“Napikispest 2018.08.30.” bejegyzéshez 109 hozzászólás

 1. Jöjjön csak, Skvorc elég lassúcskának tűnik, meg néha bizonytalannak,(olyan kis Kosút féleség, csak egy hangyaf..sznyival jobb) Batik meg egyáltalán nem meggyőző, ráadásul amikor Kamber visszaállt a Loki ellen, akkor stabilabban hozta a védelmet, mint Batik bármelyik meccsén.

 2. Jöjjön csak, mert egyáltalán nem megnyugtató, ha Kamber centerhalf-játékában kell reménykedni… A sokat hibázó meg feleslegesen faultoló védőket feljebb kell nyomni egy sorral, ott kisebb a a játékuk kockázata. :)

  1. Azokat a védőket inkább kijjebb kell nyomni,legalább a kispadig, mint feljebb. A középpályán eladott labda engem nem nyugtat meg, a hátul eladottal szemben (az sem). :)

 3. Lovricról már lehetett hallani, hogy nb2be mehet…
  Méltóképpen kell búcsúztatni, ha így van, emblematikus figurája volt a klubnak hosszú éveken át.

  1. Kicsit meg is lepődtem, mikor pár éve Hemibá Botkát nevezte meg a regnálása alatti legjobb jobbhátvédnek, szerintem Lovresz volt a legjobb még az első ittléte idején. De persze középhátvédnek és kapusnak is szuper volt. :)

   1. Ha semmi mást nem tesz, mint hogy a Vidi ellen kivédi vészkapusként a tizit, már örökre emlékezetes – de még mennyi mindent tett!

 4. Ha Baráth Boti helyére, akkor nesze semmi… vagy lemaradtam a hosszabbításáról?

 5. Az Öreg úgy gondolja, ha már a Hungária kőrúton játszunk, teli kell vásárolni volt MTK- játékosokkal a csapatot.

  1. Hemi nem vásárol, nem emberkereskedő. Mondjuk eladni ettől függetlenül szeret.

   1. Ha nem vásárol, de elad akkor ….. EzEesetben inkáb ne bolygassuk, hogy kicsoda-micsoda.

  1. Szellemes, és helyénvaló az élcelődés, bár teljesen felesleges, mert egy olyan primitív gyökér, mint ez a gazdagságtól eszét vesztett hajdúsági parasztgyerek, úgysem ért belőle.

   Mindenesetre remélem, Rossi akkor sem hívja be a keretébe, ha lesz csapata, mert egy válogatott játékostól elvárható, hogy ne csak futballozni tudjon, hanem “váll felett” is legyen rendben.

 6. Rác Benedek személyében új kommunikációs vezetője van a klubnak. http://m.honvedfc.hu/hirek/14701#article
  Szerintem meg is látszik a munkája amihez ezúton is gratulálok a magam részéről!
  Talán nem eretnek dolog itt “üzenni” hogy szerencsés lenne a Digi Tv-vel felvenni a kapcsolatot Honvéd TV ügyében. Nem tudom mennyire ismert, de van egy félórás sportmagazin a csatornán #csakaHonved címmel! Nagyon színvonalas műsor a Honvéd család mindennapjairól! Öttusa, atlétika, vízilabda, torna stb. http://www.digisport.hu/more/csakahonved/1/
  Persze hiányérzetem van, hogy foci az nincs benne. Tudom, hogy jogilag két különböző sportszervezetről beszélünk, de a közös történelmi múlt okán is akár a Honvéd TV egy-egy epizódja vagy teljesen önálló riportok a klubbról az utánpótlásról nagyon illenének ebbe a műsorba! (egyébként Kovács Katalin a műsorvezető és profi ebben is mindig)
  Van Fradit, felcsútTv, nem szabadna ezt a lehetőséget kihasználatlanúl hagyni szerintem! https://uploads.disquscdn.com/images/3bc48905d4a6c3a8be1b50a739c963eca3bf02b257de664e6243fae872efbf3a.jpg

  1. Múltkor már az Újpestnek is volt valamilyen saját műsora az M4-en.

  2. Hemingway sosem fizetne ilyen “úri huncutságokért”. A hivatalos twitteren bő 1 évvel a bajnoki cím után sikerült csak átírni, hogy már 14-szeres bajnok a Honvéd. :)

   1. Ez szomorú, de nem hiszem, hogy ezért fizetni kellene, úgyis blogol a Digi-n az Öreg, szerintem meglehetne oldani valahogy. Kommunikációs és marketing értéke lenne azért a dolognak. Továbbgondolva egyébként az egészet a csatornától nem idegen a labdarúgás szponzorálása sem. Anno a REAC mezszponzora volt. Persze ez már a marketing igazgató feladata lenne, de ha nem is elől “főszponzorként” de valahol máshol a mezen vagy a nadrágot eltudnék képzelni egy Digi logót, ami hozna némi bevételt.

