Halkan mondom, hogy egészen megkedveltem Kövesdre meccsre járni, pedig nem kéne

Mezőkövesd – Bp. Honvéd // 13:45 tv: M4 Sport

Nem lehet egyszerű másodvonalbeli NER-csapatnak lenni. Ugye azzal a szöveggel lett tizenkét csapatos az NB I, hogy az ország a piac képtelen eltartani ennél többet. Azóta a csőd felé menetel az értelmetlenség egyik csimborasszója, a Balmazújváros; miközben a Haladás hatalmasat sprintelve próbálja meg utolérni. Bognár György szavaival élve: a zuhanást nem kell tanítani, az megy magától is.

Egyébként a két csapatot azon túl, hogy NER, hogy új stadion, hogy NB I., még Horvát Feri személye is összeköti, hogy még az is láthassa az összefüggéseket, aki egyáltalán nem szeretné látni.

Mellékesen ma Kövesdre utazunk, ami dettó NER, viszont.

Viszont, mert a Kövesd is értelmetlen a maga nemében, egy cseszett nagy TAO-csapda és -lehúzás, a húszezres városok körének oszlopos tagja, ahol NB I-nek igazából nem illik lennie, csak elvétve, ha éppen nagyon rossz mondjuk a Zalaegerszeg és a Diósgyőr, és egyszerre esnek ki, de még a Haladás nem érett a visszajutásra, a Tatabánya közepes, szóval óriási lehetőség, be lehet valamelyiket előzni. Keleti csoport, második hely, osztályozó a Péccsel. Bármi megtörténhet.

Ezzel szemben a Mezőkövesd egy létező valami, ahová utazni szoktunk tavasszal is, mert a bajnokságban több forduló van, így könnyebb megélni a visszavágót. Ha kupa lenne, kellemes októberi szerda, mókás városka, közel is van, ötszázanv simán lemegyünk, szenvedve pedig tovább.

Az ilyen csapatokra nagy szükség van – a helyükön. Termelni, csinálni a focit, hátha egyszer összejön egy Nagy Generáció, miközben pont a város szélén épít gyárat a Multi, hogy majd társadalmi felelősségvállalás címén jól megfinanszírozza azt a pár szezon élvonat. A köztes időkben tisztességgel tenni kell a közepes városok kiscsapatának a dolgát, és átadni a tehetséges érettségizőket a Ferencvárosnak – elkallódni. (Bezzeg, amikor a Honvéd még sorozhatott!)

Nagyjából így képzelem a helyét egy normális futballvilágban a Mezőkövesdnek, akikkel amúgy nincs különösebb bajom, leszámítva az értelmetlenségüket, a gőgjüket, valamint a mostanság gyakorolt pitiánerségüket.

Ugye az van, hogy elővételben is lehet zsugát venni a stadionba. Akkor 1100, míg a helyszínen 1600-ba fáj a nézés ellenértékre. Namármost (most már na!), a Honvéd is tolta ki elővételi pénztárban a vendégjegyeket 1100-ért, egészen pontosan péntek 16:00 és péntek 16:30 között, majd a rendszer dobta a kedvezményt, és átállt 1600 forintra. Hatalmas taps a Kövesdnek, hogy biztosítottak teljes fél óra elővásárlást.

Ugye emlékszünk erre a képre? Vannak felkapaszkodottak és vannak egyenlőbbek, és vannak, akik mindkettők egyszerre.

Miközben Horváth Feri felkészül, hogy bármikor átvehesse a csapatot, el kell ismerni, hogy az ősszel Kuttor és Tóth Misi egész pofás munkát végzett. A Kövesdnek volt stílusa, teljesen vállalható focit játszottak. Tavaszra mintha eltört volna valami, azonban a Drazic – Molnár – Koszta hármas húsz gólnál tart, Vajda és Cseri pörgeti a középpályát, sokat járatva a labdát, magas hatásfokkal passzolgatva, jó, nem mindig előre, nem mindig támadó jelleggel, de azért mozgatja, hadd fáradjon az ellenfél. Van benne elképzelés, nézünk is magukba, hogy a hagyományos dunai iskola pengés labdarúgása, a skót hagyományokra épülő, fű alatt passzolgató játék pont a látványfutball sípcsontkoszorús nagykövetétől, Kuttor Kutyától érkezik Borsod felől.

Foglaljuk össze mit tudunk.

