Pár szó a közszolgálatiság jegyében

Pénztármizéria alert!

Na. Illetve: no. Az van, hogy körbejártam a Hungária körutat, vagyis nem az egész körütat, csak az MTK stadionját, amit még mindig Hungária körútnak hívok, mint Felszab térnek a Ferencieket, vagy Pannonnak a Telenort, és azt találtam, hogy

 • a körút felőli oldalon négy,
 • a Salgótarjáni út felé egy,
 • és a vendégben összesen három pénztár van.

Tehát, ha mindet kinyitják, akkor a hazaiba legfeljebb öt pénztárban vehetitek meg a jegyeiteket, ami azért jóval kevesebb, mint a Bozsikban lehetséges maximum. Mivel egy jegy klubkártya nélkül akár másfél perc is lehet, így a pénztárak elméleti áteresztő képessége nagyjából 45 jegy óránként, ami ha fel is pörög, mert mondjuk sok a Kiss, Kovács, Nagy és Szabó, és kevés a Schicklgruber, Dessewffy meg Osztyapenko, akkor se több jelentősen 60-nál. Öt pénztárra vetítve ez óránként kábé 300, vagyis egy 1500 fős nézősereg, ha mindenki jegy nélkül érkezik, akkor sok-sok óra alatt szolgálható ki.

Amit javasolni tudunk //

 • vegyétek meg elővételben a zsugát // A Bozsikban pénteken 16 és 19 óra között lesz nyitva pénztár, a Hungárián pedig szombaton 16:30-kor nyitnak, vagyis három órával a meccs kezdése előtt. A vásárlás utáni szabadidőt a környéken beszélgetéssel, szemben, az út túloldalán pedig sörözgetéssel lehet elütni kulturált módon.
 • váltsátok ki a klubkártyát // a klubkartya.mlsz.hu oldalon akár otthonról is megcsinálhatjátok az előregisztrációtokat, és ha az megvan, akkor jelzitek, hogy hova kéritek a kártyát, majd szépen kislattyogtok a megfelelő helyre és átveszitek. Ha van klubkártyátok, akkor a pénztáraknál gyorsabban juthattok jegyhez, valamint lehetőségetek lesz online jegyet venni. (Reméljük, idővel a klub is ráérez arra, hogy a klubkártyásoknak külön pénztárat dedikáljon a gyorsabb haladás érdekében.)
 • vásároljatok online jegyet // a meccsjegy.mlsz.hu, ha van klubkártyátok és bankkártyátok, akkor pár kattintással hozzájuthattok a betevő bilétához. Azt kinyomtathatjátok, vagy akár a telefonotokra is lementhetitek, és akkor a képernyőt mutatjátok be a forgókapuknál lévő leolvasóknak. A Hungária körúton a mobilképernyőről leolvasás fixen működik, tavaly többször is jártam ott ezt a megoldást választva.
 • váltsatok bérletet // megúszva a sorbanállást, ha nem is örökre, de erre a bajnokságra mindenképp.

Akkor ennyit a közszolgálatiság jegyében, és azt javaslom, aki teheti, tényleg fogadja meg a javaslatok legalább valamelyikét.


Bp. Honvéd – Videoton @ Hungária körút, szombat, 19:30

“Pár szó a közszolgálatiság jegyében” bejegyzéshez 32 hozzászólás

 1. Életem első online meccs jegyvásárlása is megtörtént most. Kíváncsi vagyok erre a telefonnal való meccsre bejutásra , mert repülni már repültem kinyomtatott jegy nélkül, viszont meccsre így még sosem mentem. Változik és fejlődik a világ. De azért én a mai napig jobban szeretem a kézben fogható eredeti, pénztárban kapható meccs jegyeket. Azokat legalább el lehet tenni emlékbe. Már egy otthon, számítógépről kinyomtatott jegynek sem ugyanaz a feelingje, mert nem a stadionban kaptad.

  1. Sztem tuti fíling a vilàg legjobb csapatànak, a Kispest Honvédnak a bérletese lenni ;)

   1. Persze, csak Pécsről nem tudok minden meccsre felmenni, de próbálok annyira, amennyire lehetséges (szerencsére ez az idei bajnokságban jónéhány útnak kinéz) A holnapi lesz a 4. az idei bajnokságban a kupával együtt ,plusz múlt vasárnap volt egy kövesdi kiruccanás.Ha Pesten laknék, ott lennék az összes hazai meccsen, plusz az idegenbeliek nagy részén is. De így is megteszem, amit tudok.

