akartunk venni az egyik benzinkúton. A részletekbe most nem mennék bele, egyrészt azért, mert szűkösnek érzem az internet kapacitását a téma kifejtéséhez, másrészt, mert egyáltalán nem emlékszem az apropójára.

Az a sajttáj is megmaradt, amikor a Vasast vertük 4-0-ra otthon, majd mentünk Paksra, és az NS-től Sinkovics volt lent. Vártunk Kis Károlyra és az okosságaira, kávét ittunk, RW magát fotóztatta Kis Károly névtáblája mögött, én pedig a terem túlvégéből, vagyis a nagyjából négy-öt méterre elterülő kávés termosztól ordítottam át neki, hogy ki is lőtte a negyediket múlt héten? Sinkó feje forrt, hiába honvédos is a lelke mélyén, az apró csipkelődést nem lehetett kihagyni.

Aztán volt darázstámadás a kömlödi halászcsárdában, és ha már étel, valamelyik unalmasabb vendégjátékunkon felzabáltam az amúgy dicséretes módon a vendégszektorban parkírozó büfékocsi hamburger-kínálatát ától a csalamádéson át zettig. (Csalamádé-számláló a posztban: kettő.)

És itt indult a 2013-ban a bronztavasz is. Ültem a tribünön, szédítő másfél méteres magasságban, még hüsi volt, jött Vernes, Vécsei, elindult valami.

Vagy amikor Rossit eltiltják. Pakson tölti le, felül a lelátóra, onnan ordibál a pályára, erre újra megbüntetik, mert jogosulatlanul, vagy miféle indoklás, de a lényeg, hogy beleszólt a meccsbe. Szerencsétlen, ha csak beszélget, akkor is hallják a játékosok, arról egyáltalán nem tehet, hogy nincs néző a katlanban.

Mondom, fura ez a Paks, akár mondhatnám is hogy jó, de nem mondom, pedig mondanom kéne. (Na, itt állj le, Pista!)

Alapvetően jó a hangulatom a lelátón, vagyis ott lenni jó. Tényleg hozza az őszi kupameccseket, ahogy Gumó térdre ereszkedve imádkozik az előtte védő Kemenesnek, ahogy a hatalmas placcon sétálgatunk, sörözgetünk, dumálgatunk, néha még a meccsre is oda-odapillantunk.

Faszányos dolgok, de ez akkor sem NB I. Majd ha kész lesz az új stadionjuk, és végre üres lesz, akkor nagyjából lehet élvonalról beszélni.

Okés, hogy a magyar, sőt, környékbeli játékosokra épülő modell szimpatikus, és amilyen a színvonal, szinte bármilyen körülmények között elég a bennmaradáshoz, viszont érezni kell a korlátait is. Ez egy se előre, se hátra, és bár adtak egy Bödét, egy Szabó Jánost a magyar futballnak, és egy Hefflert nekünk, valamint második, harmadik, sokadik esélyt biztosítanak az arra érdemeseknek, mégis inkább van egy elfekvő hangulata, mint bármi más. Aranyosak, kedvesek, nem Mezőkövesd, nem Felcsút, nem Kisvárda, ha néha fent járnának, örülnék nekik, de közben minden bennük van, ami miatt képtelen előrelépni a magyar futball. (Nyilván nem ők a hibásak, egy modellt tolnak kérlelhetetlen következetességgel, ami valahol iszonyat menő dolog, de amíg ez a modell bőven elevickél a rendszerben, addig mit várunk?)

Szóval. Paks. Szóval.

A Főni azt mondja, van USB az autórádióban, vigyünk zenét. Azért a cigányhifit bekészítettem (vajon ez még belefér? bevallom, nem látom az okát, hogy ne, és nem azért mert milóznék egy orbitálisat) (jó, az utóbbi link már bőven nem határeset), hátha kell a tartalék.

Amúgy a mindig tökéletes Modorosblog Modoros 500 listája megvolt? Valaki tényleg összerakhatná utazós playlistnek.

