Valami ilyesmi szenvedést vártam, nagyjából ezzel az eredménnyel

Bp. Honvéd – Diósgyőr 1-0

Mindenki arról beszélt, hogy meccsek óta képtelenek vagyunk gólt lőni, miközben a helyzeteink megvannak. Igazából rosszul sem játszunk, mármint abban az értelmében, hogy nézni ugyan valóban nem szép általában, de a modern fociban azért a nyomásgyakorlás, a helyzetkialakítás, és hasonlók számítanak, abban pedig általában jobbak vagyunk az ellenfeleinknél.

Egy dolog nem ment eddig: fordítani. Kétszer is az első negyedóra környékén kaptunk gólt, majd jött a meddő egykapuzás, és a végén a megállapítás, hogy jók votlunk a Fradi ellen, és úgy; rosszak voltunk a Felcsút ellen, és úgy nem sikerült nyernünk, pedig, és innen egy bla-bla-bla. Tudom, mert én is pont ezt mondtam.

A Diósgyőr ellen tehát az első negyedórát kellett kihúzni, és akkor nem lehet baj. Fernando is tudhatott valamit, mert az egész meccsen ez volt az egyetlen időszak, amit úgy tűnt, legalább egy kicsit megnyomtak. Talán kétszer is a kapunk közelébe kerültek, még lövésig is eljutottak, majd kidurrantak. Jól mondta a diósgyőri cimbora, hogy majd figyeljem meg, tényleg ennyit tud ez a csapat.

Fernando nemrég nyilatkozta, a védelem már összeállt, erre kaptak egy négyest Kövesden. Gondolom úgy értette, hogy összeállt – a támadósorhoz képest, vagyis relatíve. Mert amit tegnap mutattak, az minden volt, csak védekezés nem. Konkrétan egy bohózat. Ha sikerült egymáshoz passzolnunk, és igen, küzdöttünk ilyen kihívásokkal, akkor kényelmesen jutottunk el a tizenhatosukra, ahol már megint csak saját magunknak köszönhettük, hogy nem alakítottunk ki valódi helyzetet.

És ez ment mintegy hatvan percen át, mire kezdték egyre többen megállapítani a lelátó azon részén, ahol mi is meghúztuk magunkat, hogy bizony ez egy hatalmas null-null lesz. Ódzkodtam elfogadni, mert mindannyian láttuk, hogy mennyi helyzetünk van, olyan nincs, hogy az egyik legalább ne akadjon be valahogy. Aztán eszembe juttott az elmúlt két meccs, a mindössze egyszer kaput találó Fradi, az impotens Felcsút, és hirtelen felfogtam, pont ugyanazt látom, csak a korán kapott gól nélkül.

Ekkor jött Filipinnyó, szerzetett egy labdát és bevágta éles szögből. Talán Karan beleért, de mindegy, a lényeg, hogy bent van. 67. perc, 1-0. Alakul.

Olyan tényleg ne legyen már, hogy háromszor egymás után megismételjük szinte ugyanazt (nyomás, gólképtelenség, etc), mert annak elég valószínű, hogy szövődményei lesznek, és kihatnak az egész bajnokságunkra. Miután egész szeptemberben gólképtelenek maradtunk (augusztus 25., 6. forduló, N’Gog a 87. percben lőtt egyet a Lokinak, azóta tiszta játékidőből elment: 3+90+90+90+67, vagyis 340 perc), félni kezdtem attól, hogy beragadunk, hogy hiába a sok támadás, hiába alakítunk ki minden meccsen megfelelő számú helyzetet, mentálisan esünk szét, és képtelenek leszünk megnyerni az ilyesforma meccseket.

