Napikispest 2018.07.31.

 • játékoskeringő // nyáron már volt nálun próbajátékon, most pedig úgy döntöttünk, hogy leigazoljuk a cseh Tomás Pilíket. A honvdfc.hu gyorsösszefoglalója Pilíkről:
  • “A Budapest Honvéd FC szerződtette Tomás Pilíket, aki egy plusz egy évre kötelezte el magát a csapathoz. A 29 esztendős cseh játékos az előző szezont a Brno együttesében töltötte. A korábbi utánpótlás-válogatott középpályás Vadócz Krisztiánhoz hasonló szerepkörben játszik és hasonló kvalitásokkal bír. Pályafutása során 265 mérkőzésen lépett pályára a cseh első osztályban, ezeken a találkozókon 26 gólt lőtt és 28 gólpasszt adott. A Brno előtt a Pribram, a Banik Ostrava, az Ustí nad Labem együtteseiben szerepelt.”
  • hmm, vajon csatárt mikor igazolunk? Nem mintha kéne, csak a rend kedvéért.

“Napikispest 2018.07.31.” bejegyzéshez 82 hozzászólás

 1. Nb1es szinten technikás csávó ez a Tomas Pilik, de elég lassú mozgása van és elég rossz ómen, hogy tavaly a Brnoval, előtte meg a Pribrammal esett ki csontutolsóként a cseh első osztályból… :X :X tehát ne szépítsük, a srác gyakorlatilag megbukott Csehországban. Tizenévesen pedig még volt az év felfedezettje is a cseh élvonalban…
  Én amúgy egy ilyen játékost el tudnék képzelni Danilo mellett is és ahogy látom, játszott a srác visszavont támadót is néhány meccsen.
  Néhány szép megmozdulása:
  https://tv.isport.blesk.cz/video/3445298/jihlava-pribram-tomas-pilik-v-zaveru-polocasu-palil-vedle-leve-tyce.html
  https://tv.isport.blesk.cz/video/3069774/pribram-jablonec-gol-tomas-pilik-prekonal-valese-z-primeho-kopu.html
  https://tv.isport.blesk.cz/video/2602877/pribram-slovacko-tycka-tomas-pilik-nastrelil-pouze-konstrukci-hecovy-brany.html
  https://tv.isport.blesk.cz/video/3094724/pribram-dukla-gol-tomas-pilik-zpoza-vapna-poslal-pribram-do-vedeni-2-1.html

  Kicsit amolyan Lanzafame stílus, csak sokkal lassabb kivitelben.. :(

   1. A kapkodás,most hogy megy már a bajnokság ,a nemzetközi kupa,lassan jön az MK,teljesen fölösleges.Minek is,van még idő bőven.:))

   1. Danilohoz képest talán igen, de Pilikhez képest valóságos Ferrari F40…

 2. Viccet félretéve. Az újabb időkben még sosem voltunk ilyen közel az EL csoportkörhöz. (és itt most nem a második fordulóra gondolok) A sorsolást sokkal kedvezőbbnek érzem, mint eddig bármikor. Nem Beer-Sheva, nem Hamburg, nem Macska halacska, nem Fener, hanem macedón, luxemburgi, remélhetőleg szlovén és még kitudja. Most kell ezt meghúzni, mert ilyen sorsolást ritkán kapunk. Ez anyagilag is jól fizet, fölhúzza a koeficiens, és a játékosoknak is motiváció lehet. :)

  mit gondoltok? :)

  1. Az UFA játékoskerete nagyjából a Hapoelével vetekszik… Ha ők jutnak tovább, a lehető legrosszabb a sorsolásunk, mert egy jellegtelen, de erős csapattal játszunk. Az Újpest legalább megtölti a stadionját a Sevillával..

