Napikispest 2018.11.19.

 • válogatott // Holcsika negyedik akadémistaként végre bemutatkozott a válogatottban (Vécsei, Botka és Baráth után), és azt kellett látni, hogy működik Rossi 3-5-2-je ezen a szinten is. Dzsudzsákkal Lanzafaméban, Lovrencsiccsel Kingben, Viníciusszal/Langgal – a második félidőben – Baráthban, Szalaival Eppelben, ésatöbbi.
  • ja, és Holcsika volt a klub történetének 100. válogatottja. (via honvedfc.hu)
 • vonat Fehérvárra // tessék rohamozni a forgalmazó helyeket, mert már 300+ hely elkelt a túrára. Van még bőven, de azért szólunk, hogy nem érdemes az utolsó pillanatig várni.
  • meccsjegyek // egyelőre az MLSZ jegyrendszerében még nincs fent a meccs, amint változást észlelünk, jelezzük.
 • mellékes, de annál kínzóbb kérdés // Báló tavaly lőtt egy gólt az EL-ben az FSCB-nek, és az lehet, hogy tényleg ez az egyetlen olyan gól, amit nemzetközi kupa csoportkörében, vagy egyenes kieséses szakaszában egy olyan játékos lőtt, aki a magyar akadémiai képzésből került ki?

“Napikispest 2018.11.19.” bejegyzéshez 57 hozzászólás

 1. Nagy gratula mindenkinek, remelem Barath es Holender magyarorszagon csak a Honvedban fognak jatszani, es ugyancsak szurkolok nekik, hogy ha külföldre mennek, akkor jo zsiros szerzödessel, ne töltelek embernek menjenek, hanem jatszanak is! masreszröl Boti gondolkodasa es sebessege kisse lassunak tünik nemzetközi szintre….Esztek ellen is feltünö volt, de tegnap is többször hozta ram a szivinfarktust a lassu labdaatvetellel. Gyönyörüen lehetett latni, hogy egy jo NB 1-es teljesitmeny nemzetközileg nem sokat er.

  1. Talán a háromvédős rendszerben, amit megszokott nálunk, ott nem lesz vele hosszú távon se gond. Most azt lehet látni, hogy Kádár és Orban fix, a harmadik pedig Vinícius vagy Boti lehet. Egyszerűen mert nincs más. Hiszem, hogy a többiek felhúzzák majd, és azt nálunk fogja kamatoztatni. Ameddig van. Utána meg majd szurkolunk neki, hogy üssön be az élet külföldön, mert megérdemli.

   1. az elmúlt három meccs alapján Kádárnak pont nem kéne fixnek lennie (ettől persze még az lesz).

   2. Orbán Vili szerepe nagyon motiváló lehet. Csak azért nem lehetett német válogatott, mert nincs meg a megassága az ott elvártnak… semmi más!
    Félelmetes, hogy mennyire látszik, az amiről Dárdai is beszél állandóan… az automatizmusok szerepe a mai modern fociban!

 2. Jön a Mezőkövesd, megint egy fontos meccsre. Ha nem lennének sérültjeink, simán elvernénk őket, de így gázos meccs lehet :(

  1. Még ha mindenki egészséges, akkor se lenne egyszerű szerintem a Kövesd elleni meccs. Jól játszanak kicsiben, a Molnár-Koszta páros életveszély, plusz Cseri és Vajda is nagyon jól nyomja, pokoli nehéz 90 perc lesz ez.

   1. mondjuk az MTK-t így is erősebbnek tartom, s ellenük is simán jobbak voltunk, csak szerencsével tudtak kiegyenlíteni a végén.
    Ha egészséges lenne mindenki, biztos vagyok abban, hogy vernénk a Mkövesdet

 3. Azért ez nagyon kemény. 100 válogatottat adott szeretett klubunk a magyar futballnak! Erre büszke lehet minden kispesti! :)
  Teljesen logikus, h komoly tőkét a “hasonló” hagyományokkal és szurkolói/társadalmi bázissal rendelkező Kisvárdába, Mezőkövesdbe, Gyirmótba, fújcsútba stb kell önteni.