Nehéz fogást találni rajta, bár ha Whigfieldtől a Saturday Night szerepel (“Da ba da dan dee dee dee da nee na na na”), akkor azért Jasmin Wagner opusát, a Blümchen néven előadott Nur geträumtot jogosan hiányolhatom. A Boomerangot megértem, hogy lemaradt, kellett a hely a Magyar Börtönablakában Mesterhármasának: Mama, Száz út és Tábortűz. Komolyan, sírnom kell. A pillanat, amikor egy Gyémánt kérdés nélkül szorul a másodvonalba, és mi érezzük, aki a kilencvenes évek magyar futballját minden idők mélypontjának tartja, az tutifix nem hallgatott kereskedelmi rádiót akkoriban.

A lényeg, hogy legyen zene és röhögés, és azt sem baj, ha a kettő összefügg. Ha már Paksra kell menni, akkor baszódjon meg a fene, legalább érezzük jól magunkat, mintha egy Dolly Rambo koncerten lennénk.

Szóljon tehát mindannyiunk kedvence, a Spatzen Jodler Sextett hallhatatlanja, a Veni, Vidi, Jódli:

Akinek pedig eddig Szandi volt a magyar jódli, annak itt köszönnénk meg, hogy látogatta az oldalunkat. Legyetek szívesek figyelmesebben követni a nemzetközi trendeket! Nekem ég a pofám helyettetek.

ezek után ki más is lenne a címlapon, mint a németül is beszélő Dévényi Tibi bácsi.

“Egészen fura egy őszi kupameccsre utazni a bajnoki bronzért” bejegyzéshez 127 hozzászólás

 1. Pár szóban a mérkőzésről :

  A sors visszaadta amit múlthéten elvett.
  Akkor jó játékkal kikaptunk. Ma semmilyen játékunk nem volt, minden játékos csak ténfergett a pályán és mégis nyertünk :)
  Lanza ettől zseniális hogy pocsék játékkal is tud rúgni egy duplát ( Vagy ha Tömös passzol a végén és nem önzőzik akkor lehet hogy mesterhármast).
  A keresztbeverések miatt megint a dobogó alsó fokát csipkedjük :)
  A mai játékunk a szokásos nihil volt.Mindenféle elképzelést nélkülözött, nem ütköztünk , nem gondolkodtunk , nem láttam 1 db dinamikus lefordulást már megint…
  Múlthéten azt lehetett hallani hogy akorzón milyen primitív beszólások vannak.
  Hát kérem ma meghallgathattuk a paksi korzót…Az igazi suttyó kocsmafeeling , primitív buta emberek károgtak be faszságokat, szidták Eppelt és Lanzát.Olyan hülyéket kiabáltak be hogy némelyiket vizes gumicsizmával vagy szappanos lábbal kellett volna picsánrúgni…

  A játékosok : Gróf több ziccert fogott, a 3 pontból másfél az övé…
  Kamber a szokásos jó, Heffler látszólag fel volt dobódva hogy előző klubja ellen bizonyíthat.
  Bobál szürkület volt.A széleken Luki még csak-csak, de Kukocs katasztrófa.Kaphattunk volna róla 3 gólt, nem ütközik, nincs kondi.Én speciel nagyon sokat vártam tőle,de rettegek mikor az ő oldalán van kialakulóban valami.
  A középpályán a Gazdag-Pölő tengely néha picit köhögött de alapvetően pöfögött a motor végig.
  Banó ma lófasz, de a gólpassz megint megvolt :)
  A cserék : Holender előrefelé megint alibihuszár, viszont védőfeladatát egész jól megoldotta.
  Kossuth Lajcsi ma stabilitást hozott, jól szállt be, több jó közbelépése volt, sőt volt egy hatalmas mentése is.A végén még beválik a subaarcú 61-es….
  Tömös lendületet hozott be, de ziccerben önző volt,Lanzát ki kellett volna szolgálni. Továbbra is azt mondom róla hogy a legnagyobb hibája hogy nem érti a játékot, nem olvassa.

  Legyen vége már ennek a fos szezonnnak. Kimondottan büntetés lenne ha a csapat kijutna a nemzetközi porondra :)

  1. Elég látványos volt, ahogy a paksi gól előtt Haraszti lefutotta Kukocot, és ez itt most nem elsősorban Haraszti dicsérete (ha szépen csinálta is az egészet)…

    1. Sztem is, de mondjuk lényegtelen. Kukoc meg Kamber is lomha, de ilyen szituban a szélső lendületből jön, a védőnek meg kell fordulni, ez 4-5 m minusz, mire megfordul.