Kövesd mellett szól:

 • relatíve közel van;
 • strandfürdő;
 • reális méretű és szerkezetű stadion, ugyanott remek hangulat a vendégben;
 • szoktunk ott jó meccset játszani, ha épp nem állíttatja ki magát Alcibiade.

És nagyjából ennyi, ami bőven elég ahhoz, hogy simán lenyomja nálam például Paksot, pedig a kövesdi strandon még sosem jártam.

Eljutottunk kedves barátaim oda, hogy a sok értelmetlen között, mint izé a májból, kiválik egyik-másik, de mielőtt értelmet nyerne, megreked valami légüres térben, ahol még jó-jó, elfogadható, nem fáj annyira a többi szereplőnek, és ha majd nem lesz, akkor se fog feltűnni, hogy volt egy kicsit. Valahol fura, ez a létforma egyben a bizonyítéka, hogy lehetne ezt az egészet jól is csinálni akár. Képzeljük le például a Mezőkövesdet Tállai nélkül. Egész szimpatikus lenne, viszont az is igaz, hogy a valóságban egyáltalán nem lenne, vagyis: nem létezhetne.

Ilyen az Új Magyar Futball. Kevesebb csapat, húszezres kisvárosok, semmivel sem kevesebb csőd, de legalább jóval több (köz)pénzből. Megszokni még csak-csak lehet, de beletörődni azért nem kéne.


Egyébként szerintem nyerünk, bár ezúttal nem bocsátkoznék olyan részletekbe menő jóslatokba, mint tettem azt a Paks előtt, akkor annyira egyértelmű volt a helyzet, hogy csak a futballvak nem látta. Igazából fürödtem kicsit egy jól előadott egyszerű ténymegállapítás fényében: az ég kék.

Holcsika hétfőn aláírt Svájcba, Gróf szponzort váltott a héten, Gazdi a válogatottnál járt, néhány szerződés meghosszabbítódott, a többiek kicsit feltöltődhettek, a sérültek kevésbé lettek sérültek, szóval, ha most nincs meg a lendület és az akarás, hogy megmutassuk magunknak, akkor mikor legyen?

Görcsössé biztos nem válunk, mert ahhoz kellene egy korábban stabilan működő, mindent lehengerlő játék, ami épp nem megy, az istennek se akar összeállni. Nekünk inkább focikánk van, hozzá jó játékosok, kis szerencsénk esetleg, de legyünk már őszinték, ennél többet reálisan miért várhatnánk el? Magyarországon, a magyar fociban létezünk, hagyjuk meg a kőkemény profizmust a nyugat ópiumának.

Érzem, hogy nyerünk. Nekünk most jobban kell.


A meccset Erdős viszi, akivel volt egy egész jó időszakunk 2016 és 2018 augusztusa között, azóta viszont semmi, nyista, nulla. A – pont – kövesdi győzelem óta háromszor futottunk neki, legutóbb otthon a Haladás ellen. Ajvé.


Rövid kis programajánló: a Hungaricanán érdemes végigkattintani a régi kövesdi képeket. Egészen elképesztően érdekeseket lehet közte találni. Pl:

Vagy például a címlapképünk, ami igazából Fortepan, de a Hungaricanában az a jó, hogy több helyről húzza be a képeit.

“Halkan mondom, hogy egészen megkedveltem Kövesdre meccsre járni, pedig nem kéne” bejegyzéshez 248 hozzászólás

