Napikispest 2019.03.05.

A tartalomból //

 • Supka marad.
 • Lesznek távozók és érkezők az idény végén, a scoutok dolgoznak a 4-5 új igazoláson.
 • Új szponzor érkezik.

Apró megjegyzésem van mindössze: a szurkoló kit kezdjen ki, ha azt látja, hogy tartósan nem megy a csapatának?

 • A tulajdonost, ahogy az Öreg is megjegyzi? Felesleges, mert a tulajdonos állandó, vele együtt kell élni, nevezzük meghatározottságnak. Szidni teljesen felesleges, mert pont ugyannyit ér, mint éltetni ugyanakkor. Ahogy mondani szokják: anya csak egy van. (Ebbőlk következik, hogy ez egysége miatt bármilyen jelzővel illethető, és mindegyik áll.)
 • A csapatot? Március van, kialakult a keret, módosítani szinte lehetetlen rajta érdemben.
 • Marad tehát az edző és a szurukolók. Tehát: vagy az edzőt szidjuk (nevezzük így), óhajtjuk a távozását; vagy magunkat szuggeráljuk bele, hogy a közepesebb, netán annál is rosszabb eredmények elfogadhatók.

Ha ebből a négyből lehet választani, akkor szurkoló legyen a talpán, és nevezzük ritkaságnak, aki nem az edzőt választja. Olyanok vagyunk, mint a gáznyomás egy zárt térben: a legkönnyebb kivezető út felé próbálunk terjeszkedni.

“Napikispest 2019.03.05.” bejegyzéshez 101 hozzászólás

 1. Hemi egy kicsit skizoid alkat lehet. Két hete még tűrhetetlennek, felháborítónak és minden rossznak elmondta burkoltan Supkát, most meg minden eszközzel védi egy ilyen szégyenteljes hét után. Csak én nem értem ezt?

 2. A”scoutingstàb”szorgalmasan böködi a Transfermarkt oldalàt …Pölö,N’Gogh,Ben,egy évig nem jàtszott egyik sem.A vilàgon mindenhol ez úgy megy,hogy az edző kér egy jàtékost posztra,aztàn a megfigyelő hàlozat megnézi pàrszor live,aztàn döntenek.Ki veszi ezeket még be?!

  1. Supka marad: Attila oroszlánként tüzeli gyerekeket, vibrál a szeme, egyelőre még bénítóan hat a fiúkra, de majd hirtelen fog kijönni a hatása rövidpasszos játékunkat titkoljuk egyelőre, hogy meglepetés legyen ellenfeleknek, jövőre Tonci 20 gólt fog lőni(16-ot bal külsővel) jó lesz ez…

   scoutok már dolgoznak: Érkezik több fiatal Burundiból egyik srác hihetetlen 12 éves és már 150-et is tud dekázni úgy hogy csak 5-ször esik le labda közben, valamint Amarra Balga hogy meg legyen Bamba párja középpályán majdnem játszott a MU-ban de nem tetszett neki Mourinho és visszautasította ajánlatot bár 40 éves az iratai alapján, de bizonyítékokat szereztünk hogy csak 22, FB-on írtunk már kiszemeltjeinknek.

   Új szponzor érkezik:
   Koccintó Vendéglő ingyen teát ajánlott fel a télen havat lapátoló szurkolók száméra, a kétoldalú ragasztót még keressük a mezre, de tépőzáras megoldás is szóba jöhet ha esetleg eltudunk adni még pluszban 1-2 játékost…

   1. Most jött ràd a viccelődés,amikor VV Zsuzsu majdnem leejtette a mobiljàt?

  2. Az biztos, hogy a mi modellünk tényleg tanításra, továbbadásra érdemes. A szkauting tanfolyamon – lásd a lenti linken – biztos ezt is tanítják, hogy miként figyelj meg élőben olyan játékost, aki még a Maghreb-ligában sem játszik több mint egy éve.
   Részletek a honlapon: http://honvedfc.hu/hirek/megfigyeles-alatt/2019-03-05

 3. Abban van igaza, hogy egy negyedik helyen álló, erőn felül teljesítő csapatnak lehet adni (még) türelmet, bár olyan nagyon nagy anyázás azért nem volt a játékunkhoz képest. Az nagyobb baj, hogy SA vagy nem ismerte fel, vagy nem hajlandó beismerni, hogy ész nélkül fociztunk 1:1 után és ez vezetett a zakóhoz. Szerencse, hogy csak 1:3 lett.
  A szponzorra viszont nagyon kíváncsi leszek!

