Mastodon

Hurrrá, megszűntek a KÖTELEZŐEN névre szóló jegyek!

Helló, 2014!

  • Fiatalszabály – bukó.
  • Légiósszabály – bukó.
  • Szurkolói kártya – bukó.
  • Névre szóló jegyek – bukó.
  • 12/20 csapatos bajnokság – bukó.
  • Leekens – bukó.

Soroljuk még az MLSZ hihetetlenül jó ötletetit az elmúlt évekből? Tényleg az van, ha nem basztatnák a magyar futballt, akkor ekkora baj sem lenne.

Az MLSZ elnöke többször hangoztatta: a szurkolási körülmények javulásával, valamint a komolyabb atrocitás nélküli elmúlt időszak tükrében indokolt a jegyrendszer módosítása, és sürgette a jogszabályok enyhítését.

A sporttörvény tavaly évvégi módosítása (2018. évi CXXXV. törvény) több ponton is változtatott a sportrendezvények jegyértékesítésével és biztosításával kapcsolatos rendelkezéseken. A módosítások érintik a beléptető rendszerek alkalmazásával és a névre szóló jegyértékesítéssel kapcsolatos korábbi rendelkezéseket is.

Az MLSZ mai elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a jogszabállyal összhangban a jövőben csak a kiemelt, vagy fokozott biztonsági kockázatú mérkőzéseken lesz kötelezettség a névre szóló jegyértékesítés. Az egyéb (normál besorolású) mérkőzéseken a rendező klubok dönthetnek arról, hogy működtetik-e a beléptető rendszert, és névre szólóan értékesítik-e a jegyeket. Továbbra is az ő feladatuk a rend és biztonság megteremtése. Ugyanez a szempont érvényes az MLSZ saját bonyolítású eseményeire is, azaz a normál biztonsági minősítésű hazai válogatott mérkőzéseken szurkolói kártya nélkül lehet majd jegyeket venni.

Érdemes ugyanakkor megtartani a szurkolói kártyákat, hiszen a válogatott szurkolói klubtagságot csak kártyabirtokosok szerezhetnek, a klubtagok számára pedig további szolgáltatásokat (elővétel, jegyárkedvezmény, nyereményjátékok) nyújt a szövetség.

A mérkőzések túlnyomó részénél tehát teljes mértékben a klubok határoznak arról, milyen módon értékesítik a jegyeket rendezvényeikre.  (via MLSZ)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||