    1. Én sem leszek ott minden meccsen, nàlam pl szombat korábban sajàt meccseim miatt volt foglalt, most meg munka is bejött délutànonként.
     De jó a klubnak, hä minél több bérletese van, ezért bérletet vettem

 2. Online megvásárolva olcsóbb is kőkemény 100 Forinttal.

  1. Ez ám az akció! Az előző 3 szezonban folyamatosan volt bérletem a Kanyarba, és a fergeteges Marketing osztályunk semmivel sem tudta lojalitásom értékelni, sem Nekem, sem a Többieknek… 😒

   1. Én is bérletes voltam az utóbbi években, de mivel nem jutottam ki mindegyik meccsre, szerintem ezen inkább vesztettem, mint nyertem volna. :) Legfeljebb annyi előnye volt, hogy nem kellett csak minden hazai meccs előtt a jegyvásárlással szüttyögni. Pedig aztán nem nagy meló, az idegenbelikre mindig online vesszük a jegyet, tart vagy 2 percig az egész. :)
    Mondjuk online vásárlásnál tudtommal az a szivacs, hogy nem lehet 0 Forintos jegyet venni a 10 év alatti gyereknek, még akkor sem, ha van érvényes klubkártyája…

  2. Én amióta lemaradtam a bajnoki döntőről (2 és fél óra álldogálás után három emberrel előttem zárták be a pénztárakat, pedig szabit is vettem ki a jegyvásárlásért), kiváltottam a kártyát, és tényleg a sorban álláshoz képest fantasztikus előnyökben részesülök, pedig egyáltalán nem támogatom a szurkolói kártya létét.

   Nem maradtam le azóta meccsről (lehet, ez nem nagy mutatvány :) ), tényleg valamivel olcsóbb a jegy (a kártya ára már rég visszajött), és elég, ha kezdőrúgás előtt ~ 25 perccel megveszem a jegyet, mivel – mint említettem – kb 18 perc alatt kint vagyok gyalog a stadionban. A Hungáriás meccsek előtt lehet jobban előre kell majd terveznem, mondjuk 1 órával. És plusz előny, hogy válogatott meccsekre is 2 perc a jegyvásárlás kártyával, bár az utóbbi időben ezek jórészt kimaradtak nekem.

   1. Kib.túl irigyellek emiatt a 18 perc miatt! :)
    Nekem otthonról egy és fél – egy és 3/4 óra a Bozsik, a metrófelújítás idején közel 2. Mondjuk a bajnoki döntőről nem maradtam le, kb. amikor kikerült az a Kispest-Vidi a jegy.hu-ra, lecsaptam.
    Az MTK pálya sztem csak 1 és negyed lesz, wow! :)

 3. Azért azt tudnám értékelni, hogy a Csapat brillírozása következtében a Hungáriára az ősz folyamán az óriási érdeklődés miatt, mondjuk közel teltházat tudna produkálni a Nagyérdemű közönségünk! 😁 édes álmok…

   1. a hazai bajnoki meccseink átlaga 2000 körül van (a klubkommunikáció szerint asszem 2500 az éves átlag), esélytelen a 4000 a rangadók kivételével. persze egy újabb bajnoki döntő :-)

 4. A6ba vettem bérletet, ha vki lesz ott a fórumról, írjon majd
  Hétvégén még nyaralok, ugyh tàvolról is jó szurkolàst

 5. Jól tudom, hogy diák jegyet nem lehet online vásárolni, csak teljes árút?

   1. Köszi! Így viszont hiába veszem meg az enyémet online, vagy sorba állok kint a gyereknek újra, vagy neki is felnőttet veszek online…

    1. És figyelj rá, hogy a diák jeggyel csak a Családiba, vagy a Kispest szektorokba mehettek, vagyis középre nem. Viszont, ha 10 év alatti a gyerkőc, akkor mehet veled középre a kiemeltbe is. Persze, ha jól tudom nincsenek szektort elválasztó kerítések..