 4. “Nagyon helytelen kikezdeni a játékosokat.”
  “A hétvégén Mourinho-val is kikaptunk volna, mert az edzők hozott anyagból dolgoznak.”
  :D
  Hemibá Drága, itt a blogon senki sem kezdte ki annyira a játékosokat, mint Maga ezzel a második mondattal… (azt már meg sem említem, hogy saját Magát is, mint Tulajdonost, mert azt ugyebár ki lehet kezdeni)

   1. Illetve az, hogy csak ennyit tud kihozni a hozott anyagból, akkor miért nem egy olyan ül a helyén, aki többet tud kihozni? :)

    1. Én nem mondom, hogy ne üljön ott. Már csak azért sem, mert nem látom ki jönne helyette.
     De az anyagot Ő hozta az tény, tehát a legfőbb felelősség is az övé ebben a témában.
     A másik dolog, hogy az adott anyag mire képes. Ennyire, vagy esetleg ki lehetne hozni belőle valami mást is? Lehet, hogy Mourinho-val nem ez lett volna a vége. Ki tudja. De mint Hanta is írta a tulaj-játékos-edző háromszögből az edzőt a legkönnyebb cserélni!

   2. Az anyagozás – még ha hozott is – rossz dolog, nincs jó hatással a teljesítményre. Ezt Hemi bá is tudhatná. :D

 5. Hát nézzük csak.
  Lehet szidni a ner-t, hogy hozzánk nem irányít szponzorokat, hogy nem ad a kormányzati tartalékból.
  Lehet szidni az ellenfél edzőjét, hogy miért nem alkalmazkodik Supi taktijához.
  Lehet szidni az ellenfél játékosát, hogy miért nem rúgja fölé a gólhelyzetét.
  Lehet szidni a bírót, hogy miért nem érvénytelenítette a Haladás góljait.
  Szóval lehet itt bőven csesztetni embereket, nem is értem, hogy miért pont Supka kerül a szurkolói célkeresztbe….
  :D :D :D

 6. Latabar
  A ket afrikai fiatalrol tudsz valami info morzsat csepegtetni?
  Megfeleltek vagy nem ? Milyennek tuntek?

 7. Eddig nem volt módom magasztalni a blog szerkesztőjét , de most megteszem . A provokatív előző blog SA-val kapcsolatban teljesen jogos volt. Igen is fel kell rázni a jelenlegi állapotot, mert már egy jó ideje fordulóról- fordulóra csak folytjuk magunkba a kínzó kérdést , mi romlott el és miért ? Hiszen ősszel még minden milyen derűs volt . Igen is Attilának ki kell valamit találnia, mert ez így igen kínos. Ahogy felismerte anno , hogy az általa preferált 4-4-2 nálunk nem működik, és ezt időben belátta ( szerintem komoly érdeme ) , most is meg kell vizsgálnia , először önmagában , mi az ami változásra szorul. Ezek nagy részét az itt kommentelő kollégák, már több kevesebb indulattal leírták, így most nem ismétlem. Erő a lábban, érzés a szívben, hajrá Vörös-Feketék !

 8. Basszus. Minek ez a tiltakozás. Most nem tudom mit vásároljak, hogy szponzort támogassam. Rám melegszik a kabát.

  1. szoval a toyotas pletykak akar igazak is lehetnek? :)
   epp kocsi vasarlas elött vagyok, innentöl könnyebb lenne a döntes

   1. köszönöm! akkor prius plust nezek a ford s.max helyett, ha a gatyamat rafizetem is…. :)

    1. ha befer harom gyerek hatra gyerekülessel+ egy iker babakocsi a csomagtartoba akkor nembanom :)

  2. A blogbohóc Danilozik vagy utólagosan a jólértesült szerepében tetszeleg?!:-)

  3. Van 4 a családba. A kutyusnak nem sikerült a vizsgája, vele egyenlőre nem kalkulálok.

  1. A google kereső úgy működik, hogy folyamatosan “járja” és indexeli az internetet, és amit talál, azt elmenti a saját szervereire. Amikor keresel, akkor tulajdonképpen a tárolt változatban keresel. A fenti időpont azért van, mert az dinamikusan változik, valószínűleg épp ebben az időpontban indexelte a Honvéd weboldalát a google, ezért látszik ez a dátum a tárolt változatban.