  1. Azt olvastátok, hogy mit mondott Lauren Blanc a PSG-ről? Mert hogy az Orbán nem olvasta, az tuti.
   Kb arról volt szó, hogy azért nem tudnak feljebb lépni (a Real-Barca-Juve-Liverpool szintre), mert ez egy fiatal klub, nincs meg náluk se a kellő tudás, se a hagyománya a jó foci csinálásának. Magyarul nem lehet pénzzel mindent megvenni.

   1. Ez azért jó nagy baromság.. A PSG a 90-es években kek-győztes volt és kek-döntős is, BL-ben is votlak jó ideényei, Ronaldinho, Rai, stb. játszottak ott.
    ManCityt is alig lehet most letaszítani az angol bajnokság éléről, pedig nekik nem volt olyan nemzetközi eredménysoruk, mint a PSG-nek.

    1. Mégis a mai napig nincsenek olyan szinten mint a top klubok. Egyébként amíg meg nem jelentek ott az arabok, addig ők “csak” A Fővárosi Klub voltak.
     A Man Citynél meg a Chelseanél legalább a tradíciók megvannak.

   2. Igen olvastam, valahol igaza is van meg nem is. A Mancity jó példa, amit Bendegúz mondott, ám én elsősorban nem a pénz irányából írtam korábban.
    A City Manchester és környékén ugyanolyan népszerű, mint az MU, komoly társadalmi bázisa van.
    PSG egy világvárost képvisel évtizedek óta, mindig is volt társadalmi bázisa.
    Normálisan a fociban is a kereslet-kínálat határozza meg a tőke koncentrációját a világban.
    Ez alapján itthon nem Kisvárdákba, Mezőkövesdekbe, névlopókba stb kellene a támogatást tolni, hanem helyettük Honvéd, Vasas, Zete, Győr,Diósgyőr, Nyíregyháza, Pécs, Haladás a meglévő Fradi-Vidi támogatás mellett. Mert ha valaha jobb lesz a magyar foci, akkor ezeken a helyeken lenne némi esély 5-6-8-10 ezer emberre meccsenként, és nagyobb tömegekre a tv előtt, amire Kisvárdán, Kövesden és főleg a vezér falujában sosem lesz esély…

    1. Nem hiszek a pénzöntős fejlődésben. Ami könnyen jön, könnyen megy, csak lébecolás lenne. Ráadásul még ha hoz is valami pozitívat a pénzöntés, pl. 1-2 minőségi spílert, az is hiábavaló, mert fenntarthatatlan. Nemhogy a többi klubba is, de egyikbe sem öntenék pénzt, csak az utánpótlásba. Amíg ez nincs így, marad az egy helyben toporgás.
     Csak egy példa: ki “kukázott” egy kurva jó szövetségi kapitányt a magyar futball számára? Az agyontámogatott állami, vagy a versenyszféra?

     1. Van igazság abban, amit írsz.
      Másik oldalról viszont én úgy látom, a nem teszünk pénzt a fociba, és hagyjuk úgymond a versenyszférára koncepció is megbukott Magyarországon az utóbbi 20 évben, mert az üzleti világ nem látott fantáziát a magyar football támogatásában.
      Lehet szidni a mai hazai foci színvonalát, de nézz meg egy 10-15 évvel ezelőtti meccset, amikor jóval kevesebb pénz volt a fociban, és megdöbbensz, mennyire körülményes, lassú futballt látsz a mai magyarhoz viszonyítva, borzasztóan képzetlen játékosok bohóckodását. Még ha le is vagyunk maradva a nemzetközi elithez még mindig, ám korántsem akkora a szakadék, mint kb 10 évvel ezelőtt.
      Én örülnék a legjobban, ha nem kellene állami pénzt tenni a fociba, de sajnos máshogy jelenleg teljesen működőképtelen lenne kb fél amatőr viszonyok között, amiben 10-ből 8-9 meccs lenne bunda a pénzhiány miatt.
      Azt mondom, és ez volt a lényege a korábbi írásomnak is, ha már tesznek bele állami pénzt, akkor legalább ésszel tegyék, és ne nevesincs alapból nb3-as vagy megye 1-2-es csapatokból csináljanak nb1-es klubokat jobb anyagi feltételekkel, mint pl egy Honvéd, hanem azokat a bázisokat erősítsék meg, ahol van hagyomány, szurkolói bázis, egyáltalán valódi futballkultúra (lásd 100 játékost adtunk a válogatottnak sacc per kb 100 év alatt).