    1. A tv már halott, csak az élő sportközvetítések és műsorok tartják úgy ahogy életben. Hamarosan a nyomtatott sajtó sorsára fog jutni a televíziózás. Érdemesebb volna online tartalmat gyártani, ami azt jelenti, hogy pl. a youtubeot kéne tolnia a klubnak, saját költségén. Normális piaci viszonyok között, ha elég sokan kattintanak rá, akkor a szponzorok is feltűnnének. Viszont erre itthon elég kevés esélyt adok.

    2. Pár hónapja én is forszíroztam a Digit, évekkel ezelőtt pedig a vodafone-t.
     Ugyanis mint tudjuk a Telekom irgalmatlan összegekkel nyomja a zöldeket.
     A Telekom ugyanazt képviseli mint a fradi : drága és szar. ( 50 Mbit/sec internet listaáron 3975 Ft, a Diginél az 1000 Mbit/sec listaáron 2935Ft!!!) A Digi pedig a csapatunk mezén ugynazt tudná világgákürtölni hogy OLCSÓ DE JÓ ! Üzletileg a csapat és a Digi ugyanazt azt értékrendet képviseli.
     A tévés közvetítéseket hétvégenként megnézi kb 6-800ezer ember.Ha ezt 3 fős családként beszorozzuk akkor közel 2,5 millió emberhez eljutna így a Digi üzenete. (Én sem járok ki pl. a Paks vagy a Kisvárda meccseire, de megnézem őket rendszeresen, azaz FOGyASZTÓ vagyok.
     Nem mellékesen pedig egy 1000 Mbit/sec sávszélességgel ( kábelesen,8 magos procival) néha már jobb minőségben lehet nézni az online streamet mint az M4 tévés verzióját.
     Akár erre a Digi forgathatna is reklámfilmet csapatunk főszereplésével : NÉZD ONLINE 1000 MBIT-EN ! És bevágni pár Honvéd meccs jelenetet , a nadrágon a Digi logóval ahogy egy Liverpoolt megjárt világsztár ( így a Spíler TV-nek is odabasznának aki az angol meccseket közvetíti) N’Gog épp gólt lő a telekom logós Spirovski mellett….
     Amiket most leírtam az jelenleg Sci-fi, senki ne vagye komolyan.Jelenleg olyan szinten van az ötlet mint a Bolgyó neve : HALÁL :)
     Egy gyors konklúzió : klubunk módszeres munkája és profi üzleti szemlélete miatt egyre több jó focistának válik vonzóvá.Több jó kaliber is érkezett pedig itt gyengébb a lovetta.De van perspektíva.
     a következő lépcső megmászása ugyanezen alapon a szponzorok megjelnése akik láthatják hogy jó a termék ! CSAK !

     1. Sok az igazság abban amit írsz, ellenben a Telekom IPTV-s felvevős vevőegysége messze a legjobb az itthon elérhető típusok közül, a Diginek még csak hasonló sincs. Ha valaki egyszer kipróbálja, akkor nem akar már másikat… Másrészt a Digi netben tényleg baromi jó, ha ott laksz, ahol szolgáltatnak, sajnos én nem ilyen pontján lakom a városnak, ezért kénytelen vagyok Telekomozni, mert UPC-s is voltam egy évig, hát annyi bőven elég is volt belőlük…

      1. Szintén Digi. :)
       Nagyon jók az ötletek, de nagyon örülnék, ha erre a marketing menedzsment is rájönne vagyha ez nem megy önállóan, akkor legalább itt olvasva körbejárnák ezt a témát.

  3. oh, hát tényleg jól kommunikál – a játékosok nincsenek ilyen hosszan bemutatva, mint az új kommunikációs igazgatónk! önpr, ötös.