   1. Ott nem stimmel ez, hogy ez nem egy új hír, ami még nincs a hírfolyamban, hanem egy régi, már publikált cikk.

    Én úgy tudom a dátum mutatása (indexelés dátuma, vagy a publikálás dátuma) beállításfüggő, de ez már túl van az én tudásomon, szóval akár igazad is lehet. ;)

     1. Nem akarsz segíteni nekik (nekünk) szurkolói társadalmi munkában? :)

 9. Olvasom a Supkát kárhoztató, a Hali elleni vereséget megalázónak mondó véleményeket. Mintha ettől a Haladástól nem lehetne kikapni. Ettől a Haladástól amely lehet, hogy tökutolsó, de télen komoly erősítésen ment át a keret, azon kívül kirakták a már korábban is többször bomlasztó Halmosit, Horváth Feri pedig láthatólag valahogy feltunningolta a játékosai lelkét.
  Akik sima győzelmet vártak, azoknak ajánlom, vessék össze a két kezdőcsapatot. A télen megerősített Haladás tele van minőségi játékosokkal (Habovda, Saláta, a negyvenszeres szlovák válogatott, Dausvili grúz válogatott, Ivanov, bolgár, Holodjuk ukrán válogatott, Rui Pedro, Gaál Bálint…), csak még nem szoktak teljesen össze.
  Tényleg van, aki komolyan gondoja, hogy a mi csapatunkban összességében jobb futballisták léptek pályára szombaton? Mert annál a realitásérzékkel komoly gondok vannak…

  1. Hagyjuk már…kikaptunk a Diósgyőrtől is, aki a pofozógép szerepét tölti be! Supka sosem fog ebből az “anyagból” többet kihozni, pedig nem ennyi van bennük. Egy Honvéd nem kasphat ki a kiesőjelöltektől semmilyen helyzetben. De ezen túlmenően Supka egyetlen rangadót nem tudott behúzni, kár őt mentegetni…Jöjjön egy C-ligás olasz feltörekvő edző aki bizonyítani akar.

   1. Vidi is kikapott a Diósgyőrtől.
    Megvertük Felcsútot, MTKt is, tehát túlzásokba se essünk..

    Itt elég kevesen képesek a higgadt elemzésre, ahogy látom..

     1. És te az őszi MTK, Újpest, Vidi ellenit, ahol mezőnyfölényben nyomtuk, mégse nyertünk?

      1. Láttam, de azokat a meccseket meg se közelíti az utolsó meccseken mutatott produkciónk..Konkrétan az MTK ellen azért nyertünk, mert ők kihagytak egy 11-est és az utolsó percekben kapufát lőttek, és nem azért mert akár egy kicsit is domináltunk volna..
       A Felcsút elleni meccsen 2 orbitális védelmi hiba miatt nyertünk, de azon kívül lényegében egyetlen egy helyzetünk volt a meccsen és a második félidőben szinte egy kapuzott a névbitorló banda és Gróf nagy védésének volt köszönhető Varga fejesénél, hogy a végén nem egyenlítettek ki 10 emberrel..
       Az őszi utolsó meccseken és tavaszi fordulókban (a Fradi meccset leszámítva) nem volt olyan, amikor értékelhető teljesítményt mutatott a csapat.. Ez az igazság..

       1. “MTK ellen azért nyertünk, mert ők kihagytak egy 11-est és az utolsó percekben kapufát lőttek, és nem azért mert akár egy kicsit is domináltunk volna..”

        Ezekkel az egetverő baromságaiddal meddig égeted még magadat?
        Eleve nem is volt valójában tizenegyes, az MTKnak a kapufán kívűl szinte helyzete sem volt..

