Napikispest 2018.05.31. #2

A Napikispest mai első kiadását – benne a nyári költözéssel kapcsolatos hírekkel – itt találjátok, Bozsik József halálának évfordulójáról pedig ebben a posztban emlékezünk meg.

 • Hemingway @ Sport1, Mai helyzet // nem mondott semmi újat.
  • 5-6 játékost igazolnánk, 5-6 játékost felhozunk az akadémiáról, a magyarok drágák, bla, bla, bla.
  • ja, és természetesen az elmaradhatatlan: jövőre reális cél lehet a nemzetközi kupaindulás.
 • bíróküldés // Solymosi Péter fúj szombaton a Vasas ellen. (via profispori)
  • taccsbírók: Berettyán Péter, Lémon Oszkár; alapvonalon: Takács János, Szilasi Szabolcs; tartalék: Horváth Róbert;
  • Solymosi 2002 óta 32 meccset vezetett nekünk, ezeken 14 győzelem, 8 döntetlen és 10 vereség a mérlegünk;
  • (sajnos csak a 2006/07-es bajnokságtól van ilyen kimutatásom, de azóta Solymosival átlagosan 1,79 pontot gyűjtöttünk, míg az összes meccsen 1,38-at. A sokmeccses sporik közül ő a legkedvesebb velünk.)
  • Solymosi ebben a bajnokságban mindössze egy meccset vezetett nekünk, még a második fordulóban a hazai 2-2-t a Diósgyőr ellen. Érdekesség, hogy előtte sorozatban hatszor nyertünk vele.
 • búcsúzik Szabó Zsolt a játékvezetéstől // és meg is kapta erre az Újpest-Debrecent.
  • Szabóval 1,6 pontot gyűjtünk átlagban, és ezzel ő a második legkedvesebb velünk. Mondhatni a sporik leosztásán talán nem fog múlni a harmadik helyünk.
 • nem FIFA-tag labdarúgó szövetségek világbajnoksága // most zajlik Angliában.

“Napikispest 2018.05.31. #2” bejegyzéshez 57 hozzászólás

 1. Ehh… le vannak ezek maradva. Aki valóban ért a futballhoz, és igazán innovatív gondolkodású, az már rég eljutott oda, hogy a labdát kellene kiiktatni a szisztémából, mert akkor eleve nem kellene azt kontrollálni, és a beívelések négyötöde sem lenne az ellenfélé…

   1. :) Ez cuki, végre egy igazi jó tanács. Mondjuk azt még hozzá tehette volna, hogy ha az ellenfélnél van a labda, akkor lehetőleg ne kapjanak gólt.

   2. Szerintem a gyerekkoromban kapott taktikai tanácsok, mai is érvényesek:

    1. Fekvő ember nem szalad
    2. Guruló labdába nem lehet belefejelni
    3. Gyertek vissza össze-vissza
    és a legfontosabb:
    4. Apró gólokkal kell az ellenfelet megzavarni.

    Oszt irány a pálya!
    :D

    1. Igazából mindig gondolkoztam, ha mondjuk 7-8 játékos alkotna egy masszív kört, vagy egyfajta phalanxot, ahol a labda középen van, és így zárt formában vinnék a labdát az ellenfél kapujáig, akkor az szabályos gól lenne-e? Elvégre ezt a phalanxot (vagy kört) kívülről csak szabálytalanul lehetne feltörni. :)

     1. De ha az ellenfél egyszerűen beállna a “zárt forma” elé, akkor meg csak szabálytalanul lehetne túljutni rajtuk. Amúgy jó ötlet lenne. :)

 2. Az NB1.hu-nak komoly problémája lehet velünk, mert most is negatív hangnemben foglalkoznak velünk. Copperfield cikk.

 3. A vevőjelöltünknek elég sok pénze lehet, hisz nem csak C. Ronaldo, hanem Zidane is otthagyta a Real-t a kedvünkért.

  1. Nem lesz új tulaj, csak az öreg akar nekünk örömet szerezni.

 4. A nő maradhat,a vèn hülye meg nem!Aztàn jöhet a demagòg baromsàg 3ezer kilomèterről!

    1. jelen blog olvasói szakmaibb és odaillőbb kérdéseket tettek volna fel, mint ez a csaj és tolmács is full szakmán kívüli volt.
     ehhez képest Mourinho végigtolta ezt a minősíthetetlen riportot kisebb gesztikulációkkal… :D
     a TV előtt is nagyon kínos volt :/

  1. Sajnálatos, hogy volt egy kellemetlen élményed egy női kommentátorral – én sajnos rendszeresen hallok férfiakat baromságokat beszélni fociról a köztévén (is).