Valahol jogosnak éreztem a félelmem:

 • Két középcsatárral próbálkoztunk az elmúlt meccseken, és kiderült, hogy Danilo és N’Gog/Tischler együtt túl sok, miközben nyolcan mögöttük ahhoz elegen vagyunk, hogy helyzetecskékbe kerüljenek, de ahhoz már nem, hogy a meddő egykapuzásunkat valódi nyomásnak nevezhessük. Supka is érezhetett valami hasonlót, mert Holender kezdett Danilo mellett, és máris megvoltak a visszalépések, a szélre kilépések, volt valami mozgás a támadósorban.
 • Hidi mellett Gazdag és Pilík kezdett, ami a fene tudja mennyire volt kényszer, miután Nagy Geri kiesett erre a meccsre. Gazdag és Pilík is az előrejátékért felel, Pilíktől talán – tapasztalata miatt – elvárható a nyugalom, hogy ne pörögjön túl a csapat, ami egy olyan várható forgatókönyv esetén, mint hazai pályán, a gyengus Diósgyőr ellen, két, számunkra kellemetlen meccs után nem egy utolsó gondolat. Ettől függetlenül nem érzem még a játékát, miközben volt egy-két zseniális labdája. Ahogy bejött Banó-Szabó, már nem először gyorsult be a játékunk, és lettünk veszélyesebbek.
Supka a magyar futball Ernyei Bélája: ahogy idősödik, úgy nemesedik. A snooker-meccsekről ismert mellényével tegnap ismét szintet lépett. (Hol van már a suhogó és a fölbevaló, hol van már a vajszínű öltöny a mellénnyel?)

SuNagyon érdekes lehet mostanában Supkának lenni. Kicsit olyan, mint egy kisgyerek, akinek a szülei nem vették meg az összes Legót, amire rámutatott, így ha szeretne valamit megépíteni, akkor gondolkodnia kell, mi hova kerülhet, és mivel nincs minden eleméből korlátlan darab, így le kell mondania egy-egy ötletéről. Valahogy így megy nálunk is:

 • van három középcsatárunk: Danilo, N’Gog, Tischler, miközben az elmúlt években örültünk, ha egy van. A 3-5-2 valóban szereti a két középcsatárt, de ahhoz évek óta ezt kéne játszani, erre kellett volna nevelni az embereket, satöbbi. Nálunk láthatóan az egy középcsatár és egy visszalépegető, kvázi irányítóféle játékos párosa a megoldás (l. Lanzafame-Eppel), ehhez viszont nincs megfelelő emberünk. Talán Holender, de akkor jön a másik probléma, hogy
 • nem vagyunk meg a széleken. Uzoma jó ideje sérült, bár érdekes, egy hónapja már játszott egy edzőmeccsen, azonban azóta megint semmi hír róla. Heffler nem szélső, Kukoc ennyit tud (és azt sem kilencven percen át), Kovács Nikolaszt pedig egyelőre nem erőlteti Supka. Maradt tehát az, hogy Holender vagy szélsőt játszik, és akkor bekkel is, vagy csatárt, és akkor padoztatunk egy N’Gogogt, vagy egy Tishclert, ami azért valljuk be, luxus.
 • ahogy az is, hogy mindeközben belsővédőből van: Baráth, Batik, Deák, Kamber, Kálnoki-Kis, Lovric és Skvorc, ami még akkor is soknak tűnik, ha Deák ki tudja mióta sérült és Lovric kikerült a pixisből.
 • sőt, középpályán is ott a gond, hogy védekezni itt van Bamba, Hidi, Holdampf és Nagy Geri, előrejátékra Banó-Szabó, Gazdag, Pilík és Pölöskei, és közülük egyre sem mondanám azt, hogy ki tudnám tenni a szélre, hogy fel tudnám tolni a támadósorba, hogy bármit tudna azon kívül, mint amit eddig láttunk tőle. Három posztra vannak tehát megint nyolcan.

Ha összeadjuk, azt látjuk, hogy Supka készletében van két poszt (belsővédő, középpálya), ahová 6 elem szükséges, miközben ide van 7+8, vagyis 15 darabkája, sőt, csatársorral együtt 7 szükséges helyre 18 eleme, vagyis két és félszeres túljelentkezés, variálhat tehát kedve szerint. Ezzel szemben a két szélre és a támadósor másik helyére összesen vannak a következő nevek: Heffler (félmegoldás), Holender, Kovács Nikolasz (nem számol vele), Kukoc (félmegoldás), Májer (ha kihagyod N’Gogot/Tishclert). És ennyi.

