Napikispest 2019.03.11.

válogatott // Rossi keretet hirdetett a szlovákok és a horvátok elleni meccsekre: Dibusz, Gulácsi, Kovácsik, Baráth, Bese, Kádár, Korhut, Lang, Lovrencsics, Orbán, Vinícius, Gazdag, Holman, Kalmár, Kleinheisler, Kovács István, Nagy Ádám, Pátkai, Szoboszlai, Balogh Norbert, Dzsudzsák, Holender, Nagy Dominik, Németh Krisztián, Szalai, Varga Roland (via MLSZ)

Piero Pini // ha csak egy cikket olvasol el a Fenoménók Attyáról, akkor azt mindenképp az indexen tedd.

osztályozókönyv // a hétvégi eredmény kint a szokott helyen. A sorrend egyébként: Gróf, Nagy Geri, Gazdag, Mezghrani, Danilo.

“Napikispest 2019.03.11.” bejegyzéshez 107 hozzászólás

 1. Funshot el lehetne hozni a Halitól, ha kiesnek..20 éves csak, tavaly próbázott nálunk is, csak sokt kért

  1. Okay, fiatalember, a mondata lezárásában van a lényeg, eeeeerrrrggggghhhh…

    1. csak nehogy bamgboyé-ba meg beleszálljanak a 42-es villamoson, mint szegény sunnyboyba

  2. ő volt az, aki ellenünk 3 ajtó-ablak ziccert is elbénázott, vagy a másik?

  3. Nem Újpesten próbázott? 2017 őszén már a Haladás U19-ben volt. Nálunk tuti nem lépett pályára edzőmeccsen. Legalábbis a felnőttben én nem láttam.

   1. Nem, Supka a Hali meccs után, amikor nekünk is gólt lőtt, említette, h egy-két hetet nálunk is készült és már nagyon közel voltunk ahhoz, h leigazoljuk.

    1. Úgy rémlik, az a balszélső, Ofosu volt. Ghánai-német, hamburgi nevelés, jàtszott holland, szlovák, horvát csapatban is

     1. nem, Funsho volt, ő rúgta a gólt ellenünk az első meccse.

       1. Ofusu nem is játszott az első meccsen ellenünk, márpedig a meccs kapcsán merült fel..
        mindegy amúgy

        1. Jaja, ezen nem veszünk össze, talán mindkettőről szó volt :) Vagy Supka összekeverte őket, mindenesetre akkor én emiatt fölöslegesen figyeltem kicsit jobban Ofosut :/

        2. Ofosurol volt szo , es azert nem igazoltuk le mert sokat kert , es kesobb mikor beajanlottak akkor mar megvoltunk posztra talan Hemy is emlitette

  4. Ha tényleg jó, akkor majd viszik a gazdagabbak. Ha meg nem, akkor meg minek…

 2. “A sorrend egyébként: Gróf, Nagy Geri, Gazdag, Mezghrani, Danilo.”

  Nálam a kapufa bejött volna a dobogó második fokára. :)

  1. Jó, egyelőre Feczkó feljuttatta a semmiből a Balmazt, majd MTK-t, azt meg nem tudom mit vártak tőle MTK-nál az biztos hogy fényévekkel jobb edző Supkánál…Lucsánszkynak egyelőre nincs ilyen eredménysora, nem kell mindent túlmisztifikálni…

   1. Lucsánszky annál a Balmaznál egy sokkal gyengébb Nyíregyet juttatott fel..
    Feczkótól semmi olyat nem láttam, ami miatt Supkánál jobb lenne…

   2. Supka meg magyar bajnok és kupagyőztes. Ha jól emlékszem…

    1. Az itt nem számít. A szurkolói hisztéria nem tűri el, hogy a csapata középszerü kerettel is ne vezesse a tabellát minimum 10 ponttal. Ha ezt nem tudja hozni az edző, akkor egy senki.