 7. Újpest-szurkolók arra panaszkodnak, hogy alig vettek eddig jegyet szombatra. Kb. 2 ezren lesznek…

  Ez egyfelől vicces, másfelől szomorú… Brutálisan fogynak a nézők az nb1ből…

 8. Dukla Praha 6forduló után 0(!!) pont..Bobál 0(!!!) játszott perc, első két mérkőzéstől eltekintve még csak a padon sem volt..hát ezért tényleg érdemes volt elmenni. :(

  1. Hülyék ezek a prágai “csehszlovákok”.
   Gondolom van előtte a sorban egy Batik:(

     1. Este iszom valami jóféle cseh komlóipari folyékony mellékterméket :) az egészségükre!

 9. Miért van az, hogy neves akadémiánk képtelen kinevelni egy NB1 szintű belső védőt, bal-, illetve jobbhátvédet már évek óta? Erőcsatárról már nem is szólva.

  Most kész, egyből bevethető minőségi 18-19 éves srácokról beszélek, nem olyanokról akikből majd lehet valaki.

  1. Egyrészt kevés a kiugró tehetség, másrészt ha van is egy-kettő, azokat abból az ostoba óvatoskodásból, hogy – úgymond – meg ne törje a fejlődését egy esetleges felnőttcsapatbeli kudarc, ki sem próbálják. Ott van Bobál Gergely esete, akiben szintén ott volt az “isteni szikra” és akinek 17 évesen, 2012-ben sem Supka, sem Rossi nem volt képes megadni a lehetőséget, hogy végigjátsszon pár meccset. Pedig állítom, ha akkor bedobják a “mélyvízbe”, ma kb 150 nb1-es meccs van a háta mögött.

    1. Igen, őt sem volt “szívük” kipróbálni. Huszonkét-huszonhárom évesen meg ne beszéljenek fiatal tehetségről, mert addigra kész játékosnak kell lenni. Persze valóban vannak, akik későn érnek, de a kiugró tehetség már tizenévesen kész az első osztályra. Lehet, Illés Béla is a megye I-ben éli le az életét Sárváron, ha 17 évesen túl fiatalnak találják a szombathelyiek az nb1-re.

     De hozhatnánk rengeteg példát: Tichy, Kocsis Lajos, Kozma Misi, vagy más csapatokból: Albert, Bene Feri, stb, akik tizenévesen befutottak. Persze lehet, ennek az volt az oka, hogy a régi edzők nem voltak olyan “képzettek”, mint a mostaniak. Legfeljebb TF-et végeztek, de nem volt ilyen-olyan licenszük (főleg pro-), mint a maiaknak. Akiknek szerintem ez is a bajuk. Egyre képzettebbek, és egyre hülyébbek. Lásd pl. Szentest, akinek képzettségéről eddig még mindenki áradozott, a csapatok meg egymás után hervadtak el a keze alatt.

     De nem okoskodom tovább, mert mindjárt jön valaki, aki a fejemre olvassa, hogy az én időmben kockával játszották a futballt… :)))

     1. A legjobban a Bundesligat szeretem és azt tudom nézni is, de ott azért teljesen másként megy a fiatalok beépítése, mélyvízbe dobása.

    2. Daru szvsz nem volt kész. Azt gondolom, hogy Bobál inkább készen volt a bevetésre akkoriban!

     1. Sajnos ez a hajó elment, erre a kérdésre már sosem kapunk érdemi választ.

   1. Támadók esetében egyetértek, és Bobál tényleg volt olyan fizikális, izomzati állapotban 18-19 évesen, hogy simán félidőket végignyomhatott volna! Ott jött bevállalós edző, vagy tutyimutyi, rutinos játékosokkal meccsetvállaló, kockázatkerülő edző dilemmája!
    Ebben mára Supi szvsz. nagyot lépett előre, de még mindig védőjátékosokat nem mer kipróbálni! Talán Moga volt az egyetlen akit berakott, de lehet az már Rossi volt…

    1. Szegény Moga a bemutatkozó meccsén osszeszedett egy keresztszalag- szakadást.

   2. Alapvetően ugyan úgy látom a dolgokat, mint Te, Bobál Gergő viszont szerintem már 19 évesen lassú, és körülményes volt, ennek az okát nem tudom, de fura hogy valaki már fiatalon nem dinamikus.

  2. Bobál, Botka ott volt

   a mostaniak közül Temesvári és Kovács áll közel a tűzhöz, Kovács sztem már nb1es szintű

    1. Baráth azért már régebbi arc, Blaser úr az “elmúlt évekről” beszélt.

     Még Gengeliczkit lehet említeni, aki az MTK kezdőjébe verekedte magát.