      1. Nem mondanám, hogy maga a versenyszféra koncepció bukott meg, egyszerűen a kezdetekben a fociban is vadkapitalizmus volt, mint bármely más területen. A 90-es, 2000-es évek magyar focija a közegben megforduló a szélhámosok, szerencsevadászok tevékenysége, valamint az utánpótlás képzés (amit részben pont az előbbi tett taccsra) rossz helyzete miatt volt olyan, amilyen.
       Annyit kellett volna tenni, hogy kiszűrni ezeket, plusz az utánpótlást támogatni. A 2000-es években a licensz rendszerrel ez részben kezdett is megvalósulni, kezdtek tisztességes(ebb) emberek beállni a klubok mögé, akik talán még nem voltak hibátlanok, de a trend azért látszott.
       Aztán 2010 gyakorlatilag államosította a magyar focit, ha kellett, ha nem. 2 csapatot találomra még az “alap” állami támogatáshoz képest is jobban kiemeltek (mondjuk olyan 5-8-szorosával), aztán megjelentek az oligarcha-klubok is.
       Nem értek egyet, hogy működésképtelen lenne, vagy félamatőr. Addig is működött valahogy. Szegényebb lenne, de tisztességesebb, átláthatóbb, versenyre lenne kényszerítve, fejlődés pedig csak így létezik. Hogy nyerhettünk mi bajnokságot az “óriások” között? Talán mert azt a kevesebbet hatékonyabban használtuk fel.
       Persze igazad van az egyenlő elosztásban, meg hogy jó helyekre kéne inkább tenni a pénzt. De én azt mondom, ha már támogatás, akkor az utánpótlás kivételével csakis alap szinten. Jogos, hogy megy a kluboknak a közvetítési pénzekből, szerencsejátékból, stb., csak nem annyi és úgy, ahogy ma. És csak annak, aki bizonyított, hogy komolyan gondolja, vagyis az adott klub tulaja bőven belerakja a magáét is. És nem haveri alapon és nem egynlőtlenül.
       Lényeg a lényeg, minden tapasztalatom azt mondja, a túlzott és/vagy elvtelen támogtás sosem fogja szolgálni a magyar foci fejlődését. Ami bánt, hiszen én azt szeretném, hogy fejlődjön.

       Az a megállapítás a bundázásról, hogy most azért nem bundáznak, mert keresnek eleget, hát… Még ha lenne is összefüggés (szerintem nincs, a mi csapatunk sem bundázik, pedig az ötödét-harmadát keresik, mint a kiemelten támogatottaknál, vagyis lassan a fél mezőnynél, ezzel szemben komoly bajnokságokban simán nyomtják), nehogy már az legyen a megoldás rá, hogy irreálisan fizetjük meg őket.

       1. Ezzel most annyira egyetértek, hogy nem elégedhetek meg egy “Tetszik” kattintással. Muszáj kommentben kifejeznem egyetértésemet. (Bocs mindenkitől, egyéb információ tartalma nincs a kommentemnek :) )

       2. Csak az uccsó bekezdéshez. Mo-n a szar fizuk miatt bundáztak elsősorban sokat. Volt csapattáram, aki a későbbi Reac bundabotrányban vádlott is lett, és ő is azt mondta, h néha hónapokig nem kaptak fizut, ez volt a fő ok a bundára. Nem értek egyet a bundával, de hogy ez a fő oka itthon az biztos.

        Az írásod többi részével nagyjából egyetértek.