Továbbra is tartom, hogy

 • az NB I. egyik legerősebb kerete van most Kispesten, elég kell legyen a dobogóközelhez;
 • az egyik legjobb felfogásban/játékrendszerben játszó csapat vagyunk, saját stílussal, ami most már edzőkön átível;
 • azonban ahogy a Hemingway-érában általában, egyszerre van játékosbőség és játékoshiány is, ami nem jó.

Jól látszik, hogy elég egy sérülés (Uzoma), és máris nagy a gond, a Legókat akárhogy forgatjuk, mindig ugyanaz jöhet csak ki belőle. Vagy ahogy a régi pesti vicc mondta:

A Szaratov hűtőgépgyár sztahanovistája nyugdíjba megy, és ebből az alkalomból a TASSZ riportere interjút készít vele.
– Mondja elvtárs, van magának hűtőszekrénye?
– Nem, nekem nincs.
– De ember, maga harminc évig egy hűtőgépgyárban dolgozott, nem próbált meg ennyi idő alatt egyet darabokban hazavinni?
– Én hazavittem hármat is, de akárhogy raktam össze, mindig tank jött ki belőle.

A Diósgyőr elleni meccs ennek a jelenségnek volt a csimborasszója, a fényes bizonyítéka, hogy télen nagyon nagy szükség lesz a keret apró átszabására. Végre kimondható, hogy az alapokhoz nem kell nyúlni, azok nagyjából megvannak, itt egy-egy fájóbb eligazolás okozhat csak problémát, azonban vannak posztok, ahová mindenképp kell ember, és nem feltétlen lenne baj, ha Holenderhez hasonló arcok jönnének, akikkel több feladatot is el tudunk játszatni. Vagy pedig marad a menekülés, a klasszikus 4-4-2-re visszaállás, emitől egyelőre isten mentsen, mert valahol azt érzem, hogy csúnya bukó lenne belőle. És legfejlebb középmezőny.


fotók // 1909foto

“Valami ilyesmi szenvedést vártam, nagyjából ezzel az eredménnyel” bejegyzéshez 76 hozzászólás

 1. Danilo már régóta nem találja a góllövő cipőjét (08.25), a búrája sem bólintgat úgy a kapu felé, ahogy szokott. Igaz, hogy általában 2 védőt foglal le. Ezért volt jó Holi, hogy ott kavart ahol éppen megtalálható volt, a gólja is ennek volt köszönhető. Pilik katasztrófa, Banót kellett volna egész meccsen játszatni, mert a két szakmunkás középen elegendő volt. Batik jó volt , Baráth egy csúcs, mindenütt feltűnt, hol fejelni ment szögletnél, hol rombolt, hol szerelt, hol pesztrálta a többieket. Őt semmi esetre sem volna szabad elengedni! Viszont jót kacarásztam a balfék szennylapon, mert az 5 gólosok sorában Danipaci az utolsó, de még 3 gólosként is szerepel a középmezőnyben.

  Sokszor mondtam már, hogy az aranytojást tojó tyúkot nem szabad eladni, Hemi nézd meg ki viszi előre az aranyéremhez a fagyit!. Mi meg majd csúszunk lefelé, feltör a Fidimol mint a talajvíz és a Paks is a nyakunkon van.

  1. Képtelenség volt Lanzát megtartani negyed, ötöd akkora költségvetésből, ezért Hemit bántani felesleges! (Amikor 30-35 millió havonta a játékosoknak fizetett pénz, akkor nem lehet annak a bő felét egy játékosnak odaadni!)

   Botinak a megtartása viszont feltehetően beleférne a költségvetésbe, viszont ha külföldön mindenáron ki akarja próbálni magát, akkor korrekt dolog lenne elengedni.
   Nem Hemivel van a baj, hanem a fradi meg a székesfehérváriak (no és a felcsút meg a többi) adóforintokból történő teletömésével, az irányított szponzorációval, a gusztustalanul nyaló sportújságírókkal és TV műsorvezetőkkel. Amíg ez a politikai és sportszakmai irányítás marad, addig nem is lehet másra számítani. Szervilizmus minden szinten.