 1. Hali-Felcsút 3:0
  Nincs jobb hely!!! Pedig még fizut sem kapnak állítólag…

 2. Most néztem az interjút. Supka nem kicsit csalódott és látszik, hogy kvázi a hite is kezdi cserben hagyni.

 3. 1. Ferencvárosi TC 26 18 4 4 56:19 58

  2. MOL Vidi FC 25 14 5 6 40:25 47

  3. Újpest 26 11 10 5 33:18 43

  4. Debreceni VSC 25 11 7 7 30:27 40

  5. Honvéd FC 26 11 6 9 32:27 39

  6. Mezőkövesd 26 9 8 9 37:33 35

  7. MTK Budapest 26 10 4 12 38:41 34

  8. Paks 26 7 10 9 29:37 31

  9. Puskás Akadémia 26 9 3 14 30:37 30

  10. Diósgyőri VTK 26 7 6 13 25:47 27

  11. Kisvárda 26 6 7 13 24:42 25

  12. Haladás 26 5 4 17 24:45 19

  1. Mocskos PFFLAC Szöllősi FC már valószínűleg nem fog kiesni, bár azért bízom a Kisvárdában és a DVTK-ban.
   Jövő szezonra ha mázlink van, megtartják ezt a németmagyar fakó edzőt és akkor jövőre sem lesznek igazán tényezők.
   MTK erős csapat lehet, jó fazonnal – nagyon jól döntöttek, hogy ilyen szintű edzőt hoztak.
   Újpest megint pályázik a legjobb 3. helyre Traoréval és Ráczcal, mindkettő jó igazolás volt nekik.
   Debrecenben fiatalokat játszattak, ők jövőre egy fokkal jobbak lesznek, de pl. Tőzsér öregedni fog.
   Zalaegerszeg szitne biztos, hogy nem kiesni jön fel.

   Mi lehetünk jövőre a legnagyobb kérdőjel.

   1. Mindig mindenki ettől tart. A kieséstől rettegtek sokan még a bajnoki év előtt is, aztán Lanzáék távozása után. Nyugi, rendben leszünk. Csak kár, hogy nem a fiatalok beépítéseről szólt ez az idény.

    1. Bizony, ez az idény sem arról szólt. Nálunk csak hangoztatják, pl. Debrecenben pedig be is építik a fiatalokat. Könnyű nekik, ott jobb az utánpótlás. Vagy nem?

 4. A félidő végi Mezghrani esetnél nem tudom eldönteni, hogy műesés vagy tényleg eltalálták a lábát.

  1. A hátsó kamera képén én úgy láttam, hogy elhúzták a jobb lábát. Persze látszott, hogy Mezghrani el is akar esni, és sajnos túl nagyot is homorított. Még jó, hogy a tízi helyett nem állította ki Erdős második sárgával.

 5. Szép volt Fiúk! Vereség a Diósgyőrtől, Haladástól, Mezőkövesdtől! Nem dumálni kellene a dobogóról, hanem tenni érte! Nulla az utolsó tizenöt meccsen mutatott játékunk!

  1. Tényleg azt hiszed, hogy ennek a csapatnak egy Mezőkövesdet feltétlenül vernie kell? Nem látod a minőségi különbséget pl. támadók terén a javukra, vagy csak nem akarod,?

   1. Az a csapat, amelyik dobogóért megy, nyerjen Mezőkövesden, vagy legalább FOCIZZON! Elsődlegesen nem a vereség fáj, hanem a mutatott “játék”. Én megtapsolom a csapatot vereség esetén is, ha azt látom, hogy MINDENT megtesz a győzelemért, de az adott napon jobb volt az ellenfél. De ma egy simán nyerhető meccset buktunk el igen simán.

    1. Nem tudom sajnálni azt, aki azért csalódott, mert ettől a csapattól dobogós helyezést vagy kupagyőzelmet vár.

     1. Gyakorlatilag rajtad kívül mindenki azt vár, tulaj, edző, játékosok és a legtöbb szurkoló.. persze sajnálni nem kell őket.

      1. Dobogót várni lehet, az nem kerül semmibe. De abban szerintem igaza van, hogy elvárni felesleges. A bajnokság nagy részében, szeptembertől számolva sajnos negatív a mérlegünk…

 6. Szezon elején írtam, h nekünk éppen egy Drazic típusú játékos kellene, ezt azóta is tartom.

  Viszont szezonban korábban védtem Attilát, most ezt kevésbé teszem.. Nem a taktikával, meg az alapfelállással van baj, hanem hogy mereven nyúl hozzá a csapathoz.
  Baj van, erre megint a már többször bukott elképzelése, ami egész szezonban egyszer jött be, egy támadásnál – vagyis Kukoc és Tischler be, Danilo NGog csere v fordítva..

  Valaki ennyire merev legyen..

  Amúgy megnyerhettük volna a meccset, de pont ez a merevség mintha a csapatra is ráragadna.

  Kukoc 5 percre is vállalhatatlan.

  1. A mereven nyúl kifejezés egyébként kurva jó! Teljesen igaz. Talán csak annyi még, hogy nem elég erős a keret a túlzott vàltoztatàsokhoz.

  2. Szinte nem is ért labdához, de volt egy jó beadása, Daniló fejelte kapura.

   1. De, sajnos bénâzott egyet-kettõt most is, a beadàsok meg nem elég egy elsõ osztályban.

 7. Zsótért most kellene megpróbálni elhozni Újpestről.
  Idén sem játszik túl sokat, most éppen a 89. percben állt be.
  Idén 18 meccsen kezdő, 8 meccsen csere, 2 lőtt gól…
  Holendernél 1,5 évvel fiatalabb, tehát még kivirágozhatna, de Újpesten Signjevic alatt sosem fog, ez már biztos.