 4. Abszolúte elégedett vagyok személy szerint a Rossi Gárda által mutatott 6 mérkőzéssel. 😊 A bolondbelga sajnos “rombolt” a neki adott időszakban, ha Csányiék előbb “kapcsolnak”, és időben lépnek, akkor simán hoztuk volna ezt a csoportot a Misterrel!!! 😎
  Továbbgondolva Marco nagyon jól ismeri a honi közeget, a Magyar foci lélektanát, ez hatalmas előny például Storckkal, vagy Leekensszel szemben. Ráadásul bizonyított is: NemCS.A.K. Velünk, hanem a DACcal is, ami a mai “mesterkélt” világunkban igen komoly teljesítmény!!! 👏
  A Válogatottnál remek stábot alakított ki, ez jól érezhető az elmúlt 3-4 mérkőzésen is, jól felkészültünk valamennyi ellenfelünkből, persze az egy másik kérdés, hogy a Csapat ebből mit tud/akar a pályán lehozni, de úgy gondolom, hogy a görögök, észtek, finnek elleni hazai mérkőzéseken nagyon jól látható, tapintható volt az ” Olaszmeló”.
  Mint ember is hozza a Maxot, hiszen az Orbán Vilmos valóban egyértelmű erősségünk lett, remekül motivál – Szala, Kalmár, Kleini, Nagy Ádi. A szövetséggel pedig tartja konstans azt a 3 métert! Remélem ők sem b@sszák el már végre a szitut…
  Nagy-nagy grat Botinak, Filipnek, jár a taps!!! Az Ő teljesítményük is kellett bizony a sikerekhez, van tartása újra a Csapatnak! Végre csöndesednek azok a “hangok” is, amik Eppeleztek Andorra után!!! 😠
  Grazie Marco!!! Huj-huj Hajrá!!! 😁

 5. Mi ujság az Utánpótlás centrummal,most akkor lesz megnyító,átadás … ?????

  1. “…körötte csend, s amerre ment: Néma tartomány…” ;) XD

    1. Magyarország jóléti állam, amit az mutat, hogy némelyeknek még arra is van idejük, hogy egy ilyen szánalmass heccweboldalt olvassanak..

     1. In memóriám Imre Mátyás okán egyrészt….. (ez a főszerkesztőség sem tart örökké, és ideális hely lenne a Lokal egy ilyen kvalitasu embernek). Másrészt az osztalyharc része, hogy ismerd meg a palettát amennyire csak lehet, hogy tudj viszonyítani és ne veszítsd el a hitedet, hogy milyen jó hely mégis a szőlősi birodalom egyes portfóliója! :)

      1. most nem ellened írtam, ne értsd félre, de az alatt az idő alatt, amíg elolvastál egy-két nb1.hu cikket, eolvashattál volna egy fejezetet a Bibliából, vagy pl. egy verset József Attilától is :)

  1. Már az is idegesít, hogy a Hajdú B nem tudja a neveket, de hogy az öreg a a mai napig “Hollander”-nek hívja Holendert az már egyenesen szánalmas. Hány éve van itt az akadémián Filip?! Valaki szólhatna már neki…

   1. Biztos az egyetem mellett egy szerelvényboltban bulcsázott és sokszor keresték az amerikai carpenterek a Hollandert a vízvezetékekhez… :D

 6. Elolvastam a Rossi-könyvet nemrég, és mivel benne van a pakliban, hogy sok kispesti érzelmű olvasó elgondolkodik majd a vásárláson így karácsonyhoz közeledve, egy rövid kritikát bedobnék ide.

  Először is: ezt a könyvet óriási túlzás könyvnek nevezni, sokkal inkább egymáshoz nagyon lazán kapcsolódó teljesen eltérő stílusú fejezetek kusza összecsapásáról van szó. A könyv igencsak NER-barát módon került megírásra (ehhez valószínűleg lehet köze annak, hogy a valódi szerző a Magyar Idők munkatársa), így a terjedelem első harmada gyakorlatilag egy szerelmeslevél az MLSZ-hez és a DAC-hoz. (Kövezzetek meg, de én nem látom teljesen indokoltnak, hogy a Rossiról szóló könyvben Világi Oszkár tartson kiselőadást a DAC múltjáról). Szerencsére az egy dunaszerdahelyi év kevés ahhoz, hogy megtöltse az amúgy elég rövidke könyvet, így a későbbiekben már inkább a Honvédról szól a történet, amit szívesen olvas az ember, de olyan igazán sok új információt nem kap a leíró fejezetekből.