 2. Nagyon tetszett és milyen igaz a LEGO-s hasonlat!
  Az Ernyei (Princz-Kujon) Bélánál pedig röhögve borultam a klaviatúrára:)

  Ha Legózunk, akkor talán, ha nem is egy Diósgyőr, de mondjuk a kupában bizonyosan érdemes lenne egy 1-3-4-3-as formációt összerakni próbaképpen a jelenleg hadra foghatók közül valahogy így:
  Gróf
  Baráth – Kamber – Batik
  Heffler – Nagy Geri – Gazdag – Holender
  Danilo – Tischler – N’Gog

  Támadásnál Kamber (Batik), Heffler, Holender eggyel fellépne,
  védekezésnél Tischler, Heffler, Holender eggyel visszalépne.

  Ha nem is állandóan, de adott periódusban lehetne ez is egy plusz taktikai repertoár, ha begyakorolnánk az nb1-ben is. A három sztenderd csatár elől azért nem kis bonyodalmat okozhatna az adott hátvédsornak. A feladat adott gólokat kapunk és gólokat adunk, de a lényeg,hogy az utóbbi számszakilag mindig eggyel több legyen:)

  A tiszta fekete kombó üdítőleg hatott, és eddig veretlenek vagyunk benne:) de nekem továbbra is liblingem a fekete felső-piros nadrág változat, remélem egyszer kipróbáljuk ezt is!

  1. Banó viszont Tischler helyett bármikor bevethető, bár szerintem Tischlernek csak játékba kéne lendülni, mert az a 10-15 perc amíg a pályán van, az kevés. Vagy ha Supi látja, hogy nem képes beilleszkedni a csapatba, nem találja a helyét a pályán, akkor tegye be a kis Banót. Uzoma jöhetne már és akkor a jobbszél is erősödne. Geri hiányzott, inkább Ő kellett volna mint a szar Pilik,

   Tény és való, amikor szervezetten támadtunk a második félidőben , öröm volt nézni, hogy működik a Csapat.

   1. Jöhetne Uzoma, de vele a jobb szél biztos nem erősödik, ahogy Kinggel sem a bal!:)

 3. Hiány és többlet egyszerre, így igaz. Viszont a játékosállomány összevásárlásánál csak sokadiknak tud licitálni Hamingway. Igen, bizonyos értelemben a maradékból kell meríteni, a megalapozatlanul mellőzöttekből, meg azokból akik fele meg negyedpénzért is eljönnek, hogy esélyük legyen tétmeccseken is szerepelni. Ezért erősen vitatom azt a véleményt, hogy miénk a legerősebb keret. A TM szerint (ami eléggé korrekt ilyen szempontból) a 4-6. pozíciót foglaljuk el, még a Kisvárda is megelőz minket a felcsúti, székesfehéri meg a fradi játékosértékét még messzelátóval sem látjuk. Ezért becsülendő és értékelendő a jelenleg tartott dobogós pozíció!

 4. 2018 nyár:
  “Lanza és Eppel nélkül gyenge a csapat, kiesés ellen fogunk küzdeni”
  2018 október
  “miénk az nb1 egyik legerősebb kerete”

  Szerintem kb. max 5-6. legerősebb keret a miénk. Transfermarkt szerint 7. a játékoskeret értéke (Tischler viszi fel, de ő kölcsönben van, plusz olyan poszton, ahol van van még két másik játékos (Danilo, N’Gog). Ha őt kivonjuk, 7-ek vagyunk.