 6. “a klubkartya.mlsz.hu oldalon akár otthonról is megcsinálhatjátok az előregisztrációtokat, és ha az megvan, akkor jelzitek, hogy hova kéritek a kártyát”

  Az előbb kipróbáltam, a klubkartya.mlsz.hu oldal csak a Bozsik stadiont ajánlja fel, mint átvételi pontot.
  A honvedfc.hu-n rákerestem, mit lehet erről tudni:
  “Szurkolói kártyát forgalmazó pénztár és nyitva tartás: Bozsik Stadion (Puskás Ferenc u.1-3.) 2-es kapujánál található pénztár, amely minden mérkőzésen az adott meccs kezdési időpontja előtt két órával nyit.”

  Na. Ez most valóban így lenne? Volt szó róla hogy a klubkártya kiadás is átköltözik a Hungária körútra? Valójában hol lehet most klubkártyát csináltatni, átvenni?

  A 30 éve meccsre járó haverjaim, akik még mindig nem csináltattak kártyát, most lázas szervezkedésben vannak, jegyet akarnak szerezni a meccsre, de egyikük sem ér rá kimenni a Bozsikhoz ma (nem Kispesten laknak és hogy, hogy nem, dolgoznak). A tumultuózus jeleneteket pedig szeretnék szombaton elkerülni (nem fog sikerülni). Akartam javasolni nekik, hogy csináltassanak már kártyát, de a fenti mizériába botlottam, Így még javasolni sem tudom nekik.
  Azt hozzá teszem, hogy akkor már az asszonynak, meg a gyerekeknek is kellene csináltatniuk, akik ritkábban jönnének ki, mert különben nem ér az egész semmit azokon a meccseken, amikor mégis kimennének. Vagyis az egész családot ki kéne rángatni a klubkártyát átvenni. :) A haverokat, akik nem is Kispest szurkolók, de régebben szintén kijöttek, nem is említem.

  Szóval bonyás dolog ez a klubkártya kiváltás, nem csodálom, hogy sokan inkább legyintenek egyet, mondván, kurva jó ez a magyar foci, de azért ennyit nem ér. Kíváncsi vagyok, hány nézőt, szurkolót veszítünk ezen minden egyes meccsen, minden egyes évben.

  1. Alapvetően jogos, amit írsz, de pl amikor én kb 3 éve kiváltottam, akkor simán átvehettem Apámét, és egyik haverom klubkártyáját is a Bozsiknál, és csak annyit mondtam, h nagyon messze laknak, ami igaz is, és odaadták nekem az övékét is…

   1. Én àtutalàssal fizettem a bérletért most, amit postàznak, mondtam, h éppen nyaralok

   2. Hát ez nyilván szabálytalan volt (ne is reklámozzuk :)), persze annak örülök, hogy így el tudtad intézni.

   1. Elvileg a Bozsikban is egyből csinálják, nekem annak idején legalábbis így történt, előzetes regisztráció nélkül, ott helyben fényképeztek, stb.
    Persze, talán a Bálna jobban útba esik egyeseknek, de – ezek szerint hivatalosan – oda is el kell mennie mindenkinek, családtagok, asszony, stb., szóval tuti sokan, sokszor kimaradnak emiatt.

    Talán kötekedésnek tűnik, de biztos vagyok benne, hogy lenne mód egyszerűbbé tenni a dolgot. Lehessen kormányablaknál beszerezni klubkártyát. :) Vagy ha van ügyfélkapud, azon keresztül megrendelni. Vagy az sem lenne olyan hatalmas vasziszdasz, hogy összekötni valahogy a személyivel. Csak szervezés kérdése.

  2. évek óta megy ez a klub- és mlsz-kártya mizéria. már a válogatott meccsekre is csak így lehet menni. tehát ha valaki azon sír, hogy ez mennyire macera, és az utolsó pillanatra hagyja (így kb. 5 év után), akkor azért nem fogok könnyeket ejteni.
   abban igazad van, hogy – akárcsak az olaszoknál – biztos kevesebben járnak emiatt meccsekre.

   1. Nem sírnak, csak engem zavar, hogy egy elvileg megoldható probléma fennáll és hogy emiatt szurkolókat veszítünk. El is lehetne fogadni, hallgatni, de én (még) nem ezt választom. Amíg lesz rá felület, mindig és mindenhol hangoztatni fogom, hogy kedves illetékesek, javítsatok a rendszeren.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.