  A könyv jobb részei közé tartoznak az interjúk, amik szerkezetileg egyáltalán nem illeszkednek a könyv egészéhez, de legalább kifejezetten érdekesek, ugyanis Gróf Dávid, Nagy László klubmindenes és maga George F. Hemingway is viszonylag hosszan beszél Rossiról és a kispesti sikerekről. Ami talán számunkra igazán érdekes, az az, hogy meglepően részletesen kitérnek Rossi kispesti szerződéseire, legalábbis egész pontosan kiderül az első turnusa alatt kapott bére (bár az egyéb juttatásokra nem tér ki), illetve részletesen szó van a távozást megelőző szerződés mizériáról. Egy nagyon aranyos részlet az, hogy a felek eltérően emlékeznek Lanza második szerződtetésére, ugyanis Hemingwayen kívül mindenki azt állítja, hogy (dobpergés) fizettünk valamennyicskét érte a Novarának.

  Én személy szerint nagyon soknak érzem a 4000 forintot egy rosszul megírt, értelmetlen és semmilyen könyvért, de végülis Rossi mester szépen mosolyog a borítón, szóval ajándékként azért működőképes.

  1. Sok gond van a könyvvel, legnagyobb az, hogy pontosan nem tisztázott a műfaja, vagyis, hogy életrajz vagy önéletrajz akar-e lenni. Bár majdnem végig úgy van megírva, mintha Rossi nézőpontját követnénk, tehát önéletrajzot olvasnánk, elég hamar teljesen egyértelművé válik, hogy Ch. Gáll az író.
   Ez önmagában még nem is lenne baj, hiszen a legtöbb hasonló sportkönyv egy újságíró segítségével születik, azonban itt nyoma sincs a műfaj klasszikusainak számító, a jó értelemben vett alpáriságukkal a köztudatba bekerülő Ulpius-házas (Mészöly-, Détári-, Torghelle-) életrajzok újdonságot, valódi hozzáadott értéket jelentő anekdotáinak, háttértörténeteinek, amiket még évekkel később is felidéz az ember. Ezek helyett Ch. Gáll kizárólag egykori Nemzeti Sport-nyilatkozatok citálására szorítkozik, ami egyrészt teljesen életszerűtlen, mert ilyenkor is egyes szám első személyben szól hozzánk Rossi, azt az érzetet keltve, hogy a saját emlékei helyett jobban bízik az egykori újságcikkekben. Másrészt így gyakorlatilag semmi, de tényleg semmi újdonság nem derül ki, a bajnoki évet például a (valóban fogyasztható minőségű) interjúkon kívül öt oldalban (!) foglalja össze, ami nagyrészt az eredmények szinte mechanikus felsorolására elég.
   Azt természetesen hencegve több ponton is megemlíti a szerző, hogy micsoda országos cimborák Rossival, de úgy tűnik, hogy a könyv nem sokszor került szóba köztük, amit alátámaszt az is, hogy Rossi saját bevallása szerint még el sem olvasta azt, nemhogy a megírásában részt vett volna. A legröhejesebb az utolsó fejezet, amely a korábbi NB I-bajnok külföldi edzők sztorijait összegzi. Teljesen egyértelmű, hogy ez csak az amúgy elégtelen terjedelem miatt került be, itt már abban sem biztos az olvasó, hogy épp a szövetségi kapitány ön(életrajzát) olvassa, vagy a Nemzeti Sport hétvégi mellékletét.
   Ha tehát valamilyen mazochista indíttatásból tipikus nemzeti sportos bóvlira vágytok, vagy az ellenségeiteket szeretnétek meglepni karácsonyra, mindenképp ajánlom, egyébként viszont nagy ívben kerüljétek el.