     1. baromira nem ezt várja senki! :)
      de a “rúgjuk p..án a labdát és majd lesz valami” taktikától kicsit többet várnánk a bajnok és kupagyőztes edzőtől

      1. Az edző hiába mond olyat, amit a játékos képtelen végrehajtani. A rövidpasszos játékhoz technikás, labdabiztos játékosok kellenének. Nem véletlen hogy Rossi idején is az előrevagdosós játék ment.

       1. Ebben egyetértünk.
        Emlékszem, az egyik bajnokin, amikor asszem Lovric már kb 15. alkalommal rúgta előre ész nélkül a labdát, akkor Rossi vörös fejjel üvöltözött vele, h mi a f@szt művel.
        Rossi sem azt kérte a csapattól, h vagdossák előre állandóan ész nélkül a zsugát, de hát más a megbeszélt taktika, és más az, amit meg tudnak belőle valósítani a játékosok. Ez képesség, játékintelligencia, taktikai képzettség kérdése együttesen. Hiába kapsz alapos taktikai képzést (pl Rossitól), ha az első két szegmensben gyenge a játékoskeret…

     2. Én már láttam arra is példát, hogy egy edző pályája első felében sikert sikerre halmoz, majd megtörik a varázs, és azt követően kivétel nélkül bukik. Ilyen volt a Mágus, Isten nyugosztalja! Sajnos Supka eredményei sem maiak.

      1. OK, de azért a csapat jelenlegi helyezése ezzel a játékosállománnyal nagyobb edzői teljesítményt feltételez, mint Zidane 3 BL-győzelme a Reallal.
       Ehhez képest jönnek a begőzölt vélemények Supkával kapcsolatban azok részéről, akik magától értetődőnek gondolták a 3. helyezést vagy a kupagyőzelmet (de méginkább mind a kettőt), hiszen ki másé is lehetne…:)))

       1. Nem értek egyet. A játékosállomány nem olyan rossz. Rosszabbat és jobbat is ki lehetne hozni belőle, edzőtől függően.

       2. Én csak azt nem értem, mi értelme elbotorkálni a nemzetközi kupáig, amikor sejthető, hogy nyáron ismét kezdődhet a távozók pótlása. Most sem tűnünk túl acélosnak, vajon nyáron erősödünk?

  2. Aaaaa.Egy barátom fia a Budaörsben játszott, nezhetetlen dögunalom volt az egész nála.A Nyíregyházi haverom is azt mondta, hogy siralomház amit jàtszatott velük.Teljes tévedés az MTK-hoz vinni.

   1. Amennyiben jövő ilyenkor még ott lesz, kurvara meglepődnék.Oda a támadó-passzoló Kaszinó Gyuri kellene.

    1. Ebben is van igazság, de Bognár lejáratta magát azzsl az üggyel. nb1es szinten
     Viszont ez a Lucsánszky intelligens pali.

  3. Ha ezen a szinten tartják a keretüket, jövőre is komoly esélyesei a 8. helynek.

 3. Szerintem Gróf nem csak Kovácsiknál, de Dibusznál is jobb formában van

 4. Azért Gróf kihagyása számomra meglepő. Mármint a v. keretből.

  1. fradi elleni meccs után azt hittem, hogy bejátszotta magát a keretbe.

  2. Pedig Kovácsik nincs jó formában, helyette el tudnám képzelni. Csak magunk közt, azért Grófnak is voltak gyengébb meccsei az elmúlt hetekben.

     1. Nincs védelem se kp előtte, ellentétben a Dibusz-Kovacsikkal.Nem adnàm egyikert sem. A tizikről ne is beszéljünk. Azonkívül kivédte nekünk az aranyat, meg úgy nagyjából bent tart minket a mennyeiben.Azoknàl jöttek bekkek, előle meg eltűnt a Boti-Bobal-King , csak így hirtelen. Meg a Vadi és csatarsor is.Lehet basz@kodni, hogy aki maradt az is jó, de nem az.Kp szűrés NULLA, “védelem”:aki bújt, aki nem. Na, ott kell teljesíteni, nem a fidibe meg a fagyiba.

