Napikispest 2019.01.04.

 • átalakul a TAO // 50 milliárd forintban maximálta a kormány az éves szinten lehívható TAO összegét az összes látványcsapatsportágra, sőt, elméletileg növelte a valódi ellenőrzés szintjét is, és engedélyezte, hogy a TAO stadion/létesítményfenntartásra is elkölthető legyen. Részletek a 24.hu cikkében.
  • váratlan fordulat, kíváncsian várjuk, hogy milyen hatásai lesznek a magyar sportéletre. Azt már láttuk, hogy a nyakatlanul lehívható TAO mivel járt, talán majd most.
 • Pölöskeit // a klubhonlap már nem jelöli a keretben.
 • Pilík @ Pribram // a csakfoci átgazolási oldalán jelent meg a következő szösszenet: (Pilíket egyébként a Honvéd Instagram-oldalára kitett edzőtermi képeken se láttuk, de az lehet véletlen is.)

A Budapest Honvéd középpályása, Tomás Pilík a napokban a cseh élvonalbeli 1. FK Pribram csapatával kezdte meg a téli felkészülést. A 30 éves játékos augusztusban a Zbrojovka Brnótól került a kispestiekhez, ahol nyolc mérkőzésen kapott lehetőséget az őszi szezonban. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs, ám úgy tűnik, nagy esély van arra, hogy Pilík visszatér a Pribramhoz, ahol korábban karrierje jelentős részét is töltötte. (pribramsky.denik.cz)

“Napikispest 2019.01.04.” bejegyzéshez 39 hozzászólás

 1. Kell a pénz a kórházakra (ami nagyon helyes) DépUNC után DéCeKo a szűkebb régióban!
  Bizonyosan van egy átértékelése a dolgoknak, a feneketlen TAO támogatásról bebizonyosodott, hogy ebben a formájában nem hozta az eredményeket, amit vártak tőle.
  https://index.hu/belfold/2019/01/03/szuperkorhaz_egeszseges_budapest_program_egeszsegugy_epitkezes_del-pesti_centrumkorhaz/
  Stadion/Kórház populista kérdéssel kapcsolatba, ha más a lejátszási sorrend, bizonyosan más lett volna az elfogadottsága is. Gondolom van/lesz egy trend váltás, mert mindkettőre szükség van és az arányosság nagy erény ebben az esetben is.

  1. Pedig az kórház építésben/egészségügyben is lehet lopni, sőt. A nagy baj az, hogy a kórházakban nincs orvos meg nővér – pont mint ahogy a stadionokban nincs néző meg tehetséges fiatal.

 2. Csakfocis.hír:
  A Budapest Honvéd középpályása, Tomás Pilík a napokban a cseh élvonalbeli 1. FK Pribram csapatával kezdte meg a téli felkészülést. A 30 éves játékos augusztusban a Zbrojovka Brnótól került a kispestiekhez, ahol nyolc mérkőzésen kapott lehetőséget az őszi szezonban. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs, ám úgy tűnik, nagy esély van arra, hogy Pilík visszatér a Pribramhoz, ahol korábban karrierje jelentős részét is töltötte. (pribramsky.denik.cz)

 3. Ugyanígy csakfocis hír:
  Eldőlt a 24 éves Prosser Dániel sorsa a román élvonalban szereplő és ott a 4. helyen álló Sepsi OSK csapatánál. Bokor János, a székelyföldi klub sportigazgatója elmondta, hogy a Puskás Akadémiától kölcsönben érkezett támadó középpályás visszatér az NB I-es csapathoz, tavasszal már nem számítanak rá. Prosser mindössze két bajnokin játszott ősszel.

  Remekelnek a külföldön játszó magyarok:Guzmics,Kocsis,Prosser,Bobál,Elek…Korhut szintén megy kölcsönbe,mert nem fér be,a Stoke-os kapus gyereket angol hetedosztályba adták kölcsön,Szerető is lenyilatkozta,hogy mindenáron el akar jönni a Stoke-ból.Stiebert is el akarják adni,mert túl magas a fizetése.Öregbítik a srácok a magyarok hírnevét külföldön.És akkor még ott van rajtuk kívül egy csomó játékos,aki vagy ül a padon vagy még a keretbe se fér be,lassan ők is kullognak majd haza.Tisztelet annak a nagyon néhány kivételnek!

   1. Nem nagyon szeretem Nagy Ádám játékát,mert ugyanúgy alibi focistának tartom,mint a Hidit,de a Nagy Ádám jóval többet fut és többször is ér labdába.Az idény vége felé kezdett már elég sokat játszani,az ő posztjára is hoztak most egy olasz válogatott játékost,valószínűleg nem a kispadra.