  1. A transzfermárkt alapján a Fújcsutnak már vagy három bajnokságot kellett volna behúznia mindezidáig! Nem mérvadó szerintem, a játékosok ára/értéke CS.A.K. egy tényező a sokismeretlenes egyenletben, kicsit olyannak érzem a szitut, mint a Holt Költők Társosága c. Filmben, amikor a verseket koordináta-rendszerben a “Prichard” skálán akarták a nebulóknak “elemezni”…

 5. Szerintem ezzel a játékoskerettel nem elvetendő a 4-4-2 es felállás sem. Középpalyán igy együtt játszhatna Hollender, Gazdag, Nagy G., Bano/Majer.
  Hátul a Heffler, Batik, Kamber/Kálnoky, Baráth négyes lehet stabil.
  Elől a 3 csatárt lehetne rotálni.

  1. Így a 4-3-3 is jó lenne. Gróf – Heffler, Kálnoki-Kis , Kamber, Baráth – Gazdag, Hidi, Nagy G. – Holender, N’Gog, Danilo

  2. Amikor Banó bejött (Kukoc helyére), akkor átálltunk 4-4-2-re. Nem volt rossz, de jónak sem igazán mondanám :) Érdekes volt, hogy Filip gólja előtt Gogi már öltözött, a mez is rajta volt és akkor jött a gól. Gogi vissza a melegítő játékosok közé. Supi valszeg Holendert akarta lehozni… Ezt nem is értettem, veszélyesebb volt addig is, mint Danilo. Batik tegnap nekem tetszett, végre! Gazdi hatalmasat melózott. Sztem nem játszunk alapvetően rosszul, de a gólok nem akarnak jönni.

 6. Supka padavanja:
  Feczkó: “Ponttal, pontokkal távoznánk” – ezt várják az edzők

 7. Sokat olvasom hogy a dobogó összejöhet a végén. Tudom hogy az életben a “ha” nem számit. De ha a hányinger keltő zöldeket megfogjuk pár hete a hungárián akkor most pontelönnyel elsők vagyunk. Rendben hogy a vidi meg a fradi értékben a játékoskeret értékében elöttünk van de most öszintén annyival jobbak???? Kurvára nem. Magunknak köszönhetjük hogy másodikak vagyunk. Kicsit hinni kellene mindenkinek a klubnál és meg lehetne csinálni.

  1. és most húzd ki a kezed a biliből…
   Rebrov az elmúlt 10-15 év legfelkészültebb edzője Magyarországon, meggyőződésem!

 8. “Marko Nikolic a keret szűkösségével és a fáradtsággal is indokolta a Vidi meglepő, 3-0-s vereségét az MTK ellen.”

  Hát igen, a szűkös keret, az kemény világ :-)

  1. Nonszensz. Jövőre még jobban meg kell erősíteni kiemelt csapatainkat!

  2. Ilyen nincs! Nem hiszem, hogy nincs előre lezsírozva, hogy a rohadt fradinak kell nyernie a bajnokságot….

  3. “13-14 játékost tudok igazán használni a rotációban.” Milyen kis kedves, a keret többi tagjának helyében már be is jelenteném eligazolási szándékomat… :)

 9. Gazdag nagyon nagyot játszott,a mezőny legjobbja volt.Kár hogy nem sikerül neki a kapu előtti játék,azaz nem lő gólt.Nagyon jól játszott még Holender,ez való neki szélen,hol a jobb hol a bal,lemenni az alapvonalig,kihúzni a középső védőket,cselezni,gyors futások,váltások,kapura húzások…Még össze kell szoknia Danilóval,NGoggal,Tischlerrel és a középpályásokkal.Sokat kell vállalkoznia előre,nem visszaadni a labdát.Batik is úgy látom jól megoldja a feladatát,annál a fejesnél azonban hibázott,nem szabad,hogy lefejeljék.Jól játszott még Baráth Boti,mostanában jól megy neki,nem véletlen a válogatott meghívó.Kamber,Hidi hozta amit tud,Hidinek még játékba kell lendülnie,Piliknek is sokat kell még érnie,összeszoknia a csapattal,hogy jól játszanak.Bano-Szabó nagyon jól állt be a csapatban a helye.Májer nagyon mellőzve van,az NB III-ban pedig remekel,kell neki játék lehetőséget adni feltétlen !!! Gróf is nagyokat véd,megbízhatóan játszik.