     1. Igen, ezt mondjuk eleg lehetetlen lett volna elerni, nem igazan tudnam Kamber nyakaba varrni. Sokkal inkabb miert erkezett Szakaly annyira egyedul? Kinek kellett volna menni vele?

      1. Elvileg Kukocnak, de mivel labdaveztés után volt ez ha jól rémlik, ki voltunk nyílva.

  2. Szerintem Tömös Eppelnek nem adta akkor a labdát. A korzós arcra csodálom, hogy nem szóltak rá paksi oldalon.

  3. Bobál megítélésében, valamint az utolsó mondaton kívül egyetértek.

   1. Pedig az utolso mondat sajnos igaz, barmennyire is faj. Tok jo lenne megint egy tura valahova, de nagy esellyel csak egnenk…

 2. Teljesen igaza van. Én már abszolút lemondtam róla, de ma talán kicsit megnyílt a visszaút a bronz felé, ha nagyon akarjuk, akár meg is lehet.

  1. A Fardit is, meg a Fidit is meg tudja ez a csapat verni, csak sokkal, sokkal nagyobb akarással és koncentrációval. Na jó, a Vasast még úgy se. :)

 3. Azért az is kemény, hogy a harmadik helyezettet kevesebb pont választja el a kiesőtől, mint a másodiktól…

 4. Eppelt megjátszani, ahhoz Eppel is kell és vagy lassan fordul, vagy kiteszi a kezét, vagy rossz helyre ad tovább. Legalábbis ezen a meccsen ez volt. Talán elveszett belőle kicsit a lendület, a puskapor, vagy a gólt rúgni akarás, A múlt heti meccsen a lába odaért, úgy mint tavaly a Fidi ellen.

 5. Nagy G, Baráth, King nagyon hiányzik, a zöldek meg a vidi ellen nagy bajban leszünk ilyen védekezéssel. Pölöskey nagyon gyenge sajnos… Grat a csapatnak, ma szarok voltunk nyertünk, múlt héten viszonylag jók voltunk s.optunk. :)

  1. Szerintem igen, alibi volt végig, volt két szitu, amikor rengeteg ideje volt és addig tökölt, hogy elvették a lasztit, elnyomták, CSAK a szerencse miatt nem kaptunk ma róla gólt.

  2. Igen, azt a kettot kb amivel talalkozott egesz meccsen, azt valoban megtartotta. Aztan tovabb is passzolta ugy ket meterre. Hat gratulalok… Ha ez nem volt rossz akkor milyen amikor rossz? Rug negy ongolt?

   1. Nyilvan hulyeseg, mint minden ami ellenkezik a velemenyeddel, de azert erdekes h Polot egyedul te lattad jonak, nem? ;o)
    Nem tudom mit neztel, talan a cseh2t, de kerulte a labdat, kb ketszer talalkozott vele egesz meccsen. Ha ez szted egy kptol elfogadhato, sot mi tobb jo, akkor azt hiszem nincs mirol beszelgetnunk.
    Mondjuk egesz meccsen ide irogattal, lehet h epp azt a ket pillanatot kaptad el amikor valoban nala volt a labda, azt ebbol vonsz le kovetkezteteseket ;o)

    1. Igen, meg hogy minositsuk a masikat, vagy a velemenyet, ha az eppen nem egyezik a mienkkel. Jah nem, csak szerinted ;o)

     1. Senki nincs megsertodve, csak a stilusoddal vannak idonkent aprobb gondok. Es nem csak nekem ahogy lattam ;o)

  3. Látom, hogy sokan kritizáljátok Pölöskeit, általában én is, de most pont nem láttam rossznak. Próbált irányítani, osztogatott jobbra-balra. Kiváncsi lennék egy instat adathalmazra vele kapcsolatban. És persze azt sem tudjuk, hogy Supka milyen utasításokkal látta el.

   Viszont azt nem értem, hogy Kukoc hogyan tudja magát eladni profi futballistaként. Rossz nézni, hogy megy fel fejelni…

 6. Így is sok a sérült,plusz Baráth se játszhat még jövő héten,aztán vannak 4 sárgásaink: Eppel,Gazdag,Kukoc,3 sárgásak: Kamber,Nagy Geri,Heffler.Szükség van mindenkire,jó lenne,ha senkinek nem kellene egy meccset se kihagynia a szezon hátralévő részében lapok miatt.Ma egy sárgával lehoztuk,de a Fradi meg a Vidi ellen nem valószínű,hogy ennyivel megússzuk.