      1. Nehéz vitatkozni az általad írtakkal, mivel minden igaz, amit írtál. Ezért behoznám azt a szempontot, ami a kettővel ezelőtti kommentet részletesebben indokolja, megvilágítja. Dávidnak van egy gyenge pontja, ami miatt az elmúlt mérkőzéseken többször hibázott vagy csak szerencséje volt. Nem tudom, hogy ez térérzékelési probléma vagy képzettségbeli hiányosság. Profi kapus tudná ezt eldönteni.
       Amíg a vonalon bravúrt bravúrra halmoz, tiziket véd, addig a szögletekre, beadásokra, beívelt szabadrúgásokra elég gyakran rosszul, rossz ütemben mozdul ki. Ezt sajnos nem lehet a meggyengült védekező középpályássorra fogni. Persze még így is szívesebben látnám Kovácsik helyett.

       1. Ne haragudj, de hogy a fenébe ne lehetne vitatkozni vele. Elég csak megnézni a tabellát, vagy az eredményeket: nagyon kevés gólt kapunk. Hanta biztos elő tudna rántani egy olyan statisztikát is, hogy a többi csapathoz képest kevés a kapunk felé leadott és a kapunkat eltaláló lövés. De statisztika nélkül sem az az ember élménye a meccseinken, hogy sorra jönnek a lövések Gróf kapujára, aki rengeteg bravúrral egyedül tartja meccsben a csapatot. Pláne nem egyedül ment meg minket a kieséstől. Valóban vannak fontos védései szinte miden meccsen, sőt gyakran bravúrjai, pontot, pontokat (rofl) érő védései, ezért maximális elismerést érdemel, és talán válogatott meghívót is, de igenis van előtte komoly védelem, és komoly, hatékony védekező középpálya.
        A viszonylagos eredménytelenségünk (ne feledjük, csak egy pontra vagyunk a harmadik helytől) a kevés rúgott gólnak tudható be.

 5. Mondjuk az első kapufánál Dávid épp lepkékre vadászott, nem mutatott volna jól a házaló videójában az a jelenet, ha a kapuba pottyan a labda. De hát jó kapusnak van szerencséje. :)

 6. ” Ádám a kivétel, aki erősíti a szabályt. Felróhatják nekem, hogy úgy is számítok rá, hogy nem lép pályára minden hétvégén, ezért vállalom is a felelősséget, de egyszerűen nincs olyan játékos, aki helyettesíthetné.”
  most komolyan, elfogultság nélkül…azt a szürke védekező -jobb esetben labda kihozó- játékot nem tudná Nagygeri lehozni “nagyádámos” szinten ?

   1. feltéve – de meg nem engedve- h komolyan veszem a válaszodat… :)
    vajjjon mit tud Ádi a padról, amit Geri nem tudna a jelenlegi zakatolós formájában?

    1. 90 százalék felett emberhez passzolni. Ebben Geri sajnos sokkal rosszabb.

     1. embere válogatja…+ én elfogult vk,.
      ui. 90% = passzolok a mellettem álló szűrőnek 3 méterre…

      1. Egyébként teszem hozzá nem véletlenül mondtam a téli edzőtábor előtt, hogy inkább terembe kellene vonulnia a csapatnak. Pár éve Ádika még többet járt kollégáimmal teremfocizni, mint amennyi időt nagy pályán töltött, ennek jelentős szerepe van abban, hogy kicsiben is meg tudja oldani a dolgokat, ami nálunk sajnos nagyon kevés játékosra jellemző.

     2. Ez olyan mint teniszben hiába van nem sok ki nem kényszerített hibád, ha nem ütsz nyerőket

  1. Elég közelről volt szerencsém látni az utolsó válogatott meccsen Nagy Ádám játékát. Messze kiemelkedik a magyar mezőnyből a posztján. Nagy Gerit szeretjük, tiszteljük, de teljesen más kaliber. Ádám sokat fejlődött (még a Bologna kispadján is).

