Mastodon

Bárhogy számolom, legalább tíz játékost kell nyáron igazolni

Kezdőbe és padra vegyesen.

Mai vlogjában az Öreg nem először mondta ki, hogy nyáron új csapatot kell építeni. Meglepetés nem ért minket, korábban is írtunk róla, hogy az elmúlt pár átigazolási időszakot mintha elengedtük volna, nem sikerült frissíteni az amúgy eredményes gerincen.

A Gróf – Kamber, Lovric, Baráth – Gazdag, Hidi/Nagy Geri – Eppel, Lanzafame tengelyt adottságnak vettük, a nagyjából egy kezdőnyit kitevő csapattal elégedettek voltunk, azonban be kell látni, ez a keret elérte a korlátait. Fájdalmas nyár lesz, és az se lenne váratlan, ha tíz körül alakulna a távozók és érkezők száma.

Nagyjából 23 fősnek lehet nevezni a keretünket, és most idesorolom Kabangut és Deákot, valamint Tömöst, Májert és Lukácsot, de kihagyom belőle a már bemutatkozott Herjeczkit és Stoiacovicit, valamint a hétvégén már a padra odaférő Kovács Nikolaszt, és a téli edzőtáborba elvitt kapust, Berlát.

Táblázatba összefoglalva valahogy így néz ki, hogy kinek a maradására mennyi sanszot érzek: (minél több a csillag, annál inkább a maradására tippelek)

név poszt szerz.
Banó-Szabó kp n.a.
Baráth Botond védő 2018
Bobál Dávid védő 2018
Danilo csatár 2019
Deák István védő 2020
Eppel Márton csatár 2018
Gazdag Dániel kp 2020
Gróf Dávid kapus 2019
Heffler Tibor védő 2020
Holender, Filip kp 2019
Horváth András kapus 2020
Ikenne-King védő/kp 2018
Kabangu csatár n.a.
Kamber, Djordje védő/kp 2020
Kosút, Tomás védő 2019
Kukoc, Tonci védő/kp 2020
Lanzafame, Davide csatár 2020
Lovric, Ivan védő 2020
Lukács Dániel kp/csatár 2021
Májer Milán kp/csatár 2021
Nagy Gergő kp 2020
Pölöskei Zsolt kp 2019
Tömösvári Bálint kp/csatár n.a.

Némi magyarázat azért jár néhány névhez:

  • Kabangu ⭐ // Supkánál a keretbe se kerül, meglepő lenne, ha maradna.
  • Lovric ⭐⭐ // mostanában került ki Supkánál a kezdőből (ráadásul rá is sérült), nem lepődnék meg, ha mást keresne a posztjára, aki viszont nem hinném, hogy
  • Kosút ⭐⭐ // lesz. Télen jött, nálam betliszaga van, ahogy
  • Kukoc ⭐⭐⭐ // is valami hasonló. Vele 2020-ig kötöttünk szerződést, és most jelenleg ezt tartom a legfőbb érvnek amellett, hogy nyáron ne köszönjük meg a munkáját. (Apró, illetve további mázlijuk lehet, hogy a nyári szünet rövidebb, mint a téli, így kevesebb időnk lesz új embereket találni a védelembe.)
  • Deák ⭐⭐ // már az érkezését se értettük.
  • Bobál ⭐ // és King ⭐ // róluk már télen letettünk. Sajnálom mindkettőt, óriási kedvenceim.
  • Eppel ⭐⭐⭐ // bármikor kaphat ajánlatot. Még egy fél évig él a szerződése nálunk, pénzt most tudunk kivenni belőle, ha nem is sokat. Megtette a magáét az elmúlt két és fél évben, örök hálával tartozunk neki.
  • Holender ⭐⭐⭐⭐ // nem tudom milyen lehet a viszonya Supkával. Félek, ha kap ajánlatot, megy, viszont jelenleg nincs olyan formában, hogy kapdossanak érte. Amennyiben ősszel újra belelendül, télen nem hinném, hogy meg tudjuk tartani. Nála az lesz majd beszédes, hogy a következő szünetben hosszabbít, vagy sem?
  • Pölöskei ⭐⭐⭐ // amióta itt van, igazából nem mutatott semmit, de közben tudjuk, hogy egy jó játékos lenne. 2019-ig szól a szerződése, meglepő lenne, ha ajánlat érkezne rá, szerintem ezért marad, és kap egy utolsó esélyt.
  • Tömösvári ⭐⭐⭐ // kiegészítő ember, szerintem kölcsönadjuk, ha lesz hova.
  • Baráth ⭐⭐⭐⭐⭐ // annak ellenére is öt csillag, hogy télen lejár a szerződése. Nincs racionális indokom rá, de nem érzem, hogy most menne. Inkább attól függően, hogy milyen keret áll össze, úgy hosszabbít kettő vagy három évet.
  • Gazdag ⭐⭐⭐⭐ // és Gróf ⭐⭐⭐⭐ // felépítette magát, a jövő bizonytalan, vagyis ha jó ajánlatot kapnak, nem lepődnék meg, ha távoznának. Szerintem fognak kapni, a kérdés, hogy mennyit kérünk értük.

Nagyjából ennyi, és most nézzük azokat, akik szerintem maradnak, vagyis azt a vázat, ami köré építhetjük a 2018/19-es csapatot:

Gróf/Horváth – Heffler, Kamber, Baráth – Lukács, Gazdag, Nagy Geri, Banó – Danilo, Lanzafame

Ne szépítsük, ez irtózatosan kevés lesz. A legrosszabb forgatókönyv szerint simán kell legalább tíz, NB I-es szintű és kész játékost igazolni, ha azt szeretnénk, hogy cserepadunk is legyen. A fakóból talán felhozható Erdélyi, Kovács Nikolasz és Hegedűs Márk, vagyis ne számítsunk tömegekre. Kölcsönből most senkit sem érzek úgy, hogy visszatérne, legfeljebb a belsővédő Borát megnézi Supka pár felkészülésin.

Ennyi névből pedig csak ezt tudjuk összerakni: Gróf – Erdélyi, Heffler, Baráth, Kovács – Lukács, Gazdag, Nagy Geri, Banó – Danilo, Lanzafeme. Plusz Kamber. Supka legyen a talpán, ha cseresor nélkül bennmarad velük.

23 nevet soroltam fel, és közülük  7-9 távozót érzek, vagyis ugyanennyi igazolásra mindenképp szükség lesz, de inkább többre, annyiszor bizonyult idén rövidnek a padunk. Ha kis mázlink van, akkor időnk se lesz nagyon a csapatépítésre, hiszen július 12. és július 19. már az Európa-liga első selejtezőkörének dátuma.

Csuda egy nyárnak ígérkezik, és reméljük télen nem így kezdődik majd az Öreg videóblogja:

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||