  Lukács Dani sem váltotta meg a világot az Újpestben, sajnos, 7 meccsen kapot tlehetőséget csereként, ezúttal már a padon sem volt…
  Pedig Lukács Zsótérral egyidős..Lukácsnak ezzel nagyon necces a további pályafutása, mert a gyorsaságára épít és még nem volt egy igazán értékelhető idénye.. Az meg már ennyi idősen kevés lesz, hogy néha el-elrobog a szélen.

    1. Meccs nélkül nehéz lesz, de ha így alakul, akkor szorítok neki, hogy ne DK2 szint legyen, mint Novothnynak.

 8. Nem tudom ki tette fel azt a képet amelyen kb.4 szurkoló “Minden szar felírattal” ül a lelátón. Kimelt kommentként kellene minden héten az oldalra kitenni.

 9. Szolgálati közlemény:
  Latabár, hozzászólásom hatására visszatért. Elnézést kérek mindenkitől.😄

 10. Gazdag jövőre a miénk lesz ;)
  Gyere Gazdag várunk a Vidibe, mi hàlás szurkolók leszünk a szemüveget sem hagyjuk otthon, mint itt egyesek!

  1. A híres Vidi utánpótlásban nincs hasonló játékos? Őt is eltemetnétek, mint az idei szezonban igazoltakat.. Inkább menjen külföldre..

  2. Bódi, Hangya, Berecz és Sós esetében az olajosok bizonyították, hogy milyen nagy a hála a magyarok iránt. Remélem jövő héten Gazdi végre gólt lő, és marad nektek az EL.

  3. Emberek, miert akadtok ki ezen amit ír? Csak Gazdit frocsogitek folyamat, hogy nem lo golt nem jo ez nem jo az, csak rajta mulik, egy gyozelem? Egy Nagy Gerit miert nem fikaztok o mikor lott utoljara golt?? Valaki irja hogy Geri hozta a kotelezot, kerdem en MIT??? 5x ha labdaba ert 90 perc alatt, igy persze hogy kevesebb esely van hibazni, Filip golja is Gazdagtol indult, volt ket helyzete is, a tobbinek mi volt ?? Semmi helyettetek sajnalom, ahogy viselkedtek.
   Gazdagot regota figyelem belole igen is lesz valaki csak nem nalunk.. nem egy nem ket helyrol hallom a munkam miatt, hogy szívesen latnak az o csapatukban jatszani, nem alibi focista emberileg is teljesen a foldon jar es igen is van tehetsege, hogy van ez hogy egy u21-ben es megfelelo minosegu tarsakkal kijon a tudasa, de a “selejtsebbel” nem.. itt volt Vadi az egyik legjobbunk volt akkor Gazdi most meg egy Hatiratol varjuk a csodat.. hagyjuk mar ezt !
   Gazdi ha ezt olvasod ne foglalkozz a vak szurkolotarsaimmal, sok sikert meg nagyon sokra viheted!!

   1. Gazdag nagyon jó játékos, de pont emiatt várnánk el tőle többet.. És nem a játékban, úgy összességében, csak a támadások befejezésénél.. Sokszor olyan passzokat, lövéseket izgul el, amit amúgy álmából felkelve is meg tudna csinálni.

   2. Engedelmeddel azért akadok ki,mert Gazdag az egyik kedvencem(engem biztosan nem látsz őt fikázni) és nem csipázom ezeket az idetévedt kis retkeket.
    Az az 1-2 nagyon értelmes aki szidja,az sztk-s szemüvegen nézi a meccseket.Szóra sem érdemesek.
    Hülye meg mindenhol van,nem csak itt.
    Nehogy azt hidd,hogy bárhol máshol nem fogják fikázni 1-1 rossz meccs után.
    Dehogynem! 100-szor jobban,mint itt.
    Itt azért egy rossz szót nem kap a meccsen “komolyabban”(kb azonnal le lennének ugatva az illetők,rossz esetben),csak fórumon okoskodik “1-2 szakértő”.

    1. Ha valaki jó nem szokták fikázni. A vidinek minek kéne, hosszú a kispad. A jó focista nem azért jó, mert mellette focizik egy mégjobb, hanem eldönt mérkőzéseket. Nem egyet-kettőt idényenként, hanem folyamatosan.