   1. Úgy tudom, ha túlmegyünk a luxikon, és utána a szlovénokon vagy oroszokon, akkor még van a playoff kör. Ha most ki is ejtjük a luxemburgiakat, attól még a playoffba eljutni is elég nehéz, a szlovén és az orosz csapat is nagyon kemény lenne, nem mi lennénk a favoritok, ha mégis túljutunk rajtuk, akkor a playoff körben már jöhet nekünk is egy Sevilla minőségű csapat, szóval a csoportkör egyelőre álom, de remélem, nem ébreszt fel senki minket… :D

  2. Már a sorsolásnál látszódott, hogy nagyon szerencsések vagyunk/voltunk idén mégsem hoztak csatárt, hogy hátha… A köv körre (ha lesz) mindenképp kéne egy meghatározó! ember elölre, CSAK azért ne hozzunk, hogy elmondhassuk van csatár. Vagy kimagaslót, vagy nem kell.

   1. Ugyanezt gondolom, sztem Supka és Hemingway is, ezért nem jött még senki. Inkàbb jöjjön vki aug 31én, Aki minõség, mint egy langyos jàtékos ma

    1. Minek kapkodni,ráérünk aug.31-ig.Nem számít az a pár bajnoki meg kupa!Kit érdekel 10-15pont addig?!A lényeg,hogy szerinted meg az öreg szerint ráérünk!

   2. Remélem, most azért várnak ennyit, mert tanultak a Darkos meg Testardis esetekből :)

 3. Üjabb középpályást hoztak,talán irányító.Szó volt róla,hogy Koman Vlagyimír is a Honvédban szeretne játszani és Nikola Mitrovic is szóba került a Honvédnál. Mi van velük ????

  1. Ezt a Mitrovic ügyet szerintem félreértettétek, Latabár emlegetett egy Mitrovic-szerű játékost, gondolom pont ez a Pilik srác volt az.

    1. Persze, mert Ők is olvassák a hozzászólásokat és félreértették Latabárt… :D

      1. Amikor Latabár felvetette a club eladását, másnap megírta az nso. Ugyanígy a Mitrovic hírt is másnap közölte.

    1. hagyjuk Mitrovicot, Pilik után nem fog jönni, már nem téma (sajnos!! )
     Így is annyi középpályásunk van, akikkel Dunát lehetne rekeszteni.
     Tegyük fel, Vadócz távozik, akkor is marad:
     Nagy Gergő
     Gazdag Dániel
     Holdampf Gergő
     Bamba Fousseni
     Banó-Szabó
     Tomas Pitlik
     Pölöskei
     És akkor még a kis Szendrei is játéklehetőségre vár az nbIII-as csapatból, meg Májer Milu is játszott középpályást.

     Én nagoyn szerettem volna Mitrovicot, de Pilik érkezésével erre már nem maradt esély.

     1. Tudom, hogy még új, de Pilík a neve!:)
      Holendert sokan a mai napig Holanderként emelgetik…

        1. legyen akkor három lll.

         Disqus ezt írta (időpont: 2018. aug. 1., Sze, 0:48):

   1. Latabár kolléga emlékeim szerint úgy fogalmazott (esetleg) “Mirovichoz mit szólnátok”? Majd kijavít, ha nem így volt. Ráadásul többen látták a Bozsikban Filipovicsot, aki Mitrovic menedzsere is (nyilván van még 1-2 lejárt szerződésű spílere). Komannál (aki már 29 éves, pff) biztosan jobb a cseh “vitéz”. Koman menjen csak a Fradiba, vagy még inkább Diósgyőrbe, ott úgyis szeretik. :)

    1. “Inkább szakmázzunk; mit szólnátok mondjuk egy Nikola Mitrovics szintű kp-hoz?” – by Latabár 6 days ago. Ebből gondoltam, hogy ha róla lenne szó, nem színtű-zött volna. De nála sose tudni. :)

     1. Akkor mea culpa. Az majd kiderül, hogy Mitrovic-szintű-e. Egyébként Mitrovic most milyen szintet képvisel(het)?

      1. Tavaly a lengyel élvonalban 15 meccsen 0 gólt és 1 gólpasszt hozott össze. De persze lehet, hogy jóval hátrébb játszatták, mint ahol a vidiben szerepelt.