 10. Májer megint gólt rúgott, hét góllal vezeti a harmadosztály góllövőlistáját.

  1. Ivanunk ma már oda se fért be.Viszont Uzi végre játszott.

   1. Uzomát végre játszatni kell, mert King ellen Kukac picsafüst lesz..

    1. Nem tudom, hogy Kálnoki-Kis milyen erőben van, hogy se a kupameccsen nem állt be, se a padra nem ült le eddig. Újpesten edzett a csapattal,a nyár óta, mint Tischler,nem? Nehogy már őt is úgy kelljen felépiteni, mint N’Gogot. Eddig 2 NB3-as meccsen játszott itt.

    2. Elnéztem ezt ezt a kis Kinget az MTK-ban, nagyon ügyes lett, most már kapcsiból is kivágja a lasztit, jól rombol, mondtam magamban, milyen kár, hogy nem Ő a balbekk nálunk :)

  1. Jó kis csapat az mtk, 1-9 a kapuralövések aránya fehérvaron. Kezd a vidi besokallni a sok meccstől.

   1. Én szerencsének érzem ez alapján, hogy még a téliszünet előtt játszunk velük még egyet.

    1. Igen, miután kizakóztak az EL-ből, egész más képet fognak mutatni.

     1. Új stadionban fognak fogadni minket, talàn 10 ezer nèzõ elōtt…

  2. Már 3. Supkának meg a videoelemzőnek lesz dolga rendesen.

 11. Azon röhögök vagy egy órája, hogy az MTK-sok (igen, az MTK SZURKOLÓK XD ) leszurkolják a fehérváriakat :OOO

  1. Nekik is kellett volna tolniuk a Nincsen hangotok örökzöldet, mint a vendégszektorban lévők a Chelsea EL meccsén csütörtökön azt tették.

 12. 10 forduló után mi kaptuk a legkevesebb gólt, tisztán másodikok vagyunk a tabellán, 6 meccset lehoztunk kapott gól nélkül :D 4 válogatott kerettag Kispestről :D ezek alapján nem nézünk ki rosszul :D

  1. Igen. Szerintem jobban kellene örülni, mint amennyire örülünk!

 13. Teljesen irrealissá válik minden évben a bajnokság azáltal, h a kupacsapataink elfáradnak a kettős terhelés miatt, még akkor is, ha az őszt csak 5-6 évente élik meg az európai kupákban…

   1. Ja csak nekünk még a viszonylag friss Vidi jutott, azóta meg egyre fáradtabban szórja a pontokat…

 14. Én azt mondom, hogy köszönjük meg az MTK -nak gétvégén ezt a szép estét + a vendégséget egy nagyszerű győzelemmel!
  Go FILIP!!!

  1. Most sajnálom nagyon, hogy Vadócz nem maradt végül, mert vele talán a Fradi is befogható lenne (nem mondom, hogy biztosan, de talán) – azért látszik, hogy ők sem verhetetlenek. Miközben nincs kétségem felőle, hogy a zöldek tavaszra még inkább feljavulnak a Rebrov-féle alapozás és várható újabb bevásárlókörút után.
   Mindenesetre, Supkának jó lenne most is tanulnia az utóbbi 4 meccsből – már az azért kiderült, hogy be tudja látni az elkövetett, elkísérletezett hibákat -, és egy-két változtatást eszközölni.

   1. Én simán kinézem Vadóczból, hogy itt a válogatott szünetben aláír pár meccsre még. (logikus lenne)

    1. Kezdem úgy gondolni, hogy Vadi olyan önző személyiség, hogy csakis önös érdekeit nézi mindenben! Nem jön ő!

     1. De ha nem talált csapatot, akkor könnyen lehet, hogy ezek a különböző érdekek nagyon is egyeznek.

    2. Tudom, hogy sokat jelentene, de ha nem idény végéig, akkor inkább ne. Ne játszunk már ilyet…

     1. Ha jól tudom már csak úgy írhat alá itt Európában. Márhogy az őszi idény végéig.

 15. Agyhalott kisknézy a góóólban:
  “lanzafame kezd a helyére kerülni a fradiban neki egy ilyen kaliberű csapatban a helye”
  Na menj az an…ba te barom

  1. Lanza az elmúlt két fordulóban 4 pontot szerzett a fradinak, kiemelkedika magyar mezőnyből. A Knézy pedig örül hogy visszakerült képernyőre, tehát használja a nyelvét (nagy csapásszámmal).