   1. Elég szomorú ha kiemelkedik, nagy nulla Nagy Ádi, egy igazi alibijátékos, maximum passz hossz 10 méter nála, egy az egyben nem ver meg senkit, nem is túlzottan gólképes….Gazdag jobb nála sokkal.

    1. Mivel szerencsére van összehasonlítási alapom, ezért nyugodtan merem állítani minden elfogultság mellett, hogy Gazdag nem jobb nála. (ráadásul még a posztjuk sem ugyanaz, de gondolom ezt tudod)

     1. Az lehet hogy nem ugyanaz a posztjuk, de Gazdag sokkal jobb lenne Ádi posztján…

      1. Gazdi tök lassú fejben, ezt már számtalanszor megbeszéltük itt a fórumon. Hiába pengés, ezen a poszton (de a saját posztján is) a gyors reakció alapkövetelmény. Olvasd el áfonya kommentjét a kispályás tapasztalatról (Ádám), ebben bőven jobb. Gyorsan megfelelő helyre eljuttatni a labdát minimális labdavesztési %-al.

       1. gyorsan “minimális helyre” eljuttatni…ez a pontosabb.
        a passzainak 80%-a 10m alatt van.

         1. rád sem írtuk h áfonya copy vagy… :)
          statisztikailag ne zárjuk ki, hogy más is látja hozzám hasonlóan. :)

       2. Pengésebb a Nagy À.Helyi fiú,technikasabb futsallból adódoan is mindkettőnél.Vilagos mint a nap.Powerrel meg izommal is jobban àll.

   2. ha Geri a zöldeknél játszott volna, már rég stabil válogatott lenne.

    1. Jajj ezt nehogy olvassa a Geri, mert még a végén ő is a Fradiba megy…

   3. Áruld már el légy szíves, mit érdemes figyelni a játékán, amin nekem eddig nem volt semmi, amire felkaptam volna a fejem.
    Cserébe megkíméllek attól a kérdéstől, hogy miben lehet fejlődni a kispadon. :)

    1. Lentebb már leírtam. Gondolom ez inkább kérdésbe burkolt vélemény akart lenni a részedről.

     1. Nincs igazán véleményem róla. Mindenesetre ha ő a csapat “esze”, akkor a játékának teljesen adekvát a csapat “eredményessége” (amit az EB-selejtezőktől is várok).

   4. Tudom, jönni fog a nem a gól lövés, a feladata.De azért kemény, hogy mind a válogatottban, mind az összes klubcsapatában 1-1 árva gólja van.

   5. meglátjuk, voltak nagyon jó meccsei a csávónak, de q.va gyenge ugyanúgy…szerintem túl van hájpolva

    1. Persze, hogy túl van hájpolva. Egyrészt ilyen lett a világunk, hogy mindent eltúloz a média és a szurkolók is. Emellett alig van labdarúgónak nevezhető magyar játékos, ezért akiben egy minimális szikrát látunk, már tőle várjuk a megváltást. (Szoboszlai, Nagy Ádám jó példák) Elég, ha csak megnézed pl a csakfocin a válogatott kerettel kapcsolatos kommenteket. Mindenki szarozik, javasolgatják a lieblingjeiket, akik egy fikarcnyival sem jobbak a keretben szereplőknél. Az elvárás pedig az egekben, miközben annak tapsolunk (én is), ha valaki az MLS-ben végigjátszik 90 percet. Bocs, ez kicsit hosszú lett, mivel a probléma összetett, mint mindig.

      1. Csak ne feledjük, hogy nem a tulajdon működteti a tulajdonost. Másképp fogalmazva: nehéz lenne a klubot kárhoztatni azért, hogy csinálja a problémákat a szegény tulajdonosnak…

  1. Ilyenkor mindenki észhez kaphatna, hogy az Öreg tartja egyedül működtetésben az inkubátort..
   Ehelyett mi történik?
   Még a szponzor elsurranása miatt is őt szídja a sok gennyláda a facebookon..
   Az Öreg helyében én már rég bezártam volna a boltot a sok hálátlan szurkoló miatt.