   1. Akkor engem ezzel le is beszéltetek róla @babvik:disqus @tszajko:disqus
    Köszi, lesz jobb helye annak a párezer forintnak :)

   2. srácok, nekem már kezdetektől büdös volt ez a projekt. Rossiról könyv alapból nem hülyeség, de miért most? Akkor kellett volna, amikor bajnok lett velünk VAGY amikor bronzot nyert a DAC-nál, vagy ha már válogatott, akkor akkor, amikor majd kijutunk valahova vele, vagy amikor lelép. De most? Most kezdett el melózni, épp csak a kezdeti vonalak látszanak a munkájából, erre már itt a könyv, ami ezek szerint pár hónapja készül a derék újságíró doyen műhelyében…kb a görögöj elleni hazai 2-1 óta, vagy sőt… már a kinevezés óta… Jajj. ez egy akkora karácsonyi pénzlehúzás, hogy én szégyellem magam. De mondjuk ez kit érdekelne, ha a minőség ott lenne – ? Csak hát látjuk, ez is sántikál. Rossi kispesti kalandja önmagában könyvet érdemelne, mert az tényleg egy tündérmese, ahogy a saját korábbi hibáin is felülemelkedő, az itteni szerepválallása során gigászit fejlődő edző BAJNOKcsapatot épített ebből a becsületes iparos társaságból, és remélem a válogatottnál is hasonlót visz végbe. De ez ami most született…pfff….méltatlan.

    1. Azért nincs ezzel egyedül.. Ilyenek külföldön is vannak pl életrajz a 20 éves Lionel Messirõl.
     Szerintem inkább örülni kéne, hogy így maradt még hely a késõbbiekre egy igazi Rossi-életrajznak.
     Lehetõleg akkor már válogatott és más sikerekkel, ami így több embert érdekelhet.
     Megírhatnátok ti is a Hantàval

     1. Hát így is lehet nézni és igazad is van, de tartok tőle, hogy az “igazi Rossi életrajzot” úgyanúgy a jelenlegi, a témát gyorsan monopolizáló szerző fogja kiadni egy slendriánul bővített 2. kiadásban, de ne legyen igazam. Persze én ultrapesszimista vagyok, tehát belőlem meg vonjunk le 100-at amikor pikírt vagyok

       1. Hanta!

        Mikorra varhato Gazdaggal es Supkaval az interju? Olyan lesz mint amilyen Nagy Gerivel is volt?

        1. Az interjú sosem az én műfajom volt (még megboldogult újságíró koromban sem), ebben RW az illetekes. Legfeljebb ha elhív, én is szívesen ott leszek, de ígérni a nevében tuti nem fogok. :)

      1. Igen, félõs, de ez a ti hibátok is. Egy ilyen könyvet ilyeneknek kellene megírni, mint ti vagytok. Akik ismeritek a közeget, a feelinget, az elsõ sajtótàjékoztatókat, stb
       Pl egy Lanzafame, vagy egy Hemingway-sztorit is el tudnék képzelni sok humorral, sztorikkal. A Honvédnak, nb1nek is jó lenne. Ti meg tudnátok csinálni és pénz is lehetne benne.

       1. Hatalmas idő lenne akár csak kész anyagokból könyvet szerkeszteni, nem hogy szinte nulláról nekiesni.
        Bár egy olyat el tudnák képzelni, hogy kiragadok posztokat mondjuk a blog elmúlt sok évéből, ez van a könyv egyik oldalán, és a másik oldalon kommentálják a szereplők retrospektíve. Ez azonban komoly szervezőmunka és egyéb lenne, nem hinném, hogy a jelenlegi élethelyzetünkben bele tudnánk vágni.

