Ciao, Davide

kép: Kimmel Zsolt

Bejelentették: Lanza @ Fradi. Itt pedig az ilyenkor kötelező sablonszöveges búcsúinterjú olvasható.

(mindeközben természetesen köszöntjük a XXI. század komenistáit, a modernkor rákosista honvéddrukkereit, a kárörvendeni átnéző ferencvárosi szurkolókat. tudjuk, Kocsis, Budai, felesleges is leírni.)


update #1 // apró szövegértési sorvezető a ferencvárosi kollégáknak: azért mert pár mondatra rámondjuk, hogy blődség, az még nem jelenti azt, hogy lehazugozunk valakit. Azzal nincs baj, ha kárörvendtek, így működik az ember. Mi is röhögtünk rajtatok, amíg három évbe telt megnyerni a méltán rettegett Keleti csoportot, de ha ennyire nem értitek a posztjainkat, akkor előbb keressetek valami könnyebb olvasmányt, és utána nézzetek vissza.

update #2 // azt amúgy külön köszönjük, hogy az elmúlt években mélyelemző olvasással próbáltatok követni minket, és a tapasztalataitok abba az irányba mutatnak, hogy adta magát a megállapítás: Hemingway-hívők vagyunk. Nekünk erre a munkára egyáltalán nem lett volna kapacitásunk, még egyszer köszi, hogy elvégeztétek helyettünk. (Visszatérve az #1-es pontra, tényleg próbálkozzatok meg kicsit rágyúrni a szövegértésre. Ha nagyon nem megy, akkor az általában működni szokott, hogy egy fehér lappal letakarjátok a monitort, majd soronként engeditek egyre lejjebb, és mondatról-mondatra ugorva próbáltok meg haladni, apró kis szüneteket tartva.)

update #3 // ha a csípkelődést nem érted, akkor felesleges magyarázni bármit.

(Ja, hogy ne kelljen kikeresni: blőd, blődián ném, biz ostoba, buta, hülye | in: Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések szótára | vagyis a sérelmezett poszt ún. butaságokra hívta fel a figyelmet, és egy szó sincs benne Lanza és a Fradi kapcsolatáról.)

“Ciao, Davide” bejegyzéshez 471 hozzászólás

 1. Egy kicsit elgondolkodva, hogy miért választhatta Lanza a Fradit, amikor szerintem külföldre is mehetett volna, van egy lehetőség.
  Szerintem még szeretne valami eredményt elérni. Bajnok már volt, így ha a Fradival lesz az, akkor az már nem egy katarzis. Gólkirályi cím ugyanez.
  DE!
  Már volt róla szó, hogy szívesen lenne Magyar válogatott (mivel az Olaszra vajmi kevés a reménye). Itt esetleg még lehet újabb sikerélmény. 2 éve van rá. (EB) Most van a legnagyobb sansz arra, hogy ez megvalósuljon, hisz olyan edző került a válogatott élére, aki… Nem ragoznám.
  Hogy válogatott lehessen, ahhoz először is állampolgárság kell. Akár olyan eset is előfordulhatott, hogy a tárgyalások során kicsit belengették, hogy Fradi bőrben kicsit olajozottabban mennének a dolgok, mint Honvédosként, vagy ha külföldre igazol. Ez pl nyomós érv lehet a Fradi mellett. Persze ez sem több, mint egy újabb összeesküvés elmélet!

  1. Szerinted mehetett volna csak külföldre. De ennyi pénzt max a kazahok tudtak volna fizetni neki, máshova meg (legyünk őszinték) nem kell.

  2. Nem lehet válogatott,szerepelt az olasz u21ben hivatalos meccsen.

   1. Szerintem lehet, egyik szenegáli is szerepelt a francia u 21-ben és aztán mégis a felnőttek között a Szenegált választotta..

     1. Az u21 nem számít… De nem kell ezt ennyire túlbonyolítaní több pénzt akart keresni mint nálunk. Maradt a vidi meg a fradi. Kislányai miatt nem akart ingázni maradt a fradi.

 2. Ennek nem szabad lett volna megtörténnie! Vannak íratlan szabályok. Nagyon nehéz, de nem tehetünk mást, mint méltósággal feldolgozni!

   1. Rudast ismered? Ha igen,akkor az ő verzióját is elolvashatnád erről a történetről…

     1. A ti legendátokhoz ne én adjak már elérhetőséget. A gugli a barátod! ;)

      1. Kotve hiszem,hogy Rudas Ferinek mas volt a velemenye ,hogy miert igazoltak a honvedba. (Deak,Henni a dozsaba)Rohadt komcsik szetszedtek Magyarorszag legnepszerubb es legjobb csapatat,
       Ha szerinted Rudasnak mas volt a velemenye akkor linkeld be kulonben bullshit az egesz.

