Napikispest 2019.03.04.

Baráth Boti // mindeközben bemutatkozott bajnokin a Kansasban. 1-1-nél jött be a 69. percben, és egy utolsó perces góllal kapott ki a csapata. (via csakfoci)


Ennyit számít a Vadóczcal eltöltött pár forduló az elején. Az utolsó 20 forduló alapján (a 23-ból) mindössze három pontra vagyunk a kieséstől. Valahol vicc a magyar bajnokság, hogy mindeközben valójában két pontra a dobogótól.

“Napikispest 2019.03.04.” bejegyzéshez 43 hozzászólás

 1. Köszi az új posztot! A másiktól már kezdett depressziós hangulatom lenni.

 2. A táblázat tökéletesen megindokolja, hogy miért van szükség a váltásra..

 3. És ebben a táblázatban még benne van 3 vadóczos meccs 6 pontja, ami nélkül még rosszabb a kép.

 4. Köszi az új posztot! A másiktól már kezdett depressziós hangulatom lenni.

 5. A cikkből nem derült ki, hogy Boti hogy játszott, mennyire volt szerepe a győztes gól ki nem védekezésében. Közben megtaláltam a gólt a youtube-on. Nem sok köze volt hozzá, két másik csapattársát fűzte be a csatár.
  Jó lenne, ha stabil kezdő válna belőle.
  A link: https://www.youtube.com/watch?v=7cj8fJmJDJw

  1. Tudod, mi a ciki ezen a videón? Hogy Magyarországon a “legnépszerűbb” sportágban nincsenek 6 meccsen annyian, mint Amerikába 1 meccsen, ahol az európai foci CSAK az ÖTÖDIK legnépszerűbb csapatsportág.

   1. 1. 300 milliós ország
    2. az emberek nem úgy kaparják össze a kis pénzüket túlmunkával

    1. 1. Ezzel nem tudok vitatkozni. Nálunk a 10-15 ezer ember lenne a max, de annak is örülhetnénk.
     2. A bevásárlóközpontok, mozik és egyéb szórakozóhelyek tele vannak. Nem igaz, hogy nincs vásárlóerő, csak manapság nem trendi meccsre járni, főleg ha még a színvonal is vacak és a virsli is hideg a büfében (lásd Hidegkúti).

       1. Ja, ja! De utálom a tirpákokat, akik bepofátlankodnak a sor elé, legtöbbször látványosan észre sem veszik, hogy már 10 ember vonatozik egymás mögött! Ez rendszeres a Hidegkútiban.

      1. Tudni kell büfét választani! Én az első két sörömhöz sorban állás nélkül jutottam hozzá. Mondjuk a 3.-ért sem álltam sorban, mert addigra lehúzták a redőnyt. 🙂

   2. Amerikában nagy hangsúlyt fektetnek a foci szórakoztatás aspektusára. Miben nyilvánul meg?
    * jó infrastruktúra,
    * programok a meccs előtt és után,
    * szurkolói kapcsolattartás magas szinten, ott minden a szurkolókért van, amíg nálunk legfeljebb a tulajdonosokért,
    * merchandising,
    * látványos foci előtérbe helyezése az európai bunkerfoci helyett,
    * előbbit az is elősegíti, hogy franchise rendszerben működnek, nincs kiesés,
    * lebonyolítás: rájátszási rendszer, ami izgalmassá teszi a végjátékot.
    Na most a felsoroltakkal nem kell feltétlenül egyetérteni, de Magyarországon kb. az infrastruktúra az, ami az ottani mércével egyáltalán összehasonlításra alkalmas.
    Felmerülhet, hogy ha egy tradicionális sportból showt csinálsz, akkor az rengeteg divatdrukkert vonz. Ahogy elnézem az amcsi közvetítéseket, van ott bőven fanatikus is, emiatt számomra nem visszataszító.
    Nem biztos, hogy az ötödik sportág manapság. Én úgy emlékszem, hogy pár hónapja olvastam valahol, hogy már a baseballt és a hokit is megelőzi népszerűségben. Tojáslabda, kosárlabda még előtte van.

    1. És kit zavarnak a “divatdrukkerek”? (Már az elnevezés is röhejes.)

     1. Engem nem, csak legfeljebb a szittyaszurkereket, akiknek az ősapjuk a Vereckei hágón át is piros-feketében, zöld-fehérben vagy lila-fehérben érkezett.
      De komolyra fordítva:
      Például a PL meccsek hangulattalanságáért őket teszik felelőssé. (drága jegyet ők tudják megvenni, az igazi szurkolók már nem, a stadionban pedig síri hangulat)
      A mi kis magyar focinknak nincs ilyen problémája, mi már néhány ezer divatdrukkernek is örülni tudnánk, akik pusztán trendiségből járnának meccsekre Ben-Hatira, Obinna vagy Lanzafame mezekben.

      1. voltam egy pár PL-meccsen az elmúlt években, mindennek nevezném, de hangulattalannak nem. az, hogy például a wembleyben, az emiratesben vagy a stamford bridge-en nem megy az állandó őrjöngés, az teljesen más miatt van – ugyanaz a kultúra, mint a kispesti korzó, vagyis elvétve szurkol a többség (és ez a spanyol és olasz bajnokságban is így van).
       de például a PL-ben is olyan koreográfiák vannak, hogy beszarsz. ráadásul a legtöbb csapatnál bérletet venni csak kihalással lehet, sőt a jegyárusításban sok helyen bevezették a pontrendszert (minél több meccsre mész el egy idényben, annál nagyobb esélyed van jegyet venni, vagyis aki csak a rangadókra menne el, valószínűleg nem jut be, mert a jegyvásárlás későbbi szakaszában vehet csak jegyet).

       a PL-ben a legtöbb hazai meccsre kb. 30 fonttól be lehet jutni. az átlagos angol minimálbér 8 font/óra, vagyis négyórányi munkával meg lehet keresni az árát.