        1. Te melyik meccset nézted? Az első MTK 11-es full jogos volt, és a másodikat is meg lehetett adni, mert Kálnoki-Kis keze rajta volt Bognáron amikor elesett. Nekünk volt 2 helyzetünk (N’Gong, Mezi) + egy tizi, nekik két jogos tizi+ egy kapufa..Ne mond már nekem, hogy domináltunk a meccsen.. Vedd már le a rózsaszín szemüveget..

         1. Bognár tizije egy vicc volt. Kambi meglökte kicsit, ettől kissé szétesett a mozgása, és nekifutott Kálnokinak és beesett alá. Ettől függetlenül a győztes gólunk kicsit a semmiből jött. Viszont szépen öltük utána a támadásaikat, bár sokszor simán ők voltak bénák. Ami még feltűnő volt, hogy az így szerzett labdákból nem tudtunk gólhelyzetekig jutni. Mint a Hali ellen az egyenlítés után.

          1. Ezért mondtam, hogy megadható tizi volt és nem 100%-os mint az első MTK tizi..

      2. Vidi ellen a Batik kiállításaig voltunk nagyjából partiban, Újpesten szinte kapura lövés nélkül hoztuk 0-0 a meccset, Hungária krt sem voltunk jobbak, sőt inkább a Dózsa focizott jobban. Egyedül az Mtk ellen voltunk jobbak.

       1. Újpest ellen fölényben voltunk Skvorc kiállításáig.Vidi ellen idegenben is jöbban kezdtünk.

    1. Mind a Felcsút ,mint az Mtk jobb volt, mint mi Igazi nyogvenyelos győzelem volt mind a kettő Az ott nem mutatott játékra építeni a jövőben képtelenség!

   2. Hanem mennyi van bennük,kb10 -12 ember + atomedző tàvozàsa utàn a BCS-ból?!

    1. A sztáredzőnkkel, aki képtelen ütőképes taktikát elővenni és csak a “vágjátok előre majdleszvalami” szart oktatja, tényleg csak ennyi. Aki ezt szereti az nézze…

  2. Ugye viccelsz?
   Habovda a kieső Balmazból jött, és most is kieső csapatban van..
   Saláta 34 éves, jóval túl van a zenitjén, nem véletlenül nem kellett már a Slovannak..
   Dausvilit a súly problémái miatt kirakták Diósgyőrből..
   Rui Pedro kb, 1,5 éve nem játszott rendszeresen
   Gaál Bálint a tavalyi kieső Vasast erősítette, most meg a kieső Haladást
   Holodjuk tavaly a nem túl acélos Karpat Lvivbe sem fért be, és csak U21 válogatott volt..
   Az egyetlen normális igazolásuk a bolgár Ivanov volt..
   Egyáltalán nem olyan veretes ez a Haladás, csak a szar taktikánk miatt vesztettünk. Hagyni kellett volna őket támadni és lekontrázni őket, akkor simán nyerünk ellenük, de mi teret adtunk a gyors feketéiknek..

   1. Ez pont azt jelentette volna, hogy hagyjuk őket támadni, és gyors kontrákat vezetünk..Akkor nem tudtak volna minket lekontrázni..

    1. Ja, csak ha “hagyod őket támadni”, lehet, rúgnak egy gólt.. mi meg nem..

     A Kálnoki-csere persze hülyeség volt.

     1. A Halinak mindenképpen három pontot kellett volna szerezni, így nem állhattak be védekezni, de mi megtettük nekik azt a szívességet, hogy feltoltuk a védekezésünket, így teret adtunk a kontráiknak.. Ha visszahúzódva játszunk, akkor kénytelenek lettek volna előrébb jönni, és akkor kihasználhattuk volna a csatáraink gyorsaságát, lett volna tér az üres területekre való belépésre.. Ehelyett az első félidőben N’Gong a védők között őrlődött, nem tudtunk egy normális támadást vezetni a betömörülő védelmük miatt (1 kapura lövésünk volt!!!!), ők pedig csak vártak a hibánkra..és ki is használták..