    1. Szerintem ő már nem reménység, de ha igen akkor is csak kettőnél tartunk. :)
     Amúgy össze sem hasonlítható a kettő, az egyik itt a mennyeiben is lefelé lóg ki a csapatából a másik meg a Seria A-ban se vallott szégyent.
     Remélem Hidi megtáltosodik a lengyeleknél, volt akinek már sikerült.

 4. Farkas Balázs úgy néz ki,elmegy az MTK -ból.Nem lennék meglepődve,ha esetleg nálunk is felmerülne a neve,tökéletesen illene a koncepcióba.Ő is többet volt szinte sérült az elmúlt 4-5 évben,mint egészséges.

  1. Szerintem azok a játékosok,akik amúgy is láthatók az első csapat keretében a honlapon,plusz talán még Soltész,Darabont és Pisont jöhetne szóba.

  2. 10 játékosból Holender, Nagy G. és Gazdag a 20 év feletti akadémista.
   7db u20-as akik a honlapon is a keret tagjai: Berla, Májer, Banó-Szabó, Temesvári, Kovács Niko, Szendrei.

 5. Eléggé lecsökkent a játékos keret 6 védő , 9 középpályás , hat csatár de a hat védő között Temesvári még nagyon fiatal és nem játszott még NB I-es mérkőzést,Kovács Nikolasz is hasonló.A középpályán Szendrei sem játszott még és a csatárok között Cipf és Májer is vékonyka,fiatal játékos.A legutóbbi Hemi interjuban még azt rebesgette,hogy Májer még nem NB I-es játékos és kölcsön adják majd.Balhátvéd Kukocon kívül nincs és ő nem is hátvéd,a védő munkája semmi,Uzoma középpályásnak van beírva.Holender csatárként szerepel és szerintem is ez az ő igazi posztja. Tehát kellene még egy középső védő,egy jobb hátvéd és egy balhátvéd.A középpályára kellene egy irányító,játékmester,kellene még egy védekező középpályás.A csatársorba kellene még egy középcsatár és még egy szélső.És ha Gróf elmegy még egy kapus is kellene.Most már tudjuk nagyjábol kik mennek el,kellene tudnunk,hogy kik jönnek !!!

  1. Pár kiegészítés:

   Szendrei már bemutatkozott pár percre az NB I-ben.
   – aki még nem mutatkozott be: Berla, Kálnoki Kis, Temesvári

   posztok szerinti lista:
   — kapus (3/1): Berla, Gróf, Horváth
   — védő (10/6): Batik, Heffler, Kamber, Kálnoki Kis, Kovács Nikolasz, Kukoc, Lovric, Skvorc, Temesvári, Uzoma
   — középpályás (7/4): Bamba, Banó-Szabó, Gazdag, Nagy Gergő, Pilík, Pölöskei, Szendrei
   — csatárok (6/6): Cipf, Danilo, Holender, Májer, N’Gog, Tischler
   — (dőlt betűvel azok, akik nem biztos, hogy maradnak, és vastagon szedve, akik idén egy percet sem játszottak // a posztok mögötti számok jelentése: kerettagok száma / pályára léptek és számolunk is velük tavasszal)

   – a posztonkénti lista alapján a számításba vehető játékosok száma 17 körül alakul, és ebben benne van már Cipf, Májer és Bamba is, akik csak perceket kaptak az ősszel.

   1. Köszönöm a kiegészítést,de ha megnézed a honlapon a most aktuális keretet,amiben már nem szerepelnek az eltávozott játékosok Uzoma a középpályásoknál van,Holender a csatároknál,Kovács Nikolasz is a középpályásoknál.

    1. Igen. Néhány játékosnál nehezen értelmezhető, hogy hol játszik mostanában. Holendernél például mi csak azt tudtuk kiírni a poszthoz, hogy “nem kapus” :)

  2. Tudjuk hogy kik jönnek.Kovàcs MMXVI Jocó a 4-6-os villamos megàllójàból,aztàn az a spíler ,akinek “Dzsepetto”mester éppen làbat farag,valamint két olyan csàvó,aki Észak-Koreàban aknàra lépett és hajlandó havi 6€~ért itt bohóckodni nàlunk.Van még egy màsik bombaigazolàs is a làthatàron,de azt még a tűzoltók nem tudtàk kiszabadítani a busz alól.Pedig az annyira okéj,hogy ilyet Öcsi bà óta nem làtott a bolygó.