       1. Kötve hiszed? Értem. Akkor ez nekünk elég is. Azon elgondolkoztál már, hogy a Nyilasi meg az Albert miert maradt a legelnyomottabb csapatban? Nem, mi? Egyszerubb szajkozni a hulyeseget.

       2. – Kocsis Sanyi talán még marad­hatott volna, de ő meg annyira kö­tődött Budaihoz, hogy úgy volt vele: „ha a Púpos megy, akkor megyek én is.” – emlékszik vissza Rudas Feri azokra a drámai napokra, amikor a Fradi öltözője, ha ki nem is ürült, de négy gyémántja már nem ragyogott ott a jó öreg fapadokon.

        1. Egyik sem maradhatott ha akartak focizni. Nem csak 5 tekosunkat vesztettuk el de meg a nevunket is. Koszonjuk Rakosi elvtars:(

          1. Vagy aki azt allitja,hogy Rudas azt mondta. Ha szerinted nem kenyszerbol mentek hozatok akkor nagyon fiatal lehetsz nem elted at azokat az idoket.

          2. Mégis őt hazugozod, na mindegy,nehéz az olvasás és a keresés is.

          3. Koszi a linket. Az a “talan” Kocka maradhatott volna egyaltalan nem azt jelenti,hogy nem kenyszeritettek a Honvedba.
           Amit szinten irt Feri jobban jelemzo.
           A politika a maga szempontrend­szere szerint „zseniálisan” hajtotta végre minden idők talán legjobb Fe­rencvárosának szétrobbantását.

          4. Sajnos az “azt hallottam a szurkolótársaktól” nem elég a történelmi tények pontos ismeretéhez. Egészen elképesztő, hogy ezen rugóztok még mindig. Olvass utána, mi történt, ne a vágyálmaidat vetítsd ki. És persze érdemes megismerni a 20. század első felének magyarországi futballtörténetét is. Ha jól számolom, ez kb. 50 év. Történt ez alatt a néhány dolog, amit a helyetekben én – mondjuk úgy – nem tennék ki az ablakba. Nagyjából ugyanaz, mint most, csak nem fradi-fideszoton, hanem fradi-mtk. Fúj, a nagyon utált mtk. Azért jó volt a támogatásuk az mlsz-ben, nem? De persze tudjuk, az első ötven év 1901-től, az a totál homály, de ami az ötvenes években (mindössze néhány év alatt) történt, na az itt lesz mindig a nagyító alatt. Annyira szánalmasan kapaszkodtok ebbe, hihetetlen. És most, hogy megint meg lettetek mentve az “elnyomástól”, inkább tegyétek össze a két kezeteket, mormoljatok el egy imát, mert egy olyan játékost kaptatok meg, akihez fogható az elmúlt 30 évben nem volt kis hazánkban. És ahelyett, hogy minket basztattok, inkább hallgassatok, és tekintsetek pozitívan a jövőbe. Jó nektek, a rohadt életbe, már megint.

          5. Nem “kaptuk” ,lejart volna a szerzodese es nem akart hosszabitani. Mashova is mehetet volna de o ide akart jonni:) Az otvenes evekben meg nem epeg oda mentel ahova akartal.
           Azt megertem,hogy pipak vagytok Lazara,en sem orulnek ha Bode a Honvedba igazolna.
           Megjegyzem Leonardo jobb volt Lanzanal:)
           Harom csapatot utalok,Felcsut,Vidi,Vasas.

          6. A “kaptátok” itt azt jelenti, és ezt szerintem te is pontosan tudod, hogy a rendszer, amiben élünk, olyan körülményeket teremtett a magyar fociban, hogy ne legyen más választása, mint távozni tőlünk.
           Egy ikonját elvesztette a klub örökre.
           Kíváncsi lennék egyébként, hogy a ti szurkolóitok fordított esetben milyen közösségi performansz keretében nyilvánítanának véleményt a kialakult helyzetről.

          7. “Kíváncsi lennék egyébként, hogy a ti szurkolóitok fordított esetben milyen közösségi performansz keretében nyilvánítanának véleményt a kialakult helyzetről.” – erre.
           A preinternetes korszak egyik szép példánya volt, amit akkor műveltek a fradisták Wukó miatt.