       2. ez a mi hibánk is, igen, és bár értem a célzás lényegét, de azért valahol erős kicsit. A fenti szerző ebből él, ezért fizetik. Én meg a munkámból élek, a Honvéd meg a blog a hobbim, amire amikor csak tudok, időt szánok, de van, amikor elfogyok. És nem azért mert most inkább elmegyek kirándulni, hanem mert mikor este hazaesek, már nincs másra energia. Igen, lehetne ezt a blogolást is profibban csinálni, áthangszerelve az életmódot újságírósdira, ez már bennem is felmerült néha, főleg az elején, mikor kezdtük, de állandóan abba ütköztem, azért ez nem ilyen egyszerű. Nekem már van egy felépített életem egy másik pályán, ha itt most 0-ról akarok kezdeni mindent, akkor ebbe kell mindent belerakni, és addig miből lesz el az ember? 2009 és 2015 között többet-kevesebbet dolgoztam a klubnak is – társadalmi munkában. Az idegenbeli meccsekre kaptam belépőt akkoriban. Benzinpénz? Haha. Még a nevem se került ki sehova :) De mégis jó volt, mert ez a hobbim. (Bár sokan kiröhögtek hogy ezt ingyen csinálom). Voltak melóhelyek amik mellett ez jobban belefér, vagy régebben még fiatalabb voltam és több volt mindenre a lelkesedés? Nyilván mind2. De az már régen is konflikt volt, hogy én nem tudok napközben sajtótájokra rohangálni, egész nap a srácokkal interjúzni. Imádtam a visszaemlékező sorozatot írni és imádom csinálni mostanában a játékosainkkal az igazi, hosszú beszélgetéseket, de -most nem panaszkodok, csak tény- ez ugye egy nettó 2-4 óra dumálás velük cikkenként, otthon pár este alatt begépelés, aztán visszaellenőrzések, velük is oda-vissza, mindezt szorongató belső munkahatáridők mellett. Ezért lett eddig csak kettő, és még szeretnékis folytatásokat (lesznek is), csak nem tudom mikor lesz rá idő. Na innen nekifutni könyvírásnak elég lehetetlen vállalkozás + ismeretség, sajtós kapcsolatok nélkül. Ki adja ki? Ez nekem még kicsit magas. Ugyanakkor persze jól esnek az ilyen reakciók hogy “írjátok meg ti”, mert szerintem ezért van még a blog, és Hanta bár nem vallaná be sose, de azért ez neki is jól esik gondolom. Nekem biztos. Szóval kurva jó lenne ilyeneket csinálni, csak időt adjon valaki (a pénzt kb leszarom, a nyerészkedés részét), csak közben meg éhen halni se kéne, mert reálisan nézve arra is jó esély lenne.

        1. Amúgy a blogkönyvnek már többször nekifutottam, egy sablonkezdeményt még meg is írtam, amibe csak importálni kell a régi posztokat, de aztán mindig elhasaltam, mert már az hatalmas meló, hogy kiválogassa az ember a valóban érdemeseket, majd a köztes részeket kitöltse némi magyarázószöveggel, az egészből aztán ebookot gyátson, de úgy, hogy akinek kell, az kinyomtatható is legyen, szóval nem tudom. Egyelőre tuti nem lesz semmi, bár aztán ki tudja, lehet egyszer a nyakamba esik egy felesleges és szabad egy-két hónap, és akkor én meg a könyvnek.

         1. már én is régóta gondolkozom hogy legalább a bajnoki évünket meg kéne így csinálni, ott maga a blogposztok a kommentekkel egy óriási sztori, ahogy fokozatosan mászik ki mindenki a pesszimizmusból (utoljára persze én) és kezd el reménykedni, majd drukkolni, majd őrjöngeni, az őrületig… azt valahogy meg kéne csinálnunk. Nyilván válogatva, szerkesztve, stb.

          1. Én már olvasgattam vissza azokat a posztokat és kommenteket, pontosan az újra átélés céljából, mindenkinek ajánlom. :)

        2. Persze, ne értsd félre, ez amolyan jóindulatú provokáció volt. ;)

    2. ha valaki, akkor ti tudjátok megírni Rossi kispesti kalandját. hajrá! :-)

   3. Thx, marad a K.L.T.E. Műhelyéből a Kispesti Krónika II. Und az Ultrashopból a Vendégszektor fanzine eddig Megjelent számai! 🙋

   4. Thx, marad a K.L.T.E. Műhelyéből a Kispesti Krónika II. Und az Ultrashopból a Vendégszektor fanzine eddig Megjelent számai! 🙋

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.