    1. Hát, ami átigazolási időszakban történik itt általában, nem árt egy kis alkohol.

  3. már rég rá kellet volna csapni a széthulló vasasaból Risztevszki-re

 6. Minden rendben van ìgy ahogy van.Nem is értem ezt az egészet.Az öreg sìràsó befejezi amit elkezdett.Mi itt a gond?

 7. Egyéni értékelésem a jelenlegi játékoskeret tavalyi teljesítményéről tömören:
  Berla Attila,nbIII-ban jól védett.
  Horváth András,Magyar Kupa meccseken és az nb.III-ban voltak bravúrjai.
  Gróf Dávid,Egyenletes jó teljesítmény.
  Batik Bence, kezdeti bizonytalanság után jó folytatás.
  Iván Lovric,nb.III-ban voltak jó meccsei.
  Kánoki-Kis Dávid,értékelhetetlen.
  Kamber Djordje,a csapat legjobb teljesítményét nyújtotta,hibáival együtt.
  Skovorc Dinó,közepes játék.
  Temesvári Attila. nb.III-ban játszott.
  Bánó-Szabó Bence,voltak jó megmozdulásai.
  Founseni Bamba,ütközésre kényszerítve,sárga lapokat bevállalva.
  Gazdag Dániel,jó mezőnyjáték(az utánpótlás válogatottban is) ellenére nem ütközik,kevés a gól, gólpassz,kapura lövés.Heffler Tibor.szükség megoldás volt.
  Kovács Nikolasz,Magyar Kupában és nb.III-teljesített.
  Kukoc Tonci,gyenge védekezést,időnkét jó támadás váltotta fel,

  Nagy Gergő,érti a focit,de nem ütközik,hiányzik a gól,gólpassz.
  Szedrei Norbert.nb.III-ban és az utánpótlás válogatottban focizott.
  Uzoma Eke,sokat volt sérült

  Cipt Dominik,a jövő reménysége.
  Cirinó Daniló,Gólerős,néha önző volt a játéka.
  Holender Filip. bemutatkozás a Magyar válogatottban,a csapatban védő, középpályás,csatár poszton kiváló volt.
  Májer Milán,nb.III-ban gólerős volt,nagy tehetség.
  Tischer Patrik,még nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket
  N’ Gong Dávid,a látottak alapján több van a játékában.

  1. Ez amúgy eléggé elkeserítő. Van ajánlata Csehországból, van élő szerződése velünk, úgyhogy inkább közös megegyezéssel szerződést bontunk, hogy legalább egy minimális pénzt SE kapjunk érte. Holdampffal is így volt, szerződésbontás, 2 nappal később Hali. Ez milyen gazdaság???

   1. Gondolom, egy fillért se adna értük senki, így viszont nem kell tovább fizetni őket a szerződésük lejártáig.

    1. De azért durva,hogy Holdampf meg Pilik is állandóan el tudja adni magát újra és újra nulla játékkal/teljesítménnyel.És rajtuk kívül még hány ilyen játékos van,úristen.

     1. tényleg el tudják adni magukat, de tartok tőle, h ez csak a menedzserüket dícséri :)

     2. Bizony.És egy csomó valahogy mindig idekeveredik belőlük hozzànk.

     3. A mi vezetőink is mindig vevők az ilyenekre. Tízből egy bejön, utána évekig lehet arra hivatkozni. Pedig nem vagyok biztos benne, hogy nem érné meg inkább ötször annyit áldozni szezononként csak egy, hiányposztra kiszemelt igazán jó játékosra.
      Csak gondoljunk bele, milyen szuper videót lehetne összerakni pl. Hidi góljaiból, indításaiból stb., miközben, háááát…És ehhez képest milyen ajánlók/pedigrék alapján jönnek hozzánk, aztán kapnak szerződést pár edzés után a legnagyobb nullák. Scoutok helyett internetcsomagra költ Hemi, hogy legyen hol nézni az összevágott videókat.

      Ui: mondjuk Pilíkre előre megmondták, hogy Vadócz II, be is jött, ő is gyorsan lelép :)

      1. Az a durva,hogy amikor volt a Bozsik búcsúztató,egy kedves ismerősömmel mentünk fel és amíg én néztem a gálameccset,ő elbeszélgetett a Híres Gabival,nem is figyeltem ,hogy ő van mellettünk a családjával,csak utólag mondta ,hogy ő volt az.Na a lényeg,hogy mi már akkor se néztünk ki sokat a Pilikből,de a Híres váltig állította az ismerősömnek,hogy majd meglátjuk,hogy milyen jó a Pilik,edzésen is olyan jó dolgokat művel és hatalmas rutinnal rendelkezik,csak erőnlétben van kis lemaradása,blablabla.Hááááát….

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.