      1. Most már csak 11 pont a lemaradásuk. Nem a hali volt motivált, a mi játékunk volt széteső, és erőtlen.

    2. A tök utolsó,biztos kiesőt hagyjuk tàmadni?!Most ez komoly?!Meg majd ha màr Màjer kifàrasztotta a védőket,akkor majd Danilo?!Gyors kontràkat,amikor a félpàlyàról hazaadogatunk?!Gazdi+Gei meg majd àtlő?!Vadi öreg,majd a Bànó!Cipf végre alàírt!Az “öregmegmondtaazthogyjönnekakrasznodàriak!Stb.Óràkig lehetne sorolni(és ez nem a te hibàd),ezt a töménytelen baromságot,ami itt megy.

     1. Ha egyszerűen nem tudunk beállt védelem ellen játszani, akkor nincs más lehetőségünk..

   2. Ez igaz ,de szerintem a taktikánk nem volt olyan szar, mint egyes játékosok amilyen fegyelmezetlenek. Nagy Geri szavaiból legalábbis ezt sejtem.

    1. Dehogy igaz, Saláta a Fradinál is felmerült, nem mellesleg Kambernél fiatalabb..
     Rui Pedro már lenyomott 5 meccset a Haliban, nálunk Hatira 3-at úgy, hogymég csapata sem volt..

     Fossa a hülyeségeket a csávó, nemcsak a jelenlegi témában..

     1. Elsősorban arra értettem, hogy nem kellett volna nekik rontani, mint a “hülyegyerekek”. Az meg hosszú távon döl el, hogy milyen játékosok, nem 1 meccs alapján.

       1. Zseniálisan játszott. Ha helyette egy gyenge belső védő játszik, most a dobogót ünnepelnénk.

     2. Ja, a felmerült, meg a leigazolás 2 különböző dolog..Az utolsó 6 meccséből a Slovannál egyszer 1 percre cserélték be, egyszer meg félórára, a többit a padon töltötte..

      Rui Pedro kemény 524 percet játszott a 2018-2019-es szezonban a bajnokságot és a kupát is figyelembe véve.. Tényleg nagyon játékban van a gyerek..

     3. Gyerekek, láttátok ti a Hali elleni meccset? Ez a Rui Pedro olyan gyenge focista, hogy Kukoc minőségibb… olyan eladott labdái voltak ellenünk, hogy nem akartam elhinni, hogy ez a srác a fagyiban mint “sztár” igazolás érkezett!

    2. Olyan nincs, hogy egy csapat játékosainak többsége ennyire elfelejti, hogy mi a feladata..Ez is edzői hiba.. Továbbra is tartom, hogy egész meccsen megpróbáltuk benyomni a Haladást a kapuja elé, miközben tavasszal pont akkor nyújtottuk a legjobb teljesítményt (Fradi), amikor volt tér a csatáraink előtt..Egyszerűen felállt védelem ellen szenvedünk, mert Mezi kivételével nincs értékelhető szélső játékunk , nem tudjuk széthúzni a védelmet, ezért folyamatosan a védősor előtt passzolgatunk, a védelem bevonásával minden eredmény nélkül, és amennyiben elveszítjük a labdát a védők és a középpálya közötti passzolgatásban, akkor nagy bajban vagyunk.. A Hali ellen az első félidőben nyugodtan játszottunk , sikerült összehoznunk egy, azaz egy kapura lövést.. Nem egy-egy után szállt el a meccs, hanem az egész meccsen mutatott játékunk miatt..
     Nagyon jól mondta a válogatott meccseken Dárdai, a meccs végén kell megnyernünk a meccset, addig a szigorú védekezésre kell helyezni a hangsúlyt.. Nekünk is ezt kellett volna most tenni, mert a Haladásnak létszükséglet volt ez a 3 pont, és egy idő után ki kellett volna támadniuk..