    1. azert is, de gondolom megvan nelküle is :) hidd el gyuszi, hogy nelküle nem leteznenk….kb 2007 környeken de legkesöbb a valsag alatt a Vasas sorsara jutottunk volna. jobboldal szerint komcsi csökeveny vagyunk, baloldal meg tojik a sportra, nem latott benne lopasi lehetöseget….

     1. Ez nem jobboldal, csak kiìrtotta a jobboldalt, és elfoglalta a helyét, mert liberálisként senki nem szavazna rájuk. Fiúk és unokák. Liberális szekták harcoknak a pénzünkből a pénzünkért. Persze ez is csak látszat, mert minden részvevőnek tök jó így, csak a hatalom ebben a zárt körben maradjon. A magyar meg csak szívjon.

   1. Siman eltudom kepzelni, hogy leszoltak föntröl, hogy megsem….mondjuk azt is, eltudom kepzelni hogy a szponzor valamibe betekintest akart esetleg több beleszolast a dolgokba es mi meg azt mondtuk, hogy nem. Egyebkent megeri neki, különben nem csinalna….

    1. Bravúros logika.. Majd mutasd ki, légyszi, hogyan is könyvel el nyereséget és miből..
     Dehogy éri meg, nem véletlenül akar kiszállni a boltból.. A klub érdemben semmilyen nyereséget nem jelent, már régóta szenvedélyből csinálja, meg kitartásból.. Nem véletlen, h nincs érdemi vevő jelölt a klubra..

     1. mindamellett, hogy kedvelem Hemit, nem hiszem, hogy az elmult 7-8 evben tett bele a sajat penzeböl. A ceget nagyreszt TAO-bol es jatekos eladasbol, media penzekböl es az MLSZ-töl kapott szponzori penzek leosztasabol tartja fent. Pont a fizetesi sapka, amit annyira tamogat, teszi lehetöve a fenntarthatosagot. Az üzlet nem eri meg a befektetest, gyakorlatialg olyan lassan terülne meg, hogy nem erdemes belefektetni. feljebb lepni nem tud szponzor nelkül, mert annyi penze nincs, hogy kiugro eredmenyeket erjen el (lsd Fratyi es a beletöltött penz es az eredmenyesseg aranyat) valamennyit talan beletudna meg tölteni, de nem sok ertelme lenne. Ha jol emlekszem Muszbek (aki ugye nem a mai magyar foci nagy baratja) szerint a Honved az egyik klub ami legrosszabb esetben is null szaldos vagy hasznot hoz. Honvednak többször volt adozott nyeresege az elmult evekben 2015-ben pl 54milla 2016- ban 94 milla

      1. Az adózott nyereséget úgy hozhatta ki a könyvelő, hogy csalogassa a vevőket..

       1. nyilvan, mert szeretne a nagyobb nem letezö bevetel utan többet adozni, hogy megtöbbet fizethessen ra, zsenialis ….bravo, kitünö logika :))))))) hany eves vagy?

    2. Te is azt mondtad, hogy “nem”? No, csak a többesszám első személy miatt kérdem. :)

     1. nem :) nem vagyok klub alkalmazott (eletemben nem mentem tovabb a kanyarnal a tribünnel vagy a korzonal) eletemben nem voltam a klubhazban :) viszont en is a klub reszenek erzem magam mint szurkolo, szoval ha a klub nemet mond akkor en is :)

 7. Helló Honvédosok! A holnapi meccs közvetítésével kapcsolatban nem találtam infót a honlapon. Az M4 sport a bajnokikhoz hasonlóan fog élő stream-et biztosítani, vagy ezt még a nyolc között nem elvárható?

  1. nem reménykednék…amúgy is ott lesz a tvben a nemzet2csapata….mit akarnál még??
   ui. extra bónusz : már csak párat kell aludni és Nagyádit is láthatod…. :D

   1. Köszi a kiegészítést, P.S.-t. Fontos infót közöltél. Még a végén lemaradtam volna.

 8. Azt tudjuk konkrétan ki lett volna szponzor? Csak hogy elkerüljem.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.