     Sajnálom, hogy balhátvédbe Gergényi végül nem lesz elég jó, úgy tűnik. :(

     1. Gengeliczkiről is valóban döbbenet, hogy milyen könnyen lemondtunk!

   1. Nem azt mondtam, hogy sohasem volt, igen Bobál és Botka, de ők 2014-ben végeztek ennek már több, mint négy éve. És persze a nagy kedvenc Baráth Boti, de annak már 6 éve. Azóta hányan feleltek meg a posztjukon?

    Igen Nikolász, nekem is meggyőző volt a felkészülési meccseken, de sajnos nem játszik : (

    Ez egy szomorú tendencia. Az akadémián már tényleg jó képzést kapnak, de a jelek szerint nem biztos, hogy megfelelő a kiválasztási és scout rendszerünk… Szerintem. Nem hiszem el, hogy ne lehetne egy jó megfigyelő rendszerrel és posztra specializálással jobb eredményeket elérni.
    Persze egy kibic, mint én könnyen dumál, hogy ez nem, jó vagy az nem jó énnemigycsiná’nám stb : )

  3. 18-19 éves srácra te azt mondod, hogy kész??? Ne röhögtess!
   19 éves korára áll meg kb. a növésben! Nem lehet kész izomzatról beszélni! Védő 22-23 éves kor alatt ritkán kész játékos!

   1. Baráth 20 évesen, Bobál 19 évesen, Botka 19 évesen debütált. Mindegyikük 22-23 éves kor alatt

    1. Egyik se volt kész! Debütálás és a kész labdarúgó között óriási a különbség!
     Te kész focistákról beszéltél…
     Azt én is hiányolom, hogy hol vannak azok az akadémisták (fiatalok), akik védőként játszanak!

     1. NB1-re kész nem a Real Madridba :) pl. Botka 2014. május 11-én debütált a Honvéd felnőtt csapatában, kezdőként játszotta végig a Győri ETO elleni mérkőzést. Aztán Kecskeméten szintén az NB1-ben folyamatosan játszott. Többször bekerült a forduló válogatottjába. Erre értem azt, hogy kész, nem arra, hogy már izomzatilag, fejlődésben teljesen kész.
      Furcsa, hogy 3-4 éve nincs ilyen játékosunk : (

   2. Hát igen, Messi, Rooney félkésztermékek voltak 18 évesen, amikor már meccseket döntöttek el… :)

    1. Én kiemeltem, hogy védő játékosokról beszélünk!
     Támadó játékost sokkal könnyebben beraknak, fejlődjenek, mert kisebb a rizikó.
     Öreg, te olyan kötekedős, szörszálgasogató vagy mint a Szöllősi Gy…

    2. Azért ne keverjük a világ labdarúgását, a jelenkori magyarral! Teljesen más sportág. 😊

   1. Nem tudom mit termel, csak én úgy látom, hogy inkább labdaügyes középpályásokat, szélső támadókat nevelnek, mint centert vagy belső védőt vagy balhátvédet. Ráadásul sajnos az ilyen, egyébként tehetséges srácok legtöbbször nem illenek bele a játékrendszerünkbe, vagy nem állnak készen fizikálisan az NB1-re. Inkább NB2 szintű játékosok… hangsúlyozom szerintem.

    1. max. az MTK tud ilyen játékost termelni, de ők is csak a nagy számok törvénye alapján…

 10. Azt tudja esetleg valaki, hogy az Újpest pályánál van-e vendégparkoló vagy a környező utcákban kell-e lerakni a kocsit?

   1. Az mindegy, alapból Honvédos pólóban/mezben leszünk. Valamiben meg kell halni… :)

     1. Az nem foglalkoztat, az nem az enyém. :D Én egyszer parkoltam a saját kocsimmal abban a kerületben, még egyszer nem merném megtenni. :)

  1. Minden meccsen változik a parkolás rendje.
   Baross utcában lehet parkolni, és a klub honlapján van valami közlemény

   1. Köszi a választ, akkor majd figyelem a honlapokat, mert egyelőre sem az Újpest honlapján, sem a sajátunkon nem találtam róla semmit.

    1. 2018. szeptember 1-én kerül sor a Szusza Ferenc Stadionban az Újpest FC–Budapest Honvéd FC mérkőzésre.