          8. Allitolag a sorend kb Vidi,Puskas akademia,Fradi. Hemingway mennyit tolt a Honvedba fogalmam sincs, gondolom hasonlot mint nalunk a skot anno.
           Persze egyetlen Magyar klub sem tudja megtartani a legjobb jatekosait (talan a Vidi). Mi is minden evben uj csapatot epitunk,ha valaki egyenest rug a lasztiba az mind megy kulfoldre.

          9. Persze,mindenkit fegyverrel,emiatt nem nyertünk 25 évig bajnokságot,mert minket nyomtak és azt igazoltunk,akit akartunk. Mindenki úgy értelmez ahogy akar és ahogy tud. Részemről ennyi ez a történet.

         1. Nekem a piros-fehér Kinizsi jobban tetszett. :) Amúgy nem értem mit sírtok. Kispestről több jó játékos ment a Fradihoz, mint fordítva.

       3. A Honvéd már bajnok volt amikor odajöttek…. Boccs de a Kispest volt akkor a legjobb.

        1. Így van, pontosan. Egy full kispesti keret nyerte az első aranyat.

       4. Deákot honnan szerváltátok? Csak úgy érdekelne. Ősfradista volt 2 éves korától?

     2. youtube-on egy interjúban elmesélte, valójában hogy volt ez

  1. Nem,nem,nem.A vén trottyosfradista Brutus amíg itt van addig nem!

 3. Ne oltsatok le: de mennyi esély van hogy Vadócz aláírjon hozzánk? Most van egy kis cash, ő már 33,lassan haza kellene jönnie, pénze is lehet már elég…

  1. beitar ellen kapott egy félidőt gondolom ez jelent talán vmit hogy reális esély van rá hogy visszatér

   1. Tavaly vagy tavalyelött is játszott edzőmeccsen, ez nem jelent semmit.

 4. Köpni kell egyet-egyet és menni tovább.Hemingwayre is és Lanzára is.Utóbbira miért?Mert ( “lehettem volna” helyett)”mehettem volna” – máshova is.Erről ennyit.

  1. Jelenleg az a helyzet,hogy ez a kettő köpöttt egyet egyet.Bele egyenesen a képünkbe!

 5. Nem értem ezt a siránkozást. Újra van reális célkitűzésetek.
  Bent maradni az első osztályban…

  1. Nincs jobb dolgotok vasárnap este mint hulyegyerekek modjara jol osszebeszelni es haromra megmondani itt a tutit?

  2. Most tényleg a legutóbbi fővárosi bajnokcsapat szurkolóinak próbálsz beszólni? De édes vagy! :) Kubi mennyit fizet azért betűnként, hogy szénné égesd magad? :)

 6. Na nekem most volt elég ebből a szerkesztői demokráciából. Majd visszanézek valamikor hátha addigra észhez tértek és rájöttök hogy szükséges bizonyos esetekben moderálni!

   1. Kis nyil lefele jobboldalt. Ha csak vendeg a statuszod, nem lehet, azt hiszem.

 7. Rühellek moderálni, de a floodot nem tűröm :(
  (A kommentfelület a szabályzatunk értelmében beszélgetésre van fenntartva.)

  1. Maradt még. Nincs olyan, hogy egy az egyben törlöd az összes hozzászólását?

    1. Túl sokáig hagytad, és beette magát a biztonsági rendszerbe… :)

     1. Bocs, de van jobb dolgom is, mint kommenteket olvasni :(
      Amúgy meg, lehet hideolni, ez egy edukált társaság, nem bonyolult bánni az internettel, oldja meg mindneki magának.
      (Majd ha minket is a klubházból fizetnek, akkor szánunk időt az ilyesmire is.)

      1. Engem a munkahelyemen fizetnek. Nem értem mire akarsz kilyukadni.

        1. Köszönöm, hogy megosztottad velem a nyilvánvalót! Miért nem mondod ki, hogy gyűlölsz, és takarodjak? :)

         1. Mert nem lenne igaz :)
          Egyszerűen nincs semmi kedvem fogni az emberek kezét, ha egy gyökér megjelnik, és telefloodolja a folyamot. Nyilván nekem sem tetszik, és amit akad rá kapacitásom, kitakarítom a picsába, de addig legyen már mindneki öngondoskodó a saját érdekében :) (vö.: ha munkahely lenne az oldal, akkor nem lenne flood sem)

          1. Jó, ebben igazad van. :)
           Általában blokkolom, de mindig más néven jelenik meg, így lehet újra kezdeni. :) Most hogy idetalált, fel kell rá készülnötök nektek is. De állítólag megy az Újpest fórumra is. Amúgy kb. mindent ellőtt, ami van neki.