     2. A csakfoci is megemlítette Mitrovicsot pár napja, de lehet, oda is Latabár súg 😀.

   2. akkor “Pillik szerűt” említett volna… :)
    Kálmán nem beszél mellé, nem ködösít….

   1. Ha ő szabadon igazolható volt, és végül a mezőkövesdre igazolt, anélkül, hogy a Kispesttel szóba hozták volna, abból arra tudok következtetni, hogy Alvesnál is jobb csatárt keres a stáb… :)
    Vagy ne legyek ilyen optimista? :)

 4. “A korábbi utánpótlás-válogatott középpályás Vadócz Krisztiánhoz hasonló szerepkörben játszik és hasonló kvalitásokkal bír.” – csak nekem tűnik ez már előre magyarázkodásnak?

  1. Vagy Vadóczot föltolják centernek xDDD úgyis 9-esben játszik xD

 5. Amúgy most, hogy így nézem a csapatot, beugrik, hogy mi ugyanígy játszottunk a téren :D támadásnál 10 csatár, védekezésnél 9 védő (mert mindig volt egy valaki, aki nem akart hátrafutni) :D kb most ezt érzem a keretnél :D

  1. Én nem így emlékszem!
   Támadásnál 10 csatár, védekezésnél meg “a gól után baszd előre!”… senki!

 6. Magyarra fordítva Krisztián pár héten belül tiplizik. Kár. :(

  1. Azért megmutatta, hogy kispesti a szíve. Sokat segített így is, köszönet érte!

  2. Vadi az ideigazolása után valahogy úgy nyilatkozott, hogy szeretnének egy jó EL-t futni… remélem ez nem arra utalt, hogy szeptemberre ő OFF…

  3. mindenki higgadjon le, csak keszülünk az EL csoport kör miatti rotaciora :)

  4. Na akkor talán az érte kapott pénzből veszünk egy csatárt :D

   1. Nem hinném, bizonyára az áll a szerződésében, hogy külföldre ingyen eligazolhat.

     1. Ezt most én is benéztem, sorry. Pedig még a szmájlival is segítettél. :)

  1. szerintem igen, mivel 18 fős szokott lenni az utazókeret, itt meg csak 17 játékos szerepel

 7. Nincs a keretben Lovric és Majer Milán sem,utóbbi időben nagyon mellőzik mindkettót,sőt Tömösvárit is !!!!!

   1. Banó-Szabót Tonci helyére, mint tükörszélső! Tonci helyett bárkit!!! Hozzuk vissza Villámot és rakjuk be Tonci helyett!

    1. Villámot imádtam :D alig játszott szegény, de minden meccs után kb az első volt, aki akkora mosollyal jött pacsizni, mint egy kisfiú, miután megkapta élete játékát. Nekem irtózatosan szimpatikus volt :)

  1. Tömösvárinál jelen pillanatban legalább 3-4 másik fiatal jobb. Lukács 2 meccs 2 gól, Cipf felépítésben és szerintem játékban is jobb, Banó-Szabó 100x jobb. Májert én sem értem, de valószínűleg megvan az oka :)

   1. Nekem mindenesetre furi, hogy pont Tömös nem került számításba mint csatár, pedig ő AZ… és ráadásul már nem kezdő 17 éves mint Cipf.
    Supi még így is inkább Filipet, Botit rakta előre, nem baj az, csak érdekes!

    1. Cipf már eddig többet mutatott, mint Tömös. Szerintem pusztán ennyi a titka. A nagyjából egyszerre felkerült Tömös Herjeczki párosból utóbbi volt a jobb és most ő is kölcsönben.