  2. Amekkorának én látom a Fradi kaliberét, úgy teljesen igaza van Knézynek ;)

   1. Mondjuk ez a szerencsétlen európa élmezőnyének látja a fradit……és totális felsőbbrendűnek

  3. Az apja bevallottan Fradi-drukker volt, gondolom, ő is az.
   Bár az apja egy felkészült, intelligens riporter volt és egy egyéniség. Ő meg…

   1. Felkészült, intelligens volt, de részrehajlás nélkül ő is képtelen volt Honvéd-Fradit leközvetíteni…utáltam ezért.

    1. Beszéltem egyszer vele erről. Nagyon korrekten elmondta, hogy a fradinak drukkol, de amikor közvetít, próbálja maximálisan kizárni ezt. Láttam néha a saját fiának kosármeccset közvetíteni, és tök korrekt volt. Ha kellett, dícsérte, ha kellett, kritizálta, pedig egyik sem lehet könnyű.

     1. Egyszer volt egy zalaegerszegi szobatársam, ő mesélte, hogy amikor ott játszott a Honvéd kosárcsapata, benne ifj. Knézyvel, és idősebb Jenő volt a kommentátor, ilyeneket mondott a közvetítésben, hogy “mi jövünk oldalról”. Ezt megtudta a helyi közönség is, s mi tagadás, páran megvárták a meccs után Jenőt, hogy elbeszélgessenek vele.

      1. Egyik bajnoki döntőnk meccsét visszanéztem tévés felvételről. Kisknézy bejött az utolsó percekre, Nagyknézy közvetített. Az ellenfél játékosa véletlenül rápattintotta a labdát a saját lábára, ami épp Kisknézy kezébe pattant, erre Nagyknézy: “Knézy szerez labdát!!!” :D

  4. Már ez is nekünk üzenget!? Ezek a fos zöldek csak a zsoldos árulóval jobbak a mezőnynél. Amúgy velünk egy szinten vannak. Nem tudom mire ez a felsőbbrendűség.

   1. Ez a felsőbbrendűség minden fradistába a sajtó és a média által van. Vegyük a mostani meccsüket, Egy évek óta építgetett minden oldalról támogatott csapat játszott egy szinte fiatalokkal tele, most formálódó,légiósok nélküli csapattal. Erre a sajtó lehozta úgy a meccset ,hogy a fradi mekkorát küzdve otthon tudta tartani az 1 pontot / mintha minimum a Juve lett volna az ellenfél/. Vagy az ellenünk játszott meccs második félidőbe produkált időhúzásos,színészkedős játékukról is úgy írtak mint valami szuper taktikus játékról. Szóval adják alájuk a lovat, ezért hiszik/ elhiszik/ hogy ők jobbak és felsőbbrendűek.

 16. Nem örülök az MTK fölènyes gyõzelmènek, vèrszemmel jàtszanak ellenünk kèt hèt mùlva.
  Na, egy újabb “hatpontos” kulcsmeccs a csapat elött.

  1. Remélem, el is lőtték a puskaport. Úgy szokott az lenni felénk.

   1. Kurva nagy lendület van ebben az MTK-ban, két három öreg mellé ott vannak a szép szál futófenyők, nem riadnak vissza a határozott kemény szerelésektől, láthattuk tegnap. Egész jól össze vannak rakva.

    1. A mi bajnokcsapatunk is így volt felépítve. Néhány öreg (Kamber, Lovrics, Lanzafame, Gróf, Vaszke, Eppel) és a többi MFA-ról jött fiatal. Csak azóta kicsit borultak az arányok.

  2. Ne félj, addig visszahül üzemi hőfokra Kukoc vádlija és rettegj MTK!😉

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.