Napikispest 2019.01.08.

 • átláthatóság, TAO // az MLSZ kitett egy egészen fura anyagot az oldalára, amely már címében hirdeti, hogy “Az MLSZ továbbra is betartja a jogszabályokat” (értsd: a TAO átlátható, transzparens, satöbbi, jogszabályoknak megfelelően működik, nem közpénz, minden adatot publikálnak, ismét satöbbi). Nem tudom ti hogy vagytok vele, én rendszeresen szoktam kutakodni TAO témában, de az MLSZ oldalán valahogy sosem találok semmiféle részletes tájékoztatás a kérdésről. Ahogy például az Átlátszó  újságírói sem, akik egy kúriai határozatra hivatkozva szeretnének belenézni a dokumentumokba, azonban a szövetség mindezt csak 400 ezer forint ellenében, valamint egy titoktartási nyilatkozat alárása után biztosítaná számukra. #nemértem
  • 2018-ra például ennél többet egyszerűen eddig képtelen voltam kinyomozni, és ezt a linket se a szövetség oldalán találtam.
 • Lakat Károly és a Fradi // a Besúgnak blog Facebook-oldalán jelent meg egy érdekes ügynöki jelentés részlete 1967-ből, amely szerint Lakat Károly a következőt állítota:

„Lakat Károly a vitában kijelentette, hogy lehet neki nincs igaza, de ismeri tapasztalatból a helyzetet, ha vidéken meghallják, hogy jön az FTC, mindenkinek vigyázba kell állni, mert ez politikai feladat és produkálni kell. Véleménye szerint az FTC-t még most is más elbírálás alá veszik, mint a többi csapatokat. E véleményét arra alapozza, hogy úgy a játékosok szerzésénél, mint a pályaépítésnél az FTC-t nyomják. Ezt a véleményét mindaddig fent fogja tartani és neki nincs mitől félni, mert nincs vagyona, nincs pénze, háza, legfeljebb a szabadságát tudják elvenni, és ha kiszabadulna, ha lecsuknák, akkor is így nyilatkozna.”

Hoppá. Érdekes apróság, hogy 1967-ben Lakat pont az FTC edzője volt, ráadásul fölényesen nyerte meg a bajnokságot csapatával. Tartom, semmi sem volt tisztán fekete-fehér még az átkosban sem. (Tudom, hogy Fradi, de szeretünk foglalkozni a történelemmel, szóval, szeritem belefér.)

“Napikispest 2019.01.08.” bejegyzéshez 176 hozzászólás

 1. Kiábránditó ahogy Supka a fiatalkérdéshez viszonyul. Mostani nyilatkozata csak megerősiti hogy alapból nem bízik a fiatalokban.

  1. Nincs előttem Supka kispesti játékos pályafutása. Próbáltam utánanézni, hány meccset játszott itt játékosként,de nem találtam róla igy adatokat, csak az edzői múltjáról,de szerintem nem túl sokat. Van egy olyan hülye érzésem, hogy mivel ő sem játszott túl sokat fiatalként itt a 78-84-es kispesti pályafutása alatt, mert nem nagyon fért be és ez frusztrálta/frusztrálja,ezért most ugyanezt próbálja eljátszani a mostani fiatalokkal is. De remélem, hogy én tévedek !

   1. Nekem annyi róla az emlékem, hogy amikor “nehzeményezésre” került a produktuma az óra felöli kapu mögött, a gatyája lejjebb csusztatásával megmutatta a róla készült miniatűr mását. Nagyon hsanlított…😉 kb. ennyi, amire emlékszem a pályafutásából…

  2. A fiatalokhoz valahogy senki sem mer hozzányúlni. :( Rossi is bevallotta utólag, hogy Hemingway pressziója miatt játszatta a fiatalokat. Supkánál talán az lehet, hogy nem meri felvállalni azt az időszakot, amíg egy fiatal belerázódik az nb1-be, és inkább a hosszútávon gyengébb, de biztos (kész) játékosokra épít. :(
   A megoldás csak az lehet, ami Botka esetében is volt, hogy a nagyon tehetségesek olyan nb1-s, nb2-s csapatokhoz kerülnek, ahonnan visszakerülve, már meccsrutinnal, tapasztalattal rendelkeznek és úgy már könnyebben bekerülhetnek a nagycsapatba. Pl. meggyőződésem, hogy Bobál Geri is, ha kölcsönbe lett volna a ZTE-nél, akkor ha télen visszahoznánk már sokkal jobb teljseítményt mutatna.

   1. Ha nem lett volna Csábi, aztán az u20-as pénz az mlsz-től, Botka és Bobál Dávid se került volna vissza

 2. Nagy Sanyi hosszabbított Debrecenben, vele már nem fogjuk pótolni Dávidot.

  1. hála az égnek
   nem rossz kapus, de legalább 1-2 fokkal Dávid mögött

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.