   3. a statisztika igaz, de nem annyira meglepő, én igazából cikinek se érzem, hogy a világ legnagyobb sport fogyasztó országával szemben elvérzünk az összehasonlításban. Ilyen szempontból igazságtalan is összemérni a két országot. Megkockáztatom, hogy egyik nemzettel se lehet összehasonlítani a sporteseményekre járás és a sport szerepét az amerikaiak identitásában, kultúrájában. Gyorsan hozzá is teszem, hogy a 4 major sportból 2-ben jelenleg szünet van.

 6. Miért van szükség a középpályán egy tapasztalt, éles szemű a mérkőzést olvasni tudó irányítóra ( lásd Vadócz ) ? Ben Hatira is inkább támadó felfogásban játszott, ami nem baj , de a jó szemű irányító továbbra is hiányzott. Ezzel nem Nagy Gerit , vagy Gazdag Danit akarom bántani, de én így látom. El tudtam volna képzelni N’Gog , Danilo csatárpárost és Hollendert esetleg Ben Hatira helyén ( vagy netalán Kukoc Toncit beáldozni ) , a Ben meg lehet meg tudja oldani az irányítót , bár ez csak az én feltételezésem.

 7. Viszont az is igaz, hogy a 4. helytől is 3 pontra vagyunk. Szóval levonhatjuk a konzekvenciát, hogy Európában kevés olyan “érdekes” bajnokság van, mint a magyar, ahol ennyire “azonos képességű csapatok” találhatók. :) És ennyi “érdekes” eredmény…
  Teljesen egyetértek abban, hogy – bár Honvéd / Kispest drukker vagyok amióta az eszemet tudom – a magyar labdarúgás igazi kritikája az, hogy ez a Bp. Honvéd ott tud még lenni a dobogóért folytatott harcban. Ezt alapul véve – bár elfogadni nem tudom -, de megértem az Öreget, hogy esze ágában sincs több pénzt belefeccőlnie ebbe az egészbe, mert minek. A kiesés szerintem nem fenyeget minket egy ideig, igaz bajnokok sem hiszem, hogy leszünk egy 10-15 éves időintervallumon belül, de a nemzetközi kupa esélye benne van a pakliban.
  Ami nekem mint szurkolónak igazán fáj, hogy nincs 3 jó passz egy támadáson belül, nincsenek cselezni tudó játékosaink és az előreívelgetős ad hoc jellegű játékon kívül a csapat nem tud semmit felmutatni. Voltak, vannak egyéniségeink (jelenleg Gróf, Filip), de ők is magyar szinten egyéniségek, ezzel persze nem szeretném kisebbíteni az érdemeiket, csapatként sem tudtunk Rossi óta igazán játszani.

  1. a tavasz vége 2018ban elég jó volt
   Fradi ellen szoros meccsen 1-1, Újpestnél sokkal jobbak voltunk, Vasast simán vertük

   a nagy probléma, hogy általában is nagyon gyenge színvonalúak az nb1es meccsek, passzhibák, nincs tűz, a nézők eltűntek a stadionokból
   mi akkor lehetnánk esélyesek, ha a játékosainkban minden meccsen viszont ott lenne az a bizonyos tűz

 8. azért ezt a meccset.. nálunk ilyen hóban utóljára mikor játszottunk???

  1. Denver 1600 méter feletti magasságon fekszik, sűrűn lehetnek ilyen meccsek.

    1. thx!
     most már látom az oldalon.
     “hiánypótló szponzor…” :D

  1. – mérsékelten védte Supkát
   – abban igaza van, hogy itt a játékosok, edző fikázása a bajnokság véghajrájában bomlasztó
   – lehet, eladunk valakit (szerintem Gazdag esélyes, esetleg egy formába kerülő Hatira/Mezghrani lehet erre esélyes)
   – min 4-5 játékost kell hoznunk nyáron
   – lesz szponzor – de ki tudja meddig?

   1. “a játékosok, edző fikázása a bajnokság véghajrájában bomlasztó”
    Ez igaz. Párszor mérgemben szidtam én is, de ha belegondolunk, ezzel kizárólag negatív hatást lehet elérni, a szurkolók hangulata cseppet sem befolyásolja Hemit. Viszont ha ez a hangulat picit is átragad a csapatra, az nem ok. Nekik kutya kötelességük tisztelniük kell az edzőt, különben csak anarchia lesz. Attól sem fognak jobban játszani,k ha őket szidjuk.
    Szóval én visszafogom magam, arra kéne koncentrálni, hogy a jelenlegi helyzetből hogyan hozhatjuk ki a maximumot.

    1. évek óta remek támogatást kap a csapat.
     hónapok óta kapja ezt a támogatást úgy hogy ötlettelen, nézhetetlen, eredménytelen játékot tol a szerencsétlen szurkerek arcába, akik néha több 100 km-t utaztak ezért adott esetben -5fokban.
     szóval árnyalnám ezt a képet, főleg Ati szombati röhögő müsorát látva.
     és minden elismerés annak a pár100 fős magnak, akik 90 percen át bíztatják a csapatot!!
     sokkal többet érdemelnének.

    2. Részben tudok egyetérteni. Van egy szint, amikor elfogy a türelem. Nem csak Attilának, hanem az egész csapatnak tudnia kell, hogy ez számunkra kevés. Nem is emelném ki kizárólag az edzőt, mint hunyót.
     Szerintem még időben szólunk. Persze a közlés módján lehet és kell is vitatkozni. (vérmérséklet és gyerekszoba kérdése)

  2. Honnan ez a kicsizés? Senki egy szóval se mondta, hogy cubacola…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.