   Magasugrást biztosan jobban közvetítene, mert abban hatszoros országos bajnok volt.

   1. Mindezen tálentumok függetlenek a nemektől, csak míg ha egy férfi riporter nem tud hangulatot csinálni, és nem tudja átadni magát a meccsnek, akkor vállat vonunk, de ha egy nőtől látjuk ezt, akkor rögtön ráfogjuk, hogy azért, mert nő. (Miközben azért, mert nem rátermett – Fazekas nem az.)
    Nem tudom, hogy a briteknél milyen az átlag felhozatal, de én szívesebben hallgatnék EB-közvetítést Berkesi Judittól, mint pl. kisKnézytől.

    1. Az általam említett Berkesi Judit egyébként maga is futballista volt, de a sportkommentátori szakmához nem izomzat, csontozat és hormonális adottság kell, hanem intelligencia, jó kommunikációs készség és a játék értése.
     Hogy kiben mi ébreszt érdeklődést, a tekintetben eltérőek a tapasztalataink.
     De már nagyon off mindez.

     1. Egyetértek azzal, hogy id. Knézy tudott hangulatot teremteni, de ezzel mit állítunk? Ő azért egy korszakos egyénisége volt a szakmának, ha nem is mindig kedveltük az elfogultságait pl. Sok férfit tudnék sorolni, aki egyáltalán nem tud (még az olyan, általam tisztelt riportert is ide sorolnám, mint Matuz Krisztián), vagy ifj. Knézy éppen tud, de leginkább szar hangulatot teremt :) – nyilván kevesebb nőt tudnék mondani, de eleve kevésbé kapnak lehetőséget, ha valahol, akkor is inkább pálya szélén vagy ilyen beszélgetésekben. Meccskommentátorként nem merték még eddig bevállalni a női szpíkert, és nyilván ez az arány marad is.
      Mindenesetre, én ebben nem látok nagy problémát, elsősorban az érdekel, hogy ki mennyire jól végzi a munkáját, ha van olyan nő, aki megérdemli az esélyt, kapja meg ő is, nyilván nem fog mindenkinek bejönni, pl. a hangszín-faktor miatt nálad már eleve esélytelen. (Már-már nevetséges lesz, de amúgy megint BJ-t tudnám említeni, akinek valamelyest a hangja is mélyebb :) )

 5. Mai Népsportban érdemes elolvasni a “Ködös jövő” című cikket, elég borzalmas amiket írnak…röviden:King megy az MTK-hoz, Bobál megy lengyelekhez, Gróf iránt több külföldi klub érdeklődik, Eppel megy lengyelekhez, Lanzafame megy az FTC-be, Baráthnak már csak fél évig van szerződése, és a legszomorúbb, többhavi prémiummal tartozik a klub a játékosoknak…remélem semmi nem igaz ebből a cikkből…

  1. nem szeretném elhinni, hogy 1 év alatt ennyi marad a bajnokcsapatból. :(
   ha valóban így lesz, akkor szabó nem érdemli meg ezt a klubot…
   és lexarom milyen narancsos gyökér veszi meg, de vegye már meg valaki olyan, aki többet akar a ettől a középszer alatti kukoc-kossuth szerencsétlenkedéstől!
   persze majd pár akadémista +1 citrompótló Lanza-light feljavítja a játékot, amíg el nem viszik őket is…és 1 utánpótlás központ leszünk :/
   vagy már az is vagyunk a neres akció nélkül is?!

   1. Hát nem tudom….tavaly is mindenki rágörcsölt Lanza és Eppel távozására és nem lett (szerencsére) semmi belőle. Egyenlőre nem tudunk semmit sem a pontos távozókról, sem az érkezőkről és természetesen arról se, hogy milyen eredménnyel zártuk az évet. Szerintem bőven ráérünk aggódni július közepétől… :)

     1. Jaja..a bajnokságot nyert évben is leszedték egy jópáran Hemiről a keresztvizet… :) Ez ilyen igazi Kispesti szokás. :D

      1. azért nagy tévedés lenne párhuzamot vonni…
       a bajnokság 1 “hiba” volt a hemi rendszerben.