     1. Felállt védelem ellen mindenki szenved. :) Szerintem ez a jelen futballjának legnagyobb problémája. Kiválóan védekezni szinte mindenki megtanult, ezért nehéz ma már bárki ellen játszani.
      Az igaz, hogy nem játszottunk jól, de a szélekről mégis elég sok beadás érkezett, de haszna nem volt. Vagy pontatlanok voltak, vagy a védők jól dolgoztak, vagy nem érkeztünk elegen. Ez a szélről beadogatós mintha nem lenne valami célravezető manapság, a múltkor hallottam is valahol, hogy a jobb edzők nem is szeretik már, mert kevés a haszna. Sajnos az nem hangzott el, hogy helyette mit lehet csinálni.
      Azt láttam még nagy gondnak, hogy az ellenfél védekezésének első vonalán (csatárok és középpályások) nehezen tudtuk átjuttatni a labdát. A középpályásaink valamiért nem léptek vissza, hogy segítsék ezt. Ezért sokszor a védők próbálták megoldani, ami elég veszélyes, ilyenből kaptuk az első gólt. Itt felmerül Supka felelőssége. Vajon van elképzelése, hogy ezt hogy kellene végrehajtani, és gyakoroljuk is eleget? Ha ezt nem tudjuk megcsinálni, akkor nem tudjuk a résekbe beinduló támadókat kiugratni, mert túl nagy a távolság, túl sok a közben lővő védő.

      Azt sem értem, hogy mi miért nem tudjuk kipasszolni a védőinket letámadó ellenfelet. Legtöbbször Grófig visszakerül a labda, ő meg előrevágja. Velünk szemben viszont az ellenfelek valahogy megoldják előrevagdosás nélkül. Az MTK és a Hali is megoldotta elmozgásokkal, üres területre befutással, hogy legyen megjétszható ember. Sőt, úgy látszott, hogy időnként automatikusan passzolták valamerre, nem is kellett gondolkodniuk. Itt is felmerül Supka felelőssége, mert mintha ez nem lenne kitalálva, begyakorolva. Pedig ha egy letámadó ellenfelet sikerül kipasszolni, akkor ugye már nem felállt védelem ellen kell támadni, van hely játszani.

      De ez csak egy szurkoló okoskodása. Lehet totális hülyeség. Nem vagyok szakember, edző, még csak nem is játszottam nagypályán se soha.

      1. Nekem főleg az utolsó bekezdés tetszik. Sokkal szimpatikusabb nekem ez a fajta vélemény, mintha valaki mások hozzászólását intézi el magabiztosan, pl így: ez hülyeség. Igaz, ő szakember a javából! 🙂

   3. Gondolom, szerinted a mi keretünk a Fradiéval, vetekszik…. :)

    De ha olyan szar kerete van a Halinak, mint mondod, miért is kellett volna bekkelnünk meg kontráznunk? Nem ciki az ilyesmi egy gyenge csapat ellen? :)

    1. Senki se mondta, hogy a mi keretünk a Fradi keretével vetekszik.. Azért kellett volna hátravontabban játszanunk, mert a Horváth Feri a kontrákra építette fel a csapatát, és ezzel megöltük volna a játékukat, plusz a Fradi meccs bebizonyította, hogy tudunk jó kontrákat vezetni, ha van tér előttünk.. Lsd. még az MTK elleni tízink is egy kontrából volt, ahol jól ki tudtuk használni Filip gyorsaságát..

   4. Az a baj, hogy ahhoz, hogy kontrázzunk, kellene tudni kontrázni.

    1. Azért a Fradi meccsen voltak szép kontráink és az MTK ellen is egy szép kontra után kaptuk a tizit..

     1. Ez igaz, de azért nem jellemző mostanában. Inkább elpasszolgatjuk és lelassulunk a végén.

  3. igazad van, ez a realitás, ami eddig nem jött ki a korábbi hali ellenfeleknél.
   vagy azoktól is mindtől rosszabbak vagyunk ?
   akkor tényleg ne várjunk semmit, hanem csukjuk be a bótot…
   de várj…mégsem, mert nemzetközikupaszereplésnemzetközikupaszereplésnemzetközikupaszereplés.
   akkor hol van a realitás+ az érzék…

  1. inkább fehér fekete ezüst logoval, ha kérhetném plíííz!!! ;) XD

     1. Shangyong??? Csak jelzem, hogy a lada szalon az autópiac mögött az lett…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.