  4. A szemüvegeddel,meg a szövegeddel tiplizhetsz is hazafele és legyél otthon hálás annak,akinek kell.

 11. Amúgy azért énekeltük ezt, meg húztuk vele a Supkát annak idején, de basszus…
  .. ennek a palinak tényleg baromira nincs szerencséje.. :)
  Olyan meccseket veszítünk el, amit taktikailag már megnyertünk. Diósgyőr, Mezőkövesd, helyzetük sem volt.. Aztán fordítanak ellenünk..
  Nem lennék a Supka helyében, rajta csattan az ostor.

  1. Péter egy szót sem szólt… Remélem, egészségileg rendben van, mintha nem lenne túl jó színben.

   1. Mondott néhány mondatot. Kálmánt újságírónak javasolta, mint volt játékos.

    1. Ahogy látom, ahhoz egy kicsit túl jóba van a piával.. Hamar meg fog látszódni rajta ennyi idősen ez már.

 12. OFF: Bobál öngól + 11-es előtti szabálytalanság. Ezek után vagy leigazolja az Újpest, vagy nem játszik többet az idényben.

  1. az öngólnál peche volt, bár suta is volt.. a tizenegyes meg nem volt tizenegyes, kívül rántott egyet a srácon

   1. Igen kinn volt, kb. fél méterre a 16-oson kívül. Nem az ő meccse volt.

 13. Visszanézve és a helyszinen is úgy látszott, hogy amikor a kövesd beállította azt a Moutari-t, akkor fordult meg a játék képe, ami addig teljesen nekünk állt. Egyszerűen nem tudtuk tartani…..Nem tudom, hogy tudták megszerezni, mert előtte a zöldek is alapemberként számoltak vele, de valahogy kövesdre keveredett, mert oda is ömlik az állami szponzoráció.

  1. Hát biztos, hogy nem a mecsjegyek bevétéből.
   Gondolom kaptak valami kis támogatás a kormányzati tartalékból játékosigazolásra stadionfelújításra.

  2. Moutari nem rossz játékos, bár a Fradiban ez kevésnek bizonyult. Sebességben nehezen tartható, de játékintelligenciában, labdakezelésben nem ütötte meg az ottani szintet. Pl ha Paintsilhez vagy most Petryakhoz hasonlítjuk.
   Az első kettőn kívül viszont minden csapatnak főnyeremény, a Kövesdnek meg volt pénze. Tudjuk miért.

 14. Azért Dajka Laci amit ezzel a picivárdával művel… nálam megérdemelné csapatunk kispadját.
  Továbbra sem kedvelem Supkát! 3. érája, és az első félszezonját leszámítva nálam értékelhetetlen.

  1. Már azt hittem, győzött a Várda a Fradi ellen. Nézem az eredményt….

   1. Aki megnézi a mutatott játékukat, azt, hogy hányszor játszanak emberhátrányban, mennyi meccset nyertek meg Dajka Lacival, honnan indultak, játékosállomány… Vak vagy???

  2. Kieső helyen van a Kisvárda. Játékosként óriási volt, de edzőként semmit nem ért el,nem hiszem hogy értelmes opció Kispesten.
   Magyar edző generáció szerintem a béka feneke alatt van, mint a focink. Ezért akiben talán van fantázia :Kuttor, Csertői (bár az utóbbi általában a fél szezont elcsalja a csapatával együtt) talán még a Bódog, nem hiszem hogy Szabó gazdaságos fizetésért ide jön.(opció még sajnos a teljesen kiégett, máshol sem bizonyított megélhetési magyar edző, mint a Pölő, Híres, és sajnos az utóbbi időben a Supka mester)
   Marad a külföldről jövő edző aki még jó is lehet…
   De ez megint csak lutri…..

 15. Többször elhangzott már , hogy felállt védelemmel szemben nem vagyunk elég hatékonyak. Ez szerintem a 3 védős felállásból is adódhat. Sajna csak a tv-n keresztül láttam a meccset, így a támadásoknál nem láttam a védők mozgását, de ha a 3 védőből valaki nem megy fel a támadásépítéshez akkor az az egy nagyon fog hiányozni. Nálunk a 3 belső védőből Kamber az aki lát is a pályán, volt is egy vagy két megindulása, pontos hosszú labdája,de ő is már lassú, ha egy gyors kontra elindul. Lehet rosszul látom , nem vagyok egy futballguru.

 16. Egy fontos kérdés maradt csak. Milyen kabátot vesz fel kedden Hemi?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.