     A vendégszurkolóknak a mérkőzésre érkezésének megkönnyítése érdekében a gépjárművel utazó szurkolók felvezetését, illetőleg kísérését tervezzük a Labdarúgó úti vendégbejárathoz, illetőleg biztosítjuk a Labdarúgó út lezárt részén a szervezettszerű parkolást, ahol felügyelni is tudjuk a gépkocsikat.

     Kérjük, hogy azok a szurkolók, akik a klub által megszervezett utazást kívánják igénybe venni, a mérkőzés napján 16:30 óra és 17:30 óra között a Budapest XIX. kerület Kőbánya–Kispest metróvégállomásnál gyülekezzenek, ahonnan az érkezőket a stadionhoz kísérjük a külön buszokkal. A konvoj legkésőbb 17.30 órakor indul, hogy a vendégszurkolók a mérkőzés kezdetéig rendben be tudjanak lépni szektorukba.

     Kérjük, hogy azok, akik nem kívánják igénybe venni a felvezetést, vagy gépkocsival érkeznek, azok ne a Megyeri út felől közelítsék meg a stadiont, hanem a Baross utca felől az Irányi Dániel utcán keresztül a Labdarúgó utcába, vagy a Baross utcába a Fülek utca és Irányi utca közötti szakaszon parkolják le a gépkocsikat és onnan, az újonnan kialakított IV-es kapun keresztül lépjenek be a stadion területére.

     Köszönjük megértésüket!

     1. Szuper, köszönöm, nem tudom miért nem találtam rá magam…

  2. tavaly nem volt még parkoló, csak a környező utcáknál lehetett parkolni. (mondjuk akkor hivatalos felvezetés sem volt, csak a buszos út.)

  1. Kispesti Nagy Ikon!
   Nagyon bízom benne, hogy a válogatott szereplés is elősegít neki egy nívós külföldi szerződést, ha valaki ő igazán megérdemelt ezt!

   1. mer Lipcsei Petin, Hrutka Janin és Bárányos Zsótin szocializálódtam

    (“beb.sztam, azt mentünk örülni”)

    1. Nekem ebben a műfajban Lipcsei volt még etalon. Gondolom valakitől kapott egy jótanácsot, amit megfogadva a “véleményem szerint ” szófordulatot előszeretettel alkalmazta. A probléma csak ott volt, hogy bármit kérdezett a riporter minden választ azzal kezdett, hogy “Véleményem szerint……”
     :)
     Mondjuk most a csapata vezeti az nb2-t, ami azért ez megsüvegelendő!

     Azért régen minden csapatban voltak “arcok” akiket lehetett zrikálni, valahol így-úgy egyéniségek voltak és a jó értelemben vett “gyűlölet” tárgyai is. Mára ez is kiveszett. Elgondolkodtam vajon ki lehet mondjuk a mostani Újpestből ilyen karakter, de nem jutottam eredményre. Színtelen, szagtalan massza az egész, már egy Kabát Peti sincs a keretükben :(

      1. :) ez haláli!
       Viszont ez már akkor egy modernebb verzió és a “véleményem szerintet” felváltotta az “Asszem”
       :)

        1. :) most találtam én is meg időközben, megelőztél:)
         Szép idők voltak azok!

        2. Ilyenkor vissza kell kérdezni, hogy “Hát az anyósa véleménye szerint?”

    2. Na jó, de Geri lassan ezer éve játszik, most láttad először nyilatkozni? :) Azt hittem úgy érted, hogy magához képest, márpedig talán Ő a legértelmesebb srác a csapatban.

   2. Nem az értelem számít, hanem a játéktudás… Bárányos se tudott nyilatkozni! Mekkora spíler volt fiatalon!!!

 11. Aki fent van facebookon v instàn, azèrt toljon egy tàmogatò pozitív üzenetet Cipfre! helyezzünk rá egy kis pressuret, ne hagyjuk csak ùgy lelépni, èrezze a törõdèst :)

 12. Nem lepődnék meg, ha holnapra Futács már fejérvári lenne… :/
  Ma az Osijek szerződteti, és gyorsan kölcsön is adja majd a figyinek… Bloáh

  1. Mészárossal interjú:
   R: Miért adták kölcsönbe Futácsot a Vidinek?
   V: Mert szeretnénk Székesfehérváron egy jó csapatot, egy nézhető csapatot….egy jobboldali csapatot

   ;)

    1. Mészáros Echo Tévé vásárlását követő interjúra próbáltam hajazni… :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.