 7. Nem emlékszem, mikor kaptunk legutóbb az ellenféltől ilyen ajándék 11-est a meccs második percében. :) CSAK!

 8. A tegnapi Játékoskijáróban elhangzottak alapján a Fradi után mi birtokoljuk a legtöbbet a labdát.Elnézve az első 10 percet meg tudva az ellenfelet,nem hiszem,hogy ma esnénk vissza ezen a táblázaton.

  1. Meglepően nagyon átadtuk a teret a Paksnak az utolsó 10 percben.Az más kérdés,hogy ők ahhoz vannak hozzászokva,hogy ők kontráznak és nem felállt védelem ellen kell támadniuk.

 9. Néztem a Fradi-Vasas második félidejét, a Vasas megérdemelte az x-et. Kíváncsi vagyok ezek után milyen szerepet írtak nekünk a végére. Dönthetünk a bajnoki címről és akár a Vasas kieséséről is.
  Én az utolsó 4 meccsre pesszipista voltam és kerek 0 pontot vártam, így a szar játékkal behúzott 3 pont már pozitív!
  Gróf magabiztos volt, Kukoc továbbra is vállalhatatlan a Vidi és a Fradi szét fog minket futni az oldalán..
  Eppel – remélem nem sértődik meg, ha olvassa – qrva gyenge volt, nem értem ilyen teljesítménnyel hogyan akar külföldre igazolni. Szép számmal jöttek idén is a gólok, de a tavalyi idényben egy harcosabb Marcit láttunk!
  Lanza a két gólon kívül hozta a fontos faultokat, amit levegőhöz juttatok minket. Persze ő is messze van a tavalyi formától, de az a 2. góljánál elengedett laza bokamozdulat.. Köszönöm, hogy itt van! (Banónak köszönet a gólpasszért!)
  Pölőt sikerült megint megtalálni itt többeteknek, sztem nem volt szürkébb a csapatnál, nyitottnak kell lennünk az idei perememberekkel, mert nagyon rövid a padunk. Nem ment el rajta a meccs! Kosut beállásától is féltem, de ma ő sem hibázott.
  Supkától várnám, hogy az utolsó meccsekre kitalálja, hogy Lukács és esetleg Danilo gyorsaságát hogyan tudjuk a támadásoknál használni. Lukács kapcsán mindig azt érzem, hogy futtatni kellene a srácot, hagy kerüljön be a védelem mögé..

  1. Nagy Geri fontos láncszem lenne a középpályán, egészségesen.
   Sajnos King tavaszi teljesítménye eléggé fékezett habzású.. Persze rutinból kiegészítené a gyengébb formát.
   Persze semmit sem tudunk az állapotukról, így lehet szokás szerint találgatni, hogy milyen keret áll majd Supka rendelkezésére jövő hétre.

  2. Eppel hajtott, és elég sokszor tartotta meg a labdákat, annak ellenére, hogy 5-ből 4-szer szabálytalankodtak vele szemben…

   1. Sajna támadójátékunk továbbra is az h vaktában felívelgetjük és majd lanzafame/eppel megoldja (ebbe Marci bele tud fásulni)..szerencsére azért meccsenként 1-2 gólra mindig jók vagyunk…nem is emlékszem h lanzafame góljának kívül volt e helyzetünk (Eppel kibrusztolt büntetője a semmiből/védő hülyeségéből jött)

   2. Ez igaz, CSAK nekem úgy tűnik, hogy néha túl könnyen megadja magát. Lehet, nem kéne elvárnom, hogy 2-3 ember mindig lepattan róla. :)

 10. Ejjj, de sokan leírták már itt: LANZA pótolhatatlan, nos valóban. Ma is beigazolódott. Talán ha az Öreg beajánlana neki egy életre szóló szerződést a Kispestben ? Mit veszítene vele ? Mi szurkolók csak egy legendát kapnánk…
  Amúgy meg sérültek, sárga laposak, eltiltottak, jöhet nekünk még ftc, vidi, Kassai, Andó-Szabó, Karakó, Szőts és tsai, hát persze, hogy megyünk a bronzért ! Mindent bele !

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.