          2. Köszi a figyelmeztetést. Kitalálunk rá valamit, vagy rákérdezünk máshol, hogy mit szokás az ilyenek ellen csinálni, ha már a jogrendünk megengedi neki, hogy az emberek között éljen. :(

   1. Ilyenkor kell igazán szurkolónak lenni, nem pedig mikor fut a szekér. :)

 8. [ja, ha valakinek még kommunistázni, Budaizni, Kocsisozni, Rudasozni, Kubatovozni, NER-ezni, történészkedni van kedve, mert keresi az Ősbűnt, ameddig vissza lehet menni, akkor tudom ajánlani Szegedi Péter összefoglaló cikkét a tízes-húszas évekről, amikor az FTC és az MTK gyakorlatilag rátelepedett a magyar focira, és szemérmetlenül lerabolt mindenkit, lehetetlenítette el a legtöbb klubot a lehető legaljasabb módon, míg nem jött a harmincas években egy nagyvállalat, csinált egy Újpestet, hogy pár év után az is beálljon a sorba (bevegyék maguk közé), kapjon egy kis szeletet a jóból, és ne tegyen semmit a súlyos aránytalanságok ellen: http://www.szegedi.in/publi/palya_a_magasban/20051013_kek-feher,_zold_feher.pdf (az újpesti részt már én tettem hozzá, a cikk korábban ér véget)]

 9. Ciao Davide! Köszönjük a gólókat, a cseleket, a klasszist! Remélem lehúzod a ződeket egy jó zsíros szerződéssel , ha már a mi pénzünket költik. Azt is remélem, hogy amíg náluk vagy nem nyertek semmit de semmit. :)
  Várlak vissza szeretettel:
  G

 10. Állítólag 200millióért sikerült megszabadulnunk ettől a Lanzafame gyerektől.

 11. Egyébként ez a 12-17 éves kor közti fradi bázis, aki ide írogat. Nem nagyon van szükség rá, hogy velük foglalkozzunk.

  Foglalkozzunk inkább azzal, hogy az MLSZ továbbra is hagyja, hogy egy azon napon, ugyanabba az irányba menjenek meccsre a fradisták és a kispestiek is. Majd ott lesz végre egy kis meccs feeling.

  1. Irányított sorsolas..:).. Milyen véletlen, hogy amikra a 120. szulinapjukat unneplik 2019 majus elején a zöldek akkor lesz.az ujpest elleni meccsuk..:)

 12. Most jött el Hemi ideje!
  Mert, ha nem hoz legalább megközelítőleg hasonló karaktertű játékost mint Lanza, vagy Eppel, vagy mindkettő, akkor komolyan lehet újra szidni az öreget.
  Azt gondolom, hogy amióta világ a világ a nagyhal megeszi a kicsit, ezért ezekre az átigazolásokra lehet számítani, de most jön el a klubvezetés munkaköre… maradjunk annyiban, hogy most tele a kassza!
  + még egy gondolat:
  Lanaz a Juve játékosa volt, megkérdezném tőle, hogy átigazolt volna e, átigazolna e a Torino csapatához!
  Ott disznónak titulálnák érte…

  1. Nem lehet pòtolni lanzafamet.A mentalitas+jatektudas+szurkolòkkal valò szimbiozis annyira ritka ,hogy szazalekosan szinte 0 rà az esèly.

   1. potolhatatlan ember nincs, illetve tele van vele a temetö. Lanzafame is potolhato, de melyen zsebbe kell nyulni, amit Hemi, szörnyü ezt kimondani, nem fog megtenni. Masreszröl, ha megis ilyenen gondolkodna, akkor ezt a jatekost nem a probajatekosok között kell keresni, egy ilyen szintü jatekosnak nem kell proba….

    1. Őszintén remélem, hogy az Öreg vmi egészen “máson” gondolkodik, mondjuk a Yucatan-félszigeten csinálhatna egy új dánkindónátsz-láncot!!!

   2. Mentalitas, játéktudás igaz. A szurkolókkal való szimbiózist csak ti szeretnétek belelátni. Ha lett volna, soha nem megy a fagyiba. Profi zsoldos volt, nem több.

   3. “szurkolòkkal valò szimbiozis annyira ritka ”
    annyira ritka, hogy már el is fogyott… :/

  1. nagy teljesítmény, hogy még 40-et rá tudott trompfolni a 160-ra, ez igen! Ezért legalább díszdoktori cím jár majd a Corvinus-on! ;)

  2. Remélem nem ennyiért adta el, mert akkor ez egy hatalmas baklövés! Eppelért adtak majdnem ennyit és azért a 2 játékos között szerintem lényeges különbség van..