     1. szerintem Tömösvári jobb, mint Herjeczki a maga posztján. Herjeczki valami szélsőnek lenne jó, de ahhoz az ő mozgása túl darabos. Tömösvári viszont támadóként még később beérhet.

     2. Tömös csatár! Kb. egyszer sem játszott azt! Így nem egyszerű megítélni a játékát! bár tény, hogy mindenkinek ott kell jól teljesítenie, ahová rakják, ebből a szempontból Tömös tényleg nem győzött meg, engem sem! De felépítésileg előrébb jár mint Cipf, tehetséget tekintve… nem az én tisztem!

  1. No, az itteni forduló csapatába befért Kamber, Vadócz, Gazdag éééééééés Kukoc. Utóbbit a csatársorba, a bal szélre jelölték. :)

 8. Latabár,
  Vadócz lép le az Antarktiszra?
  Gazdagot vásárolják ki tőlünk?
  Vagy Pölöskeitől jelenti be visszavonulását az állandó sérüléseire hivatkozva?

  1. Pedig idealistaként azt hinné az ember… hogy úgy gondolja, no most alkothatnánk közösen valami nagyot. Amire korábban nem volt módja itt.
   Ráadásul ha el akar menni, akkor igazán itt van fejben? Tudom, profi, de…

   1. Vadóc is kicsit fura egy gyerek azért, maradjunk annyiban… 33 éves, egy csomót keresett, mit akar?
    Még pont kiemelkedik kicsit az nb1ből, királykodhatna itthon…

    1. Imád új helyeket kipróbálni, és ha még focizhat is, ráadásul fizetik, akkor meg miért ne?
     Annak idején a Kispest egy valag pénzt kapott érte, RGO megszolgálta a nevelését…

   2. Azt mondta, hogy fontos neki a válogatottság,most hogy újra meghívták, tűzközelben akar lenni,szem előtt,szerintem nem fog elmenni,már CSAK ezért se és persze a Kispest miatt se.

   1. Az a véleményem, hogy Vadi ha képes még 33 évesen is àzsiában gondolkodni akkor az gáz. Szakmai 0.
    Utolsó esélye, hogy elismert legyen itthon , persze ö tudja, hogy ázsia valamely részén mégis többet fizetnek, de látva a játékát – ami a magyar szinten valóban nagyon
    jó – ennek szakmai okai már nincsenek.
    Itt még igazi legendaként fejezhetné be, persze ez az ö döntése, és annak is örülök, hogy edig itt volt.

    1. Oszt mi a gáz? Meg mi az, hogy “szakma 0”? A játékosok nem “szakmázni” mennek külföldre, hanem játszani meg pénzt keresni. Valami idióta “szakértő”, aki a futballt is “fodbal”-nak mondja, kitalálta valamikor, hogy azt a játékost, aki nagy pénzért Ázsiába megy, nem érdekli a “szakma”, csak a pénz. Mintha Ázsiában nem az lenne a területvédekezés, mint itt Európában vagy nem az lenne les meg nem az a gól, mint itt. Micsoda faszság ez a “szakma” feletti kesergés? A játékost a minél jobb anyagi feltételek érdeklik, és igaza van! Az ő élete, nem a félnótás “szakértőké”

     És akkor ami Vadóczot illeti… Én sem értem, ha elmegy, mert szerintem 13 év alatt nemcsak a saját, de az unokája jövőjét is biztosította anyagilag. Itthon tényleg király lehetne. De ha őt továbbra is a pénz érdekli, hát menjen. Az ő életéről van szó, neki kell döntenie. Én tiszteletben tartom, ami mindenki mástól is elvárható.

     1. Az igazság kb az amit leírtál.De azért jó lenne ha maradna.

 9. Itt jobbra a tabella nem “fordult” a 2. fordulóra.

  Jobban szeretem a csapatot a 2. helyen látni, mint az 5. pozícióban. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.