    1. Szerintem ez pont nem az a kategória. Nem tudunk semmi konkrétat a távozókról, az érkezőkről, igazából még az sem derült ki, hogy indulunk e a nemzetközi kupába, akkor mit görcsöljek előre, miért temessem a Csapatot? Supka szerintem jó edző, jó szeme van a fiatalokhoz, remélhetőleg jővőre is dobogó közelben leszünk. Én egyedül Lanza maradásáért izgulok, ha Ő marad, akkor a következő bajnokságban is reménykedhetünk egy jó szereplésben.

     1. 32 merközès 12-8-12 47:52,siralmas 50% negativ gk,több mint 20(!)pont az első kettőtől,csak egy csapat kapott nàlunk többet.A Paks meg a Loki csak azèrt nincs elöttünk,mert összevissza bundàzik,nehogy kikerüljön az EL-ba,a csùt meg valszeg a kupa miatt.Mifèle jò szereplèsről beszèlnek itt az emberek meg dobogòròl?!

      1. Azért egy bronzérem nem rossz dolog (kiegészítve Lanza esetleges gólkirályi címével). Erre mondják, hogy minimum teljesítménnyel maximum eredmény elérése. :) Hozzáteszem az utolsó mondatodban lévő kérdésre pont Te válaszoltál az előtte lévő pár sorban. :) Valakiknek fontos a nemzetközi szereplés, valakiknek nem. :)

       1. Nekünk szurkolòknak,mert nagy buli idegenben.De èszèrvet nemigen tudnèk ezen kìvűl mondani.

   2. Ha Lanza megy menjen utána Hemi is.
    Tojok az örökös szegényházra, meg , hogy milyen jó, hogy nem vagyunk NER csapat, csak éppen Hemi folyamatosan a narancsos seggeket nyalja, akik erre nem különösebben vevők.
    Ennek a csapatnak a legnagyobb kulcsa Lanza, mindenféle értelemben.
    Persze a cikkben van egy nagy adag hangulatkeltés is, remélem nem fekszünk le a savasnak…

  2. Lanzán kívül már napok, hetek óta tudni a többi hírről, persze lehetett volna a bajnokság befejezése után is meg írni…

   1. Uraim!Mi a valòszìnűsège annak,hogy a Honvèddel kapcsolatban ,szurkolò,informàtor,ùjsàgírò,bent ès kintfentes,jàtèkos ,az összes tàvozott edző,volt ès jelenlegi munkatàrs meg a f tudja ki mindenki mèg kartellba tömörülve hazudik,mert az” öreg megmonta”?!

     1. szöllősi 1 kocsog… de most “csak” leírják, hogy mizu a szabó művekben :/

    1. Amiért a tavaly a Vidi elleni bajnoki döntő előtt is mentek a bomlasztó cikkek… egy gyökértől ne várj korrekt dolgokat….

    2. Nèzd!Ez a fasz pogàcsäs ezt gondolja,a szurkereink egyik rèsze ugyanezt,a màsik rèsze meg nem ezt.Nem tök mindegy hogy mikor ìrja?Most vannak a “törtènèsek”ez vilàgos asszem mindenkinek.Ràadàsul egy olyan Clubbnàl ,ahol az edző meg a szurkolò tudja meg utoljàra,hogy ki megy/ment vagy jött.

     1. Azèrt azt Te sem gondolod komolyan,hogy ez cikk bàrmilyen hatàssal van a mèrközès kimenetelère pro ès kontra?

      1. még Kosztát is éltettük, amikor gólt rúgott nekünk a Bozsikban!
       hozzá képest Lanza egy félisten nálunk – és ő az is marad!
       lehet ő bármilyen színű mezben…

       1. Megvettem,elolvastam.A cikkben èn nem làttam egy olyan mondatot sem,ami itt mèg nem hangzott el többször is.

    1. Ezt a Lanza-fagyi ügyet màr bedobta ide a tèlen egy zöld.Talàn az aki a botkat is,nem?

   1. Probàlom,eddig nem sikerült,iszom egy brazilt aztàn neki esek ùjra.

 6. valószínű mind2 oldal igazat mond, csak egyik sem a teljeset.
  hemi mindig is csak hivatalosan lezárt ügyekről beszél, de néha már túltolja az infóstop-ot!
  szöllősi 1 féreg, ne ragozzuk.
  a média meg manipulálni akar, mind1, hogy írott vagy digi, jobb vagy bal : a gazdasági és politikai hatalom hazug csápjai az összes… :(
  (tök mind1 h index vagy m1, echo vagy hvg, hazudik, de minimum manipulál mind)
  a “történész-hatalom” a múltunkat hazudja, a médiahatalom a jelenünket, nem könnyű eligazodni, de hajrá…! :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.