   1. és ne adjunk neki öltözködési tippeket, mert képes 1 ilyen narancs zakót felvenni…

 13. Na Fateromnak aztán főleg bejött a tegnap este, a Lanza sztori után pár órával kedvenc NBA csapata, a Lakers leigazolta LeBron James-t, akinél jobban nem utált még kosárlabdázót, pedig lassan 55 éve rajong a sportágért. :D Szóval lehetett ezt még fokozni… :)

  1. azért James az NBA valaha volt egyik legjobb játékosa, szerintem nem járt rosszul :)

   1. Ezt senki sem vitatja, talán nem is csak az egyik, hanem a valaha volt legjobb. Ettől még lehet gyűlölni, én sem szeretem, pedig az utóbbi években kénytelen voltam neki szurkolni, mert ez ellen a Golden State ellen akár még az Ördögnek is szurkolnék. De azért számomra a 2010-es évek második legnagyobb sportélménye az volt, mikor a Dallas móresre tanította a James-Wade-Bosh fémjelezte Miami-t a 2011-es nagydöntőben. :)

  2. Fokozzuk: Még az is lehet, hogy az Öreg a hasznot áthelyezi a Lakers-be, mint főrészvényes… ;) Budapest helyett L.A., Foci helyett beszkitbal! Okay?

   1. A másik Los Angeles-i csapatnak szurkol, sokszor elmondta már, hogy neki a Clippers a kedvence. :) Biztosan szívesen beszállna, de Ő oda nagyon kevés, ott még a legalacsonyabb fizetés is sokszorosa annak, mint amit Lanzának megadott a fradi. :)

    1. Köszi az infót, ma is tanultam vmit… Akkor úgy néz ki, hogy marad neki passzióként a “Hogyan kell egy BajnokCsapatot kiárusítani diszkont-lédig áron” c. gazdasági reality-műsor… :( Kár!

 14. Adódott egy lehetősége, amit kihasznált…Egy alacsony költségvetésű lepattant csapattól, aminek van kb. 300 fős szurkolótábora átigazolt egy profi milliós szurkolótáborral rendelkező csapathoz, ahol részese lesz a 30. Bajnoki cím megünneplésének a 2018/19 es bajnokságban. Ha ti választhattok, biztosan a Trabantot választjátok Ferrari helyett…Hagyjuk már :-D Tudomásul kell venni, hogy jelenleg egy db. európai szintű klub van Magyarországon, ami a FERENCVÁROS !!! Ti jövőre az nb2 ben folytatjátok, ne féljetek akkor már nem veszünk meg senkit sem tőletek. További kellemes sírást, mi hamarosan a XXX. at ünnepeljük!!! CS.A.K A FRADI !!!

  1. Jo regen vartok mar arra a 30.ra, de iden is megfosztottunk tole ;o) Ne altasd magad, a Fideszoton odabasz nektek is, az arulo digotokkal egyutt, aki szar se lesz nalatok ;o) Mi pedig ugyanugy kejesen fogunk rohogni rajtatok ahogy iden is tettuk, miutan elkullogtatok tolunk az x-el, amit a milliardjaitokbol sikerult kihozni. Szanalmasak vagytok, de most legalabb annyi jut nektek hogy egy komoly csapat fog kibaszni titeket az ELbol, nem egy sehol sem jegyzett Rabotnicki vagy Partizani ;o)
   Pedig nemzetkozi meccseken mindig drukkoltam nektek, hiaba nezett hulyenek mindenki korulottem, de most jottem ra hogy igazuk volt, az ilyen fergeknek meg akkor sem szabad, vesszetek mielobb.

   1. Nem ti fosztottatok meg tőle, hanem a bíró te szerencsétlen, a jogtalan büntetővel…Panelproli senkik vagytok, Örülök neki, hogy az öreg kiárusítja a csapatot, lehet már az nb2 be se mentek, hanem egyszerűen felszámolnak és kész. A játékosok menekülnek tőletek vegyétek észre, mert jelentéktelenek vagytok!!!

    1. Orjongj csak meg egy kicsit, megertelek h savanyu a szolo. Hiaba tolnak beletek milliardokat, semire sem mentek vele a Fideszoton mellett. Hasonlo helyzetben enis ideges lennek, es igencsak zavarna h meg a ‘panelproli senkik’ is rajtam rohognek, miutan jol leszopattak ;o)

 15. Mi van fáj az igazság ??? :-D Lanza ma már Zöldben edzett, mondta egyik közös ismerősünk, hogy már régóta a Fradiba vágyott, most végre összejött neki !!! ;-)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.